Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

AZ Alkmaar – Bodö/Glimt

2:2

po prodl. (2:1)

17.03.2022, 18:45 • AFAS Stadion (Alkmaar) • Osmifinále • Petr Šatalík

Tipsport: 1.67 4.04 5.16 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (21:33:26)
Bodo tak dnes uhrálo po prodloužení s Alkmaarem remízu 2:2 a v celkovém součtu s prvním utkáním vítězí 4:3! Celý dvojzápas rozhodla situace ze závěru dnešního prvního prodloužení, kdy se šikovnou tečí prosadil Alfons Sampsted. Norský celek dnes nebyl lepším mužstvem na hrací ploše, jenže své příležitosti zvládl dotáhnout do konce, což byla hlavní achilovka AZ. To tedy mezi šestnáctkou nejlepších končí a my mezi čtvrtfinalisty uvidíme celek FK Bodo/Glimt.
Statistiky utkání:

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 13:5.

120+3

Konec zápasu.

120+3

120+3. Martins Indi zakončil hlavou vedle.

120+3

Poslední šance Alkmaaru na zakončení a srovnání, nádherný centr do pokutového území poslal Tijani Reijnders a Bruno Martins Indi ještě zakončoval hlavou! V obrovské šanci ale míjí klec norského celku a to je konec!

120+2

Peter Vindahl vyběhl ze svého pokutového území, v osobním souboji s hráčem Boda uspěl a posílá balon aspoň k půlící čáře. Závěrečný nápor Alkmaaru se však zatím nekoná.

120+1

Sudí bude ještě nastavovat 3 minuty nad rámec základní hrací doby. Jenže Ola Solbakken ještě uléhá na trávník s křečemi.

120+1

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Jukinari Sugawara, přichází Pantelis Chatzidiakos.

120

Gólman Peter Vindahl už nabíhá do vápna Bodo na autové vhazování z levé strany. K zakončení se ale nedostal on ani jeho spoluhráči.

119

119. Vindahl nadvakrát chytil míč po střele soupeře!

119

A na druhé straně obrovská šance! Victor Boniface se na hranici šestnáctky dostal k ráně, která nejprve Peteru Vindahlovi vypadla z náruče a balon šel k brankové čáře, gólman Alkmaaru jej ale nakonec ještě chytil.

118

118. Chajkin si věděl rady také se střelou Wijndala.

118

AZ bude vhazovat na levé straně už šestnáctky protivníka. Balon letí až do pokutového území, kde ho Bruno Martins Indi prodloužil na Owena Wijndala, jenž z otočky pálil do bližšího horního rohu klece Boda. Nikita Chajkin však jeho ránu chytá!

117

Nikita Chajkin zalehl balon u brankové čáry, Jesper Karlsson před ním stál hodně natěsno a kolenem naznačil opravdu ošklivý zákrok na hlavu, ke kterému naštěstí nedošlo. Brankář Boda se mu vysmívá.

116

Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Brice Wembangomo, přichází Vegard Kongsro.

116

Nikita Chajkin znovu váhal s odkopem od své brány a nyní už slovenský sudí neváhá a ukazuje brankáři Boda žlutou kartu.

115

AZ se tlačí za srovnáním, jenže přihrávka Owena Wijndala míří do zámezí a jeden z hráčů Boda uléhá na trávník, snad kvůli křečím.

114

Alkmaar využil standardní situace a poslal vysoký balon na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal Bruno Martins Indi. Jeho projektil byl přesný, jenže nedůrazný. Nikita Chajkin zapisuje jeden ze snadnějších zákroků.

113

Peter Vindahl poslal balon vysokým odkopem od své klece. Tam ale Ola Solbakken přišlápl patu Haakonu Evjenovi a vidí žlutou kartu.

112

I gólman Nikita Chajkin už musel uznat, že hrát se dá, ačkoliv podle mě už měl dávno vidět kartu. Tu si ale slovenský arbitr ponechal prozatím v kapse.

111

Slovenský sudí naznačuje, že bude nastavovat za prodlevu v utkání. Kapitán Alkmaaru Owen Wijndal přiběhl k bráně Boda a všechny kelímky od piva posbíral a hodil do zámezí, aby se mohlo hrát.

110

Nikita Chajkin si nyní hraje s Jesperem Karlssonem. Několikrát mu naznačil, že bude rozehrávat a pak se mu vysmál. Navíc stále ještě nerozehrál, poukazuje na to, že fandové Alkmaaru naházeli na trávník kelímky od piva, což je pravda.

109

Jesper Karlsson dostával dlouhý vysoký míč na hranici velkého vápna, kde jej ale nakonec nezískal, mičuda je v zámezí.

108

AZ tlačí od začátku druhého prodloužení na srovnání, Peter Vindahl vyběhl skoro až k půlící čáře, když hrozilo, že jeho spoluhráči ztratí míč a obloukem jej poslal kupředu.

107

107. Abúchlál opět neprostřelil Chajkina!

107

Bruno Martins Indi sebral balon Gilbertu Koomsonovi a jediným dotekem ho poslal vpřed, kde se na hranici velkého vápna opřel do míče Zakarjá Abúchlál, jeho přízemní pokus končí v náruči Nikity Chajkina.

106

Po infarktovém závěru prvního prodloužení zahráli na začátku druhé půe hráči norského mužstva jen do zámezí. Alkmaar zakládá svou akci přes brankářem Vindahla.

106

Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Marius Höibraaten, přichází Sigurd Kvile.

106

Začalo druhé prodloužení.
Ihned se bude pokračovat, slovenský sudí žene hráče na plac.

105

První poločas prodloužení skončil.

105

105. Alfons SAMPSTED - 2:2

105

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Tohle je blesk z čistého nebe! Bodo jde do vedení a směřuje za postupem! Střílený centr z pravé strany v podání Huga Vetlesena tečoval patičkou před brankářem Vindahlem k zadní tyči ALFONS SAMPSTED, jenž v tomto zápase srovnává na 2:2 a norský tým posílá do vedení 4:3! Asistence: Hugo Vetlesen.

104

104. Chajkin vychytal zakončení Abúchlály!

104

Jukinari Sugawara vysunul na pravé straně kupředu Zakarju Abúchlála a tentokrát už brankář Nikita Chajkin musel zakročit! Ránu Abúchlála vyrazil rukou a Marius Höibraaten pak odhlavičkoval míč do bezpečí před Kamalem Sowahem.

103

103. Zajímavá šance domácích.

103

Zakarjá Abúchlál vybojoval míč na levé straně a poslal balon do vápna soupeře, kde nejprve zakončoval Kamal Sowah a po něm ještě nůžkami Jesper Karlsson. První pokus na klec Boda neprošel pře beka, druhý už skončil v náruči Petera Vindahla, jenže se nebude počítat. Arbitr píská faul proti kleci AZ.

102

Zakarjá Abúchlál teď mimo hru nakopl Mariuse Höibraatena, čehož si ale sudí nevšiml, nechá alespoň ošetřit beka Moda.

101

Alfons Sampsted posílá vysokým obloukem balon z pravé strany na levou, kde je Ola Solbakken, jenž hledá cestu skrz dobře postavenou defenzivu AZ.

100

A hrajeme již stou minutu duelu, v ní získal míč před vlastní šestnáctkou Gilbert Koomson, jenž šikovně odstavil soupeře od míče a přihrál obráncům.

99

Ola Solbakken se na druhé straně také pokusil o přihrávku vzduchem z levé strany. Byl z toho však jen pozdrav pro Petera Vindahla.

98

Alkmaar obléhá pokutové území soupeře jako v házené, poslal do něj dva centry. Ten poslední byl obranou Boda sražen do náruče gólmana Nikity Chajkina.

97

Zakarjá Abúchlál se nyní dostal k zakončení, které se mu však nepovedlo a následně slovenský sudí trochu sedl na lep Alfonsu Sampstedovi, jenž se po lehkém kontaktu skácel ve vlastní šestnáctce k zemi.

97

Owen Wijndal vhazuje balon zpět na hrací plochu, kde jej Kamal Sowah prodlužuje hlavičkou za sebe, kde je Zakarjá Abúchlál.

96

Jukinari Sugawara skvěle zapracoval ve středu hřiště, kde nejprve skluzem získal míč a když ho spoluhráči následně ztratili, další zblokovanou přihrávkou jej vybojoval nazpět.

95

Hugo Vetlesen dostával prudkou přihrávku až na hranici pokutového území Alkmaaru, tam však byl první na zemi a u míče gólman Peter Vindahl.

94

Ojojoj, to byla parádička od Jespera Karlssona, jenž si ve výskoku zadní nohou kopl míč před sebe a následně pokračoval v akci. Která ale ničím jiným zajímavá nebyla.

93

Vpřed míří po pravé lajně nově příchozí Gilbert Koomson, jenž však nakonec musí couvat před vystoupivším Owenem Wijndalem.

92

Celek z provincie Nordland se nyní tlačil po levém křídle kupředu. Hugo Vetlesen však byl zastaven soupeřem, který mu ukopl balon do zámezí.

91

Bodo rozehrává na startu prvního patnáctiminutového nastavení. Na trávníku má dvě nové tváře, Victora Bonifacea a Gilberta Koomsona. Do utkání už nezasáhnou Amahl Pellegrino a Runar Espejord. Balon jde k obráncům norského celku, kteří jej obloukem posílají na půli soupeře.

91

Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Amahl Pellegrino, přichází Victor Boniface.
Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Runar Espejord, přichází Gilbert Koomson.

91

Začal první poločas prodloužení.
Také druhá půle duelu je za námi. Na rozdíl od první pětačtyřicítky jsme sledovali o dost opatrnější poločas. Alkmaar si v něm vytvořil převahu, jenže Jesper Karlsson pálil jedno do tyče a jednou nad klec Boda, takže stav je po čtyřech pětačtyřicítkách 3:3 a nás čeká prodloužení.

90+2

Druhý poločas skončil.

90+2

Zakarjá Abúchlál se prodral mezi Alfonsem Sampstedem a Bredem Moem a padá na hranici velkého vápna. Slovenský sudí Kružliak však ihned zamítavě mává rukou, tohle pískat nebude, Abúchlál šel k zemi opravdu hodně dobrovolně.

90+1

Slovenský sudí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby. Bodo mezitím rozehrálo signál, jenže střílený centr z levého křídla v podání Solbakkena boxuje Peter Vindahl na hranici velkého vápna.

90

Před pokutovým územím AZ poslal Kamal Sowah přistrčením zezadu k zemi Ulrika Saltnese, jenž pak ne zemi soupeře lehce nakopl. Vznikla z toho strkanice, sudí ukazuje oběma kohoutům žlutou kartu.

89

Centr z levé strany skoro od půlící čáry šel vysokým obloukem do vápna Boda. A také přímo do náruče gólmana Nikity Chajkina.

88

Fotbalisté Alkmaaru tak mohli sami kupředu a nyní získali standardní situaci skoro na půlící čáře. Jejich hráči si přesto nabíhají pět metrů před velké vápno.

87

Ola Solbakken nakonec poslal Amahla Pellegrina od míče pryč. A vzápětí se sám sebe ptal, proč to udělal. Jeho centr na zadní byl přetažený, daleký, všechno možné jen ne dobrý.

86

Elias Hagen navíc chvilku ležel na hrací ploše a nezvedal se, takže se rozehrávka standardní situace odkládá.

85

Jukinari Sugawara se vrhl skluzem pod nohy Eliase Hagena, kterého surově podrazil a vidí za to žlutou kartu. Navíc má Bodo standardku z poměrně dobré pozice.

84

84. Karlsson po chybě soupeře přestřelil bránu!

84

Obrovská minela brankáře Boda Nikity Chajkina, jenž přihrál vracejícímu se Eliasi Hagenovi tak tvrdě, že defenzivní záložník norského celku absolutně nezvládl rozehrávku a poslal balon před Jespera Karlssona, který halfvolejem poslal míč jen těsně nad klec mužstva z provincie Nordland! Tohle mohl být rozhodující gól!

83

Aslak Fonn Witry přetlačil Amahla Pellegrina v osobním souboji u krajní čáry a získal tak merunu pro svůj tým.

82

Amahl Pellegrino zkusil centr na levém křídle, jenže jeho pas před klec AZ obrana Alkmaaru projít nenechala a balon odkopává do bezpečí.

82

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Dani de Wit, přichází Kamal Sowah.
Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Jordy Clasie, přichází Haakon Evjen.

81

Zakarjá Abúchlál se vytáhl kupředu po levém křídle společně s Danim de Witem. Po jeho přihrávce centroval, jenže už v zámezí.

80

Peter Vindahl musí až na hranici vlastního pokutového území, aby odtud odkopl míč před dobíhajícími soupeři, na druhé straně volí Brede Moe hlavičku do náruče gólmana Nikity Chajkina.

79

Hugo Vetlesen a Jukinari Sugawara se tvrdě srazili ve středu hrací plochy, sudí ze Slovenska ponechává výhodu Bodu, které jde kupředu po levé straně hrací plochy.

78

Brice Wembangomo poslal balon pěkným obloukem do středu hrací plochy a Elias Hagen jej zvládl v pádu prodloužit kupředu.

77

Aslak Fonn Witry to nyní myslel hodně dobře, prudkým přízemním pasem vysílal kupředu nově příchozího Zakarju Abúchlála, jenž se nacházel v opravdu hodně těsném ofsajdu! Jinak by šel sám na bránu soupeře...

76

Evangelos Pavlidis ještě zašel pozdravit domácí příznivce a za bouřlivého potlesku se vrací na střídačku. Mezitím Peter Vindahl vykopává od své klece na pravé křídlo, kde je Aslak Fonn Witry.

75

Alkmaar byl se svou kombinací zahnán až ke své kleci, kde hraje gólman Peter Vindahl. Dvoubrankový střelec Evangelos Pavlidis už odpočívá na lavičce.

75

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Evangelos Pavlidis, přichází Zakarjá Abúchlál.

74

Jukinari Sugawara má mičudu na pravém křídle a pošle ji za sebe Aslaku Fonn Witrymu. Ten také nevidí prostor pro postup kupředu a vrací až na Bruna Martinse Indiho.

73

Ola Solbakken se snažil na pravém křídle utancovat Owena Wijndala. Když zjistil, že i soupeř je taneční zdatný, přihrál raději zpět obráncům.

72

Aslak Fonn Witry zklidňuje ve středu trávníku kombinaci Alkmaaru, když se s balon na kopačce skoro zastavil a následně poslal kulatý nesmysl vlastním bekům.

71

Jukinari Sugawara pěkně přenesl centrem hru z pravé strany na levou. A takhle to má vypadat! Jesper Karlsson se na levém rohu šestnáctky soupeře s ničím nepáral a tvrdě napálil míč na zadní tyč, kde svým projektilem orazítkoval spojnici břevna a tyčky! Škoda, škoda... to mohl být nádherný gól.

70

Bodo teď chvilku kontroluje míč. Marius Höibraaten poslal dlouhou přihrávku kupředu na pravou stranu. Pas však byl příliš daleký i na Olu Solbakkena a končí v zámezí.

69

Marius Höibraaten rozehrává před vlastním pokutovým územím ve spolupráci s Alfonsem Sampstedem. Následně se ale odvážně sám vydal kupředu, přihrávka na Ulrika Saltnese však formací AZ neprošla.

68

Chce to víc odvahy! Ulrik Saltnes nyní zpracoval balon na ose hřiště před vápnem soupeře, místo okamžité rány však volil ještě přihrávku doprava na Olu Solbakkena. Tu ale zachytila obrana AZ. Kdyby od Saltnese přišla ihned střela, mohlo být zle pro Vindahla...

67

Nikita Chajkin chytá průnikovou přihrávku hráčů AZ, která svého adresáta nenalezla. Nyní už na půlící čáře hraje s míčem Marius Höibraaten.

66

No a na druhé straně to opravdu byla šance! Amahl Pellegrino šikovně sklepl do běhu Briceu Wembangomovi, jenž prolétl po levém křídle ke kleci Alkmaaru a z ostrého úhlu jen těsně minul vzdálenější horní růžek svatyně protivníka!

65

Jesper Karlsson chtěl utkání dodat nový náboj, na levém křídle nepálil špatně z větší vzdálenosti. Jenže balon se v klíčovém okamžiku ve vzduchu stočil od brány a skončil jen v zámezí.

64

Evangelos Pavlidis se dostal přibližně na penaltě k hlavičce. Jeho pokus však měl rychlost hlemýždě. Brankář Nikita Chajkin si při zákroku mohl zívnout.

63

Alkmaar získává v duelu postupně převahu, ne však v nějakém drtivém měřítku. Brice Wembangomo zahrává míč před Sugawarou raději do zámezí.

62

Po rohovém kopu z pravé strany propadl nízký balon až na zadní tyč, kde se po nějaké chvilce dostal k nůžkám přibližně z penalty Evangelos Pavlidis, jeho pokus skončil na hlavě bránícího Huga Vetlesena.

61

Vysoký míč na levé straně zpracovává Owen Wijndal, jenž šikovně patičkou poslal míč do nohy Alfonse Sampsteda, od nějž šel míč do zámezí a Alkmaar má roh. Kapitán AZ následně hecoval máváním pažím domácí fandy, kteří mu ihned hlasitě odpovídají a mohutně ženou svůj celek za gólem.

60

Jukinari Sugawara dnes dobře spolupracuje s Aslakem Fonn Witrym na pravé straně formace Alkmaaru, nyní znovu dostávají balon na půli soupeře.

59

Tři centry z pravé strany nyní v rychlém sledu poslali do šestnáctky soupeře fotbalisté Alkmaaru. Ten poslední šel z kopačky Jukinariho Sugawary na zadní tyč. Tam hlavičkoval bránící Alfons Sampsted do ruky Daniho de Wita.

58

Peter Vindahl nakonec sám odkopl balon od vlastní svatyně na půlící čáru, kde sice první míč získal Brice Wembangomo, udržet jej však nezvládl.

57

A brankář Peter Vindahl si o chvilku později zahraje znovu, obránci před ním nevědí kudy kam. Dál než pět metrů před vápno se s míčem nedostanou.

56

Rohový kop z levé strany byl zahrán na malé vápno, kde se však nejvýš do vzduchu vyšrouboval gólman AZ Peter Vindahl.

56

Ola Solbakken se po pravém křídle procpal do šestnáctky soupeře, ale jeho pokus o přihrávku sráží Bruno Martins Indi na rohový kop.

55

Jukinari Sugawara byl zastaven Bricem Wembangomem na křídle a celek z provincie Nordland otáčí hru na druhou stranu.

54

Nesledujeme zrovna atraktivní pasáž duelu, což start druhé půle většinou bývá, protože oba celky mají hodně sil. Tady si norský celek přihrává u vlastní svatyně a do hry se zapojí i gólman Nikita Chajkin.

53

Alkmaar nyní kupředu nechvátá, zahraje si brankář Peter Vindahl, jenž poslal hodně prudký pas na lajnu Aslaku Fonn Witrymu, který po zpracování málem odcouval až na tribunu.

52

Jukinari Sugawara sebral na pravé straně balon hráčům Boda a následně přenesl hru k levé lajně, kde je Jordy Clasie.

51

Brice Wembangomo nyní šikovně utekl dvěma protihráčům, čímž zabránil soupeři v rychlém kontru a poslal míč svým kolegům v obraně.

51

Amahl Pellegrino se snaží na pravé straně přejít přes dva soupeře. To se mu ovšem nepodařilo. Alkmaar bude u své klece vhazovat míč zpět do hry.

50

Nikita Chajkin rozehrává od vlastní svatyně ve spolupráci se svými obránci, Elias Hagen patičkou o chvíli později balon bekům vrací.

49

Aslak Fonn Witry poslal míč o nohy Eliase Hagena do zámezí, takže autové vhazování získávají fotbalisté AZ.

48

Dlouhý balon kupředu zpracovává na pravém křídle aktivní Jukinari Sugawara, ten vrací balon pod sebe na Aslaka Fonn Witryho.

47

Dani de Wit i Marius Höibraaten následně musí za postranní čáru. Od vlastního pokutového území rozehrává gólman Nikita Chajkin.

46

Druhý poločas začal, fotbalisté Alkmaaru poslali ihnedvysoký balon na půli soupeře, kde Dani de Wit trefil loktem do hlavy Mariuse Höibraatena, k němuž spěchají lékaři. Dani de Wit vidí žlutou kartu.

46

Začal druhý poločas.
Druhá půle začne přibližně v 19:46.
Statistiky 1. půle

Držení míče: 57 % – 43 %
Střely na bránu: 2 – 1
Střely mimo: 2 – 2
Rohové kopy: 2 – 0
Ofsajdy: 2 – 0
Fauly: 4 – 2
První poločas duelu nizozemského mužstva s norským celkem je za námi. Za současného stavu bychom mířili do prodloužení, uvidíme, zda druhá půle přinese rozuzlení. V té první se Alkmaar dostal do vedení v 18. minutě po chybě brankáře Chajkina, kdy Evangelos Pavlidis poslal míč z ostrého úhlu do poloprázdné klece soupeře. Na druhé straně měl podobně snadné zakončení o sedm minut později Amahl Pellegrino, když obrana mužstva ze severního Holandska nedokázala balon od své klece odkopnout. Bylo tak srovnáno na 1:1. Hned ve 30. minutě však Evangelos Pavlidis skóroval podruhé po pěkném pasu Aslaka Fonn Witryho, takže Alkmaar vstoupí do druhé půle s nejtěsnějším vedením.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Amahl Pellegrino se ještě tlačil kupředu, ale defenziva Alkmaaru jej projít nenechala a Bruno Martins Indi poslal míč ke středu hrací plochy.

45+1

Slovenský sudí Kružliak nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby v první půli. Mezitím Peter Vindahl sbírá vysoký míč ve svém pokutovém území.

45

Alfons Sampsted ještě hraje na pravé straně hrací plochy, jenže sám nemá moc komu. Vrací balon za sebe stoperům.

44

Tijani Reijnders nejprve skluzem dojel Olu Solbakkena a následně ho ještě potáhl za trenýrky. Sečteno podtrženo je to žlutá karta pro hráče Alkmaaru.

44

Evangelos Pavlidis a Jesper Karlsson se snažili vyšachovat obranu norského mužstva na pravé straně, to se ale nepovedlo.

43

A znovu má mičudu brankář mužstva z provincie Nordland, Nikita Chajkin. Jeho výkop na pravou stranu sbírá Owen Wijndal.

43

Nikita Chajkin se zapojí do rozehrávky norského celku, Elias Hagen od něj nedostal nejjednodušší pas, ale před dvěma soupeři stihl míč včas odehrát do bezpečí.

42

Jesper Karlsson si udělal prostor na levém křídle, jeho centr do šestnáctky norského celku však mířil jen k obráncům Boda.

41

Dani de Wit přihrává na střed hřiště, kde je Aslak Fonn Witry, ten poslal vysokým nákopem kupředu po pravé lajně Jukinariho Sugawaru, jemuž je ale máván ofsajd.

40

Peter Vindahl posílá výkop od své svatyně na levé křídlo. V souboji kapitánů byl nyní úspěšnější Brede Moe, který pohlídal míč směřující do zámezí před Owenem Wijndalem.

39

Hra se teď trochu strojově opakuje, Bodo pošle míč z půlící čáry kupředu, tam další jeho hráči zjistí, že nemají komu a zase balon vrátí.

38

Norský celek nyní delší dobu kontroluje balon, jenže s ním nic zajímavého nepředvedl, opět ho mají na půlící čáře stopeři Brede Moe a Marius Höibraaten.

37

Mužstvo z provincie Nordland kontroluje hru na půlící čáře, následně se do osobního souboje dostali Owen Wijndal a Ola Solbakken. Bodo bude vhazovat.

36

Owen Wijndal přihrává na stopera Bruna Martinse Indiho, jenž vyšším balonem posílá balon na půli norského mužstva.

35

Bruno Martins Indi nyní špatně rozehrál od své klece a Runar Espejord tak má mičudu na kopačce před šestnáctkou Alkmaaru.

34

Peter Vindahl rozehrává od své klece na levou stranu, kde vyšší balon zpracoval Owen Wijndal, jenž ho však prvním dotekem dostal jen k soupeři.

33

Alfons Sampsted nyní dobře zapracoval u vlastního pokutového území, kde soupeři sebral míč a odkopem jej poslán za půlící čáru.

32

Amahl Pellegrino se na levé straně dostal ke střele zpoza šestnáctky Alkmaaru a jeho kroucený projektil skončil těsně vedle vzdálenější tyče svatyně AZ!

31

Nyní se kupředu zase musí tlačit norské mužstvo, s balonem kupředu nyní postupuje po levé straně Runar Espejord.

30

30. Evangelos PAVLIDIS - 2:1

30

Alkmaar právě vstřelil branku!
Alkmaar se opět dostává do vedení! Pas na pravém křídle až k brankové čáře obdržel Aslak Fonn Witry, který následně poslal míč za sebe do malého vápna, odkud dostal balon do sítě EVANGELOS PAVLIDIS, jenž svým druhým dnešním zásahem vrací vedení Alkmaaru – 2:1! V součtu nyní platí nerozhodný stav 3:3. Asistence: Aslak Fonn Witry.

29

Alkmaar se opět tlačí kupředu, na ose hřiště vede míč Dani de Wit, jenž zatím přemýšlí, kam míč pošle.

28

Nyní ale Owen Wijndal pěkně naběhl na levé křídlo a svým centrem před klec Boda našel Pavlidise, od kterého se však míč spíš jen odrazil a ze zakončení sešlo.

27

Rychle kupředu se nyní hnali po pravé lajně fotbalisté Alkmaaru, Tijani Reijnders však svůj pas do šestnáctky soupeře neprocpal.

26

Od své klece bude rozehrávat brankář Nikita Chajkin, jenž si postavil balon a vysokým obloukem jej posílá za půlící čáru.

25

25. Amahl PELLEGRINO - 1:1

25

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Bodo srovnává na 1:1! Balon šel do vápna Alkmaaru, kde ho Runar Espejord poslal obloukem před klec AZ. Obránci nizozemského mužstva jej pak odehráli přímo na nohu AMAHLA PELLEGRINA, jenž z bezprostřední blízkosti srovnal ranou do poloprázné klece. Začíná se od začátku. V součtu vede norský celek 3:2.

24

Bodo kombinuje na vlastní polovině hrací plochy, přihrávku na pravou stranu dostal Hugo Vetlesen, jenž se na ose tlačí dopředu.

23

Jesper Karlsson zakončoval po rohovém kopu z pravé strany kopem přes hlavu, Nikita Chajkin však míč bezpečně chytá a navíc se píská proti bráně Alkmaaru.

22

AZ poslal do vápna soupeře dva centry z levé strany, první v podání Sama Beukemyse neujal. Druhý z kopačky Daniho de Wita vracel na bránu Boda koníčkem Jukinari Sugawara, jeho pokus byl sražen na rohový kop.

21

Evangelos Pavlidis se opět dostává dopředu a přihrávkou do levého křídla nachází Jespera Karlssona, jenž se rozhlíží, jaké má možnosti.

20

Alfons Sampsted hází aut, balon sice získal Jesper Karlsson, jenže následně poslal mičudu jen do zámezí a Sampsted si situaci zopakuje.

19

Norské mužstvo má balon na svých kopačkách, vysoký míč před vlastní pokutové území hlavičkuje Owen Wijndal do zámezí.

18

18. Evangelos PAVLIDIS - 1:0

18

Alkmaar právě vstřelil branku!
AZ otevírá skóre utkání a srovnává na 2:2! Nikita Chajkin podcenil dlouhý balon, který Bruno Martins Indi odkopl od své šestnáctky, EVANGELOS PAVLIDIS si míč před brankářem Boda postrčil do běhu, u brankové čáry ho zastavil a obstřelem přes posledního beka jej z ostrého úhlu poslal do sítě norského celku! Alkmaar vede 1:0, v součtu srovnal na 2:2.

18

AZ nyní zahrál dlouhý balon, který brankář Nikita Chajkin hrozně podcenil a to nevypadá dobře...

17

Alkmaar hraje zatím trpělivě, vyměňuje si přihrávky na půlící čáře, následně míří míč na Daniho de Wita k levé lajně.

16

Norské mužstvo rozehrává od vlastní svatyně, jeho kombinace však dospěla sotva k půlící čáře, kde Tijani Reijnders převzal od soupeře mičudu a žene se s ní k bráně Boda.

15

Alkmaar se znovu rychle protáhl na ose hřiště kupředu, Owen Wijndal volil na levé straně před šestnáctkou soupeře ránu přes obránce, která ale šla těsně nad břevno svatyně protivníka.

14

Peter Vindahl nakonec obloukem poslal míč zpět k pravé čáře, kde Aslak Fonn Witry přešel jednoho soupeře, další mu ukopl míč do zámezí.

13

Alkmaar se ubránil náporu soupeře, ale s vlastní akcí kupředu nespěchá, hraje na jistotu, přihrávka z pravé strany míří za brankářem Vindahlem.

12

Vypadá to, že penalta se pískat nebude, Nikita Chajkin může u své klece nastartovat akci mužstva z provincie Nordland.

11

Mužstvo ze severního Holandska se dožaduje penalty a nejsem si úplně jistý, že není v právu, Jukinari Sugawara nastřelil v šestnáctce norského mužstva ruku Brice Wembangoma. Sudí ale nechává pokračovat ve hře.

10

Peter Vindahl má balon u kopačky ve vlastním pokutovém územím a rozehrává ve spolupráci se stopery, následně jde míč přes Owena Wijndala po levém křídle k půlící lajně.

9

9. De Wit přehlavičkoval bránu hostů.

9

Rohový kop z pravé strany byl zahrán na malé vápno, kde se k hlavičce dostal Dani de Wit. Jeho pokus však šel kousek nad břevno svatyně Boda.

8

Dani de Wit se znovu protlačil na pravé straně až k brankové čáře a jeho pas sráží obrana norského celku na rohový kop.

7

Nyní už brankář Nikita Chajkin musel zasahovat. Na pravé straně vymysleli hráči AZ další pěknou akci, kterou Aslak Fonn Witry zakončoval střelou obloukem, které však chyběla dynamika. Snadný zákrok pro gólmana Boda.

6

Holandské mužstvo zaútočili po pravém křídle, jenže jeho slibně se rozvíjející akci zastavuje zdvižený praporek pomezního. Dani de Wit se ocitl v ofsajdu.

5

Hugo Vetlesen podkopl u půlící čáry pronikajícího Owena Wijndala. U sudího následně protestoval Alfons Sampsted, jenž si nepohlídal pusu a vidí žlutou kartu.

4

Peter Vindahl jakožto brankář AZ musí ze své svatyně ven, aby pomohl svým bekům s rozehrávkou akce.

3

Jesper Karlsson fauloval soupeře ve středovém kruhu, norské mužstvo tak bude moci rozehrávat standardní situaci na půlící čáře.

2

Fotbalisté z provincie Nordland se stáhli ke své kleci, kde si obránci Boda vyměňují přihrávky před pokutovým územím.

1

Úvodní výkop mělo mužstvo z Norska, které se ale dostalo s míčem rychle do zámezí a vhazovat mohou hráči Alkmaaru.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou na hrací ploše, duel začíná.
Úvodní sestavy:

AZ Alkmaar: Vindahl – Witry, Beukema, Martins Indi, Wijndal – Reijnders, de Wit, Clasie – Sugawara, Pavlidis, Karlsson.
Náhradníci: Reus, Verhulst – Abúchlál, Buurmeester, Dekker, Evjen, Chatzidiakos, Koopmeiners, Meerdink, Sowah, Taabouni.
Trenér: P. Jansen

FK Bodo/Glimt: Chajkin – Sampsted, Moe, Höibraaten, Wembangomo – Vetlesen, Hagen, Saltnes (C) – Solbakken, Espejord, Pellegrino.
Náhradníci: Smits – Boniface, Fet, Kongsro, Koomson, Kvile, Mugisha, Nordäs.
Trenér: K. Knutsen

Rozhodčí: I. Kružliak.
1. utkání:

FK Bodo/Glimt – AZ Alkmaar

Statistiky: Branky: 39. Pellegrino (Sampsted), 90+1. Solbakken (pen.) – 73. Abúchlál (Sugawara). ŽK: 51. Wembangomo (BOG) – 45. Witry (ALK), 75. Evjen (ALK), 76. Abúchlál (ALK). Rozhodčí: Nikola Dabanovič.

Sestavy z prvního utkání:

Bodo/Glimt: Chajkin – Sampsted, Moe, Höibraaten, Wembangomo – Vetlesen, Hagen, Saltnes (C) – Solbakken, Espejord (84. Boniface), Pellegrino (88. Koomson).
Náhradníci: Smits – Kvile, Fet, Konradsen, Boniface, Koomson, Mugisha, Nordäs.
Trenér: K. Knutsen

Alkmaar: Vindahl – Witry (61. Sowah), Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (C) – Reijnders, de Wit, Evjen – Sugawara, Pavlidis (61. Abúchlál), Karlsson.
Náhradníci: Reus, Verhulst – Abúchlál, Beukema, Taabouni, Sowah, Buurmeester, Dekker, Meerdink.
Trenér: P. Jansen

AZ Alkmaar

Alkmaar je celek hrající nejvyšší fotbalovou ligu v Nizozemí. Každoročně patří mezi špičku tamní soutěže, nicméně stále zastíraný bezkonkurenční dvojicí PSV a Ajaxu. Pro českého fanouška je tento tým hodně známý, jelikož už v minulosti svedl souboje na evropské úrovni například s Plzní, nebo třeba právě ve skupině EKL s Jabloncem.

Svěřenci nizozemského kouše Pascala Jansena prožívají letos dobrou sezónu v tamní Eredivisii. Po pětadvaceti odehraných utkáních jim patří čtvrtá příčka, zaručující Play off o konferenční ligu i v příštím roce, navíc pouze s jednobodovou ztrátou na třetí Feyenoord, odkud už se jde přímo do kvalifikace EKL. Na vyšší příčky může tým majitele Roberta Eenhoorna pomýšlet jen stěží, jelikož jak známo, PSV a Ajax si jedou tak trochu vlastní ligu.

V právě hrající Konferenční lize už ale na zajímavý úspěch rozhodně myslet červenobílí mohou, jelikož se řadí k favoritům této soutěže. Vedla by k tomu dlouhá cesta, ale už v základní skupině, v níž vybojovali 14 z 18-ti možných bodů, dokázali, že tuto sezónu oplývají obrovskou formou. Mimo jiné tomu nasvědčuje také jejich snažení v domácí lize, ve které nenašli přemožitele od poloviny listopadu minulého roku.

Poslední utkání týmu AZ Alkmaar:

06.03.2022 Eredivisie: Nijmegen – AZ Alkmaar 1:3
03.03.2022 Pohár: AZ Alkmaar – Ajax 0:2
27.02.2022 Eredivisie: AZ Alkmaar – Feyenoord 2:1
19.02.2022 Eredivisie: AZ Alkmaar – Heracles 2:1
13.02.2022 Eredivisie: G.A. Eagles – AZ Alkmaar 1:4

Poslední utkání v EKL:

09.12.2021 EKL: AZ Alkmaar – Randers 1:0
25.11.2021 EKL: Jablonec – AZ Alkmaar 1:1
04.11.2021 EKL: AZ Alkmaar – CFR Kluž 2:0

Nejlepší střelci této sezóny:

Jesper Karlsson – 17 gólů
Vangelis Pavlidis – 15 gólů
Dani de Wit – 8 gólů

Trenér: Pascal Jansen – Nizozemsko


FK Bodo/Glimt

Norský fotbalový celek z padesátitisícového norského města, co se obyvatel týče, je samozřejmě daleko menším klubem, než jeho soupeř v osmifinále EKL. Nicméně formou jsou na tom podobně, ne-li o něco lépe!

Svěřenci trenéra Kjetila Knutsena mají v poslední době o něco menší vytížení než alkmaarské AZ, a to především proto, že se v Norsku hraje opačným stylem jaro/podzim. Nová sezóna začíná až v dubnu a tak se musí připravovat pouze tréninkem a přátelskými zápasy.

Přesto už ale Bodo nějaké ty ostré zápasy v roce 2022 odehrálo. Osmifinále místního poháru sice prošlo bez námahy kvůli kontumaci, v EKL ale muselo hrát první kolo Play off. Hráči z norského kraje Nordland totiž skončili ve skupinové fázi na druhém místě a v dalším postupu je tak čekal nepříjemný skotský Celtic.

Bodo potvrdilo obrovskou formu z předcházejícího ročníku, ve kterém mimo jiné ovládlo tamní nejvyšší fotbalovou ligu, díky čemuž si pro příští rok zajistilo kvalifikace LM, a se zelenobílými si poradilo dvěma výhrami. ve Skotsku nejprve z pozice outsidera dokázali jeho hráči vytěžit maximum a odvezli si nadějný dvoubrankový náskok, který poté na svém stadionu potvrdili vítězstvím 2:0.

Poslední utkání týmu FK Bodo/Glimt:

06.03.2022 Pohár: Aalesund – FK Bodo/Glimt 0:3 kont.
24.02.2022 EKL: FK Bodo/Glimt – Celtic Glasgow 2:0
17.02.2022 EKL: Celtic Glasgow – FK Bodo/Glimt 1:3
10.02.2022 Příprava: FK Bodo/Glimt – Elfsborg 3:2
03.02.2022 Príprava: FK Bodo/Glimt – Aarhus 1:0

Poslední utkání v EKL:

24.02.2022 EKL: FK Bodo/Glimt – Celtic Glasgow 2:0
17.02.2022 EKL: Celtic Glasgow – FK Bodo/Glimt 1:3
09.12.2021 EKL: Zorya – FK Bodo/Glimt 1:1
25.11.2021 EKL: FK Bodo/Glimt – CSKA Sofia 2:0
04.11.2021 EKL: AS Řím – FK Bodo/Glimt 2:2

Nejlepší střelci této sezóny v EKL:

Ola Solbakken – 6 gólů
Ulrik Saltnes – 5 gólů
Amahl Pellegrino – 3 góly

Trenér: Kjetil Knutsen – Norsko
Vítám Vás u přenosu osmifinále fotbalové evropské Konferenční ligy, ve kterém přivítá AZ Alkmaar na svém stadionu celek FK Bodo/Glimt. Utkání začíná ve čtvrtek od 18:45 a jedná se o druhé střetnutí těchto dvou celků.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

AZ Alkmaar – Bodö/Glimt

2:2

po prodl. (2:1)

Zpět na online

Branky: 18. Pavlidis (Martins Indi), 30. Pavlidis (Witry) – 25. Pellegrino, 105. Sampsted (Vetlesen)

Karty:   44. Reijnders (ALK), 46. de Wit (ALK), 85. Sugawara (ALK), 90. Sowah (ALK) – 5. Sampsted (BOG), 90. Saltnes (BOG), 113. Solbakken (BOG), 116. Chajkin (BOG)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 13:5.

AZ Alkmaar: Vindahl – Witry, Beukema, Martins Indi, Wijndal – Reijnders, de Wit (82. Sowah), Clasie (82. Evjen) – Sugawara (120+1. Chatzidiakos), Pavlidis (75. Abúchlál), Karlsson.
Náhradníci: Reus, Verhulst – Abúchlál, Buurmeester, Dekker, Evjen, Chatzidiakos, Koopmeiners, Meerdink, Sowah, Taabouni, M. Kerkez.

Trenér: P. Jansen

Bodö/Glimt: Chajkin – Sampsted, Moe, Höibraaten (106. Kvile), Wembangomo (116. Kongsro) – Vetlesen, Hagen, Saltnes (C) – Solbakken, Espejord (91. Koomson), Pellegrino (91. Boniface).
Náhradníci: Smits – Boniface, Fet, Kongsro, Koomson, Kvile, Mugisha, Nordäs.

Trenér: K. Knutsen

Rozhodčí: I. Kružliak – B. Hancko, J. Pozor (SVK)

První zápas: Bodö/Glimt - Alkmaar 2:1