Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

UE Santa Coloma – NK Lokomotiva Záhřeb

1:3

konec (0:1)

30.06.2016, 17:00 • Estadi Comunal, Andorra la Vella • 1. předkolo • Daniel Ryl (@D_Ryl)

Tipsport: 21.0 10.0 1.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkuji za pozornost a přeji vám příjemný zbytek dne! (18:52:49)
Po rozehrání na polovině hřiště litevský sudí utkání ukončil. V první půli jsme sledovali spíše trápení z obou stran, během kterého se gólově prosadil jen Marić. Chorvatský útočník se nakonec stal hrdinou, když ve druhé půli přidal po trefě Prengy třetí gól Lokomotivy a výrazně ji přiblížil postupu.

K tomu mají svěřenci Maria Tokice velmi blízko a nic na tom nemění ani čestný zásah Pedra Reise ze závěru zápasu. V něm byl výraznou oporou Colomy brankář Perianes, díky kterému neskončilo utkání vyšší porážkou domácích.

90+3

Konec zápasu.

90+3

UE Santa Coloma právě vstřelila branku!
Domácí se přece jen dočkali! V samotném závěru zápasu našel Rubio volného PEDRA REISE, jenž parádní střelou vsítil čestný zásah svého celku – 1:3!

90+2

Málem jsem to zakřikl! Do zajímavé příležitosti se ještě dostal střídající Majer, jehož pokus zlikvidoval Perianes.

90+2

Utkání už se pouze dohrává. Poslední hvizd sudího Rumšase už je pouze otázkou vteřin, maximálně desítek sekund.

90+1

Nedovolený zákrok v podání Bousenineho bude zřejmě jednou z posledních akcí zápasu.

90+1

Nechybělo mnoho a konečně se hosté dočkali! Velmi aktivní Puljić tentokrát Perianese překonal, ale jen za cenu nastřelené tyče.

90

V závěru zápasu si ještě vyzkouší další rohový kop. Uvidíme, zda se jim konečně tato standardní situace vydaří.

89

Obranný faul Bousenineho. Míč mají v moci hostující hráči a utíkají s ním dopředu.

88

O nejlepším hráči na domácí straně je jasno. Brankář Iván Perianes chytá opravdu dobře a dalším zákrokem proti Puljićově střele udržel ztrátu na třech brankách.

86

Domácí jsou při chuti, zejména tedy Rubio, jenž si vybojoval další faul na svou osobu. Domácí rozehrají po nedovoleném zákroku Bartoleca.

85

Panečku, to byla rána! Jordi Rubio se s tím nepáral a poslal míč směrem k brance, na které orazítkoval tyč. Velká škoda, tohle si branku zasloužilo.

84

Çekiçi si počínal nedovoleně v souboji s Rubiem a faulovaným hráč se ujme velmi zajímavé standardní situace.

83

Další útočný tlak Lokomotivy usnadnil svým faulem Rubio. Záhřebský tým se sice musel krátce po rozehrání vracet, ale dokázal udržet míč v bezpečné vzdálenosti od Filipoviće.

81

V dalších vteřinách zahrávali hosté rohový kop, ale z této standardní situace neuspěli. Rohové kopy dnes nejsou silnou zbraní Lokomotivy.

81

Poslední střídání zápasu budou mít na starosti domácí. Gerard Aloy si u postranní čáry plácá s Christianem Orosou, jenž ho v závěru zápasu nahradí na hrací ploše.

80

V posledních minutách to na stadionu jen mírně zahučelo a hrdinou byl domácí brankář Perianes. Ten si připsal další zákrok po střeleckém pokusu Puljiće a vzápětí si poradil i s šancí dalšího střídajícího hráče Lovra Majera!

79

Čas navíc krátí třetí střídání z dílny chorvatského kouče. Hrdinu dnešního zápasu a autora dvou branek hostí Mirka Mariće nahrazuje Jakov Puljič.

79

Útočný faul v podání Fioliće končí volným kopem domácího celku. Santa Coloma už nemá příliš moc času na zdramatizování zápasu a otázkou je, zda na to má kvalitu.

77

Domácí útočník Pedro Reis už to zkouší i z velké vzdálenosti a stejně jako v předchozím případě byl nepřesný.

76

Vzápětí střídají také hosté. Se žlutou kartou na kontě a výrazně okopaný odchází Eros Grezda, jehož místo na hřišti převzal osmnáctiletý Lovro Majer. Pro toho se zřejmě jedná o první start v evropských pohárech.

74

Domácí tým reaguje na inkasovanou branku druhým střídáním. Utkání končí Borise Antona a poslední čtvrthodinku si zahraje Walid Bousenine.

73

Lokomotiva Záhřeb právě vstřelila branku!
Aktivita hostí je odměněna třetím gólem v síti brankáře Perianese. Stejně jako v prvním případě se o něj postaral MIRKO MARIĆ, jenž zužitkoval přihrávku Capana – 0:3!

72

Aktivita hostujícího celku pokračuje. Nutno podotknout, že svěřenci Maria Tokice hrají mnohem lépe, než hráli v prvním poločase.

70

Pedro Reis zkoušel prověřit brankáře Filipoviće, ale střelecký pokus mu vůbec nevyšel.

69

Další faul, tentokrát z dílny Bartoleca, končí pouze slovním napomenutím Rumšase.

68

V posledních vteřinách to tak nevypadá. Při jejich protiútoku se dopustil faulu asistent u druhé branky Dino Perić (LZA) a vidí žlutou kartu.

67

Pedro Reis fauloval Prengu a tlak chorvatského celku pokračuje. Že by inkasovaná branka sebrala domácím poslední zbytky sil?

65

Lokomotiva Záhřeb právě vstřelila branku!
Chorvatský celek se nakonec dočkal. Po rohovém kopu se díky asistence Periće dokázal zorientovat HERDI PRENGA a přesnou střelou dodal svému týmu klid – 0:2!

64

Že by alespoň zahrozili z rohového kopu, který rozehraje Perić?

63

Borci z Chorvatska si nedají pozor a nedají. Další ofsajdové postavení, tentokrát ze strany Çekiçiho.

62

První změnu si nachystala i domácí střídačka. Utkání skončilo pro Španěla Joana Saloma, jehož místo převezme Jordi Rubio.

61

Vzápětí mohla Santa Coloma zahrozit, když zahrávala rohový kop. Pobídka Aloye však gólem neskončila.

60

Pokus oživit tým nebo možná pouze únava Luky Ivanušece donutila Maria Tokice vystřídat. Na plac přichází s šestnáctkou Josip Corić.

59

Další útočnou snahu záhřebského mužstva zastavil zdvižený praporek. Ofsajdová past Colomy je dnes velmi účinná.

58

Předešlé minuty zápasu patřily Lokomotivě, která se snaží přidat druhý gól, jímž by získala klid na své kopačky. Domácí se však úspěšně brání.

56

Když už se hosté dostali do slibné blízkosti domácí branky, útočnou aktivitu Bručiće zastavil další ofsajd Lokomotivy.

55

Santa Coloma zejména pevnou defenzivou drží naději na vyrovnání, přestože se převážně brání. Tentokrát bude Perianes odkopávat po nepřesné střele jednoho z hostujících hráčů.

54

Obrázek hry se v posledních minutách příliš nemění. Více ze hry mají hosté, jejichž útoky většinou končí na obranném valu Colomy. Snaha by tam byla z obou stran, ale chybí tomu moment překvapení a nějaký dobrý nápad.

52

Následný útok domácích úspěch nepřinesl a jinak tomu nebylo ani v případě Lokomotivy, která neuspěla nadvakrát.

50

V následujícím případě jim k tomu pomohl ofsjad Albánce Çekiçiho. Lokomotiva ovšem začala druhou půli velmi aktivně.

49

Mozku hostující ofenzivy exekuce přímého kopu příliš nevyšla. Domácí se dokázali ubránit.

48

Po útočném faulu Pedra Reise zahrávali hosté volný přímý kop a o několik vteřin později už se seběhli do velkého vápně k exekuci rohového kopu. Kam Fiolićův centr zamíří?

48

Už se hostující tým chytal zahrozit, ale Marićovu snahu přerušil hvizd sudího Rumšase – ofsajd.

47

Aktivita hostujícího celku pokračuje. Pokud se Lokomotivě podaří skórovat, výrazně se přiblíží vítězství. Vhazuje se na polovině domácích.

46

Začátek honby za vyrovnáním nevyšel Colomě podle představ. Záhřeb totiž zahrozil střelecky, leč nepřesným pokusem Fioliće.

46

Začal druhý poločas.
Fotbalové krásy jsme zatím příliš neviděli, ale nutno podotknout, že Lokomotiva vede zaslouženě. Nebýt jistého brankáře Perianese, mohla jít do druhé půle s větším náskokem, ale na druhou stranu to z její strany není úplně ideální.

Několik příležitostí si vytvořili také domácí, které ovšem stejně jako chorvatský tým, trápí nepřesnost v rozehrávce. Jediným střelce tak zůstává útočník Marić, jenž nejprve neproměnil penaltu, ale následně doklepl míč do sítě. Domácí tým bude bojovat o vyrovnání přibližně od 18:01.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Kouč Emilio Gomez své svěřence nepochválí. Místo úderné kombinace, vedoucí k vyrovnávací brance, přichází další nepřesnosti a faul ze strany "žlutého" Ayaly.

45

I přes aktivitu domácích to zatím nevypadá, protože Santa Coloma kombinuje daleko od brankáře Filipoviće.

44

V závěru prvního poločasu se ale obrázek hry mění a s míčem na kopačkách kombinují domácí. Podaří se jim vstřelit gól do šatny?

43

K čemu to na druhou stranu je, když se poté hosté nedokáží dostat do střelecké příležitosti. Proti houževnatému soupeři mají velký problém a nebýt penalty, mohlo to být zejména díky pozornému brankáři Perianosovi stále bez branek.

41

Chorvatského středopolaře Erose Grezdu dnešní utkání bolí. Už druhý faul na jeho osobu ale končí žlutou kartou, což je pěkná bilance. Tentokrát ji obdržel Alexandre Martínez (UES).

41

První vzrušení po dlouhých minutách čekání obstaral domácí kapitán Martínez, jenž nedovoleně zastavil Grezdu.

39

Hledám vhodné pojmenování toho, co se v posledních desítkách vteřin na hřišti děje. Rozhodně se nejedná o žádnou fotbalovou krásu a z obou stran tomu chybí více přesnosti. Uvidíme, zda nějaký z týmů od konce první půle ještě vážněji zahrozí.

37

Andorra la Vella vidí jeden útok za druhým, ale drtivá většina z nich končí několik metrů či desítek metrů za polovinou hřiště.

35

A její další útočnou snahu překazil Bručić, jenž se provinil faulem na domácího Bernata.

34

Lokomotiva je dnes velkým favoritem a po zásluze vede, ale nutno podotknout, že stát proti ní silnější soupeř, výsledek mohl být rozhodně jiný.

33

K němu se postavil Çekiçi a jeho rohový kop, stejně jako ty předchozí v zápase, ovoce nepřinesl.

32

Do střelecké pozice se dostal Bartolec, ale jeho střelecký pokus trefil pouze bránícího hráče domácích – rohový kop.

32

Coloma ovšem nezahrozila a další příležitost bude mít po vhazování na vlastní polovině hřiště.

31

Dvakrát si došel pro faul, tentokrát byl Eros Grezda (LZA) napomenut sám. První žlutá karta pro chorvatský celek.

29

Rychlý protiútok Lokomotivy skončil na levé straně u aktivního Çekiçiho, jehož střela však mířila mimo.

28

Bohužel pro většinu fanoušků na Estadi Comunal v Andorra la Vella zamířila jeho pobídka na hlavu bránících hráčů.

27

Santa Coloma může odpovědět na penaltovou trefu Mariće při zahrávání rohového kopu. Kam ho Aloy nasměruje?

27

Záhřebský celek rozjel slibně vyhlížející akci, ale jeho snahu zastavil zdvižený praporek čárového sudího. V ofsajdu stál Grezda.

25

Coloma i díky jistému zákroku svého gólmana útočí a tentokrát bude rozehrávat volný kop ona. Po faulu Ivanušece na Pedra Reise se ovšem rozehrává kousek za polovinou hřiště.

24

Pěkná šance Çekiçiho! Záložník chorvatského celku si došel pro faul a sám se zhostil exekuce přímého kopu. Proti jeho dělovce musel následně zasáhnout Perianes a opět byl úspěšný.

22

A litevský sudí sahá podruhé v utkání do kapsičky. Žlutou kartu si prohlédl španělský legionář Victor Bernat (UES).

22

Kapitán Lokomotivy se snaží tvořit a ze své aktivity dokázal vytěžit faul krajního záložníka Bernata.

22

Obě mužstva se opět střídají v držení míče a bez střeleckého efektu.

21

Santa Coloma okamžitě po rozehrání zaútočila a i přes faul Bartolece o míč po chvíli přišla. Útočí hosté.

20

Lokomotiva Záhřeb právě vstřelila branku!
Tak to je smůla jako hrom! Perianes dokázal zlikvidovat penaltový pokus MIRKA MARIĆE, ale proti následné dorážce jednadvacetiletého střelce už byl bezmocný – 0:1!

19

Slibná příležitost pro hosty! Çekiçi si vybojoval faul ve velkém vápně, což znamená jediné – penaltu pro Lokomotivu!

18

Šestatřicetiletý Josep Ayala (UES) uvidí za svůj faul na Grezdu první žlutou kartu tohoto zápasu.

18

Ti ale nabídnutou příležitostí pohrdli a museli se rychle vracet. Za ruční brzdu zatáhl Ayala.

17

Lokomotiva tento prohřešek potrestat nedokázala a po faulech Mariće a Perisiće na vlastní polovině budou rozehrávat domácí.

16

To je velká škoda! Domácí tým se o připravuje o příležitosti sám, protože se opět dopustil zbytečného faulu na útočné polovině. Tentokrát se provinil Martínez, jenž si vyšlápl na Grezdu.

15

Domácí se s míčem dostali až na útočnou polovinu, kde po vhazování o míč přišli, přesto ho vybojovali zpět a ze své poloviny zakládají další útok.

14

Lokomotiva vzápětí získala míč zpět do své moci, ale dopustila se útočného faulu v blízkosti velkého vápna – volný kop pro Colomu.

13

A opět mohou děkovat svému brankáři. Perianes si tentokrát poradil se střeleckým pokusem Fioliće a může rozehrát.

11

Takhle to nepůjde. Pedro Reis si při ofenzivní akci pomohl faulem a svěřenci španělského kouče Emilia Gomeze se budou muset bránit útoku Lokomotivy.

11

Coloma navíc vhazuje na útočné polovině a drží míč ve své moci. Dokáže zahrozit?

10

Fiolićův vysoký míč nenadělal domácí defenzivě problémy. I přes následnou kombinaci Lokomotivy se bude odkopávat od branky Perianese.

9

Co není, může být! Rychlý a nebezpečný útok hostů odvrátila domácí obrana na první rohový kop zápasu.

9

Záhřebský klub posunul své řady o něco výše a vybojoval si vhazování na útočné polovině. Kombinace ale opět nevedla k žádné nebezpečné akci.

8

Déšť dělá oběma týmům problémy. I přes velkou snahu kombinovat se žádnému týmu nedaří vymyslet nebezpečný útok.

7

Devatenáctiletý Çekiçi je směrem dopředu při chuti, ale pokus albánského záložníka byl zblokován.

7

Nebezpečnější je zatím hostující celek, přesto se mu podařilo vyprodukovat jen jednu střelu, s níž si Perianes bez problémů poradil.

6

Lokomotivě se to sice podařilo, leč pouze za cenu nepřesné střely, po které bude odkopávat Perianes.

6

Hra se v posledních desítkách vteřin přelévá z poloviny na polovinu, ale ani jednomu týmu se nedaří zahrozit nebezpečnou kombinací.

5

Na druhé straně zahrozila Coloma, ale její hráč pálil pouze mimo tři tyče.

4

Chorvatský celek rozehrál svou šanci velmi dobře a k zajímavé dělovce se dostal faulovaný Grezda. Jeho pokus však zlikvidoval pozorný Perianes.

4

Rumšas musel opět zasáhnout do hry, když tentokrát napomenul Aloye za faul na Grezdu.

3

Domácí tým nepříjemnou situaci zvládl, ale podobně jako v předešlém případě se na útočné polovině příliš dlouho neohřál. Lokomotiva může zaútočit.

2

K míči se dostal albánský křídelník Çekiçi, ale jeho cestu směrem k brance zastavil faulem Rubio.

1

Santa Coloma se ovšem musí okamžitě bránit, protože vinou nepřesné rozehrávky o míč přišla a hosté kombinují.

1

Litevský sudí Rumšas foukl do píšťalky a dal domácím svolení k rozehrávce.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Andorra je aktuálně pod mrakem a ve 14°C prší. Tento fakt by mohl sedět hostům, kteří jsou jednoznačným favoritem.
Úvodní sestavy:

UE Santa Coloma: Perianes – Rubio, Martínez (C), Miguel Ruiz, Aloy – Bernat, Ayala, Crespo, Salomó – Anton, Pedro Reis. Trenér: Emilio Gomez (ESP).
Náhradníci: Ricardo Fernández – Mainero, Nazzaro, Rubio, Bousenine, Orosa.

NK Lokomotiva Záhřeb: Filipović – Bartolec, Prenga, Perić, Bručić – Capan, Ivanušec – Grezda, Fiolić (C), Çekiçi – Marić. Trenér: Mario Tokic (CRO).
Náhradníci: Mikulić – Majer, Corić, Puljić, Tolić, Oluić, Sunjić.

Rozhodčí: D. Rumšas – D. Sužiedėlis, A. Radius (vš. LTU).
UE Santa Coloma
Tým z Andorry skončil v nadstavbové části ligy na 4. místě a zajistil si účast v předkole Evropské ligy. Santa Coloma se do předkola Evropské ligy dostala čtyřikrát za sebou, pokaždé ale v prvním kole vypadla. Minulou sezónu si žádné předkolo evropských soutěží nezahrála. Mezi největší zkušenost lze zařadit předkolo Evropské ligy, kdy Coloma nestačila na nizozemský tým Twente a prohrála vysoko 0:6 a 0:3.
NK Lokomotiva Záhřeb
Chorvatský tým je výrazným favoritem tohoto předkola. V lize se umístil na čtvrté pozici, tedy na posledním místě zaručující nakouknout do fotbalové Evropy. Záhřeb si zahraje předkolo podruhé za sebou. V minulé sezóně došel do druhého předkola, kde nestačil na řecký PAOK a po výsledku 2:1 a 0:6 se rozloučil se soutěží.
Ve čtvrtek je na programu řada předkol o Evropskou ligu. Jeden z nich, zápas UE Santa Coloma – NK Lokomotiva Záhřeb, vám v tomto textovém přenosu přiblížíme.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

UE Santa Coloma – NK Lokomotiva Záhřeb

1:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 90+3. Reis – 20. Marić, 65. Prenga, 73. Marić

Karty:   18. Ayala (UES), 22. Bernat (UES), 41. Martínez (UES) – 31. Grezda (LZA), 68. Perić (LZA)

Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 3:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 15:12.

UE Santa Coloma: Perianes – Rubio, Martínez (C), Miguel Ruiz, Aloy (81. Orosa) – Bernat, Ayala, Crespo, Salomó (62. Rubio) – Anton (74. Bousenine), Pedro Reis. Trenér: Emilio Gomez (ESP).
Náhradníci: Ricardo Fernández – Mainero, Nazzaro, Rubio, Bousenine, Orosa.

NK Lokomotiva Záhřeb: Filipović – Bartolec, Prenga, Perić, Bručić – Capan, Ivanušec (60. Corić) – Grezda (76. Majer), Fiolić (C), Çekiçi – Marić (79. Puljič). Trenér: Mario Tokic (CRO).
Náhradníci: Mikulić – Majer, Corić, Puljić, Tolić, Oluić, Sunjić.

Rozhodčí: D. Rumšas – D. Sužiedėlis, A. Radius (vš. LTU)

Odveta: Loko Záhřeb - UE Santa Coloma 4:1

Evropská liga (předkola)

Dila Gori – Širak 16:00 1:0

Aktobe – MTK Budapešť 16:00 1:1

Admira – Myjava 17:00 1:1

Ventspils – Víkingur 17:00 2:0

UE Santa Coloma – Loko Záhřeb 17:00 1:3

Bokelj – Vojvodina 17:30 1:1

Fehérvár – Zaria Balti 18:00 3:0

Levadia Tallinn – HB Tórshavn 18:00 1:1

Balzan – Neftçi Baku 18:00 0:2

FK Sloboda – Beitar Jerusalém 18:00 0:0

Dinamo Minsk – Jūrmala 18:00 2:1

Atlantas – Helsinki 18:00 0:2

FC Banants – Omonia Nikósie 18:00 0:1

Riteriai – Kalju 18:00 2:1

Slavia Sofia – Zagłębie 18:30 1:0

AIK Stockholm – Bala Town 18:30 2:0

Europa – Pjunik 18:30 2:0

Göteborg – Llandudno Town 18:30 5:0

Qäbälä – Samtredia 19:00 5:1

Midtjylland – FK Sūduva 19:00 1:0

Zim. Kišiněv – Čichura 19:00 0:1

Differdange – Cliftonville 19:00 1:1

Kukësi – Rudar 19:00 1:1

Larnaka – Folgore 19:00 3:0

Vaduz – FK Sileks 19:00 3:1

Odd – Mariehamn 19:00 2:0

Široki Brijeg – Birkirkara 19:00 1:1

M. Tel-Aviv – ND Gorica 19:15 3:0

Beroe – FK Radnik 19:30 0:0

KF Teuta – Kajrat 20:00 0:1

Domžale – Lusitans 20:00 3:1

Runavík – Soligorsk 20:00 0:2

Connah's Quay – Stabæk 20:15 0:0

Trnava – Hibernians 20:15 3:0

La Fiorita – Debrecín 20:30 0:5

Čukarički – Ordabasy 20:30 3:0

Linfield – Cork City 20:45 0:1

Aberdeen – Fola 20:45 3:1

Hearts – Infonet Tallinn 21:00 2:1

Škendija – Cracovia 21:00 2:0

Shamrock – RoPS Rovaniemi 21:00 0:2

Reykjavík – Glenavon 21:15 2:1

Breidablik – Jelgava 21:15 2:3

Valur – Brøndby 23:00 1:4