Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

BK Havlíčkův Brod – AZ Havířov

2:5

konec (1:1, 1:2, 0:2 - N 0:1)

21.12.2018, 18:00 • ZS Kotlina • Skupina o 13. - 24. místo • Milan Sochor (@minusochor)

V prodloužení byli aktivnější domácí, jenže nedokázali proměnit své šance. Naopak Vojtěch Ševěček vyřešil svoji možnost bravurně a zařídil Havířovu i čtvrtý bonusový bod. O záchranu bojující Havlíčkův Brod tak zůstává minimálně do zítra, kdy v Kotlině hostí Olomouc, stále poslední. (20:14:51)

Konec zápasu.

63:56

Havířov právě vstřelil branku!
Domácí přišli o kotouč a Jan Bambula poslal zpoza brankové čáry přihrávku před brankoviště na VOJTĚCHA ŠEVĚČKA, který se zblízka trefil nad brankářovy betony! Asistence: Jan Bambula.

63:34

Dan Fiala se uvolnil na ose hřiště a vyslal nebezpečnou střelu zápěstím přes obránce, jenže zamířil do prostředka brány na připraveného Jiřího Matouška.

63:06

Dominik Vacík jel dopředu po levém křídle a přihrávkou přes brankoviště se snažil uvolnit svého spoluhráče, toho ale zablokoval hostující obránce.

61:36

Martin Holata teď zabrnkal na nervy svých spoluhráčů, když vyjel daleko za pukem a následně rozehrál do středního pásma na protihráče. Ten ale neměl volnou cestu k bráně, a nemohl tak potrestat toto zaváhání.

60:23

Tomáš Kohout obral Dominika Pawliczka o kotouč a mířil sám na brankáře! Jiří Matoušek ovšem jeho únik zlikvidoval zákrokem betony.

60:01

Začalo prodloužení.
Havířovu vyšel vstup do třetí periody, Ernest Bochnak navýšil hostující vedení. Bruslařům se snížit nepodařilo, naopak David Zdeněk pečetil tři body trefou do prázdné brány. Následovat bude ještě nadstavba.

Konec zápasu.

59:49

Zdálo se, že hosté dohrají třetinu s pukem ve vlastním pásmu, nakonec se ještě vydali do útoku. A Karel Dufek se dokonce protlačil až před bránu, zblízka ale Martina Holatu neprostřelil.

58:55

Michal Kerber se na modré čáře vyhnul protihráči lehajícímu do střely, jeho následné nahození ale až na bránu neprošlo.

57:38

Hosté se znovu pokusili trefit prázdnou bránu přes celé hřiště, tentokrát ale minuli. S návratem Vojtěcha Pindela střídá jednoho hráče z pole Martin Holata a vrací se do brány.

56:55

Přesilová hra Havlíčkova Brodu samozřejmě pokračuje. Domácí získali útočné pásmo a Martin Holata novu spěchá na střídačku, domácí hrají opět v šesti.

56:28

Havířov právě vstřelil branku!
Bruslaři přišli v útočném pásmu o kotouč. Ten sebral DAVID ZDENĚK a přes celé hřiště se trefil přesně do prostředka opuštěné brány Havlíčkova Brodu! Asistence: Jan Bambula.

55:57

Bruslaři zavezli puk do útočného pásma a ze střídačky se ozvalo písknutí. Martin Holata spěchá na střídačku, domácí budou hrát v šesti!

55:38

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Pindel – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).

55:06

Havířov zastavil v přechodu do útoku ofsajd. Hosté ale vyhráli buly a Dominik Pawliczek se tlačil z pravé strany ke střele, kterou zastavil až Martin Holata.

53:59

Wiktor Bochnak teď z nenápadné pozice nebezpečně vystřelil. Martin Holata vyrazil jeho ránu levou rukou nad horní tyč a pak si ještě musel dávat pozor, aby puk nespadl zpátky za něj.

53:28

Domácí teď nevypadají jako mužstvo, které by mohlo zdramatizovat utkání. Bruslařům nejde upřít snaha, mají puk více na hokejkách, ale brzdí je vlastní nepřesnosti. Jedna z nich teď znamená zakázané uvolnění.

51:43

Ernest Bochnak byl blízko svému druhému gólu. Dostal dobrou přihrávku před brankoviště, jeho střelu ovšem Martin Holata vykopl špičkou betonu.

50:58

Hosté se dostali do pásma Havlíčkova Brodu a na nic nečekali. Vojtěch Ševěček okamžitě vypálil od modré čáry a úspěšný zákrok si připisuje také Martin Holata.

50:19

Radim Pejchal kroužil okolo havířovského pásma a hledal, komu by mohl přihrát. Nakonec místo přihrávky sám vystřelil a Jiří Matoušek zakročil betony.

48:30

Domácí bek dokonce založil rychlý protiútok, z pravé strany se před brankoviště řítil Pavel Vaňous. Hostující gólman si nebyl moc jistý, kde má kotouč, dokázal ho ovšem zastavit ještě před brankovou čarou.

48:20

Maxim Mastič se snažil dostat do úniku, na zádech mu ale visel Radim Pejchal. havlíčkobrodský obránce nakonec hostujícího útočníka odstavil od kotouče.

47:47

Kapitán Havířova vystřelil z levého kruhu přes obránce domácích, Martin Holata zvládl zakročit. Vhazovat se bude po jeho pravici.

46:53

Havlíčkův Brod hraje stále v útočném pásmu, v této chvíli už jsou ovšem hosté kompletní. Bruslaři dobrou šanci na snížení nevyužili.

46:04

Bruslaři se usadili v pásmu po té, co se Havířov osvobodil. Domácí chvíli bojovali spíše sami se sebou, nakonec ovšem od modré čáry vypálil Martin Nepokoj a Jiří Matoušek musel vytáhnout další povedený zákrok.

44:56

Jiří Matoušek vyrazil střelu Martina Nepokoje od modré čáry a domácí se ještě dostali k dorážkám. Snažili se z ostrého úhlu trefit odkrytý vršek brány, to se jim ale nepodařilo.

44:42

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Juhász – 2 min., držení hole).

44:12

Ve vlastním oslabení navíc pláchl Jan Bambula, provedl to šikovně, otevřel si horní část brány, tu ale následně netrefil!

43:34

Bruslaři chvíli kombinovali v pásmu Havířova, pak si ale neporozuměli. Richard Cachnín přihrával na modrou čáru do míst, kde nikdo nebyl, a puk se tak dostal ven z pásma.

43:09

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Zdeněk – 2 min., podrážení).

41:43

Havířov právě vstřelil branku!
Hosté jdou do dvoubrankového trháku! Jeden z hostujících útočníku projel Martinu Holatovi brankovištěm za jeho zády, a domácí brankář tak nezasáhl ideálně proti střele Josefa Uhlíře. ERNEST BOCHNAK pak už jen dorazil puk od odkryté klece. Asistence: Josef Uhlíř.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina byla část zvratů. Po ráně Martina Nepokoje otočili skóre domácí, ti ale hubené vedení neudrželi. Doplatili totiž na svoji nedisciplinovanost. V přesilových hrách se trefili Vojtěch Pavelka s Maximem Mastičem, kteří překlopili vedení zpátky na hole Havířova. Třetí část začne přibližně v 19:30.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:16

Vojtěch Holenda zavezl puk do útočného pásma. Tam ho hosté zastavili, domácí útočník i přesto dokázal posunout puk na modrou čáru. Jiří Matoušek musel levým betonem vyrazit ránu Adama Dvořáka.

37:24

Havířov právě vstřelil branku!
AZ využívá druhou přesilovou hru a vrací se do vedení! Domácí střídali a v jejich pásmu bylo více prostoru. Toho využil Dominik Pawliczek, který narýsoval nádhernou přihrávku na hůl MAXIMA MASTIČE, který jen doklepl puk do odkryté klece. Asistence: Dominik Pawliczek, Jan Bambula.

36:33

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Fiala – 2 min., hákování).

35:57

Na spodku pravého kruhu se ocitl v nadějné pozici Vojtěch Holenda, který se snažil mířit do protějšího horního rohu Matouškovy klece, jenže přestřelil.

35:24

Vojtěch Ševěček se vydal na útočný výlet a dostal se až ke střele, kterou Martin Holata vytěsnil vyrážečkou do rohu kluziště.

34:35

Havířov právě vstřelil branku!
Hosté se vrátili do pásma Havlíčkova Brodu a v přesilové hře se dočkali vyrovnání! Lukáš Juhász přihrál na modrou čáru VOJTĚCHU PAVELKOVI, který využil clony a propálil domácího brankáře! Asistence: Lukáš Juhász.

33:51

Teď už ne. Domácí obrali soupeře o puk a vyhodili jej až do pásma Havířova, kde jej aktivním napadáním dokázali chvíli pozdržet.

33:17

Jan Bambula si nápřahem řekl o přihrávku, kterou také dostal. Jeho rána z pravého kruhu byla ale nepřesná. Havířov ovšem zůstává v držení kotouče a může kombinovat.

32:42

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Marek – 2 min., nedovolené bránění).

32:30

Dominik Vacík prosvištěl středním pásmem a nahodil puk dopředu. Ten se mu odrazil od zadního hrazení zpátky na hůl, následnou střelu nadvakrát zkrotil Jiří Matoušek lapačkou.

31:57

Havířov zůstal v útočném pásmu a kotouč doputoval na modrou čáru k Davidu Zdeňkovi. Jeho rána zamířila do lapačky domácího brankáře.

31:34

Dominik Pawliczek ve zkrácené přesilové hře zkusil překvapit Martina Holatu střelou z úhlu, to se mu ale nepodařilo.

30:19

Pavel Vaňous zavezl puk do útočného pásma a zasekávačkou na pravém křídle se uvolnil, jeho ránu z úhlu ale Jiří Matoušek pohodlně vyrazil levým betonem.

30:09

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Tecl – 2 min., pozdní dohrání).

29:22

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Mastič – 2 min., sekání).

29:09

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Hosté ujeli v oslabení do přečíslení, jenže netrefili bránu. Další šance tak měli domácí. Nejprve byli blízko gólu Pavel Vaňous s Markem Kopicem, jejich dorážky ale ztroskotaly na betonech Jiřího Matouška. Následně se dostal puk na modrou čáru k MARTINU NEPOKOJOVI, jehož ránu sice hostující brankář ztlumil pravým betonem, puk ale i přesto skončil v síti! Asistence: Vojtěch Holenda, Pavel Vaňous.

28:06

Bruslaři se rychle vrátili do pásma soupeře a od modré čáry střílel Štěpán Dudycha. Jeho ránu ovšem zblokovala hostující obrana a puk vyletěl až do ochranné sítě.

27:37

Kombinaci Havlíčkova Brodu hosté přečetli. Zablokovali přihrávku a vyhodili puk až za bránu Martina Holaty, aby mohli vystřídat.

27:05

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Matoušek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Dufek.

26:12

Jiří Marek na modré čáře nezpracoval prudkou přihrávku Richarda Cachnína a musel se rychle vracet, aby nešel soupeř do přečíslení. To se mu nakonec povedlo a puk mu odebral.

24:49

Dan Fiala pelášil na levém křídle a na ose hřiště mu najížděl Michal Kerber, jeden z hostujících obránců ale sáhl do přihrávky a z šance Havlíčkova Brodu nic nebylo.

23:58

Dominik Pawliczek ve zkrácené přesilové hře zavezl puk do pásma Havlíčkova Brodu po pravé straně a Martin Holata musel zasahovat proti jeho prudké střele zápěstím.

23:16

Richard Cachnín kotouč v útočném pásmu neudržel, dopředu tak mohli hosté. Přechod modré čáry se jim ale nepovedl a píská se ofsajd.

22:28

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Holenda – 2 min., podrážení).

22:28

Bruslaři dobře kombinovali a už se jim rýsovaly nadějné pozice, ze kterých domácí ale nedokázali zakončit. Nakonec se sami vyhnali ven z pásma.

21:38

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Koubek – 2 min., hákování).

21:38

Radim Pejchal vystřelil od modré čáry a Vojtěch Holenda jeho pokus šikovně tečoval, Jiří Matoušek ovšem dokázal zasáhnout.

20:47

Nahozený kotouč se odrazil od zadního hrazení k levý tyči Jiřího Matouška, kam si sjížděl Richard Cachnín, skulinku mezi výstrojí brankáře a tyčí ale nenašel.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvod zápasu vyšel lépe Havířovu, který se po zásluze ujal vedení, když z dorážky doklepl puk do sítě Dominik Pawliczek. Postupně se hra více vyrovnala a domácí dokázali odpovědět. Po přihrávce Vojtěcha Holendy se prosadil Pavel Vaňous. Druhá perioda začne přibližně v 18:44.

20:00

První třetina skončila.

19:51

V závěrů úvodní dvacetiminutovky si v přečíslení dvou na jednoho najížděl Jan Bambula na přihrávku Lukáše Juhásze, ta ale mířila příliš před havířovského forvarda.

18:57

Tohle bylo už o mnoho nebezpečnější! Mezi kruhy se v dobré pozici ocitl Karel Dufek, jehož prudkou ránu vyrazil domácí brankář rukavicí!

18:37

Josef Uhlíř se opřel do kotouče u pravého hrazení a Martin Holata jeho ránu vykopl reflexivně levým betonem.

18:07

Havlíčkův Brod vyhrál buly v útočném pásmu a Richard Cachnín nahazoval puk bekhendem na bránu. Nahození ztlumil jeden z obránců a Jiří Matoušek následně pokryl puk lapačkou.

17:12

Maxim Mastič získal kotouč ve středním pásmu a šikovnými kličkami se dostával do šance, vystřelit ale nedokázal. Na druhé straně v protiútoku vystřelil bekhendem Jakub Petržilka, Jiří Matoušek jeho pokus vytěsnil vyrážečkou.

15:50

Vojtěch Pindel nahodil puk na bránu a ještě se dostal ke dvěma dorážkám z hranice brankoviště. Martin Holata si ovšem kotouč našel a nakonec jej přikryl lapačkou.

15:01

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Vojtěch Holenda zavezl puk do pásma a přihrál na okraj levého kruhu PAVLU VAŇOUSOVI. Ten se opřel do kotouče z první a přišpendlil jej ke vzdálenější tyči. Asistence: Vojtěch Holenda.

14:54

Vojtěch Ševěček vypálil ihned po vyhrané buly, s tímto pokusem ale Martin Holata problémy neměl, a v klidu schoval puk do lapačky.

14:37

Domácí se nahozením dostali do pásma soupeře. Martin Nepokoj vystřelil od modré čáry ve chvíli, kdy bylo před Jiřím Matouškem nejvíce hráčů, hostující brankář přesto puk vyrazil.

13:31

Dvakrát po sobě mířili dopředu hosté, tentokrát se ale přes domácí obranu nedostali. Bruslaři se ale o útok pokusit ani nemohli, zlobí je přesnost při rozehrávce.

11:53

Poslední momenty se nesly v duchu dobývání havířovského pásma. Domácí se drželi na kotouči, těžko se ale dostávají přes obranu v modrém. Ti nakonec protečovali přihrávku Havlíčkova Brodu až na tribunu, vhazovat se bude ve středním pásmu.

09:31

Richard Cachnín přihrál přes šířku pásma Tomáši Kulhánkovi na brusle, ten ale dokázal puk zpracovat a mohl zakončovat za ležícího brankáře, puk ale mezi tři tyče neusměrnil.

08:13

Havířov právě vstřelil branku!
Hosté se po několika šancích dostávají zaslouženě do vedení! Střelu Vojtěcha Ševěčka ještě domácí brankář dokázal vyrazit levým betonem, na přízemní dorážku DOMINIKA PAWLICZKA z bezprostřední blízkosti už ale reagovat nemohl. Asistence: Vojtěch Ševěček.

07:36

Tohle bylo také nebezpečné! Martin Holata Zdeňkovu střelu z úhlu vyrazil jenom před sebe a k dorážce se dostal Jakub Kylnar, ten ale domácího brankáře neprostřelil!

06:25

Tomáš Kulhánek dostal přihrávku před brankoviště, ta mu ale mířila příliš pod brusle, a domácí útočník tak nemohl pořádně zakončit.

05:23

Havířov dlouho kombinuje a čtveřice Havlíčkova Brodu už je pořádně unavená. Střela Vojtěcha Ševěčka na bránu ještě neprošla, následná rána Davida Zdeňka se zastavila o tyč!

04:05

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Tecl – 2 min., hákování).

03:14

Havířov se usadil zpátky v pásmu Bruslařů. David Zdeněk nebezpečně vypálil od modré čáry, Martin Holata jeho ránu jenom vyrazil. Následně se ovšem domácí osvobodili.

02:22

Hosté vyhráli buly, pak si ale přihrávali dost nepřesně. Toho využil Martin Nepokoj, a Jiří Marek svůj tým dlouhým vyhozením osvobodil.

01:58

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Pejchal – 2 min., podrážení).

01:27

Domácí se po nahození Marka Tecla v útočném pásmu příliš neohřáli. Na druhé straně nahodil puk na bránu ze středního pásma Ernest Bochanek, po zásahu lapačkou se bude vhazovat v pásmu Havlíčkova Brodu.

00:20

Domácí si užili puk na holích jako první, ale zasahovat musel Martin Holata. Jan Bambula zavezl puk dopředu středem hřiště, jeho pokus si ovšem domácí brankář našel lapačkou.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Holata (Rachůnek) – Vacík, Dudycha, Nepokoj, Dvořák, Kerber, Pejchal, Marek – Švec, Hromádka, Kulhánek – Petržilka, Cachnín (C), Tecl (A) – Holenda, Vaňous, Kopic – Kohout, Fiala

AZ RESIDOMO Havířov: Matoušek (Štipčák) – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Pindel (A), Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek (C), Mastič, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak, Janeček, Dufek

Rozhodčí: Jan Doležal – Martin Klouda, Roman Zídek.
Vítáme vás u on-line přenosu z utkání DHL Extraligy juniorů, ve kterém se střetnou BK Havlíčkův Brod a AZ RESIDOMO Havířov. Utkání začíná v 18:00.

BK Havlíčkův Brod – AZ Havířov

2:5

konec (1:1, 1:2, 0:2 - N 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Vaňous (Holenda), 30. Nepokoj (Holenda, Vaňous) – 9. Pawliczek (Ševěček), 35. Pavelek (Juhász), 38. Mastič (Pawliczek, Bambula), 42. E. Bochnak (Uhlíř), 57. Zdeněk (Bambula), 64. Ševěček (Bambula)

BK Havlíčkův Brod: Holata (Rachůnek) – Vacík, Dudycha, Nepokoj, Dvořák, Kerber, Pejchal, Marek – Švec, Hromádka, Kulhánek – Petržilka, Cachnín (C), Tecl (A) – Holenda, Vaňous, Kopic – Kohout, Fiala

AZ Havířov: Matoušek (Štipčák) – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Pindel (A), Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek (C), Mastič, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak, Janeček, Dufek

Rozhodčí: Jan Doležal – Martin Klouda, Roman Zídek

Průběh zápasu
1. třetina
01:58 HBR 2 Pejchal, podrážení
04:05 HBR 2 Tecl, hákování
08:13 HAV 0:1 Pawliczek (Ševěček)
15:01 HBR 1:1 Vaňous (Holenda)
Po 1. třetině
2. třetina
21:38 HBR 2 Koubek, hákování
22:28 HBR 2 Holenda, podrážení
27:05 HAV 2 Matoušek, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo, odpyká Dufek
29:09 HBR 2:1 Nepokoj (Holenda, Vaňous)
29:22 HAV 2 Mastič, sekání
30:09 HBR 2 Tecl, pozdní dohrání
32:42 HBR 2 Marek, nedovolené bránění
34:35 HAV 2:2 Pavelek (Juhász)
36:33 HBR 2 Fiala, hákování
37:24 HAV 2:3 Mastič (Pawliczek, Bambula)
Po 2. třetině
3. třetina
41:43 HAV 2:4 E. Bochnak (Uhlíř)
43:09 HAV 2 Zdeněk, podrážení
44:42 HAV 2 Juhász, držení hole
55:38 HAV 2 HL Pindel, příliš mnoho hráčů
56:28 HAV 2:5 Zdeněk (Bambula)
Konec
Prodloužení
63:56 HAV 2:6 Ševěček (Bambula)
po prodl.