Menu

Hokej

NHL

Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights

4:1

konec (1:0, 2:1, 1:0)

07.03.2018, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 2.67 3.77 2.37 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany vše, dobrou noc a příště na počtenou! (03:49:08)
ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

Tomáš Nosek (VEG): 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 11:22
Tomáš Tatar (VEG): 0+0, -2, 0 střel, čas na ledě 17:24

Lukáš Sedlák (CBJ) a Tomáš Hyka (VEG) do utkání nezasáhli.
TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

1. Joonas Korpisalo (CBJ): 37 zák., 1 gól, úsp. 97,4%
2. Artěmij Panarin (CBJ): 1+2
3. Pierre-Luc Dubois (CBJ): 1+2
Je dobojováno! Columbus vybojoval čtvrtou domácí výhru v řadě a oplatil Golden Knights nedávnou porážku 3:6 z vegaského ledu. O vítězství Blue Jackets rozhodla druhá třetina, v níž se za stavu 1:1 domácí prosadili dvakrát v rozmezí necelých dvou minut. Gerard Gallant ještě v závěru třetí třetiny odvolal brankáře Fleuryho, místo zdramatizování zápasu ale přišla trefa do prázdné branky z hole Duboise.

Konec zápasu.

59:31

David Perron zkusil štěstí z nulového úhlu, Korpisalo ale jeho pokus bez potíží vyrazil.

58:30

Minutu a půl před koncem už se na ledě nic převratného neděje, ani Golden Knights už se za rozhodnutého stavu nikam neženou.

57:39

57:39 Pierre-Luc DUBOIS - 4:1

57:39

Columbus právě vstřelil branku!
Zdá se, že je rozhodnuto. PIERRE-LUCOVI DUBOISOVI byl v první třetině upřen gól kvůli ofsajdu jeho spoluhráče Atkinsona, trojka předloňského draftu si teď ale spravila chuť trefou do prázdné branky. Asistence: Artěmij Panarin.

57:04

Fleury je na střídačce a svatyně Golden Knights zůstává prázdná!

56:15

Panarinův projektil z levého kruhu Marc-Andre Fleury zachytil lapačkou a přerušil hru, do Nationwide Areny se společně vrátíme po další komerční přestávce.

55:22

Colin Miller chvilku míchal s pukem za vlastní svatyní, než se odhodlal k rozehrávce, ta ovšem doletěla až na zakázané uvolnění.

54:26

Hra se bez většího efektu stěhuje ze strany na stranu a třetí třetina se pomalu blíží ke svému konci, na žádný závěrečný tlak Golden Knights to zatím nevypadá.

53:42

Artěmij Panarin obkroužil celé útočné pásmo a poté se povedenou kličkou zbavil Tatara, vystřelit se mu už ale nepodařilo.

52:47

Hra byla po delší době přerušena a hlasatel v Nationwide Areně znovu ohlásil komerční přestávku.

52:02

Oliver Bjorkstrand u domácí střídačky vybojoval puk pro Werenskiho, který si nekomplikoval situaci a jen nahodil kotouč do útočného pásma.

51:08

Kotouč se po trmě-vrmě ve středním pásmu nakonec odrazil až mezi diváky a následovat bude další komerční přestávka.

50:27

Carpenterův trest už je u konce, Blue Jackets v této početní výhodě prakticky nic zajímavého nevymysleli.

49:25

Marc-Andre Fleury měl dobrý výhled a ránu Zacha Werenskiho od modré bez potíží skryl ve své lapačce.

48:53

Ve vlastním oslabení zahrozil Cody Eakin, jeho bekhendová střela z otočky ale nakonec zaduněla jen o zadní hrazení.

48:27

Ryan Carpenter (VEG) teď ovšem zbytečně přidržel Panarina, Golden Knights tak čekají další dvě minuty v oslabení. Příštích šest sekund se navíc bude hrát pět na tři.

48:11

Golden Knights se dokázali dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodit, to už se první z Coleových trestů pomalu blíží ke konci.

47:27

Tomáš Nosek omylem vjel až do vlastního brankáře Fleuryho, načež sudí přerušili hru, což se divákům pochopitelně ani trochu nelíbí.

46:32

Cole připravil Davida Perrona (VEG) u mantinelu o kotouč a frustrovaný útočník Vegas poté domácího obránce podrazil, za což si vykoledoval dvouminutový trest za podražení. Oba se následně pustili do strkanice, Ian Cole (CBJ) a David Perron (VEG) tak budou pykat za hrubost. Perronův trest je tedy celkem čtyřminutový, do Jonesova návratu na led se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.

45:42

Jonathan Marchessault dostal nabito na vrchol levého kruhu a jeho střelu ještě omylem tečoval clonící Atkinson, Joonas Korpisalo si ale přesto poradil.

44:57

Tribuny Nationwide Areny a John Tortorella bouří, Seth Jones (CBJ) totiž půjde pykat po sporném zákroku na Perrona, za nějž mu byl vyměřen dvouminutový trest za hrubost.

44:06

Haulova původní střela orazítkovala jen zadní mantinel, načež se finský křídelník pokusil o dorážku, z prakticky nulového úhlu ale neuspěl.

43:20

Thomas Vanek místo střely chytře poslal puk do předbrankového prostoru, kam si sjel Boone Jenner, jenž už ale nestihl zakončit. Fleury si může oddychnout.

42:42

Bjorkstrand nabil na levý kruh Zachu Werenskimu, toho ale Marchessault vůbec nepustil ke střele. Columbuští však ještě zůstávají v útočném pásmu.

41:57

David Savard po krátkém váhání od modré nakonec nahodil kotouč na Fleuryho, vegaský gólman však bez potíží přerušil hru.

41:25

A znovu. V úvodu třetí třetiny je hra dosti rozháraná, domácí opět vyhodili puk jen na další icing.

40:54

Špatná rozehrávka Columbusu skončila až na zakázaném uvolnění, následovat bude vhazování po levé ruce Joonase Korpisala.

40:17

Ihned po úvodním buly se rozjel do útočného pásma Jonathan Marchessault, jehož následné nahození z vrcholu levého kruhu si ale Korpisalo pohlídal.

40:01

Začala třetí třetina.
Hned zkraje prostřední části se sice hostům podařilo vyrovnat stav utkání zásluhou Hauly, svěřenci Gerarda Gallanta ale své další šance už neproměnili a přišel trest v podobě slepených tref Werenskiho a Colea. Columbus prohrává na střely 14:27, zatím ale hostům uděluje lekci z produktivity. Třetí třetina začne ve 3:04, tak si to nenechte ujít!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

Dvakrát v krátkém časovém sledu nebezpečně vypálil David Perron, Korpisalo si ale v obou případech dokázal bravurně poradit!

38:53

Matt Calvert po souboji u mantinelu vyšťoural kotouč až do středního pásma, téměř poloviny z Wennbergova trestu je pryč a hosté ještě nevystřelili.

37:57

Až nyní byla hra přerušena, za katr už míří Alexander Wennberg (CBJ), a to na dvě minuty za sekání. Nyní ještě bude následovat komerční přestávka.

37:33

Ponechaná výhoda pro Vegas, Golden Knights si zahrají svou první přesilovku v utkání.

36:56

Hra byla po dlouhé době přerušena, nepovedená rozehrávka Blue Jackets totiž skončila až na zakázaném uvolnění.

36:20

Tuchův projektil z vrcholu pravého kruhu postrádal přesnost a oba týmy nyní mohou v klidu vystřídat.

35:29

Coleova střela z mezikruží se ještě otřela o výstroj Shey Theodorea, což Fleury vůbec nečekal, naštěstí pro něj ale kotouč poté proskotačil těsně vedle levé tyče.

34:27

Colin Miller už se napřahoval ke střele od modré, po pasu Carpentera ale promáchl a Blue Jackets poté dostali kotouč zpět před Fleuryho.

33:50

Po souvislém tlaku domácího týmu Pierre-Édouard Bellemare pro jistotu vyhodil puk až na zakázané uvolnění.

32:58

Jenner a Vanek se vydali do brejku a nakonec z toho vyústila střela prvního jmenovaného, která se otřela o pravou tyč Fleuryho svatyně!

32:19

Domácí založili bleskový protiútok, načež se Jones pokusil ještě vylepšit střeleckou pozici pro Cama Atkinsona, tomu se ale už nepodařilo zakončit.

31:45

Po Haulově průniku po pravém křídle mohl Korpisalo zůstat v klidu, kotouč totiž vyletěl až do ochranné sítě a hra je znovu přerušena.

30:55

Bývalý Modrokabátník William Karlsson v pádu přistrčil kotouč na levý kruh volnému Reillymu Smithovi, jehož následná dělovka ale orazítkovala břevno!

30:24

Tortorellova parta je na koni. Pokus Sonnyho Milana z pravého kruhu postrádal přesnost, domácí ale i nadále kombinují v útočném pásmu.

29:47

29:47 Ian COLE - 3:1

29:47

Columbus právě vstřelil branku!
To jsou věci, náskok Blue Jackets je o chvilku později už dvougólový. IAN COLE jen tak nazdařbůh od levého mantinelu nahodil puk na branku Golden Knights a Marc-Andre Fleury vůbec nedokázal zareagovat! Cole vstřelil svůj čtvrtý gól v sezóně a už třetí proti Fleurymu! Asistence: David Savard a Alexander Wennberg.

29:36

Do bleskové protiakce se vydal čerstvý otec Matt Calvert, který ujel obraně Vegas po levém křídle, jeho následná střela ale proletěla těsně nad!

28:58

Colin Miller vypálil od modré a Korpisalo jeho pokus vyrazil jen před sebe, následně si ale poradil i s dorážkou Alexe Tucha.

28:01

28:01 Zach WERENSKI - 2:1

28:01

Columbus právě vstřelil branku!
Svěřenci Johna Tortorelly si ztracené vedení berou zničehonic zpět. Panarin nabil na vrchol kruhů volnému ZACHU WERENSKIMU, který povedenou dělovkou vsítil svůj třináctý gól v sezóně, a stal se tak klubovým rekordmanem v počtu gólů vstřelených obráncem v jednom ročníku. Asistence: Artěmij Panarin a Pierre-Luc Dubois.

27:21

Reilly Smith se k teči nahození od modré nakonec nedostal, o chvilku později ale byla hra přerušena a následovat bude komerční přestávka.

25:55

Po delší době byl v permanenci také Marc-Andre Fleury, který měl ale dobrý výhled a střelu Setha Jonese zkušeně vytěsnil.

25:18

Erik Haula neměl komu přihrát, a tak od levého hrazení nahodil puk na domácí branku, jeho krajan Korpisalo poté pro jistotu přerušil hru.

24:37

Hra byla po delší době přerušena, následovat bude vhazování po levé ruce Joonase Korpisala.

23:51

Pierre-Édouard Bellemare přitlačil na zadní mantinel Dubinskyho, který spadl na hrazení hlavou napřed, zdá se však, že domácí centr bude v pořádku.

22:53

Vyrovnávací trefa hosty očividně nabudila, další akci Golden Knights ale dokázal zastavit Zach Werenski.

21:30

21:30 Erik HAULA - 1:1

21:30

Golden Knights právě vstřelili branku!
To je ale domácím nakonec k ničemu, Vegaští z následné protiakce vyrovnávají! David Perron se zorientoval u pravého hrazení, odkud našel v mezikruží volného ERIKA HAULU a ten chladnokrevně propálil Korpisala. Asistence: David Perron a Alex Tuch.

21:01

Blue Jackets i do druhé třetiny vstoupili velmi aktivně, se střelou Panarina si ale Fleury dokázal poradit.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 2:10.
Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Columbuští vstoupili do utkání nejlepším možným způsobem, když se už po 16 sekundách hry prosadil Cam Atkinson. Domácí se záhy radovali znovu, trefa Duboise ale nakonec nebyla uznána kvůli ofsajdu a poté už převzali iniciativu Golden Knights, ani jedna z 15 střel hostů ale neskončila za Korpisalovými zády.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:25

Nyní ale černá pryž skončila na střídačce hostí, hra se tak zhruba půl minuty před první sirénou přesune do středního pásma.

18:56

Bjorkstrand se k dorážce Savardovy střely z vrcholu kruhů nakonec nedostal, svěřenci Johna Tortorelly ale ještě pokračují v kombinaci v útočném pásmu.

18:22

Letestu s Panarinem se nešťastně srazili u vlastní střídačky a toho okamžitě využil Jonathan Marchessault, jenž ale svůj forhendový blafák nedotáhl do konce!

17:40

Dubinsky sice zavezl puk do útočného pásma, tam mu ale touš sjel z hokejky a na opačnou stranu se okamžitě vydal Reilly Smith, jehož střelu z levého kruhu ale domácí brankář polapil lapačkou.

16:48

David Perron našel v předbrankovém prostoru volného Haulu, který dokázal tečovat Perronovo střílené nahození, Korpisalo ale dokázal bleskurychle zareagovat.

15:56

Na konci rychlé protiakce Columbusu stál Dubois, jehož pokus z levého kruhu ale Fleuryho nezaskočil.

15:01

Jedno ze skel mezi střídačkami vypadlo z úchytů, na jeho opravení budou mít pořadatelé čas během ohlášené komerční přestávky.

14:04

Pierre-Luc Dubois u hrazení obral Haulu o kotouč, následná rozehrávka Blue Jackets ale doletěla až na zakázané uvolnění.

12:43

Marchessault měl na hokejce vyrovnání, ránu nejproduktivnějšího hráče Golden Knights z mezikruží ale přesouvající se Korpisalo vychytal!

12:11

Coleovi se Savardem se nepodařilo rozehrát a po zmatcích v defenzívě Blue Jackets Joonas Korpisalo radši přerušil hru.

11:39

Oliver Bjorkstrand ujel po pravém křídle a z úrovně kruhů vyslal na Fleuryho jedovatou střelu švihem, brankář Vegas si ale dokázal poradit.

10:15

Korpisalo po nahození Hauly od levého mantinelu pro jistotu přerušil hru a před námi je další komerční přestávka.

09:24

Wennberg ve sprinterském souboji předčil Codyho Eakina, Golden Knights tak bylo odpískáno zakázané uvolnění a hra se vrátí zpět před Fleuryho.

08:46

Na opačnou stranu se okamžitě vydal Artěmij Panarin, jenž prudkou ranou z levého kruhu donutil Fleuryho k tomu, aby přerušil hru. Vhazování po pravici hostujícího brankáře bude následovat až po komerční přestávce.

08:27

McNabbovi na útočné modré přeskočil kotouč čepel hokejky, svěřenci Gerarda Gallanta tak musejí alespoň prozatím opustit útočné pásmo.

07:43

Haulovo nahození z vrcholu kruhů Joonas Korpisalo bez potíží vyrazil a Sonny Milano poté zavezl puk až do pásma Vegas.

06:56

Diváci teď dávají svou nespokojenost najevo, krátce po neuznaném gólu bylo totiž Bjorkstrandovi odpískáno zakázané uvolnění, přestože byl na úrovni kruhů rychleji než dvojice zadáků Vegas...

05:41

05:41 Duboisův neuznaný gól

05:41

Blue Jackets v čase 6:14 vstřelili druhý gól z hole Duboise, Gerard Gallant si ale vzal trenérskou výzvu s podezřením na ofsajd Atkinsona, který se odehrál zhruba půlminutu před trefou Columbusu. Rozhodčí mu dali za pravdu, gól neplatí a čas se vrátí na 5:41.

06:03

Panarin našel v mezikruží nikým nehlídaného Jacka Johnsona, jehož následná dělovka ale proletěla těsně nad břevnem Fleuryho svatyně!

05:26

Korpisalo je v permanenci, v rozmezí několika sekund jeho pozornost prověřili William Karlsson a Reilly Smith.

05:11

Vegaští hokejisté se dostávají do hry. Brayden McNabb to zkusil z vrcholu pravého kruhu, Joonas Korpisalo si ale dokázal poradit a přerušil hru.

04:25

Golden Knights vyrazili do rychlé protiakce a nakonec z toho vyústil pokus zkušeného Davida Perrona, Korpisalo ale bez potíží zakročil.

03:58

Savardovo nahození od modré si Marc-Andre Fleury pohlídal, hra byla po delší době přerušena a vhazovat se bude po levici brankáře Golden Knights.

03:02

Artěmij Panarin se pokusil vyzvat ke střele od modré Murrayho, ten si ale skákavý pas nedokázal zpracovat a Blue Jackets musejí vyklidit útočné pásmo.

02:04

Do rychlého protiútoku se mohl vydat hostující bitkař Reaves, toho ale vůbec nepustil ke střele vracející se Ryan Murray.

01:07

Svěřenci Johna Tortorelly stále pokračují v útočném pásmu a zaplněné tribuny Nationwide Areny bouří nadšením.

00:16

00:16 Artěmij PANARIN - 1:0

00:16

Columbus právě vstřelil branku!
Tak to bylo bleskové, Blue Jackets se ujímají vedení už po 16 sekundách utkání! Pierre-Luc Dubois vypálil od modré a Atkinsonova dorážka se ještě neujala, ARTĚMIJ PANARIN už ale poté dorazil puk za Fleuryho záda. Asistence: Cam Atkinson a Pierre-Luc Dubois.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Zatkoff) – Werenski, S. Jones, R. Murray, J. Johnson (A), Cole, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Milano, N. Foligno (C), Bjorkstrand – Calvert, Dubinsky, Letestu – Vanek, Wennberg, Jenner (A).

Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – McNabb, C. Miller, Theodore, Engelland (A), Merrill, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Perron (A), Haula, Tuch – Tatar, Eakin, Carpenter – Nosek, Bellemare, Reaves.

Rozhodčí: Hebert, Joannette – Alphonso, Suchánek.
VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Ligový nováček je na tom o poznání lépe, Vegas šokuje hokejovou veřejnost a jasně vede tabulku Pacifické divize. Svěřenci Gerarda Gallanta se dokázali oklepat ze slabšího období završeného porážkou se slabou Ottawou a před duelem proti Columbusu udolali New Jersey 3:2 na jeho ledě, k čemuž asistencí přispěl i Tomáš Hyka. Pikantní zápas čeká centra Knights Williama Karlssona, který ještě loni působil v Columbusu a nyní v dresu Vegas patří k nejlepším střelcům ligy.

Nejproduktivnější hráči:
Jonathan Marchessault, 65 bodů (22+43)
Reilly Smith, 60 bodů (20+38)
William Karlsson, 59 bodů (35+24)

Československá stopa:
Tomáš Nosek, 13 bodů (7+6)
Tomáš Hyka, 2 body (1+1)
Tomáš Tatar, 29 bodů (17+12)*

*(16+12 za Detroit, 1+0 za Vegas)
COLUMBUS BLUE JACKETS

Ještě před pár týdny se zdálo, že má Columbus cestu do play-off umetenou, vše je ale nyní úplně jinak. Blue Jackets se přestalo dařit a do skvělé formy se mezitím rozehrála Florida či Philadelphia. Družina Johna Tortorelly má za sebou náročný trip po Kalifornii, kde po porážkách v Los Angeles a Anaheimu zabrala a přivezla do Ohia výhru alespoň ze San Jose.

Nejproduktivnější hráči:
Artěmij Panarin, 55 bodů (20+35)
Seth Jones, 41 bodů (10+31)
Oliver Bjorkstrand, 35 bodů (10+25)

Československá stopa:
Lukáš Sedlák, 8 bodů (4+4)
Co nejsrdečněji vítám všechny příznivce toho nejlepšího hokeje u sledování textového přenosu z duelu kanadskoamerické NHL, v němž Columbus Blue Jackets od 1:00 přivítají Vegas Golden Knights. Tak si to nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights

4:1

konec (1:0, 2:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Panarin (Atkinson, Dubois), 29. Werenski (Panarin, Dubois), 30. Cole (D. Savard, Wennberg), 58. Dubois (Panarin) – 22. Haula (Perron, Tuch)

Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Zatkoff) – Werenski, S. Jones, R. Murray, J. Johnson (A), Cole, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Milano, N. Foligno (C), Bjorkstrand – Calvert, Dubinsky, Letestu – Vanek, Wennberg, Jenner (A).

Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – McNabb, C. Miller, Theodore, Engelland (A), Merrill, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Perron (A), Haula, Tuch – Tatar, Eakin, Carpenter – Nosek, Bellemare, Reaves.

Rozhodčí: Hebert, Joannette – Alphonso, Suchánek

Průběh zápasu
1. třetina
00:16 CBJ 1:0 Panarin (Atkinson, Dubois)
Po 1. třetině
2. třetina
21:30 VEG 1:1 Haula (Perron, Tuch)
28:01 CBJ 2:1 Werenski (Panarin, Dubois)
29:47 CBJ 3:1 Cole (D. Savard, Wennberg)
37:57 CBJ 2 Wennberg, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
44:57 CBJ 2 S. Jones, hrubost
46:32 VEG 2+2 Perron, podražení+hrubost
CBJ 2 Cole, hrubost
48:27 VEG 2 Carpenter, držení
57:39 CBJ 4:1 Dubois (Panarin)
Konec