Menu

Hokej

Liga mistryň

S.K. Karviná - ženy – HK Poprad

6:2

konec (3:0, 2:0, 1:2)

07.12.2014, 10:00 • Nižnij Novgorod • Ladislav Vácha (@LadislavVacha)

Nejlepší hráčky utkání:

Karviná – Aneta Lédlová (útočnice)
Poprad – Kristina Obercianová (útočnice) (12:43:19)
Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

Karviná – 12 (42)
Poprad – 7 (19)
Ještě si počkáme na statistiku střel na branku.
A karvinské hráčky si ji z plných plic zpívají. Tak to má být.
Na počest vítězek ještě zazní hymna České republiky.
Je konec, Karviná zaslouženě vítězí 6:2 nad slovenským Popradem a v semifinálové skupině E Ligy mistryň obsazuje v ruském Nižném Novgorodu 3. příčku. Slezanky si v poslední třetině ale pořádně zkomplikovaly situaci, když na 2:5 snížila dvěma trefami Kristina Obercianová. Poslední slovo ale patřilo Karolíně Kovářové, jež se radovala po krásné střele od modré čáry.

60:00

Konec zápasu.

Karolína KOVÁŘOVÁ - 6:2

59:20

Karviná právě vstřelila branku!
Poslední slovo patří přeci jen Karviné, která tak stylově zakončuje turnaj! Slezanky se zabydlely v útočném pásmu a na modré čáře napálila ideální přiťuknutí vší silou z mohutného nápřahu KAROLÍNA KOVÁŘOVÁ, po čemž puk zapadl přesně k levé tyčce brankářky Lambertové! Asistence: Aneta Lédlová, Dominika Lásková.

59:14

A teď to platí dvojnásob. Poprad měl na ledě příliš mnoho hráček, dvě minuty odsedí Lenka Krajňáková (POP).

59:05

Karviná dojela nahozený puk ve svém pásmu a v klidu rozehrává. Už se rozeběhla poslední minuta základní hrací doby, tohle už by neměly Slezanky v žádném případě pustit.

58:59

A znovu HK pod tlakem raději nevymýšlel složitou rozehrávku, jež by byla riskantní kvůli napadajícím hráčkám Karviné, a vyhodil na icing.

58:40

Karviná kombinuje v útočném pásmu. Zbytek utkání chce dohrát v klidu a nedopustit už žádné drama. Poprad totiž ukázal, že také umí tvrdě udeřit.

58:11

Poprad sice získal v pásmu puk, ale při hře 4 na 4 vyhodil jen na icing.

57:50

Na modré čáře převzala puk Karolína Kovářová a vypálila. Brankářka Lambertová měla dobrý výhled a neměla problém s tím, aby letící kotouč ukryla ve své lapačce.

57:36

Gabriela Krivjanská (POP) – 2 minuty – hákování.

57:19

Renáta Kytková (KNZ) – 2 minuty – držení protihráčky.

56:52

Tohle byla hezká akce! Renáta Kytková v levém kruhu našla zadovkou Kateřinu Solničkovou, jež mířila dobře nad beton, ale brankářka Lambertová skvěle zasáhla lapačkou!

56:38

Další nepříjemná rána ze strany, ale gólmanka Lambertová zasahovat nemusela, protože kotouč proletěl vedle vzdálenější tyčky.

56:11

Poprad propadl v útočném pásmu a musí se bleskově vracet zpět, protože Karviná zakládá rychlý protiútok.

55:54

Brankářka Lambertová vypomohla své obraně, když si povyjela proti odraženému puku a schovala ho až do přerušení hry ve své výstroji.

55:30

Karviná získala puk a už se řítí vpřed.

55:10

Kristina Obercianová se nemazala s pukem v levém kruhu a ihned ho poslala směrem na bránu. U první tyčky dobře zasáhla gólmanka Bečevová.

54:44

A Karviná už je v plném počtu. Zbytek oslabení odehrála v naprosté pohodě, když soupeřky ze Slovenska k ničemu nepustila.

54:13

Poprad má i nadále k brance, jíž střeží gólmanka Bečevová, hodně daleko a musí se naopak soustředit na defenzivu. Karviná hraje skvěle.

53:58

Paradoxně je to ale Karviná, kdo útočí. Slovenský klub se zatím v přesilovce hodně trápí.

53:24

Poprad je kompletní a začíná mu přesilovka.

53:20

Dominika Lásková o sobě dala opět vědět, ale z dobré pozice před bránou nezamířila přesně a kotouč končí v moci brankářky Lambertové.

53:04

Hokejistky z České republiky drží kotouč v útočném pásmu, kde si přihrávají a hledají si cestu k ohrožení gólmanky Lambertové, jež teď má mnohem méně práce.

52:44

Poměr sil na ledě se vyrovná, potom začne Popradu přesilovka. Na lavici hanby je za vražení na hrazení vykázána Kateřina Solničková (KNZ).

52:14

Karviná se i nadále trápí s poctivým obranným blokem Slovenek, který se dobře pohybuje.

51:58

Karviné se zatím v početní převaze moc nedaří, Poprad se prezentuje hodně aktivní a účinnou defenzivou.

Neuznaná branka Popradu

51:24

Ještě že tak! I když kotouč propadl gólmance Bečevové od betonů po střele od modré čáry za záda, nakonec gól neplatí. Místo toho usedá na lavici hanby Martina Staronová (POP) za nedovolené bránění.

51:06

Tohle teď Karviné bohatě stačí, vybojovala vhazování v útočném pásmu.

50:52

Teď měla Karviná i pořádnou porci štěstí! Popradské útočnice dorážely z bezprostřední blízkosti na brankářku Bečevovou, která ale v pozici ležmo všechny projektily zlikvidovala!

50:40

Poprad už okupuje útočné pásmo a snaží se vyšachovat karvinskou defenzivu.

50:17

Výborně, S.K. opět odpálil kotouč až do hájemství brankářky Lambertové.

50:05

Martina Staronová si vybruslila z rohu pásma až před brankoviště, ale při pokusu zakončit nechtěně podrazila Vendulu Přibylovou. Karvinské hráčky si s útočnicí Popradu potom ještě vyřizovaly po přerušení hry účty.

49:50

Karviná to udělala velmi dobře a hned po vhazování vyhodila přes celé hřiště.

49:28

Katka Kaplanová (KNZ) – 2 minuty – podražení.

49:11

Hokejistky ze Slezska už znovu operují s kotoučem na holích v útočném pásmu.

48:43

Obrázek hry se nemění, i nadále se bojuje hlavně o střed hrací plochy. Obě gólmanky mají naprosté minimum práce a spíše jen nezúčastněně sledují dění před sebou.

48:15

Kotouč se teď stěhuje po ledové ploše sem a tam, ale nic zajímavějšího ani u jedné z branek nevidíme.

47:57

Karviná si vytvořila několik slibných příležitostí! Dostala se do samostatného úniku, zřejmě to byla Kateřina Solničková, ale trefila jen betony brankářky Lambertové! Potom neuspěly ani její spoluhráčky. Gólmanka Bečevová už je zpět v brankovišti.

47:07

Poprad je teď pod obrovským tlakem, která vůbec neubírá na své intenzitě. Slovenky se horko těžko dostávají ke kotouči u své branky.

46:35

Poprad se vepředu moc dlouho neohřál, kotouč už znovu drží Karviná a vyměňuje si ho na dostřel brankářky Lambertové.

46:11

Karviná se z nepříjemných úderů HK teď přeci jen trošku vzpamatovala a daří se jí kombinovat v útočném území. Zatím bez střelby.

45:54

Karviná sice podržela chvíli hru za popradskou bránou, ale souboj zde prohrála a opět mohou rozehrávat hráčky v modrých dresech.

45:38

A pozor, Karviná střídá gólmanky! Kateřinu Bečevovou nahradila její mladší kolegyně Barbora Dvořáková.

45:35

Gabriela Krivjanská nic složitého nevymýšlela a i vzhledem k předchozímu popradskému gólu vystřelila i z nepříliš příznivé pozice. Brankářka Bečevová byla u své pravé tyče pozorná.

45:06

Jenže HK je neuvěřitelně při chuti a opět už vymýšlí něco nebezpečného při kombinaci v útočném území. Zatím neúspěšně.

44:54

Karviná teď alespoň trochu otupila popradský tlak a vyvezla kotouč po delší době do blízkosti gólmanky Lambertové.

44:25

Slovenky opět pořádně zatlačily defenzivu S.K. do úzkých a brankářka Bečevová musela hasit požár po střele z bezprostřední blízkosti!

43:57

Poprad je rázem na koni a má teď rozhodně mnohem víc ze hry. Doufejme, že Karviná se nakonec zbytečnými góly o vítězství nepřipraví.

Kristína OBERCIANOVÁ - 5:2

43:17

Poprad právě vstřelil branku!
Bohužel, Slovenky snižují už na tříbrankový rozdíl! Poprad se usadil v útočném pásmu a z mírného úhlu na pravé straně vypálila po ledě bekhendem KRISTINA OBERCIANOVÁ, ale gólmanka Bečevová si vybrala slabší chvilku, když jí kotouč projel mezi betony a strážkyně karvinského brankoviště si vzápětí po pádu na led sama srazila puk do brány! Bez asistence.

42:48

Katka Kaplanová se vydala s pukem za bránu a po tvrdém souboji zůstala na ledě ležet popradská obránkyně Petra Országhová, jež se drží za ruku.

42:35

Slezanky se zabydlely v útočném pásmu a vyměňují si kotouč na dostřel gólmanky Lambertové.

42:06

A pozor, Poprad začíná nebezpečně zlobit. Brankářka Bečevová byla znovu poslední karvinskou instancí, když zlikvidovala střelu z mezikruží.

41:46

Karviná se usadila v útočném pásmu a dokázala vyvinout tlak na gólmanku Lambertovou, která si ale dokázala poradit ve spolupráci se svojí obranou.

Kristína OBERCIANOVÁ - 5:1

41:13

Poprad právě vstřelil branku!
To je velká škoda, brankářka Bečevová čisté konto neudrží! Lenka Krajňáková našla zpoza brány před brankovištěm Blanku Šulíkovou, jíž sjel puk z hole, ale nakonec to bylo pro slovenský tým dobře, protože zblízka tak mohla dorážet do odkryté brány KRISTINA OBERCIANOVÁ! Asistence: Blanka Šulíková, Lenka Krajňáková.

41:00

Slovenky se teď zabydlely v útočném pásmu.

40:27

Karviná podnikla do útočného území nebezpečný útočný výpad, ale ten skončil nepřesnou střelou zblízka. Hraje se v neutrální zóně.

40:06

Poprad se po vhazování ujal kotouče, ale málem o něj na vlastní modré čáře přišel. Z toho by byl slibný protiútok.

40:01

Začala třetí třetina.
Hráčky obou mužstev už se vracejí zpět na led, třetí třetina každým okamžikem začne.
Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

Karviná – 9 (30)
Poprad – 10 (12)
I když Poprad začal 2. třetinu velmi aktivně a vytvořil si několik šancí, nakonec udeřilo na druhé straně, když se zapsala do střelecké listiny z dorážky Sára Sadilková. A když si ve 37. minutě udělala Aneta Lédlová při luxusní individuální akci z protihráček jen slalomové tyčky a zamířila přesně k tyči, svítil na tabuli už stav 5:0. Třetí perioda začne zhruba v 11:34.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Poprad ještě kombinuje v útočném území.

39:36

Obrana S.K. i nadále odolává na jedničku podtrženou, teď se povedlo jeho čtveřici posunout kotouč až do středního pásma.

39:14

Kotouč už je znovu v karvinském pásmu, ale Poprad se nemůže probít do slibnějšího zakončení.

39:00

Slezanky se zatím brání dobře, Slovenky k ničemu nepustily.

38:32

Kateřina Solničková (KNZ) – 2 minuty – nedovolené bránění.

38:26

Tohle byla tutovka jako hrom! Karviná nádhernou kombinací vyšachovala popradskou defenzivu a zblízka mohla skórovat Kateřina Solničková, ale ztroskotala na betonech Lambertové!

38:10

Kotouč už drží znovu Karviná.

37:41

Kotouč se teď potuluje hlavně v blízkosti středového kruhu, ani jednomu z týmů se nedaří založit kloudnější akci nebo si vytvořit souvislejší tlak.

37:04

Karviná pokračuje v koncentrovaném výkonu, i nadále se jí daří hrát daleko od své brankářky Bečevové.

Aneta LÉDLOVÁ - 5:0

36:11

Karviná právě vstřelila branku!
Tak tohle byla překrásná branka a brankářka Lambertová loví puk smutně ze své sítě popáté! Gólmanka Kateřina Bečevová předložila puk do jízdy ANETĚ LÉDLOVÉ, jež předvedla naprosto úchvatné sólo, když se prokličkovala z pravého křídle kolem několika protihráček až před bránu a z dobré střelecké pozice skóroval přesně k tyčce! Asistence: Kateřina Bečevová.

35:50

Rozhodčí nakonec řešily šanci Venduly Přibylové, jež se probila až před bránu a zblízka nastřelila zřejmě tyčku.

35:35

Může se pokračovat ve hře.

35:35

Na vhazování si ještě počkáme, sudí ještě něco zřejmě řeší s videorozhodčím.

35:35

HK už se probil do útočného pásma, ale při útočné kombinaci už se s kotoučem dostal do středního pásma. Píská se tak postavení mimo hru.

35:04

Karviná se teď ocitla v dobré šanci, brankářka Lambertová měla i pořádný kus štěstí, že po střele zblízka neskončil puk za jejími zády!

34:45

Dominika Lásková, která hraje na turnaji opravdu skvěle a s velkým sebevědomím, se opět zkoušela prokličkovat kolem obránkyň, ale kotouč jí sjel z hole a dojel k brankářce Lambertové.

34:27

Ostrá rána od modré čáry si nenašla cestu k brankářce Bečevové, protože byla zblokována mezi kruhy v nepřehledné skrumáži těl.

34:22

Karviná špatně střídala a pyká za příliš mnoho hráček na ledě. Trest odsedí Kateřina Solničková (KNZ).

34:04

Poprad pořád neví, kam dřív skočit. Karviná mu teď, lidově řečeno, nedává vůbec čichnout.

33:35

Karviná se protlačila k další ranám od modré čáry, ale těm tentokrát scházela potřebná přesnost. Slezanky však stále mají puk u gólmanky Lambertové.

33:06

Anna Zíková vystřelila z blízkosti modré čáry, ale její projektil zamířil přesně do náruče připravené gólmanky Lambertové, jež přerušila hru.

32:42

Tohle byla šance jako hrom! Poprad si opět nepohlídal nebezpečný předbrankový prostor, ze kterého Karviná vyprodukovala několik nepříjemných střel!

32:12

Obrana Slovenek už si musí znovu dávat dobrý pozor, Karviná rozjela v útočném pásmu dlouhou kombinaci.

31:53

Karviná teď hraje velmi dobře takticky a přesně to, co nyní potřebuje. Za vysokého vedení má ve své moci častěji puk a drží ho daleko od své brány.

31:26

Vendula Přibylová dostala dobře nabito před brankoviště a z mírného úhlu na pravé straně vyprášila u první tyčky betony gólmanky Lambertové.

31:10

Karviná drží puk na svých holích a od svého území rozvíjí novou útočnou akci.

30:55

Děj hry se teď odvíjí hlavně v blízkosti středového kruhu, kde hráčky o puk srdnatě bojují.

30:26

Poprad teď otupil útočný nápor svých soupeřek, drží hru alespoň u středového kruhu.

30:00

Teď měla brankářka Lambertová a celý její tým obrovské štěstí! Hned několik hráček Karviné se probilo před bránou k puku a snažily se přidat pátý gól, ale nepovedlo se jim došťouchat hrací předmět do sítě!

29:38

Slezanky si chtěly pomoci nahozením do útočného pásma, ale u kotouče byly první obránkyně slovenského klubu.

29:21

Karviná si dlouho krátkými přihrávkami vyměňovala v útočném pásmu puk, který když Poprad získal vyhodil na zakázané uvolnění.

29:05

Na ledě to teď vypadá, jako kdyby hrál S.K. přesilovku, ale oba týmy jsou v kompletním složení.

28:40

Dominika Lásková se prosmýkla až do předbrankového prostoru, ale trefila jen betony gólmanky Lambertové. Při odjezdu na střídačku jen nechápavě kroutí hlavou. Z dorážky neuspěla ani Aneta Lédlová!

28:08

Karviná už má znovu na své straně obrovský tlak a nepouští Poprad od jeho brány.

27:40

Hra je teď značně neurovnaná, kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale šancí vidíme hodně málo. Obě obrany jsou pozorné.

27:08

Slezanky se pokoušejí odpovědět zvýšenou ofenzivní aktivitou, zatím se jim nedaří přesněji zakončit.

26:39

Karviná už je kompletní a sluší se podotknout, že přečkala docela krušné chvilky. Brankářka Bečevová v těžké zkoušce obstála a drží stále nulu.

26:17

Slovenky teď pořádně zaměstnaly brankářku Bečevovou střelami z různých pozic útočného pásma a vypadalo to, že za českou gólmanku chytala i tyčka!

25:59

Teď už se Karviná musí bránit.

25:32

Aneta Lédlová ukázala rychlé nohy a šikovné ruce, když si vybruslila zpoza brány a snažila se puk trefit z mírného úhlu na pravé straně do brány, ale minula o kousek vzdálenější tyčku!

25:07

Karviná to udělala velmi dobře a vyvezla puk do útočného pásma, kde získala i vhazování.

24:59

Poprad drží útočné pásmo a kombinuje.

24:31

Anna Zíková (KNZ) neměla jinou možnost než zabránit gólové šanci podražením. Předtím zblízka nebezpečně pálila jedna z hráček Popradu, ale gólmanka Bečevová ji skvěle vychytala.

23:42

Karviná opět způsobila pořádný rozruch u popradského brankoviště, Slovenky ale vše ustály bez úhony.

Sára SADILKOVÁ - 4:0

23:17

Karviná právě vstřelila branku!
Ledová sprcha pro soubor ze Slovenska, který byl od úvodního vhazování prostřední části lepší! Aneta Lédlová si několikrát vyměnila kotouč se SÁRAOU SADILKOVOU, a i když zblízka trefila jen betony gólmanky Lambertové, její spoluhráčka doklepla puk z několika kroků do úplně prázdné brány! Francouzská brankářka se hodně zlobí na své spoluhráčky! Asistence: Aneta Lédlová, Markéta Výtisková.

22:14

Gólmanka Karviné se musí mít neustále na pozoru. Její spoluhráčky v poli ale zatím odvádějí spolehlivou práci.

21:57

Slovenky očividně zlepšily svou hru oproti první třetině, teď se jim daří hrát u gólmanky Bečevové.

21:29

Poprad teď dokázal zahrozit. Po zblokované střele se dostal do přečíslení, které zakončila z nápřahu na levé straně Lenka Krajňáková. U první tyčky našla jen náruč Kateřiny Bečevové.

21:10

Karviná se dostala do útočného pásma, ale zde nic nebezpečnějšího nevymyslela.

20:55

Teď už se jim ale povedlo přejít k útočné modré čáře. O kotouč svádějí urputný souboj v blízkosti střídaček.

20:32

Karviná se pokouší ve svém pásmu rozehrát, ale Poprad se prezentuje velmi aktivním presinkem. Slezanky tak mají menší problémy.

20:10

Poprad se po vhazování sice dostal na okraji kruhů ke střele, ale ta byla hodně nepřesná a o notný kus minula levou tyčku brankářky Bečevové.

20:01

Začala druhá třetina.
Vše je připraveno na začátek prostřední části.
Střely na branku v 1. třetině:

Karviná – 21
Poprad – 2
Úvodní dvacetiminutovka je u konce a měla jasného vítěze. Karviná svého slovenského soupeře z Popradu jednoznačně přehrála a naprosto zaslouženě vede 3:0, když se dvakrát trefila česká reprezentantka Vendula Přibylová a jednou mířila přesně do černého Aneta Lédlová. Prostřední část začne přibližně v 10:45.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Poprad se sice dostal ještě dopředu, ale zakončit před sirénou už zřejmě nestihne.

19:41

A povedlo se, z otočky pálila mezi kruhy po ledě Katka Kaplanová a vyprášila připravené betony gólmanky Lambertové.

19:11

S.K. ještě v poslední minutě úvodní třetiny zkouší něco nebezpečného vymyslet.

18:47

HK po zisku kotouče vyvezl hru do soupeřova území, kde se však dlouho neohřál. O kotouč brzy přišel.

18:15

Popradská defenziva musí znovu vyhlásit stav pohotovosti, protože Slezanky už se opět nacházejí v palebných pozicích.

17:59

Teď je nepustilo kupředu postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.

17:40

Na tvářích hokejistek Karviné jsou vidět úsměvy. Je jasné, že Češky zatím naprosto ovládají hru.

17:07

Slovenky bojovaly o kotouč v rohu útočného pásma, ale Karviná byla o něco důraznější a už znovu kvapí s pukem na holích zpět ke Caroline Lambertové.

16:41

Poprad vybojoval kotouč a vyhodil do útočného pásma tak, aby nešlo o zakázané uvolnění. Jeho zadní řady si tak mohou odpočinout.

16:10

Další tvrdý projektil vypustila ze své hole na okraji pravého kruhu Nikola Gápová a gólmanka Lambertová kotouč vyrazila do ochranné sítě.

15:58

Slovenky se musí stále s vypětím všech sil bránit, Karviná hraje fantasticky a zatím dokonale potvrzuje roli papírového favorita.

15:33

Slibnou šanci teď Karviná nedokázala využít! Aneta Lédlová mezi kruhy postrčila puk do jízdy kapitánce Kytkové, jež si sjela před brankoviště a bekhendem nechala vyniknout gólmanku Lambertovou!

15:02

Poprad se stále nemůže u své brány dostat k puku.

14:32

A už je tu znovu útočná kombinace a nápor Karviné.

14:06

Tlak S.K. teď přeci jen opadl, protože Popradu se povedlo získat puk a přesunout se s ním alespoň na chvíli k brankářce Bečevové, jež se ve svém brankovišti určitě nudí.

13:40

Obrázek hry se nemění. Karviná stále na ledě jasně panuje a Poprad se musí soustředit výhradně na hlídání svých zadních vrátek.

13:12

Karviná se i nadále drží na dostřel brankářky Lambertové. Ta měla teď velké štěstí, že před ní úplně osamocená protihráčka netrefila puk ideálně!

12:59

Poprad neví, kam dřív skočit. Nastolenému tempu svých soupeřek vůbec nestačí, z čehož pramení časté fauly.

Vendula PŘIBYLOVÁ - 3:0

12:22

Karviná právě vstřelila branku!
Tak to byla rychlostí, další parádní kombinace v podání Slezanek a je to už 3:0! Klára Hudečková přebrala puk v rohu pásma a poslala kus černé gumy mezi kruhy na připravenou VENDULU PŘIBYLOVOU, jež tvrdou ranou z první propálila přesouvající se gólmanku Lambertovou! Asistence: Klára Hudečková, Kateřina Solničková.

12:12

Alexandra Gaborčíková (POP) – 2 minuty – hákování.

12:04

Karviné nevyšel přechod do ofenzivní fáze podle představ, píská se zakázané uvolnění.

11:54

Slovenky vybojovaly kotouč a podařilo se jim vyhodit.

11:36

Kolem popradské brány opět prosvištělo několik puků z blízkosti modré čáry, brankářka Lambertová tak nemusela zasahovat.

11:04

Karviná je zabydlena na dostřel brankářky Lambertové, ale nedaří se jí v zakončení. Chybí jí větší klid a přesnost.

10:27

Seda Demirová (POP) vyloučena na 2 minuty za hákování.

10:14

A Karviná nepolevuje ve své útočné aktivitě a hraje teď ve velké pohodě. Brankářka Lambertová si nemůže ani na chvilku odpočinout.

Aneta LÉDLOVÁ - 2:0

09:51

Karviná právě vstřelila branku!
Slezanky nakonec přesilovku využívají a radují se z dvoubrankového náskoku, vstup do utkání jim vyšel opravdu na jedničku podtrženou! Renáta Kytková tvrdě vypálila z okraje pravého kruhu a brankářka Lambertová vyrazila puk jen před sebe, odkud přispěchala s pohotovou dorážkou do odkrytého koutu brány ANETA LÉDLOVÁ! Asistence: Renáta Kytková.

09:38

Další rána vyletěla od modré čáry, gólmanka Lambertová podržela puk na betonech a nedovolila dorážet dotírající Sáře Sadilkové.

09:08

Tohle se Slezankám nepovedlo. Když se pokusily o návrat do blízkosti gólmanky Lambertové, provinily se zakázaným uvolněním.

08:58

Poprad nakonec po chvilce snažení ukořistil kotouč a osvobodil se dlouhým vyhozením.

08:37

Karviná sice drží postavení v útočném pásmu, ale horko těžko se přes napadající protihráčky probíjí ke střelbě.

08:05

Anna Dzurňáková (POP) – 2 minuty – krosček.

07:59

Karviná pokračuje v tlaku, od modré čáry střílela Anna Zíková, ale její rána byla mezi kruhy zblokována vedle popradské brány.

07:43

Gólmanka Lambertová vyrazila nepříjemnou střelu od modré čáry a vzápětí se musela mít na pozoru před případnými dorážkami, protože střelkyně Karviné před ní na tuto činnost číhaly.

07:10

Kateřina Solničková přebrala v útočném pásmu puk a nevymýšlela nic složitého. Z pravého kruhu zkusila štěstí a prověřila lapačku brankářky Lambertové.

06:46

Karviná má na své straně od úvodního vhazování značnou územní převahu. Teď se snaží střílet ze všech možných pozic útočného území.

06:15

A ve střehu už se musí mít znovu gólmanka Lambertová, jejíž branku hokejistky z České republiky obléhají.

05:52

Slovenský tým byl dlouho pod tlakem, ale teď se mu přeci jen povedlo přenést děj hry k brankářce Bečevové, jíž však nedokázal vážněji ohrozit.

05:21

Karviná pokračuje v útočné aktivitě, z prostoru kruhů to tentokrát zkusila Dominika Lásková, jež hraje na turnaji skvěle, ale našla jen náruč brankářky Lambertové.

05:05

Brankářka Lambertová musela vyrážet nepříjemnou střelu po ledě z mezikruží a vzápětí si poradila i s bekhendovou dorážkou Kateřiny Bukolské.

04:36

Slezanky už mají puk pod kontrolou a opět obléhají popradskou bránu.

04:04

O kotouč se teď bojuje hlavně ve středním pásmu. Ani jednomu z týmů se nedaří přejít do útočných pozic.

Vendule PŘIBYLOVÁ - 1:0

03:42

Karviná právě vstřelila branku!
Výborně, Karviná jde do vedení po velmi povedené akci! Kateřina Solničková našla od modré čáry mezi kruhy Dominiku Láskovou, která se elegantní kličkou uvolnila a naservírovala lahůdkový pas před brankoviště úplně volné VENDULE PŘIBYLOVÉ, jež bez přípravy zasunula puk mezi betony gólmanky Lambertové! Asistence: Dominika Lásková, Kateřina Solničková.

03:08

Tohle byla dobrá pozice, ale Kateřina Solničková po nahrávce před brankovištěm netrefila puk ve vyložené gólové pozici ideálně!

02:35

Hráčky v bílém si hledají cestu znovu do blízkosti gólmanky Lambertové.

02:18

Jenže o puk brzy přišly a kupředu se opět natlačila Karviná. Střela, jež vyletěla z mezikruží, měla sice dobrou razanci, ale byla nepřesná.

01:59

S.K. se nepovedlo udržet útočné pásmo, hrát tak mohou hokejistky ze Slovenska.

01:31

Česká reprezentantka Vendula Přibylová zkusila štěstí dalekonosnou ranou od modré čáry, jež skončila v lapačce brankářky Lambertové.

01:12

A teď už si vyměňují kotouč na dostřel brankářky Lambertové.

00:55

Slezanky drží puk na svých holích a hledají si cestu do útočného pásma.

00:27

Vpřed se vydala i Karviná a podařilo se jí zakončit. Do levého kruhu si najela Katka Kaplanová a trefila připravenou lapačku gólmanky Lambertové.

00:12

Poprad se vydal kupředu, ale brankářku Bečevovou nedokázal ohrozit. Trenér Štoudek tak poslal na turnaji do hry všechny brankářky, které měl k dispozici.

00:01

Utkání právě začalo.
A nechybí už ani Poprad v modrém.
Hokejistky Karviné, které v dnešním důležitém utkání nastoupí v bílých dresech, už jsou na ledě.
Úvodní sestavy:

S.K. Karviná – ženy:Bečevová (Dvořáková) – Kovářová "A", Zíková, Walicová, Hudečková, Výtisková, Brotánková – Gápová "A", Kaplanová, Bukolská – Lásková, Solničková, Přibylová – Lédlová, Kytková "C", Sadilková.

HK Poprad: Lambertová (Štefaniaková) – Országhová "A", Raková "C", Krivjanská, Gaborčíková, Čarnooká, Kováčiková – Gorecká, Dzurňáková "A", Staronová – Obercianová, Šulíková, Krajňáková – Drdáková, Kováčiková, Demirová – Korenková.

Rozhodčí: Kaisa Ketonenová (FIN), Marie Picavetová (FRA) – Irina Mogilniková (KAZ), Olga Steinbergová (RUS).

Jediný gól Karviné dala Dominika Lásková

Karviná má na kontě jeden bod a s oběma soupeři sehrála vyrovnané bitvy, zatímco Poprad utrpěl dvě vysoké a nepříjemné porážky. Slezanky tak budou papírovým favoritem.
Poprad má po úvodních dvou vystoupeních na turnaji co napravovat. Na úvod nestačil na Vídeň, když musel skousnout nepříjemnou porážku 0:7. Hokejistky ze Slovenska si nespravily chuť ani proti domácímu Nižnému Novgorodu a po výsledku 1:7 zamířily smutně do kabin. Na turnaji se jim zatím podařilo skórovat jen jednou.
Karviná předvedla dobré výkony, když v úvodním utkání smolně nestačila na domácí Nižnyj Novgorod po prohře 0:3, ale vzápětí dokonale zaskočila favorizovanou Vídeň a vytěžila proti ní velmi cenný bod. Díky přesné trefě Dominiky Láskové a skvělému výkonu brankářky Blanky Škodové dotáhla zápas až do samostatných nájezdů, v nichž nakonec padla (1:2sn).
Dobrý den! Je mou milou povinností přivítat vás u posledního hracího dne ze semifinále Ligy mistryň skupiny E, kterou hostí ruský Nižnyj Novgorod. V přímém souboji o 3. místo si to rozdají S.K. Karviná a HK Poprad. Utkání začíná v 10:00.

S.K. Karviná - ženy – HK Poprad

6:2

konec (3:0, 2:0, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Přibylová (Lásková, Solničková), 10. Lédlová (Kytková), 13. Přibylová (Hudečková, Solničková), 24. Sadilková (Lédlová, Výtisková), 37. Lédlová (Bečevová), 60. Kovářová (Lédlová, Lásková) – 42. Obercianová (Šulíková, Krajňáková), 44. Obercianová

S.K. Karviná - ženy: Bečevová (46. – 48. Dvořáková) – Kovářová "A", Zíková, Walicová, Hudečková, Výtisková, Brotánková – Gápová "A", Kaplanová, Bukolská – Lásková, Solničková, Přibylová – Lédlová, Kytková "C", Sadilková.

HK Poprad: Lambertová (Štefaniaková) – Országhová "A", Raková "C", Krivjanská, Gaborčíková, Čarnooká, Kováčiková – Gorecká, Dzurňáková "A", Staronová – Obercianová, Šulíková, Krajňáková – Drdáková, Kováčiková, Demirová – Korenková.

Rozhodčí: Kaisa Ketonenová (FIN), Marie Picavetová (FRA) – Irina Mogilniková (KAZ), Olga Steinbergová (RUS)

Průběh zápasu
1. třetina
03:42
08:05
09:51
10:27
12:12
12:22
Po 1. třetině
2. třetina
23:17
24:31
34:22
36:11
38:32
Po 2. třetině
3. třetina
41:13
43:17
49:28
51:24
52:44
57:36
59:14
59:20
Konec