Menu

Hokej

bet-at-home ICE Hockey League

HC TWK Innsbruck – HC LERAM Orli Znojmo

9:2

konec (3:1, 4:0, 2:1)

07.01.2018, 17:30 • Tiroler Wasserkraft Arena • 38. kolo • Jakub Prchal (@jakubprchal)

Tipsport: 1.77 4.84 3.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost. (19:48:25)
Je konec. Orli dnešní zápas vůbec nezvládli a z Tyrolska si odváží devět branek na kontě a nula bodů. Znojemští hokejisté nezačali špatně, v první třetině dokonce byli lepším týmem, po gólu na 2:1 se ale Innsbruck dostal do herní pohody a postupně navyšoval náskok.

Konec zápasu.

59:45

Domácí drží puk za vlastní brankou.

58:42

Domácí nebyli daleko! Po střele Yogana tečoval Clark a Schwarz změnu směru puku viděl až na poslední chvíli, nakonec si ale poradil.

58:26

Orli se snaží vyvážet puky do středního pásma a nepustit soupeře k tlaku.

57:45

Innsbruck chce další gól. Fanoušci volají pokřikem "deset".

56:05

Štach střílel od modré čáry, ale trefil jen betony gólmana Schwarze.

55:47

Fanoušci v Innsbrucku fandí ve stoje.

54:20

Orlům se teď nedaří vůbec nic, hru provází nepřesnosti.

53:19

Innsbruck právě vstřelil branku!
Naprosto ukázkově sehraná přesilovka znamená devátá branka v síti Znojma. Innsbruck nic neuspěchal. Rychlé přihrávky z první pak hru zrychlily tak, že ANDREW CLARK střílel z pravého kruhu úplně osamocaný do naprosto odkryté branky. Schwarz se nestihl přesunout. Pro Clarka jde dnes o hattrick. Asistence: Andrew Yogan, Mitch Wahl.

52:10

Zatímco domácí si hrají s pukem v útočném pásmu, v aréně pobíhá mexická vlna.

51:45

Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Biro – 2 min., držení protihráče).

51:05

Orli se dostali do ofsajdu, hra se přerušuje.

50:25

Pastor pálil od modré čáry, minul ale branku.

49:59

Spurgeon si vyjel zpoza branky a sám před Schwarzem dorážel, avšak znojemský gólman pevně drží svoji klec! Ve třetí třetině chytá naprosto fantasticky.

48:33

Lindner úplně sám před Schwarzem z mezikruží střílel pouze do lapačky! Innsbruck se dostává trestuhodně lehce do jasných gólových šancí.

47:19

Bishop se dvakrát ocitl v jednoznačné gólové šanci. Poprvé mu přihrával Lammers, první jmenovaný nedokázal tečovat sám před Schwarzem puk do prázdné branky. Následně se Bishop ocitl úplně sám před gólmanem, ale z mezikruží střílel pouze mezi betony, což mu Schwarz prohlédl!

46:20

Bude se vhazovat před Swettem.

46:15

Orli ujížděli v přečíslení dva na jednoho. Raškovi se k přihrávce nabízel Csamangó, jmenovaný útočník se ale nakonec rozhodl pro samostatné zakončení.

45:21

Orli se snaží o další branku, ale Innsbruck kontroluje hru. Velmi dobře brání na modré čáře, při zisku puku navíc hrozí z protiútoků.

44:21

44:21 BARTOŠ - 8:2

44:21

Orli právě vstřelili branku!
Orli snižují. DAVID BARTOŠ vzal kotouč a z levého kruhu prostřelil gólmana, který ránu příliš nečekal. Asistence: Colton Yellow Horn, Tomáš Guman.

42:03

42:03 LAMMERS - 8:1

42:03

Innsbruck právě vstřelil branku!
Tak to byl naprosto famózní gól v podání JOHNA LAMMERSE, který zpoza branky nabral na hůl kotouč a pomocí známé finty, kterou předvedl Mikael Granlund vzal kotouč a hokejkou ve vzduchu zpoza branky zasunul přesně k tyči. Schwarz vůbec nereagoval. Asistence: Hunter Bishop.

41:27

Štach střílel od modré čáry, jeho pokus Schwarz vyrazil vedle sebe.

40:45

Innsbruck se drží v útočném pásmu, zatímco Orli se brání.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve 2. třetině: 15 – 7
Obránce Blain a útočník Clark zaznamenali v dnešním zápase už 4 body.
Další třetina začne přibližně v 19:15.
Za obrovského potlesku domácích fanoušků končí druhá třetina, ve které byli jednoznačně lepší domácí, kteří na ledě dominovali a přidali čtyři branky. Orli tak prohrávají šestigólovým rozdílem. Ve třetí třetině se Orli musí více zaměřit na bránění a snažit se alespoň korigovat hrozivě vypadající výsledek.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Innsbruck kontroluje kotouč na vlastních holích.

39:27

Yogan pálil z levého kruhu a puk se odrazil před Bära, který netrefil odkrytou branku!

38:40

Bishop se dostal do samostatného úniku, sám před Schwarzem ale neuspěl!

38:04

V posledních minutách se hraje poměrně vyrovnaný hokej. Orli kombinují v útočném pásmu. Soupeř trošku ustoupil z ofenzivní hry, kterou se prezentoval na začátku třetiny.

37:30

Němec vystihl přihrávku soupeře v útočném pásmu a ocitl se tak v mezikruží úplně sám, ale střílel do prostoru, kde měl Swette připravenou vyrážečku, a tak si s rychlou střelou zápěstím dokázal poradit.

36:47

Domácí si nepřesně přihráli a puk se doklouzal přes všechny čáry, rozhodčí tak zapískal icing. Bude se vhazovat po boku Swetteho.

36:15

Orli se dopustili ofsajdu, bude se vhazovat ve středním pásmu blíže k brance Swetteho.

35:51

Orli se drží v útočném pásmu, hraje se ale převážně u mantinelů.

35:30

Domácí v plném počtu.

34:45

Orli ztratili kotouč v útočném pásmu a bylo z toho nebezpečí pro Schwarze. Z mezikruží nakonec střílel Wahl, který ale mířil pouze do betonu, a tak Schwarz dokázal reagovat.

33:30

Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Šedivý – 2 min., hákování).

31:52

Domácí si v útočném pásmu hrají s pukem a Orli se snaží jen bránit. Innsbruck je na koni a chce další gól. Orli by potřebovali uklidnit hru, po čtyřech brankách během jedenácti minut si příliš nevěří, což jde vidět i na pohybu a herním projevu.

31:08

31:08 BISHOP - 7:1

31:08

Innsbruck právě vstřelil branku!
Innsbruck dává sedmý gól zápasu. Lammers s Bishopem unikli v přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný poslal střílenou přihrávku na branku, do které sáhl HUNTER BISHOP a tečoval puk do sítě. Asistence: John Lammers.

30:20

Lattner si vzal kotouč ve středním pásmu a dostal se až do levého kruhu pro vhazování, odkud vyzkoušel pozornost Swetteho, ten si ale byl jistý a zasahuje svojí lapačkou.

27:40

Orli se ubránili a snaží se po nějaký delší pobyt v útočném pásmu.

27:01

Schwarz fantasticky vychytal Yogana, jenž osamocený před brankou dorážel mezi betony, český gólman ale předvedl reflex a bleskurychle uzamkl prostor a nedovolil Rakušanům sedmý gól.

25:45

Orli už jsou znovu ve čtyřech, soupeř ale nadále drží útočné pásmo! Orli jsou pod velkým tlakem, už téměř čtyři minuty v kuse hrají oslabení proti soupeři, který hýří aktivitou a velmi dobře bruslí.

25:40

Schwarz fauloval před brankou a Orli jdou znovu do tří.

25:30

Orli jsou už ve čtyřech!

25:15

Lammers zakončoval z levého kruhu, Schwarz si připsal důležitý zákrok.

24:44

Orli skvěle brání a podařilo se jim i vyhodit přes všechny čáry!

24:07

Domácí v drtivém tlaku! Mají k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři.

23:45

Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Bořuta – 2 min., podražení).

23:33

Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Plutnar – 2 min., podražení).

23:05

23:05 QUELLET-BLAIN - 6:1

23:05

Innsbruck právě vstřelil branku!
Innsbruck bleskově využívá i další přesilovku a vede už o pět branek! Autorem branky je JERÉMIE QUELLET BLAIN, jenž číhal v levém kruhu na odražený kotouč a z první jej poslal do sítě. Asistence: Andew Clark.

22:49

Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Špaček – 2 min., nedovolené bránění).

22:49

Orli se snaží, ale nedaří se jim dosáhnout úspěchu. Před chvíli střílel Špaček, ale Swette si poradil Zmiňovaný hráč se pak dostal do konfliktu a pravděpodobně se bude vylučovat.

22:35

Domácí měli na kontě další gólovku. Spurgeon nabral rychlost ve středním pásmu a zadovkou našel mezi kruhy jednoho z útočníků, ten ale netrefil puk ideálně!

21:11

Střídání v týmu Orli Znojmo: ze hřiště odchází Halász, přichází Schwarz.

21:11

21:11 WAHL - 5:1

21:11

Innsbruck právě vstřelil branku!
Innsbruck je na koni a dokonale toho využívá. Šedivý si vybruslil od pravého mantinelu až do kruhu, odkud vystřelil na Halásze. Jeho ránu sice gólman zachytil, ale pouze ji vyrazil před sebe, kde nehlídaný dorazil puk za čáru MITCH WAHL. Asistence: Ondrej Šedivý.

20:19

20:19 BÄR - 4:1

20:19

Innsbruck právě vstřelil branku!
Orli se ještě zapomněli v kabině a Innsbruck toho rychle využil. Na Halásze šly během prvních dvaceti sekund asi čtyři střely, poslední z nich se nakonec ujala. Na svědomí ji měl LUKAS BÄR, ke kterému se odrazil puk a z prostoru pravého kruhu propálil gólmana. Asistence: Andrew Clark, Philipp Lindner.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 9 – 11
Další třetina začne přibližně v 18:22.
Je za námi zajímavá první třetina, která se nesla ve znamení spousty ofenzivních akcí. Nikdo v hokejové aréně se rozhodně nenudil. Orli byli místy lepším týmem, ovšem soupeř prokázal kvalitu v zakončení a všechny své větší šance dokázal využít. Uvidíme, co nabídne zbytek zápasu. Pokud ale Orli chtějí nějaké body, musí zlepšit koncovku.

20:00

První třetina skončila.

19:15

Domácí se nadále drží v útočném pásmu.

18:51

Rozhodčí ještě šel situaci zkontrolovat na video, avšak ukázal, že gól platí.

18:51

18:51 CLARK - 3:1

18:51

Innsbruck právě vstřelil branku!
Innsbruck využívá přesilovku! Halász se hodně zlobí na rozhodčího, ale k žádnému kontaktu před brankou nedošlo. Rozhodčí se radí, ale nezdá se, že by se na situaci něco měnilo. Halász ukazuje na svoji výstroj, je možné, že se mu uvolnila. Branka padla po celkem jednoduché situaci, když ANDREW CLARK vystřelil zápěstím z pozice levého kruhu a puk prošel gólmanovi mezi betony. Bez asistence.

18:41

Domácí tlačí Orly v útočné pásmu. Ti jen stojí na svých místech.

18:03

Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Šnajnar – 2 min., vysoká hůl).

17:40

Orli rozehrávají z vlastního obranného pásma.

16:56

Velmi dobře vypadá i druhá formace Orlů, která má za sebou povedené střídání a nebyla daleko od gólu. Nebezpečný závar před Swettem ale dokázal rakouský gólman zažehnat, přestože dlouho nevěděl, kde puk leží.

16:38

Bartoš odpověděl rychlým protiútokem a střelou do horní části branky, tam byla ale připravená lapačka Swetteho.

16:16

Spurgeon se natlačil před obranu Znojma a z těsné blízkosti mířil vedle pravé tyče.

15:20

Raška předvedl nádherné uvolnění mezi dvěma obránci soupeře, díky čemuž se ocitl v samostatném duelu proti Swettemu. Pokus mezi betony mu ale gólman neumožnil dotáhnout do konce a s přehledem chytá.

14:42

Domácí hrají hodně aktivně, ale ani Orli v se ve vysokém tempu zápasu neztrácí.

13:20

13:20 CLARK - 2:1

13:20

Innsbruck právě vstřelil branku!
Domácím ale odpověď netrvala dlouho. Z rychlého protiútoku tři na tři vypálil z levého kruhu ANDREW CLARK a jeho přesná rána přesně k tyči zapadla do sítě. Halász měl těžkou úlohu, protože střela byla opravdu přesná. Asistence: Andrew Yogan, Jerémie Quellet-Blain.

12:56

12:56 NOVÁK - 1:1

12:56

Orli právě vstřelili branku!
Orli využívají výhodu zakázaného uvolnění a vyrovnávají stav zápasu! Miller čistě vyhrál vhazování a Zajíc se napřáhl od modré čáry. PATRIK NOVÁK pak lehce kotouč tečoval do protisměru gólmana. Asistence: Josef Zajíc, Adam Miller.

12:51

Žraloci vyhodili kotouč přes všechny čáry, hra se tak vrací zpět před Swetteho. Orli mohli prostřídat, zatímco soupeř ne.

12:35

Plutnar pálil od modré, ale Swette nemusel zasahovat, jelikož byl puk zablokován obranou Innsbrucku.

11:27

Sledujeme pasáž hry, kdy domácí převážně kontrolují puk. Jsou nastěhovaní v útočném pásmu, ke střelám se ale nedostávají. Orli velmi dobře pokusy od modré blokují.

09:44

Další vhazování v útočném pásmu Orlů.

09:10

Bořuta střílel od modré čáry a jeho rána měla dobré parametry, nikdo ale nestínil gólmanovi ve výhledu, a tak pro něj nebyl problém zareagovat.

08:09

Třetí formace Orlů ve složení Němec, Matuš, Mrázek hraje dnes nejaktivněji v útočném pásmu. Nyní se dostala k několika dobrým střelám a dorážkám, žádné ale nebyla tak nebezpečná, aby překonala dobře chytajícího Swetteho.

07:44

Lammers je v dnešním zápase hodně nebezpečný. Teď si vybruslil zpoza brankové čáry a otočkou střílel těsně vedle tyče.

06:44

Lattnerova střela příklepem ze středního pásma příliš práce Swettemu nedala. Lattner alespoň vybojoval vhazování v útočném pásmu.

05:36

05:36 QUELLET-BLAIN - 1:0

05:36

Innsbruck právě vstřelil branku!
Tlak domácích končí gólem. Postarala se o něj druhá formace Žraloků. Clark nejprve spálil jasnou gólovku před Halászem, po následném zmatku se ale ke střele dostal JERÉMIE QUELLET-BLAIN a z pravého kruhu prostřelil Halásze. Asistence: Andrew Clark, Andrew Yogan.

04:30

Na druhé straně si zase zaútočili domácí. Štach se dostal až do úrovně brankové čáry a bekhendem nahodil puk na Halásze, který vůbec nevěděl, kde je puk. Ten se odrazil na volného Lammerse mezi kruhy, který z ideální pozice přestřelil!

03:35

Orli měli na hokejkách první gól zápasu! Matuš se rozjel sám na gólmana, načež ho dobruslil Mrázek, ale Swette je vychytal. Následná dorážka Němce už nebezpečná nebyla.

02:59

Zakázané uvolnění domácích. Vhazovat se bude po pravé straně Swetteho.

02:51

Csamangó tečoval puk ve středním pásmu, následně ho ale nedokázal dojet, protože byl zablokován bránícím hráčem.

02:33

Orlům se nepodařila rozehrávka, díky čemuž se puk doklouzal přes všechny čáry. Po icingu se bude vhazovat před Halászem.

01:50

Protiútok Znojma neznamenal žádné větší ohrožení Swetteho branky.

01:30

Spurgeon přihrával na Bishopa, kterému ale odskočil puk od hokejky, a tak nemohl pokračovat v útočné snaze.

00:54

Hra se hodně kouskuje, tentokrát domácí vyhodili přes všechny čáry.

00:46

Swette si připsal první zákrok po nahození od Radima Matuše. Bude se vhazovat.

00:35

Aréna v Innsbrucku je velmi dobře zaplněná.

00:15

Domácí se dopustili postavení mimo hru, a tak se po krátké chvíli bude vhazovat ve středním pásmu podruhé.

00:01

Utkání právě začalo.
Na ledě jsou zahajovací pětky, utkání může začít.
Místo zraněného Jiřího Berouna je dnes kapitánem Orlů Patrik Novák.
Domácí nastupují na ledovou plochu, za chvíli začínáme.
Úvodní sestavy:

HC TWK Innsbruck: Swette (Nechvátal) – Pedevilla, Štach, Linder, Quellet-Blain, Guimond, Wehrs, Nussbaumer – Bishop, Spurgeon, Lammers – Bär, Clark, Yogan – Schramm, Wahl, Šedivý – Teschauer, Poulsen, Paulweber.

Orli Znojmo: Halász (Schwarz) – Plutnar, Biro, Lattner, Bořuta, Tejnor, Pastor, Šnajnar, Zajíc – Yellow Horn, Bartoš, Guman – Novák, Plíhal, Miller – Němec, Matuš, Mrázek – Csamangó, Raška, Špaček.

Rozhodčí: Berneker, Gamper – Paradatscher, Schauer.
Že může být skalp Vídně důležitým momentem, ví i útočník Znojma Adam Miller: „Jsme z tohoto vítězství skutečně nadšeni. Zůstává naší velkou výzvou zabojovat o TOP 6. Věříme v další úspěchy.“ Přesto ani zisk dvou bodů neodpoutal Orly od prozatímní poslední příčky. Ve zbývajících sedmi zápasech se tak budou snažit znojemští hokejisté smazat devítibodovou ztrátu na vysněnou šestou příčku.
Pořádnou vzpruhu si dopřáli znojemští hokejisté na místě nejméně pravděpodobném, tedy na ledě úřadujícího mistra a zároveň současného lídra tabulky EBEL. Přestože reálně sahali po vítězství v základní hrací době, nakonec si na ně museli počkat až do skončení samostatných nájezdů. Ale ruku na srdce, výhra na ledě Capitals se počítá a může se stát tím tolik potřebným odrazovým můstkem do dalších bojů.
V Tyrolsku se dají očekávat v duchu předchozích zápasů těchto dvou týmů gólové hody. Ze třech střetnutí jich vzešlo již 26! Nejvíce přesných zásahů mohli diváci vidět v utkání z konce listopadu, v němž na domácím ledě Orli zvítězili 6:5 po samostatných nájezdech (rozhodující nájezd si připsal Erik Němec). Navíc prozatím vždy platilo, že vyhrává domácí tým.
Hokejisté Innsbrucku přivítali nový rok tím nejlepším možným způsobem, již čtyři utkání v řadě nepoznali hořkost porážky. Pevně se tak usídlili na pátém místě ligové tabulky, s uklidňujícím náskokem šesti bodů na šestou příčku. Současnou pohodu týmu si pochvaluje i útočník Žraloků John Lammers: „Známe naše postavení v tabulce, ale chceme ještě víc. Chceme naši pozici ještě vylepšit, proto potřebujeme další vítězství. A s našimi fanoušky za zády toho můžeme dosáhnout.“
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC TWK Innsbruck – HC LERAM Orli Znojmo

9:2

konec (3:1, 4:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Quellet-Blain (Clark, Yogan), 14. Clark (Yogan, Quellet-Blain), 19. Clark, 21. Bär (Clark, Lindner), 22. Wahl (Šedivý), 24. Quellet-Blain (Clark), 32. Bishop (Lammers), 43. Lammers (Bishop), 54. Clark (Yogan, Wahl) – 13. Novák (Zajíc, Miller), 45. Bartoš (Horn, Guman)

HC TWK Innsbruck: Swette (Nechvátal) – Pedevilla, Štach, Lindner, Quellet-Blain, Guimond, Wehrs, Nussbaumer – Bishop, Spurgeon, Lammers – Bär, Clark, Yogan – Schramm, Wahl, Šedivý – Teschauer, Poulsen, Paulweber.

HC LERAM Orli Znojmo: Halász (22. Schwarz) – Plutnar, Biro, Lattner, Bořuta, Tejnor, Pastor, Šnajnar, Zajíc – Yellow Horn, Bartoš, Guman – Novák, Plíhal, Miller – Němec, Matuš, Mrázek – Csamangó, Raška, Špaček.

Rozhodčí: Berneker, Gamper – Paradatscher, Schauer

Průběh zápasu
1. třetina
05:36 INS 1:0 Quellet-Blain (Clark, Yogan)
12:56 ZNO 1:1 Novák (Zajíc, Miller)
13:20 INS 2:1 Clark (Yogan, Quellet-Blain)
18:03 ZNO 2 Šnajnar, vysoká hůl
18:51 INS 3:1 Clark
Po 1. třetině
2. třetina
20:19 INS 4:1 Bär (Clark, Lindner)
21:11 INS 5:1 Wahl (Šedivý)
21:11
22:49 ZNO 2 Špaček, nedovolené bránění
23:05 INS 6:1 Quellet-Blain (Clark)
23:33 ZNO 2 Plutnar, podražení
23:45 ZNO 2 Bořuta, podražení
25:40 ZNO 2 Schwarz, krosček
31:08 INS 7:1 Bishop (Lammers)
33:30 INS 2 Šedivý, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
42:03 INS 8:1 Lammers (Bishop)
44:21 ZNO 8:2 Bartoš (Horn, Guman)
51:45 ZNO 2 Biro, držení protihráče
53:19 INS 9:2 Clark (Yogan, Wahl)
Konec