Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

MsHK Žilina – HK Nitra

2:3

konec (2:2, 0:1, 0:0)

21.01.2018, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • 39. kolo • Miroslav Kováčik sk

Tipsport: 2.67 4.7 2.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojované. Žilinčania si komplikujú situáciu ďalšou prehrou, ktorá je v roku 2018 už šiestou. Dnes neboli vyložene horším tímom, ale Nitre podľahli tesne 2:3. Rozhodujúci gól si na konto pripíše Henrich Ručkay, ktorý skóroval v poslednej minúte druhej tretiny. V závere stretnutia to zverenci Petra Rosola skúšali pri hre bez brankára, ale ani v šestici sa im vyrovnať skóre nepodarilo. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedeľného večera. (19:26:09)

Koniec zápasu.

59:55

Nitra dostáva puk preč zo svojho obranného pásma a je jasné, že zo Žiliny si dnes odvezie plný počet bodov. Domácim by pomohla už len nejaká vydarená strela z veľkej diaľky.

59:27

Hostia sa previnili voči pravidlám zakázaním uvoľnením. Antonín Stavjaňa na to reaguje oddychovým časom, a tak si Nitrania môžu na chvíľu vydýchnuť a načerpať sily na záver duelu.

59:11

Lukáš Kozák teraz chyboval v rozohrávke. Judd Blackwater mohol rozhodnúť dnešné stretnutie, ale spomínaný domáci obranca mu to znemožnil obetavým zákrokom.

58:42

Žilinčania boli síce v útočnom pásme, ale k žiadnej poriadnej strele sa nedostali. Následne sa Nitra oslobodila vyhodením puku do obrannej tretiny domácich.

58:18

Peter Mikuš vystrelil od modrej čiary, ale našiel len pozorného Nathana Lawsona. Po jeho zákroku si český tréner Petr Rosol zobral oddychový čas a následne sťahuje z hry aj brankára Tomáša Tomeka.

57:25

Zakázane uvoľnenie domácich sa teraz prekvapujúco nepískalo. Dopredu tak mohli ísť zverenci Antonína Stavjaňu, no ich útočná akcia stroskotala v strednom pásme.

56:42

Domáci hokejisti v druhej časti presilovky zatlačili svojho súpera. K dobrej strele sa dostal Michal Švihálek, následne aj obranca Michal Juraško, ale v oboch prípadoch bol úspešnej brankár súpera.

56:12

Pekná akcia domáceho tímu. Po rýchlej výmene puku zakončoval z pravej strany Peter Húževka, ale Nathan Lawson sa výborne presunul a vytesnil jeho zakončenie pred seba.

55:39

Tomáš Klimenta šikovne posielal puk pred bránu. Na jeho ponuku na teč reagoval Radim Hruška, ale puk nasmeroval len pravého betónu nitrianskeho brankára.

55:15

Domácim hokejistom presilová hra zatiaľ príliš nevychádza. Sú síce v útočnom pásme, ale Nitrania ich dobre vytláčajú do miest, odkiaľ sa góly nedávajú.

54:49

Domáci hokejisti budú mať veľkú šancu streliť vyrovnávajúci gól. Na trestnú lavicu smeruje Henrich Ručkay, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.

54:00

Tomáš Tomek podržal svoj tím. Myslím, že to bol Róbert Lantoši, kto od pravého mantinelu poslal puk presne na hokejku Judda Blackwatera. Ten bol ale príliš blízko, a tak nedokázal kvalitnejšie zakončiť.

53:38

Michal Roman si nahodil puk do útočného pásma. Následne ho získal za nitrianskou bránou, ale spätná prihrávka nikoho v žltom drese nenašla.

52:25

Domácim hokejistom sa pomaly kráti čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Dnes držia krok s miernym favoritom zápasu, no zatiaľ to na bodový zisk nevyzerá.

51:51

Judd Blackwater spätnou prihrávkou našiel Mareka Slováka. Ten sa okamžite snažil ohroziť Tomáša Tomeka, no jeden zo žilinských hráčov mu šikovne strčil hokejku do strely.

51:18

Nitrania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Matej Paulovič hľadal na pravej strane Michala Krištofa, ale do prihrávky sa dobre vložil jeden z domácich obrancov.

50:45

Tomáš Pospíšil sa po chybnej rozohrávke súpera dostal k strele z priestoru medzi kruhmi. Na prvý pohľad to vyzeralo ako veľká šanca, ale Nathan Lawson predviedol istý zákrok.

50:29

Domáci hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke. Pramení z toho zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať po ľavej ruke Tomáša Tomeka.

49:49

Obrovskú šancu na vyrovnanie zahodil Filip Ondruš. Jeho spoluhráči vybojovali puk v útočnom pásme, ale strelec doposiaľ posledného žilinského gólu z medzikružia mieril len do ramena Nathana Lawsona.

48:32

Žilinčania predsa len zvyšujú svoju aktivitu. K strele z ľavej strany sa dostal Václav Stupka, ale mieril len do betónov nitrianskeho brankára Nathana Lawsona.

47:45

Veľkú rýchlosť v strednom pásme získal Radim Hruška. Využil to, prekorčuľoval obrancu súpera, ale jeho strela z ľavej strany nesmerovala do priestoru troch žrdí.

47:25

Domáci teraz nemohli ísť do útočného pásma, pretože čiaroví rozhodcovia opäť signalizovali ofsajd. Obe mužstvá využívajú chvíľku voľného času na striedanie.

46:46

Po dlhšej dobe sa dostal k zákroku aj Nathan Lawson. Kryje strelu Radima Hrušku z pravej strany. Ešte pred vhadzovaním však bude nasledovať reklamná prestávka.

45:55

Hrá sa opäť v pomerne vysokom tempe. Judd Blackwater našiel pred bránu Róberta Lantošiho, no jeho zakončenie z tesnej blízkosti vyrazil ľavým betónom Tomáš Tomek.

45:00

Ďalší úspešný zákrok domáceho brankára po strele z pravého kruhu na vhadzovanie. Tomáš Tomek sa ani nesnažil rozohrávať, pretože pred bránkoviskom už boli hráči v modrých dresoch.

44:03

Jeden z nitrianskych hokejistov sa predral po pravej strane do útočného pásma, následne v páde vystrelil, ale Tomáš Tomek puk vyrazil svojimi betónmi.

43:26

Tomáš Klimenta sa obtočil okolo nitrianskej brány a chcel zasunúť puk za chrbát Nathana Lawsona. Kanaďan si ale dobre postrážil priestor pri bližšej žrdi, a tak nedal Žilinčanovi šancu na skórovanie.

42:54

Žilinčania museli vyprázdniť útočné pásmo kvôli signalizovanému ofsajdu. Následne zaviedol puk dopredu Radoslav Macík a vybojoval aspoň vhadzovanie v útočnom pásme.

42:12

Obe mužstvá už hrajú v plnom počte hráčov na ľade. Strelou z otočky sa prezentoval Matej Paulovič, no jeho zakončenie mierilo len do priestoru, kde stál Tomáš Tomek.

41:30

Domácim hokejistom presilová hra príliš nevychádza. Individuálne sa snažil presadiť Marek Tvrdoň, ale mieril len do betónov kanadského brankára v službách Nitry.

40:55

Peter Ordzovenský dobre vypichol prihrávku smerujúcu na Michala Šviháleka. Vďaka tomu mohol opäť poslať puk až k bráne Tomáša Tomeka.

40:22

Michal Švihálek prešiel do útočného pásma po ľavej strane. Jeho následná strela však bola nepresná, a tak sa mohli hostia oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Po štyridsiatich minútach zápasu môžu byť spokojnejší hokejisti spod Zobora. V závere druhej tretiny sa im totiž podarilo dostať sa tretíkrát do vedenia. Úspešným strelcom bol Henrich Ručkay, ktorý ťažil z dobrej práce Radoslava Macíka. Ďalšie väčšie šance sme nevideli, za zmienku stojí spomenúť len skvelý zákrok Tomáša Tomeka po strele Justina Kovacsa. Tretia tretina sa začne žilinskou presilovkou približne o 18:48 hod.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:42

V závere druhej tretiny dostane Žilina šancu na vyrovnanie. Justin Kovacs nešťastne zasiahol hokejkou tvár Juraja Juríka a dostáva menší trest.

39:14

Nitra dala gól!
Napokon sme sa dočkali gólu aj v druhej tretine. Radoslav Macík získal puk na pravej strane, prihrávkou do priestoru medzi kruhov našiel HENRICHA RUČKAYA a ten strelou švihom skóroval. Asistencia: Radoslav Macík.

38:35

Hostia sa teraz nasťahovali do útočného pásma, ale domáci obrancovia ich šikovne a veľmi umne vytláčali mimo palebných pozícii. O chvíľu sa začne posledná minúta druhej časti.

37:51

Marek Slovák sa teraz natlačil pred domáceho brankára. Skúsil to strelou medzikružia, ale napokon tesne minul. Stále hráme bez prerušenia, pričom tempo hry sa výrazne zvyšuje.

36:32

Hráme pomerne dlho bez prerušenia. Nathan Lawson teraz musel vyrážať pred seba puk, ktorý naňho vyslal center druhej útočnej formácie domácich Radim Hruška.

35:49

Na druhej strane to individuálne skúšal Radoslav Macík. Nakoniec zakončil svoju akciu bekhendom, ale puk do priestoru žilinskej brány nesmeroval.

35:27

Strelou spoza obrancu to znova skúšal Tomáš Klimenta. Tento raz však nedonútil brankára súpera zasahovať. Puk totiž smeroval len do zadného mantinelu.

34:45

Domáci hokejisti sa bez najmenších problémov ubránili presilovej hre súpera. Za zmienku stojí spomenúť len prudkú strelu Matúša Raisa, ktorá však bránu netrafila.

33:58

Od modrej čiary prudko vystrelil Matúš Rais. Brankár Tomáš Tomek toho veľa nevidel, no mal šťastie, že strela nitrianskeho obrancu bola zblokovaná pred ním.

33:28

Ani zverencom Antonína Stavjaňu nevychádza presilová hra podľa predstáv. Najskôr sa Žilinčania dvakrát oslobodili a následne agresívnym bránením vystavili súpera do ofsajdu.

32:45

Hostia budú hrať presilovú hru. Justin Kovacs sa snažil reagovať na prihrávku Mateja Pauloviča, no pri zakončení ho podrazil domáci brankár Tomáš Tomek. Namiesto neho si trest odsedí Filip Ondruš.

32:08

Žilina teraz preberá iniciatívu do svojich rúk. Po dobrej práci Petra Húževku sa dostal k strele Lukáš Kozák, ale od modrej čiary našiel len kanadského brankára Nathana Lawsona.

31:45

V útočnom pásme domáceho tímu bol puk dlho pritlačený k mantinelu. Rozhodcovia hru neprerušili, napokon sa k strele dostal Michal Švihálek, ale jeho zakončenie z medzikružia bolo zblokované.

30:36

Nathan Lawson predviedol výborný zákrok pravým betónom. Spoza obrancu vystrelil Tomáš Klimenta, ale svojim pokusom nedokázal strhnúť vedenie na žilinskú stranu.

30:10

Zápas sa nám pred pár sekundami prehupol do svojej druhej polovice. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože domáci hokejisti sa previnili postavením mimo hru.

29:28

Domáci mohli ísť do rýchleho brejku. Tomáš Mikuš sa snažil kolmou prihrávkou uvoľniť jedného zo svojich spoluhráčov, ale ten na jeho pas absolútne nereagoval.

28:53

Michal Krištof prihrávkou do ľavej strany uvoľnil obrancu Matúša Raisa. Ten z pomerne ťažkého uhlu prudko vystrelil, ale našiel len pozorného Tomáša Tomeka.

27:45

Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Po ďalšom zakázanom uvoľnení sa domáci dostali do útočného pásma, no ich kombinácia v ňom bola pomerne dosť chaotická.

27:22

Nitrania sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme, ale Tomáš Tomek nemusel vážnejšie zasahovať. Celú situáciu vyriešilo až vyhodenie puku Filipa Ondruša do stredného pásma.

26:40

Hostia sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak čiarový rozhodca Michal Orolin píska ofsajd. V strednom pásme sa však bude vhadzovať až po reklamnej prestávke.

25:34

Prvý útok Nitry sa nedokázal presadiť. Matej Paulovič svojou prihrávkou hľadal na pravej strane Justina Kovacsa, ale ich spolupráca nebola taká úspešná ako po 24 sekundách dnešného duelu.

24:53

Tomáš Pospíšil to skúšal strelou spoza obrancu. Nathan Lawson vyrazil puk pred seba a následne ho obranca Matúš Rais posiela na ďalšie zakázané uvoľnenie.

24:27

Teraz sme videli nepresnosť v rozohrávke hosťujúceho tímu. Po zakázanom uvoľnení sa tak bude vhadzovať v domácom útočnom pásme.

23:42

Hostia nedokázali využiť presilovú hru. Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade to dvakrát skúšal Judd Blackwater, no mám pocit, že v oboch prípadoch bola jeho strela zblokovaná.

23:00

Tomáš Tomek predviedol fantastický zákrok. Michal Krištof nezištnou prihrávkou našiel Justina Kovacsa. Na toho zívala prázdna brána, ale napokon jeho zakončenie smerovalo len do lapačky domáceho brankára.

22:08

Presilová hru už hrá mužstvo spod Zobora. Individuálne sa snažil presadiť Henrich Ručkay, ale jeho strela spoza obrancu mierila vedľa brány domáceho brankára Tomáša Tomeka.

21:22

Presilová hra domácich hokejistov sa končí. Žilinčania neuspeli v šanci, niečo sa evidentne nepáčilo Jurajovi Juríkovi a za nevyberavé reči smerom k rozhodcovi dostáva menší trest.

20:49

Nathan Lawson bez väčších problémov kryje strelecký pokus od modrej čiary. Puk chytá do lapačky, a tak sa o chvíľu bude vhadzovať po ľavej ruke nitrianskeho brankára.

20:32

Domácim prvá polovica presilovej hry nevychádza podľa predstáv. Už dvakrát sa hostia dokázali oslobodiť a poslať puk až za chrbát brankára Tomáša Tomeka.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Pod Dubňom sme sledovali veľmi zaujímavú prvú tretinu. Hneď v jej úvode sa dostali hostia do vedenia po góle Justina Kovacsa, ale Žilinčania onedlho dokázali vyrovnať presilovkovým gólom Mareka Tvrdoňa. Corgoni v šiestej minúte opäť strhli vedenie na svoju stranu zásluhou Michala Krištofa, no 47 sekúnd pred sirénou uzavrel gólový účet prvej tretiny Filip Onduš. Do tej druhej vstúpia domáci v početnej prevahe, keď na lavici hanby bude sedieť Mitch Versteeg. Pokračovať budeme približne o 17:55 hod.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:48

Domáci hokejisti budú hrať v samotnom závere prvého dejstva presilovú hru. Václav Stupka sa snažil doraziť svoju strelu po zákroku Nathana Lawsona, no v poslednej chvíli mu to sekaním prekazil Mitch Versteeg.

19:17

Žilina dala gól!
Domácim hokejistom sa v záverečnej minúte prvej tretiny podarilo vyrovnať. Rastislav Konečný posunul do brejku FILIPA ONDRUŠA. Ten v situácii dvoch proti jednému zobral zodpovednosť na seba strelou švihom prekonal Nathana Lawsona. Asistencie: Rastislav Konečný a Janis Andersons.

18:43

Matej Paulovič prešiel modrou čiarou a následne prudko vystrelil na domácu bránu. Tomáš Tomek puk ideálne videl a bez väčších problémov ho vytesnil svojou vyrážačkou.

18:15

Nathan Lawson teraz musel riešiť nepríjemný závar pred svojou bránou. Od modrej čiary vystrelil Janis Andersons, následne dorážal Radim Hruška, ale nepodarilo sa mu vyrovnať skóre zápasu.

17:39

Marek Tvrdoň je dnes pri streleckej chuti. Okrem gólového momentu dvakrát dokázal ohroziť brankára Nathana Lawsona. Teraz mieril len do jeho hrude.

16:45

Teraz bojovalo viac-menej v strednom pásme. Na tvrdé súboje pri mantineli rozhodcovia nereagovali, a tak pokračujeme v plnom počte hráčov na oboch stranách.

16:18

Peknou individuálnou akciou sa predviedol domáci obranca Michal Roman. Prehodil si puk na forhend, na os ihriska, ale strelou po ľade minul priestor nitrianskej brány.

15:05

Na druhej strane predviedol individuálnu akciu Jakub Ručkay. Tomáš Tomek jeho strelu len vyrazil a následne mal šťastie, že Radoslav Macík nezvládol svoj pokus o dorážku.

14:27

Václav Stupka sa dostal cez nitrianskeho obrancu k strele z ľavej strany. Kanadský brankár Nathan Lawson bol pozorný a puk vyrazil mimo nebezpečný priestor.

13:50

Od modrej čiary vystrelil Peter Mikuš, ale trafil len zadný mantinel za Nathanom Lawsonom. Puk bol natoľko rýchly, že sa následne odrazil mimo ľadovej plochy.

13:22

Jamie Milam využil žilinské striedanie, nakorčuľoval si do útočného pásma a prudkou strelou od pravého mantinelu preveril pozornosť Tomáša Tomeka.

12:43

Nitrania veľmi dobre napádali rozohrávku súpera a nepustili Žilinčanov z vlastnej polovice ľadovej plochy. Napokon musel zasahovať Tomáš Tomek po viac-menej propagačnej strele Miroslava Pupáka.

11:55

Michal Krištof hľadal na modrej čiare nabiehajúceho Matúša Raisa. Ten to ale už nestihol, a tak sa píska ofsajd. Jeho následné zakončenie bolo zbytočné, za čo sa prišiel Tomášovi Tomekovi ospravedlniť.

11:17

K strele spoza žilinského obrancu sa dostal Judd Blackwater. Jeho zakončenie švihom ale dokázal Tomáš Tomek zlikvidovať istým zákrokom.

10:38

Puk bol v obrannom pásme Nitry pritlačený k mantinelu, a tak rozhodcovia prerušili hru. Samozrejme, hráčov vykazujú do stredného pásma.

10:14

Domáci brankár musel opäť zasahovať. Od pravého mantinelu tvrdo vystrelil Jakub Ručkay a veľa nechýbalo tomu, aby sa k dorážke z tesnej blízkosti dostal jeho brat Henrich.

09:41

Martin Mazanec si teraz nerozumel v rozohrávke so svojimi spoluhráčmi. Pramení z toho zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať po ľavej ruke Tomáša Tomeka.

08:35

Po peknej kombinácii druhého nitrianskeho útoku sa dostal do zakončenia Marek Slovák. Jeho strela z medzikružia bola zblokovaná, no napriek tomu musel Tomáš Tomek prevetrať svoje betóny.

08:06

Tomáš Tomek si na konto pripisuje jeden z prvých úspešných zákrokov. Strelou od ľavého mantinelu ho preveril, ak sa nemýlim Matej Paulovič, ktorý je najlepším strelcom súťaže.

07:32

Domáci fanúšikovia si teraz pýtali menší trest pre jedného z hráčov hostí. Patrik Rogoň bol totiž poslaný na ľad v blízkosti útočnej modrej čiary. Hlavní rozhodcovia ale zostávajú pokojní.

06:42

Justin Kovacs posunul puk na modrú čiaru. Od nej vystrelil Martin Rýgl, k teču sa dostal Michal Krištof, ale na jeho smolu puk usmernil tesne vedľa ľavej žrde brány Tomáša Tomeka.

06:15

V Žiline máme za sebou prvú reklamnú prestávke. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože puk skončil na hráčskej lavici, ktorej šéfuje Antonín Stavjaňa.

05:42

Hostia teraz chybovali v rozohrávke a mali šťastie, že toho súper nedokázal využiť. Z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie prudko vystrelil Marek Tvrdoň, no z dobrej palebnej pozície minul bránu.

05:18

Nitra dala gól!
Gólové hody pod Dubňom pokračujú ďalej. MICHAL KRIŠTOF sa pustil do súboja so štyrmi hráčmi súpera. Napriek značnej presile ho Žilinčania nezastavili a najproduktívnejší hráč súťaže strelou švihom posúva hostí späť do vedenia. Bez asistencie.

04:19

Po nepresnosti v rozohrávke útočníkov Nitry končí puk v moci Tomáša Tomeka. Ten napokon nestihol rozohrať, a tak bude nasledovať vhadzovanie v obrannom pásme zverencov českého trénera Petra Rosola.

03:43

Žilina dala gól!
Domáci hokejisti pomerne rýchlo odpovedajú na vedúci gól súpera. V presilovej hre dostal veľa priestoru za bránou MAREK TVRDOŇ, natlačil sa pred gólmana Nathana Lawsona a prekonal ho strelou po ľade. Asistencia: Juraj Jurík.

03:09

Výhodu prvej presilovej hry dostávajú hokejisti Žiliny. Na dve minúty odchádza na trestnú lavicu Matúš Rais. Obranca hostí sa voči pravidlám previnil podrazením.

02:27

Individuálne sa teraz snažil presadiť Michal Krištof. Najproduktívnejší hráč súťaže ale prehral súboj s gravitáciou, čo okamžite využil jeden zo žilinských obrancov.

01:38

Daniel Rzavský sa teraz snažil natlačiť pred Tomáša Tomeka. Postupoval naňho od pravého mantinelu, ale napokon puk za jeho chrbát nedostal.

00:49

Domáci si rozhodne takto nepredstavovali vstup do dnešného zápasu. Po inkasovanom góle sa snažili dostať do útočného pásma, ale ich aktivita stroskotala už v strednej tretine.

00:24

Nitra dala gól!
Hostia vstupujú do zápasu tým najlepším možným spôsobom. Matúš Rais zachytil puk v útočnom pásme. Následne ho dostal na hokejku Matej Paulovič, pred bránou našiel osamoteného JUSTINA KOVACSA, ktorý skóruje z tesnej blízkosti. Asistencia: Matej Paulovič.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodné zostavy:

MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Mich. Roman – Pospíšil, Holovič, Stupka – J. Jurík, Hruška, M. Tvrdoň – Klimenta, Húževka, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Konečný.

HK Nitra: Lawson (Laco) – Rais, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Pupák, Versteeg, Korím – Paulovič, Krištof, Kovacs – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Rzavský.

Rozhodcovia: Peter Lokšík, Vladimír Fridrich – Michal Orolin, Miroslav Kollár.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Spoločne sa pozrieme do Žiliny, kde zverenci Petra Rosola privítajú na svojom ľade HK Nitra.

MSHK ŽILINA

Hokejisti Žiliny v poslednom období rozhodne nemajú na ružiach ustlané. V novom roku prehrali päť zo šiestich zápasov a vyzerá to tak, že sa im nepodarí splniť ultimátum vedenia klubu. V nasledujúcich troch dueloch potrebujú získať poltucet bodov, no čakajú ich stretnutia s Nitrou, Trenčínom a Košicami. Vlci sú momentálne na siedmej priečke s náskokom desiatich bodov pred Liptovským Mikulášom. Minulý týždeň skončil v tíme Félix Antoine Poulin a na hosťovanie do prvoligových Michaloviec boli poslaní Emil Švec a Jakub Meliško. Žilinčanom na pohode rozhodne nepridal ani tvrdý trest pre Lukáša Handlovského. Disciplinárka SZĽH najproduktívnejšiemu hráčovi spod Dubňa udelila 12-zápasový dištanc po zákroku na Mareka Urama z dňa 12. januára 2018. Nitra patrí medzi obľúbených súperov Žiliny. Vlci ju počas sezóny zdolali v troch zo štyroch zápasov a v polovici septembra jej uštedrili zahanbujúci debakel 10:4.

HK NITRA

Hokejisti Nitry majú úplne iné starosti než ich dnešný súper. Z predošlých siedmich zápasov vyhrali až šesť, vďaka čomu sa výrazne priblížili čelu tabuľky. Momentálne sú zverenci Antonína Stavjaňu na piatom mieste, ale na druhý Zvolen strácajú len dva body. Bryndziarov zdolali v piatok 2:1, keď otočili zápas v záverečnej tretine. O obrat sa postarali obrancovia, keď najskôr vyrovnal Jamie Milam a následne rozhodol zápas presnou strelou švihom Martin Rýgl. Corgoni disponujú druhou najlepšou ofenzívou v súťaži a vonku vyhrali 12 z 19 zápasov. Dnešný zápas môže byť gólovo bohatý aj kvôli tomu, že oba tímy patria k najlepším vo využívaní presilových hier. Najproduktívnejším hráčom ligy je Michal Krištof a tabuľku strelcov naďalej vedie ďalší člen olympijskej nominácie – Matej Paulovič. Hostia dnes nenastúpia v najsilnejšej možnej zostave. Mimo hru je zranený Tomáš Mikúš, Branislav Mezei, Tibor Kutálek a tiež Matt Cope.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

MsHK Žilina – HK Nitra

2:3

konec (2:2, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Tvrdoň (Jurík), 20. Ondruš (Konečný, Andersons) – 1. Kovacs (Paulovič), 6. Krištof, 40. Ručkay (Macík)

MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Mich. Roman – Pospíšil, Holovič, Stupka – J. Jurík, Hruška, M. Tvrdoň – Klimenta, Húževka, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Konečný.

HK Nitra: Lawson (Laco) – Rais, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Pupák, Versteeg, Korím – Paulovič, Krištof, Kovacs – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Rzavský.

Rozhodčí: Peter Lokšík, Vladimír Fridrich – Michal Orolin, Miroslav Kollár

Průběh zápasu
1. třetina
00:24 NIT 0:1 Kovacs (Paulovič)
03:09 NIT 2 Rais, podražení
03:43 ZIL 1:1 Tvrdoň (Jurík)
05:18 NIT 1:2 Krištof
19:17 ZIL 2:2 Ondruš (Konečný, Andersons)
19:48 NIT 2 Versteeg, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
21:22 ZIL 2 Jurík, nesportovní chování
32:45 ZIL 2 Tomek, podražení
39:14 NIT 2:3 Ručkay (Macík)
39:42 NIT 2 Kovacs, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
54:49 NIT 2 Ručkay, hákování
Konec