Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FK Qäbälä – FC Samtredia

5:1

konec (3:0)

30.06.2016, 19:00 • 8KM Stadium, Baku • 1. předkolo • Michal Belšán (@belly11mb)

Tipsport: 1.65 3.43 4.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání to bude vše a já si Vás dovolím pozvat k textovému přenosu z utkání islandského KR Reykjavík proti severoirskému Glenavonu, kterým Vás také budu provázet. Děkuji za pozornost, na počtenou! (20:53:48)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.
Je tomu skutečně tak. Parádní utkání vyhrála ázerbajdžánská Qäbälä nad gruzínskou Samtredií 5:1!

Do utkání vstoupila parádně. V 16. minutě otevřel skóre zápasu po rohovém kopu Vojislav Stanković, o tři minuty později se ještě prosadil Sergej Zenjov. Ve 30. minutě přidal třetí branku domácích Theo Weeks a zdálo se býti hotovo.

Samtredia ale přidala na obrátkách a od té doby hrála velice dobře. Odměnou jí byla vstřelená branka, kterou parádně z přímého kopu dal Laša Šergelašvili. Poté už jsme ale viděli nádhernou one-man show v podání Thea Weekse, který přidal dvě branky a dovršil tak hattrick.

Konečný stav zápasu byl tedy 5:1.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Qäbälä má v poklidu míč na vlastní polovině a rozvážně kombinuje. Stav zápasu už se zřejmě měnit nebude.

90+2

Ázerbajdžánský tým se řítil do velmi nadějného protiútoku, který zakončoval Rashad Sadygov! K jeho smůle ale velice nepřesnou střelou.

90+1

Giorgi Datunašvili fauloval Kvekveskiriho a nabídl tak Qäbäle v závěru utkání poklidnou rozehrávku ze středu hřiště. Rozhodčí mezitím oznámil, že nastavuje tři minuty.

90

Nakonec žádný, rozehrál totiž nakrátko společně s Ejubovem. Ke střele se pak odhodlal kapitán Sadygov, trefil ale jen bránící hráče.

89

Nika Kvekveskiri už si staví míč, uvidíme, jaký centr vyšle do pokutového území nyní.

88

Urban Abbasov z vlastní poloviny zahrál aut dozadu k obráncům, což málem vyvolalo problémy při dobrém napadání Samtredijských. Nakonec z toho ale bude rohový kop po zastavení vznikajícího protiútoku.

87

Gismat Alijev se hned po příchodu na hřiště prezentoval faulem, když nedovoleně zastavil Davita Razhamašviliho ve snaze zaútočit.

86

Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Theo Weeks, přichází Gismat Alijev.

85

Před malou chvílí příchozí Tellur Mutallimov byl blízko vstřelené brance! Po přistrčení od Thea Weekse zakončoval na hranici vápna, nicméně Omar Migineišvili jeho ránu vyrazil!

84

Theo Weeks dostával přihrávku do samostatného úniku, byl to ale až příliš okatý ofsajd, takže akce skončila již v samotném zárodku.

83

Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Sergej Zenjov, přichází Tellur Mutallimov.

82

Sadygov byl sražen k zemi Gamkrelidzem, což vede k přerušení hry. Útočná akce Samtredie skončila.

82

Utkání už se spíše v poklidu dohrává. Domácí celek se pochopitelně nemá kam hnát, hosté se ještě snaží něco se zápasem udělat, ale mají to těžké.

80

Rychlou útočnou akci Gruzínců zakončoval Teimuraz Markozašvili, zapomněl ale na důležitý parametr – na přesnost.

79

Po špatné rozehrávce byli hosté donuceni k faulu. Kapitán Rashad Sadygov byl sražen Giorgim Gamkrelidzem.

78

Sergej Zenjov se odhodlal k individuální akci, kterou ovšem nedovedl do úspěšného konce, jelikož zakončil mimo branku.

77

Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Bagaliy Dabo, přichází Rashad Ejubov.

76

Bachana Arabuli vyslal tvrdý pokus z hranice pokutového území, zamířil ale příliš vysoko. Bude z toho jen odkop od branky domácích.

75

Následující rohový kop si na svá bedra vzal Giorgi Datunaišvili, jenomže ve vápně byli úspěšní jen bránící hráči Qäbäly.

75

Role se obrátily, po chybě domácích hráčů vyrazili dopředu fotbalisté Samtredie. Bachana Arabuli se dostal k odraženému balonu a vyslal jedovatý projektil, který ovšem Dmytro Bezotosnyj dokázal vytěsnit nad branku!

74

A rodil se nám další zajíamvý protiútok domácích! Weeks to nyní ale na pravém křídle přehnal s kličkami a k zakončení vůbec nedošlo.

72

72. Theo WEEKS - 5:1

72

Qäbälä právě vstřelila branku!
A máme tu hattrick, to je paráda v podání THEA WEEKSE! Rohový kop se Samtredii vůbec nepodařil a bylo z toho přečíslení pro ázerbajdžánské mužstvo. Sergej Zenjov ho vyřešil výbornou přihrávkou právě na Weekse, který krásnou kličkou obešel Migineišviliho a dopravil míč do odkryté svatyně, ačkoliv byl ve velmi těžkém úhlu na zakončení. Je to 5:1!

72

Laša Šergelašvili dokázal vybojovat rohový kop pro gruzínský celek. Rozehrávka přijde z levé strany.

71

Střídání v týmu FC Samtredia: ze hřiště odchází Giuli Manjgaladze, přichází Dachi Cnobiladze.

69

Theo Weeks si při oslavě branky sundal dres a za to dostal žlutou kartu.

69

69. Theo WEEKS - 4:1

69

Qäbälä právě vstřelila branku!
Obrovská chyba v obraně Samtredie je potrestána čtvrtým gólem v její síti! THEO WEEKS vystihl rozehrávku váhajícího Sandochadzeho a pospíchal do brejku. V pokutovém území si krásnými kličkami poradil s vracejícím se Gogiašvilim a brankářem Omarem Migineišvilim a upravil stav zápasu na 4:1.

68

O zakončení nůžkami se pokoušel Bachana Arabuli, míč ale promáchl a zakončit vůbec nedokázal.

67

Nyní však Samtredia zaspala v obraně! Theo Weeks vedl akci po levém křídle, přihrál na hranici pokutového území Filipu Ozobićovi, jehož ovšem dokázal Omar Migineišvili vychytat.

66

Hosté vycítili naději a hrají už bez přehnaného respektu k soupeři. To při své rozehrávce prokázal Nika Sandochadze, spoluhráči už ale nebyli dostatečně pozorní.

65

Sergej Zenjov to nyní přehnal s rozčilováním. Byl mu odpískán faul na Mchedlišviliho, což se mu vůbec nelíbilo. Rozhodčí mu za tyto protesty udělil žlutou kartu.

64

Ricardinho se provinil útočným faulem, když zastavoval vznikající protiakci Samtredie. Ta ale nadále pokračovala v postupu dopředu a byla z toho dobrá střela, kterou obstaral Gamkrelidze. Bezotosnyj byl donucen vyrazit balon na rohový kop!

63

Sice teprve před pár minutami přišel na hřiště, ale už stihl dostat žlutou kartu. Teimuraz Markozašvili srazil k zemi Zenjova.

62

Sergej Zenjov vyslal střelecký pokus z dálky, mířil ale jen do prostor, kde byl připravený gólman Omar Migineišvili.

61

Faul ve středu hřiště, Qäbälä může postupovat do útočné akce poklidnou rozehrávkou. Provinil se Arabuli.

59

59. Laša ŠERGELAŠVILI - 3:1

59

Samtredia právě vstřelila branku!
Gruzínský tým se přeci jen dočkal gólu! LAŠA ŠERGELAŠVILI zahrál fantasticky přímý kop, obstřelil zeď a jeho nádherná rana zapadla k tyči Bezotosného branky! Samtredia snižuje na rozdíl dvou branek a hlavně vsítila důležitou branku na hřišti soupeře.

59

Střídání v týmu FC Samtredia: ze hřiště odchází Budu Zivzivadze, přichází Teimuraz Markozašvili.

58

Hosté nyní mají k dispozici autové vhazování, formou něhož se posouvají stále více a více dopředu.

57

Vracející se Giorgi Datunaišvili dokázal zastavit akci soupeře, kterou po pravé straně vedl Filip Ozobić. Samtredia se zlepšila i v defenzivní činnosti.

56

Od třetí branky domácích se skutečně gruzínský tým herně zvedl a dokázal se soupeřem minimálně srovnat krok. Ve finálních fázích je však stále vidět nedostatek zkušeností.

55

Davit Razhamašvili byl nachytán v ofsajdu, s pokračováním rohu nakrátko již tedy nemohl počítat.

55

Samtredia z protiútoku dokázala vybojovat rohový kop, střela Šergelašviliho byla totiž zblokována nad branku.

54

54. Bagaliy Dabo (QAB) přeloboval gólmana Migineišviliho, ale branku těsně minul!

54

Tak tohle byla velmi dobrá šance domácího celku! Bagaliy Dabo se dostal do samostatného úniku, ale na posledního muže, brankáře Migineišviliho, už si nepřišel. Branku totiž těsně minul, velká škoda pro Qäbälu.

53

Sám exekutor Nika Kvekveskiri se dostal k odraženému balonu a vystřelil, poslal ho ale vysoko. Omar Migineišvili se tedy jen v klidu ohlédl.

53

Další rohový kop pro Qäbälu, znovu ho vybojoval velice aktivně hrající Weeks. Tentokráte ale bude zahrán z druhé strany, než tomu bylo v prvním případě v této půli.

52

Giorgi Gamkrelidze srazil k zemi Urbana Abbasova, který dělal vše pro to, aby se dostal k míči.

51

Gogiašvili to nyní neměl vůbec jednoduché, Dabo a Zenjov se ho totiž rozhodli napadat ve dvou. Přesto si se situací poradil dobře a odkopl míč do zámezí.

50

Razhamašviliho centr byl ale příliš dlouhý, bránící fotbalisté i brankář byli bez práce.

50

50. Laša Šergelašvili (SMT) ohrozil z volného kopu branku domácího týmu

50

Laša Šergelašvili se pokusil o přímou střelu, ale Dmytro Bezotosnyj ji vytěsnil nad svoji branku! Bude z toho roh pro hostující tým.

49

A další faul, tentokráte Urban Abbasov srazil k zemi Gamkrelidzeho. Co z toho vymyslí hosté tentokráte? Jsou velice blízko pokutovému území...

48

Bachana Arabuli si dobře počínal na útočné polovině, řadou kliček donutil soupeře k faulu a útočit může Samtredia.

47

Na centr Kvekveskiriho si naběhl kapitán Rashad Sadygov, střelu ale poslal až příliš vysoko. Dost možná přestřelil i tribunu za Migineišviliho bránou.

47

Domácí mužstvo v úvodu druhého poločasu dokázalo vybojovat rohový kop, dobrou práci totiž odvedl Theo Weeks.

46

Střídání v týmu FC Samtredia: ze hřiště odchází Davit Jikia, přichází Giorgi Gamkrelidze.

46

Začal druhý poločas.
Domácí tým naplňuje roli favorita. Do zápasu vstoupil naprosto perfektně, od začátku totiž Samtredii jasně přehrával. Do vedení šel v 16. minutě po gólu Vojislava Stankoviće, o tři minuty později skóroval Sergej Zenjov. Další branku vsítil ve 30. minutě Theo Weeks. Od té doby ale přezvali otěže zápasu hosté, snížit už se jim ale nepodařilo.

Druhý poločas začne přibližně ve 20:01.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Thea Weekse na levé straně v postupu dopředu zastavili bránící hráči čistým způsobem, poločas tedy skončí za tohoto stavu.

45+1

Na počátku minutového nastavení se k centru na pravém křídle probojoval Giorgi Mchedlišvili, jenomže ve vápně napravil svůj předchozí faul Vernydub. Ten odkopl balon několik metrů od vápna a zabránil vznikající akci.

45

Domácí tým, který si loni zahrál i skupinovou fázi Evropské ligy, operoval na útočné polovině. Po řadě přihrávek ale ztratil míč a Vitalij Vernydub se provinil faulem na Arabuliho.

44

Davit Jikia tvrdě srazil Filipa Ozobiće a stává se prvním hráčem v dnešním utkání, který dostává žlutou kartu.

43

Theo Weeks si na pravé straně pohrál s bránícím Šergelašvilim a centroval balon do vápna, který už ale pouze odhlavičkoval Gogiašvili.

42

Sergej Zenjov byl po srážce s Lašou Šergelašvilim lehce otřesený, a tak nějakou dobu ležel na hrací ploše. Nakonec ovšem bude v pořádku, což vidíme velice rádi.

42

Rozehrávky Davita Razhamašviliho ale ani jednou úspěch neoslavily. Obranná hra Qäbäly je až na výjimečné situace velmi dobře organizovaná.

41

Tentokráte se zákrokem proti pravidlům provinil Ricardinho.

40

Rashad Sadygov v souboji kapitánů fauloval Datunaišviliho. Samtredia tak nadále může kontrolovat míč, domácím se poměrně přestalo dařit.

39

Laša Šergelašvili se odhodlal k dobré střele z dálky. Tuto standardní situaci zahrál opravdu dobře, ale branku Bezotosného přeci jen o píď minul. Velká škoda pro gruzínského outsidera!

39

Filip Ozobić zastavil tento protiútok zkušeným faulem na Davita Jikiu. Samtredia bude rozehrávat, uvidíme, co z toho vymyslí.

38

Domácí se dostali blízko pokutovému území, ale s kombinací to nyní přehnali a naopak nabídli protiútok hostím.

37

Dmytro Bezotosnyj se nyní pokusí uklidnit hru, po nepřesné kombinaci mezi Razhamašvilim a Arabulim totiž skončil míč v zázemí a ukrajinský brankář má k dispozici výkop.

36

Hra se nyní pohybuje spíše ve středu hřiště, ani jeden z týmů se totiž nemůže dostat dopředu.

34

Nyní Weeks ztratil míč znovu, ale Giorgi Mchedlišvili si při tom vypomohl faulem. Domácí hráč zůstává ležet na trávníku a přivolává si lékařskou pomoc.

34

Theo Weeks si nyní věřil až příliš, na levém křídle přišel o balon a dopředu se opět mohou pokusit vyrazit fotbalisté hostujícího mužstva.

33

A další nadějná akce hostí. Znovu u toho byl Zivzivadze, který se tentokráte již trefil do prostoru mezi třemi tyčemi. K jeho smůle to ale šlo jen do míst, kde byl gólman Dmytro Bezotosnyj připraven zakročit.

32

Mohlo být sníženo, tohle byla doposud největší šance gruzínského týmu! Budu Zivzivadze ale tváří v tvář Bezotosnému minul branku domácího mužstva. Ukrajinský gólman měl nyní velké štěstí.

30

30. Theo WEEKS - 3:0

30

Qäbälä právě vstřelila branku!
Tohle opravdu zavání velkým debaklem! Domácí předvedli smrtící protiútok, kdy Filip Ozobić po parádní kombinaci vybídl ke střele THEA WEEKSE, který nekompromisní ranou navýšil na 3:0! Obrana Samtredie opět zaspala a byla potrestána, brankář Omar Migineišvili neměl na tuto dělovku sebemenší nárok.

29

... Nic z toho ale nevytěžili. Akce byla překombinovaná a bude z toho jen autové vhazování pro Gruzínce.

29

Nyní se Mchedlišvili provinil faulem v souboji se střelcem druhé branky Sergejem Zenjovem. Domácí uvádí míč do hry velice rychle...

28

Daba nyní dokázal dobře a hlavně čistě zastavit bránící Mchedlišvili. Nebezpečná akce domácího týmu se tedy nekonala.

28

Exekuce se ujal Giorgi Datunaišvili, který nosí kapitánskou pásku. Rozehrán byl nakrátko a domácí to očekávali, takže zabránili jakémukoliv nebezpečí.

27

Hráči v modrých dresech konečně předvádí sympatický a aktivní výkon. Odměnou je jim prozatím „pouze“ rohový kop. Uvidíme, jak s ním svěřenci kouče Cecadzeho naloží.

26

Další zajímavě vypadající akce Samtredie, domácí Qäbälä si poměrně koleduje. Centr zprava posílal Mchedlišvili, ale ani Jikia, ani Razhamašvili ho trefit nedokázali.

25

Ke střele se snažil probojovat Budu Zivzivadze, na poslední možnou chvíli mu ale balon odkopl obránce Urban Abbasov.

24

Gruzínský tým se nějakou dobu držel na útočné polovině, konkrétně tedy na levé straně. Zatím z toho nic nevytěžil, nadále však vepředu zůstává.

23

A sám faulovaný Filip Ozobić tomu nyní mohl dodat třešničku, když se pokusil o střelu. Zapomněl ale seřídit svá mířidla a po zemi poslal balon vedle Migineišviliho brány.

23

Samtredia z toho ale nevytěžila vůbec nic, naopak se o pár chvil později provinil faulem na Ozobiće Davit Jikia. Opět tedy dopředu může domácí tým.

22

Theo Weeks byl až příliš tvrdý v hlavičkovém souboji s Bachanou Arabulim. Soupeři se okamžitě vyrazil omluvit, rozhodně to nebylo úmyslné.

21

Dabo se řítil středem hřiště do rychlého protiútoku, narazil ale na pozorného stopera Sandochadzeho, který ho zastavil.

20

Giorgi Mchedlišvili je zatím jasně nejaktivnějším hostujícím hráčem. Nyní měl opět balon na pravé straně útočné poloviny, ale nedostal prostor k centru.

19

19. Sergej ZENJOV - 2:0

19

Qäbälä právě vstřelila branku!
A už je to o dva góly! Samtredia má velké problémy v obraně a pokud se výrazně nezlepší, odveze si odsud velký debakl. Theo Weeks posunul z pravé strany míč přímo k SERGEJI ZENJOVI, který prostřelil Omara Migineišviliho a upravil tak stav zápasu na 2:0.

18

Giorgi Mchedlišvili se snažil operovat na útočné polovině, Theo Weeks si v souboji s ním počínal nedovoleně, a byl mu tedy odpískán faul.

16

16. Vojislav STANKOVIĆ - 1:0

16

Qäbälä právě vstřelila branku!
Neustojí, tým z Ázerbajdžánu se ujímá zcela zaslouženého vedení 1:0! Nika Kvekveskiri zahrál rohový kop výborně, k hlavičce se probojoval VOJISLAV STANKOVIĆ, který tak otevřel skóre zápasu. Qäbälä tedy zužitkovala svůj stále vzrůstající tlak.

16

Qäbälä vybojovala další rohový kop. Ustojí to ještě gruzínský tým? Tlak domácích je totiž skutečně obrovský.

15

Samtredia je nadále pod tlakem. Autové vhazování měl sice nyní k dispozici Giorgi Mchedlišvili, spoluhráči na útočné polovině ale nebyli zrovna pozorní.

14

14. Domácí Bagaliy Dabo netrefil ve vyložené šanci branku hostů!

14

Neuvěřitelné, co nyní nedal Bagaliy Dabo! Obdržel centr před zcela odkrytou branku, jenomže jeho zakončení z voleje bylo nepřesné, a tudíž i neúspěšné!

13

Velký závar před hostujícím gólmanem! Kapitán Sadygov napálil odražený balon pouze do bránících hráčů. Posléze se k němu dostal Bagaliy Dabo, který ovšem dopadl stejně! Migineišvili nyní může děkovat statečným obráncům před sebou.

13

Migineišvili nyní musel vyboxovat poměrně dobrý centr mířící do pokutového území, domácí se tak stále drží v útoku.

12

A to ani při druhém pokusu, kdy se útočným faulem provinil Vojislav Stanković. Rozhodčí mu okamžitě domluvil, že si to již nesmí dovolovat.

12

Bylo tomu skutečně tak, nicméně centr gruzínského reprezentanta, který tedy hraje proti celku ze své země, se neujal.

11

Qäbälä pokračuje ve velmi aktivním výkonu, nyní z rychle založeného protiútoku dokázala vybojovat rohový kop. Jeho exekuce se zřejmě ujme Kvekveskiri.

10

Domácí se drží v blízkosti pokutového území, ale moc se nemají ke střele. Svou akci nyní překombinovali a Migineišvili si došel pro míč v poklidu.

9

Samtredia se pustila do nadějné útočné akce! Vedl ji Bachana Arabuli, který přihrával do dobré pozice Jikiovi. Ten už ale zakončit nedokázal, neboť k němu včas dorazil stoper Vernydub.

8

Nika Sandochadze a Filip Ozobić se střetli v hlavičkovém souboji. Rozhodčí tuto situaci vyhodnotili jako faul domácích.

8

Odkop od branky nyní bude mít k dispozici Omar Migineišvili, jenž má spolu s obranou zatím hodně práce. Jeho protějšek Dmytro Bezotosnyj se výrazně nudí.

7

Davit Jikia nyní pouze za cenu autového vhazování pro soupeře odzbrojil od míře kapitána Rashada Sadygova.

7

Dlouhý centr Vojislava Stankoviće byl přetažený, a tak se ani jeden z jeho spoluhráčů k hlavičce neprobojoval.

6

Gruzínská Samtredia je zatím spíše sparing partnerem. Qäbälä je dle očekávání jasně aktivnějším celkem.

5

Sergej Zenjov musel hodně přidat, aby dohnal balon na křídle. Podařilo se, ale Davit Razhamašvili mu zabránil v pokračování akce.

5

Zajímavý způsob rozehrávky po zemi, ke střele se díky němu dostal Nika Kvekveskiri. Obránci ale jeho zakončení zblokovali.

4

Theo Weeks byl zfaulován Datunaišvilim, Qäbälä tedy uvede míč do hry formou standardní situace z pravé strany.

4

Bagaliy Dabo zleva dobře odcentroval balon do pokutového území, kde se do zakončení neúspěšně snažil probojovat Kvekveskiri. Byla to ale nadějná akce domácích.

3

Samtredia se pokusila vyrazit do útočné akce pomocí dlouhého nákopu, útočník Budu Zivzivadze ale nedostihl balon včas.

2

Další nedovolený zákrok, tentokráte byl ale sražen hostující Giorgi Mchedlišvili, kterého k zemi poslal Sergej Zenjov.

2

Útočný faul Samtredie. Vitalij Vernydub se stal obětí srážky se Zivzivadzem, hráči Qäbäly tedy mohou v poklidu rozehrát.

1

Výkopu dnešního zápasu prvního předkola Evropské ligy mezi týmem z Ázerbajdžánu a týmem z Gruzie se ujali domácí.

1

Utkání právě začalo.
Běloruští rozhodčí již přívádí hráče obou celků na hrací plochu stadionu v Baku!
Úvodní sestavy:

FK Qäbälä: Bezotosnyj – Abbasov, Stanković, Vernydub, Ricardinho – Sadygov (C), Kvekveskiri – Zenjov, Weeks, Ozobić – Dabo.
Náhradníci: Pietrzkiewicz – Alijev, Mirzabekov, Ejubov, Rafael, Mutallimov, Hasanov.

FC Samtredia: Migineišvili – Gogiašvili, Sandochadze, Manjgaladze, Šergelašvili – Mchedlišvili, Datunaišvili (C) – Razhamašvili, Arabuli, Jikia – Zivzivadze.
Náhradníci: Mešveliani – Mtivlišvili, Markozašvili, Cnobiladze, Kerdzevadze, Gorgiašvili, Gamkrelidze.

Rozhodčí: Ščerbakov – Žuk, Chomčenko – Cinkevič (všichni Bělorusko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

FC Samtredia
Tento celek v gruzínské lize svými výkony rozhodně překvapil. V sezoně 2014/2015 se totiž umístil na šestém místě a moc se s ním nepočítalo. Letos však nějakou dobu bojoval i o titul!

Soutěž nakonec se ziskem 76 bodů z 30 utkání vyhrálo Dinamo Tbilisi, Samtredia ale díky 63 bodům skončila druhý o bod před Dilou Gori. Čtvrtou pozici obsadilo mužstvo Čichura Sačchere s 57 body. Pro Samtredii to bude premiérová účast v Evropské lize.
FK Oäbälä
FK Qäbälä v domácí soutěži obsadila třetí místo. Ázerbajdžánskou Premyeru Liqu s obrovským náskokem 22 bodů vyhrál Karabach, o tři body více než třetí Qäbälä získala Zirä FK. Qäbälä v ročníku 2015/2016 nastřílela během 36 zápasů 44 branek a přidala 28 asistencí.

V minulém ročníku prošel tento celek překvapivě až do skupinové fáze. Při své cestě si poradil s gruzínským Dinamem Tbilisi, srbským Čukarički, kyperským Apollonem Limassol a řeckým Panathinaikosem. Ve skupině s Krasnodarem, Dortmundem a PAOKem Soluň skončil se dvěmi body poslední.
Příjemný fotbalový večer! Další zápasy 1. předkola Evropské ligy jsou tu, od sedmé hodiny večerní SELČ se utkají FK Qäbälä z Ázerbajdžánu a FC Samtredia z Gruzie. Přeji příjemné počtení!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

FK Qäbälä – FC Samtredia

5:1

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 16. Stanković, 19. Zenjov, 30. Weeks, 69. Weeks, 72. Weeks – 59. Šergelašvili

Karty:   65. Zenjov (QAB), 69. Weeks (QAB) – 44. Jikia (SMT), 63. Markozašvili (SMT)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.

FK Qäbälä: Bezotosnyj – Abbasov, Stanković, Vernydub, Ricardinho – Sadygov (C), Kvekveskiri – Zenjov (83. Mutallimov), Weeks (86. Alijev), Ozobić – Dabo (77. Ejubov).
Náhradníci: Pietrzkiewicz – Alijev, Mirzabekov, Ejubov, Rafael, Mutallimov, Hasanov.

FC Samtredia: Migineišvili – Gogiašvili, Sandochadze, Manjgaladze (71. Cnobiladze), Šergelašvili – Mchedlišvili, Datunaišvili (C) – Razhamašvili, Arabuli, Jikia (46. Gamkrelidze) – Zivzivadze (59. Markozašvili).
Náhradníci: Mešveliani – Mtivlišvili, Markozašvili, Cnobiladze, Kerdzevadze, Gorgiašvili, Gamkrelidze.

Rozhodčí: Ščerbakov – Žuk, Chomčenko – Cinkevič (všichni Bělorusko)

Odveta: Samtredia - Qäbälä 2:1

Evropská liga (předkola)

Dila Gori – Širak 16:00 1:0

Aktobe – MTK Budapešť 16:00 1:1

Admira – Myjava 17:00 1:1

Ventspils – Víkingur 17:00 2:0

UE Santa Coloma – Loko Záhřeb 17:00 1:3

Bokelj – Vojvodina 17:30 1:1

Fehérvár – Zaria Balti 18:00 3:0

Levadia Tallinn – HB Tórshavn 18:00 1:1

Balzan – Neftçi Baku 18:00 0:2

FK Sloboda – Beitar Jerusalém 18:00 0:0

Dinamo Minsk – Jūrmala 18:00 2:1

Atlantas – Helsinki 18:00 0:2

FC Banants – Omonia Nikósie 18:00 0:1

Riteriai – Kalju 18:00 2:1

Slavia Sofia – Zagłębie 18:30 1:0

AIK Stockholm – Bala Town 18:30 2:0

Europa – Pjunik 18:30 2:0

Göteborg – Llandudno Town 18:30 5:0

Qäbälä – Samtredia 19:00 5:1

Midtjylland – FK Sūduva 19:00 1:0

Zim. Kišiněv – Čichura 19:00 0:1

Differdange – Cliftonville 19:00 1:1

Kukësi – Rudar 19:00 1:1

Larnaka – Folgore 19:00 3:0

Vaduz – FK Sileks 19:00 3:1

Odd – Mariehamn 19:00 2:0

Široki Brijeg – Birkirkara 19:00 1:1

M. Tel-Aviv – ND Gorica 19:15 3:0

Beroe – FK Radnik 19:30 0:0

KF Teuta – Kajrat 20:00 0:1

Domžale – Lusitans 20:00 3:1

Runavík – Soligorsk 20:00 0:2

Connah's Quay – Stabæk 20:15 0:0

Trnava – Hibernians 20:15 3:0

La Fiorita – Debrecín 20:30 0:5

Čukarički – Ordabasy 20:30 3:0

Linfield – Cork City 20:45 0:1

Aberdeen – Fola 20:45 3:1

Hearts – Infonet Tallinn 21:00 2:1

Škendija – Cracovia 21:00 2:0

Shamrock – RoPS Rovaniemi 21:00 0:2

Reykjavík – Glenavon 21:15 2:1

Breidablik – Jelgava 21:15 2:3

Valur – Brøndby 23:00 1:4