Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

HC Dukla Jihlava – AZ Havířov

4:3

po s.n. (2:1) (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)

28.01.2022, 18:00 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • 35. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
Rozhodující nájezd zapsal JONÁŠ JUNGWIRTH, když ve druhé sérii před Nowakem téměř zabrzdil a poté zamířil kolem jeho vyrážečky do sítě.

64:31

Ondřej Becher ale při trestném střílení nevymyslel zhola nic. Najel si před branku a ledabyle zamířil na vyrážečku Filipa Maláče, jehož vyrážečka byla na místě. Opět dobrá práce gólmana, nyní na straně druhé.

64:31

Stejně tak u Filipa Maláče, který nyní levým betonem zneškodnil samostatný únik hostí. Jenže ještě před tím přišel faul Patrika Čermáka a je nařízeno trestné střílení.

59:57

Filip Maláč udržel puk před brankovištěm, když se vleže roztáhl a schoval ho někde pod svým tělem.

59:42

Dukla právě vstřelila branku!
Sportovní všeuměl z Bítovčic posílá zápas zřejmě do prodloužení. PATRIK ČERMÁK zkusil nejprve dorazit puk u levé tyče přes natahujícího se Nowaka, což se mu nepovedlo. Tak vše udělal jinak. Obkroužil klec a ukázal, jak se správně zasunuje – přesně k pravé tyči. Asistence: Jonáš Jungwirth.

54:51

Adam Rauš měl na holi vyrovnání. Marek Melenovský mu přihrál před prázdnou branku, ovšem velká šance vyzněla do ztracena.

49:32

Dukla právě vstřelila branku!
Deset a půl minuty před koncem se Dukla dostává na dostřel. Rozhodující slovo v celé akci měl ADAM RAUŠ, který doklepl puk po akci Čermáka a Menšíka do sítě. Jihlavští jsou tak po akci havlíčkobrodského odchovance rázem ve hře a uvidíme, jak pevná je obrana AZetu. Asistence: Patrik Čermák, Matouš Menšík.

49:03

Pokud se nemýlím, tak na brankové čáře nyní zaúřadoval Fabien Kočí, který vytáhl puk z brankové čáry za již překonaným Nowakem.

43:46

Po pravé straně si sjel až před branku Pavel Makovec, ovšem z bezprostřední blízkosti Maláče nepřekonal. Nyní dejme domácímu gólmanovi kredit!

41:50

Hosté vykombinovali domácí obranu a Kevin Horváth měl na levém kruhu hodně volný prostor. Velmi dobrou příležitost ke brance po hříchu nevyužil.

41:32

Matyáš Sapík jde na dvě minuty odsedět sekání a bude rád, pokud se bude jednat o celých 120 sekund.

38:19

Čermák dokázal v pádu udržet puk v pásmu, poté se ho jal Vyvial a vyslal mezi kruhy k akci Menšíka. Jihlavský forvard projel až před brankoviště, ale Nowaka překonat opět nedokázal. Možná byl i lehce faulován, ale dvojice sudích Skopal – Reich se rozhodla netrestat.

34:59

Rozhodčí nyní přerušili hru po tom, co se hráči Dukly snažili vyškrábat puk kolem Nowaka, který ho neměl zcela pod kontrolou. Podařilo se to Matouši Menšíkovi, jenž touš zasunul do sítě, ale půl sekundy před tím již byla hra přerušená.

34:09

Přesně 59 sekund budou hrát domácí přesilovou hru pět na tři, jelikož Pavel Makovec se v obranném pásmu provinil faulem – vysoká hůl.

33:08

Adam Špaček dostává jasné dvě minuty za zákrok do oblasti hlavy nebo krku. Šance pro Duklu na snížení.

28:48

Je to tak, vyloučení na obou stranách. Nejprve se provinil Matouš Menšík napadením. Hosté ale signalizovanou výhodu nevyužili a poté jí ukončil Ondřej Becher, který se provinil sekáním.

27:18

Josef Vyvial si po přechodu modré nezpracoval puk, to však nebylo na škodu. Jihlava se prodrala před branku Havířova a Matouš Menšík chtěl zavézt puk až do branky. Před Nowakem zkusil kličku, ovšem dle sudích se puk zastavil před brankovou čárou nebo na ní. Rozpažuje se a Havířov vyváží kotouč ven z pásma.

25:45

Havířov právě vstřelil branku!
Havířov využívá i druhou přesilovou hru a opět uskakuje do dvoubrankového náskoku. Od modré vypálil FABIEN KOČÍ, který tušil, že je před brankou Dukly pořádný provoz a Maláč má zakrytý výhled. Proto tvrdě vystřelil a puk se opět zastavil až v síti. Druhá branka a druhá v přesilovce pro beka AZetu. Asistence: Kevin Horváth.

24:53

Nepříjemnost pro Duklu. Šimon Zdarsa jde na dvě minuty ven za sekání.

23:18

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlavští hokejisté jsou nyní na dostřelu. V situaci tři na jednoho se zrodilo domácí snížení. Už se sice zdálo, že klenot z Bítovčic Patrik Čermák celou situaci překombinoval, ale talentovaný grafik JOSEF VYVIAL si počkal na puk a poté ukázal, že Pepův sketch umí i jiné včci než čarovat s tužkou! Asistence: Patrik Čermák.

15:41

Patrik Čermák měl na holi snížení na 1:2. Sjel si s pukem mezi kruhy a už přemýšlel, na kterou stranu to Nowakovi vyšije. Jenže chyba lávky. Šikovný útočník A-týmu Dukly, který rád po večerech děsí ostrahu Infocentra CZ LOKO Arény, nezvedl puk nad beton havířovského brankáře.

14:19

Havířov právě vstřelil branku!
Nedáš, proto dostaneš. Nowak špatně rozehrál puk a jeden z jihlavských hráčů se k němu před branou dostal. Ačkoliv se brankář Havířova jakž takž stihl vrátit do branky, vyrovnání nepřišlo. Naopak z protiútoku se prosazují hosté, kteří ukázali, jak je to snadné. Horváth nahrál na vrchol levého kruhu pro FABIENA KOČÍHO, který nekompromisně rozvlnil síť za Maláčem. Asistence: Kevin Horváth.

12:56

Jonáš Jungwirth je prvním vyloučeným hráčem. Jde ven na dvě minuty za podrážení a AZet má zajímavou šanci na zvýšení svého náskoku.

09:15

Vyvial nabil na modrou pro Matěje Vovsíka, který zkusil utaženou střelu. I tu ale Nowak viděl a zapisuje další dobrý zákrok.

07:58

Michal Kerber se zřejmě inspiroval vedoucí ženou světového poháru ve slalomu Petrou Vlhovou, protože mezi protihráči projel stejně ladně jako hvězdná Slovenka na bílých svazích. Mezi kruhy si nabruslil do střeleckého pokusu, který výborně zlikvidoval Nowak.

02:21

Havířov právě vstřelil branku!
Z první vážnější šance Havířova padla první branka. Odraženou střelu Fédora totiž Maláč ještě vyrazil levým betonem, ovšem před jeho svatyní číhal kapitán FILIP BYČKOV a ten měl snadnou úlohu. Asistence: Jan Fédor.

HC Dukla Jihlava – AZ Havířov

4:3

po s.n. (2:1) (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Vyvial (Čermák), 50. Rauš (Čermák, Menšík), 60. Čermák (Jungwirth), rozh. náj. Jungwirth – 3. Byčkov (Fédor), 15. Kočí (Horváth), 26. Kočí (Horváth)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Vyvial (JIH)
1:0   Kočí (HAV)
2. série:
2:0   Jungwirth (JIH)
2:0   Horváth (HAV)
3. série:
2:0   Čermák (JIH)
2:0   Kubíček (HAV)
4. série:
2:0   Rauš (JIH)
2:1   Becher (HAV)
5. série:
2:1   Menšík (JIH)
2:1   Hledík (HAV)

HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Šabatka, Chvátal, Kerber, Matějíček, Vovsík, Sapík, Zeman – Menšík, Čermák, Vyvial – Rauš, Melenovský, Jungwirth – Straka, Zdarsa, Peš – Nevšímal
Trenér: Michal Broš

AZ Havířov: Nowak (Drabčík) – Kočí, Zavřel, Fédor, Kubíček, Bílek, Kyselý – Horváth, Becher, Špaček – Pastor, Byčkov, Bárta – Hledík, Makovec, Valach – Pavlačka, Kotrba
Trenér: Tomáš Potěšil

Rozhodčí: Skopal, Reich – Kreuzer, Rampír

Průběh zápasu
1. třetina
02:21 HAV 0:1 Byčkov (Fédor)
12:56 JIH 2 Jungwirth, podrážení
14:19 HAV 0:2 Kočí (Horváth)
Po 1. třetině
2. třetina
23:18 JIH 1:2 Vyvial (Čermák)
24:53 JIH 2 Zdarsa, sekání
25:45 HAV 1:3 Kočí (Horváth)
28:48 JIH 2 Menšík, napadení
HAV 2 Becher, sekání
33:08 HAV 2 Špaček, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
34:09 HAV 2 Makovec, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
41:32 JIH 2 Sapík, sekání
49:32 JIH 2:3 Rauš (Čermák, Menšík)
59:42 JIH 3:3 Čermák (Jungwirth)
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
JIH 4:3 Jungwirth (rozh. náj.)
po s.n.