Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

PFK Ludogorec Razgrad – Valur Reykjavík

4:0

konec (2:0)

01.08.2019, 19:30 • Ludogorec Arena, Razgrad • 2. předkolo • Michal Sadlek

Tipsport: 1.12 9.84 25.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:29:52)
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 14:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:17.
Ludogorec dnes svého soupeře úplně zničil a výhra 4:0 je ještě hodně milosrdná. Hosté dnes domácím nestačili vůbec v ničem a ve druhém poločase už branku Razgradu prakticky ani neohrozili. Domácí tak bez problémů postupují do třetího předkola Evropské ligy, ve kterém se utkají s velšským The New Saints.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Zápas se dohrává na polovině hostů, kteří se ještě prezentují několika tvrdšími zákroky na domácí hráče.

90+2

Biton nebezpečnou přízemní střelou ze střední vzdálenosti těsně minul levou tyč branky Valuru.

90+1

Świerczok si znovu nabíhal na centr z pravé straně, těsně před ním ale míč chytil brankář Einarsson. Ten míč rozehrál, jeho spoluhráči ho neudrželi ale ani pár sekund a už ho mají znovu domácí.

90

Bude se hrát ještě čtyři minuty.

89

Další útočnou akci domácích ukončuje útočný faul Góralského.

88

Biton pak rozehrál roh na krátko s Lukokim. Druhý jmenovaný vystřelil k bližší tyči, kde míč vypadl brankáři Einarssonovi přímo k Świerczokovi. Polák ale expresní hetrik nedokončil, trefil totiž zblízka brankáře hostů.

87

Wanderson vysunul obloučkem za obranu hostů do samostatného úniku Lukokiho, kterého vychytal výborným zákrokem vybíhající brankář Einarsson.

86

Domácí už trochu zvolnili, hosté jsou tak schopni se usadit ke kombinaci na jejich polovině. Zatím se ale ke střele pořád nedostali.

84

Střídání v týmu PFC Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Jorge Intima, přichází Jody Lukoki.

84

84. Jakub ŚWIERCZOK - 4:0

84

Ludogorec Razgrad právě vstřelil branku!
Tak to bylo skutečně úžasné střídání domácícho trenéra! JAKUB ŚWIERCZOK si naběhl na center Nedjalkova z levé strany, který podběhl obránce Valuru, a míč si posunul zřejmě ramenem směrem k brance hostů. Přesnou střelou k vzdálenější tyči pak nedal šanci brankáři Einarssonovi.

82

82. Jakub ŚWIERCZOK - 3:0

82

Ludogorec Razgrad právě vstřelil branku!
Je asi rozhodnuto o postupu domácích! Biton přesným nákopem na pravou stranu vysunul do náběhu Intimu, který přihrál na hranici šestnáctky do druhé vlny JAKUBOVI ŚWIERCZOKOVI. Polák pak nádhernou střelou zakroutil míč ke vzdálenější tyči.

81

Sævarssonův centr na opačné straně odhlavičkoval Nedjalkov. Domácí znovu vyrážejí do rychlého brejku.

80

Wanderson střílel z na krátko rozehraného přímého kopu, ránu ale zblokovala zeď hostů. Domácí mají nadále míč na polovině Valuru.

79

Střídání v týmu PFC Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Claudiu Keșerü, přichází Jakub Świerczok.

77

Tempo druhého poločasu není ani zdaleka tak vysoké, jako prvního. Domácí mají nadále jasnou převahu a hosté útočí skutečně jen sporadicky.

76

Hedlund hned po zisku míče posílal nákop na Pedersena, včas se ale vrátil Terziev, který míč posunul k brankáři Ilievovi.

75

Ten bez váhání rozehrál míč dopředu a domácí vyrazili do protiútoku. Keșerüho oblouček za obranu letěl na rozběhnutého Intimu, před ním ale míč sebral brankář Einarsson.

74

Jakmile mají hosté možnost, tak zkoušejí dlouhé autové vhazování. Teď ho předvedl Sigurbjörnsson, jehož „centr“ prodloužil kapitán Sigurdsson na Pedersena, domácí brankář Iliev byl ale na toto zakončení připraven.

72

Střídání v týmu Valur Reykjavík: ze hřiště odchází Lasse Petry, přichází Orri Ómarsson.

71

Wanderson nacvičeným signálem nacentroval na volej Bitonovi, jehož střelu nadzvedl jeden z bránících hráčů hostů nad branku.

70

Byl to Petry, který se už postavil na nohy. Za autovú čáru ale jen odkulhal a zdá se, že zápas pro něj skončil.

69

Další hezkou kombinaci domácích ukončil Sigurbjörnsson odkopem centru Ikoka na rohový kop. Na zemi leží další hráč Valuru, který musí být ošetřen.

68

Intima pronikl z pravé straně do šestnáctky a centrem našel hlavu Wandersona, který míč usměrnil těsně nad branku Valuru.

66

Střídání v týmu Valur Reykjavík: ze hřiště odchází Kristinn Freyr Sigurdsson, přichází Ólafur Karl Finsen.

65

Střídající Wanderson se okamžitě zapojil do kombinace, kterou ale ukončil ztrátou míče a pak i útočným faulem Jorge Intima.

64

Kapitán hostů zůstal ležet na trávníku a musí být ošetřen. Hosté mezitím připravují střídání.

63

Střídání v týmu PFC Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Mavis Tchibota, přichází Wanderson.

62

Domácí se snaží trochu uklidnit hru. Předchozí gólová příležitost hostů je zřejmě asi trochu vyděsila, proto drží míč na své polovině a na jistotu si ho přihrávají.

61

61. Šance Valuru.

61

Pedersen dostal na opačné straně přihrávku za obranu Razgradu do samostatného nájezdu, zakončil ale jen do vybíhajícího gólmana Ilieva. Dorážka Bartalsstovuho pak skončila mimo domácí branku.

60

Jorge Intima si naběhl na hezký oblouček Bitona za obranu, vybíhal ale z ofsajdového postavení.

58

Domácí vyrazili po zisku míče na své polovině do přečíslení 3 proti 2, na konci kterého vysunul Biton hezkou přihrávkou za obranu do samostatného úniku Keșerüho. Útočník domácích se do zakončení dostal, obloučkem ponad vybíhajícího brankáře Einarssona ale branku hostů těsně minul.

57

Bitonův centr doletěl do brankoviště hostů na hlavu Keșerüho, který poslal míč zblízka nad branku Valuru.

56

Domácí s rozehrávkou nikam nepospíchají a snaží se vytáhnout hosty co nejvíce na svou polovinu. Neúspěšně, ti jsou totiž seřazeni v obranných blocích na vlastní polovině.

55

Pedersen napádal rozehrávku domácích, byl ale u toho až příliš aktivní a hlavní rozhodčí mu odpískal faul na kapitána Razgradu Terzieva.

53

Bitonův centr srazil obránce hostů na rohový kop. Sám střelec prvního gólu ho pak rozehrál centrem na přední tyč, odkud zakončoval hlavou Anicet Abel mimo branku hostů.

52

Biton hezkou přihrávkou po zemi našel na přední tyči Keșerüho, který střelou z první přes obránce Valuru minul branku hostů.

51

Domácí už jsou znovu na polovině hostů a snaží se dlouhou kombinací roztáhnout jejich obranu.

50

Žlutou kartu za faul loktem v hlavičkovém souboji dostává Haukur Pall Sigurdsson (Valur Reykjavík).

49

Hosté se dostali na polovinu domácích a získali autové vhazování v blízkosti šestnáctky domácích, které vhazoval dlouhým autem Sævarsson. Míč odhlavičkoval jeden z domácích obránců.

48

Ten ale rozehráli na krátko a na Intimu na pravé křídlo. Tomu však při kličce odskočil míč za brankovou čáru.

47

Druhý poločas začal tam, kde skončil ten první – dlouhou kombinací domácích na polovině hostů. Po faulu Petryho navíc získali přímý kop.

46

Zranění brankáře Valuru se zjevně ukázalo jako poměrně vážně, proto došlo k jeho střídání během přestávky.

46

Střídání v týmu Valur Reykjavík: ze hřiště odchází Hannes Halldórsson, přichází Anton Einarsson.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:32.
Ludogorec úplně ovládl první poločas a výsledek 2:0 je k hostům ještě hodně milosrdný. Až na chybičky v obraně, po kterých se dostali hosté do ojedinělých příležitostí, se zápas odehrává výhradně na polovině Valuru a chvílemi vypadá doslova až jako exhibice. Uvidíme, zda hosté dokážou tento zápas ještě zdramatizovat nebo domácí potvrdí svůj postup.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Biton se zbavil obránce kličkou na hranici šestnáctky a vystřelil. Jeho střelu ještě tečoval Keșerü, míč ale nadzvedl až nad branku hostů.

45

Bude se hrát ještě dvě minuty.

45

Jorge Intima dostal míč ještě na vlastní polovině do náběhu a domácí záložník vletěl do otevřené obrany hostů. Na hranici šestnáctky krásnou kličkou obešel hned dvojici obránců Valuru, trefil ale jen vybíhajícího brankáře Halldórssona.

44

Prudký centr se zakroutil ke vzdálenější tyči, odkud ho vyrazil brankář Iliev. Domácí následně míč odvrátili do bezpečí a vyrážejí do rychlého brejku.

43

Hosté se po dlouhé době objevili na polovině domácích a po zablokovaném centru Pedersena získávají rohový kop.

42

Odhlavičkovaný balon po centru domácích se odrazil za šestnáctku Valuru k Nedjalkovovi, který střelou z první těsně minul branku hostů.

40

Keșerüho prudký centr trochu zaplaval před brankářem hostů, ten ho tak jen konečky prstů vytěsnil z brankoviště na další rohový kop.

39

Kristinn Ingi Halldórsson, který už jednu žlutou kartu má, fauloval loktem Forstera. Následný nákop Nedjalkova na Intimu odkopl jeden z obránců hostů na rohový kop.

38

Anicet Abel hledal dlouhým nákopem rozběhnutého Forstera, pro toho ale byl tento míč příliš prudký.

37

Hra se v posledních minutách trochu zpomalila, její obraz se ale velmi nezměnil. Domácí mají nadále tlak, nadále se snaží dostat se do střelecké pozice a nadále sebejistě kráčejí za postupem.

35

Žlutou kartu za držení Intimy dostává Kristinn Ingi Halldórsson (Valur Reykjavík).

34

Žlutou kartu za protesty proti verdiktu rozhodčího dostává Patrick Pedersen (Valur Reykjavík).

34

Biton se po zisku míče rozběhl mezi obránce Valuru a až na poslední chvíli zblokoval jeho přihrávku před branku Hedlund. Míč se nakonec od samotného Bitona odrazil za brankovou čáru, následuje tak odkop od branky hostů.

33

Střely: 13:1
Střely na branku: 5:1

32

Pedersen vystihl přihrávku Terzieva a téměř se znovu dostal do samostatného úniku, kapitán domácích se ale vrátil včas a míč získal zpátky na kopačky domácích.

31

Tchibotova střela z cca 25 metrů končí vysoko nad brankou hostů.

30

Brankář hostů se po krátkém ošetření schopen pokračovat v zápase. Vypadalo to na menší problém se stehnem.

29

Na zemi teď bez cizího zavinění zůstal sedět brankář hostů. Hannes Halldórsson je ošetřován.

28

Intima se pustil do individuálního průniku z pravé strany a dostal se přes tři bránící hráče Valuru, před šestnáctkou ale o míč přišel.

27

Držení míče: 60 % : 40 %

26

Domácí nepolevují a zjevně chtějí zápas definitivně rozhodnout ve svůj prospěch. Brankář Hannes Halldórsson musel zlikvidovat střelu Bitona ze střední vzdálenosti.

24

24. Jordan IKOKO - 2:0

24

Ludogorec Razgrad právě vstřelil branku!
Domácí krásnou akcí navyšují svůj náskok! Tchibota si narazil na levém křídle míč s Bitonem a pak vysokým centrem na zadní tyč našel ideálně nabíhajícího JORDANA IKOKA, který míč okamžitě poslal na branku hostů hlavou. Gólman Valuru se ke své levé tyči nedokázal včas přemístit.

23

A téměř z toho byla i gólová šance. Kristinn Sigurdsson obešel na pravé straně obránce domácích a přihrával volnému Bartalsstovuovi, který ale v nadějné pozici podklouzl a míč netrefil.

22

Centr Intimy chytil zatím výborně chytajíci gólman Valuru. Míč okamžitě vykopl dopředu, kde se jeho spoluhráči po velmi dlouhé době dokázali usadit na polovině Ludogorce.

21

Tlak domácích ale vůbec nepolevuje, spíše naopak. Nedjalkov se snažil prokličkovat z levého křídla do šestnáctky hostů, míč mu ale ostrým skluzem odkopl na roh Hedlund.

20

Znovu ale hosté nedokázali míč získat a další prudký centr Forstera z levé strany musel opět zlikvidovat brankář Halldórsson.

19

Bitol se pokusil zaskočit brankáře Valuru střelou přímo z rohu, Hannes Halldórsson si ale dal pozor a míč vyrazil.

18

Obléhání pokutového území hostů ale pokračuje. Nedjalkovův centr z levého křídla musel odhlavičkovat obránce Valuru na další rohový kop domácích.

17

Další střílený centr Forstera z pravé strany chytil brankář hostů.

16

Pomalá přihrávka z pravé strany prošla mezi několika obránci Valuru až na hranici pokutového území ke Góralskému, jehož střelu zblokoval na poslední chvíli jeden z obránců hostů.

15

Hosté následně odvrátili domácí rohový kop, míč ale nezískali. Nadále ho drží na kopačkách hráči v zeleném, kteří teď mají jasnou převahu.

14

Forster si na pravém křídle zpracoval nákop ze středu pole a přihrávkou do druhé vlny připravil pozici Intimovi. Jeho tvrdou střelu z první vyrazil výborným zákrokem brankář Halldórsson.

13

Domácí už asi dvě minuty kombinují na polovině Valuru a snaží se najít mezery v obraně hostů.

11

Intima je napokon v pořádku a hra může pokračovat. Další akci rozehrává obranná čtveřice Valuru Reykjavík.

10

Po jednom ze soubojů před pokutovým územím hostů zůstal na zemi Jorge Intima a musí být ošetřen.

9

Tchibota se snažil zakroutit míč ke vzdálenější tyči, branku Valuru ale minul.

7

7. Dan BITON - 1:0

7

Ludogorec Razgrad právě vstřelil branku!
Domácí otevírají skóre! Intima krásným centrem z pravé strany našel v pokutovém území přesně nabíhajícího DANA BITONA. Ten sice nezasáhl míč ideálně, hrací předmět se ale odrazil od vracejícího se obránce Hedlunda do branky.

6

Biton si naběhl na levém křídle na skvělou kolmici a posílal přihrávku do brankoviště Valuru. Tam si nabíhal Keșerü, ani ve skluzu ale nedokázal míč zblízka zasáhnout a dorazit do odkryté branky Valuru.

5

A další příležitost Valuru! Dlouhý aut do šestnáctky domácích prodloužil jeden z hráčů hostů za sebe, kde hlavičkoval zblízka Haukur Pall Sigurdsson. Iliev skvělým zákrokem míč chytil.

4

Z ničeho nic se ale dostali hosté do obrovské příležitosti! Nedjalkov přihrál nepřesně Terzievovi, kterému navíc míč ještě odskočil, a tak se k němu dostal Petry. Ten přes kapitána domácích dostal do samostatného úniku Pedersena. Jen se štěstím pak dokázal vybíhající brankář Iliev vytlačit zakončení útočníka hostů mimo svou branku.

3

Domácí tým vstoupil do utkání velmi aktivně a hosté mají obrovský problém udržet míč na svých kopačkách. Domácí ho kontrolují i teď a snaží se postupnou kombinací znovu usadit na polovině Reykjavíku.

2

Tchibota hlavou sklepl míč do středu pokutového územia pro Keșerüho, kterého střela z voleje zblízka skončila těsně mimo branku Valuru.

1

Ludogorec hned vyrazil do prvního útoku, který ale zakončil Intima nepřesným centrem z pravé strany.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hrací ploche, zápas se tak o malou chvíli začne. Domácí Ludogorec bude hrát v zelených dresech, hosté v červených.
Úvodní sestavy:

PFC Ludogorec Razgrad: Iliev – Rafael Forster, Biton, Terziev (C), Nedjalkov – Anicet Abel, Góralski – Ikoko, Jorge Intima, Tchibota – Keșerü
Náhradníci: Renan – Cicinho, Świerczok, Grigore, Badji, Wanderson, Lukoki

Valur Reykjavík: H. Halldórsson – Sævarsson, Sigurbjörnsson, Hedlund, Jónsson – Petry, H. Sigurdsson (C), K. Sigurdsson – K. Halldórsson, Pedersen, Bartalsstovu
Náhradníci: Einarsson – Ingvarsson, Larusson, Adolphsson, Ómarsson, Eiríksson, Finsen

Rozhodčí: Orel – Blažej, Kříž (CZE).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Soupeř ve 3. předkole

Na vítěze tohoto utkání čeká ve třetím předkole The New Saints z Walesu.
Valur Reykjavík

Jelikož islandská nejvyšší soutěž se hraje systémem jaro-podzim, tak má Valur za sebou už více než polovinu sezóny. Obhajoba loňského titulu je už ale v podstatě jen v rovině teorii. Valur je totiž po čtrnácti kolech až na pátém místě se ztrátou 13 bodů na městského rivala KR Reykjavík. Důvodem byl velmi slabý vstup do sezóny, ve kterém Valur ztratil hodně bodů a i když už pět ligových utkání za sebou neprohrál, tak má pořád obrovskou ztrátu. Co se týče Evropy, tak Valur, podobně jako Razgrad vypadl v prvním předkole Ligy mistrů. Mariboru nedokázali hráči islandského týmu vstřelit ani jeden gól (doma 0:3, venku 0:2). S Razgradem uhral Valur doma remízu, když o výhru přišel až v nastaveném čase a dnes se očekává, že se jeho cesta Evropskou ligou v Bulharsku skončí.
PFC Ludogorec Razgrad

Bulharský mistr vykročil v domácí soutěži suverénně za obhajobou titulu a jako jediný tým má na kontě po třech kolech plný počet bodů. V Evropě to ale od Razgradu ani zdaleka taková sláva nebyla. V 1. předkole Ligy mistrů vypadl Ludogorec s Ferencvárosem Budapešť po dvou prohrách – 1:2 venku a 2:3 doma. Výhry se ale Razgrad nedočkal ani v Evropské lize. Navzdory tomu, že je v tomto dvojzápase jasným favoritem, tak v prvním utkání na Islandu zachraňoval remízu až na poslední chvíli. Dnes se tak od domácích očekává výhra a potvzení postupu.
Vítejte u on-line přenosu ze zápasu 2. předkola Evropské ligy mezi bulharským klubem PFC Ludogorec Razgrad a islandským celkem Valur Reykjavík. Utkání začíná v 19:30.

PFK Ludogorec Razgrad – Valur Reykjavík

4:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 7. Biton, 24. Ikoko, 82. Świerczok, 84. Świerczok

Karty:   34. Pedersen (VAU), 35. Halldórsson (VAU), 50. H. Sigurdsson (VAU)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 14:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:17.

PFK Ludogorec Razgrad: Iliev – Rafael Forster, Biton, Terziev (C), Nedjalkov – Anicet Abel, Góralski – Ikoko, Jorge Intima (84. Lukoki), Tchibota (63. Wanderson) – Keșerü (79. Świerczok)
Náhradníci: Renan – Cicinho, Świerczok, Grigore, Badji, Wanderson, Lukoki

Valur Reykjavík: H. Halldórsson (46. Einarsson) – Sævarsson, Sigurbjörnsson, Hedlund, Jónsson – Petry (72. Ómarsson), H. Sigurdsson (C), K. Sigurdsson (66. Finsen) – K. Halldórsson, Pedersen, Bartalsstovu
Náhradníci: Einarsson – Ingvarsson, Larusson, Adolphsson, Ómarsson, Eiríksson, Finsen

Rozhodčí: Orel – Blažej, Kříž (CZE)

První zápas: Valur - Ludogorec 1:1

Evropská liga (předkola)

Astana – FC Santa Coloma 16:00 4:1

Ordabasy – Ml. Boleslav 16:00 2:3

Kajrat – H. Be'er Sheva 16:30 1:1

Constanta – Gent 17:00 2:1

Zorja Luhansk – Budućnost 18:00 1:0

KuPS – Legia 18:00 0:0

Universitatea Craiova – Honvéd po penal. (3:1) 18:15 0:0

Riga FC – Piast Gliwice 18:30 2:1

Häcken – Alkmaar 18:30 0:3

Debrecín – Turín 18:30 1:4

Levski – Larnaka 18:30 0:4

Šeriff – Partizani 19:00 1:1

AEL Limassol – Aris Soluň 19:00 0:1

Apollon Limassol – Shamrock po prodl. 19:00 3:1

Maccabi Haifa – Štrasburk 19:00 2:1

KÍ Klaksvík – Luzern 19:00 0:1

Malmö – Domžale 19:00 3:2

Dinamo Tbilisi – Gabala 19:00 3:0

Vaduz – Fehérvár po prodl. 19:00 2:0

Jablonec – Pjunik 19:00 0:0

Zrinjski Mostar – Utrecht po prodl. 19:00 2:1

Atromitos – Dunajská Streda 19:00 3:2

Neftçi Baku – Arsenal Tula 19:00 3:0

FK Liepāja – Norrköping 19:00 0:1

Ludogorec – Valur 19:30 4:0

Brøndby – Gdańsk po prodl. 19:30 4:1

Niederkorn – Rangers 19:30 0:0

Esbjerg – Salihorsk 19:45 0:0

Gżira United – Ventspils 20:00 2:2

Olimpija Lublaň – Yeni Malatyaspor 20:00 0:1

FCSB – Alaškert 20:30 2:3

Frankfurt – Flora 20:30 2:1

Sturm Graz – Haugesund 20:30 2:1

Linfield – HB Tórshavn 20:45 1:0

Trnava – Loko Plovdiv 20:45 3:1

Osijek – Sofia po penal. (3:4) 20:45 1:0

Aberdeen – Čichura 20:45 5:0

Partizan – Connah's Quay 21:00 3:0

Guimarães – Jeunesse Esch 21:00 4:0

Crusaders – Wolves 21:00 1:4

Stjarnan – Espanyol 21:15 1:3