Menu

Hokej

Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu sk. "A"

Bílí Tygři Liberec – HC Litvínov

2:3

po s.n. (1:3) (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0) Stav série: 1:1

27.03.2018, 13:00 • Svijanská Aréna • Semifinále • Ondřej Belák

Litvínovští nakonec vybojovali výhru a i rozhodující zápas série, který se odehraje ve středu od 12:00 v liberecké Svijanské Aréně. Utkání to bylo vyrovnané, nicméně hosté byli v prodloužení a samostatných nájezdech aktivnější a v konečném součtu i úspěšnější. Mějte se krásně, děkuji za pozornost a u dalších přenosů na shledanou. (15:55:38)

Konec zápasu.

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Litvínov.
Rozhodující gól vstřelil JAN MYŠÁK.

5. série 1:3

Ondřej Baláž (LIT) rozhoduje parádní střelou, která cinkla o břevno!

4. série 1:2

Vojtěch Jiruš (LIB) prostor u bližší tyčky nenašel.

4. série 1:2

Lukáš Stehlík (LIT) zkusil Forsbergovu kličku, ale neuspěl.

3. série 1:2

Jan Cikhart (LIB) trefuje Klikovu rukavici.

3. série 1:2

Jan Myšák (LIT) si dovolil povedenou kličku a poslal kotouč mezi betony!

2. série 1:1

William Pray (LIB) předchozího střelce dokonale napodobuje!

2. série 0:1

Marek Slavík (LIT) trefuje přesně ke vzdálenější tyčce!

1. série 0:0

Adam Měchura (LIB) napálil Klikův levý beton.

1. série 0:0

David Skuhrovec si s pukem neporadil a střela mu sjela.

Samostatné nájezdy začínají.
V prodloužení mohli Chemici několikrát zápas rozhodnout. To se jim ovšem nepoštěstilo a o vítězi tak rozhodnou nájezdy. Pokud uspěje Liberec, dostane se na finálový turnaj!

70:00

Prodloužení skončilo.

69:55

Také Liberec si vybírá možnost oddechového času. Vhazovat se bude před jeho svatyní. Buly vyhráli hosté a Strnad obětavě zblokoval dělovku od modré čáry.

69:55

Ještě jeden zákrok Čajana v prodloužení! Nahození od modré čáry tečoval jeden ze clonících hráčů, ale brankář byl dobře postaven a ještě včas zalehl volný puk na brankovišti.

68:56

Balážovu dělovku od modré čáry vytěsnil Čajan ramenem nad branku! Litvínovští ale tlačí dál a pro domácí to už vypadá nebezpečně.

68:39

Hned po vhazování osvobozuje svoje barvy Jiruš. Kotouč se nachází v neutrální zóně.

68:35

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kovář – 2 min., hákování).

68:35

Stehlík se za strany tlačil před branku a byl faulován. Jeden z jeho spoluhráčů se ještě dostal k dorážce, ale ani ta za záhadných okolností v brance nekončí! Bude z toho přesilovka a hosté si berou oddechový čas.

67:54

Strnad prodloužil puk do útočného pásma. Tam si sjel Jiruš a při otočce se poroučel bez nedovoleného zákroku na led.

67:36

Skvělý Čajan! Do samostatného úniku se utrhl Myšák, ale střelou mezi betony neuspěl. Maskovanému muži poté ještě trošku zavařil dojíždějící Starý, ale i s jeho neplánovanou dorážkou si poradil.

66:53

Jiruš zavezl puk až za Klikovu svatyni. Tam byl svým strážcem povalen k zemi. Rozhodčí posléze ztratil puk z dohledu a rozhodl se tedy pro přerušení hry.

66:17

Myšák v útočném pásmu zkušeně zpomalil a hledal najíždějícho Stehlíka. Tomu ale kotouč ve velké šanci odskočil od hokejky a hraje se tedy dál!

65:16

Liberec už je v plném počtu! V závěru oslabení skutečně tahal nohy a ještě jedním blokem mu pomohl také obětavě bránící Lukáš Nezbeda.

64:44

Slavík posílal puk skrz brankoviště volnému spoluhráči, ale dobře zasáhl Jakubec, který pas usměrnil k zadnímu mantinelu.

64:21

Před libereckou svatyní nyní vznikla velká skrumáž. Fišer se snažil dostat kotouč za čáru, ale zavalen několika hráči neuspěl. Čajan si kus černé gumy nakonec našel.

63:52

Nepříjemná přesilovková střela Stehlíka z levého kruhu trefila Čajana do masky. Domácí gólman si vyžádal přerušení hry a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.

63:31

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Pray – 2 min., držení).

62:20

Myšák se vydal na individuální průnik a už to vypadalo, že se dostane ke střele. Nakonec však ztratil stabilitu a poroučel se k zemi.

61:33

Velká škoda pro Liberec! Šedivý se vydal podpořit ofenzivu a z otočky hledal Nezbedu. Ten byl mezi kruhy úplně sám, ale Šedivému se kotouč trošku zasekl pod hokejkou a přihrávka adresáta nenašla.

61:14

Úvod prodloužení patří Chemikům, kteří se stále nacházejí usazeni v útočném pásmu. Domácí defenziva se musí mít na pozoru.

60:45

Vopat se pohledně proháčkoval až na pravý kruh. Zvolil střelu z bekhendu, kterou Čajan s menšími problémy dokázal zachytit.

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací doba nestačila. O vítězi tedy bude mít šanci rozhodnout prodloužení, které začne za malou chvíli. Pokud nepadne branka, bude trvat deset minut a hrát by se mělo ve čtyřech na obou stranách.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:57

Jiruš na hranici pravidel atakoval Stehlíka. Vylučovat se už ale k nelibosti Litvínovských nebude!

59:20

Šedivý v poslední minutě základní hrací doby kombinuje za vlastní klecí s Hamplem. Tygři se ještě jednou vydávají kupředu, zápas má skutečně grády.

58:35

Vojtěch Jiruš si z levé strany navedl touš do prostoru mezi kruhy. Zpoza beka vystřelil a Klika kotouč viděl na poslední chvíli! Vyrážečkou ale zasáhl včas.

57:39

Hamplovu prudkou přihrávku William Pray nezkrotil a kotouč mu prosvištěl mezi nohama. Kroupa poté osvobozuje hosty úspěšným vyhozením.

56:54

Starý je zpátky na ledě a domácí tedy hrají v plném počtu. Kotouč zaváží až do rohu útočného pásma Jakub Šedivý. Nyní už může rozhodnout každá střela!

56:26

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Stehlík – 2 min., hákování).

55:53

Liberec posílá touš až k prostější brance. Základní hrací doba spěje do svého finále a hokej je k vidění opravdu parádní, jak by tomu mělo v play-off být.

55:28

Stadionem se line mohutný potlesk patřící Pavlu Čajanovi! Myšák se dostal až mezi kruhy, odkud pálil. Maskovaný muž si poměrně hodně vyjel z branky a zasáhl, přičemž z něj kotouč ani nevypadl.

54:53

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Starý – 2 min., sekání).

54:30

Chmelař se po pravé straně dostal až do zakončení. Klika jej vyrazil pouze do středního pásma, kde Nezbeda skákavý kotouč před odkrytou svatyní nezasáhl!

53:36

V samotném závěru početní výhody opět pálil litvínovský kapitán Stehlík. Dělovka prosvištěla nad horní tyčkou a Jiruš se vrací z trestné lavice. Liberec oslabení s vypětím všech sil přečkal.

52:57

Teď už domácí zásluhou velké obětavosti dostávají černou gumu do bezpečí a rychle se ženou na střídačku. Jsou skutečně vyčerpaní.

52:20

Šedivý sváděl u hrazení silový souboj s Fišerem. Úspěšnější byl nakonec útočník Chemiků, který svému týmu zařídil prodloužení pobytu v ofenzivním pásmu.

51:52

Hned v úvodu oslabení vyhazuje podél mantinelu Šedivý. Hosté se ženou zpátky do pásma s touhou vzít si zpět vedení.

51:38

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiruš – 2 min., držení).

51:03

Litvínov hraje v ponechané výhodě! Vopat se už s pukem dostal do středního pásma, odkud se hosté mohou v klidu pokusit prokombinovat.

50:26

Litvínovu vázne mezihra, nyní jeho rozehrávku dobře vystihl Strnad a nepustil tak soupeře do útočného pásma.

49:44

Liberečtí jsou jako polití živou vodou. Další jejich pobyt v útočném pásmu přinesl souboj u mantinelu, ze kterého nakonec vzešli vítězně hostující hokejisté.

48:51

Liberec právě vstřelil branku!
Obrovská radost ve Svijanské aréně! Tygři prolomili obranný val Chemiků a je vyrovnáno. Filip Jansa posunul touš do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval WILLIAM PRAY a s přehledem překonal Kliku, kterého spoluhráči nechali trošku na holičkách. Asistence: Jansa.

48:17

Puk se odrazil za kruhy ideálně k Jirušovi. Ten se nerozpakoval a poslal pořádnou ránu bez přípravy, která vyprášila Klikovy betony.

47:35

Dej naskočil zpátky na led a hned se zapojil do akce hostů. Prodloužil puk za sebe, kde už jej získali pohotovější Bílí Tygři.

46:55

Chemici si v tomto oslabení počínají nesmírně zkušeně a soupeře, který potřebuje vyrovnat, k ničemu nepouštějí. Další vyhození přidává Hocelík.

46:14

Kovářovi přeskočil kotouč přes hokejku až do středního pásma. Posléze se Liberec dopustil postavení mimo hru a bude se tedy vhazovat ve střední třetině.

45:50

Liberec zatím v přesilovce honí puk po rozích. Litvínov dobře drží rozestavení a působí velice kompaktním dojmem.

45:33

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Dej – 2 min., napadení).

44:54

Po vhazování před domácí brankou zůstává Litvínov usazený v ofenzivní zóně. Vzápětí se ale Liberec vymanil a navíc si zahraje přesilovou hru!

44:10

Šance střídá šanci. Na druhé straně se před brankou snažil letící puk zasáhnout Kudrhalt. To se mu podařilo, ale usměrnil černou gumu pouze za sebe!

43:48

Tak to je neskutečné! Hampl krásnou přihrávkou našel před brankou Strnada, který zakončoval bez přípravy a Klika jeho střelu zázračně vykopl špičkou betonu!

42:53

Stehlík si v protiakci potáhl puk na levý kruh a vypálil. Čajan vyhrál i tento vzájemný souboj, když spolehlivě zasáhl betonem.

42:35

Nezbeda měl na holi vyrovnání! Pohledně si vyjel až do mezikruží a snažil se hledat mezeru mezi rukou a tělem Kliky. Hostující gólman předvedl povedený zákrok a neujala se ani střela Šedivého, který se snažil rychle využít zmatku před brankou.

41:44

Nahozený puk po mantinelu líně dojel až k Hávovi, který okamžitě hledal spoluhráče před brankou. Ačkoliv se mu to nepodařilo, zůstává Litvínov v pásmu.

40:56

Stehlík se vydal do individuální akce. Krátce po překonání modré čáry vystřelil zpoza obránce a přízemní projektil zamířil pouze do zadního mantinelu.

40:14

Skuhrovec protečoval puk do útočného pásma. Sám si pro něj také dojel a hosté se mohou v blízkosti branky pokusit usadit.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 14:35.
Prostřední dvacetiminutovka žádný gól nepřinesla. Zřejmě nejblíže k němu měl litvínovský kapitán Stehlík, ale dnes mu zatím zkrátka není přáno. Tygři narážejí na pevný defenzivní val soupeře a ve třetí části se na něj zcela jistě pokusí nalézt recept. Ještě to bude velice zajímavé!

40:00

Druhá třetina skončila.

39:31

Baláž využil litvínovského usazení v útočném pásmu ke střele od modré čáry. Čajan zdárně nastavil vyrážečku a usměrnil puk mimo nebezpečné prostory.

39:16

William Pray se snažil proti přesile dostat do pásma. Neuspěl a hra se rychle stěhuje na druhou stranu! Mezitím se už rozeběhla poslední minuta této části hry.

38:54

V závěru třetiny trošku přibývá nepřesností. Na icing tentokráte zahrál hostující Ondřej Baláž a vhazovat se tedy bude po levé ruce brankáře Kliky.

38:25

V závěru přesilovky ještě domácí zahráli na zakázané uvolnění. Hra se tak přesunula před jejich branku, kde touš Limanovský znovu poslal na Čajana. Hra je přerušena a žlutočerní se po ledě prohánějí opět v plném počtu.

37:53

Při vlastním oslabení se do samostatné akce dostal Limanovský! Na Čajana zkusil vyzrát bekhendovým blafákem, ale provedl jej příliš pomalu a gólman dobře zasáhl lapačkou.

37:28

Šedivý si z pozice beka sjel až do rohu útočného pásma, odkud rozvinul akci svého týmu. Ta ale měla poměrně krátké trvání a Chemici znovu vyhazují.

36:52

Stehlík poslal puk do bezpečí a ještě pořádně prohnal Hampla, jenž musel zrychlit, aby zamezil možným komplikacím před vlastní svatyní.

36:24

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kroupa – 2 min., podražení).

35:56

Jan Cikhart zastavil puk přesně na modré čáře a po hrazení jej prudce poslal za Kikovu svatyni. Litvínov navíc fauloval a Tygři mají výhodu!

35:38

Jiruš se aktivním napadáním snažil rozhodit soupeře. To se mu částečně podařilo, Litvínov se totiž z obranného pásma prozatím nedostal.

34:50

Kovář pomalou přihrávkou nalezl pouze hostujícího Nikla. Ten, naštěstí pro Kováře, nezvládl zpracování a místo velké šance tedy kotouč putoval opět na liberecké hole.

33:57

A ještě jedno vyhození v podání Chemiků! Hosté tedy oslabení nejspíše přečkají bez jakékoliv úhony.

33:31

Početní výhoda se Liberci příliš nedaří. Teď už se drží před Klikou, ale nedokáže si zde proti dobře se pohybujícímu soupeři vytvořit nic, co by zavánělo vyrovnávacím gólem.

32:58

Cikhart se individuálně prohnal za modrou čáru. Zdolal při tom hned dvojici protivníků a šelmy se mohou pokusit o usazení před brankou.

32:33

Už to vypadalo, že domácí vstoupí do přesilovky zajímavým náporem, ale Háva si černou gumu našel ve skrumáži a poslal ji mimo obranné pásmo svého týmu.

32:07

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Adámek – 2 min., podražení).

31:27

Litvínov se snaží trošku zklidnit hru. Hocelík drží puk za vlastní brankou a s rozehrávkou zrovna dvakrát nespěchá.

30:47

Jakubec se před brankou natahoval po stříleném nahození a jen těsně na něj nedosáhl. Liberečtí ale zůstávají nastěhováni v útočném pásmu.

29:30

Velký oddych pro domácí, ti už totiž hrají v plném počtu! V oslabení zažili krušné chvíle.

28:49

Tohle už je pro Tygry nepříjemné. Soupeř je svírá pod opravdu silným tlakem a Liberečtí toužebně vyhlížejí návrat trestaného Šedivého z lavice hanby.

28:03

Kapitán Litvínova Lukáš Stehlík si dnes úplně neseřídil mířidla. Nyní měl další velkou šanci, když se do křižné přihrávky opřel z první a Čajan se fantasticky přesunul! Hosté pokračují v náporu.

27:53

Nebezpečné nahození Baláže viděl Čajan až na poslední chvíli, přes to ale úspěšně zasáhl betonem.

27:30

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šedivý – 2 min., držení).

26:48

Gajda se ve střední třetině natahoval po velmi prudké přihrávce. Zasáhl ji tak, že kotouč usměrnil mimo mantinely. Diváci měli štěstí, že je prudký puk netrefil.

25:55

Poněkud rozháranou pasáž plnou nepřesností ukončil Nikl symbolicky vyhozením přes všechny čáry. Po icingu se osazenstvo stěhuje před Kliku.

24:49

Chemici už hrají v pěti a mohli udeřit! Lukáš Stehlík obdržel povedenou přihrávku na pravý kruh a ranou bez přípravy jen o píď minul vzdálenější tyčku.

24:24

Starý věděl o dobře clonícím Jansovi. nahodil tedy od modré čáry a dobře zasáhl gólman Klika, který si kotouč našel a nepustil jej za své záda. Hra je přerušena a bude se vhazovat po jeho levé ruce.

24:05

Skuhrovec pohotově vyhazuje k domácí brance. Tygři tedy musejí začít opět až ze zadních řad.

23:42

Tygři už disponují početní výhodou. Nyní se však dokonce vhazovalo před jejich brankou a při pokusu o rychlý přechod vpřed byl Jan Cikhart nachytán v ofsajdu.

22:50

Opět se hraje ve čtyřech na obou stranách. Chmelař nyní zblokoval pokus Baláže a puk se dostává do neutrální zóny, kam se rychle ženou hráči obou celků.

22:33

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jonák – 2 min., podražení).

21:53

Háva to zkusil od modré čáry. Čajan úspěšně zasáhl a Chemikům začíná zkrácená přesilová hra. Domácí tým okamžitě osvobozuje Kovář.

21:38

Limanovský se snažil dosáhnout na puk, který se povaloval před brankovištěm. Ke smůle hostů se mu to nepodařilo a černá guma se stěhuje do rohu kluziště.

21:10

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiruš – 2 min., podražení).

20:53

Jan Hampl dostal nabito mezi kruhy, ze skvělé pozice ale přestřelil branku! Litvínov si nyní mohl pořádně oddychnout.

20:30

William Pray ztratil při střele z levého kruhu stabilitu a zakončení tedy bylo nedůrazné.

20:17

Liberec má ještě k dispozici drtivou část přesilové hry. Jako první se však do pásma snažili dostat hosté a zastavilo je odpískané postavení mimo hru.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 13:48.
První třetina nabídla vyrovnaný hokej. Obě mužstva se snaží hrát ofenzivně, což se projevilo hlavně v úvodu. Liberec se dostal do vedení zásluhou přesné střely Jana Cikharta, ale moc dlouho se z náskoku radovat nemohl. Jiří Háva totiž bombou od modré čáry vyrovnal a po nádherné akci zakončené Janem Myšákem se do výhody dostali rázem Chemici. Stav 1:2 stále platí, tak uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet nadále!

20:00

První třetina skončila.

19:59

Domácí si vytvořili před odchodem do kabin střeleckou situaci, dobře postavený Háva ale kotouč při cestě k brance zpomalil a je jasné, že už se v této třetině nic nestane.

19:55

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Slavík – 2 min., hákování).

19:43

Jakubec se po pravé straně prohnal do pásma a všiml si před branku najíždějícího spoluhráče. Ten byl v zakončení nedovoleně atakován a Liberec bude mít po skončení výhody další přesilovku.

18:49

Kudrhalt nic nevymýšlel a zkusil štěstí od modré čáry. Čajan jeho střelu našel mezi stínícími těly a odklonil ji k mantinelu.

18:27

Hra se opět, jak je v posledních minutách zvykem, přelévá ze strany na stranu. Do ofenzivy se nyní žene Litvínov, který hospodaří s těsným náskokem ve skóre.

17:56

Hraje se ve čtyřech na obou stranách a hned po buly se před branku dostal Strnad. Domácí kapitán se snažil najít prostor pod horní tyčkou, ale mířil příliš vysoko a klec netrefil!

17:52

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Vopat – 2 min., držení).
Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Cikhart – 2 min., nedovolené bránění).

16:53

Cikhart pronikl po levém křídle do ofenzivy a po přejetí modré čáry rychle vystřelil. Klika puk dobře viděl a snadno jej vyrazil mimo nebezpečný prostor brankoviště.

16:43

Dlouhý úsek bez přerušení nabídl obrovskou chybu Hampla! Ten laxní rozehrávkou našel pouze napadajícího Deje, jenž z výborné pozice otřel svůj pokus o boční síťku.

15:50

Chemici uzavřeli Tygry před jejich klecí. Po střílené přihrávce Myšáka se v zajímavém prostotu natahoval Stehlík a nechybělo mnoho, aby bylo u Čajana pořádně veselo.

14:57

Jansa svádí za brankou souboj s Jonákem. Nakonec uspěl obránce Litvínova a žádná domácí šance se tak v tomto případě konat nebude.

14:43

Gajda podnikl zajímavý průnik po levé straně. Dokázal jej zakončit také střelou, ale Klika měl prostor u bližší tyčky dobře pohlídán a skóre se tak změnit nemohlo.

14:23

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Nezbeda – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).

13:43

Kovář se dostal na útočné modré čáře do svízelné situace a musel rychle vystřelit. Trefil ovšem obětavého Kočárka, který puk nenechal v cestě na branku pokračovat.

12:56

Litvínov se zatím brání bez větších potíží. Nyní dokonce kombinuje ve středním pásmu a zkušeně šetří cenný čas.

12:27

Hosté si pobyt v pěti příliš dlouho neužili. Také tuto přesilovku otevřel pokusem od modré čáry Starý. Po teči obránce skončil puk v rohu kluziště a Chemici vyhazují.

12:20

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Limanovský – 2 min., sekání).

11:37

Další pozdrav Klikovi vyslal Kollert. Maskovaný muž si jeho dalekonosné nahození vyšel a nastavil do jeho dráhy lapačku. Hra je přerušena a Litvínov bude již brzy kompletní.

11:08

Dělovkou od modré čáry se prezentoval Šedivý. Jen to zadunělo, jak kotouč narazil do Klikových betonů! Litvínovský brankář jej vyrazil před sebe, kde byli jako první hráči hostů.

10:28

Nedlouho poté nabíjel Hampl na druhou stranu Cikhartovi, který střílel z dobré pozice. Netrefil však ideálně a Klika nakonec mohl zůstat v klidu.

10:11

Projektil v podání Starého zaměstnal gólmana, který puk vyráží do rohu kluziště.

09:59

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Nikl – 2 min., napadení).

09:24

Tygři už jsou kompletní, přes to však zůstávají nadále zatlačeni v defenzivě. Teď už se Jirušovi podařilo dostat puk alespoň do středního pásma a dokonce ještě vybojovat faul na svoji osobu! Domácí mají výhodu.

08:59

Jonák to vzal na sebe. Zpoza branky se zdárně vytočil až do kladného úhlu, načež poslal kotouč do brankoviště. Tam zasáhl pozorný Čajan betonem a po velice důležitém zásahu je hra přerušena.

08:21

Liberečtí se už teď brání lépe. Opět se osvobodili a Chemici mají trošku problémy s postupem přes střední pásmo zpátky do toho útočného.

07:41

Hosté drží svého soupeře v úvodu přesilové hry pod tlakem. Čajan se ke štěstí Tygrů zvládl přesunout proti pokusu Fišera a Tygři už úspěšně vyhazují.

07:08

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hampl – 2 min., hrubost).

06:56

A další střela Stehlíka! Tentokráte už to byla o poznání větší příležitost, kapitán Litvínova totiž dostal nabito mezi kruhy. Zakončení mu ovšem trošku sjelo a skončilo na zadním hrazení.

06:45

Stehlík prosvištěl přes modrou čáru a zkusil pozornost Čajana. Ten v této zkoušce obstál a navštívenku s ledovým klidem zachytil.

06:10

Šedivý zpoza vlastní branky rozehrál přes Jiruše. Celý postup Liberce nakonec musel řešit Klika, jenž schoval puk pod lapačkou a nechal hru raději přerušit.

05:35

Litvínov právě vstřelil branku!
A je to tady, Chemici obracejí skóre! A byla to velmi pohledná akce. JAN MYŠÁK táhl přečíslení proti jedinému bekovi. Vyměnil si kotouč s Prokopem Limanovským, který mu černou gumu ukázkově vrátil a prvnímu jmenovanému už nezbývalo, než nastavit hůl. Asistence: Limanovský.

04:45

Šelmy jsou nyní pod tlakem. O osvobození se snažil Kovář, ale technicky neuspěl a Litvínovští tak stále zůstávají usazeni na puku. Momentálně mají navrch.

04:24

Čajan nyní musel řešit další ošemetnou situaci. U tyčky se snažil o dorážky Fišer a maskovaný muž nakonec schoval puk včas pod lapačkou. Hra bude pokračovat vhazováním před libereckou klecí.

03:40

Litvínov právě vstřelil branku!
Máme rychle vyrovnáno! Sám na branku nejprve ujížděl Myšák. Zkoušel zamířit mezi betony, ale Čajan jej dobře vystál. Nápor ovšem pokračoval a Tomáš Nikl nabil na modrou čáru JIŘÍMU HÁVOVI. Hostující bek se do rány opřel bez přípravy a propálil zaskočeného brankáře. Asistence: Nikl.

02:40

Chemici se snažili o odpověď a na chvíli pobyli v pásmu. Nic si tam ale nevytvořili a Bílí Tygři vyhazují.

01:57

Liberec právě vstřelil branku!
Tygři opět otevírají skóre rychlou trefou! Výhoda stále pokračovala a hosté se dostali pod sílící tlak. Nakonec Jan Hampl vyzval ke střele JANA CIKHARTA, jenž už tentokráte mířil přesně a trefil se na přední tyč. Asistence: Hampl.

01:32

Pray se moc pěkně potáhl mezi kruhy. Tam byl podražen a v pokračující výhodě vypálil Jan Cikhart jen těsně vedle tyčky!

00:53

Vhazovalo se před domácí brankou. Tam kotouč vybojovali právě Liberečtí a rychle vystěhovali hru do bezpečí.

00:33

Volný puk si v blízkosti vlastní branky pohodlně dojel Jakub Šedivý a snaží se založit akci týmu z města pod Ještědem.

00:05

Hrajeme! Na úvodním vhazování získali kotouč hosté, ale rychle je o něj připravil pohotový Pray, který nahazuje do litvínovského obranného pásma.

00:01

Utkání právě začalo.
Svijanskou arénou se rozléhá státní hymna, po které souboj započne. Liberec oblékl bílé dresy, Litvínov taktéž tradiční černé.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl (A), Hladík, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš (A), Měchura, Folda, Strnad (C), Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan.

HC Litvínov: Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva (A), Kroupa, Baláž (A), Jonák, Miškovic, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík (C), Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec..
1. ZÁPAS

Litvínov – Liberec 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
----------------------------------------------------------
Branky a nahrávky: 24. Fišer (Stehlík), 53. Slavík (Jonák, Skuhrovec) – 4. Hampl, 10. Měchura (TS), 32. Pray (Jansa, Cikhart). Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 865. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se hrálo v nadstandardní atmosféře, kterou pomohlo vytvořit téměř 900 diváků. Lépe do utkání vstoupil Liberec, který se rychle dostal do dvougólového trháku a zápas už dotáhl do vítězného konce, a to i přes nemalou snahu domácích.

SESTAVA LITVÍNOVA

Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva "A", Kroupa, Baláž "A", Jonák, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík "C", Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec.

SESTAVA LIBERCE

Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl "A", Hladík, Moc, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš "A", Měchura, Strnad "C", Nezbeda, Chmelař, Gajda.
HC LITVÍNOV


Žlutočerní se v základní části prezentovali velmi dobrým hokejem, který je vynesl na třetí místo skupiny A, jen o skóre za liberecké Tygry. Hlavní podíl na tom mělo ofenzivní duo Lukáš Stehlík a Jan Myšák, které společně nastřádalo v základní části 135 kanadských bodů.

Litvínovští hokejisté ukončili ve čtvrtfinále sezónu Českým Budějovicím a k vidění byly parádní přestřelky. Na jihu Čech se hrál vyrovnaný hokej, po kterém se nakonec mohli radovat Chemici, kteří zvítězili 6:4. Na domácím stadionu si už s Motorem poradili snadněji, když se stejně jako Tygři prosadili sedmkrát. Skóre se nakonec zastavilo na hodnotě 7:3 a Litvínov slavil postup.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Svěřenci trenéra Richarda Loba předvádějí po celou sezónu konstantně dobré výkony. Mírnější klopýtnutí nastalo pouze v úvodu nadstavbové části, jinak jsou však jakýmkoliv výpadkům odolní. S Litvínovem navíc disponují pozitivní bilancí, před play-off jej totiž porazili třikrát ze čtyř setkání a dvakrát dokonce udrželi čisté konto!

Tygry s Chemiky pojí naprosto hladce zvládnuté čtvrtfinálové série. Modrobílí si poradili s Kladnem, které vyřadili 2:0 na zápasy. Z ledu soupeře si nejprve přivezli ubojované vítězství 2:1 a ve svém prostředí na něj velkolepě navázali. Mladíci z města pod Ještědem si otevřeli střelnici a vyhráli 7:1!
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. ELIOD extraliga mladšího dorostu může během úterního odpoledne poznat první účastníky čtyřčlenného finálového turnaje. Velmi blízko k postupu mají Bílí Tygři Liberec, kteří na domácím ledě budou moci ukončit severočeskou sérii s HC Litvínov. Hraje se na dvě vítězná utkání. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Bílí Tygři Liberec – HC Litvínov

2:3

po s.n. (1:3) (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Cikhart (Hampl), 49. Pray (Jansa) – 4. Háva (Nikl), 6. Myšák (Limanovský), rozh. náj. Myšák

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Skuhrovec (LIM)
0:0   Měchura (LIB)
2. série:
0:1   Slavík (LIM)
1:1   Pray (LIB)
3. série:
1:2   Myšák (LIM)
1:2   Cikhart (LIB)
4. série:
1:2   Stehlík (LIM)
1:2   Jiruš (LIB)
5. série:
1:3   Baláž (LIM)

Bílí Tygři Liberec: Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl (A), Hladík, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš (A), Měchura, Folda, Strnad (C), Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan.

HC Litvínov: Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva (A), Kroupa, Baláž (A), Jonák, Miškovic, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík (C), Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec.

Rozhodčí: Veselý – Bosák, Řezníček.

Průběh zápasu
1. třetina
01:57 LIB 1:0 Cikhart (Hampl)
03:40 LIM 1:1 Háva (Nikl)
05:35 LIM 1:2 Myšák (Limanovský)
07:08 LIB 2 Hampl, hrubost
09:59 LIM 2 Nikl, napadení
12:20 LIM 2 Limanovský, sekání
14:23 LIB 10 Nezbeda, nesportovní chování
17:52 LIM 2 Vopat, držení
LIB 2 Cikhart, nedovolené bránění
19:55 LIM 2 Slavík, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
21:10 LIB 2 Jiruš, podražení
22:33 LIM 2 Jonák, podražení
27:30 LIB 2 Šedivý, držení
32:07 LIM 2 Adámek, podražení
36:24 LIM 2 Kroupa, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
45:33 LIM 2 Dej, napadení
48:51 LIB 2:2 Pray (Jansa)
51:38 LIB 2 Jiruš, držení
54:53 LIB 2 Starý, sekání
56:26 LIM 2 Stehlík, hákování
Po 3. třetině
Prodloužení
63:31 LIB 2 Pray, držení
68:35 LIB 2 Kovář, hákování
před nájezdy
Samostatné nájezdy
LIM 2:3 Myšák (rozh. náj.)
po s.n.