Menu

Další

Olympijské hry - Silniční cyklistika

Individuální závod (muži)

Vítěz: G. van Avermaet (BEL)

konec

06.08.2016, 14:30 • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Cíl

Dojezd do cíle a radost Grega van Avermaeta ze zlaté medaile

Cíl

Ve sprintu si nejlépe počínal Greg van Avermaet, který se stává olympijským vítězem! Na druhém místě skončil Jakob Fuglsang a pro bronz si dojel Rafał Majka!

5 km

Tak pozor, náskok polského cyklisty už činní pouhých deset vteřin! Za ním vystartovalo duo Greg van Avermaet a Jakob Fuglsang. To bude závěr, jaký si olympiáda zaslouží!

11 km

Pád Vincenza Nibaliho a Sergia Henaoa v závěru závodu

11 km

Tak to je obrovská krize pro Vincenza Nibaliho a Sergia Henaoa! Oba jezdci ve sjezdu spadli a na čele závodu se osamostatnil Rafał Majka. To by mohl být historický okamžik pro polskou cyklistiku.

17 km

Je tu další nástup! Do úplného čela se dostala trojice Vincenzo Nibali, Rafał Majka a také Sergio Henao. Pokud všichni pojedou, rozdělí si medaile!

20 km

Adam Yates asi takticky vystoupil z úvodní skupiny, jelikož hned za ním je fenomén Chris Froome. ve stejnou dobu se o nástup pokouší také Vincenzo Nibali, ale Rafał Majka stihl zareagovat.

21 km

Tak pozor! Ze sedla se zvedl Chris Froome, který ujel všem svým pronásledovatelům a bude se snažit dotáhnout do vedoucí skupiny. No tak to by byl fantastický závěr tohoto jezdce!

34 km

Výborně promyšlený útok italského týmu! Vincenzo Nibali a Fabio Aru se rozhodli zaútočit, což jim vyšlo! Navíc Itálie má v přední skupině také Damiana Carusa.

37 km

Bohužel v jsme přišli o jednoho z možných kandidátů na medaili! Sjezd nezvládl Richie Porte, kterého zastavila až síť. Australský reprezentant se drží za kliční kost, to nevypadá dobře!

49 km

Bohužel zdá se, že Leopold König v hlavním balíku už nemá podporu žádného kolegy z českého týmu. Leo už musí spoléhat pouze sám na sebe!

72 km

Nástup ruského jezdce

72 km

Pavel Kočetkov zavelil k útoku, na který Michał Kwiatkowski nedokázal zareagovat. Na čele závodu je tedy nyní osamocený Rus.

77 km

A pozor, na úplném čele už jsou jen čtyři jezdci. Michał Kwiatkowski "utahal" také Michaela Albasiniho, jenž má bolestivou grimasu ve tváři.

100 km

Velké nepříjemnosti pro Chris Froome, jenž musel vyměnit kolo. Na britskou jedničku počkal Geraint Thomas, který Chrise opět dotáhne do hlavního balíku.

104 km

První překvapení je zde! Tempo peletonu nedokázal akceptovat Adam Yates, jenž se nachází daleko za peletonem a nevypadá to, že by se do něj měl vrátit. Britský domestic bude Chrisi Froomeovi v závěru hodně scházet.

118 km

Český tým rozdělil peleton na kočičích hlavách!

118 km

Je to dobré, český tým se vyhnul jakýmkoliv nepříjemnostem. Naši rozdělili peleton a Zdeněk Štybar ukazuje, že má kočičí hlavy opravdu rád!

119 km

Na kostky jako první přijel Petr Vakoč, který měl za sebou kompletně český tým! Vedle našeho celku jeli jezdci Velké Británie.

125 km

Je to dobré! Na čele peletonu se objevil Jan Bárta, který dobře hlídá pozici českého týmu. Je vidět, že naši pracují velmi dobře pro Leopolda Königa.

164 km

A je tu další výměna kola, která potkala Bauke Mollemu. Nizozemský závodník dlouho čekal na doprovodný vůz, a tak nervózně odhodil kolo. Bohužel pro Mollemu výměna přichází v kopci!

167 km

Velké nepříjemnosti pro norského závodníka! Sven Erik Bystrøm opět ztrácí, jelikož musel měnit kolo pro prasklý šroub pod sedlem! Ovšem výměna proběhla velmi rychle a Nor opět pokračuje.

192 km

Nájezd peletonu na kočičí hlavy

192 km

A pozor v hlavním peletonu jeden z jezdců zůstal ležet na zemi! Je jím druhý z tureckých závodníků, kterým je Ahmet Örken. S Ahmetem to nevypadá vůbec dobře a rychle k němu spěchají lékaři, jelikož jezdec má poranění na hlavě!

219 km

Snažení Petra Vakoče dostat se do první skupiny

219 km

A pozor, do úniku se snaží dostat také český reprezentant Petr Vakoč. Ovšem našeho jezdce čeká velmi těžká práce dotáhnout se, jelikož skupina na čele začala spolupracovat. Snad se Petr dotáhne a bude hodně vidět.

224 km

A pozor, časovkářský specialista Tom Dumoulin stojí vedle trati a nevypadá to, že by měl pokračovat v závodě. To je velké oslabení pro nizozemský tým.

Individuální závod (muži)

Vítěz: G. van Avermaet (BEL)

konec

Zpět na online