Menu

Fotbal

Španělský pohár

Valencia CF – Athletic Bilbao

1:0

konec (1:0)

02.03.2022, 21:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Semifinále • Petr Šatalík

Tipsport: 3.06 2.99 2.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:44:28)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:18.
Souboj Valencie s Bilbaem o postup do finále Copa del Rey tak končí těsným vítězstvím Netopýrů 1:0 a ti tak letí do finálového střetu o pohár! V něm se střetnou s lepším z dvojice Vallecano – Betis. Po prvním utkání mají do finále lépe našlápnuto hráči Realu.

Valencia však dnes slaví svou výhru nad Athleticem, kterou si za předvedený výkon zasloužila, přece jen byla o něco nebezpečnějším mužstvem v součtu tohoto duelu. O jedinou a rozhodující branku se už v první půli postaral krásnou dalekonosnou ranou Goncalo Guedes, který se tak pro dnešní večer stane dozajista hrdinou Netopýrů. Bilbao odchází pod vedením kapitána Muniaina sklesle do šaten, jeho cesta pohárem zde pro letošní rok končí.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Bilbao ještě spěchá po levé straně honem kupředu, akci táhne kapitán Muniain, jenže Athleticu už zbývají opravdu pouze vteřiny.

90+6

90+6. Valencia nevstřelila druhou branku!

90+6

Valencia mohla rozhodnout! Netopýři se slétali ke kleci Bilbaa z levé strany, přihrávku na malý čtverec obdržel od brankové čáry Soler, jenž ale z bezprostřední blízkosti nepropálil Agirrezabalu, jenž se včas vrhl na zem!

90+5

Duro leží stále na zemi, odejít ze hřiště se nechce ani lékařům Valencie, sudí Manzano vztekle gestikuluje k lavičkám, že přidá ještě jednu minutu navíc.

90+4

Hodně ostrý souboj dvou devatenáctek ve středu hrací plochy! Zarraga na kruhovém kruhu sestřelil Dura a po zásluze vidí žlutou kartu. Útočník Valencie se nechce zvednout ze země.

90+3

Bilbao rozvíjí svůj závěrečný nápor. Centr od pravého rohového praporku odhlavičkovala obrana Valencie před pokutové území, kde se do míče opřel Berchiche, jenž ovšem klec Netopýrů svou ranou netrefil.

90+2

Žlutou kartu vidí obránce Valencie Diakhaby, jenž na útočné polovině podrazil snad Sanceta. Na každý pád mu sudí Manzano ukázal kartonek žluté barvy.

90+2

Nádherný moment pro fandy defenzivního fotbalu! Jak zabránit tutovce nyní předvedl Yeray Álvarez, jenž parádním skluzem sebral stoprocentní šanci nabíhajícímu Durovi, k němuž se balon nedostal.

90+1

Ještě šest minut se bude hrát toto utkání. Sudí Manzano přidává tento čas k základní hrací době. Mezitím jdou hráči Valencie kupředu po levé straně.

90

Zarraga nyní nevymyslel moc dobrou zpětnou přihrávku a vlastní obránce dostal pod solidní tlak soupeře. Defenziva Bilbaa však nakonec situaci ustála.

90

Agirrezabala musí vykopávat od své klece na pravou stranu hrací plochy. Tam je Nico Williams tentokrát faulovaným hráčem. Volný přímý kop pro Bilbao.

89

Netopýři vhodili míč zpět do hry. Ihned vzápětí byl faulován Guedes, kterého zezadu postrčil snad Nico Williams, jemuž se píská nedovolený zákrok.

88

Další akce Bilbaa končí ofsajdem. Klíčovou linii si nyní nepohlídal Iňaki Williams, jenž se ve druhém poločase trochu ztratil z hrací plochy. V úvodní pětačtyřicítce podal rozhodně lepší výkon.

87

Guedes nastartoval na levém křídle své rychlé nohy, jenže skvělým skluzem se prezentoval Petxa, jenž mu balon čistě odebral.

86

Do zajímavé pozice za obranou Valencie se dostával Sancet, jenže do akce vybíhal z ofsajdového postavení, které pomezní sudí správně odpískal.

Valencia CF – Athletic Bilbao

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 43. Guedes

Karty:   26. Paulista (VAL), 73. Alderete (VAL), 90+2. Diakhaby (VAL) – 60. Martínez (ATB), 90+4. Zarraga (ATB)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:18.

Valencia CF: Mamardashvili – Alderete, Paulista (83. Guillamón), Diakhaby – Foulquier, Soler, Moriba, Gaya (C) (33. Lato) – Gil (71. Musah) – Duro, Guedes.
Náhradníci: Doménech – Vázquez, Mosquera, Cömert, Guillamón, Lato, Musah, Račić, Costa, Čeryšev, de Sousa.

Trenér: J. B. Jimenez.

Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue (61. Petxa), Álvarez, Martínez, Berchiche – Berenguer (70. N. Williams), D. García (61. Vencedor), Vesga (82. Zarraga), Muniain (C) – R. García (61. Sancet), I. Williams.
Náhradníci: Simón – Vivian, Balenziaga, Capa, Petxa, Núňez, Zarraga, Vencedor, Sancet, Villalibre, N. Williams.

Trenér: G. T. Marcelino.

Rozhodčí: J. G. Manzano – D. B. Sevilla, J. M. Nicolás.

První zápas: Ath. Bilbao - Valencia 1:1