Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – HK Poprad

6:2

konec (2:2, 0:0, 4:0)

21.01.2018, 16:00 • Steel Aréna • 39. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 1.48 5.5 4.36 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tretiu tretinu jednoznačne lepšie zvládli hokejisti Košíc, ktorí strelili dokopy štyri góly a jasne zvíťazili. V tretej tretine sa dvakrát presadil Jenčík a po jednom góle pridali Suja a Nagy. Poprad si teda body do tabuľky nepripíše.

Ďakujeme za pozornosť. (18:33:06)

Koniec zápasu.

59:32

Popradčania ešte získavajú presilovku. Martin Dudáš dostáva dve minúty za podrazenie.

58:47

Popradčania majú puk na svojich hokejkách, no obom tímom už je jasné, že zápas sa iba dohráva.

57:32

Šoltés vystrelil na Corbeila z pravého kruhu, no pre popradského brankára to bola jednoduchá strela. Zachytil ju a rozohral.

56:37

Michel Miklík si spracoval puk medzi kruhmi, ale jeho delovka bola už zblokovaná. Po prerušení hry sa trošku do seba pustili Ježek s Pacanom, no bolo to iba krátke.

55:35

Košice už hrajú momentálne v absolútnej pohode a užívajú si tento zápas. Dá sa povedať, že už je o zápase rozhodnuté.

54:54

Košice dali gól!
Košice využívajú bleskovo túto presilovku. Suja sa zbavil popradských hráčov, prihral puk Kafkovi, ktorý vystrelil na bránku. Corbeil ešte túto strelu vyrazil, no na následnú dorážku do prázdnej brány od RICHARDA JENČÍKA už nemal šancu.
Asistencie: Petr Kafka, Jakub Suja.

54:39

Košice strelili piaty gól a navyše budú hrať aj presilovú hru. Lukáš Vartovník dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.

54:01

Davydovova delovka sa odrazila od Lundströma, k dorážke šiel Matúš Paločko, no Lundström zachránil svoj tím v poslednej možnej chvíli!

53:34

Košice dali gól!
Oceliari zvyšujú svoje vedenie a už asi definitívne pochovali popradské nádeje. LADISLAV NAGY perfektne vypichol puk Bucovi v obrannom pásme, prekorčuľoval cez celé ihrisko a zakončil akciu strelou z pravého kruhu, ktorá skončila pod hornou žrďou.
Bez asistencie.

52:38

Presilovka pre Poprad. Martin Dudáš dostáva dve minúty za vyhodenie puku.

52:18

Matúš Paločko sa dostal k strele od modrej čiary, ktorá bola tečovaná, ale puk letel mimo bránky.

51:32

Fabianova nahodená strela bola tečovaná a puk skončil v rohu klziska.

51:01

Košičania prišli o puk v obrannom pásme a súper to využil aspoň na strelu. Od modrej pálil McDowell a Lundström si zapísal zákrok.

49:13

Buc našiel Petrana medzi kruhmi. Jemu však strela veľmi nesadla, netrafil puk dobre. Získali ho Košičania a oslobodili sa.

48:35

Svitana posunul puk na modrú čiaru Bucovi, ktorý vystrelil od modrej čiary, no jeho strela bola zblokovaná.

48:17

Príležitosť pre Poprad vrátiť sa do zápasu. Jere Pulli dostáva dve minúty za držanie.

48:08

Matúš Paločko sa dostal dopredu po pravom krídle, vystrelil spoza kruhu, ale gólman Lundström si svoj priestor postrážil.

47:18

Košice dali gól!
Košičania odskakujú Popradu na dva góly. Spilar potiahol puk do pásma, po modrej čiare prihral Kesselovi, ktorý vystrelil na bránku a jeho strelu pekne tečoval JAKUB SUJA.
Asistencie: Blake Kessel, Gabriel Spilar.

47:01

Mlynarovič sa z rohu klziska dostal pred bránku a vystrelil. Bola mierne zblokovaná a letela na plexisklo. Lundström sa za ňou len obzrel.

46:11

McDowell vykorčuľoval po pravom krídle, vystrelil z kruhu, no jeho pokus skončil iba mimo bránky.

45:18

Michalčin vypálil od modrej čiary na bránku, gólman Corbeil zachytil puk a bezprostredne ho prikryl. Následne po buly perfektne zachytil aj Dudášovu delovku od modrej čiary.

44:25

Košičanom sa však v tejto presilovke veľmi nedarí. Popradčanom sa darí všetky puky získavať vo vlastnom pásme a posielať ich preč.

43:37

Nagy krížnou prihrávkou hľadal Miklíka, ale Popradčania vytečovali túto prihrávku na ochrannú sieť.

42:47

Košičania však získavajú ďalšiu presilovku. Martin Krempaský si odsedí dve minúty za hákovanie.

42:47

Košice dali gól!
Oceliari využívajú presilovku a idú do vedenia! Suja naštartoval na pravé krídlo Spilara, ktorý sa pretlačil až pred bránku. Puk vyrazil Corbeil pred seba a RICHARD JENČÍK ho jasne dorazil.
Asistencie: Gabriel Spilar, Jakub Suja.

42:23

Košičania dostali puk do pásma, no Nagy ho v rohu klziska nedokázal ďalej rozohrať a Popradčania sa oslobodili.

41:30

Presilovka pre Košice. Iľja Davydov dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.

41:11

Spilar posunul z pravej strany medzi kruhy Šedivému, ktorý vystrelil spomedzi krihov, no jeho zakončenie šlo mimo.

40:46

Fabian naštartoval Abdula, ktorý sa snažil ešte dostať cez košického obrancu, ale už sa mu to nepodarilo. Jeho strela bola blokovaná.

40:14

Mlynarovič bol po súboji pri mantineli mierne otrasený. Na striedačku však ide bez problémov a vyzerá to tak, že v hre bude pokračovať. Vhadzovanie pred Corbeilom.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Prostredná časť hry bola síce bezgólová, no videli sme v nej tiež mnoho príležitostí na oboch stranách. Zápas bude pokračovať v tretej tretine, ktorá sa začne približne o 17:45.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:40

Kafkova strela spomedzi kruhov bola nepresná, Košičania ostali aj naďalej v pásme, ale už sa im ďalšiu šancu vytvoriť nepodarilo.

38:48

Štrauch šikovne vysunul Mlynaroviča, ktorý sa dostal k strele spomedzi kruhov a Lundström mal čo robiť. Mlynarovičova strela skončila na žŕdke a potom Lundström priľahol puk. Do bránka ešte vletel aj Svitana s pomocou Dudáša a chvíľu sa to potom riešilo. Je to však bez vylúčení.

37:24

Popradčania sa rozbehli dopredu, no svoju akciu nedokázali úspešne zakončiť. Ešte nejaký čas pobudli v pásme, ale šance si nevytvorili.

36:11

Svitana posunul Mlynarovičovi medzi kruhy, ktorý sa šikovne predral pred bránku a zakončoval, no mieril vedľa. Mlynarovič sa potom ešte raz dostal do príležitosti po McDowellovej strele od modrej, no z dorážky takisto neuspel.

35:23

Ani túto presilovku nedokázali hokejisti Košíc využiť. Invidiuálne to potom skúsil Dudáš, ktorý rýchlo prešiel medzi kruhy a vystrelil spoza obrancu. Strela skončila na Corbeilovi.

34:57

Spilar vypálil tentokrát od modrej. Naskytla sa dorážková príležitosť pre Suju, no puk skončil len na bočnej konštrukcii.

34:35

Spilarova strela z ľavého kruhu smerovala na bránku a Corbeil si pripísal ďalší zákrok. Košičania to skúšajú zo všetkých strán.

33:58

Košičania pokračovali v pásme aj naďalej a prišla strela od modrej čiary z hokejky Kessela. Puk opäť v Corbeilovej moci a vhadzovanie po jeho ľavej ruke.

33:21

Miklík nahadzoval puk od modrej čiary na bránku. Popradský gólman opäť bezpečne zachytil puk na svojej hrudi.

33:15

Košičania znovu budú hrať v početnej prevahe a odpyká si to znovu Marcel Petran. Dostáva dve minúty za podrazenie.

32:14

Od modrej čiary vypálil práve v momente návratu Petrana Kessel, jeho strelu Corbeil bez ťažkostí zachytil.

31:20

Pulli šikovne vrátil puk pred bránku Nagyovi, ktorý vystrelil z prvej, ale nedokázal trafiť priestor bránky.

30:37

Kessel nabil Miklíkovi na ľavý kruh. Jeho delovka skončila na brankárovi Corbeilovi. Bude sa vhadzovať opäť pred popradským brankárom.

30:12

Druhá presilovka pre Košice v tomto zápase. Marcel Petran dostáva dve minúty za hákovanie.

29:41

Šoltés nepríjemne narazil na mantinel Krempaského v rohu klziska. Popradský obranca sa trošku ťažšie zbieral z ľadu, ale dokázal to sám bez pomoci a odišiel na striedačku.

29:16

Boltun šikovne prešiel cez Korenka a prihrával na opačnú stranu Kafkovi, ktorý vystrelil na bránku, no mieril tesne vedľa.

28:23

Jenčík prekorčuľoval poza popradskú bránku a vystrelil z kruhu. Strela letela tesne vedľa a následne sa už Košičania dostali von z pásma.

27:27

Košičania sa dopredu nedostali, hostia otočili hru a Svitana sa dostal k zakončeniu spoza pravého kruhu. Šlo tesne nad bránku.

26:44

Jindřich Abdul sa dostal do brejku po ľavom krídle. Križoval ho Michalčin, Abdul ešte stihol vystreliť, ale nepresne.

26:16

Štrauch sa šikovne preštrikoval od zadného mantinelu pred bránku. Tam však bol prehustený priestor najmä košickými hokejistami a strela z toho nebola.

25:12

Boltun presunul v útočnom pásme puk na Šoltésa, ktorý vystrelil z ľavého kruhu, no následne puk letel mimo bránky.

24:33

Jenčík získal puk a posunul ho na ľavý kruh Sujovi. Následne ešte Košičania rozohrali a Jakub Suja strieľal spomedzi kruhov. Corbeil opäť puk prichytil.

23:29

Petran vysunul Svitanu do stredného pásma. Svitana sa snažil obhodiť si Ovčačika, ale veľmi sa mu to nepodarilo. Puk sa potom dostal na striedačku.

23:04

Dudáš po modrej čiare hľadal Kessela, ktorý posielal puk na bránku. Corbeil si však opäť postrážil svoju bránu.

22:08

Kafka si našliapol dopredu a perfektne našiel medzi kruhmi Dávida Šoltésa. Ten mal veľkú šancu, no Mathieu Corbeil predviedol jasný zákrok.

21:16

Jenčík posunul puk Spilarovi na pravé krídlo, jeho následná strela smerovala tesne vedľa bránky.

20:28

Miklík sa šikovne prebil do útočného pásma až ku Corbeilovi, ale nejak výrazne nezakončil. Puk došiel na betóny popradského brankára, ktorý potom hru rozohral.

20:09

Svitana vykorčuľoval do pásma po pravom krídle a okamžite vystrelil z kruhu. Jeho pokus skončil v lapačke gólmana Lundströma.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Dnešné východniarske derby má zatiaľ zaujímavý vývoj. Hrá sa v rýchlom tempe z oboch strán. V prvej tretine sme videli štyri góly. Za domácich sa presadili Miklík a Ovčačik a za hostí skórovali Mlynarovič a Buc.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:45

Od modrej čiary strieľal Korenko, Hvila bol pred bránkou a clonil Lundströmovi, no napokon nedokázal puk tečovať.

18:55

Košice dali gól!
Je opäť vyrovnané. Nagy po zadnom mantineli vrátil Pacanovi, ktorý perfektne našiel medzi kruhy úplne voľného a Popradčanmi zabudnutého CTIRADA OVČAČIKA, ktorý tvrdou strelou skóroval a pripísal si premiérový gól v drese Košíc!
Asistencie: David Pacan, Ladislav Nagy.

18:49

Pacan si nakorčuľoval na modrú čiaru, no napokon sa mu dlhú prihrávku nepodarilo spracovať.

18:14

Štrauch sa chcel za bránkou zbaviť protihráčov svojimi rôznymi kľučkami, ale veľmi sa mu to nepodarilo. Oceliari dostali puk do stredného pásma.

17:04

Spilarovi sa na ľavom krídle ukázal Jenčík, ktorý vystrelil z ľavého kruhu, ale puk napokon letel mimo bránky.

15:43

Poprad dal gól!
Kamzíci bleskovo otáčajú stav stretnutia! Matej Paločko posunul puk medzi kruhy Abdulovi, ktorý prenechal DÁVIDUVI BUCOVI. Buc na prvýkrát neuspel, no následne svoju strelu aj dorazil do bránky a skóroval.
Asistencie: Jindřich Abdul, Matej Paločko.

14:40

Poprad dal gól!
Kamzíci vyrovnávajú stav stretnutia! Štrauch posunul puk na modrú čiaru Petranovi, ktorý vystrelil na bránku a SAMUEL MLYNAROVIČ tečoval jeho strelu. Lundströmovi puk prepadol cez rameno a spadol do bránky.
Asistencie: Marcel Petran, Andreas Štrauch.

14:20

Svitana získal puk na ľavom kruhu, posunul ho nakrátko dopredu Štrauchovi, ktorý sa rozhodol vystreliť, no Lundström vyrazil puk.

13:46

Nagy hľadal Pulliho medzi kruhmi, no táto prihrávka bola popradskými hráčmi zblokovaná.

12:56

Delovka Dudáša letela priamo na bránku, ešte puk aj mierne tečoval Boltun, no popradský brankár si s pukom poradil.

12:10

Popradčania sa dostali do pásma, Abdul na chvíľu vybojoval puk, no následne dobre reagoval Šedivý a zbavil hostí puku.

10:54

Košice dali gól!
Oceliari idú do vedenia v zápase! Dudášovu strelu od modrej čiary Corbeil vyrazil, Kundrik nedokázal puk upratať preč, puku sa zmocnil MICHEL MIKLÍK a jeho strela švihom perfektne zapadla do pravého horného rohu!
Asistencie: Martin Dudáš, David Pacan.

10:31

Vartovník posúval Fabianovi na pravý kruh, ktorý aj vystrelil, no netrafil priestor bránky.

09:39

Obrovská príležitosť Košičanov vo vlastnom oslabení. Suja vysunul Jenčíka na os ihriska v prečíslení dvoch proti jednému. Jenčík už šiel v podstate sám na Corbeila, ale strelou pod vyrážačku ho neprekvapil.

08:51

Buc posunul puk na Petrana, ktorý napokon dostal puk do pásma, no o pár sekúnd už oň prišiel. Košičania sa dokázali oslobodiť.

08:06

Fabian vypálil od modrej čiary, Lundström vyrazil nakrátko pred seba a okamžite aj s pomocou spoluhráčov puk prikryl.

07:55

Aj Poprad bude hrať presilovú hru. Martin Dudáš dostáva dve minúty za držanie.

07:13

Príležitosť pre Poprad. Hvila si našliapol po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Lundström vyrážal pred seba, kde prišiel Kundrík a dorážal tesne vedľa bránky.

06:31

Jenčík si počkal na pohyb Nagya a posunul mu puk šikovne medzi kruhy. Jeho okamžitá strela bola mierne zblokovaná, no bola to dobrá príležitosť.

05:47

Ubehla už vyše minúta z košickej presilovky. Oceliari si zatiaľ nevypracovali ani jedinú streleckú príležitosť. Poprad oslabenie zvláda s prehľadom.

05:05

Poprad teraz úctyhodne nazbieral niekoľko cenných sekúnd. Hvila perfektne v útočnom pásme zamestnal troch hráčov, vybojoval puk a prihral ho Petranovi na modrú čiaru. Jeho delovka letela tesne vedľa brány.

04:32

Presilovku získavajú Košičania. Martin Krempaský sa dopustil faulu na Spilara a dostáva dve minúty za hákovanie.

03:41

Puk na pravom kruhu získal Dávid Šoltés a odhodlal sa k strele. Jeho zakončenie letelo na Corbeila, ktorý si urobil poriadok pred bránkou.

03:21

Hovorka pustil prihrávku Kafkovi na modrej čiare, no košický útočník to mal už na korčule a nestihol si ho spracovať.

02:33

Miklík krížnou prihrávkou posunul puk Šedivému, ktorý vystrelil spoza pravého kruhu, no nedokázal trafiť priestor bránky.

02:04

Vartovník šikovne získal puk medzi kruhmi a následne okamžite strieľal. Strela to bola jemne tečovaná a skončila napokon na bočnej sieti.

01:35

Michalčin preniesol hru na opačnú stranu k Pullimu, ktorý vystrelil od modrej čiary, no Corbeil šiel na kolená a betónmi odrazil strelu.

00:53

Šedivý nahadzoval puk od modrej čiary. Puk zachytil pri zadnom mantineli Kafka, no ďalej ho na spoluhráčov posunúť nedokázal.

00:15

Miklík vyštartoval dopredu po ľavom krídle, prešiel poza bránku, no následne ho odzbrojil Petran a Poprad dostal puk do stredného pásma.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovú plochu už nastupujú oba tímy, Košičania sa predstavia v bielych a Popradčania v modrých dresoch. Čaká nás štátna hymna.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Lundström (Habal) – Dudáš, Kessel, Šedivý, Ovčačík, Michalčin, Vrábeľ, Pulli, Koch – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Kafka, Hovorka (A), Šoltés – Spilar, Suja, Jenčík (A) – Hričina, Boltun, Petráš

HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – Petran, McDowell, Fabian (C), Krempaský, Ježek, Davydov, Korenko – Svitana (A), Mlynarovič (A), Štrauch – Abdul, Paločko ml., Buc – Paločko, Vartovník, Bondra – Hvila, Kundrik, Vašaš – Bjalončík

Rozhodca: Štefik, Holm – Gajan, Gavalier.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Prajem vám príjemné nedeľné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 39. kola Tipsport ligy. HC Košice privítajú o 16:00 v Steel Aréne HK Poprad. Východniarskym derby vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

HC Košice
Košičanov zastihlo štvrté tohtosezónne východniarske derby vo veľmi dobrej forme. Oceliari v posledných štyroch zápasoch získali 14 bodov vďaka trom výhram v riadnom hracom čase a jednej výhre po predĺžení. Košice naposledy porazili Liptovský Mikuláš 2:4, predtým zdolali Detvu 4:3, Zvolen 6:2 a taktiež aj Nové Zámky 1:2 po predĺžení. Medzitým sa do Košíc vrátil znovu Michel Miklík, ktorý už nastúpil aj v zápase proti Liptovskému Mikulášu, ale nebodoval. Košice sa momentálne nachádzajú na 3. mieste tabuľky so ziskom 78 bodov a skóre 134:95. Na vedúcu Banskú Bystricu strácajú päť bodov a na druhý Zvolen iba jeden bod. Pred štvrtým Trenčínom sú vpred len o skóre.

HK Poprad
Popradskí hokejisti sú na tom vcelku stabilne. Už niekoľko kôl si držia 6. priečku tabuľky, na ktorej majú momentálne 70 bodov a skóre 113:105. Stále sa snažia v tabuľke naháňať tímy na vyšších priečkach, na piatu Nitru strácajú presne sedem bodov. Poprad v poslednom zápase doma porazil Trenčín v zápase plnom zvratov 5:4, predtým prehral v Žiline 4:2 a v Banskej Bystrici dokázal zvíťaziť 2:3.

Rivalita medzi Popradom a Košicami je už historicky daná. V tejto sezóne sa vo vzájomných dueloch darilo viac Košičanom, ktorí získali tri víťazstvá. Doma 5:2 a 3:1 a takisto vonku 0:1. Kamzíci zaknihovali jedno víťazstvo, a to 4:2 na domácom ľade.

Čaká nás určite zaujímavé stretnutie. Sledujte náš on-line prenos a dozviete sa viac. Prajem vám pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

HC Košice – HK Poprad

6:2

konec (2:2, 0:0, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Miklík (Dudáš, Pacan), 19. Ovčačik (Pacan, Nagy), 43. Jenčík (Spilar, Suja), 48. Suja (Kessel, Spilar), 54. Nagy, 55. Jenčík (Kafka, Suja) – 15. Mlynarovič (Petran, Štrauch), 16. Buc (Abdul, Paločko ml.)

HC Košice: Lundström (Habal) – Dudáš, Kessel, Šedivý, Ovčačík, Michalčin, Vrábeľ, Pulli, Koch – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Kafka, Hovorka (A), Šoltés – Spilar, Suja, Jenčík (A) – Hričina, Boltun, Petráš

HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – Petran, McDowell, Fabian (C), Krempaský, Ježek, Davydov, Korenko – Svitana (A), Mlynarovič (A), Štrauch – Abdul, Paločko ml., Buc – Paločko, Vartovník, Bondra – Hvila, Kundrik, Vašaš – Bjalončík

Rozhodčí: Štefik, Holm – Gajan, Gavalier

Průběh zápasu
1. třetina
04:32 POP 2 Krempaský, hákování
07:55 KOS 2 Dudáš, držení protihráče
10:54 KOS 1:0 Miklík (Dudáš, Pacan)
14:40 POP 1:1 Mlynarovič (Petran, Štrauch)
15:43 POP 1:2 Buc (Abdul, Paločko ml.)
18:55 KOS 2:2 Ovčačik (Pacan, Nagy)
Po 1. třetině
2. třetina
30:12 POP 2 Petran, hákování
33:15 POP 2 Petran, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
41:30 POP 2 Davydov, vysoká hůl
42:47 KOS 3:2 Jenčík (Spilar, Suja)
42:47 POP 2 Krempaský, hákování
47:18 KOS 4:2 Suja (Kessel, Spilar)
48:17 KOS 2 Pulli, držení protihráče
52:38 KOS 2 Dudáš, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
53:34 KOS 5:2 Nagy
54:39 POP 2 Vartovník, vysoká hůl
54:54 KOS 6:2 Jenčík (Kafka, Suja)
59:32 KOS 2 Dudáš, podražení
Konec