Menu

Fotbal

Evropská liga

AC Milán – F91 Dudelange

5:2

konec (1:1)

29.11.2018, 18:55 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Skupina F • David Suchý

Tipsport: 1.07 15.5 34.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 4:11. (20:46:54)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím AC Milán, který svého soupeře porazil poměrem 5:2. Dudelange sice otočilo výsedek na 2:1, avšak poslední půlhodina patřila domácímu celku, který dokázal vsítit další čtyři branky. Italský celek ale dnes nepodal zrovna jistý výkon, nakonec to ale na vítězství přeci jenom stačilo. Naopak hosté se prezentovali velice slušným výkonem, jenomže ke konci zápasu to začalo skřípat v obraně, která připustila další čtyři branky.

90+4

Konec zápasu.

90+3

V koncovce zápasu musel být ošetřován domácí záložník Bakayoko.

90+2

Vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme. Míč se momentálně nachází na domácí polovině, kde AC rozjelo velice pomalou kombinaci.

90+1

Hezký manévr v podání Susa, nakonec přinesl zakončení přímo na bránu. Bonnefoi si střed branky pohlídal, ihned poté vyhodil míč do strany.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Žlutou kartu dostává Stefan Simič (AC Milán).

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hosté by nejraději zkorigovalo nepříznivý výsledek, avšak domácí drží nadějné vedení.

88

Dudelange se po delší době dostalo k rohovému kopu, který z levé strany rozehrával Turpel. Do zakončení se natlačil Kruska, kterému ale moc nevyšlo.

86

Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Danel Sinani, přichází Nicolas Perez.

85

Stále ten stejný obrázek hry. Domácí nepouštějí svého soupeře k míči, naopak sledujeme kombinaci v blízkosti středového kruhu.

84

Do kombinace se zapojil také český obránce Simič, který dnes hraje velice dobré utkání. Z jeho kopačky přiletěla přihrávka na volného Boriniho.

83

Rychlá kombinace v podání AC nakonec nepřinesla nic závratného. Suso si totiž nevěřil na průnik kolem Melisseho, místo toho vyslal zpětnou přihrávku.

82

Aby toho nebylo málo, tak se k míči dostal také brankář Reina, který se postaral o konstruktivní rozehrávku do strany. Po ní to u středového kruhu zvládl Bakayoko.

81

Tak tohle bude pro hostující celek skutečně těžký oříšek, v tuto chvíli prohrávají o tři branky. Zdá se, že o vítězi utkání je víceméně rozhodnuto.

80

80. Fabio BORINI - 5:2

80

AC Milán právě vstřelil branku!
Dudelange absolutně přestalo hrát, domácí se tak dočkali další branky! Tentokráte si Suso navedl míč na levou nohu, načež po jeho přihrávce zakončoval Çalhanoğlu pouze do břevna. Míč se ale odrazil přesně k FABIU BORINIMU, který ho doklepl do odkryté brány.

80

Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Dominik Stolz, přichází Levan Kenia.

79

Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Fabio Borini.

78

78. Tom SCHNELL - 4:2

78

AC Milán právě vstřelil branku!
Domácí přidávají další trefu! Milánský celek zahrával standardní situaci, do které vložil kopačku hostující obránce TOM SCHNELL, který je tak druhým smolným střelcem tohoto večera. Do souboje šel také český obránce Simič, avšak nakonec z toho je vlastní branka.

77

Nakonec to bylo s tečí, italský celek se tak chopil rozehrávky rohového kopu. Jednalo se o rozehrávku nakrátko, ze které nakonec nic nebylo.

76

Směrem dopředu se vydal také Zapata, který si počkal na náběh některého z kolegů. Nakonec se uvolnil Higuaín, jehož rána ale směřovala nad branku.

75

Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Stélvio, přichází Mario Pokar.

74

AC se opět usadilo s míčem na útočné polovině, Suso byl vytlačen zpět ke středovému kruhu. Domácí ale nemusejí nikam spěchat.

72

Žlutou kartu dostává David Turpel (F91 Dudelange).

70

70. Hakan ÇALHANOĞLU - 3:2

70

AC Milán právě vstřelil branku!
Navíc je tu další branka v hostující síti! Higuaín si do namířil mezi přesilu protihráčů, která vypíchla míč k volnému HAKANU CALHANOGLUOVI, jehož naprosto přesná přízemní rána skončila za hostujícím brankářem, který si na míč dost možná ještě sáhl.

69

Lucemburský celek se konečně dostal s míčem na útočnou polovinu, Couturier ale o balón rychle přišel. Hosté se tak budou muset opět bránit.

68

Dudelange očividně nestíhá, čehož se před malým momentem pokoušel využít Laxalt, který pronikl až k hranici šestnáctky, kde mu centr srazil Schnell.

67

S míčem si zahrál také brankář Reina, který si počkal na podporu svých spoluhráčů. Míč nakonec putoval k Susovi, který ale nevyzrál na přesilu.

66

66. STÉLVIO - 2:2

66

AC Milán právě vstřelil branku!
Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Çalhanoğlu měl na levém křídle dostatek času na centr, nakonec ho zakroutil na hlavu STELVLA STÉLVIA, který si tak střílí vlastní branku. AC pořádně sevřelo svého soupeře, za což si branku zaloužilo.

66

Ten ale nepřinesl nic nebezpečného, posléze se centrovaná nabídka nevydařila Calabriovi. AC bude ještě vhazovat od pravé autové čáry.

65

Suso si dobrým manévrem navedl míč na levou nohu, následný centr ale odklízel za sebe Schnell. AC se tak po delší době dostane k rohovému kopu.

64

Naopak jeho hlavička směřovala k postranní čáře, kde se Laxaltovi nepodařilo udržet míč na hrací ploše. Bude z toho aut pro hostující mužstvo.

63

Nakopávaný balón se snášel na útočnou polovinu lucemburského celku, Zapata si ale ve vzdušném souboji pohlídal Turpela, který se k míči nedostal.

62

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Dudelange i nadále drží velice překvapivé vedení. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.

61

Posléze v pokutovém území skončil na zemi jeden z domácích, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře. I tak se bude muset přerušit hra.

60

Tak nakonec úplně jinak, hlavní sudí nakonec ukázal, že se bude odkopávat od branky. I tak si hostující Turpel neporadil s těžkou přihrávkou.

59

Žlutou kartu dostává Cristián Zapata (AC Milán).

59

Po pravém křídle táhl další akci Suso, který přihrával k hranici pokutového území, kde pro změnu zasahoval Prempeh. Nakonec z toho bude rohový kop pro AC.

58

Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Bertolacci, přichází José Mauri.

57

Çalhanoğlu to zkusil velice přesnou nahrávkou na Cutroneho, po jehož sklepnutí se rozhodl vypálit Higuaín. Jeho střela trefil pouze Stelvia.

56

K vlastní šestnáctce se musel vydat Simič, který ihned oslovil volného Bertolacciho. Krátce poté se Laxaltovi nepodařilo přesně přihrát.

55

Navíc byl na pořadu dne volný kop, k jehož rozehrávce se postavil Kruska. Nadýchaná nabídka nakonec přinesla útočný faul Prempeha.

54

Jeden z hostů si to namířil až k šestnáctce, odkud zkoušel vypálit ke vzdálenější tyči. Reina se po míči natahoval, nakonec ale skončil vedle brány.

53

Jordanov si nechtěl komplikovat život, a tak přihrál vedle stojícímu Schnellovi, který pro změnu úspěšně přenesl hru na levou stranu.

52

Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alen Halilović, přichází Suso.

51

Lékařské ošetření si ještě vyžádal domácí Bertolacci, na nic vážného to ale nevypadá. I tak to znamená, že domácí budou muset dotahovat ztrátu.

50

Chybná rozehrávka přinesla protiútok pro Dudelange. Ten po levém křídle táhl Turpel, který to zkoušel manévrem na levou nohu, což přečetl Zapata.

49

49. David TURPEL - 1:2

49

Dudelange právě vstřelilo branku!
Další šok pro domácí, hosté totiž otáčejí skóre na vlastní stranu! Stolz ještě zachytil míč na hrací ploše, poté se k velice pohotové ráně z otočky dostal DAVID TURPEL, jehož tvrdá rána skončila přesně u vzdálenější tyče.

49

U postranní čáry ještě zabojoval Calabria, který odpálil pouze k protihráči. Nakonec z toho bude autového vhazování, ke kterému se staví Melisse.

48

Hned v úvodu se na zadní tyči dostával k míči Çalhanoğlu, kterého ale dokázal zastavit Schnell. Dalekonosný odkop skončil pouze na noze Bertolacciho.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dvě branky. Od úvodních vteřin měl navrch domácí celek, který se nakonec dočkal kýžené branky, o kterou se postaral forvard Cutrone. Posléze se hra značně vyrovnala, čehož využil soupeř, který udeřil z ojedinělé šance, o vyrovnávací branku se postaral Stolz. Domácí celek sice má častěji míč na svých kopačkách, jenomže směrem dopředu to zatím není moc přesvědčivé.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Calabria si u středového kruhu vybral Haliloviće, kterého čistým způsobem odzbrojil Kruska. Následný kontr hostů přinesl zisk rohového kopu.

43

Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl Cutrone, který by v opačném případě uháněl sám na bránu. Hlavní sudí byl ale opačného názoru.

40

Zapata si nebral servítky, volný míč nekompromisním způsobem poslal do napadajícího Turpela, od kterého se odrazil do míst, ve kterých se nacházel Simič.

39

39. Dominik STOLZ - 1:1

39

Dudelange právě vstřelilo branku!
Tak pozor, hosté totiž vyrovnávají skóre! Dudelange zahrávalo rohový kop z levé strany, centrovaný balón nakonec doplachtil na nohu DOMINIKA STOLZE, jehož nekompromisní rána nártem skončila za bezmocným Reinou, který z první vážnější šance kapituluje.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Melisse si počkal na náběh Prempeha, jenomže i tak mu věnoval příliš prudkou přihrávku. Výborně to udělal Calabria, který i tak autové vhazování nevybojoval.

37

Výsledkem byl centr, který se zakroutil míč na hlavu Zapaty, jenž odhlavičkoval balón do bezpečí. Momentálně se AC nachází na vlastní polovině.

36

Na druhé straně si zbytečně nedovoleným zákrokem počínal Calabria, který nakonec povalil k zemi Sinaniho. Bude z toho standardka pro F91.

35

Nakonec to sám na sebe vzal Çalhanoğlu, který trefil pouze dobře postavenou zeď, od které se míč odrazil přímo do náruče Bonnefoie.

34

Tohle bude další šance pro domácí. Kousek za pokutovým územím fauloval jeden z hostů, na pořadu dne bude velice nebezpečná standardní situace.

33

Posléze si Halilović celkem dlouho naváděl míč na levačku, nakonec se ke střele ale nedostal. Jenomže Dudelange stále nemůže vyvézt balón.

32

Šikovná přihrávka našla volného Çalhanoğlu, který se zjevil ve velkém úhlu. I tak se mu podařilo odcentrovat, míč ale narazil pouze do nohy Stelvia.

31

Zapata se dlouho rozmýšlel, co vlastně udělá s míčem. Nakonec si vybral pouze kolegu z obrany Simiče, který ihned roztáhl hru k pravé autové čáře.

30

Nakonec se oná rozehrávka musela opakovat, načež Sinani prodlužoval za sebe, kde zasahoval Simič. Lucemburský celek bude opět vhazovat.

29

Momentálně sledujeme celkem poklidnou podívanou. K autovému vhazování se dostává hostující Jordanov, který si dost možná vybere Stolze.

24

Jenomže přišla další nepřesnost, která přinesla odkop od hostující branky. Ve středu hrací plochy nevyzrál na dvojici napadajících protihráčů Kruska.

23

I po rozehrávce sledujeme celkem jednostrannou záležitost. AC se postupnou kombinací snaží dostal na dostřel branky soupeře, kterou dnes střeží Bonnefoi.

22

Tohle bude pro hosty hodně složitý úkol, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.

21

21. Patrick CUTRONE - 1:0

21

AC Milán právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Calabria měla na pravém křídle hodně času na centr, přízemní přihrávku si vybral Higuaína, který patičkou přeposlal na PATRICKA CUTRONEHO, jehož rána z otočky přeci jenom skončila za Bonnefoiem.

21

Logicky následoval rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Rychlý kontr Dudelange vyústil v dalekonosný pokus, který směřoval nad branku.

21

Çalhanoğlu se ujal rozehrávky volného kopu z levé strany. Jeho střílená nabídka nebyla vůbec špatná, avšak do dráhy letu míč se postavil Prempeh.

20

Çalhanoğlu si to rychlostně namířil k hranici šestnáctky, kde ale nevyzrál na přesilu protihráčů. Krátce poté si obrannou povinnost splnil kapitán Zapata.

19

Žlutou kartu dostává Dominik Stolz (F91 Dudelange).

18

Hosté se opět dostali s míčem na útočnou polovinu, kde roztočili kolotoč krátkých přihrávek. Poté ale přišla nepřesnost, po které to směrem dopředu zkouší AC.

17

Na pořadu dne byl rohový kop pro Dudelange. Sinaniho kroucený centr mířil k hranici malého vápna, kde za sebe prodlužoval Couturier.

16

Následovala nepřesnost v podání italského celku, o kterou se postaral Çalhanoğlu. Míč doskákal za brankovou čáru, Bonnefoi se ujme rozehrávky.

15

Autového vhazování od levé postranní čáry se ujal Laxalt, po jehož nabídce Higuaín přišel o balón. Sinani se tak dostával na druhou stranu, kde rychle přišel o míč.

14

Tentokráte se vzdušná nabídka snesla přesně na Cutroneho, kterému ale nevyšlo zpracování míče. Posléze musel zasahovat obránce Prempeh.

13

Do akce se zapojil také Cutrone, který si chtěl narazit s Higuaínem, jenomže zpětná přihrávka neměla přesnost. AC i tak udrželo hrací předmět.

12

Směrem dopředu zaútočili také hosté, jenomže Jordanov si nedokázal hodit míč kolem aktivního Çalhanoğlua. Bude z toho autové vhazování pro hosty.

11

Turecký křídelník nakonec rozehrál nakrátko, načež zakončení v podání Higuaína skončilo na rukavicích Bonnefoie. Dudelange i nadále odolává.

10

Bakayoko hýřil dobrým pohybem, jenomže napadající Turpel nakonec fauloval. Bude z toho standardka pro domácí, ke které se staví Çalhanoğlu.

9

Bonnefoi si vyzkoušel vůbec první rozehrávku od své branky. U postranní čáry si důrazně počínal Halilović, po jehož přihrávce pálil k tyči Çalhanoğlu.

8

Úvodní zakončení tohoto zápasu. Opět se opakovala spolupráce mezi Çalhanoğluem a Higuaínem, druhý jmenovaný z otočky pálil kousek vedle brány.

7

Centrovaná nabídka našla Çalhanoğlua, který ještě oslovil vedle stojícího Higuaína, který byl pro změnu donucen k přihrávce na Bertolacciho.

6

První práci s míčem si připsal domácí brankář Reina, který rozehrál od své branky. Jeho přihrávka směřovala na Simiče, který se rozhodl vyvézt balón.

5

Podél autové čáry si to namířil Laxalt, který si vyměnil balón s vedle stojícím Çalhanoğluem. Domácí se rozhodli otočit hru na druhou stranu.

4

Na druhé straně se dostal k balónu Jordanov, který ihned začal kombinovat ve středu hrací plochy. Tam si nedovoleným zákrokem pomohl Sinani.

3

AC se ihned v úvodu utkání dostalo ke své klasické kombinaci, při které se k míči dostala kompletní obrana. V tuto chvíli má míč na kopačce Laxalt.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

AC Milán: Reina – Calabria, Simič, C. Zapata, Laxalt – Bakayoko, Bertolacci, Halilović – Çalhanoğlu, Cutrone, Higuaín.
Náhradníci: G. Donnarumma – Abate, Borini, J. Mauri, Suso, Montolivo, Ricardo Rodríguez.

F91 Dudelange: Bonnefoi – Schnell (C), Stélvio, Prempeh – Jordanov, Stolz, Kruska, Couturier, Mélisse – Sinani – Turpel.
Náhradníci: Esposito – Agovic, El Hriti, Kenia, Perez, Malget, Pokar.

Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (všichni Rusko).
F91 Dudelange

Na opačné straně stojí lucemburský Dudelange, kterému zatím patří třetí pozice domácí soutěže. Dudelange má na svém kontě třiadvacet bodů, vedoucí Jeunesse Esch má jen o šest bodů více. Lucemburský celek ale patří k nejpříjemnějším překvapením letošního ročníku Evropské ligy, na postup do vyřazovacích bojů to ale v žádném případě nevypadá. F91 Dudelange ještě nezískalo ani jeden bod, za což mu přísluší poslední pozice skupiny. Hostující tým dnešního utkání vstřelil pouze jedinou branku, a sice v minulém kole, ve kterém i tak nestačil na řecký Olympiakos, kterému podlehl vysoko 1:5.
AC Milán

Fotbalisté AC Milán se v letošním ročníku prezentují zlepšenými výkony, které momentálně stačí na pátou pozici Serie A. Italský celek má na svém kontě dvaadvacet bodů, přičemž na vedoucí Juventus ztrácí už patnáct bodů. AC ale nezvládlo poslední dva ligové zápasy, nejprve prohrálo právě s Juventusem, v minulém kole uhrálo cennou remízu proti římskému Laziu. AC Milán patří k největšímu favoritovi základní skupiny Evropské ligy, po čtyřech zápasech se nachází na průběžné druhé pozici, avšak manko mezi prvním a třetím celkem je pouze jednobodové. Italský celek ale nezvládl poslední dva zápasy v rámci Evropské ligy.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Milán a F91 Dudelange.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

AC Milán – F91 Dudelange

5:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 21. Cutrone (Higuaín), 66. Stélvio (vla.), 70. Çalhanoğlu (Higuaín), 78. Schnell (vla.), 80. Borini – 39. Stolz (Schnell), 49. Turpel

Karty:   59. C. Zapata (ACM), 89. Simič (ACM) – 19. Stolz (DUD), 72. Turpel (DUD)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 4:11.

AC Milán: Reina – Calabria, Simič, C. Zapata (C), Laxalt – Bakayoko, Bertolacci (58. J. Mauri), Halilović (52. Suso) – Çalhanoğlu, Cutrone (79. Borini), Higuaín.
Náhradníci: G. Donnarumma – Abate, Borini, J. Mauri, Suso, Montolivo, Ricardo Rodríguez.

F91 Dudelange: Bonnefoi – Schnell (C), Stélvio (75. Pokar), Prempeh – Jordanov, Stolz (80. Kenia), Kruska, Couturier, Mélisse – Sinani (86. Perez) – Turpel.
Náhradníci: Esposito – Agovic, El Hriti, Kenia, Perez, Malget, Pokar.

Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (všichni Rusko)