Menu

Hokej

Play-off 2. ligy, skupina Střed

HC Vlci Jablonec nad Nisou – SKLH Žďár nad Sázavou

5:3

konec (0:0, 1:1, 4:2) Stav série: 1:1

27.03.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • Semifinále • Ondřej Belák

Tipsport: 2.1 4.5 2.42 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že je stav série vyrovnán na 1:1, se s vámi z Jablonce loučím. Přeji příjemný úterní večer a někdy příště opět na počtenou! (20:35:50)
Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým HC Vlci Jablonec! Rozhodující fáze nastala jednoznačně ve třetí části, která nabídla šest branek, přičemž čtyři obstarali právě domácí. Martin Kuřítko nejdříve poslal z dorážky Žďár do vedení, ale poté se dvakrát prosadil v přesilovkách od modré čáry střílející Martin Tondr. Jablonec se dostal na koně a po gólech Lukáše Tondra a Kamila Bříšky bylo hotovo. Plameny alespoň zkorigovaly zásluhou Luboše Kunstmüllera. Za zbývajících pět sekund toho už však pochopitelně více nestihly.

60:00

Konec zápasu.

59:55

Žďár právě vstřelil branku!
Tak přeci jen mají poslední slovo v přestřelce ve třetí části Plameny! Po rychlém výpadu do pásma zmírňuje porážku týmu z Vysočiny LUBOŠ KUNSTMÜLLER, jenž povedenou střelou z levého kruhu trefil prostor, kam Hosnedl neměl velkou šanci dosáhnout. Asistence: Kovářů, Lojek.

59:24

Žďár ještě v přesilovce tlačí a snaží se alespoň o kosmetickou úpravu skóre. Přihrávku na pravý kruh obdržel Peslar, ale Hosnedl byl připraven a po jeho dalším zákroku je hra přerušena.

58:54

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Pulec – 2 min., sekání).

58:54

Hosté mohli alespoň snížit! Poizl se technicky prohnal až mezi kruhy a kdyby nevyl osekáván Pulcem, třeba by zakončil lépe, než do Hosnedlova břicha.

57:58

Vlci právě vstřelili branku!
Je zřejmě definitivně rozhodnuto! Žďár už byl pod velkým tlakem a jeho hráči trošku tahali nohy. Vše zakončil KAMIL BŘÍŠKA, jenž obdržel křižnou přihrávku od Lukáše Tondra a trefil mezírku u bližší tyčky, ačkoliv se Radosta snažil, co mu síly stačily. Asistence: Tondr Lukáš, Pavlů.

57:10

Víšek samostatně proniká do útočného pásma, kde se Vlci usazují. Závěr zápasu hrají velice zkušeně a zdá se že už si to dnes nenechají jen tak vzít.

56:29

Martin Tondr myslel na hattrick. Střela z levého kruhu mu ale příliš nesedla a pro gólmana hostí neznamenala žádnou hrozbu, mířila totiž mimo prostor tří tyčí.

55:49

Ladislav Pulec se vydal na útočnou výpravu. Zakončení už bylo vinou tísně slabé a Radosta si v klidu počkal, až mu puk přijede k lapačce. Hra je posléze přerušena.

55:16

Za domácí svatyní probíhá tuhý souboj o puk mezi Martinem Tondrem a Jaromírem Pytlíkem. Nakonec v něm uspěli Jablonečtí, leč také teď o touš rychle přišli.

54:44

Hosnedl zastavil pomalu se sunoucí puk pro Moravce. Ten žádnou kloudnější akci nerozjel, Vlci puk ztratili, ale Pytlík byl posléze nachytán v ofsajdovém postavení.

54:32

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Jícha – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Čechura – 2 min., hrubost).

53:44

Vlci právě vstřelili branku!
Toto už vypadá pro Jablonec velice nadějně! Kompletní elitní formace se podílela na vyslání LUKÁŠE TONDRA do prostoru mezi kruhy. Domácí útočník si zkušeně potáhl puk, počkal si na pohyb Radosty a suverénně jej prostřelil. Asistence: Víšek, Bříška.

52:55

Homolka se pokusil Radostu nachytat z takřka nulového úhlu, ale na švestkách gólmana nenachytal.

52:40

Hosnedl si vyjel z branky, aby úspěšně rozehrál. Jablonec obrací hru na druhou stranu ledové plochy, což se většině diváků líbí.

51:52

Radosta nyní spolehlivě přerušuje hru. Stalo se tak po pokusu Demela, jenž zkusil štěstí po individuálním průniku do útočného pásma. Bude se vhazovat po levé brankářově ruce.
Dnešní utkání sleduje 815 diváků.

51:10

Žďár je po dvojnásobném direktu nabuzený a plný chutě s výsledkem něco udělat. Hosté v těchto chvílích notně operují před Hosnedlem a vlčí defenziva se musí mít na pozoru.

50:37

Zatímco domácí fanoušci slavili, mohl je dokonale zchladit Bureš! Útočník Žďáru se dostal k dorážce mezi kruhy a Hosnedl se měl co ohánět, aby ji vyrážečkou odrazil k mantinelu.

49:57

Vlci právě vstřelili branku!
Tak to je neuvěřitelné, Jablonec otáčí skóre a byl to opět MARTIN TONDR, kdo využívá přesilovou hru! Opora vlčích obranných řad znovu napřáhla na modré čáře a prudkou ranou nedala překvapenému Radostovi příliš šancí. Obrat je tedy na světě. Asistence: Pavlů, Demel.

49:30

Tak to je pro Jablonecké velice interesantní příležitost! Zahrají si totiž ve výhodě čtyř proti třem. Po krátké poradě se už hokejisté obou týmů chystají na vhazování po pravé Radostově ruce.

49:30

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Peslar – 2 min., nedovolené bránění).

48:59

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Pleva – 2 min., sekání).
Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Bříška – 2 min., hrubost).

48:59

Vlci právě vstřelili branku!
Je opět vyrovnáno, Severočeši využívají přesilovou hru! MARTIN TONDR na modré čáře nic nevymýšlel, po příjmu přihrávky od Kamila Bříšky poslal puk na branku a díky dobré cloně rozvlnil síť za Radostou. Asistence: Bříška

48:22

Jan Víšek dostal nabito na levý kruh. Rozhodl se pálit rovnou "z voleje" a rána se odrazila od bruslí stínícího Lukáše Tondra mimo nebezpečný prostor brankoviště.

47:49

Žďár se i v oslabení dostal do zakončení. Jícha pláchl po levém křídle a po překonání modré čáry těsně minul vzdálenější tyč Hosnedlovy svatyně.

47:20

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Kovářů – 2 min., vysoká hůl).

46:59

Jablonec má ponechanou výhodu! Pokud ji nevyužije, zahraje si v další početní výhodě.

46:26

Hosté se nyní vadli do soupeřova obranného pásma, ale nedostali se zpoza branky a z akce tedy nic nebylo. Hra se opět převrací na druhou stranu.

45:50

Fantastický Radosta! Brokeš se prohnal po levé straně a z kruhu vyslal dělovou ránu. Mladý brankář Žďáru se bleskurychle máchl lapačkou a zamezil tak vyrovnání!

44:55

Peřina sklepával puk za sebe. Tam očekával přítomnost spoluhráče marně a Pytlík se vrací zpátky na led! Opět se tak hraje v pěti proti pěti.

44:29

Demel táhl akci tří proti jednomu! Právě jediný obránce Žďáru byl ale tím, kdo ze situace vyšel vítězně. Domácí diváci jen nevěřícně kroutí hlavami.

43:40

Vlci zatím otálejí se střelbou a nyní jsou za to potrestáni dalším vyhozením. Domácí by rozhodně měli zaměstnávat Radostu více, chtějí-li uspět.

42:59

Přihrávka na Moravce začala neočekávaně poskakovat a zkušený obránce ji nezachytil. Kotouč tedy zamířil až do středního pásma a přesilovka domácím nezačíná nejlépe.

42:56

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Pytlík – 2 min., podražení).

42:08

Žďár právě vstřelil branku!
Obrovská radost na straně Plamenů! Bureš v první velké šanci ještě neuspěl. Tlak hostů ale pokračoval a LUKÁŠ BUREŠ obdržel další příležitost. Jeho dorážka nakonec propadla Hosnedlovi u bližší tyčky, a ačkoliv se puku moc nechtělo, pomalu se došoural za čáru! Asistence: Kuřítko.

41:12

Nevyhoštěný k radosti jabloneckých příznivců dostává kotouč pryč z obranného pásma Vlků! Žďár se tam ale rychle snaží navrátit.

40:50

Toto je pro Jablonec velká nepříjemnost, budou totiž hrát minutu a 38 sekund ve třech! Hosté si vyžádali oddechový čas a plánují přesilovkovou strategii.

40:50

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Demel – 2 min., hákování).

40:28

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Víšek – 2 min., napadení).

40:07

Třetí periodu odstartoval nahozením ze středního pásma Lojek. Hosnedl si puk osahal a vyrazil jej do rohu hřiště, kde se o něj svádí souboj.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:46.
Prostřední dvacetiminutovka nabídla dva góly, které se vtěsnaly do rozmezí pouhých devíti vteřin! Skóre otevřel citlivou tečí Martin Gregar, ale hned po buly napřáhl z první Lukáš Tondr a stanovil tak stav na současných 1:1. Kdo nakonec napínavý souboj nakloní na svoji stranu?

40:00

Druhá třetina skončila.

39:54

V samotném závěru ještě vyrazil do protiakce osamocený Plamen Bureš. V pásmu byl ale úplně sám a kromě ztráty puku musel ještě skousnout tvrdý hit od Bříšky, jenž jej souběžně se sirénou poslal k ledu.

39:26

Víškova formace se ještě hrne do útočného pásma, se snahou vsítit cenný zásah do kabiny. Hra se ale zatím soustřeďuje pouze u zadního mantinelu.

38:59

Souběžně se startem poslední minuty třetiny mohl udeřit Jaromír Pytlík! Útočník Žďáru táhl přečíslení dvou proti jednomu a vzal to na sebe. Hosnedl zasáhl dobře, svůj tým podržel, a hra je přerušena.

38:39

Hokejisté se sjíždějí před Slámu, kde se bude vhazovat. Plameny totiž vyprodukovaly další zakázané uvolnění do dnes poměrně bohaté sbírky.

37:57

Pokračuje se klasicky v pěti bruslařích na každé straně. Po pravé straně se prohnal agilní Jícha a z kruhu vyprášil Hosnedlovy betony. Ten, ač si tím nebyl úplně jistý, kotouč za svá záda nepropustil.

37:48

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Pleva – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (M.Tondr – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).

37:48

Pulec je opět na ledě, Jablonec hraje v plném počtu! Okamžitě je to znát a Radosta musel přerušit hru. Poté se za brankou strhla hromadná potyčka! Uvidíme, jak budou či nebudou rozděleny tresty.

36:51

Žďár pokračoval v náporu, až si puk našel důsledný Pavlů a poslal jej mezerou mezi holemi pryč z obranného pásma Jablonce.

36:17

Na levý kruh dostal nabito Kuřítko. Hosnedl se bleskově přesouval a stálo při něm velké štěstí! Rána hostujícího forvarda totiž rozvlnila síť pouze z boční strany a skóre se tedy nemění.

35:37

Plameny se v počátku své početní výhody nikam neženou. Lojek kombinuje ve středním pásmu se svým kolegou a nakonec to vyústilo pouze ve zbytečný icing.

35:24

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Pulec – 2 min., nedovolené bránění).

34:58

Po chytrém nahození Mulače od levého hrazení se puk povaloval mezi kruhy. Domácí měli smůlu, že na něj neměli šanci dosáhnout.

34:20

Peřinovu čerstvou dělovku z pravé strany vychýlil Radosta vyrážečkou. K puku se posléze dostal Gregar a odpravil jej pryč pouze za cenu zakázaného uvolnění.

33:57

Trošku přibývá technických přestupků, ofsajdem se nyní provinili pro změnu zástupci vlčí smečky.

33:41

Bureš si nepohlídal přechod přes modrou čáru a arbitři jej načapali při postavení mimo hru. Kotouč bude uveden do hry v neutrální zóně.

32:55

Hned po buly nahazoval od modré čáry urostlý Lukáš Hort. Maskovaný muž si kotouč v klidu našel a hra je znovu přerušena.

32:51

Elitní formace Severočechů nyní zažila slabší chvilku a kotouč jí ujel až na zakázané uvolnění. Vhazovat se tedy bude před brankou hájenou Lukášem Hosnedlem.

31:54

Pilař zastavil přihrávku Žďáru ještě před modrou čáru. Mezitím hosté dosti krkolomně střídali a mohli být rádi, že sudí šestého hráče na ledě přešli bez povšimnutí.

31:38

Velký tlak domácího týmu má celkem logické vyústění. Poizl raději vyhazuje na zakázané uvolnění a Žďár jistě doufá, že teď uspěje na vhazování.

30:52

Jablonec si teď vytváří skutečně silný tlak a hosté nevědí, kam dřív skočit. Nic na plat, že už jsou v plném počtu!

30:10

Přihrávku Pavlů odklonil Bureš tak, že se musel mít na pozoru brankář Radosta. Bureš nakonec odpaluje kotouč do bezpečí a Plameny zatím brání dobře.

29:26

Jablonec je kompletní a jeho přesilovka tedy může začít. Hned v úvodu se však Žďár úspěšně osvobozuje a Vlci se musí vracet do hloubi vlastního výběhu.

29:04

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Kunstmüller – 2 min., nedovolené bránění brankáři).

29:04

Střela Kunstmüllera od modré čáry se stala snadnou kořistí Hosnedla. Hráč Plamenů se poté dostal do kolize s gólmanem a už se chystá na trestnou lavici!

28:35

Pořádný průvan způsobil svým průnikem Pytlík. Šikovný forvard si pohlednou stahovačkou položil svého strážce a byla pro Žďár škoda, že nad kotoučem ztratil kontrolu.

27:59

Je na co se dívat! Peslar si z pozice beka troufl na velký ofenzivní výlet a dostal se až do blízkosti branky. Z levé strany vyslal nebezpečnou střelu, kterou Hosnedl výborně zastavil.

27:24

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Nevyhoštěný – 2 min., sekání).

27:01

Vlci právě vstřelili branku!
Tak to je neskutečné, na vyrovnání se čekalo pouhých devět sekund! Kamil Bříška pronikl za modrou čáru a adresoval puk mezi kruhy. Tam číhal trestuhodně volný LUKÁŠ TONDR a přesnou ranou bez přípravy rychle ukončil soupeřovu radost. Asistence: Bříška.

26:52

Žďár právě vstřelil branku!
Plameny se ujímají vedení! Brzy po vyhraném vhazování poslal kotouč na branku Peter Beneš. Do střely vložil šikovně hůl MARTIN GREGAR a Hosnedl se natahoval naprosto marně. Tribuna za domácí brankou bouří! Asistence: Beneš.

26:45

Nepříjemnou navštívenku vyslal vstříc Hosnedlovi od modré čáry Kolda. Maskovaný muž zakročil velmi dobře a kotouč z něj nevypadl. Rozhodčí přerušují hru.

25:47

Pavlů Žďáru žádný delší pobyt v útočné zóně nedopřál a poslal kotouč opět do bezpečí. Peřina už se brzy vrátí zpátky mezi mantinely a síly tak budou vyrovnány.

25:35

Dalekonosné nahození Peslara si našel Hosnedl a jednoduše přerušil hru. Pokračovat budeme vhazováním po jeho levé ruce, kam už míří hráči obou mužstev.

24:55

A další úspěšně vyhození Vlků! Ti zatím zvládají hru proti přesile s naprostou grácií a dokonce poměrně zdatně kombinují a šetří cenný čas.

24:20

Brokeš, ač v kleče, vyhodil puk obloučkem do bezpečí. Hosté tak musejí začít až z vlastního obranného pásma.

24:07

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Peřina – 2 min., hrubost).

23:49

Peslar si za brankou dobře hlídal Demela a oddělil jej od kotouče. Žďár se ale nedostal daleko, hned ve středním pásmu se totiž prezentoval nepřesností.

23:21

Dělovka Střechy od modré čáry byla zastavena již v zárodku a žádné nebezpečí se tak před Hosnedlem nekonalo. Domácí celek znovu obrací hru na druhou stranu.

22:37

Jeden z hokejistů Žďáru vyhodil kotouč mimo kluziště. Pomohla tomu jemná teč, což domácí příznivci nepostřehli a přáli by si přesilovou hru pro svůj tým.

21:39

Michal Nevyhoštěný se šikovně dostal až před Radostu! Najížděl z pravé strany a zkusil gólmana roztáhnout, ale nakonec poslal touš pouze do natažených betonů.

21:18

Neposedný kotouč, jenž přeskakoval z hole na hůl, zastavil ve středovém kruhu bruslí Peřina a zakládá útok jabloneckých Vlků.

20:44

Nyní se hostům nevydařila rozehrávka a kotouč se z hole Poizla dostal až k hrazen za jabloneckou brankou. Píská se tedy zakázané uvolnění a hráči se vracejí před Slámu.

20:30

Žďár je v plném počtu. Ve zbytku oslabení neměl s bráněním potíže a hraje se znovu v pěti proti pěti.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:48.
Úvodní perioda bezbrankovým stavem nikterak nepohnula. Podstatně aktivnějším týmem je možná trošku překvapivě Jablonec, avšak nepodařilo se mu proměnit žádnou z nadějně vyhlížejících příležitostí. Žďár působí poněkud vlažným dojmem a Hosnedl zatím ze svého repertoáru nemusel vytáhnout žádný složitější zákrok.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Domácí příznivci ještě vyzývají své oblíbence k zakončení, ale to kvůli velmi dobře bránícím Plamenům nepřichází. Zdá se, že první třetina žádný gól nenabídne.

19:29

Demel sklepnutím připravil palebnou pozici pro Pavlů, jehož pokus bez přípravy postrádal větší přesnost a zastavil se až o plexisklo za Slámovou svatyní.

18:59

Poizl se dostal za modrou čáru a od mantinelu vypustil prudkou střelu. Hosnedl ji zachytil a kotouč mu vypadl. Nablízku byl k jeho štěstí Pavlů, který se puku v klidu chopil.

18:53

Mulač obdržel složitou přihrávku a nedokázal ji dobře zpracovat. Ke kotouči se tedy ve středu pole dostává tým ze Žďáru a v oslabení se dokonce vydává do ofenzivy.

18:30

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Bureš – 2 min., podražení).

17:50

A Vlci se velmi dobře brání i nadále! Zatím je to trošku šachová partie, ve které se čeká na první fatální chybu.

17:27

Peslar si na modré čáře rozmyslel střelecké úmysly a ještě posunul puk podél hrazení na spoluhráče. Chvíli poté Žďár o útočné pásmo přichází a musí se vrátit až k vlastní brance.

17:07

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Pulec – 2 min., podražení).

16:11

Lukáš Tondr se z levé strany protlačil před branku a po zákroku Radosty ležel puk v brankovišti! Žádný z Vlků jej ale nedokázal doklepnout za čáru.

15:47

Nevyhoštěný už netrpělivě vyhlíží návrat na led. Jablonec toto oslabení přečkal s naprostým klidem a přehledem. Hosté zatím marně hledají recept na jejich defenzivu.

14:53

Štěpánek to vzal na sebe, najel si do útočného pásma a zpoza beků vystřelil mimo prostor, kde se nachází domácí svatyně.

14:30

Plameny zatím prakticky neohrozily Hosnedla a platí to v této početní výhodě! Nyní kotouč vyváží na druhou stranu ledové plochy Víšek.

13:57

Vlci vstupují do svého prvního dnešního oslabení dobře a rychle se osvobozují. Krátce nato se jim to daří také podruhé!

13:50

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Nevyhoštěný – 2 min., sekání).

13:20

Gregar obkroužil střední pásmo a najel si až za modrou čáru, odkud prověřil pozornost Hosnedla. Ten přerušuje hru a hráči se sjíždějí na vhazování v domácím obranném pásmu.

12:52

Jablonečtí už sice útočí proti kompletnímu protivníkovi, ale stále tlačí! Žďár nepříjemný nápor šelem řeší dvěma zakázanými uvolněními, která následovala bezprostředně za sebou.

12:04

Tohle už by Plameny měly ustát, přichází totiž další vyhození v jejich podání. Štěpánek už se na trestné lavici zvedá a chystá se k cestě zpět.

11:31

Jablonci stále chybí střelba. Až teď to zkusil Pavlů, ale jeho projektil byl zblokován obětavým Burešem, který ještě zvládl kotouč odpálit do bezpečí.

10:55

Domácí hrají další přesilovku. Martin Tondr si vyměňoval puk s Víškem, ale nevedlo to k žádnému zakončení a Žďár se poměrně snadno osvobozuje.

10:31

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Štěpánek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

10:09

Střela Čechury byla Slámou snadno vyražena mimo brankoviště, a to i přes poměrně dobrou clonu.

09:52

Jablonec nyní hrál až moc profesorsky a o útočné pásmo přichází. Kuřítko už se chystá k návratu na ledovou plochu.

09:30

Lukáš Tondr dlouho manipuloval s pukem. Nakonec se snažil vydat za branku, ale po kotouči skočil Radosta a schoval ho pod sebou. Hra je tedy přerušena.

08:49

Nahození Lukáše Tondra Slámovi nečekaně vyklouzlo z rukavice a hosté měli obrovské štěstí, že byl jako první u puku Pytlík a bekhendem jej dostal do bezpečí.

08:29

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Kuřítko – 2 min., sekání).

07:59

Plameny se dostaly z obranné zóny a Jícha procpal kotouč po mantinelu až do blízkosti brankáře Hosnedla.

07:40

Demel se dostal k puku na pravém kruhu a po střele ze zápěstí Radosta úspěšně přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

06:49

Dospěl po individuálním průniku vyslal štiplavou bombu z levého kruhu a Hosnedl musel bleskově vytasit vyrážečku, aby kotouč vychýlil do zadního plexiskla.

05:58

Babec zkusil štěstí zpoza kruhů. V tuto chvíli nepřesvědčivému Radostovi kotouč vypadl z rukavice a proskotačil jen pár centimetrů od tyčky jeho svatyně!

05:09

Hosté se snaží maximálně zjednodušovat hru. Kunstmüller nahodil kotouč do pásma a rychle se za ním vydal. Pilař měl ale dostatečný náskok.

04:30

Po dalším vyhození dojel puk jako první Moravec a icing se tak nepíská. Ani domácí útok se však nyní nevyvedl a Martin Tondr se musí pro puk vrátit až k vlastní kleci.

03:58

Žďár by se rád vykombinoval z vlastního obranného pásma, ale vůbec se mu to nedaří. Zdá se, že Plameny nástup Severočechů poněkud zaskočil.

03:17

Krátce po vyhraném vhazování Jablonce nahazoval od modré čáry Pulec. Brankář Radosta jeho pokus viděl a spolehlivě zasáhl.

02:52

Pilařovi kotouč poskočil na holi, ještě ho ale dokázal udržet v pásmu a pokračuje tak v domácím náporu, který už začíná vypadat zajímavě.

02:42

Nevyhoštěného přihrávku stíhal Demel marně a z brejku tak nic nebylo. Žďár už se v defenzivě stačil patřičně zformovat.

02:29

Konečně tu máme přerušení hry. Víšek se prohnal za modrou čáru příliš rychle a rozhodčí odhalili postavení mimo hru. Pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině.

01:31

Začátek zápasu má skutečně vysoké tempo. Aktivnějším dojmem působí domácí, pobyt Babcovy formace v útočném pásmu ale žádné vzrušení nepřinesl.

00:50

Nevyhoštěný se vydal napadat rozehrávku Žďáru a našel před brankou nekrytého Peřinu, jenž z výborné pozice pálil pouze do Radosty!

00:14

Hrajeme! Hosté okamžitě dostali puk do útočného pásma a po dobré práci Pytlíka skákala černá guma před brankovištěm. Jako první na to zareagovali Vlci a odehráli kotouč do bezpečí.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů již vstupují na hrací plochu. Utkání započne, jak už je v Jablonci při play-off zvykem, po zaznění státní hymny České republiky.
Jablonec do dnešního utkání vstoupí v modrých dresech. Hosté budou oděni do bílé barvy. Diváci už se pomalu trousí do ochozů, uvidíme, jak se nakonec jablonecký zimák zaplní. Své zastoupení zde mají také fanoušci z Vysočiny.
Úvodní sestavy:

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Pavlů, Čechura, Pilař, Tondr Martin, Pulec – Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva (C), Poizl, Peslar, Lojek, Hort, Kolda, Sedláček – Pytlík, Vítek, Štěpánek, Kuřítko, Bureš, Jícha, Kunstmüller (A), Beneš, Gregar, Kovářů, Dospěl, Střecha..
1. ZÁPAS

Žďár nad Sázavou – Jablonec 6:4 (4:1, 0:2, 2:1)
---------------------------------------------------------
Branky a nahrávky: Vítek (Štěpánek), 5. Gregar (Kolda), 11. Kuřítko (Bureš, Jícha), 17. Kovářů (Střecha, Gergel), 42. Kuřítko (Bureš, Peslar), 56. Kunstmüller (Střecha) – 15. Pavlů (Víšek), 21. Nevyhoštěný (Pavlů), 32. Bříška (Víšek, Tondr L.), 45. Bríška (Pavlů). Rozhodčí: Vrba, Skopal – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 6:9, navíc Demel (JBL) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1526. Střely na branku: 42:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

První zápas přinesl mohutný nástup domácích. Ti drželi po první části komfortní náskok 4:1, načež se podle svých slov trošku uspokojili. Jablonec vycítil šanci na zvrat, leč nakonec po přestřelce stejně padl. Pro Severočechy je ale toto zmátoření zcela jistě vítanou psychickou vzpruhou!

SESTAVA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU

Sláma (Radosta) – Pleva, Poizl, Peslar, Lojek, Hort, Kolda, Sedláček – Pytlík, Vítek, Štěpánek, Kuřítko, Bureš, Jícha, Kunstmüller, Beneš, Gregar, Kovářů, Gergel, Střecha.

SESTAVA JABLONCE

Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr M., Pulec – Babec, Bríška, Tondr L., Víšek, Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.
SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Žďárští skončili v základní části rovněž na druhé pozici. Ve skupině Střed už byl lepší pouze velice kvalitní Havličkův Brod. Plameny rozhodně nikterak nešetřily vstřelenými brankami a udržely si parádní průměr. Do soupeřovy sítě se trefily průměrně 4,61krát na utkání! Velkolepě se jim dařilo doma, kde prohrály v základní hrací době pouze třikrát.

V prvním kole vyřazovacích bojů sehrál Žďár herně poměrně vyrovnanou partii s Klatovy. Ačkoliv byla všechna utkáni vyrovnaná, ukořistily je Plameny a po stavu série 3:0 narazily ve čtvrtfinále na Kolín. Ani ten jim nevzal jediný zápas, ačkoliv se (stejně jako proti Klatovům), muselo jít dvakrát do prodloužení. Vzhledem k výhře nad Vlky v prvním semifinále z toho plyne jediné – tým z Vysočiny v play-off zatím nepoznal hořkost porážky!
HC VLCI JABLONEC

Severočeši prožili úspěšnou základní část. Uzavřeli ji na druhé příčce tabulky skupiny Západ, ale nutno podotknout, že jejich výkony místy připomínaly horskou dráhu. Jablonečtí po Vánocích začali klopýtat, nahrané body už ale stačily k trošku kostrbatému udržení druhého místa. Gólově těžili zejména z výkonů kanonýra Kamila Bříšky, jenž patřil k nejproduktivnějším borcům v soutěži!

V osmifinále se Vlkům postavil do cesty outsider z Bíliny a nebyla to úplně procházka růžovou zahradou. Po dvou divokých přestřelkách, které nabídly celkem 22 gólů, platil nerozhodný stav. Poté už Jablonec dvakrát zabral a pronikl do čtvrtfinále, kde si poradil také se silným Vrchlabím! Hokejově velice pohledná série skončila opět výsledkem 3:1 a stejně jako loni tak Severočeši mohou postoupit do kvalifikace o WSM ligu.
Zdravím všechny fanoušky druholigového hokeje. Třetí nejvyšší soutěž vrcholí a v rámci semifinále skupin Střed a Západ se zaměříme na druhý souboj mezi týmy HC Vlci Jablonec a SKLH Žďár nad Sázavou. Lépe našlápnuto k postupu do kvalifikace o WSM ligu mají Plameny, které zvládly úvodní domácí zápas. Vlci jsou ale před svými příznivci velice silní, sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – SKLH Žďár nad Sázavou

5:3

konec (0:0, 1:1, 4:2) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 28. L.Tondr (Bříška), 49. M.Tondr, 50. M.Tondr (Pavlů, Demel), 54. L.Tondr (Víšek, Bříška), 58. Bříška (L.Tondr, Pavlů) – 27. Gregar (Beneš), 43. Bureš (Kuřítko), 60. Kunstmüller (Kovářů, Lojek)

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Pavlů, Čechura, Pilař, Tondr Martin, Pulec – Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.

SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Sláma) – Pleva (C), Poizl, Peslar, Lojek, Hort, Kolda, Sedláček – Pytlík, Vítek, Štěpánek, Kuřítko, Bureš, Jícha, Kunstmüller (A), Beneš, Gregar, Kovářů, Dospěl, Střecha.

Diváci: 815

Průběh zápasu
1. třetina
08:29 ZNS 2 Kuřítko, sekání
10:31 ZNS 2 Štěpánek, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
13:50 JBL 2 Nevyhoštěný, sekání
17:07 JBL 2 Pulec, podražení
18:30 ZNS 2 Bureš, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
24:07 JBL 2 Peřina, hrubost
26:52 ZNS 0:1 Gregar (Beneš)
27:01 JBL 1:1 L.Tondr (Bříška)
27:24 JBL 2 Nevyhoštěný, sekání
29:04 ZNS 2 Kunstmüller, nedovolené bránění brankáři
35:24 JBL 2 Pulec, nedovolené bránění
37:48 ZNS 2+2 Pleva, hrubost+hrubost
JBL 2+2 M.Tondr, hrubost+hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
40:28 JBL 2 Víšek, napadení
40:50 JBL 2 Demel, hákování
42:08 ZNS 1:2 Bureš (Kuřítko)
42:56 ZNS 2 Pytlík, podražení
47:20 ZNS 2 Kovářů, vysoká hůl
48:59 JBL 2:2 M.Tondr
48:59 ZNS 2 Pleva, sekání
JBL 2 Bříška, hrubost
49:30 ZNS 2 Peslar, nedovolené bránění
49:57 JBL 3:2 M.Tondr (Pavlů, Demel)
53:44 JBL 4:2 L.Tondr (Víšek, Bříška)
54:32 ZNS 2 Jícha, hrubost
JBL 2 Čechura, hrubost
57:58 JBL 5:2 Bříška (L.Tondr, Pavlů)
58:54 JBL 2 Pulec, sekání
59:55 ZNS 5:3 Kunstmüller (Kovářů, Lojek)
Konec