Menu

Fotbal

Olympijské hry - muži

Německo – Pobřeží slonoviny

1:1

konec (0:0)

28.07.2021, 10:00 • Miyagi Stadium, Rifu • Skupina D • Patrik Czepiec

Tipsport: 1.93 3.61 4.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (11:59:23)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:7.
Mnoho Němců po závěrečném hvizdu padá na trávník, na Japonsko nebudou vzpomínat v nejlepším. Úvodní dva zápasy dohrávalo Německo s červenou kartou, nyní zvládlo jen remízu 1:1 s Pobřežím slonoviny a na turnaji končí. Naopak tým kapitána Maxe Gradela je ve velké euforii. Právě sloni ziskem pěti bodů vyřazují Němce a míří do play off. Z prvního místa skupiny D pronikne do čtvrtfinále Brazílie, která Saúdskou Arábii udolala 3:1. Uvidíme, kde se sloni nakonec zastaví.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Rukou zahrál Anton Stach, který se ale domníval, že byl ještě předtím faulován. Rozehrávka pro Pobřeží slonoviny.

90+5

Rozbíhá se poslední minuta, míč v pokutovém území.

90+4

Raum dostal centr jen na obrannou hráz a Pobřeží slonoviny opět vyráží na útočnou půlku. Německo už patrně vyrovnat nestihne, takticky vyspělý výkon ze strany Afričanů.

90+4

Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Christian Kouamé, přichází Zié Ouattara.

90+3

Velkou šanci slonů sice zastavil Jordan Torunarigha, ale to je pro Němce málo. Zbývají zhruba dvě minuty.

90+2

Němci si mysleli, že míč už skončil za čarou. Florian Müller zůstával na druhé straně hřiště a málem inkasoval do odkryté brány! Stihl se ale vrátit včas.

90+2

Míč doskákal na roh. Eduard Löwen mohl hledat i svého brankáře, ale balon se odráží mimo pokutové území.

90+1

Diskutabilní zákrok na hraně pokutového území a David Raum už se vyhnal z ideální pozice pro centr. Tlak trvá, zatím ale bez šancí.

90+1

Toto není dobrá zpráva pro africké mužstvo. Nastavení potrvá ještě pět minut, což je pořád dost času.

90

Nyní přichází ztráta a Německo se pomalu začíná poohlížet po hodnotě nastavení.

90

Benjamin Henrichs vyzkoušel nepřipravený centr vpřed, Německo nemělo šanci ho získat a na útočné polovině už zase oxidují reprezentanti Pobřeží slonoviny.

89

Dobrou výhybku předvedl Amad Diallo, takže mu patří po právu přímý kop. Pobřeží slonoviny ovšem zajímá hlavně současné držení míče.

88

Ze hřiště už peláší také Nadiem Amiri. S osudem Německa chce zahýbat také Keven Schlotterbeck.

87

Přetažený míč zbavuje Němce další možnosti na atak. Na tomto turnaji se jim skutečně nedaří a mají několik posledních minut na záchranu.

87

Pobřeží slonoviny v posledních minutách hraje extrémně úsporně. Ismael Diallo strhl hru na střed a domnívá se, že trefil ruku bránícího hráče. Penalta se ale pískat nebude.

86

Krajní beci jen o kousek nenašli hlavu Acheho. Nejprve zprava čepoval Henrichs, pak se neúspěšně snažil centrovat David Raum.

84

Němci sice zamkli Pobřeží slonoviny na sedm západů, jenže Ragnar Ache se snad počtvrté v tomto utkání ocitá v ofsajdu. Jeho výkon je velmi sympatický, ale na této herní disciplíně může ještě zapracovat.

83

Rozhodčí měl ještě nějaký problém s komunikačním zařízením, nyní už ovšem může rozehrávat Jordan Torunarigha.

82

Už se zdálo, že Max Gradel rozhoduje o osudu dnešních soupeřů. Jenže rána nemíří do branky, ale zasahuje jen boční síť. Němci zkusí zaútočit z odkopu od brány.

82

Pobřeží slonoviny už definitivně přepíná na obranný mód. Bod jim k postupu stačit bude.

80

Po autu na vlastní polovině Německo přežilo další šanci. Kader Keïta natahoval nohu, ale na balon už nedosáhl. Protiútok by jinak určitě proměnil v gólovou radost.

80

Špatná komunikace mezi německými hráči a balonu se ujme Ismael Diallo. Ten ví, jak se podobný zápas správně natahuje.

79

Brankář Ira boxuje centr na jeho osobu. Roh se Němcům nedaří napoprvé využít, Ismael Diallo pak odrazil míč do autu.

78

Střídání předtím, než se zraněný Gradel sebere. Arne Maier se loučí a nové síly přidá Anton Stach.

77

77. Na Müllerovi si vylámal zuby Gradel.

77

Florian Müller udržel akcie svého týmu! Max Gradel vyslal parádní volej zpoza šestnáctky a německý brankář musel do vzduchu. Předvedl parádní zásah.

77

Nyní měl kapitán Gradel kus štěstí. Max Kruse mu vypíchl míč, jenže ten se přece jen zakutálel za postranní linii a Němci na kontr vyrazit nemohli.

76

Ideální moment pro Pobřeží slonoviny. Benjamin Henrichs fauloval a Youssouf Dao si ještě nějakou chvíli může poležet na trávníku.

75

Teď Benjamin Henrichs odčinil zaváhání u předchozí branky, když zastavil pronikajícího Kouamého těsně před tím, než mohl pálit.

73

73. Eduard LÖWEN - 1:1

73

Německo právě vstřelilo branku!
Neznáte žádného učitele kopací techniky? EDUARD LÖWEN, seznamte se. Z přímého kopu zakroutil nechytatelnou střelu na levou tyč a německý sen o účasti v play off olympijských her ještě žije. Jak jsme psali v předchozím příspěvku, Bailly si bude svůj zbytečný faul ze vzduchu ještě nějakou chvíli vyčítat. Teď ho čeká těžkých 20 minut. Bez asistence.

72

A zbytečný faul teď učinil Eric Bailly. Tenhle moment si může vyčítat, daroval Němcům kop z ideální pozice. Postiženým hráčem byl Max Kruse.

70

Ztrátu po rohovém kopu chtěl potrestat Amiri. Jeho přihrávku zpracoval střídající Cedric Teuchert, o ofsajd se v žádném případě nejednalo, přestože pomezní sudí chybně praporek zvedá. Eliezer Ira ovšem předvádí další podstatný zákrok!

69

Nebezpečný útok chtěl zakončit Youssouf Dao, ale parádně ho zakřižoval Felix Uduokhai. O faulu nemůže být řeč.

67

67. Benjamin HENRICHS - 0:1

67

Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
Stříbrní medailisté z Ria jsou blízko vyřazení už ve skupinové fázi. Podcenili totiž dlouhý aut Wilfrieda Stephaneho Singa, který proskákal až k bránícímu BENJAMINU HENRICHSOVI. Ten měl za sebou dotírajícího Daoa, takže se rozhodl pro riskantní skluz, který končí tím nejhorším možným způsobem pro Němce. Je z toho vlastní gól a Pobřeží slonoviny má nakročeno k postupu.

66

No a Jordan Torunarigha posouvá africký celek ještě dál, když si neodpustil přílišný důraz na půlící čáře.

65

Míč se od hlavy Benjamina Henrichse posune za čáru a vhazování opět patří Singovi.

64

Gradel se pohybuje na obou stranách hrací plochy. Také nyní vymyslel nebezpečný pas, který hlavou zakončil Christian Kouamé. Jenže střela míří přímo doprostřed.

63

Dálnice se otevřela před Maxem Gradelem. Byla to ale spíše D1. Míč hodně skákal, takže ho Gradel netrefil čistě.

63

Svou šichtu končí Marco Richter, z mnoha šancí v této půli se neprosadil. Cedric Teuchert zkusí zlomit bezgólový stav.

62

S výběhem hodně zaváhal Eliezer Ira! Míč padl před nohy Felixe Uduokhaie, který ovšem přes trojici bránících slonů nedokázal prostrčit do sítě. Z druhé strany přichází jen nepřesný volej.

61

Rohový kop pro Němce zařídil Max Kruse. K praporku se staví Nadiem Amiri.

60

Tradičně se o centr postaral Gradel, ale hlavička Kadera Keïty neměla šanci od prvního momentu. Útočník se nenacházel v takovém postavení, aby mohl předvést dostatečně razantní řešení.

59

Brankář Eliezer Ira už nyní začíná šetřit cenné vteřiny. Míč dokonce úmyslně upustil a dělal, že jej nemůže najít.

58

Souboj o míč už za postranní čarou sváděli Ismael Diallo a Marco Richter. Pomezní přitom už dávno přisoudil aut Afričanům.

57

Zápas tedy pro Idrissu Doumbiu končí. Na jeho pozici nastupuje Amad Diallo, majetek Manchesteru United.

56

Hodně se zlobí Idrissa Doumbia, který opět sedí na trávníku a bude muset střídat. Zdá se, že ukazuje i na trenéry. Že by ho nechtěli stáhnout dříve?

55

Na zajímavou přihrávku pro změnu nedosáhl Max Kruse. V opačném případě by už operoval patnáct metrů před vápnem se zajímavým přečíslením.

54

Průnikový pas Nadiema Amiriho přes veškerou snahu nezachytil David Raum. Chystá se odkop od brány. Německo znovu do poločasu vstupuje aktivněji, ale v předchozí půli jeho snaha postupně opadla.

53

Nyní se Idrissa Doumbia ocitá na hrací ploše a žádá si odbornou pomoc. Jeho ztráta by pro tým byla jistě nemilá.

52

Několik narážeček se slonům skutečně povedlo, pak ale stejně přišla ztráta. Naštěstí pro ně se zvládl vrátit Idrissa Doumbia, při rozjedu akce byl faulován a nevyužil výhodu.

51

Marco Richter potřetí! Teď měl šanci asi největší, ale nedokázal trefit ze vzduchu dobře. Na zadní tyč nicméně jako by obránci Pobřeží slonoviny nedohlédli, znovu byli na úplně druhé straně.

50

Druhý roh v krátkém čase zprostředkoval Nadiem Amiri. Povedou si Němci lépe?

49

Na penaltě už vyčkával Max Kruse. Přihrávku se mu snažil poslat Eduard Löwen, ale ani rázné řešení nepřineslo kýžený efekt.

48

Němci reagovali na zákrok Kouadio-Yvese Dabily, dovolil si totiž zahrát ramenem ve vlastním pokutovém území. A opakovaný záběr jeho gestikulaci potvrdil, VAR ke slovu ani nepřijde.

48

Velmi povedená souhra Němců, kteří se s míčem na noze dostali až na útočnou polovinu.

47

A znovu se ke střele propracoval Marco Richter. Už v prvním poločase jedno nebezpečné zakončení ukázal, tentokrát každopádně přesnost postrádal.

46

Něco mezi padající střelou a centrem nyní ukázal Marco Richter. Snadná práce Eliezere Iry.

46

Kapitán Maximilian Arnold byl na vyloučení už v prvním poločase. Nepřekvapí, že ho na hřišti pro jistotu nahradí Eduard Löwen.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas ve znamení náznaků šancí na obou stranách, více ze hry měli zřejmě přesto Němci. Disponovali také největší možností, to když se Ragnar Ache zjevil v šestnáctce a hlavou pozdravil horní část brankové konstrukce. Ještě v 10. minutě musel navíc Ira vytáhnout velmi ráznou pumelici z nohy Marca Richtera. Na druhé straně jsme zatím vyloženou příležitost neviděli, přestože sloni stoprocentně přidali a hru vyrovnali. Pro postup jim každopádně stačí remíza, takže nemají potřebu riskovat. Poločasový stav vlastní podobu 0:0.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Kapitán Max Gradel balon netrefil čistě, Marco Richter v pohodě odvrací a sudí posledním hvizdem ukončuje poločas.

45+2

Přihrávku Kouamého do vápna odmítl Felix Uduokhai. Je tu ještě poslední šance z rohu.

45+1

Němci si neodpouštějí nedůrazy v defenzivě, takže Youssouf Dao už se málem zase protlačil k atraktivnímu zakončení. Meruna nakonec proskákala po zásahu útočníka Pobřeží slonoviny za postranní čáru.

45+1

Nastavený čas potrvá dvě minuty, viděli jsme několik ošetřování.

45

Sloni naháněli balon jako splašení, ale Wilfried Stephane Singo se nakonec k ráně dostal. Prostor tří tyčí mu nicméně zůstal pořádně vzdálený.

44

Příliš krátký centr Baillyho se nepodařilo prodloužit do ideálního prostoru. Pobřeží slonoviny přispěchalo s dalším brejkem o chvíli později a zablokovaný centr Gradela přinese roh.

43

Na zemi se snažil hrát Christian Kouamé, kterému Maximilian Arnold nešťastně šlápl na kotník. Už má jednu kartu, k té druhé ale zatím sudí nesáhne.

42

Zajímavou šanci Německa zastavuje ofsajd, Nadiem Amiri z první dokázal vypálit velmi nebezpečně, ale i kdyby zasáhl horní patra branky, gól by mu připsán nebyl.

41

Střílený centr na přední tyč si našel Christian Kouamé. Zakončení už nemohl v žádném případě namířit přesněji, do dráhy balonu zkrátka jen nastrčil hlavu. Výsledkem je odkop od německé brány.

40

Nebývá zvykem, že by Pobřeží slonoviny vsadilo na útok zprava. Wilfried Stephane Singo ovšem zvládl urvat alespoň aut.

39

Patička vůbec nevyšla Diallovi a už to od spoluhráčů pořádně schytal. Za posledních pět minut je to asi třetí zajímavě rozjetá akce, která skončila jeho špatným řešením. Bude muset zabrat.

38

Chvílemi to vypadá, jako by se hrála 90. minuta. Ismael Diallo si dával s vhazováním hodně načas. Pobřeží slonoviny nutně nepotřebuje vsítit gól.

38

Brankář Eliezer Ira vyboxoval jedovatý centr, který směřoval někam na malé vápno. Němci se záhy vracejí, ale ani Marco Richter nepředvedl přesný pas.

37

Na střed udělal skvělý pohyb Marco Richter, nakonec se ale ještě rozhodne kombinovat s obrannou řadou.

36

Tato kombinace se Němcům nepovedla. Ache sice vyzval ke střele Kruseho, ale tradiční spolupráce žádný účinek nenese. Střela byla nedůrazná a sebere ji brankář Ira.

35

Němci sportovně odevzdali. A Eric Bailly nebude s rozehrávkou spěchat, protože Pobřeží slonoviny postrádá čtvrtého obránce.

34

Hodně špatnou přihrávku předvedl Idrissa Doumbia, ale snažil se okamžitě ukázat, že šlo o odkop poté, co na hrací ploše zůstal ležet jeho kolega Kouadio-Yves Dabila.

33

Tentokrát byl Gradelův míč mnohem nebezpečnější, Maximilian Arnold se vytasil s dobrým zákrokem. Další útok z levé strany vedl Ismael Diallo a až Jordan Torunarigha vytáhl míč na roh perfektně načasovaným skluzem.

32

Pozor na Ragnara Acheho, ke gólu se může dostat prakticky kdykoliv. Ukázal moc hezkou kličku, nakonec ovšem ztroskotal těsně před šestnáctkou.

32

Několik přešlapovaček, ale Gradel Němce neobalamutil. Jeho vzdušný pas v pohodě zachytí Florian Müller.

31

Franck Kessié zatím cestu ke střele nenašel, ale akce Pobřeží slonoviny pokračuje.

30

Singo narazil na důraz Maximiliana Arnolda, který za postrčení inkasuje žlutou kartu. Sudí González z Uruguaye jimi tedy rozhodně nešetří.

29

Jen přetažený balon vyslal Ismael Diallo. Vyprodukoval několik hezkých pohybů, ale akci zazdil nepovedeným centrem.

28

Obránce Manchesteru United Eric Bailly skončil na zemi ve velkých bolestech. Ache se zlobí, že si problém přivodil sám, přestože kartu nedostane.

27

I když se Benjamin Henrichs snažil za každou cenu o útočný aut, nakonec si musel vybrat Uduokhaie. Jemu se centr nepovedl.

26

26. Potřetí v utkání hlavičkoval Ache, nyní jen do břevna.

26

Ragnar Ache v dnešním zápase zatím štěstěnu nepotkal. Hlavou nyní políbil břevno, perfektní centr mu poslal na hranici malého vápna Marco Richter. Jeho pohyb Pobřeží slonoviny jaksi nezachytilo, tady byli Němci opravdu blízko první brance.

25

S rozhodčím se příliš z blízka potkal Maximilian Arnold. Těžko říct, kdo měl z tohoto souboje vyváznout se žlutou kartou, každopádně oba řeší svou srážku s úsměvem.

24

U levé postranní čáry podklouznul Ragnar Ache. Pro evropský tým je to velká škoda, protože Ache už se chystal na průnik do vápna.

23

Publikum potleskem odmění pokus Kouamého, který zatím dělá Němcům jednoznačně největší starosti. Rána se mu nicméně svezla a skončila na poloprázdné tribuně.

23

Šance na obou stranách. Nejprve ze vzduchu zkoušel akrobaticky zakončit Marco Richter, okamžitě ovšem na druhou půlku hřiště vystartoval Christian Kouamé. Souboj fyzicky neustál.

22

Nebezpečný útok zastavoval Eric Bailly. Kdyby špičkou do kombinace nezasáhnul, mohlo být pro slony hodně zle.

21

Napomenutí dostává navíc Kader Keïta, takže africký národ už má ve svém středu dva potrestané hráče.

21

Rozehrávky by se měl chopit Jordan Torunarigha. Do ofsajdového postavení se totiž dostal Franck Kessié.

20

V postupu k brance se rozhodl nepokračovat Nadiem Amiri. Fotbalisté v bílém raději zkusí postupnou souhrou otevřít zadní vrátka v obraně Pobřeží slonoviny.

19

Složitou hlavičku v klidu sebral Benjamin Henrichs. Pak zkusil na dlouhou vzdálenost najít Ragnara Acheho. Povedlo se to sice skvěle, ale Ache znovu hlavou míří vedle. Spoluhráči děkuje alespoň gestem.

18

Jen do autu odkopává Jordan Torunarigha, dokonce hned dvakrát. Německá aktivita v posledních minutách celkem ovadla.

17

Po delší době v zajímavějším tlaku hostující hráči. Ismael Diallo se snažil centrovat na přední tyč, kde se ovšem obrana soupeře skvěle sešikovala.

16

Kapitán německého výběru Maximilian Arnold posílal balíček do vápna. Pokud ale sloni něco umí skvěle, je to bránění.

15

Nákop nevyšel a ani Wilfried Stephane Singo nezvládl zprava dojít až k Müllerovi. Míč mu pouze odevzdává do náruče.

15

Znovu se volný kop týká Pobřeží slonoviny. Benjamin Henrichs zapojil v souboji s kapitánem Gradelem ruce a Afričané mají jedinečnou možnost zaútočit.

14

Do pokutového území snášel další bochánek Benjamin Henrichs, ale Nadiem Amiri šel do soupeře tělem a fauloval. Odkop čeká na brankáře Eliezera Iru.

13

Patička Kruseho vyšperkovala akci, kterou faulem zastavuje Kader Keïta. Je hodně nespokojený s výrokem rozhodčího, ale Amiriho do obličeje zasáhl poměrně jasně.

12

O průnik se marně snažil Youssouf Dao. Z pravé strany si sice povodil jednoho hráče, pak už ovšem Němci zatarasili cestičky k brance.

11

Po rohovém kopu míč vyplaval až za vápno, kde stál připravený Max Kruse, Hráči Pobřeží slonoviny zatím těžce nestíhají a budou rádi, že míč o kousek minul levou tyčku.

10

Němci se dostali rychlou přímkou vpřed a Marco Richter pálil z ideální pozice jen do bloku. Netrvalo dlouho a ke stejnému zakončení se dostal podruhé, tentokrát bránu zasáhnul, ale činí se Eliezer Ira.

9

Hodně si na vlastní polovině dovolil Arne Maier, ale jesličky úspěšně nasadil a pak už mohl poslat pas Müllerovi do velkého vápna.

9

Po levé straně pospíchal Franck Kessié, odstavil ho ovšem Felix Uduokhai. Vhazování patří Pobřeží slonoviny.

8

Africký stát nezačal příliš dobře a potřebuje uklidnit kombinaci, míč tedy zamíří až na Iru.

7

Až od brankáře Floriana Müllera se míč dostal na útočnou polovinu. Dobrý centr vymyslel Max Kruse a Ragnar Ache hlavou minul zhruba o dva metry. Nacházel se ve slušné pozici, nicméně zezadu ho ohrožoval bránící hráč.

6

Němcům se podařilo odolat útoku z levé strany. Marco Richter zbavil míče Maxe Gradela.

5

Jen na svého brankáře vrací Felix Uduokhai. Poprvé sledujeme relativně klidnou pasáž bez snahy projít skrze záložní řadu.

5

A znovu vyplaval za obranou zcela sám Ragnar Ache. Němci by si měli začít hlídat ofsajdovou hranu, podruhé v krátkém čase jde praporek do vzduchu.

4

Youssouf Dao přihrává zpátky na Kouadio-Yvese Dabilu. Pobřeží slonoviny se snaží o klidnou rozehrávku.

3

Němci dnes potřebují tříbodový zisk, takže začínají hodně aktivně. Další nákop měl dostat Marco Richter, ale od míče byl vzdálený na dobrých 15 metrů.

2

Za obranou zůstal osamocen Max Kruse, praporek se ovšem po jeho zakončení zvedá. Branka by tedy neplatila.

1

Hodně nešťastně začíná zápas Christian Kouamé. Po vzdušném souboji, ve kterém využil loket, vidí žlutou kartu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Německo: F. Müller – Henrichs, Torunarigha, Raum, Uduokhai – Maier, Arnold (C) – Richter, M. Kruse, Amiri – Ache.
Náhradníci: Brodersen, Plogmann – K. Schlotterbeck, Pieper, Stach, Löwen, Teuchert.

Pobřeží slonoviny: Ira – Singo, Bailly, Diallo, Dabila – I. Doumbia, Keïta – Kouamé, Kessié, Gradel (C) – Dao.
Náhradníci: Nagoli, Tie – Gnaka, Ouattara, Timite, A. Diallo, Koffi.

Rozhodčí: González (URU) – Taran (URU), Trinidad (URU).
REPREZENTACE POBŘEŽÍ SLONOVINY

Na mistrovství světa se poprvé kvalifikovala v roce 2006. Jenže „sloni“ nedokázali během tří účastí ani jednou postoupit ze skupiny. První zápas Pobřeží slonoviny sehrálo 13. dubna 1960 proti Beninu, tehdy se hrálo na neutrální půdě v Madagaskaru. Tento africký stát nikdy ve své historii neprohrál o více než čtyři branky. Asi nejznámějším zástupcem Pobřeží slonoviny v rámci fotbalu je Didier Drogba, dlouholetý útočník londýnské Chelsea.
FOTBAL NA LETNÍCH OLYMPIJSKÝCH HRÁCH

Jednoznačně nejpopulárnější sport světa ve své mužské edici nepředstavuje na letní olympiádě nejlepší hráče. Aby se fotbalisté mohli soutěže zúčastnit, musí mít 23 let a méně. Každý tým přitom směl dovést tři starší výjimky. To je velký rozdíl oproti ženskému turnaji, kde žádné věkové restrikce neplatí a do Tokia se tak znovu dostavila světová špička.

Historie fotbalu sahá do roku 1863, kdy v Londýně vznikla Fotbalová asociace, která vymyslela první verzi pravidel. O 37 let později se mužský fotbal poprvé ukázal také na LOH, kde vydržel až dodnes. Jedinou výjimkou byly hry v Los Angeles (1932). Až do roku 1984 se turnajů účastnili pouze amatéři, dnes jsou tyto podniky přehlídkou mladých talentů. Pravidlo o účasti hráčů ve věku 23 let a mladších pochází z Barcelony (1992). V Atlantě (1996) pak přibyla také ženská soutěž. Od olympiády v Sydney (2000) hrají fotbalisté své první zápasy dříve, než proběhne slavnostní zahájení. Je to kvůli náročnosti tohoto sportu.

Olympiády v Tokiu se účastní 16 mužských a 12 ženských týmů. Kromě domácího Japonska, které mělo účast zajištěnou automaticky, se ostatní družstva dostala do turnaje prostřednictvím kontinentálních kvalifikací. Ze čtyřčlenných skupin postupují dva nejlepší mančafty, u žen se do čtvrtfinále podívají také dva nejúspěšnější výběry z třetích míst. Pokud ve vyřazovací části nastane remíza, následuje prodloužení a případně také penalty. Na LOH se koná zápas o bronz, což je rozdíl třeba oproti EURU.

Mužskému turnaji v nedávné minulosti vládly hlavně středo- a jihoamerické národy (2016 – Brazílie, 2012 – Mexiko, 2008, 2004 – Argentina). Evropa zaznamenala vítězství naposledy prostřednictvím Španělska v roce 1992. Asijský výběr se neradoval nikdy.

Čtyři z šesti ženských podniků ovládly fotbalistky USA, v Riu ovšem řádilo Německo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

Německo – Pobřeží slonoviny

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 73. Löwen – 67. Henrichs (vla.)

Karty:   30. Arnold (GER) – 1. Kouamé (CIV), 21. Keïta (CIV)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:7.

Německo: F. Müller – Henrichs, Torunarigha, Raum, Uduokhai – Maier (78. Stach), Arnold (C) (46. Löwen) – Richter (63. Teuchert), M. Kruse, Amiri (88. K. Schlotterbeck) – Ache.
Náhradníci: Brodersen, Plogmann – K. Schlotterbeck, Pieper, Stach, Löwen, Teuchert.

Pobřeží slonoviny: Ira – Singo, Bailly, Diallo, Dabila – I. Doumbia (57. A. Diallo), Keïta – Kouamé (90+4. Ouattara), Kessié, Gradel (C) – Dao.
Náhradníci: Nagoli, Tie – Gnaka, Ouattara, Timite, A. Diallo, Koffi.

Rozhodčí: González (URU) – Taran (URU), Trinidad (URU)