Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Neftçi Baku – FC Koper

1:2

konec (1:2)

17.07.2014, 17:00 • 8 KM Stanionu, Baku • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 2.27 3.1 2.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro tuto chvíli vše. S konstatováním, že v prvním zápase druhého předkola si veze slovinský FC Koper ze stadionu azerbajdžánského Něftči Baku výhru 2:1 se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:56:47)
Ministatistiky:
Střely na branku: 7-2.
Zákroky gólmanů: 0-6.
Žluté karty: 3:2.
Rohy: 3-0.
Ofsajdy: 1-2.
Všechno důležité se dnes událo v prvním poločase. Do utkání vstoupil lépe domácí tým a měl i několik slibných šancí, jenže ve 23. minutě utekl po pravé straně Galešić a otevřel skóre zápasu. Čtyři minuty před koncem pak navýšil vedení Koperu po zmatcích v domácí obraně Palčič. Zdálo se, že slovinský tým dvougólové vedení udrží, ale v nastaveném čase prvního poločasu trefil levou šibenici Abdullajev. Ve druhém poločase sice domácí měli místy velký tlak, ale gól se jim dát nepodařilo – a to zejména díky výbornému Radoševićovi. Do odvety tak půjde s mnohem lepší výchozí pozicí FC Koper.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Obrana hostů se s vypětím všech sil brání náporu Něftči v závěru zápasu.

90+3

Odražený míč po rohovém kopu sebral Gurbanov a opět vypálil. Tentokrát jeho střela byla ze vzdálenosti zhruba 25 metrů a Radošević vůbec nic neviděl. Může být rád, že pokus domácího hráče prolétl vedle tyče koperské branky.

90+2

Po rohovém kopu Wobaye byla opět úspěšná obrana hostů v čele s Radoševićem.

90+2

Božidar Radošević po úspěšném zákroku poklekl na trávník a se zaťatými pěstmi zařval na znamení úspěchu jako lev v kleci.

90+2

Bruno Bertucci měl na noze vyrovnání, když vystřelil přesně z prostředku velkého vápna, ale naději hostů na výhru zvýšil parádním zákrokem Radošević.

90

V druhém poločase bude nastaveno pět minut.

90

Po špatně zahraném rohu domácích se k odraženému míči dostal Pučko, potáhl jej zhruba dalších patnáct metrů, kde narazil na Ramose. Ten si pořádně vyšlápl na hostujícího útočníka a dostává žutou kartu.

89

Koper se rohovému kopu bez potíží ubránil a obránci hostů odkopávají míč daleko od vlastní šestnáctky.

89

V posledních minutách zápasu domácí opět tlačí a Koper odolává s vypětím všech sil. Pětadvacet metrů od branky vypálil Flavinho, ale po střele kapitána domácích se robinzonádou vrhnul Radošević a vyrazil střelu na roh.

87

Nyní po zeleném pažitu neběhá ani jeden ze tří úspěšných střelců, protože Mitja Palčič (KPR) je střídán obráncem Mihou Gregoričem s jasným úkolem – udržet vedení a výborný výsledek do odvety.

86

Flavinho vyslal parádní střelu na branku Koperu, která se od břevna odrazila zpět do pole, ale jen o malý kousek. Hráči domácích reklamovali, že míč přešel brankovou čáru, jenže asistent sudího byl velmi dobře postaven a celou situaci viděl velmi dobře.

85

Domácí se snaži, to je sice pravda, jenže si musí dávat pozor na ofsajdy. Gurbanov se nyní ocitl v postavení mimo hru, které bylo odmáváno a odpískáno.

83

Bosenský záložník Goran Galešić bude mít v dnešním zápase čárku u jednoho gólu. Další již nepřidá, protože jej na hřišti nahradí Mitja Lotrič (KPR). Uvidíme, zda dostojí svému jménu a pozlobí obranu domácího celku.

82

Domácí stále zůstanou u míče, protože Galešić se provinil nedovoleným zákrokem proti Sejidovovi.

82

Pokus Wobaye, záložníka domácího celku, neměl ani v nejmenším šanci na úspěch, protože gólman Koperu tuto střelu velmi dobře viděl a nepovolil středopolaři tmavé pleti radost z gólu.

81

Paraguajský záložník Eric Ramos byl blízko blizoučko vyrovnání. Na levém rohu velkého vápna převzal míč, který si popostrčil do středu. Po svém uvolnění vypálil pořádnou pumelici, která prolétla těsně nad břevnem branky Koperu.

80

Jenže tem se hostům nepovedl a obrana Koperu si s centrem bez problémů poradila.

79

A bránit se bude i nadále, protože Galešić fauloval Ramose a domácí budou zahrávat přímý volný kop.

79

Zdá se mi, že v útoku Baku je již více křeče než kombinace. Koper se zatím bez problémů brání.

78

Araz Abdullajev další gól ke svému jednomu v dnešním zápase nepřidá, neboť je střídán Samirem Masimovem (BKU). Domácí tak již vyčerpali všechny možnosti ke střídání.

76

Což byla voda na mlýn pro Koper. Slovinský tým opět rychle přenesl hru a míč se dostal až k pravému rohu velkého vápna. Pučko udělal Bertuccimu kličku jak z fotbalové učebnice, jenže následně si předkopl míč a Stamenković k němu měl blíž než útočník hostů.

75

Domácí měli míč u pravého rohového praporku, ale odcentrovat se jim nepodařilo.

73

Druhé střídání v domácím týmu. Ernest Nfor (BKU) opouští hřiště. Nfor dnes pořádně bojoval a získal hodně míčů, ale gól se kamerunskému útočníkovi dát nepodařilo. Uvidíme, zda Ruslan Gurbanov bude v tomto ohledu úspěšnější.

72

Při snaze vybojovat ztracený míč fauloval Palčič svého protihráče, takže nyní už je jasné, že nejbližší sekundy bude u meruny opět domácí tým. Možná šrám ze souboje si odnesl Bertucci, který také dnes již pár ran schytal.

70

Koper nyní před brankou Stamenkoviće předvedl pohlednou kombinační akci, na jejímž konci ale nebyla ani střela, neboť obránci domácích byli pozorní, ač to tak ze začátku nevypadalo.

68

Wobay napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů, jenže jeho střela byla zblokována, ale následně domácí mají znovu míč, jelikož Puček fauloval Ramose. Nejedná se o bývalého českého sudího, ale o záložníka slovinského týmu.

68

Po udělení žluté karty uvede míč znovu do hry Wobay.

67

Tentokrát je už faul hostů potrestán a popravdě by se ani nebylo čemu divit, kdyby na kontě Koperu byly více než prozatimní dvě žluté karty. Denis Halilović (KPR) dostává karetní trest za faul na Nfora, který je dneska okopáván jak brambory na širokém lánu.

66

Jaka Štromajer, útočník hostů, odchází zhruba pětadvacet minut před koncem ze hřiště, a nahradí jej Matej Pučko.

66

Bruno Bertucci si to namířil přímo do velkého vápna, přešel ho a metr za ním udělal kličku svému protihráčovi Halilovići. V souboji šestnáctek domácí hráč upadl, ale píšťalka sudího zůstala němá.

65

Po faulu hostujícího Štromajera zůstanou hráči Baku u míče.

64

Další dobrá příležitost domácích. Kamerunský forvard Nfor vypálil pětadvacet metrů od branky a Radošević jen kontroloval dráhu letu míče, který šel vedle jeho tyče. Otázka je, zda skutečně kontroloval, či věděl, že už by na střelu nestihl zareagovat.

62

Koper je nyní pod tlakem a Baku se dere před branku Radoševiće.

61

Mohlo být srovnáno. K odraženému míči se dostal Wobay, který napálil míč zhruba dva metry za velkým vápnem přesně ze středu a Radošević měl velké štěstí, že míč po jeho přičinění orazítkoval pravou tyč koperské branky.

59

Po výborném centru Ramose neměl daleko k hlavičce Nfor, ale Radošević, který dnes chytá velmi dobře, byl u míče první a vyrazil jej mimo velké vápno. Myslím si, že kdyby Nfor do tohoto míče strčil hlavu, pravděpodobně by si z dnešního zápasu nepamatoval zhola nic.

59

Útočník nebo chcete-li dnes spíše ofenzivní záložník Cauê je stažen ze hřiště a na jeho místo se podívá Mirhüseyin Seyidov (BKU). Jeho úkol je jasný – vstřelit gól a vyrovnat.

58

Galešić by si ale na svojí gestikulaci směrem k hlavnímu sudímu měl dávat pozor. Stejně tak jako na fauly. Nyní hodně nešetrně zajel do Ramose a divím se, že nebyl z kapsičky sudího vytažen karetní trest.

57

Baku již přes minutu drží míč na polovině svého soka, ale zatím si jen obránci Cardoso a Yunuszade vyměňují míč.

56

Koper zakončil okupování velkého vápna domácí branky střelou, jenže nejsem si zcela jist, zda Guberacův pokus považovat za střelu. Mířila totiž někam k rohovému praporku.

56

Další faul domácích, tentokrát se provinil Ramos.

54

Začíná se nám na hřišti pořádně přitvrzovat. Koper se po dlouhé době dostal k míči a hned s ním pospíchal na druhou polovinu hřiště. Guberac sice trošku přibrzdil akci, když pokryl míč, jenže zezadu jej pořádně sešlápl kapitán domácích Flavinho a poprávu obdržel žlutou kartu.

52

Stejný trest obdržel také kapitán Koperu Ivica Guberac (KPR).

52

Žlutou kartu za potyčku po faulu hostů obdržel obránce domácích Carlos Cardoso (BKU).

52

Rozhodčí to nakonec vyřešil šalamounsky, bude udělena jedna karta na obou stranách.

51

Galešić gestikuluje směrem k hlavnímu sudímu Šerbakovovi a nevypadá, že by byl v klidném rozpoložení.

50

Po faulu Ramose na Galešiće se rozpoutala pořádná mela a vypadá to, že nyní už asi karty budou padat.

49

Črnigoj střelou ze třiceti metrů minul branku.

48

Nyní ale fauloval Bertucci a u míče budou hráči slovinského Koperu, který možná trošku překvapivě vede.

48

Tato taktika by se však hostům nemusela vyplatit, protože zákonitě budou domácí více u míče. Stejně tak jako nyní, kdy Flavinho vystřelil zhruba z pětadvaceti mětrů a Radošević musel ztlumit míč ve svých rukavicích.

47

Črnigoj fauloval Isajeva a vypadá to, že hosté vstoupili s jasnou taktikou i do druhého poločasu. Zastavovat akce soupeře hned na počátku.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
Střely na branku: 4-2.
Zásahy gólmanů: 0-3.
Střely mimo: 2-4.
Karty: 0-0.
První poločas byl zpočátku ve znamení tlaku domácích, ale první gól vstřelil po rychlém útoku hostující Galešić, když se psala třiadvacátá minuta, a o osmnáct minut později skóroval po chybě gólmana Stamenkoviće Palčič. Dvougólové vedení ale Koper neudržel, protože v první minutě nastavení vymetl Abdullajev všechny pavouky z levého horního rohu branky Koperu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Něftči Baku právě vstřelilo branku!
Naprostá paráda byla nyní k vidění ARAZE ABDULLAJEVA, který po přihrávce Cauêho vypálil zhruba pět metrů za vápnem a vymetl levou šibenici branky Koperu. Asistence: Cauê.

44

Opět jednoduché zastavení akce hostů. Črnigoj zkřížil cestu Wobayovi, je pískán faul a útok domácích končí kousek za půlící čárou.

44

Pokud byli domácí prvním gólem slovinského týmu zaskočeni, tak nyní jsou zcela šokováni, stejně tak jako obecenstvo slušně zaplněného stadionu.

43

O odpověď se pokusil Bertucci, ale míjí branku Koperu.

41

Koper právě vstřelil branku!
Radošević poslal míč až na druhou půlku, kde jej vybojoval Galešič. Ten následně vhodil do vápna předlouhý aut. Na míč si naběhl Čovilo, který využil toho, že domácí gólman Stamenković předvedl hrubici jak v základní škole. Yunuszade sice stačil Čovilovu hlavičku ještě se štestím odvrátit, ale pouze k MATEJI PALČIČOVI, který neměl problém trefil téměř volnou síť. Asistence: Miroslav Čovilo.

40

Baku se tentokrát snad ani nepokoušelo o nějaký postupný útok a pouze nacentrovalo balon do velkého vápna, což byla lahůdka pro gólmana hostů.

39

Další rychlá akce domácích opět končí ofsajdem, tentokrát v něm byl přistižen Perica Ivetić.

38

Veškerá aktivita Něfčti je zhruba od pětadvacáté minuty ta tam. Nelze říct, že by se Koper nějak zvlášť dostával na dostřel branky domácích, ale spíš Radošević v brance hostů nemá tolik práce a slovinský tým eliminuje útoky – a hodně pomalé útoky – domácích lépe než před zatím jediným vstřeleným gólem.

37

Tam jejich snaha končí, a končí odkopem od branky.

37

Což bude platit i pro pár desítek následujících vteřin, kdy se Koper po několika autech dostal téměř až k rohovému praporku.

37

Tentokrát je pískán faul na Galešiće, takže u míče budou hosté.

35

Wobay je velmi aktivní, o tom tedy žádná. Nicméně střelou z pětadvaceti metrů branku netrefil, takže Radošević ušetří pár desítek sekund tím, že si dojde pro míč a postaví si jej k odkopu od branky.

35

Nakonec se míč dostal k Ramosovi, který byl hodně z úhlu, takže volil přihrávku na své spoluhráče, jenže míč dle asistenta rozhodčího při přízemním centru opustil hrací plochu a bude z toho jen odkop od branky.

34

Koper ztratil při svém protiútoku míč, čehož se pokoušel využít Flavinho, nicméně akci hodně překombinoval a hosté se stihli vrátit.

33

V polovině třiatřicáté minuty zahajuje Něftči postupný útok, ale zatím spíše kombinuje v uctivé vzdálenosti od vápna.

32

Ivetić měl míč u levé lajny a mohl centrovat do vápna, kde už mu nabíhalo několik spoluhráčů, nicméně kulatý nesmysl mu následně utekl do autu.

31

Flavinho nyní prohrál hlavičkový souboj s Guberacem a možná byl i lehce přistrčen, nicméně hlavní sudí nechal hru plynout dále.

30

Koper hraje velmi efektivně a jednoduše. Když má míč, snaží se o rychlý protiútok, když míč nemá a útočí Něftči, snaží se co nejlepším způsobem akci zastavit. Častokrát i za cenu faulu, ale prozatím si nikdo ze slovinského týmu karetní trest nevysloužil.

29

Vypadá to, že Baku si poučení z prvního gólu nevzalo a nyní opět nechalo hostujícího hráče, aby pláchl domácí obraně. Tentokrát byl však Guberac načapán v ofsajdu, který byl následně odmáván a odpískán.

27

Flavinho ale rozehrál míč tak, že na něj nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl a míč tak má v moci Radoševič.

26

Galešić provedl na půlce hřiště taktický faul na Cauea, takže u míče budou domácí.

24

Domácí jsou z inkasovaného gólu lehce zaskočení a zatím neví, jak se dostat k brance soupeře.

23

Koper právě vstřelil branku!
Tak tohle je rána pro domácí celek, který byl po prvních 22 minut aktivnějším týmem. Jenže, jak už to tak bývá, radují se z branky hosté. Pětadvacetiletý Goran Galešić se u pravé lajny ujal míče, namířil si to do středu branky a vystřelil. Stamenković by zřejmě jeho střelu měl, ale Yunuszade tečoval střelu tak, že na ní gólman domácích nedosáhl.

22

Z následného rohu, který rozehrával Wobay, zrovna velké nebezpečí pro branku hostů nehrozilo. Míč je nyní na středu hřiště a má jej k v moci Koper.

21

V ochozech stadionu Něftči to jenom zahučelo, když střela faulovaného hráče Bruna Bertucciho mířila do šibenice Radoševičovi branky, který jí však zázračně vytáhl na roh.

20

Ať se na mě nyní Galešić nezlobí, ale takto netaktickým faulem zhruba 20 metrů od branky Koperu zastavit Bertucciho, to není zrovna nejlepší nápad a trenérovi hostujícího celku asi trošku zešedivěly vlasy.

19

Isajev se hezky prosmýkl podél pravé postranní čáry, ale ztroskotal na třetím bránícím hráči.

18

Koper se s tím od začátku příliš nemazlí a hraje pořádně od podlahy. Terčem ataku byl tentokrát Flavinho, kterého na půlící čáře pořádně projel Blažič.Rozhodčí zatím kartu nevytahuje.

17

Ani nyní se Radošević zrovna nezapotil, protože v poklidu stáhl centr domácího týmu do svých rukavic.

16

Cuae si výborně vyměnil balon s Nforem, který střílel zhruba dvacet metrů od branky z první. Pěkná souhra afrických fotbalistů ale končí nepovedenou střelou prvního jmenovaného.

15

Dlouhý nákop gólmana Koperu vybojoval na druhé straně travnatého povrchu Galešić, ale svým projektilem zrovna úspěch nesklidil a Stamenković nemusel zasahovat.

14

Vyboxovaný míč se dostal na nohy Abdullajeva, který měl první velkou šanci zápasu, když z hranice vápna střílel, jenže Radošević se blýskl povedeným zákrokem.

14

Míč uvedl do hry zhruba 45 metrů od branky Bertucci, který se pokusil centrovat, ale míč vyboxoval Radošević.

13

Nfor nakonec musel být ošetřován a musí opustit hrací plochu.

12

Rozhodčí teď hodně důrazně domlouvá Halilovići, který zajel do Nfora jako buldozer při bourání stavby. Kamerunský útočník s číslem 90 je ošetřován a nevypadá příliš dobře.

11

Nechci zatím kritizovat hru hostů, ale myslím si, že pokud se budou spoléhat pouze na obranu, mají před sebou těžkých osmdesát minut.

11

Ke střele se z hranice vápna dostával Caue, ale obrana hostů jeho pokus zblokovala.

9

Stejně tak skončila akce hostů, Črnigoj si u postranní čáry nezpracoval míč a ten mu tekl do autu. Míč mají domácí a operují na půlce hřiště.

8

Také domácí se nyní snažili probojovat k brance hostů, ale bez úspěchu a nakonec nebudou zahrávat ani rohový kop.

7

Čovilo po opětovném navázání hry získal míč a vystřelil ze vzdálenosti zhruba 35 metrů, opět ale minul.

6

Nfor fauloval Čovila a u míče zůstanou hosté.

5

Útok zakončil Guberac se odhodlal po útoku ke střele, ale minul branku. Evidujeme tedy první střelecký pokus.

4

Rychlý útok Koperu středem hřiště rozehrává Ivetić. Uvidíme, zda se obrana Něftči stihne zformovat.

3

Hostující záložník Galešić je potrestán za faul na Ramose.

2

Během úvodní minuty jsme střelu na branku neviděli, u míče je o něco více Baku, ale bez náznaku šance.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Něftči Baku: Stamenković – Cardoso, Yunuszade, Bruno Bertucci, Isajev – Abdullajev, Flavinho (C), Wobay, Ramos – Caue – Nfor
Náhradníci: Balajev, Sejidov, Imamverděv, Badalov, Masimov, Gurbanov, Mehdijev

FC Koper: Radošević – Balžič, Halilović, Hadžič – Covillo – Ivetić, Črnigoj, Palčič, Čovila – Galešić, Štromajer
Náhradníci: Hasič, Gregorič, Šme, Žibert, Pučko, Lotrič, Štulac

Rozhodčí: Denis Šerbakov – Dmitrij Žuk, Andrej Getikov – Aleksej Kulbakov (všichni Bělorusko).
S dalšími informacemi se přihlásíme těsně před začátkem zápasu.
I když má Něftči Baku větší zkušenosti v evropských pohárech než jeho soupeř a ázerbajdžánský tým by měl být favoritem, nečeká jej nic lehkého. Hodně bude záležet na prvním zápase a pokud se Slovincům povede, bude odveta v městě na slovinském pobřeží Jaderského moře hodně těžká.
Co se předkola Evropské ligy týče, více rozehranější by měl být slovinský tým. FC Koper totiž v prvním předkole jasně zdolal černohorský celek Čelik. Slovinci vyhráli naprosto přesvědčivě a s celkovým skóre 9:0 z dvojzápasu nedali svému sokovi sebemenší šanci. Něftči Baku si tak na svého soka sice muselo jedno předkolo počkat, ale po prvním zápase prvního předkola bylo vše jasné.
Los 2. předkola určil, že jednou z dvojiček, která svede boj o postup do 3. předkola, bude Něftči Baku z Ázerbajdžánu, kterému se do cesty postaví slovinský FC Koper.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dnešního zápasu 2. předkola druhé nejprestižnější evropské fotbalové klubové soutěže – Evropské ligy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Neftçi Baku – FC Koper

1:2

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 45+1. Abdullajev – 23. Galešić, 41. Palčič

Karty:   52. Cardoso (BKU), 54. Flavinho (BKU), 90. Ramos (BKU) – 52. Guberac (KPR), 67. Halilović (KPR)

Neftçi Baku: Stamenković – Cardoso, Yunuszade, Bruno Bertucci, Isajev – Abdullajev, Flavinho (C), Wobay, Ramos – Caue – Nfor
Náhradníci: Balajev, Sejidov, Imamverděv, Badalov, Masimov, Gurbanov, Mehdijev

FC Koper: Radošević – Balžič, Halilović, Hadžič – Covillo – Ivetić, Črnigoj, Palčič, Čovila – Galešić, Štromajer
Náhradníci: Hasič, Gregorič, Šme, Žibert, Pučko, Lotrič, Štulac

Rozhodčí: Denis Šerbakov – Dmitrij Žuk, Andrej Getikov – Aleksej Kulbakov (všichni Bělorusko)

Odveta: Koper - Neftçi Baku 0:2

Evropská liga (předkola)

Astana – Hapoel Tel Aviv 15:00 3:0

Kajrat – Esbjerg 16:00 1:1

Košice – Liberec 17:00 0:1

Neftçi Baku – Koper 17:00 1:2

Laçi – Zorja Luhansk 17:00 0:3

Budućnost Podgorica – Omonia Nikósie 17:30 0:2

Dinamo Minsk – MYPA 17:30 2:0

Trenčín – Vojvodina 17:30 4:0

Atlantas – Karaganda 18:00 0:0

Elfsborg – Keşla FK 18:00 0:1

Kalju – Lech Poznaň 18:00 1:0

Chorzów – Vaduz 18:00 3:2

Zestafoni – Trnava 18:00 0:0

RoPS Rovaniemi – Asteras 18:00 1:1

Ploiesti – Flamurtari 18:30 2:0

Botev Plovdiv – St. Pölten 18:45 2:1

Brommapojkarna – Crusaders 19:00 4:0

Mladá Boleslav – Široki Brijeg 19:00 2:1

Rosenborg – Sligo Rovers 19:00 1:2

Něman Grodno – Hafnarfjördur 19:00 1:1

Kluž – Jagodina 19:30 0:0

CSKA Sofia – Zimbru Kišiněv 19:30 1:1

Luzern – St. Johnstone 19:30 1:1

Litex – Diósgyöri 19:45 0:2

Víkingur – Tromsø 20:00 0:0

Győr – Göteborg 20:00 0:3

Waregem – Zawisza Bydgoszcz 20:00 2:1

Sillamäe Kalev – FK Krasnodar 20:30 0:4

Bursaspor – Čichura 20:30 0:0

Met. Skopje – Željezničar Sarajevo 20:30 0:0

Rijeka – Ferencváros 20:30 1:0

RNK Split – Beer Ševa 20:30 2:1

Molde – ND Gorica 20:30 4:1

Aberdeen – Groningen 20:45 0:0

Derry City – Soligorsk 20:45 0:1

Dundalk – Hajduk Split 20:45 0:2

Linfield – AIK Stockholm 20:45 1:0

Motherwell – Stjarnan 20:45 2:2

FK Sarajevo – Haugesund 21:00 0:1

Čukarički – Grödig 21:05 0:4