Menu

Hokej

Chance liga - o pořadí v play-off

HC Stadion Litoměřice – HC RT TORAX Poruba 2011

6:3

konec (1:2, 3:0, 2:1)

22.02.2020, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • 23. kolo • Vít Trubička (@VtTrubika)

Tipsport: 1.75 4.8 3.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:21:03)
V Litoměřicích je dobojováno. Domácímu Stadionu vyšla o něco lépe druhá a třetí třetina, ve které dokázal otočit vývoj utkání a zaslouženě tak bere tři body.

Konec zápasu.

59:56

59:56 Dominik RUDL - 6:3

59:56

Poruba právě vstřelila branku!
Zbývají poslední čtyři vteřiny a Poruba ještě snižuje! Do odkrytého prostoru Beranovy branky umístil přesně DOMINIK RUDL. Asistence: Jan Hudeček.

59:34

Hosté v plném počtu.

59:30

Kališníci se ještě pokouší zakončit z těsné blízkosti.

58:42

Od vlastní branky tak rozehrává Jan Strejček, který tímto započal další průnik svého týmu.

57:55

Stadion stále napadá branku hostujícího celku sérií několika kombinačních akcí. Jejich bránění ale Porubě celkem vychází.

57:34

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Richard Nejezchleb – 2 min., hákování).

56:48

Dlouho držel Daniel Voženílek puk ve snaze zakončit. Až mu nakonec po střele porubský obránce odklidil puk z hole.

55:59

Litoměřičtí se odhodlali k dalšímu průniku ve třech hráčích. Zrovna v takovém počtu ale Poruba bránila a byla v tomto úspěšnější.

54:28

54:28 David JINDRA - 6:2

54:28

Litoměřice právě vstřelily branku!
Rychlý brejk Litoměřic znamená šestou branku do Foltánovy sítě! Od vlastní branky se rozjel DAVID JINDRA, který se prosmýkl středem pole a zaznamenává tak svůj první gól v litoměřickém dresu. Asistence: Kristian Kangas a Patrik Marcel.

53:14

Další průnik vyzkoušeli hráči Poruby. Sice v první chvíli Berana neprostřelili, avšak drží se v útočném pásmu.

51:58

Domácí opět rozehrávají od vlastní branky. A dostali se k slibné příležitosti, jen zakončení trochu pokulhávalo.

51:25

Do této početní deformace vstoupila zatím lépe Poruba, která hned zkraje vyhodila kotouč na opačný konec kluziště od vlastní branky.

51:14

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Daniel Krejčí – 2 min., podrážení).

50:44

Adam Beran zastavil odhozený kotouč k jeho brance. Tím dokázal nasměrovat svůj tým do další akce, ze které navíc vzešla signalizovaná výhoda.

49:42

Po vyrovnání početních sil se Litoměřice marně snaží dostat ven z obranné třetiny. Poruba jim to nechce dovolit, naopak sama bojuje o možnost snížení nepříznivého stavu.

49:22

Domácí v plném počtu.

48:45

Porubští se v přesilovce sice drží v útočném pásmu, ale Adama Berana příliš neprověří. Naopak domácí podnikají časté výpady.

47:22

Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vojtěch Kropáček – 2 min., napadení).

46:34

Porubští pro zmírnění tlaku na vlastní branku vyhodili kotouč až k Beranovi. Odsud se ale domácí záhy dostali na opačný konec.

45:26

Hosté v plném počtu.

45:26

45:26 Martin KADLEC - 5:2

45:26

Litoměřice právě vstřelily branku!
Domácí využívají přesilovku a navyšují své vedení! Korkiakoskiho střelu od modré v poslední chvíli tečoval za záda Foltána MARTIN KADLEC, který tak střílí svůj druhý dnešní gól. Asistence: Markus Korkiakoski a Matěj Beran.

44:24

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Pastor – 2 min., hákování).

43:32

Domácí posléze otočili těžiště hry opět k brance Poruby. Tam se ovšem udrželi jen do první střely, kterou Foltán pokryl. Následné vhazování vyšlo o něco lépe hostujícímu týmu.

42:57

Podél mantinelu vyzkoušel průnikovku Richard Nejezchleb. Dvojice litoměřických obránců ale byla nad jeho síly.

42:40

První porubský pokus o zakončení v této třetině končí zakázaným uvolněním Stadionu.

41:56

Litoměřičtí stále nelení v ostřelování Foltánovy svatyně. Porubský brankář je ale již celkem rozpohybovaný a proto mu ani v tomto případě nedělalo problém si pro puk sáhnout nad hlavu.

40:36

Úvod třetí třetiny přinesl rychlý nápor Litoměřic na Foltánovu branku. A gólman Poruby se hned zkraje musel rychle otáčet. Přesto šanci udržel.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina už byla zcela v moci litoměřických hokejistů, kteří otočili vývoj utkání třemi povedenými góly a díky tomu vstupují do závěrečné fáze utkání s dvoubrankovým náskokem.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

Frederik Foltán zastavil puk za vlastní brankou a zahájil tak rozehrávku svého týmu.

38:15

Karel Klikorka si sjel pro kotouč až k vlastní brance, odkud rychle rozehrál průnikovku směrem k Foltánově kleci. Situaci z pohledu Poruby uhasil Jan Káňa, když hokejkou srazil puk do rohu.

37:02

Tomáš Pastor rozehrál od vlastní branky. Nikterak daleko se ale nedostal, neboť se rychle musel vrátit zpět k Foltánovi. Tam se navíc hra lehce přiostřila a došlo již k drobné potyčce.

35:41

Domácí hokejisté rozehráli od vlastní branky. Tentokrát z toho ale pro Foltána moc práce nevzešlo, naopak domácí se museli vrátit na výpomoc k Adamu Beranovi.

34:45

Souhra mezi Karlem Klikorkou a Matějem Beranem vedla pouze k vyhození kotouče z hole porubského bránícího hráče. Matěj Beran to následně zkoušel i podruhé, ovšem byť se dostal přímo k brance, z otočky Foltána nepřekonal.

33:41

Na pozoru se momentálně se musí držet Adam Beran. K jeho štěstí ale Poruba zatím nedokázala vytvořit takovou šanci, která by jej bezprostředně ohrozila.

32:30

Matěj Morong otevřel gólovou situaci pro Martina Štohanzla. Ten posléze puk tečoval, avšak pouze do boční sítě.

31:45

Kališníci vybojovali puk ve středním pásmu. Kangasova střela sice následně na Foltána nedolétla, kališníci se ale udrželi v útočném pásmu a mohou tak navyšovat přímý tlak na porubskou svatyni.

30:58

30:58 Martin KADLEC - 4:2

30:58

Litoměřice právě vstřelily branku!
Naprostá paráda v podání MARTINA KADLECE znamená již dvoubrankový náskok pro litoměřický tým! Litoměřický forvard se utrhl porubské obraně a zcela sám si to šinul přímo vstříc gólmanovi, jehož také chytře překonal. Asistence: Karel Klikorka a Martin Štohanzl.

30:29

Daniel Voženílek nepřešel přes tři hráče v dresu Poruby. Hosté se díky tomu dostali do další příležitosti. Z toho pak plynul další úspěšný zákrok Adama Berana.

28:47

Vojtěch Kropáček zpoza soupeřovy branky rozehrál puk Janu Strejčkovi na modrou čáru. Ten se posléze dostal ke střele, byť tu ovšem Foltán celkem snadno zlikvidoval.

28:02

28:02 Patrik MARCEL - 3:2

28:02

Litoměřice právě vstřelily branku!
Stadion se opět dostává do vedení! Od modré čáry vyzkoušel tvrdost své střelby PATRIK MARCEL a zadařilo se! Puk zaplul přesně do střední linie branky a vrátil litoměřickým hokejistům vedení. Asistence: Josef Jícha

26:09

Matěj Morong nenašel volnou skulinu v tříčlenné porubské zdi a tak pouze obloukem nahodil puk k Foltánovi. Poruba se díky tomu ke kotouči opět dostala a zahájila vlastní rozehrávku.

25:06

U puku jsou stále hráči ostravského celku. Nemohou se ale dostat z obranného pásma, neboť modrou čáru kališníci drží celkem úspěšně.

22:45

Matěj Beran nepřešel přes dva protihráče v útočném pásmu. Díky tomu se Poruba vydala na opačný konec kluziště a ke střele na Berana. S tou si ale gólman Litoměřic dokázal poradit.

22:06

Na druhé straně to z první z oleje zkusil Jiří Zdeněk. Adam Beran ale pohotově vyrazil puk betony.

21:16

21:16 Kristian KANGAS - 2:2

21:16

Litoměřice právě vstřelily branku!
Litoměřičtí srovnávají! KRISTIAN KANGAS si najel do mezikruží a propálil vše, co mu stálo v cestě. Včetně prostoru mezi betony Foltána. Asistence: Josef Jícha a Dominik Sklenář.

20:25

Ostravští se stále drží v útočném pásmu a rozehrávají řadu šancí ve snaze prostřelit Adama Berana. Ta první část se jim daří, dokonce i úspěšně pálí na branku, ale gólman Litoměřic jim vystavuje stopku.

20:14

Hned zkraje druhé třetiny si Adam Beran připsal úspěšný zákrok. A to po výjezdu Hudečkovy formace bezprostředně po buly.

20:01

Začala druhá třetina.
Do první třetiny vstoupil lépe litoměřický tým, který se rychle ujal vedení po trefě Markuse Korkiakoskiho. Poruba ale posléze zařadila na vyšší obrátky a dokázala dvěma góly otočit vývoj utkání, čímž vstupuje do druhé periody s těsným náskokem.

20:00

První třetina skončila.

19:04

Do poslední minuty vstoupila aktivněji Poruba, která se snažila o pohyb v útočném pásmu. K prověření Berana se ale zatím nedostala, neboť Stadion dokázal otočit hru.

18:07

Martin Kadlec po obdržení kotouče nepřešel přes dvojici hráčů v porubském dresu a musel se tak vrátit k vlastní brance. Odsud tak domácí zahájili vlastní rozehrávku.

17:34

Hosté se pokoušejí stále o průniky do útočného pásma. Leč tu je zastaví ofsajd, tu zakázané uvolnění a tím pádem je hra rozkouskovaná.

16:48

Porubští celkem v poklidu rozehrávají do své branky. Tak moc v klidu, až jim kotouč projel na zakázané uvolnění a tím si hru přesunuli k vlastní brance.

15:42

I po vyrovnání početních sil se Stadion drží v útočném pásmu a drží Porubu pod tlakem. Málokdy z toho ale vzejde střela, která by branku hostí jakkoli ohrozila.

15:34

Hosté v plném počtu.

14:34

Kališníci i tuto přesilovku hrají velmi aktivně a masivně se snaží o vyrovnávací trefu. Tu jim ale obrana Poruby nechce díky dotěrné obranné fázi povolit.

13:34

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Daniel Krejčí – 2 min., podrážení).

13:25

Enormní šanci na druhé straně měl Matěj Beran, kdy z mezikruží vypálil kotouč přímo do Foltánova náručí. Porubský gólman ale neměl puk zcela pod kontrolou, neboť mu vypadl. Nebyl tam ale nikdo z Litoměřických, kdo by jej dorazil do branky.

12:35

12:35 Tomáš JÁCHYM - 1:2

12:35

Poruba právě vstřelila branku!
A velmi rychle dochází k obratu! Poruba využila chaosu před brankou Berana a tak dlouho ostřelovala jeho branku z těsné blízkosti, až to tam nakonec propadlo. Tím úspěšným střelcem byl TOMÁŠ JÁCHYM. Asistence: Marek Špaček.

11:18

11:18 Marek SIKORA - 1:1

11:18

Poruba právě vstřelila branku!
Krásná individuální akce MARKA SIKORY znamená vyrovnání! Jako nůž máslem projel litoměřickou obranou a povedeně si vymíchl gólmana Stadionu. Asistence: Tomáš Gřeš a Dominik Rudl.

09:42

V útočném pásmu ale kališníci nic velkého nevytvořili a naopak Poruba se tentokrát vydala k Beranovi. Ovšem i ona neměla příliš velkou šanci na posun.

08:33

Richard Nejezchleb vyvezl kotouč až k Adamu Beranovi. Tam ale puk neudržel proti dvojici litoměřických obránců, čímž se domácí dostali k další rozehrávce.

08:18

Hosté v plném počtu.

07:36

Na obrazu hry se stále nic nemění. Litoměřičtí hokejisté rychle kombinují po obvodu útočného pásma a hledají volné místo pro prověření Foltána.

06:43

Přesilovku zvládají kališníci zatím velmi aktivně. Drží se nadostřel Foltánovy branky a čekají na vhodný moment pro palbu.

06:18

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Daniel Krejčí – 2 min., nedovolené bránění).

06:02

Přihrávku od Daniela Voženílka napasoval od modré přesně na branku Jan Strejček. Přes hlouček hráčů ale puk na Foltána nepropálil.

04:48

Křižmo od modré to vyzkoušel na Berana Radim Toman. Gólman Litoměřic ale včas proti puku vytáhl lapačku, do níž kotouč přesně zaplul.

02:42

02:42 Markus KORKIAKOSKI - 1:0

02:42

Litoměřice právě vstřelily branku!
Litoměřičtí se rychle ujímají vedení! Střelu Františka Klejny tečoval přesně mezi betony Foltána MARKUS KORKIAKOSKI a kotouč tak zaplul po ledě do branky. Asistence: František Klejna a Matěj Beran.

01:46

Kališníci vybruslili po boji o kotouč opět k brance Frederika Foltána. Nic velkého zde ale nepředvedli, naopak záhy se museli s pukem a soupeřem vrátit zpět.

01:06

Ostravští se vydali do brejku po nepřesné souhře Litoměřic v útočném pásmu. Sami však byli zastaveni před útočným pásmem díky ofsajdu.

00:29

S úvodem první třetiny se vydala Poruba ohrožovat prostor před Adamem Beranem. Ten také čelil první střele, avšak zvládl ji s přehledem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Škorpík) – Marcel (A), Klejna, Jebavý (A), Klikorka, Strejček, Kukla – D. Voženílek (C), Korkiakoski, M. Beran – Půhoný, Jícha, M. Kadlec – Kropáček, Štohanzl, Kangas – Jindra, Morong, D. Sklenář.

HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, Rudl, Urbanec, D. Krejčí, Pastor, Dluhoš, Dundáček – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – J. Káňa (A), T. Jáchym, Špaček – Kanko, Zdeněk (C), Nejezchleb – Ollender, Toman, Ďurač.

Rozhodčí: Valenta, Micka – Votrubec, Ševic.
To Poruba sází hned na pětici hráčů, kteří mají více jak třicet kanadských bodů. Na samém vrcholu je Marek Sikora a jeho 38 bodů. Více gólových nahrávek než on pak má Patrik Husák, celkem 29 a 36 kanadských bodů. A nutno říct, že Sikora není ani lídr ve vstřelených gólech. Toto prvenství patří Tomáši Gřešovi s sedmnácti úspěšnými zásahy. Do TOP 5 v tabulce bodování pak ještě patří Jan Hudeček a Jan Káňa.

V brance Poruba sází na osvědčenou dvojici, tedy zpočátku trojici, avšak Daniel Dolejš již ukazuje své gólmanské umění již jen v dresu extraligových Vítkovic. Nejvíce zápasů tak odchytal Frederik Foltán s úspěšností 90,49 % a sekundoval mu Hynek Kůdela. Jeho úspěšnost je rovna 87,22 %.
Kališníky v produktivitě tahne zejména kapitán Daniel Voženílek, mimojiné i lídr v bodování celé soutěže. Na svém kontě má již 59 kanadských bodů. Přesto jsou ale lepší střelci nežli on. Těmi je dvojice Martin Kadlec a Markus Korkiakoski, oba shodně s 23 přesnými trefami do branky. V brankovišti je spolehlivou oporou Stadionu Adam Beran s 23 odchytanými zápasy, gólovým průměrem 2,84 a úspěšností 91,52 %. Dvojici s ním tvoří nadějný Jan Škorpík, který však i díky delšímu zranění odchytal doposud jen dvanáct utkání, a to s průměrem 3,2 gólu na zápas a úspěšností 88,39 %.

Brankoviště Litoměřic ovšem ani zdaleka není něčím, co by náleželo jen jediné vyvolené osobě. Naopak, v dosavadním průběhu sezóny se v něm ukázalo již osm gólmanů. Kromě již zmiňovaných Berana se Škorpíkem to byli Tomáš Král (11 záp., úsp. 90,13 %), Radek Haas (1 záp., úsp. 96,67 %), Štěpán Lukeš (6 záp., úsp. 90,61 %). Šimon Zajíček (3 záp., prům. 86,05 %), Ondřej Skokan (1 záp., úsp. 81,25 %) a Šimon Sklíba (1 záp., úsp. 73,33 %).
Ve vzájemných zápasech letošní sezóny byl výsledkově většinou úspěšný domácí tým. To stoprocentně platí pro Litoměřice, které se s Porubou doma utkali dvakrát a byly z toho výhry 6:1 a 8:4. Ostravští pak v domácím prostředí byli úspěšní jen v nadstavbové části, kdy porazili Stadion 9:1 a 3:2, kdežto v základní části podlehli Litoměřicím vysoko 0:6.
Zdravím vás u 23. kola bojů Chance ligy o pořadí v play-off. Proti sobě nastoupí týmy ze spodní poloviny tabulky, avšak stále bojující o pořadí v nejlepší šestce, zaručující přímý postup do play-off. A zatímco domácí HC Stadion Litoměřice má ze šesté příčky lepší pozici, tak hosé HC RT TORAX Poruba 2011 se musí o něco více snažit. Bez šance ale nejsou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Stadion Litoměřice – HC RT TORAX Poruba 2011

6:3

konec (1:2, 3:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Korkiakoski (Klejna, M. Beran), 22. Kangas (Jícha, D. Sklenář), 29. Marcel (Jícha), 31. M. Kadlec (Klikorka, Štohanzl), 46. M. Kadlec (Korkiakoski, M. Beran), 55. Jindra (Kangas, Marcel) – 12. Sikora (Gřeš, Rudl), 13. T. Jáchym (Špaček), 60. Rudl (Hudeček)

HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Škorpík) – Marcel (A), Klejna, Jebavý (A), Klikorka, Strejček, Kukla – D. Voženílek (C), Korkiakoski, M. Beran – Půhoný, Jícha, M. Kadlec – Kropáček, Štohanzl, Kangas – Jindra, Morong, D. Sklenář.

HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, Rudl, Urbanec, D. Krejčí, Pastor, Dluhoš, Dundáček – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – J. Káňa (A), T. Jáchym, Špaček – Kanko, Zdeněk (C), Nejezchleb – Ollender, Toman, Ďurač.

Rozhodčí: Valenta, Micka – Votrubec, Ševic

Průběh zápasu
1. třetina
02:42 LTM 1:0 Korkiakoski (Klejna, M. Beran)
06:18 POR 2 D. Krejčí, nedovolené bránění
11:18 POR 1:1 Sikora (Gřeš, Rudl)
12:35 POR 1:2 T. Jáchym (Špaček)
13:34 POR 2 D. Krejčí, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:16 LTM 2:2 Kangas (Jícha, D. Sklenář)
28:02 LTM 3:2 Marcel (Jícha)
30:58 LTM 4:2 M. Kadlec (Klikorka, Štohanzl)
Po 2. třetině
3. třetina
44:24 POR 2 Pastor, hákování
45:26 LTM 5:2 M. Kadlec (Korkiakoski, M. Beran)
47:22 LTM 2 Kropáček, napadení
51:14 POR 2 D. Krejčí, podrážení
54:28 LTM 6:2 Jindra (Kangas, Marcel)
57:34 POR 2 Nejezchleb, hákování
59:56 POR 6:3 Rudl (Hudeček)
Konec