Menu

Fotbal

Evropská liga

CFR Kluž – AS Řím

0:2

konec (0:0)

26.11.2020, 21:00 • Stadionul Dr. Constantin Radulescu, Kluž • Skupina A • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 3.99 3.78 1.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že AS Řím zvládl dvojzápas proti Kluži, když rumunského soka nejprve zkraje listopadu doma porazil 5:0 a nyní na jeho stadionu zvítězil 2:0, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (23:11:03)
V prvním utkání skupiny vyhrál Young Boys Bern na hřišti CSKA Sofie 1:0 a skupina tak začíná dostávat konkrétnější obrysy z hlediska postupu.

AS Řím vede s deseti získanými body a je prvním téměř jistým postupujícím. Druhý Bern má sedm bodů, třetí Kluž je pak na bodech čtyřech a příště doma proti týmu CSKA Sofia již nesmí ztratit. Poslední a bez postupových nadějí je právě bulharský celek.
Statistiky zápasu:
Góly: 0-2
Střely na branku: 2-5
Zásahy gólmanů: 3-2
Střely mimo: 5-2
Zblokované střely: 3-1
Rohy: 1-1
Ofsajdy: 2-2
Držení míče: 36% – 64%
Přihrávky: 256-530
Fauly: 17-11
Žluté karty: 6-2
Červené karty: 0-0.
Po mdlém prvním poločasu nabídla druhá půlka výrazně lepší podívanou. Rozhodující moment přišel nejen poločasovým střídáním Veretouta za Pellegriniho. Nový muž na hřišti si čtyřech minutách od začátku druhé půle poslal do vápna ostrý centr, který usměrnil do vlastní sítě Gabriel Debeljuh a po jeho vlastním gólu se zrodil rozhodující moment utkání. V 65. minutě pak přišla chvíle nejlepšího střelce AS v této sezoně Henricha Mchitarjana, jenž se ve vápně dostal k odraženému míči od Camory a byl sám před gólmanem Bălgrădeanem. Ten jej sice vychytal, ale také srazil a sudí Harald Lechner nařídil pokutový kop. K němu se postavil Jordan Veretout a korunoval svůj dobrý výkon trefou k pravé tyči, zatímco gólman šel na opačnou stranu. Římané si pak zbývajících pětadvacet minut bez potíží pohlídali a dovedli zápas ke třem bodům. Po jejich zisku se vrátili zpět na první pozici tabulky – 0:2.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Posledním dnešním statistickým údajem bude střela Alexandru Chipciua. Ex-sparťanský fotbalista se před vápnem vyhnul šikovnou kličkou soupeři a protože měl trošku volného místa, vystřelil. Pokus to rozhodně nebyl špatný, jenže opět šel jen do míst, kde byl Pau López.

90+3

Edin Džeko dostává možná trošku zbytečnou žlutou kartu, když se snažil jít do hlavičky a přitom loktem zasáhl Cristiana Maneu do obličeje. Obránce Kluže navíc po tomto faulu krvácí, jeho ret bude zdobit krvavý šrám.

90+2

Pau López předvádí dnes v brance naprosto jistý výkon a ve svém malém vápně si stáhl obtížný vysoký centr.

90+1

I přes poměrně velkou obměnu kádru po letní změně majitele je AS Řím hodně zkušeným týmem, vždyť je také třetí v Serii A. A udržet v posledních čtyřech minutách Kluž na dostřel od své branky nedělá hostům žádný problém.

90

Ve druhém poločasu se bude hrát o čtyři minuty navíc.

89

Domácí asi už pomalu tuší, že po čtvrtém kole bude jejich ztráta na vedoucí AS Řím šestibodová a tudíž budou Italové prvním jistým postupujícím – i z hlediska lepších vzájemných zápasů s rumunským týmem (aktuálně 7:0 pro AS).

86

Rozehrávka AS nyní rozhodně nebyla nejjistější a Villar nepřesnou zpětnou přihrávkou dostal své spoluhráče z obrany do problémů. Ovšem ani toto okénko v obraně domácí nevyužili, když Chipciova přihrávka z pravé strany byla zblokována k brankáři Lópezovi. Kluži už zbývá jen něco málo přes pět minut.

85

Chipciův centr se do vápna nedostal, Crisante vystavil na hranici pokutového území neprostupnou hráz.

84

Poslední střídání hostí. Carlese Péreze nahradí Filippo Tripi.

82

Právě Pereira nyní trošku nesportovně vzal za lajnou míč a znemožnil tak Camorovi rychle vhazovat. Možná to ale nebylo na škodu, protože domácí zahráli hezkou akci na čtyři doteky, při které na levé straně pár metrů před vápnem přijal přihrávku Michaël Pereira. Nerozpakoval se a vyslal tvrdou střelu na bližší tyč, kde ale byl připravený Pau López.

82

Útok domácích je zastaven ofsajdem Michaëla Pereiry.

80

Bruno Peres mohl pojistit výhru Římanů. Milanese, který převzal před vápnem míč, po dvou dotecích s míčem krásně vyzval ve vápně ke skórování právě Perese. Jenže brazilský křídelník druhý gól v sezoně z výborné pozice nepřidal – mířil vysoko nad branku.

79

Nyní se sice domácí na chvíli dostali na svou útočnou polovinu, ale jejich akce končí po tom, co Mateo Sušić ukázal koníčka Bruno Peresovi. Ten se trošku bolestivě zřítil k zemi. Samozřejmě jasný faul.

78

AS vystavilo nyní na půlce hřiště neprostupný defenzívní blok, přes který Kluž jen obtížně hledá cestu.

76

Trenér AS Fonseca raději stahuje Amadou Diawaru, jenž se během posledních několika minut prezentoval dvěma taktickými fauly a pomalu se blížil druhé žluté kartě. Na plac jde Tommaso Milanese, talentovaný osmnáctiletý středopolař, jenž zatím odehrál v této sezoně jen něco málo kolem dvaceti minut.

74

Po rohu Camory zakončoval agilní Jakub Vojtuš, jenž oživil hru domácích. Ovšem jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.

74

Mario Rondón dnes zatím nepotvrzuje post jednoho z nejnebezpečnějších hráčů Kluže. Opět se dostal do zakončení, ale pokus čtyřiatřicetiletého Vezenuelčana s portugalským pasem neprošel přes Crisanteho. Domácí budou mít rohový kop.

73

Jakub Vojtuš se při prvním kontaktu s balonem uvedl dobrým krytím míče a získal na Diawarovi faul.

72

Žlutou kartu vidí také Dan Petrescu, manažer Kluže, kterému už se nelíbí výroky sudího Haralda Lechnera. Ale nutno říct, že Rakušan dnes píská velice dobře.

71

Michaël Pereira při souboji o míč doslova obejmul kolem krku Jordana Veretouta a je mu písknut faul. Na to reaguje Mário Camora nespokojeným výrazem a také on vidí žlutou kartu.

70

Smolař při prvním inkasovaném gólu Gabriel Debeljuh střídá a místo něj se bude snažit se zápasem ještě něco udělat slovenský forvard Jakub Vojtuš. Dohrál také Adrian Păun, místo kterého nastupuje Nicolae Carnat.

69

Chipciu se provinil faulem na půlce hřiště proti Villarovi. Zdá se mi, že sudí je na domácí přece jen maličko přísnější.

67

67. Jordan VERETOUT - 0:2

67

AS Řím právě vstřelil branku!
Hosté dělají výrazný krok ke třem bodům a s tím souvisejícímu přiblížení se postupu. JORDAN VERETOUT nedal gólmanovi žádnou šanci, když poslal míč na pravou stranu branky, kdežto Bălgrădean si vybral stranu opačnou. Následně si ještě brankář Kluže neodpustil pár slov směrem k rozhodčímu na způsob toho, co si o nařízené penaltě myslí.

66

Andrei Burcă dostává za protesty směrem k sudímu žlutou kartu.

65

65. Pokutový kop po faulu gólmana Bălgrădeana

65

Mchitarjan si hezky naběhl do vápna, kde se k němu dostal odražený míč od Camory. Ačkoliv jej vychytal Bălgrădean, pomohl si gólman Kluže sražením soupeře a je nařízen pokutový kop.

64

Jednoznačné posílení ofenzívy AS. Místo Borji Mayorala jde na hřiště Edin Džeko a zhruba na půl hodiny nastupuje i nejlepší střelec Římanů v této sezoně Henrich Mchitarjan, jenž střídá Leonardo Spinazzolu.

62

A ve finále celé akce se k zakončení dostal Borja Mayoral, ale tomu dnes zatím není přáno. Ani při druhém střeleckém pokusu nepřekonal Bălgrădeana.

62

Další centr, tentokrát přímo od Bruna Perese, zablokoval Chipciu.

61

Bruno Peres si opět hezky naběhl po pravé straně do vápna. Jeho první akce ještě zakončením neskončila, tak to zkusil kombinačně znovu. Vyzval na pravé straně k centru Villara, jehož ostrou nabídku s vypětím sil odvrátil Manea. Ale AS stále svírá soupeře před jeho vápnem.

59

Rumuni se rázem častěji dostávají před Pau Lópeze a zaměstnávají defenzívu hostí. Nyní svému španělskému parťákovi vypomohl Juan Jesus, který výborně zblokoval střelu agilního Păuna. A svým dnešním výkonem si Brazilec hlasitě říká o častější zápasové vytížení. Následně se ještě Dan Petrescu zase hodně zlobil a signalizoval, že Jesus zblokoval míč rukou. Ovšem manažer Kluže byl od situace padesát metrů, kdežto rakouský sudí měl vše před sebou.

56

Poprvé od vstřelené branky se dostávají na dostřel tří tyčí Kluže i hosté, ale obrana hráčů v tmavém zafungovala při dvou centrech velice dobře. Zejména při prvním z nich, kdy se k balonu hnal Bryan Crisante, předvedl při přízemní přihrávce ve vápně ostrý, ale ukázkově čistý skluz Cristian Manea.

55

Domácí po obdržené brance paradoxně ožili a tlačí se za vyrovnáním. Jenže určitě to nepůjde tak, že Mateo Sušić ve vápně ztratí proti Jordanu Veretoutovi míč a poté ho ještě podrazí.

53

Poprvé se žlutí také na straně hostí, když Amadou Diawara takticky zastavil Adriana Păuna.

51

Také domácí poprvé střídají. Z placu jde Cătălin Itu a novým hráčem je ex-sparťanský obránce Alexandru Chipciu.

51

O rychlou odpověď se snažil právě smolař předešlých chvil Gabriel Debeljuh, který se před vápnem opřel do míče, ale mířil přesně tam, kde byl připravený Pau López. Španělský brankář AS tak zapisuje první úspěšný zákrok.

49

49. Gabriel DEBELJUH (vlastní) - 0:1

49

AS Řím právě vstřelil branku!
Střídání Veretouta za Pellegriniho se manažerovi AS Paulu Fonsecovi vydařilo na jedničku! Hosté zahrávali standardní situaci z levé strany po faulu Sušiće na Calafioriho. Jordan Veretout poslal do vápna ostrý centr, na který si nabíhal Crysante a zprvu to vypadalo, že právě on poslal míč přesně k levé tyči. Jenže z opakovaných záznamů bylo jasně zřetelné, že balon usměrnil do vlastní sítě Gabriel Debeljuh. Asistence na gólu – centrovaný míč Jordana Veretouta.

47

Bruno Peres si na pravé straně vápna hezky narazil míč. Otázka, zda následná střílená přihrávka byla úmyslem nebo se prostě jen brazilský křídelník ukopl. Pohodový zákrok gólmana Kluže.

47

Pro Lorenza Pellegriniho není poločasové střídání ničím neobvyklým, stejně tomu bylo i před třemi týdny na placu AS Řím, kdy také do druhých pětačtyřiceti minut nevyběhl. Tehdy ale směřovali Římané za jasným vítězstvím.

46

Hosté jdou do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Manažer Paulo Fonseca nechává v kabině kapitána Lorenza Pellegriniho a řekl bych, že u něj rozhodně nejde o výkonnostní problém. Místo něj vyběhl na plac Jordan Veretout.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
Statistiky prvního poločasu:
Góly: 0-0
Střely na branku: 0-1
Zásahy gólmanů: 1-0
Střely mimo: 3-0
Zblokované střely: 0-0
Rohy: 0-1
Ofsajdy: 0-2
Držení míče: 30% – 70%
Přihrávky: 107-283
Fauly: 5-6
Žluté karty: 3-0
Červené karty: 0-0.
První poločas branku nepřinesl a není se čemu divit, vždyť úvodní střela mezi tři tyče byla vyslána až ve 32. minutě. Do té doby nebyly oba týmy schopny trefit zařízení nebo vymyslet nějakou kloudnou akci. Jako by na Kluž i Římany dopadala důležitost zápasu, protože pokud dnes domácí nebudou bodovat, jejich následná postupová matematika nebude zcela optimistická. Ve 25. minutě hlavičkoval ve vápně Debeljuh, ale z dobré pozice těsně minul branku. O sedm minut později se k zakončení dostali i hosté, ale Mayorala vychytal domácí brankář. On ani jeho protějšek Pau López jinak žádnou práci neměli. Věřme tedy, že druhý poločas přinese zajímavější podívanou – 0:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Sudí také tři sekundy po vypršení základní hrací doby a po zbržděné kombinaci Řimanů nevýrazný první poločas ukončil.

45

V prvním poločasu asi nebude žádný důvod k nastavování.

43

Damjan Djoković se na pravé straně ohnal rukou po Bruno Peresovi, který mu udělal kličku a už by postupoval do otevřené obrany soupeře. Srbský fotbalista s nizozemským občanstvím věděl, že protestovat je v tomto případě naprosto zbytečné.

42

Lorenzo Pellegrini otestoval pozornost Bălgrădeana, který se překvapit nenechal. Následně vyvážel míč Mateo Sušić, jenž na půlce hřiště šel do souboje proti dvěma hráčům a o míč také přišel. Ale následná postupná kombinace hostí nevyústila v další ohrožení branky.

40

Nyní už sudí píská i na druhé straně, když si Debeljuh dobře pokryl míč tělem před Juanem Jesusem a brazilskému stoperovi nezbylo nic jiného, než ho strčit a povalit na zem.

38

Bălgrădean jistil přízemní nákop do pokutového území, který měl směřovat na Borju Mayorala.

37

Kluž začíná zápas slušně řezat, o tom není sporu. A naprosto nechápu, proč se trenér domácích Dan Petrescu zlobí. Lorenzo Pellegrini převzal míč na středu hřiště a namířil si to mezi Păuna a Djokoviće. Když už to vypadalo, že se přes rumunského záložníka a jmenovce tenisové legendy dostane, vystavil mu stopku právě Alexandru Paun, jenž ho podkopl. I zde je kartička na místě.

36

Faulovaný hráč je ale v pořádku a po chvilce rozehrál přímý volný kop. Následoval centr Carlese Péreze do vápna, ale jeho skorojmenovec Bruno Peres si nepohlídal ofsajd.

35

Po prvním faulu domácích dal sudí Římanům ještě výhodu. Vzápětí ale přišla naprosto učebnicová kosa Cătălina Itua, který zezadu trefil Juana Jesuse. A to více než bolestivě. Žlutá karta od Haralda Lechnera je naprosto na místě.

32

První přímá střela na branku! Borja Mayoral si naběhl na centrovaný míč a usměrnil ho mezi tři tyče, ale Cristian Bălgrădean byl na místě.

30

Pokud se podíváme na aktuální formu AS, tak poslední porážka Římanů se datuje na začátek srpna, tedy vlastně ještě do loňské sezony. V osmifinále Evropské ligy v německém exilu podlehl italský tým 0:2 Seville a ta si tak zajistila postup do čtvrtfinále. Od té doby má AS slušnou sérii, ve které neprohráli. Nebo neprohráli na hřišti, jelikož zápas italské Serie A na hřišti Verony byl kontumován 0:3 v neprospěch týmu z věčného města.

30

Jenže i tento centrovaný míč si domácí pohlídali.

29

Potomci Romula a Rema se dostávají k rohovému kopu, který provede Carles Pérez.

28

Pojďme si na rovinu říct, že až na dvě tři akce nemá zápas zatím přílišnou kvalitu a Řím nepotvrzuje post týmu s aktuálně velice dobrou formou.

27

Dan Petrescu nyní jen nechápavě rozhazuje rukama, proč byl aut přiznán hostům. Nicméně rozhodnutí sudích bylo dle opakovaného záznamu v pořádku.

25

Cătălin Itu na hranici faulu povalil ve středu hřiště Villara a získal tak zajímavou výhodu. Po dvou přihrávkách posílal kapitán Mário Camora z levé strany výborný centr do vápna, na který si naskočil na bližší tyči Gabriel Debeljuh. Jenže zamířil hlavičkou těsně vedle. Každopádně zatím šlo o nejzajímavější situaci zápasu.

24

Oba celky zcela jistě ví, že v prvním utkání skupiny si Bern veze tři body z placu Sofie za výhru 1:0. I z tohoto důvodu dnes Kluž musí bodovat, aby si uchovala jakousi naději na postup.

22

Gabriel Debeljuh si na půlce pomohl hraničním zákrokem proti Juanu Jesusovi a také se snažil o rychlé přenesení hry na pravou stranu. Z celé akce získali domácí jen autové vhazování a poté je míč znovu u Pau Lópeze. Brankář AS je dnes často na začátku rozehrávky svého týmu.

21

A domácí si poté situaci nijak nekomplikovali a odkopli míč na polovinu soupeře. Na půlce je tak znovu vytvořen defenzívní val domácích, čekají na lapení útoku Římanů.

21

Lorenzo Pellegrini vysílal na penaltový puntík zajímavý centr, ovšem nutno nyní pochválit Andrei Burcu, který vyskočil nejvýše a odhlavičkoval míč za vápno.

20

AS konečně předvedl nějakou rychlou kombinační akci. Dva tři doteky, rychlé přenesení hru na levou stranu, kde Riccardo Calafiori hezky naznačil kličku a uvolnil se. Zhruba pět metrů před vápnem ho srazil Mario Rondón a je zde z levé strany zajímavá situace pro hosty.

19

U dalšího centru byl nejdříve znovu Pau López a tentokrát se rozhodl pro krátkou přihrávku na spoluhráče z obrany.

18

Osmnáct minut je za námi a oba týmy si uvědomují důležitost dnešního mače. Což je možná i důvod k tomu, že nebyla vidět ještě ani jedna střela na branku.

16

Amadou Diawara na polovině hřiště dobře vyvezl balon. Což bylo pro hráče nastupujícího na štítovém postu, tedy defenzívního záložníka, velice důležité. Hráči z Guiney navíc ještě přesně přihrál dopředu, ovšem Borja Mayoral již z další situací nenaložil proti přesile zcela dobře.

15

Dvaapadesátiletý manažer domácích Dan Petrescu se snaží své svěřence vybudit směrem dopředu k větší aktivitě, jelikož zatím působí Kluž v domácím prostředí trošku zastrašeně.

14

Leonardo Spinazzola rozehrával trošku s komplikacemi, ale nakonec se mu podařilo dostat míč alespoň na gólmana Lópeze, který už věděl, jak s malou domů naložit.

12

Bryan Crisante se zdviženou rukou na dálku omlouvá, že Gabriela Debeljuha vzal zezadu lehce přes lýtka. A může být rád, že to hned není za žlutou kartu.

11

Marion Rondón se na polovině hřiště u střídaček hezky vyhnul Juanu Jesusovi, ovšem když se poté rozhlédl, komu dopředu nahrát nebo nacentrovat, nenašel ani jednoho ze svých spoluhráčů. Tudíž musela následovat přihrávka dozadu a po dalším nákopu Kluž přišla o míč.

10

Pellegrini se opět dostával do přečíslení, ovšem nyní si při náběhu na dlouhý míč nepohlídal ofsajd a akce hostí je zastavena.

9

První poměrně zajímavá situace. Centr z pravé strany v podání Bruna Perese se krásně snesl na penaltový puntík, kde ho čekal Lorenzo Pellegrini. Jenže balon mu uskočil od kopačky a nedobré zpracování nezachránila ani následná patička kapitána AS.

8

Akce domácích zatím končí na zcela nepřesné finální fázi. Jako nyní. Kluž se po autu dostala do poměrně zajímavého přečíslení, ale všechno zhatila špatná přihrávka Adriana Päuna dopředu na útočníky.

7

Dlouhý nákop na Gabriela Debeljuha nevyšel, k balonu měl opět blíže Pau López. Pětadvacetiletý španělský brankář se v úvodu zápasu rozhodně nenudí, avšak hru čte zatím více než pozorně.

7

Juan Jesus sice potáhl balon na střed hřiště, jenže nikdo z jeho spoluhráčů se mu nenabízel. Kombinace AS tak bude hodně do plných.

6

Volba to nebyla špatná a hráči v tmavém se rychle dostali až před vápno. Ale centr Andreie Burci byl nepřesný a Kluž ztrácí míč.

5

Domácí tentokrát zkouší vést útok po levé straně.

4

Hosté opět dobře zahráli v obraně a Debeljuh s produktivním Rondónem se k míči ani dostat nemohli.

2

Na stadionu v Kluži nepanuje ideální viditelnost, před oběma brankami je poměrně mlha. Tu se snaží prostoupit hosté, ale kombinace Pellegriniho dopředu nevyšla a kapitán AS tak musel hrát dozadu na stopery.

1

První nákop na branku má Pau López bezpečně v moci a osahal si kulatý nesmysl.

1

Borja Mayoral se poprvé dotkl míče, AS rozehrál a zápas tak začal!

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů už jsou na travnatém pažitu. Před zápasem bude uctěna minutou ticha památka legendárního Diega Armanda Maradony. Jeden z největších a nejlepších fotbalistů historie zemřel včera ve věku 60 let.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

V sestavě AS Řím jsou dnes i dva mladíci. Jedním z dvojice náhradních gólmanů je Filippo Berti z týmu U-18 a na lavičce náhradníků bude připraven i levý křídelník Riccardo Ciervo, jenž jinak nastupuje za tým AS do 19 let.
Úvodní sestavy:

CFR Kluž: Bălgrădean – M. Sušić, Manea, Burcă, Camora (C) – Djoković, Itu – Rondón, Păun, Pereira – Debeljuh.
Náhradníci: Sandomierski, Checiches – Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Chipciu, Vojtuš, Joca, Carnat.

AS Řím: Pau López – Spinazzola, Cristante, Juan Jesus – Peres, Villar, Diawara, Calafiori – Lorenzo Pellegrini (C), C. Pérez – B. Mayoral.
Náhradníci: Berti, Mirante – Karsdorp, Džeko, Pedro, Veretout, Ciervo, Milanese, Tripi, Mchitarjan.

Rozhodčí: Harald Lechner – Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (vš. Rakousko).
Poslední vzájemné zápasy:
Oba celky se za posledních dvanáct let utkají už pošesté a o něco lepší bilanci má AS Řím. Italové před několika dny vyhráli nad Kluží doma 5:0, před deseti lety přišla v Lize mistrů výhra a remíza týmu z věčného města. Oba celky se potkaly v milionářské soutěži také v roce 2008, kdy v obou případech vyhrály na hřištích soupeře.

AS Řím – Kluž 5:0 (5.11.2020)
Kluž – AS Řím 1:1 (8.12.2020)
AS Řím – Kluž 2:1 (28.9.2010)
Kluž – AS Řím 1:3 (26.11.2008)
AS Řím – Kluž 1:2 (16.9.2008).
AS Řím:
Římané zatím potvrzují roli favorita skupiny A, když ze tří zápasů vyhráli hned dvakrát. Nejprve na hřišti Young Boys Bern v důležitém prvním utkání otočili stav z 0:1 na 2:1, ovšem následně doma proti CSKA Sofii tři body zvenčí nepotvrdili a jen remízovali bez branek. To zřejmě AS zdravě nabudilo a doma poté nedali žádnou šanci Kluži. Skóre 7:1 ze tří mačů je také jednoznačné a už dnes mohou udělat rozhodující krok k postupu. Tým s Romulem a Remem ve znaku ale stále trápí velká marodka, mimo hru jsou třeba Javier Pastore, velký talent Nicolo Zaniolo nebo navrátivší posila Chris Smalling.

Nejlepší střelec AS Řím: Henrik Mchitarjan, 6 gólů

Poslední zápasy AS:
AS Řím – Parma 3:0
FC Janov – AS Řím 1:3
AS Řím CFR Kluž 5:0
AS Řím – Fiorentina 2:0
AS Řím – CSKA Sofia 0:0.

Římané naposled prohráli v srpnu 2020 při čtvrtfinále Evropské ligy proti Seville 0:2. Alespoň tedy na hřišti, protože utkání Verona – AS Řím zkraje Serie A, které skončilo výsledkem 0:0, bylo kontumováno v neprospěch Římanů na 0:3.
CFR Kluž:
Rumunský klub, který měl ještě nedávno velké finanční potíže a musel kvůli nim jít do druhé rumunské ligy, vstoupil do Evropské ligy skvěle. Dovezl si totiž vítězství 2:0 z placu CSKA Sofie a v Kluži tak panovalo nadšení. Jenže v dalších dvou špílech přišlo trošku vystřízlivění. Rumuni nejprve doma remízovali 1:1 s Bernem, když sice v 62. minutě šli do vedení, ale za sedm minut bylo srovnáno. A následovala pořádná facka od AS Řím, které doma Kluž porazilo vysoko 5:0. I přes to má rumunský tým stejně bodů jako druhý Young Boys Bern, avšak výrazně horší skóre.

Nejlepší střelec Kluže: Mario Rondon, 6 gólů

Poslední zápasy Kluže:
Kluž – UTA Arad 0:1
Arges – Kluž 0:2
AS Řím – Kluž 5:0
Kluž – Gaz Metan 1:2
Kluž – Young Boys Bern 1:1.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu čtvrtečního programu Evropské Ligy. Jeden z několika zápasů se bude hrát i v Rumunsku, konkrétně v Kluži, kde bude místní CFR Kluž bojovat o udržení naděje na postup do jarní části soutěže. Je totiž třetí se čtyřmi body a nastoupí proti vedoucímu týmu skupiny AS Římu, jenž má o tři body více. Zápas startuje přesně ve 21 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

CFR Kluž – AS Řím

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 49. Debeljuh (Veretout) (vla.), 67. Veretout (pen.)

Karty:   35. Itu (KLZ), 37. Păun (KLZ), 43. Djoković (KLZ), 66. Burcă (KLZ), 71. Camora (KLZ) – 53. Diawara (ASR), 90+3. Džeko (ASR)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:11.

CFR Kluž: Bălgrădean – M. Sušić, Manea, Burcă, Camora (C) – Djoković, Itu (51. Chipciu) – Rondón, Păun (70. Carnat), Pereira – Debeljuh (70. Vojtuš).
Náhradníci: Sandomierski, Checiches – Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Chipciu, Vojtuš, Joca, Carnat.

AS Řím: Pau López – Spinazzola (64. Mchitarjan), Cristante, Juan Jesus – Peres, Villar, Diawara (76. Milanese), Calafiori – Lorenzo Pellegrini (C) (46. Veretout), C. Pérez (84. Tripi) – B. Mayoral (64. Džeko).
Náhradníci: Berti, Mirante – Karsdorp, Džeko, Pedro, Veretout, Ciervo, Milanese, Tripi, Mchitarjan.

Rozhodčí: Harald Lechner – Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (vš. Rakousko)