Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera

5:2

konec (1:1, 3:0, 1:1)

06.12.2014, 16:00 • Tipsport arena • Tereza Velikovská

Tipsport: 2.2 4.2 2.39 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Sparťané si už závěr zápasu pohlídali a berou tři body. Přichystali tak Vítkovicím první porážku v nadstavbové části DHL extraligy juniorů, sami naopak zůstávají po třech zápasech neporažení. (17:58:19)

60:00

Konec zápasu.

58:26

A hned se také zapojil do útoku, a sparťané tak měli přečíslení tři na dva. Dostali se k několika dorážkám, ale Wanecki kotouč udržel před brankovou čarou.

57:58

Kotouč opět míří k brance Waneckiho, Arnošt za chvíli skočí na led.

57:30

Střelu Ballnera obětavě zastavil Knobloch.

56:42

Sparťané vyhazují a jdou střídat.

56:14

Za podražení je vyloučen domácí Daniel Arnošt (SPA). Vítkovice mají zřejmě poslední šanci na to, aby se ještě dostaly do hry.

55:41

Střelu hostů zblokoval Vacek, k Langerovi se kotouč vůbec nedostal.

53:08

Vítkovicím se nedaří usadit se na delší čas v útočném pásmu, sparťané se snaží eliminovat jejich pobyt u své branky na minimum.

50:31

Po střele Procházky od modré čáry měl Wanecki obrovské potíže, kotouč poskakoval v brankovišti, ale do sítě nakonec nezamířil.

49:51

Vítkovice znovu vyhazují až k Langerovi.

49:40

Zatím to vypadá spíše na první variantu, hra v početní výhodě se jim zatím vůbec nedaří.

48:30

Nyní navíc na trestnou lavici míří Patrik Demel (VIT) na dvě minuty za sekání. Sparťané mají přesilovku, ve které mohou udržet náskok nebo ho dokonce navýšit.

48:03

Vítkovice právě vstřelily branku!
Tak přece jen přidávají Ostravané druhý gól a snižují na rozdíl tří branek,když času na obrat už jim moc nezbývá. Prosadil se MARTIN BLAHUTA. Asistence: David Sysala.

47:38

Ballner se po nabídce Györiho, kterou vystihl vítkovický bek, vydal do rychlého protiútoku, ale domácí obrana ho stihla zastavit.

47:07

Hra má stále vysoké tempo, ale na hráčích už je vidět únava a kombinace často končí nepřesnými nahrávkami.

46:05

Sparťanský gólman si poradil i se střelou Kuťáka z velkého úhlu, mezi svým tělem a tyčku nenechal žádnou mezeru, kudy by mohl kotouč projít za jeho záda.

44:22

Ostravané zkouší zvrátit nepříznivý stav a vývoj zápasu alespoň trošku zdramatizovat, ale marně. Když už se dostanou ke střele, zastaví ji jistý Langer, jako v případě Gřešova pokusu z kruhu.

42:44

Sparta právě vstřelila branku!
Teď už se ale domácí prosazují. Po nahrávce Polesného přidal pátý zářez proti vedoucímu týmu tabulky VÁCLAV KLINDERA. Asistence: Jan Polesný, Lukáš Bláha.

42:38

Střelu Polesného ukryl Wanecki bezpečně v lapačce, na puk měl dobrý výhled.

41:58

Teď musel pro změnu zasahovat Langer, taky úspěšně.

40:53

Brejcha byl sám před Waneckim, ale zády. Než se otočil, stihl se ostravský brankář přesunout a připsal si úspěšný zákrok.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Kafka nebezpečně tečoval střelu svého spoluhráče, ale jen vedle branky.

38:44

Lojka se dostal k puku mezi kruhy, jeho střelu Wanecki dokázal zlikvidovat.

38:11

Střelu Illéše Langer vyráží nad branku.

36:47

Sparta právě vstřelila branku!
Další povedená kombinace trojice Litera – Brejcha – Györi znamená čtvrtý sparťanský gól. Brejcha poslal ideální křižný pas od mantinelu ke vzdálenější tyči, kde PETR LITERA bez problému doklepl puk do odkryté části branky. Asistence: Tomáš Brejcha, Marek Györi.

35:50

Hostující Blahuta uháněl po levém křídle a zvolil zakončení golfákem. Jeho střela se mezi tři tyče nevešla a zaduněla o zadní mantinel.

34:37

Langer ztratil hokejku, jeho spoluhráč mu ji sice podával, ale sparťanský brankář ji nezachytil. Sparťané tuto kritickou situaci zvládli.

33:29

Arnošt opět ve vlastním oslabení vyvezl puk a pošetřil čas na vystřídání svých spoluhráčů.

33:00

Ačkoliv Vítkovice po dvou slepených gólech stále působí malinko opařeně, v přesilovce jsou velmi nebezpečné. Langer teď raději před dorážejícími soupeři zalehl kotouč.

32:25

Domácí Lukáš Bláha (SPA) vyloučen na dvě minuty za sekání.

31:59

Přečíslení tři na dva v podání Vítkovic končí nepovedenou kombinací.

31:30

Defenziva Vítkovic teď není zrovna ukázková. Sparťané se dlouho drželi v útočném pásmu a několikrát trefili hráče soupeře. Nikdo z hostů ale nedokázal puk odpálit.

30:22

Kadeřávek je zpátky na ledě, Sparta se v oslabení ubránila.

30:06

Arnošt pláchl v oslabení, tísněn obráncem vystřelil, Wanecki vyráží.

29:33

Sysala zkoušel střílet z horní hranice pravého kruhu, Langer zasahuje lapačkou.

28:22

Patrik Kadeřávek (SPA) zahákoval Gřeše, který objížděl sparťanskou branku, a inkasuje za to dvouminutový trest.

27:20

Augustin po nahrávce Procházky zpoza branky nejprve střílel a poté ještě dorážel. Vítkovická obrana mu nechala trestuhodně moc prostoru a má štěstí, že sparťané nepřidali čtvrtou trefu.

24:36

Sparta právě vstřelila branku!
Teď se Ostravanům skutečně vůbec nedaří, inkasují už potřetí. Za 29 vteřin po druhém gólu se sparťané znovu prosazují zásluhou PETRA LITERY, který zužitkoval křižnou nahrávku Györiho. Asistence: Marek Györi, Tomáš Brejcha.

24:07

Sparta právě vstřelila branku!
Nedáš – dostaneš se opět potvrdilo. Po obrovské šanci Vítkovic je tu zničehonic gól Sparty. Tu do vedení posílá MAREK GYÖRI, který zblízka dorazil za Waneckiho Brejchovu střelu. Asistence: Tomáš Brejcha, Ondřej Mikliš.

23:50

Obrovská šance hostů! Illéš prokličkoval před branku a posílal puk na Blahutu, domácí odolali.

23:00

Langer vyrazil další střelu soupeře do ochranné sítě, bude se vhazovat po jeho pravici.

21:50

Jáchym a Kafka opět v dobré příležitosti, úvod druhé dvacetiminutovky zatím patří hostům.

21:01

Ballner přebruslil obranu Sparty a nabízel kotouč spoluhráčům před branku, ale obránce Vokurka ho dokázal ztečovat do bezpečí.

20:01

Začala druhá třetina.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Vítkovice právě vstřelily branku!
Tohle je pro Spartu hodně studená sprcha. Ostravané se vydali do rychlého protiútoku a pouhou sekundu před koncem první třetiny srovnávají zásluhou dorážky DAVIDA BALLNERA. Asistence: Jakub Illéš, Martin Blahuta.

19:41

Krudenc dobruslil zdánlivě ztracený kotouč a z první ho zadovkou posílal před branku na Pulkraba. Ten ho škrtl hokejkou, ale nepodařilo se mu zakončit.

18:52

Sparťané odolali vítkovickému tlaku a nyní jsou to oni, kdo je na ledě aktivnější.

16:44

Ostravané v závěru první třetiny přidávají na tempu a ukazují, proč vedou tabulku. Sparťané je teď ve vlastním obranném pásmu jen těžko stíhali.

15:06

Velká příležitost pro změnu na straně domácích. Brejcha si najel před branku a jeho spoluhráč mu adresoval střílenou nahrávku, ale sparťanský útočník ji sám před Waneckim netrefil.

14:16

Polesný nahrával na levé křídlo Augustinovi, jeho pokus Wanecki vyrazil.

13:00

Velká šance Vítkovic! Nedůraznou rozehrávku Sparty za vlastní brankou vystihl Gřeš a posílal puk mezi kruhy na Beneše. Ten pálil z první, Langer skvěle zasáhl.

12:01

Sparťan Procházka dobře vybojoval puk a střílel z levého křídla. Wanecki jeho pokus vyrazil před sebe, kam ale bohužel pro domácí nestihli dobruslit Procházkovi spoluhráči.

10:25

Obránce Březina se teď vydal až k brance soupeře, jeho střela ale mířila přesně do náručí Waneckiho.

09:10

Ostravský Kafka teď nadělal Langerovi velké problémy svým důrazným přístupem na brankovišti.

07:57

Krudenc je zpátky na ledě. Ostravané ve vlastní početní výhodě zahrozili až v závěru, kdy se rozestavili v útočném pásmu a svírali bránící čtveřici Pražanů.

06:58

Sparťané se zatím brání skvěle, Vítkovičtí musí znovu začínat až od vlastní branky.

05:57

Kapitán domácích Václav Krudenc (SPA) obstarává i druhý zápis ve statistikách utkání. Jde si totiž odpočinout na dvě minuty na trestnou lavici za faul kolenem.

05:21

Sparta právě vstřelila branku!
V signalizované výhodě se prosazuje kapitán sparťanského týmu VÁCLAV KRUDENC. Ten byl sice zezadu faulován, ale dokázal přesto protlačit kotouč přes Waneckiho do branky. Asistence: Marek Březina.

04:49

Hostující Kuťák se prodral ke střele, která už byla z kategorie těch nebezpečnějších. Langer ji vytěsnil mimo branku.

03:40

Hostující Puzič s Ballnerem se vydali do rychlého protiútoku, který ale nedokázali zakončit střelou.

02:57

Sparťanský gólman Lukáš Langer si připisuje první zákrok, s lehkou střelou těsně nad ledem neměl žádný problém.

01:42

Domácí Vojtěch Augustin se prokličkoval vítkovickou obranou, ale skončil až u mantinelu a jeho následná střela z úhlu nebyla pro ostravského brankáře nebezpečná.

00:31

Domácí začínají zostra. Jako první pálil na branku Waneckiho obránce Knobloch, ale netrefil se mezi tři tyče.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Sparta Praha: Langer (Slyusarchuk) – Kalina, Vacek, Knobloch, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Březina, Mikliš – Augustin, Arnošt, Litera, Klindera, Győri, Pulkrab, Polesný, Procházka, Lojka, Krudenc (C), Brejcha.

HC Vítkovice Steel: Wanecki (Daňa) – Adamík, Demel, Puzič, M. Charvát (C), A. Charvát, Rudl – Ballner, Gřeš, Illéš, Kafka, Blahuta, Kuťák, Ollender, Beneš, Sysala, Jáchym.

Rozhodčí: Würtherle – Laczko, Špůr.
Ve třetím kole nadstavbové části DHL extraligy juniorů přivítá třetí Sparta aktuálně vedoucí Vítkovice. Oba týmy jsou zatím ve druhé části sezony neporažené. Sparťané mají na kontě dvě výhry nad Kometou Brno a Libercem, Ostravané si poradili s Pardubicemi a Plzní.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera

5:2

konec (1:1, 3:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Krudenc (Březina), 25. Györi (Brejcha, Mikliš), 25. Litera (Györi, Brejcha), 37. Litera (Brejcha, Györi), 43. Klindera (Polesný, Bláha) – 20. Ballner (Illéš, Blahuta), 49. Blahuta (Sysala)

HC Sparta Praha: Langer (Slyusarchuk) – Kalina, Vacek, Knobloch, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Březina, Mikliš – Augustin, Arnošt, Litera, Klindera, Győri, Pulkrab, Polesný, Procházka, Lojka, Krudenc (C), Brejcha.

HC Vítkovice Ridera: Wanecki (Daňa) – Adamík, Demel, Puzič, M. Charvát (C), A. Charvát, Rudl – Ballner, Gřeš, Illéš, Kafka, Blahuta, Kuťák, Ollender, Beneš, Sysala, Jáchym.

Rozhodčí: Würtherle – Laczko, Špůr

Průběh zápasu
1. třetina
05:21
05:57
19:59
Po 1. třetině
2. třetina
24:07
24:36
28:22
32:25
36:47
Po 2. třetině
3. třetina
42:44
48:03
48:30
56:14
Konec