Menu

Hokej

KHL

HC Slovan Bratislava – Jugra Chanty-Mansijsk

3:2

konec (1:0, 1:0, 1:2)

15.01.2017, 17:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • Ondřej Hradecký (@ondra295)

Tipsport: 1.83 4.2 3.58 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas je tedy za námi a byť to tak nevypadalo, bylo to nakonec velké drama! Slovan šel v poslední třetině do vedení už o tři branky, když se prosadil po parádní kličce Musatov, ale poté se začali dít věci – díky náhodnému odrazu od zadního mantinelu udeřil Alexejev, aby následně dal kontaktní branku i Koroljov. Ovšem Jugra navzdory velkému závěrečnému tlaku už gól nedala a Slovan tak nakonec bere tři body.

Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:50:33)

Konec zápasu.

59:39

Několik tutových šancí měli hosté, Lapenkov se dostal ke tvrdé střele, tu ale zablokoval mimo Musatov a následně domácí vyhodili!

58:44

Domácí se nemohou osvobodit, hosté hrají bez gólmana a Brust se musel zaklesnout u své tyčky, aby natřikrát dokázal zastavit pokus Varfolomejeva!

57:34

Hraje se za brankou Jugry a tam se daří domácímu celku puk držet, uvidíme, jestli se slovenskému týmu podaří dostat se do další šance.

56:40

Slovanu se nakonec podařilo na chvilku uklidnit hru a tím pádem se domácí nedostávají do tolika šancí, ovšem nebezpečí vyrovnání i nadále visí ve vzduchu.

55:28

A mohlo být srovnáno, protože na Brusta zcela sám jel hostující Ljudučin, ovšem kanadský gólman se položil na led a betonem zastavil puk!

54:39

54:39 Anton KOROLJOV - 3:2

54:39

Jugra právě vstřelila branku!
Tak toto není dobré a domácí celek se dostává do úzkých, protože hosté se dostávají na dostřel. Kulik nahodil puk na branku Brusta, kde ho šikovně tečoval ANTON KOROLJOV, díky čemuž se kotouč dostal do branky Slovanu. Asistence: Jevgenij Lapenkov a Jevgenij Kulik

53:38

Do konce zápasu už zase tolik času nezbývá a domácí celek stále drží celkem pohodlné vedení, hra pak trochu ztratila tempo.

52:42

Domácí celek se snaží hru uklidnit a nedopustit žádné drama, které by dnes bylo velice zbytečné, Jugra se té šťastné brance navzdory nemůže vůbec dostat do nějaké šance.

51:48

51:48 Andrej ALEXEJEV - 3:1

51:48

Jugra právě vstřelila branku!
Tak toto je velice smolná situace pro domácí, kteří ihned po své brance inkasují – puk se hodně zvláštně odrazil od zadního mantinelu a jelikož Brust už byl za brankou, aby ho rozehrál, tak byla prázdná branka. Do té pak dokázal celkem jednoduše kotouč zasunout ANDREJ ALEXEJEV. Asistence: Kirill Beljajev a Jevgenij Kulik

51:37

51:37 Igor MUSATOV - 3:0

51:37

Slovan právě vstřelil branku!
A je asi hotovo, protože slovenský celek přidává i třetí branku do sítě Chanty-Mansijsku! Tomáš Surový vyslal ze středního pásma parádním pasem IGORA MUSATOVA, jenž parádní kličkou položil na led Šaryčenkova a zasunul puk za jeho záda! Asistence: Tomáš Surový a Kyle Chipchura.

50:26

Domácí celek hraje opravdu v pohodě a i díky tomu tak drží náskok o dvě branky, i nadále se tak hraje v útočném pásmu Slovanu.

49:38

Cheechoo a Taffe jeli zcela sami na Šaryčenkova, nakonec právě Taffe zakončoval, ale svojí tvrdou ránou trefil gólmana Jugry pouze do masky!

48:24

Bratislava sice nehraje ve třetí třetině ten úplně nejlepší hokej, je to ale disciplinovaný výkon a tak platí, že se hosté nemohou vůbec dostat na dostřel a jestli to tak bude pokračovat, tak tu žádné drama k vidění asi nebude.

47:28

Po delší pauze se dostali dopředu i hráči Chanty-Mansijsku, konkrétně Beljajev se natlačil před Brusta, ale ten schoval puk úspěšně v lapačce.

46:36

A po chybě obrany hostů jel zcela sám i Skalický, pokoušel se tvrdou ránou překonat vyjetého Šaryčenkova, branku ale ve výsledku o kousek minul!

45:45

Domácí celek i nadále hraje s pukem ve své moci a i díky tomu se tak Jugra nemůže dostat přes Brusta.

44:58

Jonathan Cheechoo jel po parádním pasu Kundrátka mezi beky zcela sám, dokázal dát kličku Šaryčenkovovi, jeho následná střela ale pouze orazítkovala brankovou konstrukci!

44:32

Bratislavský celek ale v této periodě zatím také není vůbec nebezpečný a tak sledujeme hlavně boj o převahu nad středním pásmem, odkud žádné nebezpečí nehrozí.

43:52

Zatím se Jugra v této periodě vůbec nemůže dostat do hry a sledujeme velice nepovedený zápas v jejím podání, naopak Slovan poměrně v pohodě hru kontroluje.

42:49

Brust teď hodně odvážně vyjel z branky a tam po ztrátě puku logicky chyběl, nakonec ho ale na čáře zastoupil Bačík a následně se Kanaďan na své místo vrátil!

42:15

Ke střele se ještě dostal od modré čáry Plastino a ta už byla nebezpečnější, protože před gólmanem bylo hodně plno a ten tak měl co dělat, aby puk nakonec odklidil do bezpečí.

41:35

I nadále platí, že domácí sice drží puk, ovšem v žádné šance to negraduje – ke střele se nakonec dostal Ivan Švarný, ale jeho pokus v pohodě zastavil Šaryčenkov.

40:45

Slovan se i v úvodu poslední periody dostává do útočné třetiny, což je logické, protože dohrává dlouhou přesilovku – žádná nebezpečná střela ale ještě nepřišla.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou i druhou dvacetiminutovku, která také vyzněla lépe pro domácí Slovan – ten po slabším úvodu šel do vedení zásluhou dalšího přesilovkového gólu Cheechooa. Poté sice i Jugra měla dobré šance, ale Brust se vytáhl a i nadále drží čisté konto. Aby těch pozitiv pro slovenský celek nebyl málo, bude poslední třetinu začínat přesilovkou, ze které zbývá ještě něco přes dvě minuty.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:19

Hodně tvrdá střela Surového nakonec prolétla hodně těsně vedle branky hostů, Slovan následně ztratil pásmo a musí tak začít od obránců.

38:15

Slovan začal tu početní výhodu poměrně dobře a dostal se k několika střelám, hlavně ta Taffeho měla dobré parametry, ale nepropálil Šaryčenkova.

37:28

Nikita Chlystov je dalším mužem, který si musí jít za hosty sednout na trestnou lavici – Hlinka byl u mantinelu vražen na hrazení a jeho tým tak bude hrát přesilovku. A po dohodě sudích půjde o pětiminutový trest, který bude ještě doplněn trestem osobním až do konce zápasu, protože Hlinka odešel pro zranění do šatny.

37:12

Slovenský celek ale hru kontroluje a vypadá to, že si tento náskok udrží až do sirény, navíc bude hrát přesilovku.

36:09

Po spolupráci na ose Musatov – Chipchura se dostal ke střele první jmenovaný, ale Šaryčenkov byl na zemi včas a nadvakrát dostal puk do bezpečí!

35:28

Po delší době se nám v útočném pásmu ukázali i hosté, kteří se ani přesto nedostali ke střele a Brust tak může být i nadále v klidu.

34:39

Do dobré šance se už dostával Hlinka, který se po práci Sádeckého protlačil před brankou ke střele, tu ale schoval v lapačce brankář Jugry.

33:45

Slovan se dostává ke kontrole hry, sledujeme opět poměrně klidnou pasáž hry, kdy se Jugra nemůže vůbec dostat do zápasu. Ten se teď odvíjí skoro výhradně před Šaryčenkovem.

32:44

Ale pozor, mohlo být takřka ihned sníženo! Domácí obrana zaspala a sám na Brusta jel Beljajev, domácí gólman se ale položil na zem a svým betonem dokázal vykopnout skoro gólovou ránu mimo!

32:03

32:03 Jonathan CHEECHOO - 2:0

32:03

Slovan právě vstřelil branku!
Tak nakonec dokázal a Slovan jde do vedení už o dvě branky díky druhé využité přesilovce v dnešním zápase! Jeff Taffe bekhendově posunul puk v útočné třetině skrz dva obránce na zcela volného JONATHANA CHEECHOOA, jenž nekompromisní bombou poslal kotouč mimo dosah Šaryčenkova! Asistence: Jeff Taffe a Michal Sersen.

31:48

Tak zatím se Slovan sice dostává do pásma, ale nedokáže pořádně prověřit Šaryčenkova. Dokáže to změnit?

30:50

Je tu další vyloučení za vyhození mimo ledovou plochu – tentokrát je na trestnou lavici za tento hloupý prohřešek poslán Jevgenij Lapenkov.

30:28

Po pravém křídle ujížděl Cheechoo, který se už dostal ke střele, tu ale na poslední chvíli zablokoval svojí hokejkou nad vracející se Valentěnko.

29:40

Hraje se poměrně vyrovnaný hokej a na další velkou šanci čekáme – to hlavně proto, že se hra posunula do středního pásma a tam oba celky tvrdě bojují o puk.

28:34

Bratislavský celek se dostal více do hry a momentálně se drží v útočném pásmu, ovšem po konci přesilovky už se nemůže dostat k nějakému pořádnému pokusu o střelu.

27:44

Po chybě obrany Jugry se dostal do úniku ze strany Švarný, jehož tvrdá střela sice překonala Šaryčenka, ale zastavila ji tyčka!

26:51

Zatím se domácím tato přesilovka ale nedaří tolik, jako ty předchozí a sledujeme tak marné pokusy o překonání zformované hostující obrany.

25:47

Ugolnikov nakonec úplně nezvládl vyhození z vlastního pásma, protože ho poslal až někam na tribunu – a za to je posléze i vyloučen.

24:52

Až teď se slovenský celek dostal na delší dobu do útočného pásma, tam se dostal ke střele Plastino, jeho pokus ale trefil pouze brusli jednoho z beků.

23:47

Zatím velké rozpaky musejí mít fanoušci ze hry svého celku ve druhé třetině, protože hosté mají stále gradující tlak a Slovan se nemůže dostat do nějaké pořádné šance.

22:55

No a nakonec z toho byla velká šance Beljajeva, který se po nedůrazu domácí obrany dostal skoro sám před Brusta, toho ale střelou dlouhou holí trefil pouze do betonu.

22:26

No, Jugra se dostává do stále většího náporu a Slovan úvod do této třetiny nezachytil úplně dobře – teď musel na led velice rychle Brust a dokázal hru po delší době opět přerušit.

21:28

Chanty-Mansijsk se dostal do mírného tlaku, vyslal několik střela směrem na Brusta, žádná ale až k němu nedošla a ta poslední byl Bačíkem zablokována nad.

20:44

Slovan začal i druhou třetinu s pukem na hokejkách, Jurga se zatáhla a nechce v samém úvodu periody udělat chybu, kterou by dovolila domácím navýšit náskok.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetinu tak máme za sebou a domácí celek po ní vede o jednu branku – a dá se říci, že vedení Slovanu je zasloužené. Do branku Chanty-Mansijsku se trefil v přesilové hře Žiga Jeglič, který využil přihrávky před prázdnou branku od Cheechooa. Na druhé straně jsme moc šancí neviděli a Jugra může být ve výsledku ráda, že je výsledek tak těsný.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Třetina se ale dohrává v útočném pásmu domácích, jejichž aktivita sice opadla, ale to nic nemění na faktu, že do kabin půjdou s vedením.

18:43

Do brankoviště byl navezen Makarov a zablokoval tak Brusta, sudí to nechali být a tak zůstala odkrytá branka, ovšem Jugra toho nevyužila.

17:38

Slovan zatím kontroluje zápas a hosté se k moc zakončením nedostávají, ale náskok domácích je doposud těsný, takže stát se může stále všechno.

16:31

Velkou šanci měli dnes poprvé i hosté, ke střele se po Kurjanovově pasu dostal Koroljov, ovšem svým pokusem z výtečné pozice netrefil zadní tyč přesouvajícího se Brusta!

15:41

Slovan teď hraje pasáž, kdy se zatáhl trochu více do defenzivy, nakonec ovšem skončil puk po bloku Plastina v hledišti a bude se tah vhazovat před Brustem.

14:29

Ale nakonec i přes velký tlak domácí svoji další přesilovku nevyužili, takže po delší době může Chanty-Mansijsk opět dopředu a trochu ohrozit Brusta.

13:35

Střela Taffea byla zablokována a k puku se dostal Cheechoo, toho ovšem vychytal hostující gólman! Následně opět od modré střílel Kundrátek, ale i tady byl Šaryčennkov na zemi včas!

12:48

Tak toto byla řádná bomba v podání Kundrátka, po jehož střele se odrazil puk k Jegličovi, ten ale pálil pouze do mrštného betonu Šaryčenkova!

12:12

Domácí si zahrají další přesilovku, protože Jugra nezvládla své střídání – na ledě měla na ledě moc hráčů a Slovan tak znovu bude hrát proti čtyřem.

11:43

A teď se vůbec nepovedla rozehrávka Bačíkovi, který ten puk poslal na Chipchuru moc prudce a ten tak doklouzal až na zakázané uvolnění.

10:48

Hraje se poměrně dlouho bez přerušení a i nadále sledujeme hokej, kde má převahu domácí Slovan, ten největší tlak ale už opadl a tak se spíše bojuje o střední pásmo.

09:29

Snad poprvé musel pořádně na led Brust, který ale vše udělal včas a svým levým betonem dokázal bez větších potíží vykopnout střelu Koroljova.

08:41

Přesilovka hostů je skoro za námi a vůbec se jí nepovedla, nedostala se do žádné pořádné šance a Bratislava ji dokonce dohrává v útočném pásmu.

07:37

Zatím se bratislavskému celku daří v tomto oslabení velice dobře, protože Jugra se vůbec nedostává ke střelám a Brust ještě na led nemusel.

06:46

Patrik Bačík je prvním hráčem, který je dnes vyloučen domácímu celku – Slovan jde do oslabení, protože slovenský bek až moc okatě podržel svého soupeře.

05:45

Slovan se i nadále snaží být aktivní a tlačí se dopředu, střela Plastina ale byla sražena těsně mimo branku Šaryčenkova.

04:42

04:42 Žiga JEGLIČ - 1:0

04:42

Slovan právě vstřelil branku!
Tak tato přesilovka byla velice rychle využita a Slovan jde ani ne po pěti minutách do vedení! Ve velké šance byl už Cheechoo, který ale nedokázal puk propasírovat za Šaryčenkova – ovšem alespoň ho nějak vrátil před branku, kde už byl připravený ŽIGA JEGLIČ a tuto přetahovanou o kotouč v brankovišti zakončil střelou do poloprázdné klece! Asistence: Jonathan Cheechoo a Michal Sersen.

04:30

Je tu první vyloučení, do přesilovky půjdou domácí – Oleg Pogorišnyj si jde sednout na dvě minuty za nedovolené bránění, když fauloval Jegliče.

04:24

Sádecký se dostal po dobré práci Kundrátka ke střele z mezikruží, ovšem jeho pokus byl sražený do ochranné sítě a bude se tak vhazovat před Šaryčenkovem.

03:38

Zatím sledujeme velice pevnou obranu Chanty-Mansijsku, který se nikam nežene a brání ve velkém počtu hráčů, což domácích ztěžuje plynulý přechod do ofenzivy.

02:24

V útočném pásmu dokázal puk udržet Lušňák, jenže poté dal až moc důraznou přihrávku zpět na Švarného, kterému přeskočila hokejku a Slovan tak o pásmo přišel.

01:34

Po Musatovově práci se dostal k zakončení Chipchura, ovšem puk mu v rozhodující chvíli sjel po čepeli a tak jeho nepřesné zakončení pouze zadunělo o mantinel za brankou.

00:39

Hosté začali poměrně aktivně a po tvrdém souboji za brankou Brusta udrželi pásmo, ovšem střela od modré v podání Šulakova trefila pouze včasně blokujícího Plastina.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Bačík, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), Jeglič – Musatov, Surový, Chipchura – Lušňák, Šťastný, Skalický – M. Hlinka, Sádecký, Vopelka – Sukel'.

Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Bojaršinov) – N. Chlystov, Šulakov, Kulik, Ugolnikov, Al. Makarov, Valentěnko (A), Pogorišnyj – Ljudučin (A), Kurjanov (C), Koroljov – Lapenkov, Beljajev, A. Alexejev – Akmaldinov, Varfolomejev, J. Ivanov – Buljanskij, Jaremčuk, Dvurečenskij – Ankudinov, Popov.

Rozhodčí: Rogačjov, Gebej – Goljak, Deďulja.
Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Slovanu Bratislava a Jugry Chanty-Mansijsk.

Domácí Slovan Bratislava se důrazně zapojuje do boje o postup do play-off, zatím to tedy stačilo na 10. místo, ale na osmý Jokerit má Slovan ztrátu devíti bodů, což je stále hratelné. Svěřenci Miloše Říhy mají za 49 zápasů 66 bodů a jejich skóre je mírně záporné – 115:138. Momentální forma je ale parádní – za posledních pět zápasů Slovan získal 12 bodů! Všechna zápasy ale hrál doma – nejprve porazil Chabarovsk 2:0, poté nestačil 1:2 po prodloužení na Kunlun, následně porazil Vladivostok 3:2, následovala výhra 3:2 po prodloužení nad Jekatěrinburgem a posledně v Bratislavě padla i Astana po výsledku 4:1.

To Jugra Chanty-Mansijsk už o šanci na play-off v podstatě přišla a na Slovensku jede coby předposlední tým Východní konference. Na 14. místě má slabých 55 bodů za 48 zápasů a její skóre 88:113 naznačuje hodně slabou ofenzivu. Momentální forma ale tak špatná není – z posledních pěti zápasů sibiřský celek získal devět bodů. Nejprve sice nestačil ve Vladivostoku na tamní Admiral 4:1, poté ale přehrál doma Novosibirsk 3:2, padl s Novgorodem 0:2 a dvakrát vyhrál – proti Spartaku Moskva 5:2 a proti Soči 3:1.

Marek Ďaloga se dostal do podvědomí českých fanoušků díky angažmá v Pardubicích a Spartě, nyní hájí barvy Slovanu!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Slovan Bratislava – Jugra Chanty-Mansijsk

3:2

konec (1:0, 1:0, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Jeglič (Cheechoo, Sersen), 33. Cheechoo (Taffe, Sersen), 52. Musatov (Surový, Chipchura) – 52. A. Alexejev (Beljajev, Kulik), 55. Koroljov (Lapenkov, Kulik)

HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Bačík, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), Jeglič – Musatov, Surový, Chipchura – Lušňák, Šťastný, Skalický – M. Hlinka, Sádecký, Vopelka – Sukel'.

Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Bojaršinov) – N. Chlystov, Šulakov, Kulik, Ugolnikov, Al. Makarov, Valentěnko (A), Pogorišnyj – Ljudučin (A), Kurjanov (C), Koroljov – Lapenkov, Beljajev, A. Alexejev – Akmaldinov, Varfolomejev, J. Ivanov – Buljanskij, Jaremčuk, Dvurečenskij – Ankudinov, Popov.

Rozhodčí: Rogačjov, Gebej – Goljak, Deďulja

Průběh zápasu
1. třetina
04:30 JUG 2 Pogorišnyj, nedovolené bránění
04:42 SBA 1:0 Jeglič (Cheechoo, Sersen)
06:46 SBA 2 Bačík, držení protihráče
12:12 JUG 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Ugolnikov
Po 1. třetině
2. třetina
25:47 JUG 2 Ugolnikov, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
30:50 JUG 2 Lapenkov, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
32:03 SBA 2:0 Cheechoo (Taffe, Sersen)
37:28 JUG 5+OK N. Chlystov, vražení na hrazení+vražení na hrazení
Po 2. třetině
3. třetina
51:37 SBA 3:0 Musatov (Surový, Chipchura)
51:48 JUG 3:1 A. Alexejev (Beljajev, Kulik)
54:39 JUG 3:2 Koroljov (Lapenkov, Kulik)
Konec