Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

KAA Gent – Istanbul Başakşehir FK

1:1

konec (1:1)

09.03.2023, 21:00 • Ghelamco Arena, Gent • Osmifinále • Milan Huppert

Tipsport: 2.05 3.2 4.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:9. (23:05:30)
Úvodní osmifinálový zápas mezi belgickým Gentem a tureckým Başakşehirem skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

Důležitý první gól vstřelili hosté, v 16. minutě se hlavou trefil Stefano Okaka. Domácí si schovali odpověď na 35. minutu, kdy Babacan nejprve skvěle vyrazil střelu Cuyperse, avšak na dorážku Gifta Orbana už byl krátký. Oba celky posléze spálily velké šance. Za domácí minul prázdnou bránu Hong Hjun-seok, za hosty Deniz Türüç. Hlavně zbývající půl hodina byla ve znamení souboje s těžkým terénem, protože v Belgii po celou dobu utkání vytrvale pršelo a postupně se na trávníku vytvořily kaluže vody, jež znemožnily hráčům pokoušet se o kvalitní akce, třetí gól již v Ghelamco Areně nepadl.

Odveta je na programu již příští středu, úvodní výkop je v Istanbulu naplánován na 21 hodin.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Skvělé čtení hry prokázal Volkan Babacan. Vystartoval v momentě Samoiseho nahrávky za obranu, pravačkou odkopával mimo bezprostřední nebezpečí před Fernandezem-Pardem.

90+2

U levého praporku stihl míč ve hře Mahmut Tekdemir. Po rychlém zpracování odcentroval, Julien De Sart nataženou levou nohou srazil hrací předmět do zámezí.

90+1

Za protesty neunikl žluté kartě trenér Başakşehiru Emre Belözoglu, jemuž se vůbec nelíbilo rozhodnutí pomezního, že místo odkopu, a nutno podotknout, že správně, nařídil roh.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Hrubku Michaela Ngadeua nedokázal potrestat Patryk Szysz, protože balón se zastavil v kaluži vody, domácí stoper se mezitím stihl vrátit a soka zpacifikovat.

88

Dlouhý aut byl prodloužen na Laurenta Depoitreho. Volkan Babacan zdánlivě jednoduchý zákrok hodně podcenil, ale míč vyrazil před sebe a d prostoru, kde nikdo nebyl, napodruhé již nezaváhal a míč sebral.

87

Ošetření nebylo potřeba, utkání pokračuje. Hong Hjun-seok si na pravé straně narazil s De Sartem, centr napálil do nejbližšího konkurenta.

86

Na trávníku zůstává ležet Ömer Ali Şahiner, jehož Vadis Odjidja-Ofoe neúmyslně, ale přece trefil loktem do obličeje. Arbitr Tohver faul neviděl, reagoval až na nezvedajícího se hostujícího hráče.

85

Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK:
ze hřiště odchází Serdar Gürler, přichází Muhammet Arslantaş.

85

Střídání v týmu KAA Gent:
ze hřiště odchází Hugo Cuypers, přichází Matias Fernandez-Pardo.

84

Vzápětí tu máme další žlutý trest do hostujících řad. Michael Ngadeu krásnou zidanovkou proběhl mezi trojicí protihráčů, Serdar Gürler jej fauloval bolestivým šlápnutím na levou nohu.

83

První žlutá karta přichází na scénu až v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby. Vysloužil si ji Ahmed Touba, který zastavil do brejku mířícího Depoitreho stažením za dres.

82

Ömer Ali Şahiner šikovně prodlužoval za sebe do prostoru, kudy běžel Patryk Szysz . Útočník si dal míč až příliš před sebe, na hrací ploše jej už nestihl.

81

Zaváhání Duarteho nepotrestal Vadis Odjidja-Ofoe. Nevyšel mu totiž první dotek a u rohového praporku neměl proti třem žádnou šanci.

80

Jako další zahrozil Mahmut Tekdemir. Měl v plánu se po levé straně probít až do pokutového území, stopku mu vystavil Núrio Fortuna.

79

Přibývající voda na trávníku málem přinesla Gentu vedení. Malá domů se totiž zastavila a Volkan Babacan musel pořádně zabrat, aby balón odkopl před sprintujícím Cuypersem.

KAA Gent – Istanbul Başakşehir FK

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 35. Orban – 16. Okaka (Gürler)

Karty:   83. Touba (IBS), 84. Gürler (IBS), 90+1. Belözoglu (trenér) (IBS)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:9.

KAA Gent: Roef – Castro-Montes, Piątkowski, Ngadeu, Fortuna – Kums (C) (68. Odjidja-Ofoe), De Sart – M. Fofana (67. Samoise), Cuypers (85. Fernandez-Pardo), Hong Hjun-seok – Orban (68. Depoitre).
Náhradníci: Nardi – De Ridder, Hauge, Lagae, van Daele, Van Hauter, Van den Bergh.

Trenér: Hein Vanhaezebrouck

Istanbul Başakşehir FK: Babacan – Şahiner, Duarte, Touba, Lima – Tekdemir (C), Karzev (14. Aleksić, 75. Szysz), Özcan – Januzaj (46. Türüç), Okaka (75. Ié), Gürler (85. Arslantaş).
Náhradníci: Dilmen, Sengezer – Biglia, Celik, Koyuncu, Özbayraklı.

Trenér: Emre Belözoglu

Rozhodčí: Tohver – Kõiv, Klaasen (EST)

Diváci: 11 334

Odveta: Başakşehir - Gent 1:4