Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Litva – Dánsko

0:2

konec (0:1)

11.09.2018, 18:00 • Gargždai Stadium • Skupina 3 • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 14.9 6.42 1.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:18. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:8. (19:58:45)
Tři nastavené minuty jsou pryč a s nimi i celé utkání Litvy s Dánskem. Hostující Dánové měli prakticky celou dobu hru pod kontrolou a s přehledem si došli pro vítězství 2:0.

Dánové byli od úvodu mnohem aktivnější, ale k nebezpečným výpadům až před Krapikase se nedostali. Postupem času se také Litva dostávala postupně do útoků, ale Iversena prověřil až těsně před koncem poločasu Jankauskas. V poslední minutě prvního dějství skvěle trefil míč za hranicí vápna Oliver Abildgaard a poslal nechytatelnou střelu za Krapikasova záda. Ve druhé půli už to bylo zcela jednoznačné utkání. Dánově s klidem kombinovali kolem vápna domácího týmu a nakonec přidali i pojišťovací branku, kterou se podařilo vstřelit střídajícímu Robertu Skovovi.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Jankauskas, přichází Čyžas.

90+2

Litevci drží balon na útočné polovině, ale na zvrat zápasu to nevypadá. Hostující obrana spolehlivě vykrývá prostory před vápnem.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90

Dánové si hlídají dvoubrankové vedení na útočné polovině. Abildgaard společně s Kristensenem si vyměňují balon a domácí se už ani nesnaží napadat.

89

Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Šilkaitas, přichází Dombrauskis.

88

Phillip Billing stál na balonu těsně před vápnem, ale nedokázal se zbavit protihráčů. Po ztrátě musel předvést hrubý zákrok za žlutou kartu ve středu pole střelec první branky Abildgaard.

87

Maehle nestačil udržet balon na hrací ploše po prudké přihrávce Billinga. Domácí si ale míče příliš neužili a Dánové mohou pokračovat v útočení.

86

Robert Skov schytal ve středu pole nepříjemný úder kolenem do stehna. Po několika sekundách se ale zvedá z trávníku a může se pokračovat ve hře.

85

Hned několikrát se míč odrazil v hostujícím vápně. Domácí ofenzivní hráči ale nedokázali situace využít a ani nevystřelili.

84

Litevci se ještě pokoušejí závěr zápasu zdramatizovat, ale ojedinělou akci domácího celku zastavil pohotovým zákrokem Victor Nelsson.

83

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Dreyer, přichází Ingvartsen.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. O poznání vítězství mají hostující Dánové, kteří ve druhém poločase jasně ovládají hru.

82

Střídající Billing se silou probíjel do vápna, ale proti přesile neměl příliš šancí. Dokázal ale ještě odevzdat balon spoluhráči na pravém kraji.

80

Maehle byl znovu balonu v nebezpečném prostoru. V souboji jeden na jednoho ale nestačil na bránícího Olberkise.

79

Pohledná spolupráce domácích fotbalistů končí několik metrů za půlící lajnou. Romanovskij se nestačil otočit pro krátkou přihrávku Šimkuse.

78

Naopak Dánové myslí na třetí zásah. Joakim Maehle dokázal na levé straně zamotat hlavy domácím obráncům, ale přesnou pobídku do vápna už nepřidal.

77

Kombinace Dánska pokračuje i po druhé vstřelené brance. Domácíu celku se nedaří získat balon a přesunout se s ním do útoku.

75

Sadauska si dal míč daleko od nohy, poté ho chtěl získat skluzem, ale místo míče zasáhl kotníky napadajícího hráče.

74

74. Robert SKOV - 0:2

74

Dánsko právě vstřelilo branku!
Dánové přidávají druhou branku! Joakim Maehle udržel balon na pravé straně, poté prudkou přihrávkou po trávníku našel na bodu pro penaltu střídajícího ROBERTA SKOVA a ten už neměl z blízkosti potíže dostat míč do sítě.

73

Po odraženém balonu za hranici vápna se napřáhl ke střele kapitán Litvy Domantas Šimkus, který ale svou bombu poslal vysoko nad.

72

Litevci se udrželi na několik sekund na útočné polovině. Hned dva pokusy ale skončily hned na prvním bránícím hráči Dánska.

71

Po nepříjemném střetu ve středu pole se skácel k zemi Romanovskij. Hra ale pokračovala dál a domácí se hnali do útoku. Z pravé strany ale centroval Olberkis jen daleko za zadní tyč.

70

Na levé straně se dokázal uvolnit Maehle. Poté se protáhl do vápna, ale na přihrávku od Billinga čekal marně. Dánové ale zůstávají i nadále i balonu.

68

Po několika střídáních se Dánové znovu vrhli to útoku. Po pravém kraji to zkoušel Andersen společně s Kristensenem. Následně ale už přišla chybná přihrávka.

67

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází A. Olsen, přichází Skov.

66

Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Vikršas, přichází Milašlus.

65

Virkšas se dostal po odraženém balonu do nadějné pozice, ale do cesty se mu postavil na poslední chvíli bránící Nelsson.

64

Billing se uvedl po příchodu na trávník faulem na Šimkuse a Litevci se tak mohou po dlouhé době přesunout na útočnou polovinu.

63

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází M. Jensen, přichází Billing.

62

Dánská aktivita směrem dopředu sílí. Maehle si narazil na levém kraji s Rasmussenem, následně přiletěl míč před kopačky Kristensena, ale ten znovu nebyl přesný ve finální fázi.

61

Dánská akce začala znovu až u obránců. Victor Nelsson posílal míč po trávníku na Jensena, který ještě uvolnil Kristensena, ale jeho hlavička šla mimo.

60

Po hodině hry vede Dánsko na půdě litevské reprezentace stále jen o jednu branku. O tu se postaral těsně před koncem první půle nádhernou střelou Oliver Abildgaard.

59

Dánové pokračovali rozehrávkou rohového kopu, ale nikdo v červeném se do zakončení neprotlačil.

58

Maehle zatím není ve druhém poločase tak vidět, jak by si asi přál. Nyní ale protancoval s míčem u kopačky až do vápna, kde jeho střelu tečoval mimo tři tyče Sadauskas.

57

Litva znovu přežila nápor po příchodu do šaten a postupně pomýšlí i na útok. Po prudkém centru se ale k šestnáctce k hlavičce Virkšas nedostal.

55

Nebezpečnou střelou se prezentoval domácí útočník Jankauskas, ale Iversen byl včas u své tyče a mohl míč pustit vedle branky.

54

Dánská ofenziva zatím nemůže najít recept na urputnou obranu domácího celku. Litevci jsou v deseti ve vlastním pokutovém území. Střelou z velké dálky chtěl překvapit Abildgaard, ale jeho pokus zamířil jen mimo tři tyče.

52

Dánové jsou stále o poznání aktivnějším týmem. Dreyer si to namířil od pravé postranní lajny do vápna, kde byl podražen, ale hlavní rozhodčí usoudil, že to na penaltu nebylo.

51

Po zisku balonu se ale domácí příliš daleko nedostali. Matulevičius mizerně přihrával na nabíhajícího spoluhráče a k balonu měl nejblíže bránící Nelsson.

50

Dánové stále drží míč pod kontrolou. Snad poprvé se domácí reprezentace vytáhla s napadáním až na útočnou polovinu a byla úspěšná.

49

Litevcům se ani ve druhé půli nedaří přecházet na útočnou polovinu. Jensenův centr po rychlém zisku míče ale dopadl daleko za branku domácího celku.

48

Levšin se dostal pod tlak napadajícího Kristensena, ale zachoval chladnou hlavu a dokázal soupeře vytlouct u postranní lajny.

47

Ani Dánům se ale první výpad ve druhé půli nevydařil podle představ. Duelund sice pronikl do vápna, ale jeho přihrávku dokázal zblokovat Sadauskas.

46

Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Balonu si ale dlouho neužili a po ztrátě se museli opět zatáhnout do obrany.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
Jedna nastavená minuta je minulostí s ní i celý první poločas, který nakonec končí šťastněji pro hostující Dánsko.

Dánové byli od úvodu mnohem aktivnější, ale k nebezpečným výpadům až před Krapikase se nedostali. Postupem času se také Litva dostávala postupně do útoků, ale Iversena prověřil až těsně před koncem poločasu Jankauskas. V poslední minutě prvního dějství skvěle trefil míč za hranicí vápna Oliver Abildgaard a poslal nechytatelnou střelu za Krapikasova záda.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45

45. Oliver ABILDGAARD - 0:1

45

Dánsko právě vstřelilo branku!
Nádherná rána OLIVERA ABILDGAARDA a Dánové jdou do vedení ještě před koncem prvního poločasu! Abildgaard dostal přihrávku proti noze od Kristensena a míč geniálně umístil pod břevno. Litevský brankář plachtil vzduchem marně.

44

Minutu před pauzou se zjevil u balonu hostující kapitán Jensen. Po zpětné přihrávce se neodhodlal ke střele z druhé vlny Olsen.

43

Také Dánsko mělo ještě před koncem první půle možnost rozehrávky od rohového čtvrtkruhu. Prvotní nápor domácí odvrátili, ale následnou střelu zpoza vápna musel blokovat skvěle postavený Sadauskas.

42

Po rohovém kopu se domácí k hlavičce neprosadili. Naopak na druhou stranu mířil s balonem u nohy Kristensen. Olberkis skvěle zasáhl v obraně a odpálil míč za postranní lajnu.

41

Také Iversen se musel činit. Na zatočenou střelu Jankauskase si ale dokázal sáhnout a míč vrazil až za svou vzdálenější tyč.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Dánové měli téměř celé úvodní dějství balon pod kontrolou, ale k pořádnému ohrožení branky Titase Krapikase se nedostali.

38

Po rychlém výhozu dánského brankáře šel do otevřené obrany Maehle. Jeho pokus dokázal alespoň zbrzdit vracející se Levšin.

37

Šilkaitis si vymodlil faul na levé straně pokutového území. Domácí tak vrhli všechny síly do šestnáctky. Po centru Romanovského ale zasahoval jen Iversen.

36

Dánové už znovu diktují tempo zápasu. Po levé straně se prokousával obranou Kristensen, následně ale narazil na Olberkise, který ho čistě odzbrojil.

35

Už už to vypadalo, že by se domácí mohli dostat do úniku. Šilkaitis skvěle přihrával na rozběhnutého Matulevičiuse, ale tomu balon těsně unikl až k brankáři Dánska.

34

Hlavní rozhodčí musel znovu pískat. Nedovoleným zákrokem se prezentoval v souboji s Nelssonem Romanovskij.

33

Šimkus byl dodatečně potrestán za faul na středu trávníku. Mezitím se Dánové dostali znovu do vápna, ale Dreyerova střela byla sražena spoluhráčem.

32

Dánové ale zůstali v blízkosti Krapikase. Po několika soubojích před vápnem se odhodlal k obrannému odkopu Sadauskas.

31

Dovydas Virkšas zblokoval centr Andersena rukou a Dánové mohli rozehrávat volný přímý kop z velmi nadějné pozice. Dreyerova pobídka do vápna skončila na hlavě Olsena, který však nebyl přesný.

30

Po půlhodině stále drží domácí bezbrankový výsledek. Maehle byl tentokrát přesný, ale při přechodu do vápna nedokázal ideálně přihrát Jensenovi.

29

Maehle teď ale zaváhal na levém kraji při zpracování a míč mu podjel pod kopačkou za postranní lajnu. Litevci ale nabídnuté příležitosti nevyužili.

27

Tlak Dánska slábne. Domácím se daří rozbíjet útočné snažení hostujícího týmu ještě daleko před vlastním vápnem.

26

Po faulu na Jensena rozehrávali Dánové volný přímý kop. Ze střední vzdálenosti se podařilo Jensenovi překonat obrannou zeď, ale u pravé tyče byl včas Krapikas.

25

Dánové stačili uklidnit hru postupnou kombinací ve středu pole. Následně se dostával do volného místa na levém kraji Maehle, ale míč mu unikl až za brankovou lajnu.

23

Po dlouhé době se hra přesunula také před branku Daniela Iversena. Po dlouhém autu ale v šestnáctce fauloval Jankauskas a je pískáno.

22

Duelund se zničehonic zjevil zcela sám v malém pokutovém území, ale míč se mu zamotal pod nohama a dánský útočník už nedokázal vystřelit.

21

Pohledná spolupráce Dreyera s Kristensenem na pravém kraji končí jen zblokovanou střelou druhého jmenovaného.

20

V první dvacetiminutovce byli jasně aktivnější hosté. Tlak se jim ale nepodařilo přetavit v důležitou úvodní branku.

19

Nebezpečným pokusem z velké dálky se prezentoval Mikkel Duelund, ale jeho dělovka těsně minula břevno litevské branky.

18

Litva se ubránila nátlaku hostujícího celku, ale následný protiútok skončil již na středové čáře a na kopačkách bránícího Andersena.

17

Olsen se provinil proti pravidlům a rozehrávat tak mohli z klidové pozice domácí mladíci. Dánové se ale stačili rychle vrátit za balon a z rychlého kontru nic nebude.

16

Také Litva měla k dispozici rohový kop. Po mizerném centru na přední tyč ale hlavičkoval daleko od Iversenovy branky Virkšas.

15

Zcela jednoduchou kombinací se domácí dostali až do vápna soupeře, kde musel v nouzi odvracet za brankovou lajnu Nelsson.

14

Dánská reprezentace pokračovala rozehrávkou od rohového praporku. Na zadní tyči ještě vracel míč do ohně Maehle, ale poté si pro balon došel domácí brankář.

13

Dánové jsou stále nastěhováni na polovině domácího celku. Tentokrát se pokoušel projít do vápna Kristensen, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti vyboxoval Krapikas.

12

Dreyer se výtečně obtočil kolem svého strážce, který ho poté musel faulovat. Hlavní rozhodčí ale Šimkuse nechal bez žlutého trestu.

11

Po obranném skluzu Olberkise rozehrávali hosté rohový kop. Krapikas se stačil vytáhnout pro nakopnutý balon do středu vápna.

10

Jankauskas nabíhal po pravé straně, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a tam musí balon odevzdat hostům.

9

Dánové museli začít rozehrávku znovu až od obránců. Victor Nelsson dlouho otálel s přihrávkou do středu trávníku, ale napadající Šilkaitis ihned po zisku míče ztratil.

7

Mathias Jensen měl potíže se zpracováním, ale míč nakonec dokázal zkrotit. Následně kapitán dánského výběru ztratil pozici po souboji s Šimkusem.

6

Nebezpečí před Krapikasem. Na dlouhou přihrávku Kristensena si nabíhala hned dvojice Dánů, ale ani jeden míč nezasáhl ideálně.

5

Litevci se poprvé v zápase dostali na útočnou polovinu. Po faulu na Virkšase rozehrával volný přímý kop Romanovskij. Ve vápně ale vládli Dánové.

4

Rasmus Kristensen skvěle zpracoval dlouhý pas hrudníkem, poté se pokusil přenést hru přes celou šířku trávníku, ale jeho pobídka Rasmussena nenašla.

3

Dánové se dokázali prodrat až do šestnáctky, kde ale přišla nepřesná přihrávka Olsena směrem na Dreyera a akce skončila.

2

Dánsko zatím nepouští domácí reprezentaci balon. Rasmussen spolupracoval s Jensenem ve středu pole, následně se pokusil o centr Duelund, ale Litevci byli připraveni.

1

Mladí Dánové rozehráli první poločas ze středového kruhu. Od Nelssona se míč přesunul k levé straně, kde se ale Kristensen proti zatažené obraně neprosadil.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Kvalifikační zápas o mistrovství Evropy tak může za několik málo okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

Litva: Krapikas – Olberkis, Sadauskas, Šveikauskas, Levšin – Matulevičius, Romanovskij, Šimkus (C), Virkšas – Jankauskas, Šilkaitis
Náhradníci: Bražinskas – Dombrauskis, Antanaičius, Baniulis, Dubickas, Čyžas, Milašius

Dánsko: Iversen – J. Andersen, Nelsson, Rasmussen – Kristensen, Abildgaard, Jensen (C), Maehle – Dreyer, A. Olsen, Duelund
Náhradníci: O. Olsen – Billing, Ingvartsen, Skov, Sorensen, Stage, K. Andersen

Rozhodčí: Christofi – Charalambous, Egglezou.
Zatímco domácí fotbalisté se nacházejí se čtyřmi body na poslední příčce, hosté jsou se šestnácti body první. Litva své jediné vítězství zaznamenala hned v prvním duelu proti Faerským ostrovům, poté z dalších šesti utkání nasbírala jediný bod. Dánové si nemohou dovolit zaváhat, Poláci jsou totiž jediný bod v závěsu. První vzájemný zápas v této skupině skončil jasnou výhrou Dánska (6:0). Jak dopadne ten druhý?
Zdravím všechny fanoušky fotbalu. Kvalifikace fotbalistů do 21 let na evropský šampionát pokračuje dalšími zápasy. Ve třetí skupině nás čeká utkání posledního proti prvnímu, tedy Litvy proti Dánsku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Litva – Dánsko

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 45. Abildgaard, 74. Skov

Karty:   33. Šimkus (LIT), 75. Sadauskas (LIT) – 88. Abildgaard (DEN)

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:18. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:8.

Litva: Krapikas – Olberkis, Sadauskas, Šveikauskas, Levšin – Matulevičius, Romanovskij, Šimkus (C), Virkšas (66. Milašlus) – Jankauskas (90+3. Čyžas), Šilkaitis (89. Dombrauskis)
Náhradníci: Bražinskas – Dombrauskis, Antanaičius, Baniulis, Dubickas, Čyžas, Milašius

Dánsko: Iversen – J. Andersen, Nelsson, Rasmussen – Kristensen, Abildgaard, Jensen (C) (63. Billing), Maehle – Dreyer (83. Ingvartsen), A. Olsen (67. Skov), Duelund
Náhradníci: O. Olsen – Billing, Ingvartsen, Skov, Sorensen, Stage, K. Andersen

Rozhodčí: Christofi – Charalambous, Egglezou