Menu

Hokej

ELIOD extraliga mladšího dorostu

HC RT TORAX Poruba – HCM Warriors Brno

2:1

po prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

15.01.2017, 14:30 • RT TORAX ARENA hala II • Gabriela Juříková

Pro dnešní den a večer je to ode mne z malé haly RT TORAX ARENY vše, děkuji za pozornost a někdy zase na počtenou. (17:05:14)
V prodloužení měli blízko k rozhodujícímu gólu oba týmy. Střídali se v útočení, jenže ve finále byl šťastnějším týmem HC RT TORAX Poruba, když z bleskového protiútoku skóroval Daniel Stodůlka a získal týmu velice důležitý bod navíc.

Konec zápasu.

62:43

Poruba právě vstřelila branku!
Hostům se slibná akce nezdařila, ale na druhé straně se po okamžitém otočení hry prosadil DANIEL STODŮLKA a ukončuje tento vyrovnaný a skvělý hokejový duel. Asistence: František Gajdoš.

61:40

Kotásek zastavil Kršku u mantinelu. Kotouč mu vypíchl a přesto se Brňané dostali ke střele. A to od modré čára. Pálil Mrkvica.

60:33

Bořuta se dral před branku, ale byl čistě zastaven Bartošem.

60:01

Začalo prodloužení.
Lepší vstup do třetí třetiny si nemohl Warrior přát. Ve 40 vteřině Nico Geidl střelou skoro z brankové čáry z levého rohu z pohledu gólmana Mokrého vyrovnával. Pak už se na ledě jen jiskřilo. Osobní souboje byly při každém střídání každého jednotlivého hráče a bylo jen na gólmanech, který se dopustí fatální chyby a pošle svůj tým domů bez bodů.
To se ovšem nestalo a tak budeme sledovat prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:20

Buly vyhrává Poruba a jemným nahozením posílá Gajdoš puk do středního pásma.

59:13

Vhazuje se po levici Mokrého.

59:13

Oddechový čas pro domácí.

58:20

Mokrý teď nepokryl kotouč. Nevšiml si, že k němu bude mít blíže Kudrna. Vše vyřešila rychlá jízda Bechera a odebrání volného puku.

56:33

Víc a víc osobních soubojů a sporných momentů se na ledě při extraligovém klání mladšího dorostu odehrává. Hraje se pořád otevřený hokej a je jen o tom, který tým udělá větší chybu a ta bude potrestána.

54:48

Warrior je na kotouči, ale o pásmo se nakonec sám připravuje, když nahrávku na modrou čáru nedokázal zachytit Mrkvica.

53:40

Gajdoš zaváží kotouč do třetiny hostů. Sice o něj přichází, ale při jízdě na svou pozici obránce se kotouč k němu odráží a neváhá okamžitě střílet. Před brankou je na teč připravený Bořuta. Puk letí ale opačným směrem než stojí brána.

53:19

Icing je pískán domácímu týmu.

53:12

Domácí v plném počtu.

52:41

Je pískán ofsajd hostům.

52:39

Hosté v plném počtu.

52:29

Hra ve čtyřech vychází lépe hostům.

51:20

Icing Poruby.

51:12

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Bořuta – 2 min., podražení). Počet hráčů se na ledě vyrovnává.

50:39

Vyloučení v týmu HCM Warrior Brno (Bernovský – 2 min., sekání).

49:49

Po odvrácení další hrozby, vyvezl puk až do útočné třetiny Gajdoš. Dokázal vyhrát dva souboje za brankou a z rohu pak z otočky i vystřelit. Hostující gólman stál u levé tyče, takže si kotouč odebral.

48:10

Špatné střídání se mohlo domácím hrubě vymstít. Husák se včas dostal přes celé hřiště a Snášelovi překazil střelbu.

46:20

Tvrdé zákroky v podání mladších dorostenců nejsou často k vidění. Ukázkový strom předvedl před domácí brankou Pitucha, když zastavil střelce Sedláka.

45:20

Domácí v útočné třetině neuspěli. Stejně se vedlo v protiútoku hostům. Bernovský přenechal puk Geidlovi, který ovšem poslal kotouč do ochranné sítě.

44:44

Patrik Krška ve skvělé šanci byl Mokrým vychytán. Porubský gólman opět ukázal svou pohotovou lapačku.

43:50

Domácí v plném počtu.

43:44

Atanasiadis přerušil hru, když k němu bruslil Bořuta.

42:30

Mokrý skokem vplavmo zakryl kotouč pod tělem, když nebezpečně dotíral Krška.

41:50

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Stodůlka – 2 min., sekání).

40:40

Warrior Brno právě vstřelili branku!
Lepší vstup do třetí třetiny si hosté ani přát nemohli! NICO GEIDL po levé ruce porubského gólmana vystřelil a byť byl Mokrý nalepený na levou tyč, kotouč mu někudy prošel za brankovou čáru. Asistence: Jan Bernovský.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:05.
Závěr třetiny se vyhrotil sporným rozhodnutím sudích o zakázaném uvolnění pro Porubu. Vše ještě více vyhrotili příznivci Warrioru, když nevybíravými slovy osočovali z tribuny rozhodčího. Takové chování patří možná do utkání mužů a ne mládeže.

Nicméně, domácí díky proměněné přesilovce od 23. minuty vedou gólem Richarda Bořuty. Další góly byly na spadnutí na obou stranách, ale brankáři předvádí parádní výkony a svou pozorností nedovolili další změny skóre.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:20

Husák nabral rychlost a ve středním pásmu přijal přihrávku. Objel bránu nahodil před brankoviště. Jeho úmysl nepochopil Becher a puk doklouzal středem hřiště do střední třetiny.

38:05

Klimeš střílí na bránu, kde tečuje Bernovský. Dvakrát dostali hosté kotouč jen nad hlavy. Podruhé se puk dotkl ochranné sítě, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.

37:00

Aktivní přístup porubské pětice nedovoluje unaveným hostům střídání. Atanasiadis musí neustále hledat kotouč, aby byl včas nachytán k zákroku.

35:55

Po vyhraném buly pálí Snášel. Mokrého betony jen zaduněly.

35:50

Střela levého křídla Kudrny končí v lapačce Mokrého.

34:56

Domácí v plném počtu.

34:49

Gajdoš s Husákem se dostali do úniku. Druhý jmenovaný poslal nahrávku do odkrytého prostoru, ale Atanasiadis se bleskově přesunul a nastavil puku lapačku.

33:10

Sedlák zaváží puk do pásma a je opět zastaven na mantinelu. Tentokrát Gajdošem.

32:56

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Krátký – 2 min., podražení).

32:00

Domácím se útočná akce nezdařila a na řadu přichází Sedlák a jeho únik kolem mantinelu. Je ovšem zastaven Kotáskem a tím se Poruba dostává opět k puku.

30:00

Gajdoš vypálil tvrdě od modré až se puk odrazil od masky hostujícího brankáře. Rozhodčí hru nepřerušuje!

29:12

Krška z posledních sil vystřelil na bránu jemu přenechaný puk Geidlem. Puk končí na betonu Mokrého, ale ještě se pokusil dorážet Klimeš. Lapačka porubského gólmana je ovšem blesková.

27:48

Warrior se dostal do pásma, ale nebylo mu dovoleno dokončit útočnou akci. naopak domácím se povedlo donutit Atanasiadise k přerušení hry. Kotásek s Foldynou se hodlali i prát, ale trenérovo napomenutí je včas zastavilo.

26:30

Ofsajd Poruby.

26:00

Porubští se gólem nabudili a získali na hokejky klid. Puk se po brankovišti Atanasiadise pohyboval nekontrolovaně. Ale nebyl tam nikdo v bílém drese k dorážce. Prvotní myšlenka Häringa – nahození zpoza brány, tedy nevyšla.

24:36

Mokrý byl v pohotovosti. I když se mohl spolehnout na spoluhráče, že případné střelce zatlačí na zadní mantinel. Což se i stalo. Ke střele se nedostal ani Krška ani Bernovský.

22:43

Poruba právě vstřelila branku!
Po útoku hostů otočili Porubští hru a bleskovou akci ve spolupráci s kapitánem Gajdošem zakončil RICHARD BOŘUTA. Domácí si připisují proměněnou přesilovku. Asistence: František Gajdoš.

22:23

V oslabení se dostali hosté do útoku. Bartoš ovšem místo nahrávky najíždějícímu spoluhráči střílel. Puk letěl nad hlavu Mokrého.

21:32

Vyloučení v týmu HCM Warrior Brno (Snášel – 2 min., podražení).

20:27

Domácí se po úvodním buly druhé třetiny ujali kotouče, ale obranný zákrok na modré čáře a Mrkvicovo vypíchnutí puku z hole Bořuty znemožnilo vstup do třetiny, protože Kotásek byl již skoro před brankou Atanasiadise, takže by byl odpískán ofsajd.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 15:19.
Jakoby hráči věděli, že je v malé hale větší zima než na hlavní ledové ploše a proto pojali zápas ve velmi svižném tempu. Zprvu měli více ze hry porubští mladíci, ale po několika minutách se do zápasu po dlouhé cestě dostal Warrior a nutno říct, že si vypracoval velmi nebezpečné pasáže, kdy Mokrý měl plné betony, lapačku i vyrážečku práce.
Ani ataky v přesilovce nedokázali hosté proměnit v gólovou radost a když v závěru třetiny dostali prostor opět domácí, ani z těchto střeleckých pokusů branka nepadla.

Souboj o důležité body pro oba týmy je tak nadále otevřený.

20:00

První třetina skončila.

19:16

Husák vyváží puk až na útočnou modrou a přenechává puk Anlaufovi. Ten zamířil na bránu, ale kotouč minul levou Atanasiadisovu tyč.

18:44

I Warrior už vytvořil ofsajdovou situaci.

18:10

Hru uklidnili hosté, když se usadili v útočné třetině a hledali ve stoje cestu k vstřelení gólu.

17:01

Hraje se hodně otevřený hokej a je otázkou ,který tým vydrží nastavené tempo. Bruslí se nahoru dolů a gólmani si na málo práce ztěžovat nemohou.

16:20

Mokrý zasahuje úspěšně při střele Bernovského.

15:49

Hosté v plném počtu.

15:20

Porubští se opět vystavili ofsajdu.

14:50

Atanasiadis krotí puk po střele Kotáska.

14:14

Na modré si teď dával Kotásek s Gajdošem přednost, kdo puk vystřelí na bránu až o pásmo skoro přišli. Rychlý přístup Stodůlky vše zachránil.

13:49

Vyloučení v týmu HCM Warrior Brno (Krška – 2 min., napadení).

12:24

Pod časomírou se na ledě ocitl Koryčánek a dojet na střídačku mu muselo být pomoženo. Zákrok rozhodčí neohodnotil jako nedovolený. Doufejme, že noha, na kterou nedošlápl, bude v pořádku.

12:09

Útok Anlaufa je nebezpečný. Sice se musí podruhé protlačit přes modrou čáru, ale Atanasiadis musí být na pozoru.

11:17

Stodůlka převzal skvělou nahrávku od Bořuty, který puk zatáhl do útočné třetiny. Puk prosvištěl Atanasiadisovi kolem hlavy.

10:50

Ofsajd pro Porubu.

10:29

Teď si vyzkoušeli útočnou akci i domácí. Jenže byli zatlačeni k mantinelům a střelecky tak nic nedokázali.

09:08

Domácí v plném počtu. Ale měli velice blízko k inkasování. Kdyby Warriorští neváhali se střelami nebo neotáleli s nahrávkami, mohli se už radovat ze vstřelené branky. Takhle si připisují nevyužitou přesilovku.

08:00

Nahrávky zpoza brány jsou pro gólmany ošemetné. Gajdoš vypomáhá v narušení nahrávek. nakonec se kotouč dostává na modrou čáru ke Kudrnovi, kterého střela končí na zadním mantinelu.

07:08

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Häring – 2 min., sekání).

07:00

Hosté jsou pořád v pásmu Poruby a dělají si tam co chtějí. Mokrý zatím odolává, ale obrana by měla více zabrat, jinak se bude skóre otevírat.

05:32

Warrior je teď dlouho v tlaku na porubskou bránu. Kousek štěstí scházelo v zakončení Sedlákovi. Nahrávku Mrkvici přes pásmo poslal do ochranné sítě.

04:57

Poprvé se do třetiny dostávají i hosté. Mokrý se poradil s pukem vystřeleným Bazalou. Bude se vhazovat po Mokrého pravici.

03:50

Ta přišla až po dalším vstupu do útočné třetiny, kdy se ke střele odhodlal Boniatti. Brněnský gólman puk vyrazil před sebe a měl štěstí, že to k němu měl Krátký daleko. Jinak by doklepával do odkryté klece.

02:42

Dlouhé nahození do útočné třetiny využili hosté více k vystřídání než k útočení. Puk si uzmuli domácí a roztáhnutou hrou po celém kluzišti se pohodlně dostali do pásma. Jenže jsme postrádali střelu.

01:48

Icing Warrioru.

01:34

Anlauf to zkusil z brankové čáry. Atanasiadis si levou tyč pohlídal.

01:03

Porubský ofsajd.

00:48

Střela Kotáska před brankovištěm končí hodně nad horní tyčí. Puk se otřel o plexi, takže se pokračuje ve hře.

00:20

Gajdoš se ve středním pásmu ujal kotouče, ale přes brněnskou obranu kolem mantinelu neprošel.

00:01

Utkání právě začalo.
Rozhodčí jsou již také na ledě, takže se za pár vteřin zápas rozehraje.
Týmy nastoupí v tomto složení:

HC RT TORAX Poruba: Mokrý (Morys) –Gajdoš, Machů, Husák, Pitucha, Puchala, Pavlík – Kotásek, Bořuta, Stodůlka – Anlauf, Häring, Becher – Fotdyna, Krátký, Boniatti

HCM Warrior Brno: Atanasiadis (Lambert) – Chlubna, Mrkvica, Branžovský, Bazala, Klimeš, Bartoš – Hrstka, Bernovský, Koryčánek, Sedlák, Marčík, Krška, Kučera, Geidl, Mikulica, Kudrna, Snášel

Rozhodčí: Šutara – Štefková, Hykel.
Zdravím vás z malé haly RT TORAX ARENY a vítám vás u hokejového zápasu extraligových týmů mladších dorostenců HC RT TORAX Poruba vs. HC Warrior Brno.
A co se týče hráčských statistik, tak se v nedělním souboji střetnou hráči, kteří se pohybují na prvních místech statistických tabulek.
Kanadské bodování vede Nico Geidl z Warrioru s 13 body (4+9) a je i elitním nahrávačem.
Nejlepším střelcem je Jan Bernovský také z Warrioru s devíti góly a jen o jednu trefu za ním je porubský František Gajdoš.
V předešlém kole se povedlo Porubským obrat Olomouc o body a od posledního místa si tak vytvořit devítibodový náskok. S dnešním tabulkovým sousedem je dělí bodů pět a pokud se povede svěřencům trenéra Leksovského zvítězit, mohli by reálně pomýšlet i na možnost postoupení o další příčku nahoru.
Ale to předbíháme, neboť v posledním vzájemném zápase HC RT TORAX Poruba na ledě HC Warrior Brno vedl a nakonec se musel spokojit jen s dvěma body za výhru v prodloužení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

HC RT TORAX Poruba – HCM Warriors Brno

2:1

po prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Bořuta (Gajdoš), 63. Stodůlka (Gajdoš) – 41. Geidl (Bernovský)

HC RT TORAX Poruba: Mokrý (Morys) –Gajdoš, Machů, Husák, Pitucha, Puchala, Pavlík – Kotásek, Bořuta, Stodůlka – Anlauf, Häring, Becher – Fotdyna, Krátký, Boniatti

HCM Warriors Brno: Atanasiadis (Lambert) – Chlubna, Mrkvica, Branžovský, Bazala, Klimeš, Bartoš – Hrstka, Bernovský, Koryčánek, Sedlák, Marčík, Krška, Kučera, Geidl, Mikulica, Kudrna, Snášel

Rozhodčí: Šutara – Štefková, Hykel

Průběh zápasu
1. třetina
07:08 POM 2 Häring, sekání
13:49 WAB 2 Krška, napadení
Po 1. třetině
2. třetina
21:32 WAB 2 Snášel, podražení
22:43 POM 1:0 Bořuta (Gajdoš)
32:56 POM 2 Krátký, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
40:40 WAB 1:1 Geidl (Bernovský)
41:50 POM 2 Stodůlka, sekání
50:39 WAB 2 Bernovský, sekání
51:12 POM 2 Bořuta, podražení
Po 3. třetině
Prodloužení
62:43 POM 2:1 Stodůlka (Gajdoš)
po prodl.