Menu

Fotbal

Evropská liga

Fenerbahce Istanbul – GNK Dinamo Záhřeb

0:0

konec (0:0)

29.11.2018, 18:55 • Şükrü Saracoğlu Stadium, Istanbul • Skupina D • Vendula Zdražilová

Tipsport: 2.37 3.46 3.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:50:51)
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:21.

Utkání sledovalo 24 776 diváků.
Je dobojováno. Ani ve druhé půli jsme se branky nedočkali a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. Nicméně oba celky si už zajistily postup do vyřazovací části Evropské ligy. Dohrát zbývá všem týmům jedno utkání a celky za nimi už je bodově nemohou dotáhnout.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ještě sudí tasí jednu žlutou kartu, když fauloval domácí Elmaz.

90+3

Znovu ale z této standardní situace nezapršelo. Nicméně ještě budou mít domácí k dispozici rohový kop.

90+2

Fenerbahce bude zahrávat volný přímý kop.

90+1

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Izet Hajrović, přichází Damian Kądzior.

90

Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.

90

Roman Neustädter uvolnil Aliciho, ten se ale ke střele před brankou hostů nedostal. Nicméně domácí stále drží míč ve své moci.

89

Šunjić dostává žlutou kartu za tvrdý zákrok proti soupeři a nabízí tak domácím volný přímý kop.

88

Po další Freyově střele míč skončil vedle hostující branky. Následuje tak odkop od ní a do akce se tak mohou znovu vydat hosté.

87

Jenže o míč ve středu hřiště přišli, Záhřeb se vrátil na polovinu Fenerbahce a střela Daniho Olma končí jen v moci brankáře Istanbulu.

86

Hajrović však neprostřelil domácí zeď a balon tak končí v moci domácích hráčů, kteří se okamžitě a bez čekání dostávají do útoku.

85

Po faulu domácích přišel volný přímý kop pro Záhřeb z celkem slušné pozice.

84

Znovu hosté založili útok, na konci byla střela Šunjiće, který míč napálil kousek před malým vápnem, ale balon nakonec končí zase mimo tři tyče.

83

Michael Frey, jenž je dnes hodně aktivní, byl u zrodu další akce Fenerbahce. Znovu se ale skóre nemění po jeho nebezpečné střele.

82

A hned měli domácí hráči další šanci, ale vystavili se ofsajdové pasti.

81

Hasan Ali Kaldırım dostal přihrávku před velké vápno a poté vystřelil, jeho pokus šel jen vedle pravé tyče hostující brány.

80

Livaković odkopl míč od své branky a poslal tak svůj tým do další útočné akce. Jsme v poslední desetiminutovce zápasu.

79

Valbuena znovu v dobré šanci na straně domácích. Dostal se až před branku, kde poslal balon Freyovi, jeho pokus ale srazila obrana za zadní čáru. Rohový kop pro Fenerbahce.

78

Valbuena uvolnil svou přihrávkou spoluhráče, Benzia pak střílel z rohu velkého vápna, bylo to ale mimo branku Záhřebu.

77

Na druhé straně střílel mimo branku hostů Škrtel a rázem tak hru na druhou stranu otáčejí zase hosté.

75

Záhřebští zahrávali rohový kop, Dani Olmo vyslal nebezpečný centr do pokutového území, ovšem ani z této situace se skóre nemění.

73

Benzia se dostal k další střele na domácí straně, ale zasáhla pozorná obrana, která srazila míč do bezpečí. Poté balon od své branky odkopl Dominik Livaković.

71

Dilaver táhl akci hostů, jenže o míč nakonec přišel a hru na druhou stranu otočil Jailson.

70

Už ale opět domácí, kteří se dostali do další útočné akce, Benzia se však ocitl v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo.

69

Ivan Šunjić se ocitl v dobré střelecké pozici, svým pokusem však branku domácích minul. Tekin tak bude mít v krátkém sledu po sobě k dispozici odkop od své branky.

68

Nic z toho nebylo a následuje tak pouze odkop od branky Fenerbahce. Ten provede Harun Tekin.

67

Kévin Théophile-Catherine táhl akci hostů středem hřiště, poté poslal míč Dilaverovi a ten byl faulován. Záhřeb bude zahrávat volný přímý kop.

65

Hosté byli v další dobré šanci, Rrahmani střílel z hranice velkého vápna, jenže jeho pokus skončil jen na obraně domácího celku.

64

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Mislav Oršić, přichází Ivan Šunjić.

62

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Mario Gavranović, přichází Bruno Petković.

60

Benzia se dostal do zakončení, ale jeho pokus skončil zase na brankáři hostů.

58

Další útok hostů skončil zmarem. Poté se na druhou stranu dostali domácí a Frey byl v další šanci. Ovšem opět bez úspěchu.

56

Isla zakopl míč do zámezí a autové vhazování mají k dispozici hosté.

55

Agilní domácí celek je při chuti a opět se natlačil před branku hostů. Frey vyslal další střelu, která však končí mimo tři tyče.

54

54. Frey hlavičkoval kousek nad branku hostů

54

Michael Frey byl ve velké šanci. Po centru do pokutového území hlavičkoval kousek před hostujícím brankářem a míč poslal jen těsně nad břevno!

53

Gavranović z rohu velkého vápna vyslal jedovatou střelu, na kterou pak ale dosáhl Harun Tekin a hned poslal balon mezi své spoluhráče.

52

Autové vhazování pro Fenerbahce vrací hru na polovinu Záhřebu.

51

Frey nyní znovu zahrozil před Livakovićem, jeho nápřah nohou nakonec balon netrefil a ten skončil za zadní čárou. Je z toho jen odkop od hostující branky.

51

Ten ale nezahráli příliš dobře, míč se jen odrazil od připravené zdi a skončil vedle Livakovićovy branky.

50

Rrahmani nyní nevybíravě srazil k zemi Aliciho a měl by si rozhodně dávat pozor, jelikož už jednu žlutou kartu má. Domácí budou zahrávat volný přímý kop.

48

Dani Olmo byl faulován Neustädterem a sudí píská. U míče tak budou hosté, kteří už míří opět před branku domácího celku.

47

Rrahmani po zakopnutí míče domácími za postranní čáru zahrával autové vhazování a hosté tak na polovině Fenerbahce zůstanou.

46

Dominik Livaković měl hned v úvodu druhého poločasu odkop od své branky a poslal tak svůj celek do útočné akce.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 1 – 2
První poločas je za námi. Neviděli jsme ani jednu branku, šance si připsaly oba týmy, ovšem aktivnější jsou zatím domácí hráči, alespoň co se držení míče týče. Sledujeme zajímavý duel, uvidíme, zda se ve druhé části hry dočkáme nějakého gólu. Druhý poločas začne přibližně ve 20:00.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

První poločas se už jen dohrává, míč mají na svých kopačkách hosté, kteří se v pokutovém území dostali ke střele, kterou zablokovala obrana Fenerbahce.

45

Nastavovat se bude jedna minuta navíc.

45

Také hostující Rrahmani neunikl žluté kartě, když ji inkasoval za tvrdý faul na soupeře, který se snažil uvolnit.

44

Hosté se poté dostali k další střele na polovině domácích, ale ta zamířila vysoko nad Tekinovu bránu.

43

A znovu jejich snaha před hostující brankou. Znovu hosté nebezpečí ustáli a následuje odkop od branky Livakoviće.

41

Domácí nyní pořádně zatopili hostům, na Livakoviće šly dvě střely, ty ovšem do bezpečí odvrátili obránci hostujícího celku. Ten byl nyní pod tlakem.

40

Sérii nepřesností na obou stranách zastavili hosté, kteří se pokusili projít na polovinu Fenerbahce, jejich akce byla zastavena pozornou domácí obranou.

39

Domácí Isla něco ostřejšího řekl směrem k hlavnímu sudímu a dostává za to žlutou kartu.

38

Agilní domácí fotbalisté se znovu dostali do šance, Škrtel pálil z pravé strany, ale míč skončil jen vedle hostující branky.

37

Ademi srazil tvrdě k zemi Aliciho a hned se mu omlouvá. Žluté kartě, kterou uděluje hlavní sudí, se nevyhnul.

35

Gojak s Gavranovićem šli do tandemu před branku Fenerbahce, ale pohlednou akci do zdárného konce nedotáhli.

34

Benzia s Valbuenou zakombinovali v pokutovém území, střela druhého jmenovaného však končí jen na pozorné záhřebské obraně.

33

Po další neúspěšné střele hostů se míče chopil Tekin a odkopl ho daleko od své branky.

32

Další pokus Freye, ten po dobrém centru od svého spoluhráče dal do míče příliš velkou razanci a poslal ho jen vysoko nad branku Záhřebu.

31

31. Frey hlavičkoval kousek před hostující brankou mimo tři tyče

31

Frey hlavičkoval těsně před hostující brankou, nakonec ale balon poslal vedle branky Záhřebu. Nebyla to ale špatná šance.

30

Před Oršićem se otevřel prostor před domácí brankou, rozhodl se vystřelit, ale postranní sudí mu plány překazil. Zdvihl svůj praporek a to znamená jediné, ofsajd.

28

Dobrou střelu vyslal nyní Petar Stojanović, jeho pokus, který letěl vzduchem, chytá do rukavic Harun Tekin, jenž si připisuje další přesný zákrok.

28

Frey střílel na branku hostů, ale byl v ofsajdu. To postrannímu sudímu neuniklo a hosté tak přebírají míč a jdou do další útočné akce.

27

Krásný centr na Aliciho vyslal jeho spoluhráč, ten si sbíhal k balonu, ale nakonec ho do bezpečí odhlavičkoval Kévin Théophile-Catherine.

26

Poté nepřesně střílel na druhé straně Alici a hosté se tak bleskově vrátili zpět do útoku. Dopustili se faulu a znovu ztrácejí míč. U něho tak budou pro následující chvíle zase hráči Fenerbahce.

25

Gojak chtěl vysunout mezi obránci domácích Hajroviće, ale ten už sám věděl, že je v ofsajdové pasti a dále tedy nepokračoval.

24

Hosté pak otočili hru, z levé strany se ke střele dostal Amer Gojak, ovšem trefil jen připraveného hráče před sebou. Ten tak zabránil další akci hostujícího celku.

23

Hasan Ali Kaldırım vyslal do úniku po pravé straně Aliciho, ten si seběhl do pokutového území, jeho přízemní střelu ale vykryla obrana hostů.

21

Ve středu hřiště se k míči dostali hosté a jali se do útočné akce. Ovšem v rozletu je zastavila znovu precizní obrana domácího Fenerbahce. Istanbulští tak jdou do další akce na druhé straně.

20

Benzia znovu nebezpečně vystřelil, jeho pokus ale vykryl dobře postavený Livaković a bude tak mít k dispozici další odkop.

19

Valbuena centr příliš přetáhl a balon skončil až na druhé straně. Míč tak bude od své branky odkopávat Livaković.

17

Stojanović zablokoval střelu, kterou vyslal Benzia a zakopl míč za zadní čáru. Další rohový kop pro Fenerbahce Istanbul.

16

Harun Tekin provedl odkop od své branky a poslal tak do útoku domácí tým.

15

Roman Neustädter ztratil míč na polovině hostů a Záhřeb tak otáčí hru na opačnou stranu. Míří tak do další útočné akce.

14

Hosté ožili a čím dál více se tlačí před branku domácích. Oršić střílel z hranice velkého vápna, ale jeho pokus nakonec končí hodně vedle branky Fenerbahce.

13

Mario Gavranović svou střelou orazítkoval tyč domácí branky. Ovšem bylo to z ofsajdové pozice a Záhřeb tak ztrácí balon.

11

Domácí Frey to přehnal s tvrdostí, zastavil nečistě soupeře a dostává první žlutou kartu tohoto zápasu.

9

Nic z toho nebylo, hned na to sebral balon odražený od zdi brankář hostů a poslal ho dlouhým nákopem do bezpečí.

8

Benzia se ocitl na hrací ploše po faulu hostujícího hráče, vše vyřešila domluva a Fenerbahce bude zahrávat volný přímý kop.

7

Alici spěchal s balonem na roh velkého vápna, už se chystal ke střele, ale míč mu sebral jeden z hostů a poslal ho do bezpečí.

6

Po nepřesné střele Škrtela si míč na své kopačky převzali opět hosté a táhnou akci po pravé straně.

5

Do ofsajdové pasti se nyní dostali hosté a jejich náznak akce tak skončil zmarem. U míče tak jsou znovu agilní hráči Fenerbahce.

4

Domácí hráči jsou aktivnější a znovu se dostali do šance, jenže si hosté přichystali další dobrý obranný zákrok.

3

Rrahmani odhlavičkoval do bezpečí střelu domácích a balon tak směřuje do středu hřiště.

2

Po pěkné kombinaci před hostující brankou zakončoval Benzia. Jeho pokus domácí srazili za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro Fenerbahce.

1

Domácí se vydali do útočné akce, ale jejich střela byla nepřesná. Na druhou stranu tak míří hosté.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Fenerbahce Istanbul: Tekin – Isla, Neustädter, Škrtel, Kaldırım (C) – Alici, Jailson, Elmaz, Benzia, Valbuena – Frey.
Náhradníci: Ersu – Topal, Köybaşı, Özbayraklı, D. Reyes, Slimani, Güveli.

GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Stojanović, Théophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani – Gojak, A. Ademi (C), Olmo – Hajrović, Gavranović, Oršić.
Náhradníci: Zagorac – Šitum, Petković, Leovac, Šunjić, Perić, Kądzior.

Rozhodčí: Robert Schörgenhofer – Markus Gutschi, Roland Riedel (všichni Rakousko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Pokud dnes Fenerbahce vyhraje nebo Anderlecht vyhraje nad Trnavou tak si zajistí jistý postup. Momentálně je totiž na druhém místě se sedmi body a skóre 7:6. V posledním zápase porazilo na domácí půdě Anderlecht 2:0. Nejlepšími střelci jsou se dvěma góly Frey a Slimani.
Dinamo Záhřeb už má jistý postup, protože neztratilo ani bod a je tak jasně první se dvanácti body a skóre 11:3. V posledním zápase si poradilo na domácí půdě 3:1 s Trnavou. Nejlepšími střelci jsou se třemi góly Hajrovič.
Skupina D

1. Dinamo Záhřeb 12 bodů, skóre 11:3
2. Fenerbahce 7 bodů, skóre 7:6
3. Trnava 3 body, skóre 3:7
4. Anderlecht 1 bod, skóre 2:7
V 5. kole skupinové fáze Evropské ligy se proti sobě utkají týmy Fenerbahce Istanbul a GNK Dinamo Záhřeb. Naposled se spolu tato mužstva utkala před dvěma měsíci na půdě Dinama, které ovšem vyhrálo jasně 4:1. Dnes se ale bude hrát na Şükrü Saracoğlu Stadium v Istanbulu. Tento stadion nabídne kapacitu pro 52 000 diváků. Utkání bude řídit hlavní rozhodčí Robert Schörgenhofer a jeho asistenti Markus Gutschi a Roland Riedel (vš. AUT). Úvodní výkop je naplánován na 18:55.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

Fenerbahce Istanbul – GNK Dinamo Záhřeb

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   11. Frey (FEN), 39. Isla (FEN), 90+4. Elmaz (FEN) – 37. A. Ademi (ZAG), 45. Rrahmani (ZAG), 89. Šunjić (ZAG)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:21.

Fenerbahce Istanbul: Tekin – Isla, Neustädter, Škrtel, Kaldırım (C) – Alici, Jailson, Elmaz, Benzia, Valbuena – Frey.
Náhradníci: Ersu – Topal, Köybaşı, Özbayraklı, D. Reyes, Slimani, Güveli.

GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Stojanović, Théophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani – Gojak, A. Ademi (C), Olmo – Hajrović (90+1. Kądzior), Gavranović (62. Petković), Oršić (64. Šunjić).
Náhradníci: Zagorac – Šitum, Petković, Leovac, Šunjić, Perić, Kądzior.

Rozhodčí: Robert Schörgenhofer – Markus Gutschi, Roland Riedel (všichni Rakousko)

Diváci: 24 776