Menu

Hokej

Extraliga dorostu

HC Slavia Praha – HC Tábor

8:0

konec (2:0, 4:0, 2:0)

27.09.2019, 18:00 • Zimní stadion Eden • Skupina Střed • Šimon Rogner (@simonrogner)

Tak či onak děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou! (20:15:53)
Končí zápas, který měl jasný průběh a který se v závěru velmi vyostřil. Sešívaní potvrdili roli favorita a zvítězili jednoznačně 8:0, Táborští měli pár šancí, ale byli dnes slabším týmem. Kaňkou na utkání je vyostřený konec třetí třetiny, během kterého dostali osobní tresty do konce zápasu dva slávističtí hráči a celkově se vyostřila atmosféra.

Konec zápasu.

59:32

Sešívaní hrají znovu v plném počtu a zahrají si ještě krátkou přesilovou hru 5 na 3.

59:01

Zatímco Marek Vlasák zakončoval svoji šanci, fauloval ho Tadeáš Adamec (TAB), jenž dostává dvouminutový trest za podrážení.

57:31

A další zákrok, který rozhodčí trestají vyšším trestem. Dvě minuty a deset minut dostává Tomáš Jokl (SLA), dvě minuty za hrubost vyfasoval Jaroslav Suchan (TAB).

57:13

Tábor hraje v plném počtu, ale sešívaní se stále drží v útočném pásmu.

56:58

A další nebezpečná Stejskalova střela, tentokrát z mezikruží. Korytar drží Tábor.

56:28

Stejskal tvrdě pálí z pravého kruhu, Korytar vyráží. Sešívaným zbývá z přesilové hry ještě něco málo přes minutu.

55:12

Nikoli ale na dlouho, neboť Miroslav Šimák (TAB) dostává dvouminutový trest za podrážení.

55:10

Sešívaní svoje oslabení přečkali, Tábor už také hraje v plném počtu.

54:29

Cháb už skoro vstřelil první branku Tábora, ale puk mířící za Voleveckého na poslední chvíli zachytil jeden z obránců a vyhodil ho.

53:40

Tvrdá střela Kohouta z levého křídla končí na boční síťce, i když se na chvíli zdálo, že už pronikla za Voleveckého.

53:10

A trestá se i na druhé straně, dvě minuty za hrubost dostává Marek Matašovský (TAB).

52:07

Jsou to naopak sešívaní, kteří útočí, konkrétně Slavíček, jehož střelu z pravého kruhu Korytar bez potíží vyráží. Sešívaným to ale šetří cenné vteřiny.

51:30

Výborná práce Štancla, který zachytil ve středním pásmu rozehrávku. Táboru se nedaří usadit se v útočné třetině.

50:57

Sešívaní zatím brání velmi dobře, ačkoli mají dva hráče ve sprchách a dva hráče na trestné lavici.

49:57

Sešívaná střídačka je se zákrokem viditelně nespokojená. Slávisté budou teď hrát 4 minuty a 25 sekund oslabení 3 proti 5. Obrovská šance pro Tábor, jak zkusit s utkáním ještě něco udělat.

49:57

Přichází další hit od slávistického hráče, tentokrát útočníka Mikuláše Skoupého (SLA), který srazil na led hostujícího Poláka. Přichází pětiminutový trest a trest do konce utkání za hrubost.

49:50

Na ledě se viditelně přiostřuje, mezitím ale Hofmann ujížděl z levého křídla sám na Korytara.

49:22

Jakub Hrdlička (SLA) v rohu tvrdě srazil táborského útočníka Suchana a za zásah do oblasti hlavy a krku dostává pětiminutový trest a trest do konce utkání. Pětiminutový trest odpyká Michal Novák (SLA).

49:11

Weitz se snažil od modré vymyslet průnikovou nahrávku na jednoho ze slávistických útočníků, ale neúspěšně.

47:37

Slavia právě vstřelila branku!
Osmý gól do sítě Tábora přidává MATĚJ KVASNIČKA, který si vyjel z levého útočného rohu a nikým nehlídaný uklidil kotouč mezi betony Korytara. Asistence: Jakub Hofmann.

46:19

První větší šanci hráčů v modrém v jejich přesilovce měl na starost Cháb, Volevecký si ji ale v pohodě pohlídal.

45:22

Brummel zahrozil při vlastním oslabení, když objel obranu Tábora a z dobré pozice zakončoval – bohužel pro slávisty nad branku.

44:20

Po delší době si početí výhodu zahrají také Táborští, dvouminutový trest za nedovolenou hru vysokou holí dostává Matěj Svoboda (SLA).

43:53

Vaněk nabídnul puk přímo před Voleveckého Chábovi, který z bezprostřední blízkosti trefuje oblouk branky.

42:50

Tábor se úspěšně osvobozuje, ve druhém oslabení hraje zatím lépe.

42:00

Slavia právě vstřelila branku!
Sešívaní využívají dvojnásobnou početní výhodu – střelu Slavíčka od modré doráží na brankové čáře MAXIM BRUMMEL. Asistence: Šimon Slavíček.

41:32

Sešívaní zatím opatrně kombinují, kombinaci na úrovni brankové čáry zakončoval nastavením hokejky Brummel.

41:09

A Slavia bude mít k dispozici dlouhou přesilovou hru 5 na 3, další trest vyfasoval Tadeáš Adamec (TAB).

40:51

Slávisté si zahrají přesilovou hru, dvě minuty za držení dostává David Šťastný (TAB).

40:37

A první ostrá střela na Voleveckého, který si poradil se solidní šancí Šimáka.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Slávisté začnou třetí třetinu s novým brankářem, místo Michala Pittra přichází Tomáš Volevecký.
Druhá třetina je za námi a sešívaní v ní zdvojnásobnili svůj gólový příděl z úvodní části utkání. Postupně se trefili Tomáš Jokl, Maxim Brummel, Jakub Štancl a pár setin před koncem periody Mikuláš Skoupý. Oba týmy tak odcházejí do šatny za stavu 6:0 pro domácí.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Slavia právě vstřelila branku!
Doslova pár setin před druhou sirénou přichází šestá branka sešívaných, která je doslova definicí gólu do šatny. Dává ji MIKULÁŠ SKOUPÝ, jemuž pozici před brankou připravil v přečíslení David Kvasnička. Asistence: David Kvasnička.

39:29

Zatímco slávisté znovu hrají v plném počtu, střílel nebezpečně od modré Bečvařík a ještě nebezpečněji dorážel před Pittrem Cháb.

38:36

Možná zatím nejpovedenější přesilová hra Tábora, solidní střelu z pravého kruhu zkoušel Cháb, leč na připraveného Pittra nevyzrál.

37:27

Na ledě nechybí ani emoce a další tvrdý zákrok už rezultuje ve vyloučení. Dvě minuty za krosček dostává Matěj Kvasnička (SLA).

37:05

Slavia právě vstřelila branku!
První formace slávistů je znovu v akci a znovu u gólů, už pátého v brance Tábora. Slavíček trefil ze svého bekhendového blafáku tyčku, načež se puk před prázdnou branku JAKUBU ŠTANCLOVI, jemuž nedělalo žádný problém ho dopravit do sítě. Asistence: Šimon Slavíček a Marek Vlasák.

36:03

Výborná individuální akce Brummela nakonec rezultovala ve volný kotouč pro Michala Nováka, který z hranice brankoviště trefuje tyčku!

35:28

Hra se po vstřelené brance znovu trochu uklidnila. Puk teď skončil u Korytara, což znamená vhazování po jeho pravici.

33:38

Slavia právě vstřelila branku!
Nekončící tlak se vyplácí a sešívaní přidávají čtvrtý zásah. Novák předal kotouč MAXIMU BRUMMELOVI, který si sjel na střed a nekompromisní ranou do protipohybu Korytara skóruje. Asistence: Michal Novák.

31:45

Slávisté pokračují v otevřeném utkání plného šancí – Slavíček nebezpečně zakončoval osamocen před brankou po výborné Vlasákově nahrávce. Možná byl už ale příliš blízko na to, aby překonal připraveného Korytara.

31:31

Další tvrdý hit jednoho ze slávistů, po němž zůstává na ledě obranného pásma ležet Adam Kofroň. Naštěstí ani jemu nic vážného není a nedlouho poté odjíždí na střídačku.

31:13

… který se v šanci ocitl i o více než půl minutu později. Korytar připraven.

30:36

Před Novákem stál už jenom přesunující se Korytar, o pár sekund později pak Stejskalovu střelu nebezpečně dorážel Vymětal...

29:49

Hra se teď hodně otevírá a vidíme šance na obou stranách. Tu poslední měli znovu Táborští, konkrétně Suchan, jemuž naservíroval puk Čančura. První jmenovaný však branku přestřelil.

28:53

Sami si naopak musí dávat pozor, neboť Cháb ujel slávistické obraně a z boku najížděl sám na Pittra. Jeho slabá střela však neměla naději na úspěch.

28:21

A ani teď nebyli sešívaní daleko od minimálně nebezpečné šance, možná i gólu, ovšem trojice Slavíček, Štancl a Vlasák chtěla vyšperkovat situaci a zahrát ji až do takříkajíc do kuchyně.

27:44

Slavia mohla přidat další gól, to by ale Brummel musel svoji šanci z bezprostřední blízkosti zakončit přesněji.

27:17

Tvrdý hit v pravém rohu obranného pásma Tábora, po kterém na ledě zůstává ležet David Šťastný, přerušuje hru. Táborský obránce naštěstí rychle vstal a zdá se, že mu nic vážného není.

26:25

Slávisté však odpovídají rychlými útoky – nejprve Slavíček z pravé strany a poté agilní Skoupý z levého křídla prověřili pozornost Korytara.

25:42

Neuspořádaná hra v posledních desítkách sekund znamená, že ani jeden z týmů se nedokáže udržet delší dobu na puku.

23:53

Slávisté si teď mohou oddychnout, že Suchan zapomněl puk za sebou, jinak by totiž přečíslení 2 proti 1 mohl vyřešit mnohem lépe než zpomalenou nahrávkou na spoluhráče.

23:20

Slavia právě vstřelila branku!
Slavíček se svoji solidní pozicí na pravém kruhu ještě neuspěl, ale TOMÁŠ JOKL se z mezikruží už nemýlí a posílá puk přesně mimo dosah Korytara. Asistence: Marek Vlasák a Šimon Slavíček.

22:12

Skoupý opět v akci, tentokrát si klepal hokejkou o střílenou nahrávku Stejskala od modré. Té se dočkal a tečí nebezpečně usměrnil puk směrem na Korytara.

21:47

Skoupý nabral rychlost a bez problémů projel obrannými řadami Tábora. Jeho pokus vyráží Korytar.

20:58

Štancl se nabídl spoluhráči na pravém kruhu a zajímavou střelou rozvlnil boční síťku.

20:20

Sešívaní ustáli první útok hokejistů Tábora a Vlasák už obrací hru.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou úvodních 20 minut, ve kterých slávisté potvrdili roli favorita a vedoucího mužstva skupiny střed dorostenecké extraligy. Po vyrovnanějším začátku bez šancí totiž postupně přebrali inciativu a nakonec se brankami Jakuba Hofmanna a Jakuba Štancla dostali do dvougólového vedení.

20:00

První třetina skončila.

19:31

Slavíček se výborně nabídl na útočné modře, dostal perfektní přihrávku od obránce a řítil se sám na Korytara. Výsledek? Střela mimo, která pravděpodobně znamená, že první třetina skončí dvougólovým vedením slávistů.

18:20

Tahle prohazovačka Brummelovi nevyšla, ale na táborského hráče připraveného na protiútok jasným vzkazem v podobě hitu zareagoval Novák.

17:18

Slavia právě vstřelila branku!
Krásná kombinace v přesilové hře a slávisté odskakují na rozdíl dvou branek. Po ose Šimon Slavíček – Marek Vlasák doputoval puk k v mezikruží stojícímu JAKUBU ŠTANCLOVI, který trefuje volnou část Korytarovy branky. Asistence: Marek Vlasák a Šimon Slavíček.

17:00

Novákova střela z levého kruhu končí po teči bránícího hráče těsně mimo, Skoupý pak svoji střelou vyráží Korytarovu masku a hra je tak přerušena.

16:19

První přesilovou hru si zahrají rovněž sešívané, dvě minuty za podrážení dostává Lukáš Krch (TAB).

16:05

První slávistický útok opět zatápí Táborským, po Kluchově střele přenechával Vlasák puk elegantně Slavíčkovi, který pálí mimo.

15:07

Novák na nic nečekal a vystartoval do dalšího útoku sešívaných – jeho střelu z uctivé vzdálenosti vyráží Korytar do rohu.

14:28

Slavia právě vstřelila branku!
A tlak nakonec nese ovoce! Sešívaní se usadili v útočném pásmu a střelu Kvasničky nadvakrát dorazil za Korytarova záda dobře postavený JAKUB HOFMANN. Asistence: Matěj Kvasnička.

13:31

Jako bych to přivolal, vřítila se do útočné třetiny slávistická první letka a Slavíček s Vlasákem opět vymýšleli nebezpečné akce směřující na táborskou branku. Pokusy druhého jmenovaného ale nikoho výrazněji neohrozili.

13:13

Hra se zase trochu uklidnila, ale doufejme, že šance z posledních minut budeme vídat častěji.

11:40

Sešívaní ale ihned odpovídají a opět u toho není nikdo jiný než slávistická osmička Šimon Slavíček. Ten nejprve připravil pozici pro z mezikruží zakončujícího Štancla, poté dorážel jeho prudkou střelu z bezprostřední blízkosti Vlasák. Trefil ale jen boční síť.

11:20

Ale pozor na Táborské, Krch nabízel před branku Kofroňovi, který kdyby puk trefil, mohl výrazně zavařit Pittrovi.

10:58

Krásná akce Šimona Slavíčka, který se rozjel ze svého obranného pásma, obehrál protihráče a zblízka chtěl zakončit do horních pater Korytarovy branky. Bohužel pro sešívané neúspěšně.

10:15

Vymětal znovu odvedl velmi dobrý individuální výkon, když podržel puk, jeho nahrávce na najíždějícího spoluhráče už ale k dokonalosti chybělo více.

09:35

I druhé oslabení slávisté ubránili, Tábor se nad sebou bude muset naopak zamyslet, tohle byla další dobrá příležitost, jak favorita překvapit.

08:39

S obtížemi a možná zbytečnými průtahy, ale přece jenom dokázal Slavíček dostat kotouč z vlastní obranné třetiny. Hostům se zatím v přesilové hře vůbec nedaří.

08:18

Výborná práce slávistického útočníka Vymětala, který na sebe navázal v rohu dva obránce, podržel puk a nakonec připravil šanci pro Slavíčka, jenž zkoušel z pravého kruhu překonat Korytara.

07:35

Proviněným je Tomáš Jokl (SLA), dvě minuty dostává za podrážení.

07:29

Mezitím běží ponechaná výhoda, bude se vylučovat za faul jednoho z hokejistů v červenobílém.

07:04

Slavíček přebruslil svého protihráče a zabránil tak zakázanému uvolnění, k zisku kotouče pro domácí to však nevedlo.

05:55

Šimák nahazoval zpoza branky před Pittra směrem na Adamce, ale naštěstí pro sešívané nedokázal táborský útočník skákající puk trefit a zakončit.

05:22

Sešívaní hrají v plném počtu, Tábor první přesilovou hru nevyužil.

04:50

Slávistický Kvasnička vyrazil na ofenzivní výlet ve vlastním oslabení a z úhlu prověřil Korytara.

04:05

Čančura se nedohodl s Kofroňem během rozehrávání přesilovky, z čehož rezultuje vyhození slávistů přes všechny čáry.

03:19

Sešívaní se provinili faulem, dvě minuty si půjde odsedět Mikuláš Skoupý (SLA).

02:27

… a Táborští nakonec vyhazují na zakázané uvolnění.

02:20

Na puku však hosté dlouho nebyli a z rychlého protiútoku se hnal do střely Štancl...

01:54

Slavíček šikovně zachytil rozehrávku ve středním pásmu, Vlasák se ovšem s pukem přes dotírajícího obránce nedostal. Tábor obrací hru.

00:57

Hofmann se snažil individuálně prosadit proti táborské obraně, ale puk pouze odevzdal brankáři Korytarovi.

00:32

Kotouč nakonec končí po střele od modré v ochranné síti.

00:20

Sešívaní začínají prvním atakem v útočné třetině, ale zatím se jim nedaří dostat se ke střele.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Slavia Praha: Pittr (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Palát, Kluch (C), Vlasák, Slavíček, Jokl, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal, Kvasnička.

Hockey Club Tábor: Korytar (Prchlík) – Kofroň, Adamec, Herda, Krch, Šťastný, Bečvařík, Kohout, Čančura, Cháb, Polák, Matašovský, Řehoř, Suchan, Kofroň, Vaněk, Šimák.

Rozhodčí: Vokřál – Svobodová, Hradil.

HOCKEY CLUB TÁBOR

Dorostenci Tábora v posledním duelu prohráli poměrem 2:8 s Hradcem Králové a jako jeden ze dvou týmů zůstávají stále bez vítězství. Se dvěma body se tak krčí na předposledním místě.

HC SLAVIA PRAHA

Sešívaní dorostenci zažívají snový začátek sezóny, ve skupině Střed jsou po pěti zápasech jako jediný tým neporažený a se 14 body okupují první příčku. Slávisté si naposledy ve čtvrtek poradili s Českými Budějovicemi, když zvítězili 4:2.

Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám Vás u zápasu 6. kola ELIOD Extraligy dorostu mezi hokejisty HC Slavia Praha a Hockey Club Tábor. Úvodní vhazování je naplánováno na 18:00 na led pražského Edenu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Slavia Praha – HC Tábor

8:0

konec (2:0, 4:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Hofmann (Kvasnička), 18. Štancl (Vlasák, Slavíček), 24. Jokl (Vlasák, Slavíček), 34. Brummel (Novák), 38. Štancl (Slavíček, Vlasák), 40. Skoupý (Kvasnička), 42. Brummel (Slavíček), 48. Kvasnička (Hofmann)

HC Slavia Praha: Pittr (41. Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Palát, Kluch (C), Vlasák, Slavíček, Jokl, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal, Kvasnička.

HC Tábor: Korytar (Prchlík) – Kofroň, Adamec, Herda, Krch, Šťastný, Bečvařík, Kohout, Čančura, Cháb, Polák, Matašovský, Řehoř, Suchan, Kofroň, Vaněk, Šimák.

Rozhodčí: Vokřál – Svobodová, Hradil

Průběh zápasu
1. třetina
03:19 SLA 2 Skoupý, pozdní dohrání
07:35 SLA 2 Jokl, podrážení
14:28 SLA 1:0 Hofmann (Kvasnička)
16:19 TAB 2 Krch, podrážení
17:18 SLA 2:0 Štancl (Vlasák, Slavíček)
Po 1. třetině
2. třetina
23:20 SLA 3:0 Jokl (Vlasák, Slavíček)
33:38 SLA 4:0 Brummel (Novák)
37:05 SLA 5:0 Štancl (Slavíček, Vlasák)
37:27 SLA 2 Kvasnička, krosček
39:59 SLA 6:0 Skoupý (Kvasnička)
Po 2. třetině
40:00 SLA -Volevecký +Pittr (Střídání)
3. třetina
40:51 TAB 2 Šťastný, držení
41:09 TAB 2 Adamec, držení
42:00 SLA 7:0 Brummel (Slavíček)
44:20 SLA 2 Svoboda, vysoká hůl
47:37 SLA 8:0 Kvasnička (Hofmann)
49:22 SLA 5+TS Hrdlička, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku, odpyká Novák
49:57 SLA 5+TS Skoupý, hrubost+hrubost, odpyká Jokl
53:10 TAB 2 Matašovský, hrubost
55:12 TAB 2 Šimák, podrážení
57:31 SLA 2+10 Jokl, naražení zezadu+naražení zezadu, odpyká Svoboda
TAB 2 Suchan, hrubost
59:01 TAB 2 Adamec, podrážení
Konec