Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga D

Moldavsko – Bělorusko

0:0

konec (0:0)

11.09.2018, 20:45 • Stadionul Zimbru • Skupina 2 • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 4.4 3.23 1.99 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že jsme vítěze nenašli a branku neviděli, se s vámi loučím a zároveň vám přeji příjemný zbytek úterního večera. (22:45:16)
Statistiky utkání:

Držení míče: 48 % : 52 %. Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.
No, tak to bylo utkání plné šancí, ale branky jsme se nedočkali. Maličko lepším celkem bylo Bělorusko, které sahalo po vítězství, ale v závěru duelu zahrozilo Moldavsko. Domácí celek v posledních vteřinách utkání odmítlo přijmout vítězství, a tak si oba týmy rozdělily body.

K samotné hře můžeme říci, že se často hrálo nahoru a dolů, zatímco Moldavsko ztroskotávalo na předfinální fázi, tak Bělorusko pokazilo spoustu útoků při kombinaci. Domácí celek si připisuje tak do tabulky první bodík a Bělorusko už čtvrtý a nachází se na druhém místě skupiny D. Tu vede Lucembursko, které zdolalo San Marino 3:0.

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. Epureanu mohl rozhodnout, ale velkou příležitost odmítl proměnit ve tři body

90+3

Moldavsko odmítlo jasnou šanci ke skórování a tím pádem také tři body! Černik se zcela nesmyslně vydal z branky, ale balon ho přeletěl. Do volného prostoru si naběhli hned dva domácí hráči, kteří se v nejhorším možném momentu střetli. K hlavičce se nakonec procpal Epureanu, jenž odkrytou bránu přestřelil!

90+2

Hraje se druhá minuta nastavení a v běloruské rozehrávce je cítit hodně velká nejistota! Naopak se hosté museli bránit, ale úprk Damaşcana zlikvidoval včasným výběhem Černik. Moldavsko pošle do vápna centr od rohového praporku.

90+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Bělorusku už moc času ke skórování a potvrzení role favorita, moc nezbývá.

90

Centr od rohového praporku byl příliš krátký, s čímž si domácí obrana opět hravě poradila. Ovšem Bělorusko rychle získalo míč zpátky a žene se do dalšího útoku.

89

Bělorusko se opět hnalo do rychlého protiútoku, ovšem opět selhal centr do šestnáctky soupeře. Alespoň pro hostující tým se balon odrazil opět k hráčům v červených dresech, kteří vybojovali další rohový kop.

87

Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Antoniuc, přichází Platica.

86

Odkop se jednomu z domácích zadáků moc nevydařil, jelikož trefil soupeře do obličeje. Stasevič se okamžitě skácel k zemi, ale po chvíli vstal a je jasné, že bude moci dále pokračovat.

84

Další kombinace Běloruska končí nepřesnou přihrávkou. Stasevič se vydal pro míč do hloubky hřiště, jenže lehkou přihrávku na útočníka hodně pokazil.

83

Další útok táhlo hostující mužstvo po levé straně, ale Saroka měl velmi blízko soupeře, tak alespoň vybojoval autové vhazování blízko šestnáctky soupeře.

82

Bělorusko šlo do utkání v pozici favorita, ale stav zápasu je stále vyrovnaný. Ovšem na zeleném pažitu je cítit, že hráči v červených dresech utahují šrouby.

80

Moldavsko poslalo do šestnáctky dlouhé autové vhazování, o střelu se pokusil Antoniuc, jenž trefil soupeře. Jenže ještě předtím byl pískán útočný faul.

78

Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Bressan, přichází Kendyš.

77

Ivan Majevskij je v posledních minutách hodně aktivním hráčem. Tentokrát dostal přihrávku do vápna, kde se pokoušel zakončit, ale kolem sebe měl čtyři bránící hráče, a tak vybojoval alespoň rohový kop.

75

Patnáct minut schází do konce normální hrací doby a my stále čekáme na úvodní branku zápasu. Pokud padne, tak s největší pravděpodobností bude rozhodující.

74

Po delší době se hraje na polovině Běloruska, kde se Moldavsko snaží vytěžit maximum a soupeře překvapit. Přihrávku do vápna poslal Damaşcan, ale jeden ze stoperů zapracoval na jedničku a odkopl balon do zámezí.

73

Bělorusko už sahá po gólu, ale ten ne a ne přijít! Z hranice vápna zakončoval Dragun, jehož pokus byl zablokovaný. Ovšem akce hostů dále pokračovalo, jenže Balanovičův centr byl opět odvrácen.

72

Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Nechajčik, přichází Balanovič.

69

69. Majevskij selhal v další obrovské šanci

69

Další obrovská šance a další fantastický zákrok domácího gólmana! Na centr z pravé strany si počkal Ivan Majevskij, který se snažil trefil pravý spodní roh branky. Jenže Koşelev vytáhl další velký zákrok večera!

68

Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Nicolaescu, přichází Damaşcan.

67

Velmi rychle zpátky musel spěchat stoper Posmac, protože za kolmicí spěchal jeden z hostujících hráčů. Bránící zadák si poradil a poslal míč ve složité situaci do autu.

66

Další nepříjemný pokus letěl proti brance Moldavska. Asi šest metrů za šestnáctkou se napřáhl Bressan, jehož zakončení ještě před brankářem skočilo, ale do branky se nakonec nevešlo.

65

Další rohový kop žádnou šanci nepřinese, jelikož hlavní sudí viděl v pokutovém území útočný faul.

64

Také Moldavsko si vyzkoušelo centr od rohového praporku, ovšem míč letěl pouze na přední tyč, kde jej odvrátilo Bělorusko. Domácí celek si ale celou akci ještě jednou zopakuje.

63

Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Carp, přichází Cociuc.

62

Úvodní branka je opět na spadnutí! Bělorusko v posledních minutách zápasu dominuje, ale zatím její akce končí buď špatným zakončením nebo na brankáři Moldavska.

61

Hostující celek rozehrával další rohový kop z pravé strany. Na zadní tyči si naskočil Politevič, jehož hlavička mířila vedle pravé tyče. To byla pro Bělorusko další větší šance ke skórování.

59

Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Laptev, přichází Saroka.

59

Rohové kopy rozehrávalo Bělorusko dvakrát. První byl odvrácený a při druhém měl gól na noze Laptev. Ovšem Koşelev včas vyběhl a míč schoval do své moci.

58

58. Majevskij protáhl brankáře Moldavska

58

Z dobrých pětadvaceti metrů se do míče opřel Ivan Majevskij, jeho razantní střela mířila k levé tyči. Ovšem domácí brankář předvedl výborný zákrok, když míč vytěsnil na rohový kop.

57

Moldavsko předvedlo faul na levé straně hrací plochy. Dlouhý centr mířil na zadní tyč, kde ve vzduchu kraluje jeden z hráčů v modrém dresu.

55

Další kombinační akce hostujícího celku končí nepřesnou přihrávkou krajního obránce. Spoluhráč Volodjka dostal pod tlak, a tak běloruský hráč musel volit nejjednodušší variantu.

53

Bělorusko přišpendlilo Moldavsko k pokutovému území, jenže po přihrávce zpátky přišla střela z obrovské dálky. Pokus letěl jen nad branku, to byla hodně nepřipravená situace.

52

Hostující tým trochu uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Ovšem po pár přihrávkách přišel nákop na pravou stranu, kde ve vzduchu kraloval bránící hráč.

51

Na pravé straně hrací plochy měl hodně prostoru Graur, jenže přihrávka na něj byla příliš dlouhá, a tak bude pouze vhazovat běloruský celek.

49

Zády k brance byl Laptev, který odmítl bránícího hráče a následně se kolem něj obtočil. Ovšem jeho pokus postrádal přesnost a navíc byl tečován. Domácí brankář rychle vyběhl a míč zastavil ještě na hrací ploše.

48

Také Bělorusko si připisuje první pokus, jenž mířil mezi tři tyče. Ovšem zakončení z hranice šestnáctky postrádalo razanci, a tak Koşelev v pohodě zasahuje.

47

Po centru od rohového praporku vznikla nepřehledná situace. U zadní tyče se k míči dostal Majevskij, který ale balon netrefil, a tak Moldavsko hru odvrátilo na hranici vápna. V tomto prostoru operoval pouze Bressan, jenž poslal míč do bránícího hráče.

46

Chorvatský rozhodčí dal pokyn k pokračování duelu, úvodního výkopu ve druhém poločasu se chopili Bělorusové. Hostující celek okamžitě získává rohový kop.

46

Začal druhý poločas.
V úvodních minutách bylo lepší hostující mužstvo, ale zhruba od jedenácté minuty se hra přelila na stranu Moldavska, které si po chybě brankáře vypracovalo obrovskou šanci. Jenže Nicolaescu byl hodně netrpělivý a šanci zazdil. Ovšem v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky opět převzalo otěže Bělorusko, ale Dragun ve sto procentní příležitosti selhal. Uvidíme, zda se některý z týmů prosadí ve druhém poločase.

45

První poločas skončil.

45

Zbytečnou žlutou kartu dostává Ion Nicolaescu (Moldavsko), který dohrál u postranní čáry na polovině soupeře Šitova. Spíše bych to viděl na mladickou nerozvážnost, než na úmyslný zákrok.

44

Už to vypadalo, že Dragun se napřáhne a pošle pokus na branku soupeře. Ovšem místo střely přišla na konec přihrávka zpátky.

43

Tak přeci se domácí mužstvo snažilo připomenout, ale opět jeho snažení končí na nepovedeném centru. Nicolaescu ve vápně operuje zcela sám a má to proti obráncům těžké. Dvacetiletý útočník by potřeboval větší podporu od spoluhráčů.

42

Úvodní pětačtyřicetiminutovka se blíží ke svému konci a míč se nachází v moci domácího celku, který se snaží hru opět zklidnit. Vždyť poslední minuty si Moldavsko koledovalo o inkasování.

40

Další střelecký pokus vyslal proti brance hostující Bressan. Ovšem hráč si pozici moc nepřipravil, a tak ze záklonu musel branku přestřelit. Moldavsko se v posledních minutách prvního poločasu musí soustředit na obranu.

38

38. Dragun v obrovské příležitosti přestřelil branku

38

Ve hře se nyní objevilo několik nepřesností, což přerušilo až Bělorusko. Z levé strany pronikl do vápna Stasevič, jehož přihrávka byla sražená směrem k brance. Jeden z bránících hráčů vykopl míč na penaltu. Ovšem Dragun v obrovské příležitosti selhal, když bránu přestřelil.

36

Výborný náběh předvedl Antoniuc, který si řekl o pas do vápna. Ovšem ten byl o něco delší a skončil až v zámezí.

35

Ne zrovna v rukavičkách si počínal Laptev, jenž vytáhl zákrok za hranicí pravidel a může být rád, že není prvním potrestaným hráčem. Šlapák běloruského hráče byl prvním neopatrným zákrokem v duelu.

33

Domácí mužstvo roztáhlo hru na levou stranu, odkud okamžitě vystřelil Graur. Jenže jeho pokus stihl ve skluzu zablokovat jeden z hostujících zadáku.

31

Dlouhý pas z vlastní poloviny končí místo u útočníka v moci domácího brankáře. Moldavsko velmi rychle přešlo do útoku, kde zpoza vápna vypálil Antoniuc. Jeho střela ale postrádala přesnost a letěla pouze vedle levé tyče hostující brány.

30

Půl hodiny hry je minulostí a kromě jedné slibné šance jsme moc krásy neviděli. Oba celky se sice snaží o překonání obrany soupeře, ale Moldavsko trápí předfinální část, naopak Bělorusko je slabé v kombinaci.

28

Zatímco Bělorusko se pokouší o kombinační hru, Moldavsko jde rovnou na věc a posílá míče ihned do vápna. Jenže centr z pravé strany pokutové území pouze přeletěl.

27

A další nepřesnost v běloruské kombinaci. Na levé straně u postranní čáry si neporozuměli Bressan a Volodjko. Budeme sledovat autové vhazování domácího celku.

26

Hostující celek kombinoval na pravé straně hrací plochy, ale ukázal, že v této části hry není příliš silný. Po dvou přihrávkách přišla nepřesnost, kterou zachytil krajní obránce domácího celku.

25

Rychlá kombinace Běloruska končí nepřesnou přihrávkou a odkopem od moldavské brány. Dragun se na chvíli zastavil, a tak místo centru mu balon utekl do zámezí.

23

Obrovskou chybu předvedl hostující brankář, jenž neudržel v náruči lehký centr z levé strany. K míči se probojoval Nicolaescu, ovšem jeho zbrklý pokus o volej zamířil od branky. Tato akce volala po prvním góle Moldavska.

22

Moldavsko se snažilo překonat obranu po pravé straně. Ginsari se snažil vysunout mladého Nicolaescua, jehož opět zastavil jeden z bránících hráčů.

21

Po delší době sledujeme akci Běloruska, které se dožadovalo pokutového kopu. Ve vzdušném souboji neudržel stabilitu Laptev, ale rozhodčí byl velmi blízko a ukazuje, že se bude pokračovat ve hře.

19

Domácí celek asi od jedenácté minuty přebral otěže zápasy a zatlačil běloruský celek do obrany. Za další přihrávkou po levé straně běžel Antoniuc, ale krajní obránce ho zablokoval.

18

Po faulu na levé straně rozehrávalo Moldavko standardní situaci. Pas do vápna zvládlo Bělorusko odvrátit na hranici vápna. Ovšem v tomto prostoru se nacházel domácí Epureanu, jehož halfvolej mířil asi dva metry od levé tyče.

17

Domácí tým opět trochu uklidňuje hru kombinací mezi obránci. Vypadá to, že se domácí snaží Bělorusko vytáhnout z hlubokého bloku.

15

Na pravé straně to s agresivitou přehnal Nechajčik, jenž se dopustil v souboji jeden na jednoho faulu. Moldavsko zatím hraje se Běloruskem vyrovnanou partii.

13

Po třinácti minutách se Moldavsko osměluje a vystrkuje drápky. Domácí celek získal na půlící čáře balon a okamžitě se hnal do útoku po pravé straně, ovšem krajní obránce hru přerušil.

12

Krásnou individuální akci předvedl Ion Nicolaescu! Dvacetiletý útočník přešel přes tři bránící hráče do pravé části pokutového území a křižnou střelou poprvé zaměstnal brankáře Běloruska.

11

V souboji jeden na jednoho neuspěl Ionita, jenže Bělorusko zvolilo pouze dlouhý nákop, a tak se k míči vrací opět domácí celek.

10

Domácí Carp se snažil roztáhnout hru do strany, kde se ho nepochopil spoluhráč, a tak se Bělorusko hnalo do útoku. Ovšem centr z pravé strany letěl pouze nad branku domácího mužstva.

8

Domácí tým se po chvilce kombinace vydal na polovinu soupeře, kde vymyslel pěknou kolmici Ginsari. Ovšem jeho myšlenku nepochopil ani jeden z nabízejících se hráčů.

7

Domácí celek se snaží uklidnit hru a kombinuje na vlastní polovině. Mezi obránci lítají dva ofenzivní hráči Běloruska, ale k míči se probojovat nemohou.

6

Bělorusko se v úvodních minutách více u balonu, což se vlastně také čekalo. Ovšem střelu na branku jsme zatím neviděli. Další pas hostujícího celku odvrátil kapitán Moldavska.

5

Po centru z pravé strany zůstal v zadní části pokutového území osamocený Stasevič, jehož halfvolej se do prostoru tří tyčí nevešel. Hostující hráč okamžitě věděl, že měl dost času, a tak jen zařval směrem do nebe.

4

K dnešnímu střetnutí nastoupilo domácí Moldavsko v modré sadě dresů, naopak Běloruskou zvolilo červenou barvu. Vraťme se na zelený pažit, kde na polovině soupeře kombinuje hostující celek.

2

Po pravé straně přihrával dopředu Šitov, který viděl nabíhajícího Nechajčika. Ovšem před něj si dal tělo jeden z obránců, a tak uvidíme opět odkop od brány.

1

Bělorusko se hned po zisku míče hnalo do vápna, kam přihrával Stasevič. Ovšem jeho přihrávku nezpracoval Bressan, a tak se bude odkopávat pouze od domácí brány.

1

Chorvatský rozhodčí pan Mario Zebeć dal pokyn k zahájení utkání. K úvodnímu výkopu se postavil domácí celek, jenž začíná kombinací na vlastní polovině hrací plochy.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky se již srovnaly na zeleném pažitu a stadionem hrají hymny zúčastněných států. Následně si hráči podají ruce a vše bude směřovat k úvodnímu hvizdu.
Úvodní sestavy:

Moldavsko: Koselev – Graur, Posmac, Epureanu (C), Reabciuk – Carp, Gatcan – Ginsari, Ionita, Antoniuc – Nicolaescu.
Náhradníci: Namaşco – Racu, Cociuc, Cojocari, Platica, Anton, Damaşcan.

Bělorusko: Černik – Šitov, Martynovič (C), Politevič, Volodko – Dragun, Bressan, Majevskij – Nechajčik, Laptev, Stasevič.
Náhradníci: Gutor, Klimovič – Poljakov, Kovalev, Šikavka, Korzun, Saroka, Kendyš, Sivakov, Matvejčik, Rjos, Balanovič.

Rozhodčí: Mario Zebeć – Borut Križarić, Jerko Crnčić (všichni CRO).
Ještě jednou vítám všechny fotbalové nadšence u utkání, které patří spíše k těm horším. Během pár minut se objeví sestavy, které si hned představíme.
Poslední dvě vzájemná utkání dospěla do remízových stavů. Ovšem oba celky se střetly naposledy v roce 2012, kdy diváci neviděli žádný gól. V sezóně 2004/2005 se týmy střetly v kvalifikaci o mistrovství světa. Nejprve se z domácí výhry radovalo Bělorusko, jenže v odvetě získalo tři body pro změnu Moldavsko.

Moldavsko – Bělorusko 0:0
Bělorusko – Moldavsko 2:2
Moldavsko – Bělorusko 2:0
Bělorusko – Moldavsko 4:0
Moldavsko – Bělorusko 2:1
Moldavsko

Zatímco se Bělorusko radovalo z vítězství v úvodním zápase, tak Moldavsko se muselo sklonit před Lucemburskem, s nímž prohrálo 0:4. Po hodině hry byl rozdíl ve výsledku jednobrankový, ale poté narostl o další tři góly. Největší hvězdou Moldavska je Alexandru Gatcan, který obléká barvy Rostova. Dále se vyplatí sledovat také Eugeniua Cociuca, jenž hraje za slovenskou Žilinu.

Lucembursko – Moldavsko 4:0
Bělorusko

Hostující celek na domácí půdě v prvním kole Ligy národů přivítal San Marino, které rozprášil pověstným bůrem, a tak vede skupinu D. V úvodním zápase se dvakrát prosadil Stanislav Dragun z Bate Borisov. Asi největší hvězdou běloruské reprezentace je jednatřicetiletý stoper Aleksandr Martynovič, který hraje ruskou nejvyšší soutěž za Krasnodar.

Bělorusko – San Marino 5:0
Vítám vás u druhého kola Ligy národů, ve skupině D se tentokrát představí Moldavsko a Bělorusko.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Moldavsko – Bělorusko

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   45. Nicolaescu (MOL)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.

Moldavsko: Koşelev – Graur, Posmac, Epureanu (C), Reabciuk – Carp (63. Cociuc), Gatcan – Ginsari, Ionita, Antoniuc (87. Platica) – Nicolaescu (68. Damaşcan).
Náhradníci: Namaşco – Racu, Cociuc, Cojocari, Platica, Anton, Damaşcan.

Bělorusko: Černik – Šitov, Martynovič (C), Politevič, Volodjko – Dragun, Bressan (78. Kendyš), Majevskij – Nechajčik (72. Balanovič), Laptev (59. Saroka), Stasevič.
Náhradníci: Gutor, Klimovič – Poljakov, Kovalev, Šikavka, Korzun, Saroka, Kendyš, Sivakov, Matvejčik, Rjos, Balanovič.

Rozhodčí: Mario Zebeć – Borut Križarić, Jerko Crnčić (všichni CRO)