Menu

Hokej

2. liga skupina Východ

SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod

4:5

konec (0:1, 1:3, 3:1)

12.10.2022, 18:00 • Zimní stadion Bouchalky • 6. kolo • Milan Sochor (@minusochor)

Tipsport: 1.6 5.2 3.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek ze žďárských Bouchalek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek týdne. Bude se s vámi těšit u přenosů z dalších takto dramatických duelů na počtenou. (20:26:06)
Jak by řekl otec Richarda Cachnína, nynější trenér mužstva Chotěboře, tohle byla reklama na hokej! Zápasu nechybělo absolutně nic. Padaly góly, plály emoce, závěr nabídl pořádné drama. Až je mi domácích trochu líto, že se jim nepodařilo vyrovnat, závěr zápasu sehráli opravdu famózně. Jenže doplatili na špatnou efektivitu z předchozího průběhu utkání, tři body z derby tak putují do havlíčkobrodské Kotliny.

Střely na bránu: 29:22 (5:10, 10:7, 14:5)

Konec zápasu.

59:57

Domácí vyhráli buly a Petr Štěpánek vystřelil z vrcholku pravého kruhu, jeho rána byla zblokována do rohu kluziště.

59:52

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou:
Peslar – 2 min., hákování.

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
Čermák – 2 min., držení.

59:52

Marek Prokš byl ze střelecké pozice vytlačen za bránu, tam byl ale zfaulován.

59:32

Domácí vyhráli buly, Petr Kuchta pak ale vyhodil puk přes všechny čáry.

59:24

Branka Havlíčkova Brodu vypadla ze své pozice, hra je přerušena.

59:19

Marek Prokš dostal přihrávku přes brankoviště, z levého kruhu ale mířil také vysoko.

59:03

Petr Štěpánek z pravého kruhu přestřelil.

58:47

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
Krejčí – 2+2, vysoká hůl.

58:47

Domácí jsou v pásmu, jeden z útočníků teď byl za bránou zasažen vysokou holí. Plameny budou hrát v šesti proti čtyřem.

58:07

Jakub Petržilka přebruslil domácí obranu a vracel puk před brankoviště, kde jej v těžké pozici minul Richard Cachnín.

57:53

Domácí jsou v obrovském tlaku. Teď si vyžádali oddechový čas, odvolali brankáře, a zkusí to v šesti!

57:40

Domácí v plném počtu.

57:20

Domácí ve vlastním oslabení vytvořili pořádné zmatky před hostujícím brankovištěm. Jeden z útočníků se snažil objet bránu a zasunout puk do odkryté klece, jen o kousek se mu to nepovedlo. Puk projel skrz brankoviště.

57:02

Žďárští hokejisté naopak sami útočí. Lukáš Bureš vlétl do otevřené obrany, Martin Nedvěd jeho ránu zastavil až na druhý pokus, poprvé mu vypadla z výstroje.

56:22

Domácí se dobře brání. Havlíčkovu Brodu se nedaří ani získat útočné pásmo.

55:51

Tomáš Chlubna vyvezl puk ve vlastním oslabení do útoku a vystřelil. Donutil pak Martina Nedvěda přerušit hru.

55:40

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou:
Lojek – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.

55:29

Bruslaři zavezli puk do útoku a teď ho pod tlakem drží v rohu kluziště. Teď se hlavně snaží, aby o kotouč nepřišli a nepustili soupeře do protiútoku.

54:53

Na druhé straně Marek Tecl uviděl Matěje Krejčího, kterého našel přihrávkou přes brankoviště. Ten měl ale zakončení přes ruku a netrefil bránu.

54:09

Velké emoce planou v ochozech. Martin Gregar obral hosty o kotouč za jejich bránou a tlačil se s pukem do brankoviště, Martin Nedvěd jej ale podle všeho udržel před brankovou čarou.

53:21

Bruslaři jsou pod tlakem. Jakub Petržilka ho zmírnil vyvežením kotouče ven z pásma, teď už se ale hosté musí bránit znovu.

52:36

To je hokej! Domácí ujeli do dalšího přečíslení dvou na jednoho! Petr Štěpánek dostal přihrávku na pravý kruh, jeho ránu z první ale vyrazil Martin Nedvěd betony!

52:26

Domácí v plném počtu.

52:03

Bruslaři se dlouho drželi v útočném pásmu, ale tentokrát se nedostali do střelecké pozice. Domácí se nakonec osvobodili.

50:26

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou:
Svoboda – 2 min., podrážení.

50:13

Dominik Adam byl v parádní šanci na spodku levého kruhu, jenže mu zase chyběla přesnost v zakončení.

49:19

Oddechový čas pro tým BK Havlíčkův Brod.

49:19

49:19 J. GRAUER - 4:5

49:19

Žďár právě vstřelil branku!
Bouchalky bouří! Dva slepené góly dostaly domácí na dostřel! Po přihrávce Petra Štěpánka se od modré čáry prosadil JAKUB GRAUER. Fanoušci domácích se probudili, teď tu vládne perfektní atmosféra. Asistence: Petr Štěpánek.

48:44

48:44 CHLUBNA - 3:5

48:44

Žďár právě vstřelil branku!
Vyložené šance domácí neproměnili, tak museli dostat puk do brány s kusem štěstí. TOMÁŠ CHLUBNA vystřelil přes obránce z mezikruží ze zdánlivě beznadějné pozice, puk ale doputoval až do sítě! Asistence: Jan Wasserbauer.

48:33

Martin Nedvěd po rychlém útoku domácích vyrazil puk jen před sebe, z nebezpečného prostoru jej ale dostal Milan Valášek.

48:12

David Košťál posunul puk na modrou čáru, kde se do něj opřel Roman Čermák. Jiří Sláma měl čistý výhled a puk pohodlně schoval do lapačky.

47:07

Petr Kuchta dostal přihrávku na pravé křídlo, odkud se snažil uvolnit Jakuba Petržilku. Ten si najížděl osou hřiště za obranu, kotouč se k němu ale nedostal.

46:46

Hosté teď byli pod tlakem. Ten přerušuje až zákrok Martina Nedvěda, ke kterému se dostal kotouč poté, co Marku Teclovi po kličce za bránou utekl.

45:10

Marek Prokš vedl další přečíslení Žďáru nad Sázavou dvou na jednoho, jenže svému spoluhráči přihrál daleko před hokejku, z nadějné akce tak nic nebylo.

44:28

Adam Dvořák nahodil puk na bránu z levé strany a Richard Cachnín se tlačil k dorážce. Přes obranu domácích ale nezakončil.

43:44

Tohle je dnes rozdíl mezi oběma týmy. Domácí se znovu dostali do skvělé šance, jenže z levého kruhu nedokázali prostřelit Martina Nedvěda, který si tak může užívat ovace publika.

43:05

43:05 VOŘÍŠEK - 2:5

43:05

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Hosté se vrací zpátky do tříbrankového trháku! Milan Valášek vedl přečíslení dvou na jednoho po pravé straně, odkud přes hokejku bránícího hráče přihrál LUBOŠI VOŘÍŠKOVI. Ten už dokázal přesně trefit poloodkrytou část domácí klece. Asistence: Milan Valášek.

42:56

Hosté v plném počtu.

42:53

Domácí zůstali v útočném pásmu. Z pravého kruhu pak vystřelil Marek Prokš. Domácí se snažili ještě dorážet, puk ale z Martina Nedvěda nevydolovali.

42:30

Martin Pleva teď vyslal trochu nečekanou ránu od modré čáry, kterou Martin Nedvěd vyrazil okrajem levého betonu.

41:31

Domácí se navíc mohou přiblížit na dostřel v přesilové hře. Puk ale kontrolují hosté a ukrajují sekundy z trestu Marka Tecla.

40:56

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
Tecl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

40:33

40:33 WASSERBAUER - 2:4

40:33

Žďár právě vstřelil branku!
Přesně tohle domácí potřebovali! JAN WASSERBAUER dostal přihrávku na levý kruh, odkud vypálil prudkou ránu přesně do horního rohu havlíčkobrodské brány! Tohle vypadá ještě na zajímavý zbytek zápasu. Asistence: Jakub Peslar.

40:23

Třetí periodu začali v útočném pásmu hosté. Ke střele se ale nedostali.

40:01

Začala třetí třetina.
Netroufnu si říct, že by hosté byli dnes o tolik lepším týmem. Dokonce si myslím, že ve druhé periodě se Žďár nad Sázavou dostal do většího. množství nadějných šancí, Jenže Bruslaři jsou mnohem efektivnější. Díky tomu si vypracovali už tříbrankový náskok, který jim před třetí dvacetiminutovkou dává solidní šanci na úspěch. Ta začne přibližně v 19:42.

Střely po druhé třetině: 15:17

40:00

Druhá třetina skončila.

39:08

Jakub Peslar se po vyhrané buly stahovačkou uvolnil na pravém kruhu, pak ale svoji střelou trefil spoluhráče Petra Štěpánka do obličeje. Ten s bolestivou grimasou míří na střídačku.

38:53

Martin Gergar si sjel na osu hřiště, kam dostal přihrávku. Hosté s touto možností ale počítali, rychle k soupeři přistoupili a zblokovali jeho ránu do ochranné sítě.

38:34

Po buly ve středním pásmu sice hráli domácí, na modré čáře je ale zastavil ofsajd.

37:49

37:49 ČERMÁK - 1:4

37:49

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Hosté využívají už druhou přesilovou hru! Michal Kliment skvěle stínil před brankářem, zatímco ROMAN ČERMÁK dostal přihrávku na modrou čáru. Tam se do ní opřel z první a puk prošel čistě do sítě. Asistence: Luboš Voříšek, David Košťál.

37:19

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou:
Pilný – 2 min., nedovolené bránění.

37:14

Žďár nad Sázavou je v těchto chvílích lepším týmem. Lukáš Bureš se uvolnil na vrcholku pravého kruhu, Martin Nedvěd jeho střelu ale lapačkou vyrazil do ochranné sítě.

36:12

Plameny sevřely svého soupeře v jeho pásmu. Puk se odrazil k Jakubu Peslarovi na pravý kruh, odkud domácí obránce trefil tyčku!

35:19

Dominik Adam si z pravého křídla šikovně navedl puk na osu do dobré pozice. Martin Nedvěd ale vyjel z brány, aby zmenšil střelecký úhel. Rána navíc mířila doprostřed, takže hostující brankář spolehlivě zasáhl. Hra je přerušena.

34:53

Hosté v plném počtu.

34:33

Petr Kuchta nedokázal vyhodit puk přes Petra Štěpánka. Jeho ránu se snažil tečovat Dominik Adam, puk ale letěl mimo.

34:00

A znovu vyhození Bruslařů. Žďáru nad Sázavou se teď nedaří usadit v pásmu soupeře.

33:28

Plameny chvíli kombinovaly v pásmu Havlíčkova Brodu. Pak o kotouč ale přišly, hosté se dvakrát osvobodily dlouhým vyhozením.

32:53

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
Vašíček – 2+2, hrubost, odpyká Vacík.

32:53

Po střele Michala Kerbera se hosté natlačili do brankovišti. Jiří Sláma si kotouč našel, pak se ale před ním strhla mela. Takové emoce k derby patří, bude se pravděpodobně vylučovat.

32:40

Martin Štola dostal nabito mezi kruhy. Opřel se do kotouče, mířil ale do prostředka brány. Martin Nedvěd zasáhl vyrážečkou.

31:57

Domácí fanoušci už zvedali ruce nad hlavu! Marek Prokš byl sám před brankářem, bekhendovým blafákem jej položil na zem, jenže pak nedokázal zasunout kotouč za jeho natažený levý beton.

31:23

Lukáš Bureš měl puk na ose hřiště, odkud vyslal prudkou ránu zápěstím. Jenže opět nezamířil přesně a bránu minul.

30:32

Jakub Peslar vletěl mezi trojici Bruslařů a dostal se ke střele, kterou Martin Nedvěd vyrazil betony. Pak na něj mířila ještě jedna střela od modré čáry. Ta byla ale vysoká, hostující brankář ji stejně radši schoval do lapačky.

30:23

Hosté v plném počtu.

29:28

Plameny se rychle nastěhovaly po vyhození Havlíčkova Brodu zpátky do pásma. Po krátké kombinaci se ale samy vyhnaly zase ven po nepřesné střele.

28:23

Domácí teď sehráli přesilovkovou akci parádně. Jan Wasserbauer uvolnil Petra Štěpánka křížnou přihrávkou, tomu ale při zakončení sjel puk z hole. Hosté měli štěstí.

28:03

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
Čermák – 2 min., držení.

27:06

Čtveřice Bruslařů propadla v útočném pásmu a domácí se řítili do přečíslení dvou na jednoho. Miroslav Rohlík vzal situaci na sebe a vystřelil z levého kruhu, Martin Nedvěd jeho ránu vyrazil betony.

26:20

Tomáš Chlubna přešel modrou čáru a rovnal si puk na střelu, tu mu ale obětavě zablokoval Matěj Krejčí.

25:19

25:19 DUŠEK - 1:3

25:19

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Bruslaři přesilovou hru rychle využívají. Jiří Vašíček přihrál do levého kruhu Jaroslavu Moučkovi, který křížnou přihrávkou přes osu hřiště našel DOMINIKA DUŠKA. Ten sice nevystřelil z první, po naznačení ale stejně procedil puk pod brankářovy betony. Asistence: Jaroslav Moučka, Jiří Vašíček.

24:55

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou:
Jícha – 2 min., krosček.

24:55

Petr Kuchta zachytil přihrávku domácích v útočném pásmu, jeho střela přelomila blokujícímu hráči hůl. Sám se pak ještě s Richardem Cachnínem tlačil k dorážce, Jiří Slám kotouč udržel. Bude se ale vylučovat.

24:15

Vstřelený gól Plameny polil živou vodou. Ta je ale neuhasila, naopak. Marek Prokš střílel bekhendem z pravého kruhu, v bráně ale nakonec skončil místo puku hostující obránce.

22:36

22:36 BUREŠ - 1:2

22:36

Žďár právě vstřelil branku!
Odpověď domácích trvala jen něco málo přes minutu. Martin Gregar z rohu útočného pásma přihrál mezi kruhy na úplně volného LUKÁŠE BUREŠE, který se střelou bez přípravy trefil mezi betony hostujícího brankáře! Asistence: Martin Gregar, Dominik Adam.

21:30

21:30 MOUČKA - 0:2

21:30

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Hosté se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Dominik Dušek z levého křídla přihrál volnému JAROSLAVU MOUČKOVI. Ten už sice byl v ostrém úhlu a brankář si na kotouč sáhl, puk přesto končí v síti! Asistence: Dominik Dušek, Jiří Vašíček.

21:12

Obě mužstva hrají v plném počtu.

20:54

Jaroslav Moučka vedl akci dvou na dva. Snažil se najít přihrávkou přes brankoviště Dominika Duška, puk ale srazil domácí brankář.

20:13

Luboš Voříšek přejel modrou čáru, naznačil střelu, čímž se zbavil obránce. Pak už byl před ním jen domácí gólman, který ovšem úspěšně zakročil betony.

20:01

Začala druhá třetina.
V první části byli o něco aktivnější domácí. Dokázali se dostávat do zajímavých pozic, v koncovce jim ale scházela přesnost. Obrázek hry se změnil po gólu Jakuba Petržilky. Ten aktivitu Žďáru nad Sázavou utlumil, více ze hry pak měl Havlíčkův Brod. Další branka ale v první periodě už nepadla. Ta druhá začne přibližně v 18:50.

Střely na bránu: 5:10

20:00

První třetina skončila.

19:58

Hostující útočník snad bude v pořádku, za potlesku tribun míří sám na střídačku.

19:58

Píská se zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu. U mantinelu ale zůstal ležet po tvrdém zákroku Richard Cachnín. Drží se za obličej, okamžitě k němu spěchá lékař.

19:43

Domácí se nadechovali k poslednímu pokusu o útok, přihráli si ale špatně a akci musí zakládat znovu.

19:12

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou:
Jícha – 2 min., nafilmovaný pád nebo přihrávání.

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
Kerber – 2 min., držení.

19:12

Lukáš Jícha se protáhl po pravém křídle kolem Michala Kerbera, který mu nechal v cestě ruku s hokejkou. Bude se vylučovat.

19:00

Na druhé straně z pravého kruhu vypálil Michal Kerber. Mířil nahoru, Jiří Sláma jeho projektil vyrazil levým ramenem do ochranné sítě.

18:06

Lukáš Bureš měl na levém křídle prostor ke střele. Snažil se mířit ke vzdálenější tyči, bránu ale minul.

17:35

Domácí se po delší době podívali do útočného pásma. Sami se z něj ale vyhnali, zpětná přihrávka na modrou čáru mířila přesně mezi beky a skončila u brankáře.

16:54

Hosté vystřelili okamžitě po vyhrané buly v útočném pásmu, Jiří Sláma si připisuje další úspěšný zákrok. Vyrazil puk betony.

16:09

Miroslav Rohlík se vrací na led, domácí jsou kompletní. Havlíčkův Brod sice většinu početní převahy strávil v útočném pásmu, dostal se ale jen k jediné střele.

15:30

Hosté se dlouho drží v pásmu Žďáru. Vlastními nepřesnosti si ale brání v zakončení. Nakonec až Luboš Voříšek skryl střelu za obránce na levém kruhu, Jiří Sláma jeho pokus vytěsnil vyrážečkou.

14:09

Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou:
Rohlík – 2 min., hákování.

14:07

Domácí propadli na útočné modré čáře a Jaroslav Moučka vyrazil podél hrazení dopředu. Byl ale zastaven v rozporu s pravidly, bude se vylučovat.

13:51

V posledních minutách měli převaho hosté, kteří se dokázali držet na kotouči. Teď se ho ale trochu zbrkle zbavili, píská se zakázané uvolnění.

13:10

Luboš Voříšek vyslal dopředu Davida Košťála a pak si řekl o přihrávku zpátky. Najel na levý kruh a mířil mezi betony Jiřího Slámy, domácí gólman je sklapl k sobě včas.

12:12

Michal Kerber vystihl rozehrávku domácích a založil útočnou akci. Pak úplně nečekaně našel osamoceného Jaroslava Moučku u pravé tyče domácích, jenže přihrávce chyběla špetka přesnosti. Havlíčkobrodský útočník by jinak zametal puk do odkryté brány.

11:04

Adam Dvořák rozjížděl útok z obranného pásma. Domácí útočník jej při napadání omylem zasáhl holí do obličeje, rozhodčí si toho ale nevšimli. Vylučovat se tak nebude.

10:11

Marek Tecl prošel dopředu po levém křídle a křížnou přihrávkou hledal Dominika Duška. Ten byl sice obsazený, hosté ale zůstali na kotouči. Jiří Sláma zasahuje po střele Marka Tecla z bezprostřední blízkosti.

09:32

Matěj Krejčí se z pozice beka objevil až za domácí bránou. Snažil se ji objet a zakončit. To se mu sice nepodařilo, domácí ale jenom vyhazují puk na zakázané uvolnění.

09:11

Domácí pod tlakem nerozehráli přesně. Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje zpátky před Jiřího Slámu.

08:22

08:22 PETRŽILKA - 0:1

08:22

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Mám opakovat otřepané hokejové klišé? JAKUB PETRŽILKA při střídání hostů najel do otevřené obrany Žďáru nad Sázavou a přesnou střelou otevírá skóre! Asistence: Richard Cachnín, Adam Dvořák.

07:51

Lukáš Jícha byl ve stoprocentní šanci! Ukázal obráncům záda a jel sám na bránu, jenže Martin Nedvěd jej vychytal parádním zákrokem lapačkou!

07:30

Havlíčkobrodští hokejisté byli pod tlakem napadajících útočníku a nepodařilo se jim rozehrát. Ke kotouči se tak dostávají domácí.

06:20

Žďár nad Sázavou se dostal do tlaku. Diváci tlačí puk do brány očima, Martin Nedvěd ale hosty drží nad vodou.

05:53

Jaroslav Moučka netrefil bránu domácích, na druhou stranu tak zamířil Martin Štola. Měl před sebou úplně volno, z pravého kruhu ale hostující svatyni minul.

05:07

Před domácím útočníkem se otevřel prostor na levém křídle, jeho střelu ale vyrazil Martin Nedvěd betony.

04:39

Jan Wasserbauer zavezl kotouč do pásma, kde se Plameny dlouho držely na kotouči. Ke střele se ale přes defenzivu Havlíčkova Brodu nedostaly.

03:45

Marek Prokš ztratil kotouč za hostující bránou a Dominik Dušek na druhé straně chtěl vyslat do úniku rozjetého Marka Tecla. Ten ale dostal přihrávku na záda, k pořádnému zakončení se tak nedostal.

03:05

Po střele Jiřího Vašíčka se do tlaku dostali hosté. Dorážka od levého hrazení mířila mimo, střelu Michala Kerbera z pravé strany Jiří Sláma lapil do náruče.

02:27

Domácí se po chybě Havlíčkova Brodu dostali k puku v útočném pásmu, střela Václava Macka od modré čáry ale na bránu neprošla.

01:42

Jakub Petržilka provětral obranu domácích. Uháněl po levém křídle, Jiří Sláma si po jeho střele zápěstím připisuje první zákrok levým betonem.

01:25

Hra je na začátku velice rozkouskovaná. Nyní se přerušuje kvůli ofsajdu Bruslařů.

01:19

Po ofsajdu Havlíčkova Brodu se prokousávali hosté dopředu, hra je ale přerušena po zásahu vysokou holí. Nedovoleným způsobem zahrál Richard Cachnín.

00:56

Radek Pilný se vydal do útoku. Neměl ale podporu spoluhráčů. Najel mezi tři bránící hráče Havlíčkova Brodu a o kotouč přišel.

00:22

Hosté znovu sebrali puk po vhazování. Luboš Voříšek dlouhou přihrávku Romana Čermáka jenom protečoval do útočného pásma, pak se ale zase domácí dopustili zakázaného uvolnění.

00:10

Puku se ujali hosté, jenže se jim nepodařilo rozehrát. Brzy se tak píská zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levici Martina Nedvěda.

00:01

Utkání právě začalo.
Teď už ale ticho střídá skandování domácích fanoušků, obě mužstva se staví k úvodnímu buly.
Ještě než bude vhozeno úvodní buly, celý stadion pohltilo ticho. Diváci drží minutu ticha za bývalého žďárského hokejistu Jaroslava Straku, který zemřel v nedožitých 74 letech.
Na potemnělých Bouchalkách začínají šlehat plameny ke stropu, domácí právě za potlesku tribun nastupují na led. Havlíčkobrodští hokejisté už čekají vyřadovaní na modré čáře.
Úvodní sestavy:

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – J. Grauer, Svoboda, Macek, Pleva (C), Peslar, Lojek – Bureš (A), Štola, Adam, Gregar, Wasserbauer, Prokš (A), Jícha, Chlubna, Štěpánek, Rohlík, Pilný
Trenér: Martin Sobotka

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Benák, Čermák, Vašíček (A), Krejčí, Kliment, Dvořák, Kerber – D. Košťál, Voříšek (A), Valášek – Dušek, Moučka, Tecl – Petržilka, Cachnín, Kuchta (C) – P. Grauer, Vacík
Trenér: Aleš Kraučuk

Rozhodčí: Čuňočka – Čelechovský, Kalina.
Poslední vzájemné utkání

Naposledy na sebe obě mužstva narazila 8. září ještě v rámci přípravy. Zápas, který se hrál na žďárských Bouchalkách, ovládli především díky povedené druhé třetině domácí.

SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 7:4 (1:1, 4:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 8. Štěpánek (Wasserbauer, Bureš), 22. Pleva (Jícha, Chlubna), 34. Kunstmüller, 35. Chlubna (Štěpánek, Wasserbauer), 40. Jícha (Gregar), 46. Gregar (Michalčuk), 58. Bureš (Půža) – 17. Petržilka (Kopic, Vašíček), 44. Dušek (Vašíček), 48. Valášek (Moučka, Dušek), 59. Moučka (Voříšek, Valášek)
 SKLH Žďár nad Sázavou

Plameny mají po pěti zápasech shodně devět bodů jako Havlíčkův Brod. V tabulce jsou ale vinou horšího skóre na páté příčce za svým regionálním rivalem. Obdržených branek mají oba celky stejně, Žďár nad Sázavou jich ale vstřelil o šest méně. Stejně jako Bruslaři porazili žďárští hokejisté Hodonín s Opavou, uspěli také v Havířově. V prvním kole naopak podlehli Kopřivnici, ve čtvrtém kole nestačili na Vyškov.

V týmu po pár kolech zatím nenajdeme vyložené lídry produktivity, nejvíce bodů ale nasbíral Lukáš Bureš (1+4). Nejvíc gólů nastříleli Petr Štěpánek (2+1), Dan Kotlík (2+0) a obránce Martin Lojek (2+1), který díky jeho parádní ráně často zakončuje od modré čáry. V brankovišti má větší důvěru trenérů třiatřicetiletý Jiří Sláma.
 BK Havlíčkův Brod

Bruslaři jsou po pěti odehraných kolech s devíti body na čtvrtém místě. Prohráli ve Znojmě a doma s Kopřivnicí. Hlavně domácí porážka je může mrzet. Havlíčkův Brod začal proti Kopřivnici parádně a dostal se do vedení. Jenže ve druhé třetině dostal dva góly ve vlastní přesilovce, a to ho zlomilo. V dalších zápasech si svěřenci trenéra Aleše Kraučuka poradili s Novým Jičínem, Hodonínem a Opavou.

Havlíčkovu Brodu se podařily letní změny v kádru. Na čele produktivity se nachází všechny posily. O první místo se dělí Dominik Dušek (3+5) s Jaroslavem Moučkou (3+5) a Jiřím Vašíčkem (2+6). Za nimi se daří Milanu Valáškovi (5+2), který je nejlepším střelcem mužstva, a Marku Kopicovi (2+3). V dnešním utkání by měl Bruslařům poprvé v sezoně pomoct Richard Cachnín, který má do Brodu vyřízené střídavé starty z jihlavské Dukly.
Vítáme vás u on-line přenosu šestého kola 2. ligy, ve kterém na sebe v derby Vysočiny narazí SKLH Žďár nad Sázavou a BK Havlíčkův Brod. Utkání začíná v 18:00.

SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod

4:5

konec (0:1, 1:3, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Bureš (Gregar, Adam), 41. Wasserbauer (Peslar), 49. Chlubna (Wasserbauer), 50. J. Grauer (Štěpánek) – 9. Petržilka (Cachnín, Dvořák), 22. Moučka (Dušek, Vašíček), 26. Dušek (Moučka, Vašíček), 38. Čermák (Voříšek, D. Košťál), 44. Voříšek (Valášek, Dvořák)

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – J. Grauer, Svoboda, Macek, Pleva (C), Peslar, Lojek – Bureš (A), Štola, Adam, Gregar, Wasserbauer, Prokš (A), Jícha, Chlubna, Štěpánek, Rohlík, Pilný
Trenér: Martin Sobotka

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Benák, Čermák, Vašíček (A), Krejčí, Kliment, Dvořák, Kerber – D. Košťál, Voříšek (A), Valášek – Dušek, Moučka, Tecl – Petržilka, Cachnín, Kuchta (C) – P. Grauer, Vacík
Trenér: Aleš Kraučuk

Rozhodčí: Čuňočka – Čelechovský, Kalina

Diváci: 608

Průběh zápasu
1. třetina
08:22 HBR 0:1 Petržilka (Cachnín, Dvořák)
14:09 ZNS 2 Rohlík, hákování
19:12 HBR 2 Kerber, držení
ZNS 2 Jícha, nafilmovaný pád nebo přihrávání
Po 1. třetině
2. třetina
21:30 HBR 0:2 Moučka (Dušek, Vašíček)
22:36 ZNS 1:2 Bureš (Gregar, Adam)
24:55 ZNS 2 Jícha, krosček
25:19 HBR 1:3 Dušek (Moučka, Vašíček)
28:03 HBR 2 Čermák, držení
32:53 HBR 2+2 Vašíček, hrubost, odpyká Vacík
37:19 ZNS 2 Pilný, nedovolené bránění
37:49 HBR 1:4 Čermák (Voříšek, D. Košťál)
Po 2. třetině
3. třetina
40:33 ZNS 2:4 Wasserbauer (Peslar)
40:56 HBR 2 Tecl, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
43:05 HBR 2:5 Voříšek (Valášek, Dvořák)
48:44 ZNS 3:5 Chlubna (Wasserbauer)
49:19 ZNS 4:5 J. Grauer (Štěpánek)
50:26 ZNS 2 Svoboda, podrážení
55:40 ZNS 2 Lojek, zdržování hry / zašlapování puku
58:47 HBR 2+2 Krejčí, vysoká hůl
59:52 HBR 2 Čermák, držení
ZNS 2 Peslar, hákování
Konec