Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Slavia Sofia – Zagłębie Lubin

1:0

konec (0:0)

30.06.2016, 18:30 • Ovcha Kupel Stadium (kapacita: 25 566) • 1. předkolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 4.3 3.4 1.73 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, u fotbalu se někdy příště budu těšit na počtenou! (20:49:31)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:12.
Utkání končí, šťastnější nakonec mohou být domácí, kteří úvodní duel prvního předkola Evropské ligy vyhráli poměrem 1:0! Rozhodně nemůžeme říci, že by se jednalo o vítězství zasloužené, fotbalisté Zagłębie byli po drtivou většinu hrací doby lepším a aktivnějším celkem, dnes si ale vylámali zuby na výborném brankáři Kirevovi, který Sofii několikrát ohromně podržel. Jediná gólová akce se narodila v pětaosmdesáté minutě, po povedeném centru z kopačky Omara se přesně trefil ideálně postavený Serder Serderov, a Slavia tak do za týden hrané odvety bude vstupovat v lepší pozici!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Lubin se usadil okolo šestnáctky svého soka a dlouho se snažil dostat k nějakému kloudnému zakončení. Nakonec to na sebe vzal Adrian Rakowski, jehož rána nebyla vůbec špatná, k úspěchu ji však scházelo trochu více přesnosti.

90+1

Dnešní utkání se prodlouží o tři minuty! Dokáží hosté ještě vyrovnat?

90

Domácí si v samotném závěru utkání připravili ještě jedno taktické střídání. Aktivního Jomova na poslední minutky nahradí Petko Hristov.

89

Fotbalisté Zagłębie se snaží s nepříznivým vývojem utkání ještě něco udělat, ve druhém poločase se z jejich kopaček ale vytratila veškerá přesnost.

88

Hra se přerušuje, Emila Martinova totiž chytly křeče, na trávník jsou přivolání týmoví zdravotníci. Domácí středopolař nakonec musí odejít za postranní čáru.

87

No, rozhodně nemůžeme říci, že domácí vedou zaslouženě. Lubin byl po většinu hrací doby jasně lepším týmem, neproměněné šance z prvního poločasu teď hosty opravdu musí mrzet.

85

85. SERDEROV - 1:0

85

Slavia Sofia právě vstřelila branku!
Tak pozor, domácí tým se zničehonic ujímá vedení! Tato branka jde jasně na vrub zadáka Todorovskiho, který podběhl Sergejevův dlouhý nákop, a nabídl tak hodně volného prostoru Omarovi. Na přesný centr keňského fofrníka si na hranici malého vápna naběhl SERDER SERDEROV, který balon nekompromisně uklidil pod břevno!

84

Na hřišti se začíná jiskřit. Po jednom z trochu tvrdších zákroků si své rozdílné názory vyměnili Todorovski a Jomov, sudí ale přiběhl včas a oba kohouty od sebe stihl roztrhnout.

83

Střídání v týmu Zagłębie Lubin: ze hřiště odchází Vlasko, přichází Rakowski.

82

Čotra jasně fauloval znovu unikajícího Omara. Jednoznačně se jednalo o zákrok za hranici pravidel, sudí klidně mohl udělit kartu, nakonec se ale nad hostujícím kapitánem, který už jednu žlutou má, slitoval.

81

Aleksandar Todorovski si na pravé straně pěkně narazil s Woźniakem a následně zkusil své štěstí při krouceném centru do šestnáctky, brankář Kirev ale byl na svém místě.

80

Po faulu na Dimitrova domácí zahrávali přímý kop. Nic z něj ale nevytěžili, Jomovův centrovaný balon totiž hostující obrana dokázala v klidu odvrátit do bezpečí, konkrétně se o to postaral stoper Guldan.

79

Zatím nezajímavý druhý poločas se snažil změnit Božidar Vasev. Domácí středopolař se odhodlal k dalekonosné bombě z nějakých třiceti metrů, Polaček ale zasahovat vůbec nemusel.

78

Aboud Omar podnikl další dravý výpad směrem vpřed, tentokráte ale jeho snažení ztroskotala na velice nepřesné přihrávce. Domácí se museli rychle vracet, nakonec ale na poplach troubit nemuseli, Janus protiakci zbytečně zbrzdil.

76

Arkadiusz Woźniak se zkusil probít po pravé straně, včas ale zjistil, že proti přesile toho sám příliš nezmůže, proto se včas stihl otočit a hru přenést směrem vzad.

75

Pašov si píchl balon do běhu, poté hru hodlal přenést na druhou stranu hřiště, kde číhal Jomov, toho ale v hlavičkovém souboji na plnou čáru předčil výborně pozičně hrající kapitána Čotra.

74

Střídání v týmu Zagłębie Lubin: ze hřiště odchází Janoszka, přichází Janus.

73

Michal Papadopulos si ne úplně ideálně porozuměl s Woźniakem, na to konto se kupředu mohl hnát Jomova, český útočník jej ale taktickým faulem zastavil.

72

Keňský obránce Omar se vydal na ofenzivní dobrodružství a nutno poznamenat, že si nevedl vůbec špatně. Díky svým sakramentsky rychlým nohám za sebou nechal Łukasze Piateka, přehodil si míč na levačku a vypálil, prostor mezi třemi tyčemi ale nezasáhl.

71

Vůbec ne špatně! Kubicki se rozhlédl kolem sebe a vykoumal skvostnou přihrávku pro na levé straně neobsazeného Čotru, jenž z první našel ve vápně stojícího Janoszku, jeho ránu ale na poslední chvíli zablokoval Sergejev!

70

Michal Papadopulos se poprvé potkal s balonem a hned pro hostující mužstvo vybojoval volný přímý kop. Jak s ním Lubin naloží?

69

Serderov vykoumal parádní kolmici, díky níž vyřadil ze hry hned trojici bránících protihráčů. Dimitrov si ale následně počínal velice sobecky a místo přihrávky na úplně volného Jomova zkusil vystřelit, trefil ale pouze blokujícího Dabrowského.

68

K prvnímu střídání dojde i na straně hostí, ze hry odchází útočník Piatek, místo něho nastupuje Michal Papadopulos!

67

Domácí těžili z dobrého a důrazného napadání v podání střídajícího Karabeljova, který vybojoval míč v souboji s Guldanem, posunul jej na Serderova, jeho centr však doplachtil přesně do míst, kam vybíhal brankář Polaček.

66

Změnit se to pokusil Kubicki, který vykouzlil parádní kolmici pro Krzysztofa Piateka, jenž dělal, co mohl, u balonu ale nakonec byl o chvilku později než výborně vyběhnuvší Mario Kirev.

65

Dvacet minut z druhé půle je za námi, zatím jakožto nestranní fanoušci musíme být zklamáni, divoké tempo z úvodních pětačtyřiceti minut je totiž tatam....

64

Omar si šikovně narazil s Dimitrovem a poté se dostal do ideální střelecké pozice. Svou šanci na pozdrav směrem k brankáři ale promrhal, místo toho si míč potáhl ke kraji, odkud nakonec odcentroval, nikoho ze spoluhráčů však najít nedokázal.

63

Todorovski se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci si ale kulatý nesmysl až příliš předkopl. Poté se musel fofrem vracet zpět do obrany, své zaváhání nakonec napravil taktickým faulem na Serderova.

62

Poprvé v druhém poločase se domácí dostali k déle trvající kombinaci. Nakonec z ní ale nic světoborného nevymysleli, Omarův nákop na sprintujícího Jomova byl nepřesný a balon doskákal až mimo hrací plochu.

60

Krzysztof Piatek se ve vzdušném souboji nepříjemně srazil s Velkovem, oba se na pár vteřinek ocitl na travnaté ploše, ovšem vypadá, že budou moci pokračovat.

59

Nakonec se fotbalisté Lubinu odhodlali k dlouhému nákopu, stoper Dabrowski sice nikoho ze svých kolegů nenašel, obrana domácích však balon odvrátila pouze k Piatekovi, ten však svá mířidla přesně seřízená neměl.

58

Hra se nám opět uklidňuje a znovu se o to starají v oranžovém hrající hosté, kteří kombinují v hloubi obranné poloviny.

57

Střídající hráči se ihned zapojili do akce Sofie. Karabeljov si potáhl balon směrem ke středu a načechraným bochánkem našel Dimitrova, který z první sklepl pro Serderova, jeho rána ale zamířila vysoko nad branku.

56

Střídání v týmu PFC Slavia Sofia: ze hřiště odchází Krastev, přichází Dimitrov.

55

Střídání v týmu PFC Slavia Sofia: ze hřiště odchází Baldžiskij, přichází Karabeljov.

55

Po pěkné a velmi jednoduché akci musel domácí brankář zasahovat. Piatek přenesl hru na Woźniaka, který se nijak nerozmýšlel a z první našel volného Kubického, jehož střelu ale Kirev dokázal lapit.

54

Čotra se nyní dopustil chyby v rozehrávce, načež se kupředu vydal Georgi Jomov, který zvedl hlavu a přízemním centrem skrze celé vápno zkusil najít na druhé tyči si sbíhajícího Serderova, toho ale ke střele nepustil Todorovski.

53

Obléhání domácí šestnáctky pokračovalo i nadále, po Woźniakově pasu na Čotru si ale fotbalisté Slavie mohou konečně na chvíli odfrknout, hostující kapitán totiž balon zpracovával v jasném ofsajdu.

52

Łukasz Janoszka předvedl neuvěřitelný sprint a na poslední chvíli zastihl balon před přechodem přes postranní čáru. Moc sil mu sice nezbylo, z následného souboje však polský záložník pro své spoluhráče vytěžil alespoň aut.

51

Kubicki si všiml na pravé straně volného Todorovskiho, který parádní přihrávkou našel z druhé vlny si sbíhajícího Vlaska. Ten se neunáhlil a ještě balon předal Janoszkovi, jeho rána ale byla zablokována.

50

Až nyní se fotbalisté Sofie dostali k míči, který se pokusil do bezpečí vyvést pravý obránce Omar, proti dvojnásobné přesile ale narazil, a fotbalisté Zagłębie tak spěchají s další hrozbou pro brankáře Kireva.

49

Z druhého poločasu máme odehrané už čtyři minuty a domácí se stále nepotkali s balonem, Lubinu však v koncové fázi svých akcí chybí trocha více kreativity.

48

Sám faulovaný se ujal exekuce přímého kopu, jeho centr dolétl přesně na hranici penaltového puntíku, kam si seběhl Krzysztof Piatek, jeho hlavička však skončila vysoko nad břevnem domácí pokladnice.

48

Woźniak zvedl hlavu a povedenou nahrávkou uvolnil Vlaska, který se hodlal protáhnout okolo Serderova, ten mu však v postupu vpřed zabránil jasným faulem. Následovat tedy bude přímý kop v podání hostí.

47

Druhý poločas výkopem odstartovali hosté, míč se následně stěhoval až k brankáři Polačekovi. Ani jeden z týmů přes přestávku neudělal změnu v základní jedenáctce.

46

Začal druhý poločas.
Prvních pětačtyřicet minut je za námi, do šaten oba celky odcházejí za bezbrankového stavu. Zatím sledujeme poměrně zajímavé utkání, k vidění bylo poměrně velké množství slibných šancí. Jasně aktivnějším mužstvem je hostující Lubin, který si místy vypracovává až drtivý tlak, Sofii avšak stále drží nad vodou výtečně chytající Mario Kirev! Uvidíme, co nám přivede druhý poločas, doufejme, že se dočkáme nějaké branky, která by zápasovému tempu ještě více pomohla.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat pouze jedna minuta.

45

Vlasko si narazil s Kubickim, poté zvedl hlavu a všiml si nikým nehlídaného Woźniaka, tomu ale rána z dobré pozice vůbec nesedla, brankář Kirev mohl zůstat ledově klidný.

44

Nařízenou standardní situaci domácí příliš dobře nevyužili, Vasev nejprve trefil pouze tříčlennou zeď, poté sice dostal šanci na reparát, jeho střílený centr ovšem lapil připravený Martin Polaček.

43

Chyby v rozehrávce se nyní pro změnu dopustili hosté, vše musel jasným faulem řešit kapitán Čotra, který po právu od hlavního sudího vidí žlutý kartónek.

42

Zmatky v domácí obraně neberou konců! Vasevova „malá domů“ byla opravdu mizerná, míče se na to konto ujal Vlasko, který ale poloprázdnou svatyni i díky včasnému obrannému skluzu v podání Sergejeva netrefil.

41

Mario Kirev své spoluhráče neuvěřitelně drží! Fotbalisté Lubinu vymysleli parádní akci, na jejímž konci Kubicki posunul balon pro rozběhnutého Piateka, jeho přízemní ránu ale domácí brankář i díky včasnému výběhu eliminoval!

40

Hosté zahrávali přímý kop z hranice pokutového území. Exekuce se ujal Arkadiusz Woźniak, který zvolil přímé ohrožení branky, jeho přízemní rána však mířila doprostřed branky, kde číhal připravený Kirev.

39

Žlutou kartu dostává Pašov (PFC Slavia Sofia).

39

Zodpovědnost na sebe vzal Borislav Baldžiskij, na jehož přetažený centr si na zadní tyči naskočil obránce Velkov, jeho hlavička si ale s přesností příliš nepotykala.

38

Georgi Jomov vzal celou akci na sebe a proti trojnásobné přesile odvedl skvělou práci, vybojoval totiž to nejvíce, co asi mohl, tedy volný přímý kop pro Sofii.

37

Zajímavá akce polského týmu! Parádní kličku na pravé straně předvedl Woźniak, jehož centr i s přispěním paní Štěstěny doputoval až k Janoszkovi, jehož akrobatické zakončení ale skončilo vedle branky.

36

Do konce prvního poločasu zbývá přibližně deset minut a zatím jsou to domácí, kdo výrazně tahá za kratší konec provazu. Dočkáme se před odchodem do šaten ještě nějaké branky?

35

Nařízený přímý kop rozehráli hosté na krátko, Kubicki píchl míč směrem k Woźniakovi, jenž si jej přehodil na svou silnější pravačku a přesným centrem našel hlavu útočníka Piateka, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.

34

Martinov nepřesně přihrál a poté musel zatáhnout za záchrannou brzdu, celou situaci vyřešil stažením unikajícího Woźniaka. Sudí ale ani v tomto případě kartu udělovat nebude.

33

Domácím se nedaří v kombinaci, názorným příkladem budiž mizerná přihrávka v podání Serderova, po níž se k míči opět snadno dostávají fotbalisté Lubinu.

32

Domácí si mohou oddychnout, teď bylo pod opravdu enormním tlakem, kdy do jejich pokutového území létal jeden nebezpečný za druhým. Sofia ale nepříjemné chvilky přestála, pomohl ji k tomu i Janoszkův ofsajd.

31

Jomov si teď celou situaci zbytečně zkomplikoval, když udělal jednu kličku navíc a o balon přišel. Domácí za jeho laxnost ale nebyli potrestáni, přízemní ránu z kopačky Kubického zablokoval Božidar Vasev.

30

Kapitán Čotra se po parádní kličce protáhl okolo svého strážce, jeho centr ale dobře odhadl brankář Kirev, který dlouhým výhozem poslal do brejku Jomova. Ten se taktéž dostal až k centru, hostující beci si s ním ale poradili.

29

Po několika divokých akcích na obou stranách se nám hra trochu uklidňuje. Starají se o to především hostující borci, kteří v naprosté pohodě kombinují na vlastní polovině, zahraje si i gólman Polaček.

28

Po souboji s Velkovem se ve vápně k zemi poroučel Ján Vlasko, hosté se vehementně dožadují odpískání pokutového kopu, sudí ale celou situaci viděl jinak a, dle mého názoru správně, penaltu nenařídil.

27

Dobrá šance i na druhé straně hrací plochy. Vlasko se dobře zorientoval a povedeným pasem do běhu oslovil Łukasze Piateka, jehož rána však zamířila nad branku

26

26.

26

Z následné protiakce Slavie se narodila velice zajímavá šance! Celou akci odtáhl Baldžiskij, který na hranici šestnáctky přihrál úplně volnému Jomovovi. Ten si balon přehodil na levačku a tvrdou ranou prověřil Polačeka, který zasáhl až nadvakrát!

25

Exekuce této standardní situace se ujal kapitán Čotra, jeho načechraný centr sice na přední tyči našel Guldana, ten však hlavičkoval jen do blokujícího obránce Velkova.

24

Nikita Sergejev svůj skluz nenačasoval vůbec dobře a tvrdě poslal k zemi po pravé straně pádícího Woźniaka. Sudí kartu neudělil, Zagłębie ale bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.

23

Zhruba minutové obléhání domácí šestnáctky přímým ohrožením branky neskončilo, po Vlaskově chybě se do přečíslení dral Jomov, těsně před vápnem soupeře byl ale zdvojen, a o balon tak přišel.

22

I další akce Zagłębie se narodila na pravé straně. Opět ji rozjel Todorovski, který se tentokráte rozhodl kombinovat s Woźniakem. Hostující záložník ještě hledal Vlaska, ten si však o vlásek nepohlídal ofsajd.

21

Domácí zaspali při návratu do defenzivy, na pravé straně dostal až příliš mnoho prostoru Todorovski, jehož přízemní centr směřoval do míst, kam si sbíhal Piatek, brankář Kirev ale předvedl dobrou orientaci.

20

Po dvaceti minutách hrací doby se sudí Aghajev rozhodl pro půlminutovou občerstvovací přestávku. Vzhledem k vysokým teplotám ji oba tábory jistě velmi ocení.

19

Vlasko podklouzl těsně před momentem střely, a nabídl tak zajímavý brejk pro domácí mužstvo. Po levé straně se šikovně protáhl Serderov, který přenesl hru k na hranici šestnáctky stojícímu Krastevovi, jeho rána však mezi tři tyče nezamířila.

18

Domácí se nyní hnali do přečíslení šesti proti čtyřem, Aboud Omar to však celé trochu sobecky vzal na sebe, navíc ještě kulatý nesmysl nechal za sebou, za což si pochvalu od svých kolegů tedy rozhodně nevysloužil.

17

Hosté se usadili na útočné polovině, nakonec z jejich akce ale přílišný vzruch nevzešel. Woźniakův pas z pravé strany byl totiž hrubě nepřesný a balon zamířil přesně do míst, kde číhal brankář Kirev.

16

Trmu – vrmu ve středu pole nakonec utnul Kubicki, který roztáhl hru doprava na Todorovskiho, jenž zkusil přejít přes Pašova, ten byl ale pozorný a nenechal se opít rohlíkem.

15

Woźniak si šikovně obhodil svého strážce a hodlal si narazit s Vlaskem, toho ale fantasticky načasovaným obranným skluzem odzbrojil Nikita Sergejev.

14

Solidně vypadající šance byla k vidění i na druhé straně! V souboji s Kubickim si Vasev počínal na hranici pravidel, sudí ale nechal hru plynout, a domácí středopolař se tak odhodlal ke kroucené ráně ze zhruba dvaadvaceti metrů, Polaček ale byl připraven!

13

13.

13

Fantastický Kirev! Janoszka opět ukázal skvělý herní přehled, když si všiml volného Woźniaka, jenž z první parádně našel rozběhnutého Krzysztofa Piateka, proti jeho ráně se ale domácí brankář vyznamenal skvělým zákrokem!

12

Po několikaminutové odmlce se Slavia podívala na útočnou polovinu, jejich snažení ale velký úspěch nemělo. Martinov si totiž vůbec neporozuměl s kolegou Jomovem, míč si berou hosté a vymýšlí protiakci.

11

Velká šance hostí! Janoszka zvedl hlavu a brilantní kolmicí uvolnil sprintujícího Krzysztofa Piateka, který pádil vstříc brance domácích, jeho tvrdý pokus ale doslova za pět minut dvanáct dokázal zablokovat ve skluzu hrající zadák Omar!

10

Jeho exekuce se opět ujal Slovák Vlasko, který tentokráte zamířil na přední tyč, tam si ale nejlépe ze všech vedl stoper Sergejev, který balon v klidu poslal do bezpečí.

9

Na pravé straně hrací plochy svedli sprinterský souboj Todorovski a Serderov, míč se nakonec odrazil za brankovou čáru. Sudí chvíli váhal, nakonec ale přisoudil balon polskému celku, který tak zahraje další roh.

8

Po Kirevově výkopu se spolu v hlavičkovém souboji střetli Kubicki a Vasev, první jmenovaný si očividně pomohl loktem a svého soka tvrdě sestřelil. Tady se klidně mohla udělit žlutá karta, sudí ale zvolil pouze domluvu.

7

Polský tým zvýšil aktivitu a domácí s tím mají nemalé trable. Po levé straně pláchl rychlonohý Janoszka, jehož přízemní centr doputoval přesně k Piatekovi, jeho ránu ale zablokoval obětavý Velkov.

6

Fotbalisté Lubinu se dostali k prvním kopu od rohového praporku, Vlaskův centr se ale mezi ty zdařilé nedal počítat, balon zaplul přesně do náruče připraveného brankáře Kireva.

5

Krastev se vydal vysoko napadat rozehrávku soupeře, při svém snažení to ale přehnal s agresivitou a tvrdým zákrokem poslal k zemi nic netušícího Guldana.

3

Oba celky už podnikly své úvodní ofenzivní akce, ani jedna z nich ale neslavila úspěch.

1

Hlavní Aghajev právě odstartoval dnešní utkání, výkopu se ujali domácí fotbalisté, kteří ihned zakládají svou první útočnou akci.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

PFC Slavia Sofia: Kirev (C) – Omar, Sergejev, Velkov, Pašov – Vasev, Martinov – Jomov, Baldžiskij, Serderov – Krastev
Náhradníci: Petkov- Giurgiu, Karabeljov, Dimitrov, Hristov, Stankev, Stojev

Zagłębie Lubin: Polaček – Todorovski, Guldan, Dąbrowski, Čotra (C) – L. Piątek, Kubicki – Wozniak, Vlasko, Janoszka – K. Piątek
Náhradníci: Forenc – Jach, Janus, Rakowski, Tosik, Papadopulos, Zbozień

Rozhodčí: Aghajev – Zejnalov, Mammadov (všichni Ázerbájdžán).
Zagłębie Lubin

V roce 2014 zažil celek z východu Polska velmi nepříjemný šok, když po sedmi sezonách mezi fotbalovou smetánkou naších severních sousedů nečekaně sestoupil. Návrat Lubinu do Ekstraklasy však na sebe nenechal dlouho čekat, v druhé nejvyšší polské soutěži si fotbalisté Zagłębie vedli parádně, za čtyřiatřicet kol prohráli jen třikrát, a po roční odmlce se tak opět vyhoupli o patro výš. V na začátku dubna končícím ročníku 2015/16 si svěřenci trenéra Stokowiece jako ustrašený nováček rozhodně nepočínali a i díky posledním pěti kolům, v nichž parta okolo kapitána Forence nastřílela třináct branek a nepoznala hořkost porážky, obsadili parádní třetí příčku, lépe na tom byla pouze varšavská Legia a senzace z Gliwic. Do pohárové Evropy se Lubin vrací po osmileté pauze, k postupu přes bulharskou Sofii by mohl pomoci i český útočník Michal Papadopulos.
PFC Slavia Sofia

Uplynulý ročník bulharské nejvyšší fotbalové soutěže skončil zhruba před měsícem. Po několika letech strávených ve středu tabulky Slavia konečně dala vzpomenout na staré časy a díky devětačtyřiceti posbíraným bodům obsadila solidní čtvrté místo, pátý Plovdiv za sebou nechala jen díky rozdílu ve skóre, na vedoucí Razgrad pak celek z hlavního bulharského města ztratil propastných jednadvacet bodů. Sofia si tak zajistila účast v prvním předkole Evropské ligy, což se koneckonců dá považovat za velmi solidní úspěch, do pohárové Evropy totiž tento klub, který byl založen v roce 1913, naposledy nahlédl před dvaceti lety. Tehdy se jakožto bulharský ligový mistr a vítěz poháru příliš daleko nedostal, hned v úvodu kvalifikačních bojů vypadl s rakouským Innsbruckem, tak se nechme překvapit, zda si svěřenci lodivoda Tarchanova povedou lépe.
Příjemný čtvrteční podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V úterý započala kvalifikace o účast v základních skupinách nadcházejícího ročníku Evropské ligy, dnes se v rámci prvního předkola bude pokračovat hned na čtyřiačtyřiceti stadionech! V tomto online přenosu se zaměříme na duel, v němž PFC Slavia Sofia přivítá polský Zagłębie Lubin. Začínáme v 18:30!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Slavia Sofia – Zagłębie Lubin

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 85. Serderov

Karty:   39. Pašov (PSS) – 43. Čotra (ZAG)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:12.

Slavia Sofia: Kirev (C) – Omar, Sergejev, Velkov, Pašov – Vasev, Martinov – Jomov (90. Hristov), Baldžiskij (55. Karabeljov), Serderov – Krastev (56. Dimitrov)
Náhradníci: Petkov- Giurgiu, Karabeljov, Dimitrov, Hristov, Stankev, Stojev

Zagłębie Lubin: Polaček – Todorovski, Guldan, Dąbrowski, Čotra (C) – L. Piątek, Kubicki – Wozniak, Vlasko (83. Rakowski), Janoszka (74. Janus) – K. Piątek (68. Papadopulos)
Náhradníci: Forenc – Jach, Janus, Rakowski, Tosik, Papadopulos, Zbozień

Rozhodčí: Aghajev – Zejnalov, Mammadov (všichni Ázerbájdžán)

Odveta: Zagłębie - Slavia Sofia 3:0

Evropská liga (předkola)

Dila Gori – Širak 16:00 1:0

Aktobe – MTK Budapešť 16:00 1:1

Admira – Myjava 17:00 1:1

Ventspils – Víkingur 17:00 2:0

UE Santa Coloma – Loko Záhřeb 17:00 1:3

Bokelj – Vojvodina 17:30 1:1

Fehérvár – Zaria Balti 18:00 3:0

Levadia Tallinn – HB Tórshavn 18:00 1:1

Balzan – Neftçi Baku 18:00 0:2

FK Sloboda – Beitar Jerusalém 18:00 0:0

Dinamo Minsk – Jūrmala 18:00 2:1

Atlantas – Helsinki 18:00 0:2

FC Banants – Omonia Nikósie 18:00 0:1

Riteriai – Kalju 18:00 2:1

Slavia Sofia – Zagłębie 18:30 1:0

AIK Stockholm – Bala Town 18:30 2:0

Europa – Pjunik 18:30 2:0

Göteborg – Llandudno Town 18:30 5:0

Qäbälä – Samtredia 19:00 5:1

Midtjylland – FK Sūduva 19:00 1:0

Zim. Kišiněv – Čichura 19:00 0:1

Differdange – Cliftonville 19:00 1:1

Kukësi – Rudar 19:00 1:1

Larnaka – Folgore 19:00 3:0

Vaduz – FK Sileks 19:00 3:1

Odd – Mariehamn 19:00 2:0

Široki Brijeg – Birkirkara 19:00 1:1

M. Tel-Aviv – ND Gorica 19:15 3:0

Beroe – FK Radnik 19:30 0:0

KF Teuta – Kajrat 20:00 0:1

Domžale – Lusitans 20:00 3:1

Runavík – Soligorsk 20:00 0:2

Connah's Quay – Stabæk 20:15 0:0

Trnava – Hibernians 20:15 3:0

La Fiorita – Debrecín 20:30 0:5

Čukarički – Ordabasy 20:30 3:0

Linfield – Cork City 20:45 0:1

Aberdeen – Fola 20:45 3:1

Hearts – Infonet Tallinn 21:00 2:1

Škendija – Cracovia 21:00 2:0

Shamrock – RoPS Rovaniemi 21:00 0:2

Reykjavík – Glenavon 21:15 2:1

Breidablik – Jelgava 21:15 2:3

Valur – Brøndby 23:00 1:4