Menu

Hokej

Play-off KHL

Salavat Julajev Ufa – Traktor Čeljabinsk

1:2

konec (1:1, 0:1, 0:0) Stav série: 3:4

27.03.2018, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 2.15 3.8 2.98 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek úterního večera. Na počtenou! (18:28:52)
Konferenční finále startují už tento čtvrtek, kdy se CSKA poprvé střetne s Petrohradem. První duel série mezi dnešním vítězem a Kazaní se odehraje o den později.
Nejlepší čtveřice letošního ročníku KHL je kompletní – k Petrohradu, CSKA a Kazani se po těsné výhře 2:1 v Ufě připojuje také Čeljabinsk! Obrovskou mírou se na vítězství Traktoru dnes podílel gólman Pavel Francouz, který celou třetí třetinu odolával obrovskému náporu soupeře a nakonec se mu povedlo jeho tým dotáhnout až k triumfu. Pro celek z Uralu dnešním dnem tedy sezóna končí.
Československá stopa
Pavel FRANCOUZ (CLJ) – 36 střel proti, úsp. 97,2%
Statistiky utkání
Střely na branku: 36 – 22
Zblokované střely: 8 – 14
Vhazování: 27 – 25
Hity: 13 – 6
Trestné minuty: 4 – 6
Využití přesilovek: 0/2 – 1/1

Je rozhodnuto! Čeljabinsk postupuje do finále Východní konference, kde se střetne s Kazaní!

Konec zápasu.

59:36

Na čeljabinskou klec míří jedná rána za druhou, gólman Traktoru má teď plné ruce práce!

58:58

Omarkova rána z dálky byla hodně nebezpečná, Francouz jí však stihl na poslední chvíli vykrýt a udržet tak vedení Traktoru při životě!

58:39

Scrivens opouští svou klec, domácí už nemají co ztratit a zkusí své stěstí v power-play!

57:50

Hra se přesouvá z jedné strany kluziště na druhou. Kotouč mění majitele poměrně často, šance Ufy na vyrovnání jsou čím dál tím menší.

56:35

Čeljabinsk svého soupeře zřejmě už utahal, momentálně je aktivnější a má o něco málo více ze hry. Ta se aktuálně pohybuje hlavně ve středním pásmu.

55:33

Grigorij Panin stojí v čele další útočné akce Ufy, atmosféra v hale začíná být dost ponurá. Dopředu domácí žene už jen hrstka nejvěrnějších příznivců.

54:42

Na ledě se teď bojuje o každý centimetr ledu, ani jeden tým nechce svému soupeři nechat nic bez boje. Do konce třetí třetiny zbývá něco přes pět minut.

53:27

Burdasov poslal kotouč podél mantinelu, za brankou jej ale pro sebe ukořistil hostující Gynge. Čeljabinsk nyní po dlouhé době míří před Scrivense.

52:26

Před brankovištěm Traktoru vznikla naprosto nepřehledná situace, rozhodčí hru přerušují. Hokejisté Ufy zkoušeli puk za Francouze doslova protlačit.

51:44

Loginov se teď rozhodl vzít věci do svých rukou a sám překonat gólmana hostů, který ale jeho zakončení zblízka včas pokryl!

50:58

Loginov našel v mezikruží Tkačova, který ranou z první trefil výstroj Pavla Francouze! Čeljabinsk tak i po této nebezpečné akci stále vede.

49:51

Kravcov se dostal do kvalitní střelecké pozice na levém kruhu a pokusil se odtud zahrozit, proti jeho ráně zahrozil připravený Scrivens vyrážečkou.

48:28

Ochozy se hlasitě dožadují vyrovnávacího gólu, který jim však jejich miláčci zatím nejsou schopni dát. Všechny jejich pokusy zastavuje výborný Francouz.

47:55

Čeljabinská obrana zapomněla na Tkačova a ten se vydal na branku, v souboji proti excelentně chytajícímu Francouzovi ale neuspěl!

46:33

Omark obkroužil hostující klec a zkusil zakončit pod víko, jeho rána nakonec po Francouzově vyrážečce vyletěla do vzduchu. Pryž dopadla za někam branku.

45:25

Traktor zřejmě celou třetinu hodlá jen bránit svůj uzounký náskok, vůbec se netlačí dopředu a akorát pravidelně odráží soupeřova tažení do útoku.

44:49

Dmitrij Sajustov napřáhl z kruhu, od nohy jednoho z bránících hráčů se pryž následně odrazila vysoko do vzduchu a skončila až v ochranné síti nad klecí.

43:40

Hosté se po delší době dostali na puk a snažili se prorazit vpřed, jejich pokus o výpad však končí odpískaným icingem po nepřesné přihrávce.

42:27

Salavat se začíná rozehřívat, momentálně kombinuje v pásmu soupeře a už dvakrát zkusil ohrozit Francouzovu klec. V obou případech neúspěšně.

41:24

Oba celky hrají celkem opatrně, nechtějí si dovolit příliš zariskovat. Jakákoliv chyba by se teď mohla stát osudovou, zejména pro domácí.

40:15

Po patnácti sekundách hry přichází první přerušení, hokejisté Ufy se totiž dostali do ofsajdu. Hartikainen se směrem na Francouzovu klec vrhl moc rychle.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté Čeljabinsku jsou dvacet minut od postupu do semifinále. V první třetině sice jasně tahali za kratší konec, ve druhé se ale výkonnostně hodně zvedli a po brance Linuse Vidella z přesilovky vedou v Ufě o jeden gól. Domácí ovšem mají šanci úzký náskok soupeře smazat hned v úvodu následujícího dějství, jelikož jej zahájí v početní výhodě.
Statistiky po dvou třetinách
Střely na branku: 25 – 18
Zblokované střely: 5 – 8
Vhazování: 21 – 19
Hity: 9 – 4
Trestné minuty: 4 – 6
Využití přesilovek: 0/1* – 1/1

*přesilovka Ufy bude pokračovat po pauze
Další třetina začne přibližně v 17:48.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:22

Omark nabil na modrou Larsenovi, ten zasáhl beton Pavla Francouze. K odraženému kotouči se nejrychleji dostává znovu Omark, tlak Ufy tak pokračuje dál.

38:27

S vyloučeními se teď roztrhl pytel, tentokrát je trestán hráč Čeljabinsku. Ivan Višněvskij (CLJ) ve středním pásmu podrazil protihráče a bude za to pykat.

37:58

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Hosté přetavují početní výhodu v branku a poprvé v utkání jdou do vedení! Paul Szczechura našel u opačné tyče nikým nehlídaného LINUSE VIDELLA a švédský forvard uklidil kotouč přímo do velkého prázdného prostoru v domácí kleci – 1:2. Asistence: Paul Szczechura, Richard Gynge.

37:24

Šance pro Traktor, tentokrát si přesilovku zahraje právě on. Kapitán Ufy Grigorij Panin (UFA) dostává dvě minuty za hákování.

37:03

Přesilovka domácích je téměř minulostí, moc oslnivého toho v ní nepředvedli. Traktor si s oslabením poradil bez větších obtíží.

36:17

Z kruhu zkusil zahrozit Enver Lisin, nenamířil ale úplně přesně. Letící pryž jen orazítkovala plexisklo za čeljabinskou svatyní.

35:54

Omark našel před brankou Hartikainena, který následně zkusil za Francouze pryž doslova procpat. Severská první lajna Ufy je teď na ledě v jednom kuse.

35:04

Salavat si zahraje přesilovku. Vitalij Kravcov (CLJ) míří na dvě minuty na trestnou, provinil se vyhozením puku mimo hrací plochu. Uvidíme gól?

34:44

A další velká šance pro Traktor, tentokrát se nebezpečnou ranou z prostoru pro vhazování blýskl Kravcov! Obrana domácích se teď úplně rozpadla a Scrivens má plné ruce práce.

34:23

Černikov málem procpal pryž mezi levou tyč a beton kanadského brankáře, ten ale drobounkou škvíru ve své kleci ucpal na poslední chvíli!

33:37

Čeljabinsk má více ze hry, Ufa Arenou se nese hlasitý pískot. Hokejisté Traktoru momentálně kombinují a snaží se propracovat do lepších střeleckých pozic.

32:23

Videll se propracoval těsně před domácí svatyni a zakončil, Ben Scrivens jeho zakončení pokryl jen se štěstím! Hosté teď měli hodně blízko k brance!

Dnešní utkání sleduje 8 070 diváků, je vyprodáno!

30:59

Hra se drží převážně v domácí části kluziště, větší šance ale k vidění nejsou. Hostům se stále nedaří najít recept na výbornou defenzívu Ufy.

29:51

Po převzetí nahrávky z Loginovy hole se před branku Traktoru propracoval Hartikainen, jeden z tahounů Ufy ale v souboji s českým gólmanem hostí neuspěl.

28:32

Čeljabinsk rychle vystřídal a následně se vydal dopředu, v pásmu Ufy momentálně rozjíždí kombinaci. Ta zatím ve střelecký pokus nevyvrcholila.

27:42

Makarov je zatím ve druhé části hodně vidět, na Francouze se pokusil nyní vyzrát už potřetí. Ani tentokrát mu však štěstěna naproti nešla, gólman byl připraven.

27:12

Omark byl teď na kruhu tvrdě sestřelen Kravcovem, který se obratem vydal dopředu. Ani jeho výpad ale střelou na branku nakonec neskončil, defenzíva Ufy jej zastavila včas.

26:33

Slibně vypadající přečíslení domácích teď zastavil těsný ofsajd, jeden z hráčů se při přejezdu modré trochu unáhlil. Ochozy se nese tichý pískot.

26:22

Po delší době byla k vidění šance také na druhém konci ledu, Kravcovova rána od modré skončila ve výstroji hbitého Scrivense. Čeká nás komerční přestávka.

25:12

Ufa se snaží soupeřova gólmana ostřelovat ze všech možných úhlů, ten však ale stále ne a ne povolit. Čech ve službách Čeljabinsku je dnes ve formě.

24:28

Makarov se uvolnil v mezikruží a zakončil, Francouz proti jeho střele vytáhl z rukávu skvělý zákrok lapačkou. Stav je tak stále vyrovnaný.

23:50

Sledujeme vyrovnanou partii, ani jeden tým momentálně nemá více ze hry. Obrany obou celků nyní pracují na plné obrátky, střel je k vidění minimum.

22:21

Francouz má na svém kontě první zákrok v prostřední periodě, ránu jednoho z protihráčů z bezprostřední blízkosti brankoviště vykryl vyrážečkou.

21:26

Hra se přelévá ze strany na stranu, častěji jsou na kotouči Čeljabinští. Těm se však přes výbornou domácí defenzívu nedaří na delší dobu protlačit do útoku.

20:14

Krátce po sobě se nyní zkusili prosadit Videll a Bailen, Scrivens se nachytat nenechal. Traktor vlétl do druhé třetiny jako hurikán a žene se za další brankou.

20:01

Začala druhá třetina.
Prvních dvacet minut sedmého duelu mezi Ufou a Traktorem je minulostí, týmy do kabin odchází za vyrovnaného stavu – 1:1. Domácí byli po většinu třetiny aktivnějším celkem a měli více ze hry, recept na Francouze pak ve třinácté minutě našel Omark a poslal je do vedení. Minutu a půl před koncem dějství se ale po chybě ufské obrany dostal dopředu Gynge a střelou mezi betony nepřipraveného Scrivense srovnal.
Statistiky první části
Střely na branku: 12 – 6
Zblokované střely: 3 – 5
Vhazování: 10 – 6
Hity: 4 – 2
Trestné minuty: 2 – 2
Využití přesilovek: 0/0 – 0/0
Další třetina začne přibližně v 16:53.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:13

Larsen drží kotouč za svou klecí a čeká, až se na led dostane čerstvá lajna domácích. Ti se poté pokusí o pravděpodobně poslední tažení vpřed v úvodním dějství.

18:21

18:21 Richard GYNGE - 1:1

18:21

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Gól platí, minutu a půl před koncem prvního dějství je vyrovnáno! Tohle si Scrivens za rámeček rozhodně nedá – RICHARD GYNGE si totiž najel na levý kruh a pozemní střelou přímo mezi betony překonal kanadského brankáře domácích. Asistence: Paul Szczechura, Nick Bailen.

17:04

Kručinin se nebojácně vydal vpřed a nějakou dobu kroužil v hostující obraně, která jej nakonec zvládla zneškodnit včas. Domácí míří dopředu.

15:52

Hra se drží převážně v pásmu Ufy, Traktor začíná tlačit na pilu a momentálně sledujeme celkem vyrovnanou partii. Uvidíme, jestli se hostům povede zvýšenou aktivitu přetavit v gól.

14:45

Scrivens chtěl rozehrát dopředu, nakonec kotouč ale poslal přímo na hůl jednoho z protihráčů, jehož následné zakončení zachytil s menšími problémy.

13:56

Hosté se snaží na inkasovanou branku nějak odpovědět, vůbec se jim však nedaří přes pevnou domácí defenzívu na delší dobu prorazit za modrou čáru.

12:52

12:52 Linus OMARK - 1:0

12:52

Ufa právě vstřelila branku!
Utkání má zatím dost jednoznačný průběh, Salavat Julajev je na ledě jasně lepším celkem a ve třinácté minutě jde zaslouženě do vedení! Autorem branky je LINUS OMARK, jehož střela z mezikruží cestou do sítě ještě škrtla o vnější část levé tyčky. Bez asistence.

11:48

Larsena teď do útoku poslal krásným pasem Loginov. Dánský bek si následně projel před branku a poslal pryž do betonu maskovaného strážce branky.

10:46

Mužstvo v zelených dresech se stále drží před Francouzem, houževnatá obrana Čeljabinsku ho ale nepouští do větších střeleckých příležitostí.

09:36

Osipov našel na kruhu připraveného Hartikainena, jehož následná rána se od ramene jednoho z bránících hráčů odrazila do rohu kluziště. Francouz tedy nemusel zasahovat.

08:49

Loginov rozehrál pryž dopředu, za brankou se k ní i přes menší obtíže nakonec nejrychleji dostal Omark. Ufa se opět začíná usazovat v útoku.

08:03

Ihned po vyhraném vhazování se Francouze pokusil z velké vzdálenosti překvapit Jelizarov, jehož zakončení ale úplně zmizelo v lapačce českého gólmana.

07:44

Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách Traktoru prospívá, defenzíva Ufy teď neprožívá úplně bezstarostné chvíle. Scrivens musí být neustále ve střehu.

06:41

Prudká rána Alexeje Petrova od modré čáry vypadala nebezpečně, hbitý Scrivens si s ní ale poradil včas. Kanadský gólman pak zastavil i následnou dorážku.

05:27

Po přerušení se před brankou odehrála menší strkanice, vylučuje se. Na trestnou míří Paul Szczechura (CLJ) za napadení a Anton Burdasov (UFA) za hrubost.

05:27

Salavat rychle rozbil čeljabinský výpad a vyrazil do protiútoku, který střelou z pravého kruhu zakončil Tkačov. Pavel Francouz byl připraven kotouči čelit i tentokrát.

04:15

Ufa má zatím na ledě jasnou převahu, hostům se vůbec nedaří se svým soupeřem srovnat krok. Uvidíme, jestli se to v následujících minutách nezmění.

03:43

Český gólman ve službách Traktoru raději před najíždějícími protihráči schoval pryž pod rukavici a přerušil tak hru. Vhazovat se bude po jeho levici.

02:41

Černikov vzal kotouč na svou hůl a zajel za branku, hosté střídají. Za chvilku se pravděpodobně pokusí o druhý výpad na Scrivensovu branku.

02:13

První střelu zápasu má na svědomí Omark, který se uvolnil v mezikruží a svým zakončením zasáhl vyrážečku připraveného Francouze v čeljabinské kleci.

01:35

Enver Lisin provezl kotouč dopředu, Ufa se zkouší znovu usadit v soupeřově pásmu. Jeho obrana ale domácí pravidelně vyhání zpět za modrou.

00:38

V úvodních sekundách zápasu je aktivnějším celkem Ufa, které se ale zatím nepodařilo Pavla Francouze nějak vážněji ohrozit.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí už svolávají borce do středového kruhu, start sedmého utkání je tu! Na první vhazování duelu se proti sobě postaví Paul Szczechura z Čeljabinsku a domácí Joonas Kemppainen.
Oba celky vyjíždí na led a postupně se řadí na svých modrých čarách, před úvodním buly si ještě poslechneme státní hymnu Ruské federace. Po jejím doznění už půjdeme na věc.
Přeji vám krásné odpoledne, v potemnělé Ufa Areně je vše připraveno pro dnešní rozhodující duel. Hráči jsou zatím ještě v kabinách, začínáme za deset minut.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Loginov, Larsen, Arzamascev, S. Garejev, Panin, M. Osipov, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Lisin, I. Makarov, Juňkov – Sajustov, Burdasov, Tkačov – M. Majorov, Soloduchin, Kuzmin – Korotkov.

Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – Šinin, Bailen, A. Petrov, I. Višněvskij, Borodkin, Klimontov, Isajev – Gynge, Videll, Szczechura – J. Petrov, Černikov, Peňkovskij – Gubarev, Rybakov, Kokujov – Šarov, Šolochov, Kravcov – Kručinin.

Rozhodčí: Gofman, Olenin – Sadovnikov, Sivov.
Čtvrtfinálová série mezi Salavatem a Traktorem dnes napíše svou sedmou a poslední kapitolu. Letošní play-off proti sobě svedlo druhý a třetí celek Východní konference poté, co Čeljabinsk v pěti zápasech zdolal Nižněkamsk a Ufa přetlačila podceňovaného outsidera z Omsku 4:3.

První utkání se sehrálo 16. března pod Uralem a hosté v něm hned ukázali, že to zelení nebudou mít jednoduché ani tentokrát – po brankách Pěnkovskiho a Kravcova si totiž připsali první bodík. Za domácí skóroval pouze Ilja Zubov.

V odvetě už Ufa nezaváhala, ovšem ani tentokrát to jednoduché rozhodně neměla. O svém vítězství totiž rozhodla až ve čtrnácté minutě prodloužení díky trefě Igora Makarova a za vyrovaného stavu se tak série přesouvala do Čeljabinsku.

Výhoda domácího publika Traktoru ve třetím duelu příliš nepomohla. Po dvou třetinách sice vedl o dvě branky, v prvních pěti minutách třetího dějství ovšem svými trefami obrátili stav utkání Omark a Juňkov, který se na střeleckou listinu zapsal hned dvakrát – 2:3.

Po výhře Čeljabinsku 4:1 o den později začínalo být jasné, že se o místo v semifinále oba celky budou prát až do posledního dechu. Výhru domácím zařídili Bailen, Gynge, Šarov a Borodkin.

Oba soupeři vstupovali do pátého zápasu s vidinou mečbolu – vítěz střetnutí mohl hned v následujícím duelu rozhodnout o svém postupu. Ten pro sebe nakonec ukořistila Ufa, když ve čtyřiapadesáté minutě prolomil střelecké ticho Anton Burdasov.

Místo radosti však v neděli přišlo kruté zklamání. Salavat zápas na ledě svého soka naprosto nezvládl a prohrál 1:7. O celém utkání rozhodla druhá perioda, ve které Traktor poslal za Scrivensova a později Karejevova záda hned šest kotoučů.

Výsledky zápasů

1 – 16. 3.: UFA – CLJ 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 33. Zubov – 5. Pěnkovskij, 22. Kravcov.

2 – 17. 3.: UFA – CLJ 3:2pp. (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)
Branky: 1. Kemppainen, 53. Loginov, 74. Makarov – 29. Szczechura, 42. Kravcov.

3 – 20. 3.: CLJ – UFA 2:3 (0:0, 2:0, 0:3)
Branky: 24. Kručinin, 32. Šarov – 43. Juňkov, 46. Omark, 47. Juňkov.

4 – 21. 3.: CLJ – UFA 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 9. Bailen, 21. Gynge, 35. Šarov, 52. Borodkin – 17. Hartikainen.

5 – 23. 3.: UFA – CLJ 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branky: 54. Burdasov.

6 – 25. 5.: CLJ – UFA 7:1 (0:0, 6:1, 1:0)
Branky: 21. Černikov, 23. Gynge, 28. Šinin, 33. Kručinin, 33. Kokujov, 35. Bailen, 51. Rybakov – 31. Larsen.
Boje o Gagarinův pohár vrcholí. Zatímco na západě už je jasné, že o lístek do finále KHL budou bojovat dva giganti, Petrohrad a CSKA Moskva, první celek Východní konference po základní části na svého soupeře ještě čeká. O tom, s kým Kazaň v následujících dnech poměří síly, rozhodne dnešní duel mezi Ufou a Čeljabinskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Salavat Julajev Ufa – Traktor Čeljabinsk

1:2

konec (1:1, 0:1, 0:0) Stav série: 3:4

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Omark – 19. Gynge (Szczechura, Bailen), 38. Videll (Szczechura, Gynge)

Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Loginov, Larsen, Arzamascev, S. Garejev, Panin, M. Osipov, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Lisin, I. Makarov, Juňkov – Sajustov, Burdasov, Tkačov – M. Majorov, Soloduchin, Kuzmin – Korotkov.

Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – Šinin, Bailen, A. Petrov, I. Višněvskij, Borodkin, Klimontov, Isajev – Gynge, Videll, Szczechura – J. Petrov, Černikov, Peňkovskij – Gubarev, Rybakov, Kokujov – Šarov, Šolochov, Kravcov – Kručinin.

Rozhodčí: Gofman, Olenin – Sadovnikov, Sivov

Diváci: 8 070 (vyprodáno)

Průběh zápasu
1. třetina
05:27 UFA 2 Burdasov, hrubost
CLJ 2 Szczechura, napadení
12:52 UFA 1:0 Omark
18:21 CLJ 1:1 Gynge (Szczechura, Bailen)
Po 1. třetině
2. třetina
35:04 CLJ 2 Kravcov, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
37:24 UFA 2 Panin, hákování
37:58 CLJ 1:2 Videll (Szczechura, Gynge)
38:27 CLJ 2 I. Višněvskij, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
Konec