Menu

Fotbal

Španělský pohár

Valencia CF – Athletic Bilbao

1:0

konec (1:0)

02.03.2022, 21:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Semifinále • Petr Šatalík

Tipsport: 3.06 2.99 2.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:44:28)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:18.
Souboj Valencie s Bilbaem o postup do finále Copa del Rey tak končí těsným vítězstvím Netopýrů 1:0 a ti tak letí do finálového střetu o pohár! V něm se střetnou s lepším z dvojice Vallecano – Betis. Po prvním utkání mají do finále lépe našlápnuto hráči Realu.

Valencia však dnes slaví svou výhru nad Athleticem, kterou si za předvedený výkon zasloužila, přece jen byla o něco nebezpečnějším mužstvem v součtu tohoto duelu. O jedinou a rozhodující branku se už v první půli postaral krásnou dalekonosnou ranou Goncalo Guedes, který se tak pro dnešní večer stane dozajista hrdinou Netopýrů. Bilbao odchází pod vedením kapitána Muniaina sklesle do šaten, jeho cesta pohárem zde pro letošní rok končí.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Bilbao ještě spěchá po levé straně honem kupředu, akci táhne kapitán Muniain, jenže Athleticu už zbývají opravdu pouze vteřiny.

90+6

90+6. Valencia nevstřelila druhou branku!

90+6

Valencia mohla rozhodnout! Netopýři se slétali ke kleci Bilbaa z levé strany, přihrávku na malý čtverec obdržel od brankové čáry Soler, jenž ale z bezprostřední blízkosti nepropálil Agirrezabalu, jenž se včas vrhl na zem!

90+5

Duro leží stále na zemi, odejít ze hřiště se nechce ani lékařům Valencie, sudí Manzano vztekle gestikuluje k lavičkám, že přidá ještě jednu minutu navíc.

90+4

Hodně ostrý souboj dvou devatenáctek ve středu hrací plochy! Zarraga na kruhovém kruhu sestřelil Dura a po zásluze vidí žlutou kartu. Útočník Valencie se nechce zvednout ze země.

90+3

Bilbao rozvíjí svůj závěrečný nápor. Centr od pravého rohového praporku odhlavičkovala obrana Valencie před pokutové území, kde se do míče opřel Berchiche, jenž ovšem klec Netopýrů svou ranou netrefil.

90+2

Žlutou kartu vidí obránce Valencie Diakhaby, jenž na útočné polovině podrazil snad Sanceta. Na každý pád mu sudí Manzano ukázal kartonek žluté barvy.

90+2

Nádherný moment pro fandy defenzivního fotbalu! Jak zabránit tutovce nyní předvedl Yeray Álvarez, jenž parádním skluzem sebral stoprocentní šanci nabíhajícímu Durovi, k němuž se balon nedostal.

90+1

Ještě šest minut se bude hrát toto utkání. Sudí Manzano přidává tento čas k základní hrací době. Mezitím jdou hráči Valencie kupředu po levé straně.

90

Zarraga nyní nevymyslel moc dobrou zpětnou přihrávku a vlastní obránce dostal pod solidní tlak soupeře. Defenziva Bilbaa však nakonec situaci ustála.

90

Agirrezabala musí vykopávat od své klece na pravou stranu hrací plochy. Tam je Nico Williams tentokrát faulovaným hráčem. Volný přímý kop pro Bilbao.

89

Netopýři vhodili míč zpět do hry. Ihned vzápětí byl faulován Guedes, kterého zezadu postrčil snad Nico Williams, jemuž se píská nedovolený zákrok.

88

Další akce Bilbaa končí ofsajdem. Klíčovou linii si nyní nepohlídal Iňaki Williams, jenž se ve druhém poločase trochu ztratil z hrací plochy. V úvodní pětačtyřicítce podal rozhodně lepší výkon.

87

Guedes nastartoval na levém křídle své rychlé nohy, jenže skvělým skluzem se prezentoval Petxa, jenž mu balon čistě odebral.

86

Do zajímavé pozice za obranou Valencie se dostával Sancet, jenže do akce vybíhal z ofsajdového postavení, které pomezní sudí správně odpískal.

85

Bilbao se snaží projít po pravé straně, centr Zarragy však sráží obránce Alderete do zámezí, Petxa bude házet aut.

84

Athleticu pomalu ale jistě začíná docházet čas, ačkoliv věřím, že sudí Manzano ještě nastaví pořádnou porci minut navíc. Nyní po souboji s Muniainem leží na trávě Duro, jemuž určitě také nebude nic vážného.

83

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Paulista, přichází Guillamón.

82

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Vesga, přichází Zarraga.

82

Další fotbalista Netopýrů leží na trávníku. Paulista by měl mít bolesti, když už leží, místo toho ještě zvládá vztekle odpovídat soupeřům, kteří ho přišli zvednout z hrací plochy.

81

Netopýři útočí po pravém křídle, Foulquier nyní sudímu naznačoval, že před ním bránící Berchiche zahrál rukou, což se stalo, jenže paže byla u těla, sudí tak správně nepískal.

80

Guedes se žene na ose hřiště kupředu, byl však včas dostoupen hned čtyřmi hráči Athleticu a akci tak musel zaseknout.

79

Bilbao spěchá kupředu s dalším výpadem po pravé straně hrací plochy. Zde je ale důrazný Alderete, kterému už zjevně nic není, protože razantně odkopává balon na tribunu.

78

Akci Valencie nyní na pravé straně pokutového území Bilbaa zakončoval centrem na zadní tyč Foulquier. Jeho přihrávka byla jen o několik čísel delší, než by bylo zdrávo.

77

Centr od pravé krajní čáry poslal do šestnáctky Valencie Muniain, ale brankář Mamardashvili je znovu pečlivý a blon si stahuje rukama ze vzduchu.

76

Nico Williams se tlačil po pravé straně kupředu, předal míč na Vencedora, jehož složil na zem Alderete, jenž si přitom sám ublížil.

75

75. Mamardashvili chytil do rukou pokus Vesgy.

75

Vesga se postavil k zahrání volného přímého kopu. Jeho rána z osy hřiště měla parádní výšku, mířila přesně pod břevno. Jenže taky pouze do středu brány, kde stál připravený Mamardashvili, který chytá prudkou ránu do rukavic!

74

Soler nyní podkopl na ose hřiště jen kousek před vlastním pokutovým územím pronikajícího Williamse a Athletic má standardku z velmi dobré pozice!

73

Ale tohle byl ošklivý zákrok! Alderete trefil loktem pronikajícího Álvareze do obličeje. Sudí Manzano neváhá ani chvilku a ihned ukazuje obránci Valencie žlutou kartu.

72

Následně ještě zahrávali Lvi rohový kop z levé strany, jenže centr Muniaina si domácí obrana dokázala bez větších potíží pohlídat.

71

71. Muniain vystřelil vedle domácí svatyně.

71

Iker Muniain dostal balon na levou stranu šestnáctky Valencie a krásným obstřelem jej kroutil k zadní tyči, kterou minul jen o malý kousíček! Tato promarněná šance by mohla Bilbao mrzet!

71

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Gil, přichází Musah.

70

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Berenguer, přichází N. Williams.

69

Fotbalisté Netopýrů chtějí už tahat čas. Podobně jako Hugo Duro, jenž se po poměrně nevinném střetu na ose hřiště skácel na zem a vyžádal si ošetření.

68

Pentxa dojel u krajní čáry ostrým skluzem Guedese, jenž se okamžitě skácel na zem, sudí Manzano píská faul, ale kartu vytáhnout nehodlá.

67

Lvi drží balon u půlící čáry. Nakonec se rozhodli jít kupředu po pravé straně, centr Vencedora však uplatnění nenašel.

66

Brankář Mamardashvili s rozehrávkou od své brány příliš nespěchá. Nakonec však přeci jen posílá výkop až za půlící čáru. Odražený míč se jeho spoluhráčům podařilo získat.

65

Rohový kop z pravé strany zahrával nejspíš Soler, jenže defenziva Athleticu si s ním dokázala poradit. Následně ale ve středu hrací plochy fauloval Vesga.

64

Pěkná akce Valencie! Foulquier na pravém křídle obešel dva soupeře a nacentroval na malé vápno, kde solidní nůžky vystřihl Soler, jeho sražená rána končí nedaleko svatyně Bilbaa. Navíc roh pro domácí.

63

Z hodně velké vzdálenosti to nyní zkusil na klec Valencie Vesga. Jeho pokus však byl opravdu hodně nepřesný.

62

Athletic provedl trojí střídání. Nově příchozí na trávník, Sancet, ihned schytal ránu loktem do hlavy, až se mu kolem ní objevily pomyslné hvězdičky.

61

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází R. García, přichází Vencedor.
Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Lekue, přichází Petxa.
Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází D. García, přichází Sancet.

60

Iker Muniain se na levé straně šikovně zbavil svého osobního strážce a lehkým obloučkem přenesl hru na pravé křídlo, kde však o chvilku později fauloval Martínez pronikajícího Guedese, kterého sestřelil tvrdým zákrokem k zemi a vidí za to žlutou kartu.

59

Muniain hledal vysokým balonem na velké vápno nabíhajícího Raúla Garcíu. Na balon ale skvěle vystartoval brankář Mamardashvili, jenž ho z hranice pokutového území boxuje do zámezí.

58

Lvi zatím předvádí podstatně lepší výkon než v první půli, tlačí se kupředu, ale vyloženou šanci si zatím nevytvořili. I proto se Valencia stále drží v těsném vedení.

57

Guedes se nyní provinil nedovoleným zákrokem ve středu hrací plochy, Ahtletic tak může rozehrávat volný přímý kop.

56

Athletic nyní obehrává polovinu protivníka jako v házené. Lato však nyní rychle přistoupil k Álvarezovi a mičudu mu ukopl.

55

Vesga a Muniain nyní školí defenzivu Netopýrů na levém křídle. Následně však kapitán Bilbaa musí hrát dozadu. Před ním je až příliš mnoho soupeřů.

54

Muniain se tlačí kupředu po levé lajně, šikovně si narazil míč s Williamsem, Berchiche ale následně od krajní čáry nedokázal nacentrovat.

53

Valencia navíc získala standardní situaci z podobné pozice jako před prvním gólem, akorát u levé lajny. Centr Solera však tentokrát větší úspěch nezaznamenal.

52

Dani García podle mého soudu Durovi nic neudělal. Ten předtím upadl na zem a aby nezískal výhodu soupeř, chopil se chytré strategie, když výkřikem předstíral, že je faulován a přitom vzal míč do rukou. Sudí samozřejmě raději píská faul Garcíi, aby nemusel dát Durovi žlutou kartu.

51

Bilbao se šikovnou kombinací dostalo na pravém křídle kupředu, jenže Berenguer nedokázal prudký krátký pas do nohy zpracovat v šestnáctce soupeře.

50

Athletic kontroluje hru na vlastní polovině trávníku. Následně vyráží kupředu po levé straně, kde má balon Iker Muniain.

49

Vysokým balonem se nyní Bilbao snažilo překonat defenzivu Valencie, která však s krajní opatrností přihrála balon brankáři Mamardashvilimu.

48

Guedes se nyní provinil útočným faulem, když zezadu lehce přistrčil Martíneze, jenž se poměrně ochotně složil na trávník.

48

Berenguer poslal centr od levého rohového praporku na malý čtverec Valencie, kde však byla obrana Netopýrů důraznější než soupeři.

47

Agirrezabala rozehrává ve spolupráci se svými obránci. Následně jde míč na levou stranu hrací plochy, kde po přihrávce Muniaina centroval Berchiche, Paulista odvrací míč na rohový kop pro Lvy.

46

Athletic rozehrál úvodním výkopem ve druhé půli. Po levé straně jde nyní kupředu Berchiche, jenž však má před sebou přehuštěný prostor.

46

Začal druhý poločas.
Fotbalisté obou mužstev se vrací na hrací plochu. Druhý poločas začne za malou chvilku.
První půle souboje Valencie s Bilbaem je za námi. Dlouho se zdálo, že úvodní pětačtyřicítka branku neuvidí, jenže v samotném závěru se do míče z dobrých pětadvaceti metrů opřel Goncalo Guedes, který krásnou dalekonosnou střelou rozvlnil síť za Agirrezabalou. Domácí celek tak vstoupí do druhé půle s nejtěsnějším možným vedením. Bilbao potřebuje dát minimálně jeden gól, pokud chce, aby se zápas dostal alespoň do prodloužení.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Ahtletic ještě rychle rozehrává od vlastní svatyně, balon má na kopačce de Marcos, který jej vysokým obloukem posílá kupředu.

45+2

45+2. Agirrezabala zlikvidoval pokus z velkého úhlu.

45+2

Gil skvěle zachytil přihrávku hráčů Athletica a založil rychlý protiútok, na jehož konci byla rána Solera z ostrého úhlu na pravé straně, Agirrezabala však zvládl pokus kapitána Netopýrů vyrazit!

45+1

Ještě chvilku se bude hrát. Čtvrtý sudí na světelné tabuli signalizuje, že rozhodčí Manzano přidá nad rámec první půle tři minuty. V té první se však nic zásadního neudálo.

45

Centr Berenguera na zadní tyč jen proplachtil do zámezí a brankář Mamardashvili tak může v klidu vykopávat od vlastní klece.

44

Bilbao ještě dostává šanci na rychlou odpověď, Berenguer bude na pravé straně hrací plochy zahrávat standardku z podobné pozice, z jaké před chvílí uvedli míč do hry hráči Valenci. Co se stalo následně, už víme.

43

43. GUEDES - 1:0

43

Valencia právě vstřelila branku!
Netopýři jdou na konci první půle do vedení! Centr z pravé strany sice obrana Bilbaa odhlavičkovala před velké vápno. Tam se však na pětadvaceti metrech napřáhl GONCALO GUEDES, jenž nádhernou dlouhou ránou k pravé tyči pokořil Agirrezabalu, jenž za míčem plachtil marně, Estadio de Mestalla exploduje nadšením, Valencia vede 1:0!

43

Na zem se poměrně ochotně poroučel Diakhaby a sudí Manzano opět píská faul. Valencia má k dispozici volný přímý kop od pravé krajní lajny.

42

Muniain krásnou dlouhou přihrávkou do levého křídla vysunul nabíhajícího Iňakiho Williamse, jenž však ideálně nezpracoval a prováhal nejlepší moment k zakončení. Svou přízemní ránu nakonec napálil jen do Mamardashviliho, který se mu vrhl pod nohy.

41

Netopýři se nyní snažili dostat kupředu prudkou kolmou přihrávkou, jenže Muniain jejich prudký pas zachytává a zakládá brejkovou situaci.

40

Na opačném konci trávníku se neujala průniková přihrávka Iňakiho Williamse a s balonem si zahraje také gólman Mamardashvili.

39

Agirrezabala si nyní došel v pokutovém území pro míč, který zalehl před dobíhajícími soupeři. Bilbao v klidu rozehrává u své svatyně.

38

Nyní jsme viděli několik nepřesností v rychlém sledu za sebou, nakonec Berenguer lehce přidržel za dres opět faulovaného Moribu, jenž je v posledních chvílích otloukánkem.

37

Vesga nyní ve středu hrací plochy přišlápl nohu Moribovi a hráči Valencie se nyní hodně zlobí na rozhodčího, že jejich soupeři neudělil žlutou kartu.

36

Athletic rozehrává na půlící čáře. Vysoký balon až na hranici velkého vápna Valencie odvrací hlavou stoper Diakhaby.

35

Rohový kop Athleticu, který zahrával Muniain, zvládla defenziva Valencie odvrátit do zámezí. Bilbao bude u šestnáctky Netopýrů tentokrát vhazovat.

34

Bryan Gil se nyní hnal za zblokovanou přihrávkou marně. Přes veškeré jeho úsilí bude Bilbao zahrávat rohový kop z pravé strany.

33

Kapitán Netopýrů Jose Gaya má zdravotní problémy a musí ze hřiště. Kapitánskou pásku předává Solerovi a místo něj vbíhá na trávník Toni Lato.

32

Williams při přihrávce do pravého křídla podklouzl, přesto ještě zvládl dostat balon ke spoluhráči. Centr Vesgy ale neměl dobré parametry.

31

Athletic drží balon na vlastní polovině hrací plochy a s rozehrávkou akce příliš nespěchá, což se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům, kteří by radši viděli míč v držení vlastních hráčů. Hlasitým pískotem se tak snaží hráče protivníka rozhodit.

30

Vesga ve středu trávníku lehce fauloval Guedese, což sudí Manzano postřehl a píská faul. Valencia může rozehrávat ze středového kruhu.

29

Bilbao poté, co v úvodu utkání tahalo za znatelně kratší konec, začíná vystrkovat růžky. Nyní ale centr Iňakiho Williamse z pravého křídla neměl dobré parametry.

28

Muniain má opět balon na ose hřiště u kopačky. S rozehrávkou se nyní neunáhlil a poslal centr na levé křídlo, kde pokračuje v akci Berchiche.

27

Odpovědnost za zahrání volného přímého kopu vzal na svá bedra kapitán Bilbaa Muniain. Jeho rána měla jít do bližšího horního rohu brány Valencie, jenže byla příliš podebraná a balon šel hodně nad břevno svatyně Netopýrů.

26

Iňaki Williams se hnal po levém křídle kupředu jako utržený ze řetězu. Paulista mu těsně před vápnem Valencie postavil regulérní strom, za což vidí od sudího Manzana žlutou kartu. Navíc slibná standardka pro Athletic.

25

Mičuda je v zámezí, Netopýři ji autovým vhazováním vrátí do hry. V rukou už ji má kapitán Valencie Gaya.

24

Nyní se hra hodně rychle přelévá ze strany na stranu, znovu jde kupředu po pravém křídle Guedes, jenž však dva bránící hráče Bilbaa neobešel.

23

Netopýři se tlačí vpřed na ose hřiště, kde však Guedes padá a Iňaki Williams už táhne protiútok na opačný konec hrací plochy.

22

Znovu sledujeme ostřejší zákroky ve středu hřiště. Výhodu volného přímého kopu nyní dostali hráči Valencie. Gayův centr ale končí jen v zámezí.

21

21. Velká šance Bilbaa neskončila gólem a navíc se odmával ofsajd.

21

Bilbao vytvořilo ve vápně Valencie obrovský chaos. Defenziva Netopýrů naprosto nechápala, co se kolem ní děje. Balon šel ve finále na levou stranu šestnáctky domácích, odkud pálil Muniain. Jeho ránu na přední tyč vytáhl skvělým reflexivním zákrokem Mamardashvili. Vzrušení je ale zbytečné, situaci předcházel ofsajd.

20

S dalším centrem přispěchal Iňaki Williams, jenže také jeho centr končí jenom v zámezí, takže tlak Athleticu je rozkouskovaný.

19

Athletic se po delší době dostal kupředu, jenže centr z levé krajní čáry, který před vápno Valencie poslal Vesga, uplatnění u spoluhráčů nenašel.

18

Diakhaby se podobně jako před chvílí Paulista ochotně poroučel na zem, ačkoliv se ho Iňaki Williams ve vzdušném souboji téměř nedotkl. Sudí Manzano však má pro obránce Valencie slabost a opět píská faul.

17

Valencia nyní vytváří závar na pravé straně hrací plochy, tam však do její kombinace dobře vstoupil Muniain, jenž odkopává balon od vlastní šestnáctky.

16

Netopýři se po pravé straně šikovně dostali kupředu, jenže finální přihrávka Foulquiera na velké vápno postrádala potřebnou přesnost.

15

Paulista se těžce zvedá ze země po vzdušném souboji s Iňakim Williamsem. Pravda je však taková, že si stoper Valencie spíš ublížil sám nešikovným výskokem. Dosáhl však toho, že sudí Manzano píská faul na jeho osobu.

14

Střela Gila byla navíc lehce tečovaná obránci Athleticu. Valencia tak zahrávala rohový kop na levé straně. Gilův centr na malé vápno však nenašel uplatnění.

13

13. Bryan Gil zakončil těsně vedle brány!

13

Následně si ale mičudu na pravé straně hrací plochy našel Bryan Gil, jenž si míč navedl před velké vápno Athleticu a nebezpečnou ranou poslal balon ke vzdálenější tyči, kterou minul jen o kousek!

12

Zajímavá standardní situace pro Valencii, která bude rozehrávat od pravé krajní lajny zhruba ze třiceti metrů. Centr na přední tyč však nebyl pro Bilbao nebezpečný.

11

Berenguer má balon u pravé krajní lajny, během chvilky o něj však přišel a následně nešetrně šlápl na nohu Gayovi, který se snažil mičudu zpracovat. Opět se hra přerušuje.

10

Nyní jsme viděli několik hlavičkových soubojů ve středu hrací plochy. Mičudu nakonec prudkým odkopem posílá Guedes k vápnu Bilbaa.

9

Valencia se dostává kupředu po levém křídle, Gaya následně centroval od krajní lajny na osu hřiště, kde však byla znatelná převaha hráčů Athleticu.

8

Berchiche je zpět na trávníku, vhazuje balon zpět do hry. Aut se mu ale příliš nepovedl, kupředu mohou Netopýři.

7

Další ostrý střet na středovém kruhu, Moriba podkopl kotník Berenguerovi, který se okamžitě s hlasitým výkřikem poroučel k zemi. Sudí píská faul.

6

Jurij Berchiche si při souboji s Guedesem ublížil a kulhá za krajní čáru, kde bude muset podstoupit krátké ošetření. Od své klece mezitím vykopává gólman Agirrezabala.

5

Ahtletic hraje ve světle zelených dresech, Valencia oblékla dominantní bílou barvu s černými rukávy. V dobách černobílých televizí bychom dnes hráče jednotlivých celků rozeznali jen podle rukávů a trenýrek.

4

Muniain zahrával volný přímý kop. Jeho vysoký pas kupředu však bez potíží zastavila dobře postavená obrana Valencie.

3

Raúl García byl faulován ve středu hřiště Gayou a Athletic bude mít standardku z dobré pozice na ose hřiště přibližně z pětatřiceti metrů.

2

Na druhé straně to z protiútoku zkusili také hráči Bilbaa. Rána Vesgy zpoza vápna však pouze proletěla nad břevnem svatyně Netopýrů.

1

Valencia měla úvodní výkop, rozehrála dozadu na své obránce a následně šla kupředu po pravém křídle. Střela Moriby ale nebyla přesná.

1

Utkání právě začalo.
Proběhl úvodní los mezi kapitány Gayou a Muniainem. Start duelu se blíží.
Oba celky se společně fotí před úvodním výkopem odvetného utkání.
Oba celky právě vstupují na hrací plochu. Atmosféra na Estadio de Mestalla je elektrizující.
Pár posledních minut nám zbývá do úvodního výkopu odvetného duelu semifinále španělského poháru. Valencia nastupuje v rozestavení 3-4-1-2, Bilbao volí formaci klasickou 4-4-2.
Úvodní sestavy:

Valencia CF: Mamardashvili – Alderete, Paulista, Diakhaby – Foulquier, Soler, Moriba, Gaya (C) – Gil – Duro, Guedes.

Náhradníci: Doménech – Vázquez, Mosquera, Cömert, Guillamón, Lato, Musah, Račić, Costa, Čeryšev, de Sousa.
Trenér: J. B. Jimenez.

Athletic Bilbao: Agirrezabala – de Marcos, Álvarez, Martínez, Berchiche – Berenguer, D. García, Vesga, Muniain – R. García, I. Williams.

Náhradníci: Simón – Vivian, Balenziaga, Lekue, Petxa, Núňez, Zarraga, Vencedor, Sancet, Villalibre, N. Williams.
Trenér: G. T. Marcelino.

Rozhodčí: J. G. Manzano – D. B. Sevilla, J. M. Nicolás.
Semifinále Copa del Rey pokračuje odvetným zápasem. Ten první nám přinesl remízový stav.
Valencia se dokázala brzy prosadit, kdy se v 10. minutě zápasu prosadil Raúl García. Bilbao dokázalo na tuto trefu odpovědět až po změně stran a to zásluhou Huga Dura.
Pro oba týmy šlo již o čtvrtou vzájemnou remízu v řadě za sebou, z toho hned třikrát po výsledku 1:1! I v odvetě se dá očekávat vyrovnaný boj až do úplného konce.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Valencia CF – Athletic Bilbao

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 43. Guedes

Karty:   26. Paulista (VAL), 73. Alderete (VAL), 90+2. Diakhaby (VAL) – 60. Martínez (ATB), 90+4. Zarraga (ATB)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:18.

Valencia CF: Mamardashvili – Alderete, Paulista (83. Guillamón), Diakhaby – Foulquier, Soler, Moriba, Gaya (C) (33. Lato) – Gil (71. Musah) – Duro, Guedes.
Náhradníci: Doménech – Vázquez, Mosquera, Cömert, Guillamón, Lato, Musah, Račić, Costa, Čeryšev, de Sousa.

Trenér: J. B. Jimenez.

Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue (61. Petxa), Álvarez, Martínez, Berchiche – Berenguer (70. N. Williams), D. García (61. Vencedor), Vesga (82. Zarraga), Muniain (C) – R. García (61. Sancet), I. Williams.
Náhradníci: Simón – Vivian, Balenziaga, Capa, Petxa, Núňez, Zarraga, Vencedor, Sancet, Villalibre, N. Williams.

Trenér: G. T. Marcelino.

Rozhodčí: J. G. Manzano – D. B. Sevilla, J. M. Nicolás.

První zápas: Ath. Bilbao - Valencia 1:1