Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga D

Faerské ostrovy – Kosovo

1:1

konec (0:1)

14.10.2018, 18:00 • Tórsvøllur, Tórshavn • Skupina 3 • Michal Břuchanský

Tipsport: 4.91 3.48 1.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (20:03:10)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:10.
Zatímco se v Tórshavnu silně rozpršelo, tak Miroslav Zelinka naposledy foukl do píšťalky a ukončil utkání mezi Faerskými ostrovy a Kosovem. Ani na jedné straně nepanuje prakticky žádná radost. Kosované měli zápas lépe rozehraný, když od 9. minuty vedli zásluhou parádní trefy Valona Beriši. Stav 0:1 vydržel do padesáté minuty, kdy vyrovnal Joensen. Oba týmy pak měly velkou snahu dostat se do vedení, jenže si nevytvořili žádnou tutovou šanci. Kosovo tedy získává jenom bod a nevylepšilo si pozici v boji o postup, neboť na Ázerbájdžán má stále jen dvoubodový náskok. Faerské Ostrovy potřebovaly vyhrát, aby se udržely ve hře o první místo. To se jim však nepovedlo a na svého dnešního soupeře ztrácí dva duely před koncem čtyři body.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Ani jeden z týmů se nechce spokojit s remízou. I proto se domácí nastěhovali v hojném počtu do vápna před dlouhým autem Rólantssonona. Z celé situace vzešla Balvinssonova hodně nepřesná střela z dvaceti metrů.

90+4

Hallur Hansson nevyužil chybu Beriši, po které sice šel do protiútoku, ale v něm nepřihrál na Olsena ani nevystřelil, takže se celá situace rychle uklidnila.

90+3

Klæmint Olsen vyskočil na bližší tyči ze všech nejvýše a Berišův centr odklidil do bezpečí před pokutovým územím.

90+2

Vše vyvrcholilo jen dlouhým nákopem do pokutového území, kde míč přistál v náruči Gunnara Nielsena. Hosté se po faulu vrátili do útoku a získali pro sebe rohový kop.

90+2

Ožili také diváci, kteří mohutně ženou domácí tým za druhým gólem. Hráči na trávníku ale mají přesně opačné starosti, k brance Nielsena se tlačí Kosované.

90+1

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Vedat Muriqi.

90

Oba týmy ještě mají trochu času na rozhodnutí. Nad rámec druhého poločasu je přidáno celých pět minut.

89

Další nedovolený zákrok. Tentokrát se u půlící čáry provinil Vatnsdal. Domácí se rychle zatáhli do obranného bloku a Kosovany rychle odzbrojili.

88

Atdhe Nuhiu to přehnal s důrazem v souboji s Rólantssonem a vysloužil si žlutou kartu.

87

87. Klæmint Olsen (FAO)

87

Rólantssonův dlouhý aut odstartoval velké zmatky v pokutovém území Kosova. To nedokázalo dostat míč do bezpečí, naopak se ke střele dostal Olsen, který měl kolem sebe trochu prostoru, jenže z výhodné situace trefil jen prostor, kam Ujkani dosáhl. Později se konal ještě jeden centr a hlavička Nattestada, která už postrádala přesnost.

86

Vojvodův tečovaný centr nadělal před Nielsenem trošku problémů. Faerské ostrovy to ale zvládly a přešly do protiútoku. Hanssonův centr zleva Ujkani vyboxoval do relativního bezpečí.

85

Klæmint Olsen dostal dáreček od Valona Beriši, který totálně zazdil hostující kombinaci proti jedenáctičlenné obraně. Domácí přesto u míče dlouho nevydrželi.

84

Držení míče: 39% – 61%.

Faerské ostrovy – Kosovo

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 50. Joensen (Rólantsson) – 9. Rašica

Karty:   24. Baldvinsson (FAO), 44. Joensen (FAO) – 64. Halimi (KSV), 88. Nuhiu (KSV)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:10.

Faerské ostrovy: Nielsen – Baldvinsson, Gregersen (C), Nattestad, Davidsen – Rólantsson, Faerø, Hansson, R. Joensen – Henriksson (83. Vatnsdal) – Edmundsson (68. Olsen).
Náhradníci: Gestsson, K. Joensen – Egilsson, Bartalsstovu, F. Justinussen, Vatnsdal, Mellemgaard, Vatnhamar, Nielsen, Olsen, P. Justinussen.

Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda, Rrahmani, Dallku, Aliti – Voca (54. Halimi), Šala – Žegrova (74. Zeneli), V. Beriša (90+1. Muriqi), Rašica – Nuhiu.
Náhradníci: Maloku, Bekaj – Halimi, Avdijaj, Zeneli, Rašani, Muriqi, Kastrati, B. Beriša.

Rozhodčí: Zelinka – Paták, Pelikán (všichni CZE)