Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FK Ventspils – Víkingur Gøta

2:0

konec (2:0)

30.06.2016, 17:00 • Ventspils Olimpiskais Centrs, Ventspils • 1. předkolo • Michal Belšán (@belly11mb)

Tipsport: 1.33 4.45 8.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Utkání je u konce, lotyšský Venspils bez větších problémů porazil faerský Víkingur 2:0! O obě branky se postaral výborně hrající Girts Karlsons, jemuž mnohdy nescházelo mnoho k tomu, aby vsítil hattrick. Skvělý výkon podal také Alans Sinelnikovs, za hosty nejvíce hrozil Andreas Lave Olsen.

Z tohoto utkání to ode mě bude všechno, již za deset minut Vás provedu duelem ázerbajdžánské Qäbäly s gruzínskou Samtredií. Přijměte mé pozvání, na počtenou! (18:50:39)
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:9.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu FK Ventspils: ze hřiště odchází Girts Karlsons, přichází Kaspars Svarups.

90+2

Útočným faulem se nyní provinil Jón Krosslag, Víkingur tedy z tohoto protiútoku nevytěží vůbec nic.

90+1

90+1.

90+1

Girts Karlsons se toho hattricku prostě nedočká! V další dobré šanci hlavičkoval pouze do prostoru, kde stál připravený brankář Géza Túri. Velká škoda pro domácího útočníka.

90+1

Bárdur Hansen popostrčil Sinelnikovse, který bojoval o míč. Byl mu odpískán nedovolený zákrok, což se nelíbilo kapitánu Atlimu Gregersenovi. Ten za vehementní protesty dostal žlutou kartu.

90

Ndue Mujeci se řítil do velice nebezpečného protiútoku, jeho centr na Sinelnikovse byl ale přetažený, a tudíž i neúspěšný!

88

Zajímavý centr mířil do míst, kde vyčkával Karlsons. Brankář Túri ale vyskočil vysoko a využil své výhody hraní rukama.

88

Ndueho Mujeciho tvrdým skluzem fauloval Vasile Anghel, který se stává druhým hráčem Víkinguru, jenž obdržel žlutou kartu.

87

Jákup Olsen si v souboji s brankářem počínal až příliš tvrdě, sudí odpískal faul na brankáře a útočné snažení hostí skončilo.

87

Gert Åge Hansen má nyní k dispozici autové vhazování těsně vedle rohového praporku, které Víkingur vybojoval pomocí dobré akce podél levé lajny.

86

Střídání v týmu Víkingur Gøta: ze hřiště odchází Filip Djordjević, přichází Jákup Olsen.

85

Do protiútoku nyní mířil Tidenbergs, vracející se Filip Djordjević ale zatahal za záchrannou brzdu a pomohl si faulem. Žlutá karta byla na místě.

84

Víkingur se ještě snaží na hřišti lotyšského týmu vstřelit branku, která by mu dala větší naděje do odvety. Nemají to ale vůbec lehké.

83

Karlsons dostával od Ruginse přihrávku do samostatného úniku, na poslední chvíli ji ale dokázal zastavit vracející se Erling Jacobsen.

82

Po něm se opět k zakončení protlačil Justinussen, jenomže jakoby Víkinguru vůbec nebylo přáno. Ani tentokráte jeho rána neslavila úspěch, nyní byla zblokována.

81

Vynikající zákrok Maksimse Uvarenka! Obrovskou šanci měl totiž Finnur Justinussen po pasu od Sölviho Vatnhamara, tváří v tvář lotyšskému brankáři ale selhal. Bude z toho pouze rohový kop pro hostující mužstvo.

80

80.

80

Zakončit už ale dovedl Alans Sinelnikovs, nicméně brankář Géza Túri dával pozor a dokázal zakročit. Víkingur si tedy mohl oddychnout.

79

Simonas Paulius dostal dobrý pas do vápna, ale ke střele už se probojovat nedokázal. Obránci odvedli skvělou práci a zabránili mu v tom.

78

Velice dobře zahraný roh! Po centru Tidenbergse se k hlavičce dostal kdo jiný než Karlsons, balon ale poslal těsně nad břevno Túriho svatyně.

77

Girts Karlsons se mohl opět dočkat hattricku, alespoň tedy pokusu o něj. Při zpracovávání míče mu ale balon odkopl na roh Gregersen.

76

Domácí měli k dispozici dobrou standardku, ale Tidenbergs ji zahrál prachbídně. Míč jen v poklidu doputoval k brankáři Túrimu.

75

Střídání v týmu Víkingur Gøta: ze hřiště odchází Andreas Lave Olsen, přichází Jón Krosslag.

74

Nikola Boranijaševič a Eduards Tidenbergs se pokusili poslat míč do vápna soupeřova celku, ale ani jednou se to nepodařilo. Obrana Víkinguru zapracovala dobře.

73

Rohy se dnes ale Víkinguru vůbec nedaří, nejinak tomu bylo i nyní, kdy byl centr na Anghela až příliš přetažený.

72

Andreas Lave Olsen to udělal parádně a v souboji s Kolesovsem dokázal vybojovat rohový kop pro faerský tým.

71

Domácí se nyní drží na útočné polovině, ale vůbec nikam nepospíchají. Nahrávají si velice pomalu a snaží se už jen držet své vedení.

70

Obrovská šance Filipa Djordjeviće! Hosté mohli vsítit důležitou branku, nicméně srbský ofenzivní záložník mířil zpoza hranice vápna těsně vedle Uvarenkovy svatyně.

69

Maksims Uvarenko se již nudil, nyní ale musel zbystřit. Zprava totiž centroval Djurhuus, domácí brankář na to byl ovšem připraven.

68

Z něj ale Víkingur nevymyslel vůbec nic, kvalita fotbalu je nyní skutečně na velice nízké úrovni. Což je škoda, první poločas nebyl až tak špatný...

67

Nikita Kolesovs odkopl míč před Bárdurem Hansenem, zastavil tím tedy vznikající akci týmu z Faerských ostrovů za cenu autového vhazování.

66

K odraženému míči se dostal Eduards Tidenbergs, svoji ránu ale poslal až příliš vedle Túriho branky! Maďarský brankář, kterému je již 42 let, byl tedy bez práce.

66

Na levé straně byl nyní Justinussenem sražen postupující Sinelnikovs, bude z toho standardní situace pro Ventspils formou zkráceného rohu.

65

Lotyšský celek se pochopitelně nikam moc hnát nemusí, což je při některých okamžicích na hře poznat. Škoda pro dobro fotbalu, nicméně pochopitelný krok družiny trenéra Ashwortha.

64

Anghel se již aktivně zapojil do hry, když zabránil centru, který mířil na Tidenbergse. Ventspils ale zůstává u míče.

63

Domácí mužstvo se pokusilo do útoku proniknout dlouhým nákopem z obrany, ale žádný úspěch to nepřineslo.

62

Střídání v týmu Víkingur Gøta: ze hřiště odchází Hans Pauli Samuelsen, přichází Vasile Anghel.

62

Tidenbergs byl ve vápně stažen za dres, ale nebylo to nic zákeřného, penaltu tedy rozhodčí nenařídil.

62

Nejaktivnější muž Víkinguru byl nyní nachytán v ofsajdu, faul na svou osobu tedy plně potrestat nedokázal.

61

Andreas Lave Olsen mohl jít sám na branku, ale Antons Jemelins ho stáhl k zemi a po právu dostává žlutou kartu!

60

Máme za sebou hodinu hry a lotyšský tým v pohodě kontroluje své dvoubrankové vedení. Naopak dělá vše pro to, aby ho navýšil.

59

Nyní se Tidenbergs ocitl v roli asistenta. Snažil se poslat centr do vápna, jenomže ani Sinelnikovs, ani Karlsons se nedokázali dostat k míči.

58

Eduards Tidenbergs se snažil zakončit rychlý protiútok Ventspils, statečně bránící Hans Jörgen Djurhuus mu to ale neumožnil.

58

Ten se ale vůbec nevydařil, centr Samuelsena na bližší tyčku odhlavičkoval Paulius. A to bez problémů.

57

Filip Djordjević společně s Finnurem Justinussenem to nyní udělali hodně dobře! Dokázali vybojovat rohový kop pro Víkingur nadějnou kombinací.

56

Na centr Sinelnikovse si dokázal naskočit Nikita Kolesovs, míč ale poslal vysoko nad Túriho bránu, a nic z toho tedy nebylo.

55

Andreas Lave Olsen je poměrně agresivní, zatím je pro mě překvapivé, že nedostal žlutou kartu. Nyní jeho velkou snahu o zisk míče odnesl Simonas Paulius.

54

Z dálky nyní své střelecké štěstí vyzkoušel Tidenbergs. Měl ale smůlu, jelikož balon poslal hodně vedle brány.

53

Velké nebezpečí před Gézou Túrim, kam přiletěl nadějný centr od Boranijaševiče! Zkušený maďarský gólman musel zasahovat po hlavičce Karlsonse, situaci ale zvládl.

53

Ventspils chtělo vyrazit do rychlého protiútoku, ale Gregersen ho zastavil faulem. Sudí mu uděluje varování.

52

Djordjević se již zvedl z hrací plochy, stále se ale drží za břicho a nemá zrovna nejhezčí grimasu. Zřejmě si ale věří, že to brzy rozchodí.

51

Filip Djordjević byl tvrdě sražen v souboji s Vitalijsem Rečickisem, nejednalo se ale o nic úmyslného, tudíž sudí jen pro jistotu přerušil hru.

51

Dlouhý nákop Simonase Pauliuse byl odhlavičkován kapitánem Atlim Gregersenem daleko od Túriho svatyně.

50

Tým z Faerských ostrovů je zatím hodně aktivní směrem dopředu. Gert Åge Hansen si nyní chtěl vymodlit autové vhazování pro Víkingur, to se ale nepovedlo, takže na chvíli musí hosté přestat útočit.

50

Vůbec jim to ale nevyšlo a opět z toho bylo nebezpečí. Víkingur ovšem nadějnou šanci překombinoval, Vatnhamar místo střely jen přihrál Hansi Paulimu Samuelsenovi, který minul bránu Uvarenka.

49

Domácí v poklidu kombinují na útočné polovině, nechtějí se již dopustit zmatků, jako se stalo před pár minutami.

48

A další pozorná práce brankář Venspilsu, který zakročil po dlouhém centru Bárdura Hansena. Tentokráte to nebyl vůbec žádný problém.

47

Maksims Uvarenko byl donucen k zakroku! Na pravé straně vápna se totiž po pasu od Djordjeviće dostal ke střele Finnur Justinussen, nicméně domácí kapitán byl pozorný a chytil míč do své náruče.

47

A máme tu první žlutou kartu. Tvrdým útočným faulem se provinil Vitalijs Rečickis, který skluzem srazil k zemi Hanse Jörgena Djurhuuse.

46

Střídání v týmu FK Ventspils: ze hřiště odchází Aleksej Aleksejev, přichází Ndue Mujeci.

46

Začal druhý poločas.
Hráči obou týmů již míří na hrací plochu, druhý poločas co nevidět začne!
První část zápasu je minulostí! Lotyšský Ventspils dle očekávání vede. O obě branky domácího týmu se postaral útočník Girts Karlsons. I hosté ale dokázali občas pohrozit, druhý poločas by mohl být ještě zajímavý. Zůstaňte s námi, pokračujeme zhruba v 18:00!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Exekuce přímého kopu se ujal Vitalijs Rečickis, trefil ale jen ve zdi stojícího Sölviho Vatnhamara! Ten bohužel potřebuje lékařskou pomoc, doufejme, že bude v pořádku.

45

Aleksej Aleksejev si zpracoval míč a posléze byl těsně před vápnem faulován Djurhuusem, domácí budou zahrávat zajímavý přímý kop!

44

Do individuální akce se pustil Andreas Lave Olsen, který si proti přesile hodně věřil. Vracející se Paulius ale odkopl mí takovým způsobem, že z toho bude jen odkop od Uvarenkovy branky.

43

Po centru Tidenbergse se ve vápně dostal k odraženému míči Karlsons, tentokráte z toho však ale nebyla ani střela.

43

Zmatky v hostující obraně nyní vyústily v rohový kop, Djurhuus pod tlakem totiž místo přihrávky na spoluhráče jen zakopl míč.

42

Dobrou ránu z pravé strany nyní vyslal Eduards Tidenbergs, brankář Túri byl ale pozorný a vyrazil balon do bezpečných prostor.

42

42.

42

Girts Karlsons málem vstřelil hattrick! Po krásném průniku mu totiž před branku poslal nadýchaný bochánek Alans Sinelnikovs, jenomže domácí forvard zamířil pár milimetrů vedle tyče.

41

Ritvars Rugins měl možnost ke střele, ale dlouho si zpracovával míč. Když už to dokázal, bylo mu zabráněno zakončit.

40

Nyní ale velice zklamal Alans Sinelnikovs. Jinak výborně hrající krajní záložník odcentroval zleva tak vysoko, že nikdo neměl šanci dostat se k míči. Nikdo.

39

A balon opět poskakoval před Gézou Túrim, ten už je hodně nespokojený s prací jeho obrany. Víkinguru se přestává dařit bránit.

38

Domácí jsou při chuti. Po dobré kombinaci se nyní ke střele parádní akcí probojoval Nikola Boranijaševič! Nic tomu nechybělo, jen přesnost... A to je důležitý parametr.

37

Ventspils právě vstřelilo branku!
No a nakonec to lotyšskému celku přineslo druhou branku! K hlavičce se v pokutovém území dostal Aleksej Aleksejev, který však trefil jen tyč. Míč se naštěstí pro Ventspils odrazil před GIRTSE KARLSONSE, který vstřelil svoji druhou branku v utkání!

37

Gert Åge Hansen dopravil míč těsně vedle rohového praporku, tudíž z toho Ventspils bude mít jen autové vhazování.

36

Géza Túri nyní musel vyrazit daleko ze své branky, aby do bezpečí odkopl dlouhý nákop k Sinelnikovsovi! A situaci zvládl výborně.

35

Finnur Justinussen se pokoušel o zakončení z hranice pokutového území. Spíše jako střela to ale vypadalo jako malá domů, která skončila vedle brány.

34

Eduards Tidenbergs se nyní hodně zlobí. Ovšem sám na sebe, jelikož nadějnou přihrávku na pravou stranu si nedokázal zpracovat.

34

Přihrávka na bližší tyč byla ale zblokována a do protiútoku spěchal Aleksej Aleksejev. Víkingur si však mohl oddychnout, akce byla ukončena špatnou přihrávkou.

33

Víkingur dokázal vybojovat rohový kop, centr mířící na Justinussena byl totiž velice nebezpečný.

32

Justinussen se stal obětí faulu od vracejícího se Simonase Pauliuse, který může být možná i rád, že nedostal žlutou kartu.

32

Vitalijs Rečickis se na hranici pokutového území dostal k odraženému balonu, svoji ránu ale poslal nad branku! Hostující dvaačtyřicetiletý brankář z Maďarska si zcela jistě oddychnul.

31

Lotyšský tým nyní vedl akci po pravé straně. Centr Boranijaševiče však odhlavičkoval pozorně bránící Hans Jörgen Djurhuus.

30

Ventspils to zkouší pomocí dlouhých nákopů, což ale nyní dopředu vytušil Atli Gregersen. Kapitán Víkinguru zakopl míč do bezpečných prostor.

29

Nejprve to zkoušel Karlsons, poté Paulius. Ani jeden však po centru Sinelnikovse nezakončil dle ideálních představ.

29

Další dlouhý nákop v podání Jemelinse, který bránící stoper Erling Jacobsen prodloužil pouze na rohový kop pro Ventspils.

28

Aleksej Aleksejev se ve vápně provinil útočným faulem, takže vzrušení před brankou Gézy Túriho bylo zbytečné.

27

Dlouhý nákop Antonse Jemelinse neměl Sinelnikovs sebemenší šanci dostihnout, obránci hostí si tak mohli oddychnout, protože byli bez práce.

26

Ventspils se nyní usadilo na útočné polovině a snaží se prorazit do pokutového území. To ale není jednoduchý úkol.

26

Girts Karlsons se snažil projít do pokutového území přes Vatnhamara, ten z tohoto minisouboje ale opět vzešel jako vítěz.

25

Sölvi Vatnhamar to nyní udělal velice dobře. Dlouhý nákop mířící na Karlsonse totiž odhlavičkoval do zámezí a akci tak výrazně zbrzdil.

24

A další faul Víkinguru, tentokráte se provinil Atli Gregersen. Takhle se hosté k šancím těžko dostanou, když nadějné protiútoky kazí zbytečnými ztrátami balonu a následnými fauly.

23

Ritvars Rugins se snažil ubránit Andrease Laveho Olsena, který si však počínal nedovoleně. Sudí mu odpískal útočný faul a zastavil snahu hostí.

23

Střelecké štěstí z dálky nyní vyzkoušel Eduards Tidenbergs, pro brankáře hostí to však byl pouze rutinní a pohodlný zákrok.

22

22.

22

Z něj Víkingur zahrozit nedokázal a do protiútoku se řítili domácí. Parádní centr na levou tyč dostal Sinelnikovs, který dokonce překonal gólmana Túriho, v souboji s obráncem si ale pomohl faulem a branka platit nemohla!

21

Maksims Uvarenko zachránil Ventspils od inkasování! Po centru Gerta Ågeho Hansena se k odraženému míči probojoval Finnur Justinussen, nicméně domácí kapitán vytáhl reflexivní zákrok a vyrazil balon na rohový kop!

20

Kvalita fotbalu poměrně opadla. U míče je mnohem více lotyšský tým, ale prorazit obranný val Víkinguru není úplně nejjednodušší.

19

O hlavičku po centru Nikoly Boranijaševiče se postaral střelec zatím jediné branky Girts Karlsons. Naštěstí pro Túriho v brance Víkinguru ale mířil nepřesně.

18

Nyní se Rugins ocitl v roli nahrávače, když se snažil o centr z levé strany. Jeho spoluhráči však byli dostatečně uhlídaní.

17

Ritvars Rugins byl poměrně tvrdě sražen v hlavičkovém souboji s Andreasem Lavem Olsenem. Okamžitě to reklamoval u ruského sudího, ale trest na místě nebyl.

16

... Nic z toho ale už nebylo, ačkoliv Karlsons se opět mermomocí natahoval po balonu. Hosté měli poměrně štěstí.

16

Géza Túri vyběhl ze své branky a dokázal vyboxovat balon z pokutového území. Nebezpečí ale pokračuje...

15

A další roh pro lotyšský tým. Po narážečce s Nikolou Boranijaševičem ho dobře vybojoval kdi jiný než Sinelnikovs.

15

Finnur Justinussen posílal pas za obranu Ventspilsu, jenomže ta na to byla připravená a zabránila útočné akci svého soupeře.

14

Dlouhý nákop Jemelinse měl doletět do míst, kde čekal na přihrávku Aleksejev. Ovšem pouze měl, nepovedlo se.

14

Sinelnikovs je úplně všude. Vídáme ho nalevo, napravo, a nyní dokonce operoval i ve středu hřiště. Zatím podává opravdu výtečný výkon.

13

Filip Djordjević se pokusil založit útočnou akci hostí po levé straně, ale bránící hráči mu toho moc nedovolili. Ventspils je zatím dle očekávání lepším celkem.

12

12.

12

První centr Alanse Sinelnikovse se neujal, domácí fotbalista však dostal druhou šanci. Posílal balon na vzdálenější tyčku, kde zůstal zcela nepokrytý Girts Karlsons. K velkému štěstí faerského týmu ale zamířil hlavou mimo tři tyče!

11

Aleksej Aleksejev se pokusil hostující hráče zaskočit střelou z úhlu. Podařilo se, nicméně Atli Gregersen zblokoval míč na rohový kop.

10

Alans Sinelnikovs poslal z levé strany míč do pokutového území a obrana Víkinguru působila velice nejistě. Měla velké štěstí, že k zakončení ze strany domácího týmu nedošlo.

10

Do pokutového území mířil z nohy Kolesovse dobrý centr. Girts Karlsons neměl k míči moc daleko, ale brankář Túri si s tím poradil a balon sebral do své náruče.

9

U míče už jsou opět fotbalisté Ventspilsu, kteří sice brzy udeřili, uspokojit se tím ale rozhodně nehodlají.

8

Tým z Faerských ostrovů se držel v okolí pokutového území, ale celá akec skončila nepřesnou přihrávkou na pravé křídlo. Útočnou snahu Víkinguru tedy zazdil Hans Jörgen Djurhuus.

8

Ritvars Rugins se provinil nedovoleným zákrokem při snaze zabránit útočné akci Víkinguru, kterou vedl Andreas Lave Olsen.

7

Na bližší tyči se k hlavičce probojoval Aleksej Aleksejev, naštěstí pro hostující celek z toho ale nebylo nebezpečné zakončení. Géza Túri nemusel ani zasahovat.

6

A ten nebyl vůbec špatný, jelikož Eduards Tidenbergs po něm zvládl vybojovat rohový kop. Jeho exekuce se ujme zatím výborně hrající Sinelnikovs.

6

U balonu je nyní domácí kapitán v brance Maksims Uvarenko, který se postará o dlouhý nákop směrem dopředu.

5

5. Girts KARLSONS - 1:0

5

Ventspils právě vstřelilo branku!
A máme tu úvodní branku! Lotyšský celek byl v posledních minutách jasně aktivnější a po zásluze se ujal vedení. Parádní centr z levého křídla vyslal Alans Sinelnikovs a výbornou hlavičkou ho zužitkoval útočník GIRTS KARLSONS! Ventspils vede 1:0.

4

Aktivní Alans Sinelnikovs si nyní ve vápně nabíhal na centr z pravé strany, kvůli dobrému zákroku stopera Gregersena ale nezakončil.

4

Rugins nahrál na levé straně Sinelnikovsovi, jehož centr ale dokázal zblokovat bránící Bárdur Hansen. Dobrá obranná práce.

4

Po úvodní akci hostí je u míče stále Ventspils, Víkingur se k němu nemůže dostat a nyní se spíše soustředí na bránění.

3

Nyní se do útoku přesunul lotyšský celek, nicméně centr Sinelnikovse do vápna postrádal přesnost a branka ohrožena nebyla.

2

Po faulu Sinelnikovse byl nařízen přímý kop pro Víkingur, po němž byl k zásahu donucen brankář Uvarenko. Dobrou šanci měl totiž před ním nepohlídaný Gert Åge Hansen, domácí gólman byl ale pozorný!

1

Úvodního výkopu se ujal hostující tým, který se na útočnou polovinu okamžitě probojoval a Andreas Lave Olsen se nyní ujímá autového vhazování.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou celků již nastupují na hrací plochu Ventspils Olimpiskais Centrs! Utkání prvního předkola Evropské ligy 2017 mezi lotyšským týmem a celkem z Faerských ostrovů co nevidět začíná, pohodlně se usaďte.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Náhradníci:

FK Ventspils: Pavlovs – Žulevs, Obuobi, Žigajevs, Mujeci, Alfa, Svarups.

Víkingur Gøta: Rasmussen – H. Jacobsen, Krosslag, H. Hansen, Jarnskor, J. Olsen, Anghel.
Úvodní sestavy:

FK Ventspils: Uvarenko (C) – Boranijaševič, Kolesovs, Jemelins, Rugins – Rečickis, Paulius – Tidenbergs, Aleksejev, Sinelnikovs – Karlsons.

Víkingur Gøta: Túri – B. Hansen, Gregersen (C), E. Jacobsen, G. Hansen – Djurhuus, Vatnhamar – A. Olsen, Djordjević, Samuelsen – Justinussen.

Rozhodčí: Vilkov (RUS) – Gavrilin (RUS), Gerasimov (LTU) – Jegorov (RUS).
Domácí liga
Ventspils je v lotyšské lize po odehrání 12 kol na druhém místě, na vedoucí Spartaks totiž ztrácí celkem čtyři body. Přesto dokázalo nastřílet nejvíce branek v lize, a to 25. Inkasovalo jich ovšem patnáct, v tomto ohledu byli lepší vedoucí Spartaks, třetí Liepāja a pátá Riga FC.

Víkingur Gøta je ve své soutěži také na druhém místě, na vedoucí Klaksvík však ztrácí sedm bodů. Prozatím Víkingur nastřílel 32 branek (třetí nejlepší počin v lize) a inkasoval jich 20 (čtvrtý nejlepší počin v lize). Se situací je na tom tedy podobně jako jeho dnešní soupeř, nicméně Ventspils bude rozhodně favoritem.
Jak se do EL dostali
Ventspils v domácí soutěži obsadilo bronzovou příčku se ziskem 43 bodů. O dva body před ním skončilo Skonto, ligu s 52 body vyhrála FK Liepāja.

Vikingur v uplynulém ročníku obsadil třetí místo, díky čemuž se kvalifikoval do 1. předkola Evropské ligy. Soutěž vyhrál B36 Tórshávn a na druhém místě o bod před Vikingurem skončil Runavík. Na čtvrtý HB Tórshavn měl tým z Gøty náskok hned deseti bodů.
Krásný fotbalový podvečer dámy a pánové! Evropská liga 2016/2017 startuje prvními předkoly, společně se zaměříme na utkání lotyšského FK Ventspils a Vikinguru z Faerských ostrovů. Přeji příjemné počtení!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FK Ventspils – Víkingur Gøta

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 5. Karlsons, 37. Karlsons

Karty:   47. Rečickis (VNS), 61. Jemelins (VNS) – 85. Djordjević (VIK), 88. Anghel (VIK), 90+1. Atli Gregersen (VIK)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:9.

FK Ventspils: Uvarenko (C) – Boranijaševič, Kolesovs, Jemelins, Rugins – Rečickis, Paulius – Tidenbergs, Aleksejev (46. Mujeci), Sinelnikovs – Karlsons (90+3. Svarups).
Náhradníci: Pavlovs – Žulevs, Obuobi, Žigajevs, Mujeci, Alfa, Svarups.

Víkingur Gøta: Túri – B. Hansen, Gregersen (C), E. Jacobsen, G. Hansen – Djurhuus, Vatnhamar – A. Olsen (75. Krosslag), Djordjević (86. J. Olsen), Samuelsen (62. Anghel) – Justinussen.
Náhradníci: Rasmussen – H. Jacobsen, Krosslag, H. Hansen, Jarnskor, J. Olsen, Anghel.

Rozhodčí: Vilkov (RUS) – Gavrilin (RUS), Gerasimov (LTU) – Jegorov (RUS)

Odveta: Víkingur - Ventspils 0:2

Evropská liga (předkola)

Dila Gori – Širak 16:00 1:0

Aktobe – MTK Budapešť 16:00 1:1

Admira – Myjava 17:00 1:1

Ventspils – Víkingur 17:00 2:0

UE Santa Coloma – Loko Záhřeb 17:00 1:3

Bokelj – Vojvodina 17:30 1:1

Fehérvár – Zaria Balti 18:00 3:0

Levadia Tallinn – HB Tórshavn 18:00 1:1

Balzan – Neftçi Baku 18:00 0:2

FK Sloboda – Beitar Jerusalém 18:00 0:0

Dinamo Minsk – Jūrmala 18:00 2:1

Atlantas – Helsinki 18:00 0:2

FC Banants – Omonia Nikósie 18:00 0:1

Riteriai – Kalju 18:00 2:1

Slavia Sofia – Zagłębie 18:30 1:0

AIK Stockholm – Bala Town 18:30 2:0

Europa – Pjunik 18:30 2:0

Göteborg – Llandudno Town 18:30 5:0

Qäbälä – Samtredia 19:00 5:1

Midtjylland – FK Sūduva 19:00 1:0

Zim. Kišiněv – Čichura 19:00 0:1

Differdange – Cliftonville 19:00 1:1

Kukësi – Rudar 19:00 1:1

Larnaka – Folgore 19:00 3:0

Vaduz – FK Sileks 19:00 3:1

Odd – Mariehamn 19:00 2:0

Široki Brijeg – Birkirkara 19:00 1:1

M. Tel-Aviv – ND Gorica 19:15 3:0

Beroe – FK Radnik 19:30 0:0

KF Teuta – Kajrat 20:00 0:1

Domžale – Lusitans 20:00 3:1

Runavík – Soligorsk 20:00 0:2

Connah's Quay – Stabæk 20:15 0:0

Trnava – Hibernians 20:15 3:0

La Fiorita – Debrecín 20:30 0:5

Čukarički – Ordabasy 20:30 3:0

Linfield – Cork City 20:45 0:1

Aberdeen – Fola 20:45 3:1

Hearts – Infonet Tallinn 21:00 2:1

Škendija – Cracovia 21:00 2:0

Shamrock – RoPS Rovaniemi 21:00 0:2

Reykjavík – Glenavon 21:15 2:1

Breidablik – Jelgava 21:15 2:3

Valur – Brøndby 23:00 1:4