Menu

Fotbal

Španělský pohár

Valencia CF – Athletic Bilbao

1:0

konec (1:0)

02.03.2022, 21:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Semifinále • Petr Šatalík

Tipsport: 3.06 2.99 2.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+6

90+6. Valencia nevstřelila druhou branku!

90+6

Valencia mohla rozhodnout! Netopýři se slétali ke kleci Bilbaa z levé strany, přihrávku na malý čtverec obdržel od brankové čáry Soler, jenž ale z bezprostřední blízkosti nepropálil Agirrezabalu, jenž se včas vrhl na zem!

90+4

Hodně ostrý souboj dvou devatenáctek ve středu hrací plochy! Zarraga na kruhovém kruhu sestřelil Dura a po zásluze vidí žlutou kartu. Útočník Valencie se nechce zvednout ze země.

90+2

Žlutou kartu vidí obránce Valencie Diakhaby, jenž na útočné polovině podrazil snad Sanceta. Na každý pád mu sudí Manzano ukázal kartonek žluté barvy.

90+2

Nádherný moment pro fandy defenzivního fotbalu! Jak zabránit tutovce nyní předvedl Yeray Álvarez, jenž parádním skluzem sebral stoprocentní šanci nabíhajícímu Durovi, k němuž se balon nedostal.

83

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Paulista, přichází Guillamón.

82

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Vesga, přichází Zarraga.

75

75. Mamardashvili chytil do rukou pokus Vesgy.

75

Vesga se postavil k zahrání volného přímého kopu. Jeho rána z osy hřiště měla parádní výšku, mířila přesně pod břevno. Jenže taky pouze do středu brány, kde stál připravený Mamardashvili, který chytá prudkou ránu do rukavic!

73

Ale tohle byl ošklivý zákrok! Alderete trefil loktem pronikajícího Álvareze do obličeje. Sudí Manzano neváhá ani chvilku a ihned ukazuje obránci Valencie žlutou kartu.

71

71. Muniain vystřelil vedle domácí svatyně.

71

Iker Muniain dostal balon na levou stranu šestnáctky Valencie a krásným obstřelem jej kroutil k zadní tyči, kterou minul jen o malý kousíček! Tato promarněná šance by mohla Bilbao mrzet!

71

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Gil, přichází Musah.

70

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Berenguer, přichází N. Williams.

64

Pěkná akce Valencie! Foulquier na pravém křídle obešel dva soupeře a nacentroval na malé vápno, kde solidní nůžky vystřihl Soler, jeho sražená rána končí nedaleko svatyně Bilbaa. Navíc roh pro domácí.

61

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází R. García, přichází Vencedor.
Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Lekue, přichází Petxa.
Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází D. García, přichází Sancet.

60

Iker Muniain se na levé straně šikovně zbavil svého osobního strážce a lehkým obloučkem přenesl hru na pravé křídlo, kde však o chvilku později fauloval Martínez pronikajícího Guedese, kterého sestřelil tvrdým zákrokem k zemi a vidí za to žlutou kartu.

45+2

45+2. Agirrezabala zlikvidoval pokus z velkého úhlu.

45+2

Gil skvěle zachytil přihrávku hráčů Athletica a založil rychlý protiútok, na jehož konci byla rána Solera z ostrého úhlu na pravé straně, Agirrezabala však zvládl pokus kapitána Netopýrů vyrazit!

43

43. GUEDES - 1:0

43

Valencia právě vstřelila branku!
Netopýři jdou na konci první půle do vedení! Centr z pravé strany sice obrana Bilbaa odhlavičkovala před velké vápno. Tam se však na pětadvaceti metrech napřáhl GONCALO GUEDES, jenž nádhernou dlouhou ránou k pravé tyči pokořil Agirrezabalu, jenž za míčem plachtil marně, Estadio de Mestalla exploduje nadšením, Valencia vede 1:0!

42

Muniain krásnou dlouhou přihrávkou do levého křídla vysunul nabíhajícího Iňakiho Williamse, jenž však ideálně nezpracoval a prováhal nejlepší moment k zakončení. Svou přízemní ránu nakonec napálil jen do Mamardashviliho, který se mu vrhl pod nohy.

33

Kapitán Netopýrů Jose Gaya má zdravotní problémy a musí ze hřiště. Kapitánskou pásku předává Solerovi a místo něj vbíhá na trávník Toni Lato.

26

Iňaki Williams se hnal po levém křídle kupředu jako utržený ze řetězu. Paulista mu těsně před vápnem Valencie postavil regulérní strom, za což vidí od sudího Manzana žlutou kartu. Navíc slibná standardka pro Athletic.

21

21. Velká šance Bilbaa neskončila gólem a navíc se odmával ofsajd.

21

Bilbao vytvořilo ve vápně Valencie obrovský chaos. Defenziva Netopýrů naprosto nechápala, co se kolem ní děje. Balon šel ve finále na levou stranu šestnáctky domácích, odkud pálil Muniain. Jeho ránu na přední tyč vytáhl skvělým reflexivním zákrokem Mamardashvili. Vzrušení je ale zbytečné, situaci předcházel ofsajd.

13

13. Bryan Gil zakončil těsně vedle brány!

13

Následně si ale mičudu na pravé straně hrací plochy našel Bryan Gil, jenž si míč navedl před velké vápno Athleticu a nebezpečnou ranou poslal balon ke vzdálenější tyči, kterou minul jen o kousek!

Valencia CF – Athletic Bilbao

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 43. Guedes

Karty:   26. Paulista (VAL), 73. Alderete (VAL), 90+2. Diakhaby (VAL) – 60. Martínez (ATB), 90+4. Zarraga (ATB)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:18.

Valencia CF: Mamardashvili – Alderete, Paulista (83. Guillamón), Diakhaby – Foulquier, Soler, Moriba, Gaya (C) (33. Lato) – Gil (71. Musah) – Duro, Guedes.
Náhradníci: Doménech – Vázquez, Mosquera, Cömert, Guillamón, Lato, Musah, Račić, Costa, Čeryšev, de Sousa.

Trenér: J. B. Jimenez.

Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue (61. Petxa), Álvarez, Martínez, Berchiche – Berenguer (70. N. Williams), D. García (61. Vencedor), Vesga (82. Zarraga), Muniain (C) – R. García (61. Sancet), I. Williams.
Náhradníci: Simón – Vivian, Balenziaga, Capa, Petxa, Núňez, Zarraga, Vencedor, Sancet, Villalibre, N. Williams.

Trenér: G. T. Marcelino.

Rozhodčí: J. G. Manzano – D. B. Sevilla, J. M. Nicolás.

První zápas: Ath. Bilbao - Valencia 1:1