Menu

Fotbal

Evropská liga

CFR Kluž – AS Řím

0:2

konec (0:0)

26.11.2020, 21:00 • Stadionul Dr. Constantin Radulescu, Kluž • Skupina A • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 3.99 3.78 1.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+3

Edin Džeko dostává možná trošku zbytečnou žlutou kartu, když se snažil jít do hlavičky a přitom loktem zasáhl Cristiana Maneu do obličeje. Obránce Kluže navíc po tomto faulu krvácí, jeho ret bude zdobit krvavý šrám.

84

Poslední střídání hostí. Carlese Péreze nahradí Filippo Tripi.

80

Bruno Peres mohl pojistit výhru Římanů. Milanese, který převzal před vápnem míč, po dvou dotecích s míčem krásně vyzval ve vápně ke skórování právě Perese. Jenže brazilský křídelník druhý gól v sezoně z výborné pozice nepřidal – mířil vysoko nad branku.

76

Trenér AS Fonseca raději stahuje Amadou Diawaru, jenž se během posledních několika minut prezentoval dvěma taktickými fauly a pomalu se blížil druhé žluté kartě. Na plac jde Tommaso Milanese, talentovaný osmnáctiletý středopolař, jenž zatím odehrál v této sezoně jen něco málo kolem dvaceti minut.

72

Žlutou kartu vidí také Dan Petrescu, manažer Kluže, kterému už se nelíbí výroky sudího Haralda Lechnera. Ale nutno říct, že Rakušan dnes píská velice dobře.

71

Michaël Pereira při souboji o míč doslova obejmul kolem krku Jordana Veretouta a je mu písknut faul. Na to reaguje Mário Camora nespokojeným výrazem a také on vidí žlutou kartu.

70

Smolař při prvním inkasovaném gólu Gabriel Debeljuh střídá a místo něj se bude snažit se zápasem ještě něco udělat slovenský forvard Jakub Vojtuš. Dohrál také Adrian Păun, místo kterého nastupuje Nicolae Carnat.

67

67. Jordan VERETOUT - 0:2

67

AS Řím právě vstřelil branku!
Hosté dělají výrazný krok ke třem bodům a s tím souvisejícímu přiblížení se postupu. JORDAN VERETOUT nedal gólmanovi žádnou šanci, když poslal míč na pravou stranu branky, kdežto Bălgrădean si vybral stranu opačnou. Následně si ještě brankář Kluže neodpustil pár slov směrem k rozhodčímu na způsob toho, co si o nařízené penaltě myslí.

66

Andrei Burcă dostává za protesty směrem k sudímu žlutou kartu.

65

65. Pokutový kop po faulu gólmana Bălgrădeana

65

Mchitarjan si hezky naběhl do vápna, kde se k němu dostal odražený míč od Camory. Ačkoliv jej vychytal Bălgrădean, pomohl si gólman Kluže sražením soupeře a je nařízen pokutový kop.

64

Jednoznačné posílení ofenzívy AS. Místo Borji Mayorala jde na hřiště Edin Džeko a zhruba na půl hodiny nastupuje i nejlepší střelec Římanů v této sezoně Henrich Mchitarjan, jenž střídá Leonardo Spinazzolu.

53

Poprvé se žlutí také na straně hostí, když Amadou Diawara takticky zastavil Adriana Păuna.

51

Také domácí poprvé střídají. Z placu jde Cătălin Itu a novým hráčem je ex-sparťanský obránce Alexandru Chipciu.

49

49. Gabriel DEBELJUH (vlastní) - 0:1

49

AS Řím právě vstřelil branku!
Střídání Veretouta za Pellegriniho se manažerovi AS Paulu Fonsecovi vydařilo na jedničku! Hosté zahrávali standardní situaci z levé strany po faulu Sušiće na Calafioriho. Jordan Veretout poslal do vápna ostrý centr, na který si nabíhal Crysante a zprvu to vypadalo, že právě on poslal míč přesně k levé tyči. Jenže z opakovaných záznamů bylo jasně zřetelné, že balon usměrnil do vlastní sítě Gabriel Debeljuh. Asistence na gólu – centrovaný míč Jordana Veretouta.

46

Hosté jdou do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Manažer Paulo Fonseca nechává v kabině kapitána Lorenza Pellegriniho a řekl bych, že u něj rozhodně nejde o výkonnostní problém. Místo něj vyběhl na plac Jordan Veretout.

43

Damjan Djoković se na pravé straně ohnal rukou po Bruno Peresovi, který mu udělal kličku a už by postupoval do otevřené obrany soupeře. Srbský fotbalista s nizozemským občanstvím věděl, že protestovat je v tomto případě naprosto zbytečné.

37

Kluž začíná zápas slušně řezat, o tom není sporu. A naprosto nechápu, proč se trenér domácích Dan Petrescu zlobí. Lorenzo Pellegrini převzal míč na středu hřiště a namířil si to mezi Păuna a Djokoviće. Když už to vypadalo, že se přes rumunského záložníka a jmenovce tenisové legendy dostane, vystavil mu stopku právě Alexandru Paun, jenž ho podkopl. I zde je kartička na místě.

35

Po prvním faulu domácích dal sudí Římanům ještě výhodu. Vzápětí ale přišla naprosto učebnicová kosa Cătălina Itua, který zezadu trefil Juana Jesuse. A to více než bolestivě. Žlutá karta od Haralda Lechnera je naprosto na místě.

32

První přímá střela na branku! Borja Mayoral si naběhl na centrovaný míč a usměrnil ho mezi tři tyče, ale Cristian Bălgrădean byl na místě.

25

Cătălin Itu na hranici faulu povalil ve středu hřiště Villara a získal tak zajímavou výhodu. Po dvou přihrávkách posílal kapitán Mário Camora z levé strany výborný centr do vápna, na který si naskočil na bližší tyči Gabriel Debeljuh. Jenže zamířil hlavičkou těsně vedle. Každopádně zatím šlo o nejzajímavější situaci zápasu.

9

První poměrně zajímavá situace. Centr z pravé strany v podání Bruna Perese se krásně snesl na penaltový puntík, kde ho čekal Lorenzo Pellegrini. Jenže balon mu uskočil od kopačky a nedobré zpracování nezachránila ani následná patička kapitána AS.

CFR Kluž – AS Řím

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 49. Debeljuh (Veretout) (vla.), 67. Veretout (pen.)

Karty:   35. Itu (KLZ), 37. Păun (KLZ), 43. Djoković (KLZ), 66. Burcă (KLZ), 71. Camora (KLZ) – 53. Diawara (ASR), 90+3. Džeko (ASR)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:11.

CFR Kluž: Bălgrădean – M. Sušić, Manea, Burcă, Camora (C) – Djoković, Itu (51. Chipciu) – Rondón, Păun (70. Carnat), Pereira – Debeljuh (70. Vojtuš).
Náhradníci: Sandomierski, Checiches – Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Chipciu, Vojtuš, Joca, Carnat.

AS Řím: Pau López – Spinazzola (64. Mchitarjan), Cristante, Juan Jesus – Peres, Villar, Diawara (76. Milanese), Calafiori – Lorenzo Pellegrini (C) (46. Veretout), C. Pérez (84. Tripi) – B. Mayoral (64. Džeko).
Náhradníci: Berti, Mirante – Karsdorp, Džeko, Pedro, Veretout, Ciervo, Milanese, Tripi, Mchitarjan.

Rozhodčí: Harald Lechner – Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (vš. Rakousko)