Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga D

Faerské ostrovy – Kosovo

1:1

konec (0:1)

14.10.2018, 18:00 • Tórsvøllur, Tórshavn • Skupina 3 • Michal Břuchanský

Tipsport: 4.91 3.48 1.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (20:03:10)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:10.
Zatímco se v Tórshavnu silně rozpršelo, tak Miroslav Zelinka naposledy foukl do píšťalky a ukončil utkání mezi Faerskými ostrovy a Kosovem. Ani na jedné straně nepanuje prakticky žádná radost. Kosované měli zápas lépe rozehraný, když od 9. minuty vedli zásluhou parádní trefy Valona Beriši. Stav 0:1 vydržel do padesáté minuty, kdy vyrovnal Joensen. Oba týmy pak měly velkou snahu dostat se do vedení, jenže si nevytvořili žádnou tutovou šanci. Kosovo tedy získává jenom bod a nevylepšilo si pozici v boji o postup, neboť na Ázerbájdžán má stále jen dvoubodový náskok. Faerské Ostrovy potřebovaly vyhrát, aby se udržely ve hře o první místo. To se jim však nepovedlo a na svého dnešního soupeře ztrácí dva duely před koncem čtyři body.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Ani jeden z týmů se nechce spokojit s remízou. I proto se domácí nastěhovali v hojném počtu do vápna před dlouhým autem Rólantssonona. Z celé situace vzešla Balvinssonova hodně nepřesná střela z dvaceti metrů.

90+4

Hallur Hansson nevyužil chybu Beriši, po které sice šel do protiútoku, ale v něm nepřihrál na Olsena ani nevystřelil, takže se celá situace rychle uklidnila.

90+3

Klæmint Olsen vyskočil na bližší tyči ze všech nejvýše a Berišův centr odklidil do bezpečí před pokutovým územím.

90+2

Vše vyvrcholilo jen dlouhým nákopem do pokutového území, kde míč přistál v náruči Gunnara Nielsena. Hosté se po faulu vrátili do útoku a získali pro sebe rohový kop.

90+2

Ožili také diváci, kteří mohutně ženou domácí tým za druhým gólem. Hráči na trávníku ale mají přesně opačné starosti, k brance Nielsena se tlačí Kosované.

90+1

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Vedat Muriqi.

90

Oba týmy ještě mají trochu času na rozhodnutí. Nad rámec druhého poločasu je přidáno celých pět minut.

89

Další nedovolený zákrok. Tentokrát se u půlící čáry provinil Vatnsdal. Domácí se rychle zatáhli do obranného bloku a Kosovany rychle odzbrojili.

88

Atdhe Nuhiu to přehnal s důrazem v souboji s Rólantssonem a vysloužil si žlutou kartu.

87

87. Klæmint Olsen (FAO)

87

Rólantssonův dlouhý aut odstartoval velké zmatky v pokutovém území Kosova. To nedokázalo dostat míč do bezpečí, naopak se ke střele dostal Olsen, který měl kolem sebe trochu prostoru, jenže z výhodné situace trefil jen prostor, kam Ujkani dosáhl. Později se konal ještě jeden centr a hlavička Nattestada, která už postrádala přesnost.

86

Vojvodův tečovaný centr nadělal před Nielsenem trošku problémů. Faerské ostrovy to ale zvládly a přešly do protiútoku. Hanssonův centr zleva Ujkani vyboxoval do relativního bezpečí.

85

Klæmint Olsen dostal dáreček od Valona Beriši, který totálně zazdil hostující kombinaci proti jedenáctičlenné obraně. Domácí přesto u míče dlouho nevydrželi.

84

Držení míče: 39% – 61%.

83

Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Brandur Hendriksson, přichází Heini Vatnsdal.

82

Opět centr, který nenašel nikoho ve žlutém. Z pravé strany to přehnal s razancí Mergim Vojvoda.

80

Zenelimu se nepovedla střela zpoza šestnáctky. Pomalu letící míč proletěl za koncovou čáru z prostoru vedle levé tyče domácí brány.

78

Další centr, jenž přiletěl před Nielsena. Dobíhající útočník Kosova se k zakončení ale nedostal.

77

Rohový kop Kosované nevyužili. Nattestad poté zahrál rukou, takže mají ještě další příležitost k ohrožení Nielsenovy branky.

76

Propadlý centr z pravé strany skončil až u Zeneliho, jenž za vzdálenější tyčkou napřahoval ke střele, která byla okamžitě zablokovaná.

75

Prakticky totožná situace i po standardce na druhé straně. Berišův centr z levé strany Nattestad odhlavičkoval k Šalovi, který hned pálil zpoza vápna. Míč ale letěl na prostředek branky a Nielsen s přehledem zasáhl.

74

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Edon Žegrova, přichází Arber Zeneli.

73

73. Hallur Hansson (FAO)

73

Jedna z nejzajímavějších situaci druhé půle. Hendrikssonův nákop ze standardní situace hostující obránce odvrátil jenom na Hanssona, který se dostal ke střele z šestnácti metrů, ale Ujkani nemusel předvést žádný světoborný zákrok.

72

Trochu klopýtající Klæmint Olsen využil lehkého kontaktu od Alitiho a s díkem si došel pro faul. Zároveň i pro standardní situaci.

71

Valon Beriša ladným nákopem nenašel nikoho dalšího ve žlutém dresu a míče se zmocnil Gunnar Nielsen.

70

Nattestad se za potlesku diváků vrátil do hry se zaceleným krvavým šrámem a už čelí kosovskému útoku do zatažené obrany.

68

Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Jóan Edmundsson, přichází Klæmint Olsen.

67

Atdhe Nuhiu šel v pokutovém území do vzdušného souboje s Nattestadem, kterého udeřil do hlavy a následovat musí další ošetřování.

66

Na trávníku se pořádně přiostřilo. Opět šel do několika razantních soubojů Hakimi, který už přitom má jednu žlutou kartu.

65

Po rychlém ošetření rozehrával Nielsen. Dlouhý pas na levou stranu nicméně Kosované pohlídali.

64

Trocha tvrdších zákroků během domácího přechodu z obrany do útoku. Dvěma soubojům Hendriksson utekl, ale Halimi už ho zastavil za žlutou kartu.

63

Edmundsson po chybě jednoho z hostů založil rychlý protiútok. Rólantsson ho zbrzdil a domácí se přesunuli doleva, odkud přiletěl centr Davidsena. Po jeho centru šel Hendriksson, ale těžká hlavička letěla natolik pomalu, že ji Ujkani stihl lapit u levé tyče.

62

Milot Rašica čekal na Šalův centr tak dlouho, až se před něj postavil jeden z obránců a odhlavičkoval míč ven z pokutového území.

61

Žegrova si pokryl míč u půlící čáry a došel si pro faul od Hendrikssona. Poté rychle rozehrál a akce Kosovanů může pokračovat.

60

Nepřesnost se vloudila i na hostující kopačky, takže na řadu přichází autové vhazování z faerské obranné poloviny.

59

Gilli Rólantsson nabíhal do pravého křídla. Zradilo ho ale zpracování a brejková situace se tak konat nemohla.

57

Muži ve žlutých dresech museli zpomalit a trpělivě kombinovat. Střídající Halimi to vzal na sebe, ovšem z dvaceti metrů opět nepropálil domácí blok.

56

Hendriksson chtěl přenést hru zleva doprava. Přihrávka ale byla sražená a umožnila Kosovanům přejít do protiútoku.

55

Edon Žegrova nenápadným způsobem doběhl až do vápna. Tam už to bylo hodně zahuštěné a proto napálil jen clonícího protivníka v bílém.

54

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Idriz Voca, přichází Besar Halimi.

53

Další faul proti domácímu týmu. Během domluvy od hlavního arbitra Zelinky dojde k prvnímu střídání.

52

Kosované se dostali pod tlak vedle vlastního vápna. Vysvobodil je až pomezní sudí signalizující faul Jóana Edmundssona.

50

50. René JOENSEN - 1:1

50

Faerské ostrovy právě vstřelily branku!
Velká radost mezi domácími fanoušky i hráči, kteří vyrovnávají na 1:1! Hallur Hansson během rychlého útoku roztáhl hru doprava na Rolantssona, jehož centr našel RENÉHO JOENSENA a ten střelou z první poslal míč k pravé tyči hostující branky, kam Ujkani nedosáhl.

49

Domácí vybojovali rohový kop, jenž rozehrál Edmundsson. Ujkani byl ale bez práce a k tomu došlo k faulu Hanssona na Alitiho.

48

Milot Rašica byl při souhře na levé straně v ofsajdu. Chvíli po rozehrávce od Nielsena přišel faul JOensena na Vocu.

47

Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.

46

Začal druhý poločas.
První pětačtyřicetiminutovka nějakou velkou fotbalovou hitparádou nebyla. Okořenil ji jediný moment z deváté minuty, kdy Milot Rašica natáhl z velké dálky a vymetl horní růžek branky. Kosovo od té doby vede 1:0 a jenom potvrzuje vynikající formu z předchozích měsíců.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Přechodová fáze u obou týmů hodně pokulhává, první půle v poklidném duchu míří ke svému závěru.

45

Nastavují se 2 minuty.

44

I s touto standardkou si hosté poradili, když míč odhlavičkoval Nuhiu. Dopředu se ihned tlačil Rašica, kterého takticky fauloval René Joensen, ale neobešlo se to bez žluté karty.

43

Ardin Dallku nevymýšlel ve vlastním vápně nic složitého a zakopl míč do autu. Pokračovat se bude rohovým kopem.

42

Valonu Berišovi byl písknut faul na útočné polovině. Domácí rychle rozehráli, ale daleko se rovněž nedostali.

41

Hosté dlouze drželi míč na vlastní půlce, do kombinace přizvali i Ujkaniho, jehož výkop pro sebe získali hráči Faerských ostrovů.

40

Doteď prakticky neviditelný Atdhe Nuhiu se dral za centrem od Beriši. Odmar Faerø jim byl faulován a vzrušení je tak zbytečné.

39

Voca napřáhl z minimálně třiceti metrů, ale trefil jen nejblíže stojícího Nattestada. Kosované přesto pokračují v kombinaci.

38

38. René Joensen (FAO)

38

Teď už to bylo o něco nebezpečnější! René Joensen se dostal k centru zpoza rohu velkého vápna. Hlavička šla asi vedle levé tyče, ale Ujkani ji rukou pro jistotu vytěsnil na roh.

37

Milot Rašica přihrál za paty nabíhajících spoluhráčů. Domácí rychle otočili hru, jenomže ani tento centr od Rólantssona nebyl nebezpečný.

36

Znovu letěl míč před Ujkaniho, kde čeští rozhodčí odpískali útočný faul Ragnara Nattestada na Herolinda Šalu.

35

Hendriksson roztáhl hru doleva na Davidsena, který poslal do ohně další centr, ale ani ten jeho spoluhráči nezískali.

34

Prudký centr z kosovské pravé strany domácí přečkali a po následném vhazování vyhnali své soupeře k půlící čáře.

32

Gilli Rólantsson byl zastaven čistým skluzem, míč se přesouvá zpět na kosovské kopačky.

31

Faerské ostrovy aktivně napadaly na útočné polovině. Míč se jim získat nepovedlo, následuje aut Vojvody.

30

Dallku se nedomluvil se spoluhráčem Šalou. Oba se střetli hlavami a druhý jmenovaný dokonce potřeboval ošetření.

29

Domácí obránci dostali míč z vlastního vápna jen do strany k Vojvodovi, který ihned centroval, ale o to se postaral brankář Nielsen.

28

Brandur Hendrikssonsvou rozehrávkou nevymyslel prakticky nic. Stejně neúspěšně to dopadlo po autu z blízkosti vápna.

27

Edmundsson dostal přihrávku na pravou stranu. Jeho centr Dallku neodvracel zrovna jistě a dal Faerským ostrovům výhodu rohového kopu.

26

Hra se trochu zasekla uprostřed hrací plochy. Ani jeden z týmů není schopen podržet míč na delší časový úsek.

24

První žlutá karta v ruce rozhodčího Zelinky. Rógvi Baldvinsson po ztrátě míče zatáhl Vocu a zabránil případnému protiútoku.

23

Davidsen si naběhl na levou stranu a z běhu odcentroval. Míč si i v tomto případě pohlídali členové kosovské defenzivy, kteří domácím nenechali ani roh.

22

Po faulu Šaly na Hanssona se provinili také domácí. Jmenovitě levý obránce Viljomur Davidsen.

21

Gilli Rólantsson si narazil s kolegou na pravé straně, ale také neodcentroval přesně. Kosovo vyrazilo do protiútoku, jenž perfektním obranným zákrokem na Žegrovu uťal Gregersen.

20

Beriša roztáhl hru doprava na Žegrovum s jehož centrem však neměla defenziva Faerských ostrovů žádné potíže.

19

Vojvoda potáhl míč po pravé straně. Adresát přihrávku nezpracoval, ale muži ve žlutém ještě zůstávají nastěhování na útočné polovině.

17

Žegrova centroval z pravé strany a podle svého názoru zasáhl obráncovu ruku. Rozhodčí Zelinka však po diskutabilním zákroku Nattestada penaltu neodpískal.

15

Valon Beriša patičkou přistrčil míč na Žegrovu, který ihned napřahoval ke střele, ale trefil jen jednoho z několika clonících obránců.

14

Šalův nákop z poloviny hřiště sebral Ujkani a rychlou rozehrávkou založil protiakci, která taktéž skončila nepřesným pasem od Edmundssona.

13

Kosovo zůstává na útočné polovině. Edon Žegrova měl rychlý odpich a Hendriksson ho zastavil jen prostřednictvím faulu.

12

Valon Beriša ale pokazil centr do vápna a hráči Faerských ostrovů neměli moc práce s ubráněním této standardní situace.

11

Centr z pravé strany odvrátil Gregersen ven z vápna. Následoval ale faul Edmundssona na Berišu a je z toho přímý kop.

10

Domácí přišli o míč prakticky ihned po rozehrávce a čelí další snaze nabuzených Kosovanů.

9

9. Milot RAŠICA - 0:1

9

Kosovo právě vstřelilo branku!
No tak to byla obrovská paráda, díky které se hosté dostávají z první střely do vedení! Faerø vystihl jednu z přihrávek, ovšem nechtěně přistrčil míč na osu hřiště, odkud vypálil VALON BERIŠA a z dálky uklidil míč ze svého pohledu do pravého horního rohu branky.

8

Až teď se kosovští fotbalisté usadili na útočné polovině. Proti nim ale stojí zformovaná desetičlenná obrana.

7

Gilli Rólantsson vhodil balón až do vápna, kde se míč po čtyřech odrazech dostal k Baldvinssonovi, ale těžká střela letěla vedle pravé tyče Ujkaniho brány.

6

Další kosovská nepřesnost. Míč zachytil Rólantsson a po lajně přihrál Joensenovi, z čehož vzešel alespoň aut.

5

Kosovo kvůli Vojvodovi ztratilo míč u vlastní šestnáctky a může děkovat Rrahmanimu, který zablokoval Edmundssonovu střelu z úhlu.

4

Dallku po chvilce rozehrál a hosté se mohou snažit o postupný přechod do útoku.

3

Rrahmani inkasoval od Reného Joensena úder do žeber a po ošetření musí alespoň na chvíli opustit hrací plochu.

2

Milot Rašica byl u levé autové čáry zdvojený. Z tohoto sevření se snažil prokličovat, ale míč skončil v zámezí.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují ve žlutých, zatímco domácí v bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Faerské ostrovy: Nielsen – Baldvinsson, Gregersen (C), Nattestad, Davidsen – Rólantsson, Faerø, Hansson, R. Joensen – Henriksson – Edmundsson.
Náhradníci: Gestsson, K. Joensen – Egilsson, Bartalsstovu, F. Justinussen, Vatnsdal, Mellemgaard, Vatnhamar, Nielsen, Olsen, P. Justinussen.

Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda, Rrahmani, Dallku, Aliti – Voca, Šala – Žegrova, V. Beriša, Rašica – Nuhiu.
Náhradníci: Maloku, Bekaj – Halimi, Avdijaj, Zeneli, Rašani, Muriqi, Kastrati, B. Beriša.

Rozhodčí: Zelinka – Paták, Pelikán (všichni CZE).
Faerské ostrovy

Výběr souostroví ležícího mezi Islandem a Velkou Británií má za sebou poměrně vydařenou kvalifikaci na světový šampionát, když v konkurenci Portugalska, Švýcarska, Maďarska, Lotyšska a Andorry skončil na čtvrtém místě. V březnu si Faerské ostrovy střihly dva přáteláky, s Lotyši remizovaly 1:1 a nad Lichtenštejnskem vyhrály 3:0. Slušnou formu si přenesly i do nové Ligy národů, v jejímž prvním utkání porazily maltu 3:1. Další dva zápasy už se svěřencům dánského kouče Larse Olsena tolik nevydařily, v Kosovu prohráli 0:2 a před třemi dny doma padli 0:3 s Ázerbájdžánem. Ve čtyřčlenné tabulce jsou Faerské ostrovy na třetím místě s dvoubodovým náskokem na poslední Maltu a se stejným mankem na druhý Ázerbájdžán.
Kosovo

Ani ne dvoumiliónová zemička z Balánského poloostrova má v posledním roce skvělé výsledky. Od listopadu 2017 odehrála sedm zápasů, ve kterých hned šestkrát zvítězila a z toho pětkrát udržela čisté konto. Do Ligy národů Kosovo vstoupilo přetěžkým zápasem v Ázerbájdžánu, odkud si odvezlo cenný bod za remízu 0:0. Další dva zápasy odehrálo na domácí půdě, kde vybojovalo šest z šesti možných bodů. Nejprve porazilo Faerské ostrovy 2:0 a posléze také Maltu v poměru 3:1. V tabulce Kosovu patří první místo s dvoubodovým náskokem na Ázerbájdžán.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu Ligy národů! V rámci čtvrté výkonnostní divize a její třetí skupiny se od osmnácti hodin můžeme těšit na utkání mezi Faerskými Ostrovy a Kosovem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Faerské ostrovy – Kosovo

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 50. Joensen (Rólantsson) – 9. Rašica

Karty:   24. Baldvinsson (FAO), 44. Joensen (FAO) – 64. Halimi (KSV), 88. Nuhiu (KSV)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:10.

Faerské ostrovy: Nielsen – Baldvinsson, Gregersen (C), Nattestad, Davidsen – Rólantsson, Faerø, Hansson, R. Joensen – Henriksson (83. Vatnsdal) – Edmundsson (68. Olsen).
Náhradníci: Gestsson, K. Joensen – Egilsson, Bartalsstovu, F. Justinussen, Vatnsdal, Mellemgaard, Vatnhamar, Nielsen, Olsen, P. Justinussen.

Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda, Rrahmani, Dallku, Aliti – Voca (54. Halimi), Šala – Žegrova (74. Zeneli), V. Beriša (90+1. Muriqi), Rašica – Nuhiu.
Náhradníci: Maloku, Bekaj – Halimi, Avdijaj, Zeneli, Rašani, Muriqi, Kastrati, B. Beriša.

Rozhodčí: Zelinka – Paták, Pelikán (všichni CZE)