Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Řecko – Bosna a Hercegovina

0:0

konec (0:0)

12.10.2012, 20:45 • Karaiskakis, Pireus • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Unibet.com: 2.15 3.15 3.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

K evidentnímu zklamání Řeků rozhodčí Damato naposledy hvízdl do své píšťalky a ukončil kvalifikační souboj o postup na MS 2014 Řecka s Bosnou a Hercegovinou.

I přes řadu šancí na obou stranách hřiště jsme branku neviděli a díky výhře Slováků nad Lotyšskem tak zůstává situace v čele skupiny velmi vyrovnaná, neboť oba dnešní soupeři i naši východní sousedi doposud ztratili body jen za jednu remízu. (22:39:05)

Konec zápasu.

90+4

Už se rozběhla poslední minuta avizovaného nastaveného času.

90+3

Před rozběhnutým Samarasem Mujdža nezaváhal a odkopává míč do zámezí.

90+2

Po Torossidisově nákopu na útočnou polovinu vyhrál "hlavu" Mitroglou, k odraženému míči se už ale nedokázal probít Salpingidis.

90

Čtyři minuty přesčas budou dnes pracovat fotbalisté na trávníku. Tolik času jim ještě dává sudí Damato na změnu bezbrankového skóre.

89

Další zákrok na Samarase už sudí Damato nenechal bez povšimnutí a Ibričič je adresátem žlutého napomenutí.

88

V hlavičkovém souboji se Samarasem si velmi ostře počínal Spahič, sudí Damato ale nechává Řeky pouze vhazovat zpoza postranní čáry.

87

Misimovičův centr ale nenašel žádného ze skákajících fotbalistů v bílém a Papasthopoulos prudkou hlavičkou odvrací míč až za postranní čáru.

87

Až v 87. minutě získávají svěřenci Safeta Sušiče první rohový kop.

86

Ta se ale v této fázi koncovky zápasu nekoná a od obranné formace rozehrávají hosté.

86

Misimovič u pravé postranní čáry prohrál osobní souboj s Karagounisem, ten vybojoval autové vhazování a řečtí fanoušci ženou své miláčky ke ztečí bosenské branky.

84

Po další akci rozehrané Samarasem domácí získali v pokutovém území nečekanou početní převahu pěti proti třem, Spyropoulosova přihrávka ale byla nepřesná a Spahič dokázal odrazit míč z bosenského pohledu do bezpečí. V současné situaci nerozhodný výsledek určitě vyhovuje více hostům z Bosny.

83

V souboji s Torossidisem si zpracováním rukou pomohl Stevanovič, další útočnou akci budou moci rozjet motivovaní Řekové.

81

Domácí do závěrečné desetiminutovky výrazně posilují ofenzivu, Maniatise nahrazuje útočník Kostas Mitroglou.

79

Co více chtějí Řekové ke skórování? Bosenská obrana zcela zapomněla na Salpingidise, jenž se po vtipném Fortounisově obloučku objevil naprosto osamocený před Begovičem, ale brankář anglického Stoke City předvedl famózní zákrok a udržel hosty v blízkosti bodového zisku!

77

Další dva rohy Řeků zahrával Karagounis, na gólovou euforii ale skvělí řečtí fanoušci stále čekají marně.

76

Následná rána Karagounise z dvaadvaceti metrů byla sražena zdí mimo bosenskou branku.

75

Ještě před standardní situací hosté dvakrát střídali, Ibričič se Stevanovičem nahradili Medunjanina a právě hříšníka ze situace před malou chvílí, Luliče.

74

Hosté si před pokutovým územím celkem úspěšně hledali střelecký prostor, jejich snahu uťal až jednoznačně žlutým faulem Lulič na Tziolise, jenž si kolem něj posunul míč a Lulič už nestačil svůj skluz zastavit.

72

Rohové kopy jsou dnes řeckou doménou, před malou chvílí měli díky rychlému přechodu do útoku možnost už pátého centru od rohového praporku, ohrozit Begoviče se jim nepodařilo. Bosna na premiérový rohový kop stále čeká.

71

Stále více jsou slyšet i jejich fanoušci v hledišti, řečtí oponenti na snahu bosenských příznivců reagují občasným pískotem.

70

Bosňané přebírají iniciativu na hřišti, v posledních minutách jsou to právě oni, kdo se snaží diktovat směr hry.

68

Hosté kombinují s míčem v okolí středové čáry a hledají cestu do řecké obrany, tu ale nenašli. Ibiševičova přílišná snaha o průnik kolem Papasthopoulose se nepotkala s pochopením sudího Damata a ten píská bosenskému útočníkovi faul.

V každém případě je nutno poznamenat, že Ibiševič je zatím na hřišti naprosto zbytečný. Fotbalista jeho formátu ale dokáže potrestat jakékoliv zaváhání soupeřovy obrany a proto se před ním Řekové stále musí mít na pozoru.

67

Zatímco je nešťastník Malezas odnášen na nosítkách, tak řečtí fanoušci bouřlivě vítají na trávníku jednoho z hrdinů zlaté cesty za triumfem na evropském šampionátu 2004 Karagounise.

65

Salihovič vyslal před řeckou branku dva prudké centry, ten první odhlavičkoval zpět k postranní čáře na kopačku bosenského záložníka Papasthopoulos, ten druhý Džeko v těžké pozici pouze prodloužil za řeckou branku. Po souboji s ním se ale ve velmi nefotbalové pozici svíjí Malezas a zcela určitě nebude schopen v dnešním zápase pokračovat. Fernando Santos bleskově zareagoval a u střídačky už se převlékl do zápasového oděvu Georgios Karagounis.

63

Samaras bleskovým přechodem do útoku rozehrál zajímavou akci Řeků, posunul míč do běhu Salpingidisovi, ten ale poté naivně zkoušel kličku mezi dvěma protihráči a ti mu zatarasili cestu do pokutového území.

62

Statistiky dnešního zápasu jsou zatím velmi vyrovnané, držení míče v úvodní hodině hry bylo 53% - 47% ve prospěch domácích Řeků, střelecky aktivnější jsou ale zatím hosté poměrem 7:5.

61

Samaras se u levé postranní čáry elegantní kličkou zbavil Luliče, na hranici pokutového území ale jeho pas směřující zřejmě na Salpingidise z bezprostřední blízkosti zablokoval Spahič a nasměroval míč k vlastnímu brankáři Begovičovi.

60

Torossidis jistě kryl cestu míče za vlastní branku, Misimovič mu navíc nedovoleným způsobem pomohl k zemi a sudí Damato píská v řecký prospěch.

59

Pyrotechnický souboj v hledišti s domácími příznivci svádí bouřliví Bosňané více než vyrovnaně. Dnešní zajímavé bitvě v Pireu tak zatím schází pouze střelecké zásahy.

57

Portugalský kouč řeckého celku Fernando Santos připravil první střídání. Ze hry stahuje Theofanise Gekase, na jehož místo vběhl Dimitris Salpingidis.

57

Salihovičův centr v pádu odvrací do řeckého bezpečí Spyropoulos.

55

Sejad Salihovič se pokusil vniknout do řeckého pokutového území po levém křídle, Torossidis jej ale dokázal ubránit a k potlesku řeckých fanoušků i vybojovat odkop od branky.

54

I po dalším rohovém kopu Řekové atakovali branku soupeře, to když se do odraženého míče z dvaceti metrů opřel Tziolis a v hledišti to výrazně zahučelo, následovalo ale pouze zklamané vydechnutí, když si Tziolisův projektil neproklestil cestu přes hradbu těl na hranici pokutového území.

54

Tentokrát jej rozehráli po zemi a nebyla to špatná varianta, neboť ve skrumáži před brankou si našel prostor k zakončení Samaras, v poslední možnou chvíli mu ale do střely vletěl Vranješ a srazil míč zpět za vlastní branku.

53

Samarasův nadýchaný centr před branku odhlavičkoval Spahič a Řekové mají k dispozici možnost třetího rohového kopu.

52

Rychlá narážečka hostů u pravé postranní čáry byla nepřesná, Mujdža už vyběhl s míčem do zámezí. Vhazovat bude Spyropoulos.

51

V bouřlivém hledišti se to jen hemží pyrotechnickými pomůckami a chvílemi je viditelnost na hrací ploše pirejského stadiónu pořádně ztížená.

50

Gekas velmi nepřesnou přihrávkou v hloubi útočné poloviny rozehrál rychlou brejkovou akci Bosňanů, naštěstí pro domácí se ale soupeř sám poslal do autu, když Misimovič nepřesně přenesl hru na levou stranu, kde měl operovat Lulič, ten však měl k míči velmi daleko.

48

Gekas se pokusil před pokutovým územím Bosňanů obhodit Vranješe, jeho technická finesa se ale nepotkala s úspěchem.

47

Balónu už se ale zmocnili domácí, Torossidisovu přihrávku před Samarasem zastavil Spahič, ovšem trestuhodně rozehrál přímo na kopačku Fortounise, jenž si na hranici pokutového území vyměnil míč se Samarasem, zpětná přihrávka hromotluka v útoku jej ale zahnala z úhlu a střílený centr před branku zpracoval do své náruče Begovič.

46

Hosté se hned po rozehrávce vrhli do útoku, Mujdža po průniku na pravé straně hřiště bude v akci pokračovat prostřednictvím autového vhazování.

46

Začal druhý poločas.
Domácí fotbalisté se v útrobách stadiónu zdrželi podstatně déle než jejich protějšci i sestava rozhodčích, nyní už je ale veliký aplaus fanoušků vítá zpět na pažitu krásného stadionu Olympiakosu Pireus.
Během té minuty už se ale nestalo absolutně nic zaznamenání hodného a o přestávce na vstřelenou branku stále čekáme. Nebylo k ní však daleko, domácí dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci, přičemž ale v případě Gekase to bylo pouze trestuhodné zaváhání před odkrytou brankou.

Hosté si také vypracovali obrovské šance, Misimovič z bezprostřední blízkosti překonal Karnezise, kterého ale na brankové čáře skvěle zastoupil Maniatis a proti Luličovi už vystřihl pardání zákrok řecký brankář.

První poločas skončil.

45

Italský arbitr Damato k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.

45

Tu ale zakončil ofsajd Fortounise.

44

Samaras se zatím hodně stahuje pro míče do středu zálohy, i teď rozehrává řeckou akci daleko za hrotem Gekasem.

41

Misimovič perfektní přihrávkou uvolnil na hranici pokutového území Luliče, proti jehož přízemní ráně k tyči předvedl hbitý zákrok Karnezis a dokázal obrovskou šanci záložníka Lazia Řím zlikvidovat!

40

Už se zdálo, že Misimovič přehnal své kličky ve středovém kruhu v souboji s Tziolisem, domácímu středopolaři je ale odpískán poměrně přísný faul.

38

Po Tziolisově pasu za hostující obranu je ofsajdové postavení odmáváno a posléze i odpískáno Samarasovi.

36

I druhý rohový kop dosavadního průběhu zápasu měli na svědomí Řekové, znovu se ale centr Fortounise neujal.

34

Gekas byl v pokutovém území podkopnutý Zahirovičem a poté běžel sudímu Damatovi rázně vysvětlit, že dle jeho názoru byl jasně faulovaný, Italova píšťalka ale zůstala němá. Řekům to nakonec vadit moc nemuselo, protože od Gekase se míč odrazil k volnému Torossidisovi, jehož pumelice z úhlu se odrazila od břevna bosenské branky!

32

Torossidisův nákop z vlastní poloviny poněkud dezorientovaný Misimovič pouze prodloužil vedle vlastní branky, z následného rohového kopu ale Řekové nedokázali atakovat Begovičovu branku.

31

Hra se v uplynulých desítkách sekund výrazně uklidnila a hraje se poměrně daleko od obou "šestnáctek".

28

Nepřesný byl i na druhé straně Luliče, bosenský záložník jej příliš přetáhl a míč doletěl až za vzdálenější tyč Karnezisovy branky.

27

Tziolisův načechraný oblouček do pokutového území neměl přesné parametry a brankář Begovič pouští míč vedle své svatyně do zámezí.

25

Následně ještě Bosňané dohráli akci do Džekovy střely z hranice pokutového území, ta už ale mířila pouze do připraveného Begoviče.

Po pětadvaceti minutách ale Bosňané vedou 5:1 na střely a pouze to potvrzuje jejich velmi aktivní hru v dosavadním průběhu zápasu.

24

Mimořádná šance hostů! V těžké pozici předvedl parádní centr Lulič, míč v pokutovém území propadl ke zcela osamocenému Misimovičovi, jenž měl dostatek času si míč zpracovat a posunout na pravačku, tvrdou ránou poté i překonal Begoviče, ale z brankové čáry vyhlavičkoval míč skvělým zákrokem Maniatis a pouze jemu mohou Řekové děkovat za nulu na kontě inkasovaných branek!

23

Medunjanin se pokusil propasírovat míč mezi řeckými stopery na rozběhnutého Misimoviče, blíže k míči ale měl Maniatis a ve spolupráci s Karnezisem odehráli míč alespoň za postranní čáru.

22

Džeko si plnil obranné povinnosti v pozici defenzivního záložníka, avšak Fortounise obral o míč pouze pomocí nedovoleného skluzu zezadu a zcela ve fotbalovém duchu je i hostující hvězda žlutým hříšníkem.

20

Spahič už se vrací na bojiště a Bosňané pokračují v plném počtu.

19

Ve hře už se může pokračovat. Zatím ale bez Spahiče, jenž za doprovodu lékařů se snaží rozběhat zraněnou nohu za postranní čárou.

18

Se Spahičem to ale nevypadá vůbec dobře, případná ztráta kapitána a vůdce obrany by pro tým Safeta Sušiče v pekelném prostřední stadiónu Karaiskakis byla velmi nepříjemná.

17

U útočného rohového praporku vletěl Samaras do souboje se Spahiče po svém, tedy velmi nebojácně. Ostrým skluzem se projel po pravé noze protihráče a italský sudí Damato ze své kapsy poprvé dnes vytahuje žlutý kartónek.

16

Střeleckou pozici si před pokutovým územím Řeků hledal Misimovič, ve finální fázi své akce si ale míč ukopl od své kopačky a snadno o něj přišel.

15

Samaras dostal další kolmici za hostující obranu, tentokrát už si ale neproklestil cestu přes pozorného Spahiče.

14

Luličův centr hledali v pokutovém území Džeko i Ibiševič, balón ale v tomto případě letěl daleko od nich.

13

Po "malé domů" Spahiče si brankář Begovič posunul míč nepříliš ideálně daleko od kopačky a poté měl plné nohy práce, aby před dotírajícím Gekasem odkopl míč alespoň do zámezí.

12

Ibiševič před pokutovým územím hrudí zpracoval míč pro Luliče, jeho rána bez přípravy ale proletěla vysoko nad břevnem Karnezisovy branky.

10

Salihovič tentokrát centroval od levé postranní čáry, v pokutovém území se však přes dvojici soků nedokázal probít do zakončení Džeko.

8

Hosté získali standardní situaci v hloubi útočné poloviny, Salihovičův střílený centr v pokutovém území nikdo netečoval a míč po nepříjemném odskoku nadělal velké problémy Karnezisovi, ten však divoký balón dokázal zkrotit do svých rukavic.

6

Po několika sekundách domácí znovu atakovali soupeřovu branku, Gekas se ale provinil útočným faulem proti Begovičovi a je pískáno v neprospěch Řeků.

5

Naprosto neuvěřitelnou minelu předvedl Theofanis Gekas! Samaras se tradičně silou lvího bojovníka probil přes Vranješe, směřoval s Gekasem takřka už zcela osamocen vstříc brankáři Begovičovi, hrot skotského Celticu před Begovičem ještě vylepšil pozici přesnou přihrávkou Gekasovi před prázdnou bosenskou branku a někdejší bundesligový kanonýr k velkému šoku řeckých fanoušků nasměroval míč pouze do tyče odkryté svatyně hostů!

3

Po Mujdžově nákopu se před brankou neprosadil Džeko v souboji s Malezasem.

2

Řekové hrají celí v modrém, Bosňané v bílém a v úvodních desítkách sekund jsou právě hosté aktivnějším týmem.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Řecko: Karnezis - Torossidis, Papapasthopoulos, Maniatis, Spyropoulos - Tziolis, Malezas, Katsouranis - Gekas, Fortounis - Samaras


Bosna a Hercegovina: Begovič - Mujdža, Spahič, Vranješ - Medunjanin, Zahirovič, Lulič, Misimovič, Salihovič - Ibiševič, Džeko


Rozhodčí: Damato - Di Fiore, Maggiani (vš. Itálie).
Příjemný večer u sledování jednoho z fotbalových šlágrů pátečního večera, plného kvalifikačních zápasů o postup na mistrovství světa 2014. Na krásném stadiónu v Pireu Řekové přivítají Bosnu a půjde o jeden z klíčových zápasů v boji o vítězný post ve skupině G.

Tu oba celky rozehrály stoprocentně. Bosňané do své historie zapsali nejvyšší dosavadní vítězství, když zvítězili v Lichtenštejnsku vysoko 8:1, navázat na něj dokázali výhrou 4:1 nad Lotyšskem. Během těchto dvou zápasech už dokázali vstřelit po čtyřech brankách Misimovič s Edinem Džekem, další ostrostřelec Ibiševič přidal tři branky.

Čtvrtfinalistům uplynulého evropského šampionátu, Řekům, se na úvod skupiny podařilo otočit nepříznivý vývoj zápasu v Lotyšsku, které v Rize vedlo brankou svého lídra z moskevského CSKA, Alexandrse Cauny, z pokutového kopu, po změně stran ale skórovali Spyropoulos s Gekasem a poslali tři body na jih Evropy. V následujícím souboji Řecko nezaváhalo s Litvou a opět díky trefám v druhém poločase, tentokrát se nejdříve prosadil Sotiris Ninis, někdejší mladý supertalent Panathinaikosu Atény a čerstvě hráč italské Parmy, na jeho branku pak navázal pojišťující trefou Konstantinos Mitroglou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Řecko – Bosna a Hercegovina

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   17. Samaras (GRE) - 22. Džeko (BSN), 74. Lulič (BSN), 89. Ibričič (BSN)

Řecko: Karnezis - Torossidis, Papapasthopoulos, Maniatis, Spyropoulos - Tziolis, Malezas, Katsouranis - Gekas, Fortounis - Samaras

Bosna a Hercegovina: Begovič - Mujdža, Spahič, Vranješ - Medunjanin, Zahirovič, Lulič, Misimovič, Salihovič - Ibiševič, Džeko

Rozhodčí: Damato - Di Fiore, Maggiani (vš. Itálie)