Menu

Hokej

Reprezentace žen do 18 let

Česko – Čína

0:3

konec (0:0, 0:2, 0:1)

24.01.2019, 17:15 • Kalich Arena, Litoměřice • Vít Trubička (@VtTrubika)

Odsud z Kalich Areny je to ale ode mne již vše. Přeji hezký zbytek večera. (19:12:49)
Proti seniorskému výběru Číny se představily dva, téměř nové reprezentační výběry a řada hráček ukázala trenéru Zuziakovi, že může počítat s jejich kvalitním výkonem a že si jistě zaslouží příležitost v dalších bojích směrem k dalšímu mistrovství světa.
I druhé vzájemné utkání mezi českou juniorskou reprezentací žen a čínským kvalifikačním výběrem seniorských žen je u konce. I v tomto utkání se mohou radovat čínské hráčky, ovšem i nyní Češky s nimi držely po celou dobu herní krok. Bohužel ale ne výsledkový a po úvodní prohře českého týmu 1:5, musí nyní čítat další, tentokrát 0:3. Za český tým se jako jediná střelecky prosadila teprve dvanáctiletá Tereza Plosová.

Konec zápasu.

59:25

Číňanky tak dohrávají utkání v přesilovkovém presu před Daleckou a nic už nemůže ohrozit jejich výhru.

58:27

V samém závěru se utkání ještě vyostřuje. Navíc do podoby prvního vyloučení. Adriana Dubová si dokouká zbytek utkání z trestné lavice díky dvouminutovému trestu za napadení.

57:37

Lucie Gruntová nakonec stihla kotouč před icingem, čímž se před českým týmem otevřela další akce před brankou. Ani tu ale nedokázaly Češky patřičně využít a z pásma byly vytlačeny.

56:13

Česká gólmanka pokračuje ve svých povedených výkonech i nadále. Tentokrát zlikvidovala dvě rychle čínské střely, každou z opačného úhlů. Díky tomu se Češkám uvolnil opět prostor k průniku, který také patřičně využily.

55:26

Naiyuan se snažila probít přes Viktorii Chladovou. Česká obránkyně se držela zuby nehty, přesto nakonec Naiyuan neuchránila. Celou akci ale přesto úspěšně uhasila Barbora Dalecká.

54:24

Další obrovský pokus z české strany! Li Jiaxin muela čelit opravdu enormnímu množství střeleckých pokusů o různé intenzitě a z různých úhlů. Na všechny ale dokázala vyzrát, buď vyražením kotouče, nebo v poslední chvíli jeho přikrytím lapačkou.

52:55

Těžiště hry se ale nadále drží před Jiaxin. Nic na tom nezměnil ani samostatný průnik Naiyuan, které se navíc nepodařilo přejít přestři protihráčky. České hráčky se tudíž nadále pokoušejí alespoň o vstřelení kontaktní branky.

51:30

Čína právě vstřelila branku!
Vzápětí ale musela čelit dalšímu rychlému protiútoku z čínské strany. Bez jakékoliv české kontroly si to šinula po levé straně QIAN XINTONG, která si navíc vyčkala před brankovištěm na přesun Dalecké a pohotovou střelou vymetla horní růžek její branky. Asistence: Chi Zhang.

50:46

V trojnásobném oslabení uhájila Tian Naiyuan za brankou českého celku kotouč na holi a vyhodila jej podél mantinelu směrem do středního pásma. Tím ale nevědomky otevřela stavědla pro českou bárku, která ihned vyjela z domovského přístavu.

49:31

V rohu kluziště vybojovala kotouč Brichová. Posléze jej propustila dopředu k Dubové, ovšem ta si s jeho zpracováním nedokázala poradit. Čínské hráčky tak vyjely opět proti Dalecké, opět neúspěšně.

48:22

Číňanky to zkoušely ve čtyřech. Proti útočné letce se ale v souboji Davida s Goliášem postavila Lucie Eignerová, která soupeře přelstila a kotouč si ukořistila pro sebe. Už s ním ale příliš vzruchu v útočném pásmu nenadělala a Číňanky se tudíž vrátily před Daleckou.

47:19

Podél pravého mantinelu si křižmo směrem ke středu najížděla Karolína Veverková. Už to vypadalo, že vypálí na Jiaxin. Ovšem v klíčovém momentu se proti ní postavily další dvě hráčky v čínských dresech, které spolehlivě celou akci ku prospěchu svého týmu zarazily.

46:36

Zhang Mengying tentokrát nepřešla před Karolínu Veverkovou. Díky tomu se české hráčky odhodlaly k další útočné akci se zakončením do náručí Li Jiaxin.

45:24

Čínské hráčky se následně vrátily před vlastní branku, kde se zformovaly a vydaly se na útočnou výpravu. I nyní ale narazily na předem připravenou Daleckou, která rychlým zhoupnutím mezi betony po ledě kotouč dokázala zbrzdit a vyrazit mimo vlastní ohrožení.

Česko – Čína

0:3

konec (0:0, 0:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 37. Kexin (Yingying, Naiyuan), 39. Mengying (Zhang, Rui), 52. Xintong (Zhang)

Česko: Dvořáková (31. Dalecká) – Habartová (A), Chladová (A), Hanzlíková (C), Veverková, Václavková, Czerwerková – Bartáková, Gruntová, Brichová, Pavlasová, Dubová, Trnková, Mazancová, Eignerová, Dýcková.

Čína: Jiaxin (Yue) – Di, Yuzi, Siyang, Yushun, Xinlin – Chang, Xiaoxue, Shuang, Mengying, Zhang, Naiyuan, Yingying, Kexin, Xintong, Rui, Xinyu.

Rozhodčí: Růžičková – Hryzáková, Pipková

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
30:26 CZE -Dalecká +Dvořáková (Střídání)
36:22 CHN 0:1 Kexin (Yingying, Naiyuan)
38:17 CHN 0:2 Mengying (Zhang, Rui)
Po 2. třetině
3. třetina
51:30 CHN 0:3 Xintong (Zhang)
58:27 CZE 2 Dubová, napadení
Konec