Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Rusko – Portugalsko

1:0

konec (1:0)

12.10.2012, 17:00 • Lužniki (Moskva) • Jaromír Eybl

Unibet.com: 2.75 3.0 2.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

83

I Fabio Capello využil třetí střídání. Vladimíra Bystrova nahradil na pravém křídle Alexander Samedov.

90

A žlutou kartu uviděl v samém závěru utkání i Alexander Kokorin.

89

Žlutou kartu obdržel Roman Širokov.
Tímto se s Vámi pro dnešek loučím, přeji příjemný zbytek večera. (19:02:28)
V nepříliš pohledném utkání si tři body na své konto po zásluze připisuje domácí Rusko, když hostující tým si nebyl schopen za celých 90 minut vytvořit žádnou šanci, která by snesla přívlastek "gólová". Vývoj zápasu byl dán víceméně v 6. minutě góle Keržakova, po kterém se domácí zatáhli do obranné ulity, která po zbytek zápasu úspěšně vzdorovala platonickému tlaku Portugalců. Naopak hráči Ruska několikrát z této ulity vystrčili růžky a při troše štěstí mohli i své vedneí navýšit. Hlavně prudká střela Kokorina málem skončila v brance. Rusko tedy přehrálo Portugalsko nejtěsnějším poměrem 1:0 a osamostanilo se tak na čele skupiny F s 9 body. Získalo tak velmi cenný tříbodový náskok právě na Portugalce, které navíc čeká mnohem těžší los.

Konec zápasu.

90

Eder se teatrálním pádem v pokutovém území snažil vymodlit pokutový kop, ale jeho prosby zůstaly nevyslyšeny.

90

Dlouhý nákop Portugalců až do malého vápna končí v bezpečí rukavic brankáře Akinfejeva.

90

Nastavují se tři minuty.

90

Hra se přesouvá nahorů dolů, Portugalci již hrají vabank.

88

Bruno Alves důrazným leč čistým skluzem zastavil průnik Kokorina, který se již řítil na Rui Patrícia.

84

Na pěkný centr Naniho na zadná tyč si naběhnul střídající Varela, ale scházel mu přibližně metr, aby trefil balón.

82

Při rychlém breaku postupovali 4 Rusové na 3 Portugalce, ale Kokorin zvolil individuální řešení a akci sám zakončil. Jeho tvrdou ránu Rui Patrício pouze vyrazil a Roman Širokov z dorážky netrefil branku.

75

A Portugalci využili i poslední možnost ke střídání. Tentokrát došlo k výměně "kus" za "kus", když Eder nahradil na hrotu Heldéra Postigu.

70.

Domácí přebírají postupně zpátky otěže nad vývojem zápasu a hra je stále více vyrovnaná. Rusové jsou dokonce před vápnem soupeře nebezpečnější.

66

K druhému střídání se odhodlal i Paulo Bento. Místo defenzivního záložníka Rubéna Micaela přišel na závěrečnou půlhodinku posílit ofenzívu štírek Varela.

65

Poté co se Vladimír Bystrov vymotal z obležení tří protihráčů, tak poslal na hranici vápna pěknou přihrávku pro Glušakova. Ten rychle zpracoval, otočil se, vystřelil, ale jeho slabou byť umístěnou střelu Rui Patrício chytil.

64

Unaveného Keržakova nahradil mladík Andrej Ješčenko, který se přesunul na levý kraj zálohy a Alexander Kokorin se vysunul na hrot útoku.

62

Celý ruský tým s výjimkou Keražakova je zformován v neprostupném bloku před Akinfejevovou brankou. Keržakov jako osamocený vlk tulák se pohybuje kolem středového kruhu a poctivě běhá za každým odvráceným míčem.

58

Velké příležitost hostů. João Pereira si po narážečce s Nanim naběhnul až do vápna a jeho ostrý centr na přední tyč jen tak tak neuklidil C. Ronaldo do branky.

Rusko – Portugalsko

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 6. Keržakov

Karty:   89. Širokov (RUS), 90. Kokorin (RUS) - 43. Veloso (POR)

Rusko: Akinfejev - Anjukov, Ignaševič, V. Berezutskij, D. Kombarov - Širkokov, Denisov - Bystrov, Fajzulin, Kokorin - Keržakov

Portugalsko: Rui Patrício - João Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrão - Rúben Micael, João Moutinho, Miguel Veloso - Nani, Hélder Postiga, C. Ronaldo

Rozhodčí: Viktor Kassai, G. Eros, G. Ring

Diváci: 78 000