Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

MsHK Žilina – HK Nitra

2:3

konec (2:2, 0:1, 0:0)

21.01.2018, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • 39. kolo • Miroslav Kováčik sk

Tipsport: 2.67 4.7 2.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojované. Žilinčania si komplikujú situáciu ďalšou prehrou, ktorá je v roku 2018 už šiestou. Dnes neboli vyložene horším tímom, ale Nitre podľahli tesne 2:3. Rozhodujúci gól si na konto pripíše Henrich Ručkay, ktorý skóroval v poslednej minúte druhej tretiny. V závere stretnutia to zverenci Petra Rosola skúšali pri hre bez brankára, ale ani v šestici sa im vyrovnať skóre nepodarilo. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedeľného večera. (19:26:09)

Koniec zápasu.

59:55

Nitra dostáva puk preč zo svojho obranného pásma a je jasné, že zo Žiliny si dnes odvezie plný počet bodov. Domácim by pomohla už len nejaká vydarená strela z veľkej diaľky.

59:27

Hostia sa previnili voči pravidlám zakázaním uvoľnením. Antonín Stavjaňa na to reaguje oddychovým časom, a tak si Nitrania môžu na chvíľu vydýchnuť a načerpať sily na záver duelu.

59:11

Lukáš Kozák teraz chyboval v rozohrávke. Judd Blackwater mohol rozhodnúť dnešné stretnutie, ale spomínaný domáci obranca mu to znemožnil obetavým zákrokom.

58:42

Žilinčania boli síce v útočnom pásme, ale k žiadnej poriadnej strele sa nedostali. Následne sa Nitra oslobodila vyhodením puku do obrannej tretiny domácich.

58:18

Peter Mikuš vystrelil od modrej čiary, ale našiel len pozorného Nathana Lawsona. Po jeho zákroku si český tréner Petr Rosol zobral oddychový čas a následne sťahuje z hry aj brankára Tomáša Tomeka.

57:25

Zakázane uvoľnenie domácich sa teraz prekvapujúco nepískalo. Dopredu tak mohli ísť zverenci Antonína Stavjaňu, no ich útočná akcia stroskotala v strednom pásme.

56:42

Domáci hokejisti v druhej časti presilovky zatlačili svojho súpera. K dobrej strele sa dostal Michal Švihálek, následne aj obranca Michal Juraško, ale v oboch prípadoch bol úspešnej brankár súpera.

56:12

Pekná akcia domáceho tímu. Po rýchlej výmene puku zakončoval z pravej strany Peter Húževka, ale Nathan Lawson sa výborne presunul a vytesnil jeho zakončenie pred seba.

55:39

Tomáš Klimenta šikovne posielal puk pred bránu. Na jeho ponuku na teč reagoval Radim Hruška, ale puk nasmeroval len pravého betónu nitrianskeho brankára.

55:15

Domácim hokejistom presilová hra zatiaľ príliš nevychádza. Sú síce v útočnom pásme, ale Nitrania ich dobre vytláčajú do miest, odkiaľ sa góly nedávajú.

54:49

Domáci hokejisti budú mať veľkú šancu streliť vyrovnávajúci gól. Na trestnú lavicu smeruje Henrich Ručkay, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.

54:00

Tomáš Tomek podržal svoj tím. Myslím, že to bol Róbert Lantoši, kto od pravého mantinelu poslal puk presne na hokejku Judda Blackwatera. Ten bol ale príliš blízko, a tak nedokázal kvalitnejšie zakončiť.

53:38

Michal Roman si nahodil puk do útočného pásma. Následne ho získal za nitrianskou bránou, ale spätná prihrávka nikoho v žltom drese nenašla.

52:25

Domácim hokejistom sa pomaly kráti čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Dnes držia krok s miernym favoritom zápasu, no zatiaľ to na bodový zisk nevyzerá.

51:51

Judd Blackwater spätnou prihrávkou našiel Mareka Slováka. Ten sa okamžite snažil ohroziť Tomáša Tomeka, no jeden zo žilinských hráčov mu šikovne strčil hokejku do strely.

51:18

Nitrania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Matej Paulovič hľadal na pravej strane Michala Krištofa, ale do prihrávky sa dobre vložil jeden z domácich obrancov.

MsHK Žilina – HK Nitra

2:3

konec (2:2, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Tvrdoň (Jurík), 20. Ondruš (Konečný, Andersons) – 1. Kovacs (Paulovič), 6. Krištof, 40. Ručkay (Macík)

MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Mich. Roman – Pospíšil, Holovič, Stupka – J. Jurík, Hruška, M. Tvrdoň – Klimenta, Húževka, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Konečný.

HK Nitra: Lawson (Laco) – Rais, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Pupák, Versteeg, Korím – Paulovič, Krištof, Kovacs – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Rzavský.

Rozhodčí: Peter Lokšík, Vladimír Fridrich – Michal Orolin, Miroslav Kollár

Průběh zápasu
1. třetina
00:24 NIT 0:1 Kovacs (Paulovič)
03:09 NIT 2 Rais, podražení
03:43 ZIL 1:1 Tvrdoň (Jurík)
05:18 NIT 1:2 Krištof
19:17 ZIL 2:2 Ondruš (Konečný, Andersons)
19:48 NIT 2 Versteeg, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
21:22 ZIL 2 Jurík, nesportovní chování
32:45 ZIL 2 Tomek, podražení
39:14 NIT 2:3 Ručkay (Macík)
39:42 NIT 2 Kovacs, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
54:49 NIT 2 Ručkay, hákování
Konec