Menu

Hokej

NHL

Colorado Avalanche – Montreal Canadiens

4:0

konec (2:0, 1:0, 1:0)

08.02.2017, 03:00 • Pepsi Center, Denver • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 4.0 3.84 1.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

Mikko Rantanen (COL) (3 + 0)
Mark Barberio (COL) (0 + 2)
Calvin Pickard (COL) (27 zásahů) (05:39:35)
Československá stopa v utkání

Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 14:36)
Střely na branku v zápase

Colorado Avalanche:26

Montreal Canadiens: 27
Je konec zápasu, ve kterém měl mít podle papírových předpokladů navrch Montreal, ale nakonec se hosté téměř k ničemu nedostali. V první třetině ještě byli herně o něco lepší a prověřili několikrát pozornost Pickarda. Ale následně dirigovali duel už jen Laviny. Dočkaly se celkem čtyřech vstřelených branek, navíc pro svého gólmana udržely čisté konto. Canadiens mohou z Denveru odjíždět zklamaní, protože si šance tvořili, jenže obrana Avalanche dnes byla skvěle připravena. Domácí si za dobrý výkon dva body do tabulky určitě zaslouží. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.

Konec zápasu.

59:44

Ještě je tu jedno vyloučení. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává domácí bek Francois Beauchemin.

59:38

Vypadá to, že Colorado Avalanche budou dalším týmem, který dnes nedostane branku.

59:06

Poslední minuta mače je na světě. Už je jasné, že Colorado tento duel vyhraje, teď už jen visí ve vzduchu otázka, zda si Calvin Pickard připíše čisté konto.

58:45

Iginlovo zakončení si Price našel betonem. A to i přesto, že před ním stínila hned trojice hokejistů, dokonce i jeho spoluhráči.

58:08

Jednoduché nahození Avalanche o zadní mantinel a už domácí posílají do hry čerstvé síly. Zároveň běží poslední dvě minuty tohoto utkání.

57:44

Sám na branku se hnal Matt Duchene, avšak zastavilo jej postavení mimo hru, nemohl do útočného pásma a rozhodčí si toho moc dobře všimli.

57:25

Jemelin měl na hokejce gól Canadiens, ale čisté konto Pickardovi nesebral, puk mu sjel z hole kousek před brankovištěm.

56:55

Znovu kvalitní práce obránců Avalanche, navíc jim na modré čáře dobře pomohli útočníci, takže Calvin Pickard nemusel řešit žádné trable.

56:10

Jde vidět, že už se zápas spíše dohrává. Ani jedna strana barikády se za každou cenu nikam netlačí, i když by se určitě otevřená okénka našla.

55:35

Duchenův pokus gólman hostů viděl, takže jej vůbec neměl problém vyrazit do levého rohu.

55:03

Comeau a jeho dobrá obranná práce, pak se dokonce vrhl směrem k Priceovi. Ale další střela na branku z toho pro Colorado prozatím nebude.

54:36

Rantanen si hledal místo ve středním pásmu, ale když už měl dost prostoru, zablokoval přihrávku na něj jeden ze soupeřů.

54:14

Pokračovat budeme hned poté, co skončí komerční pauza.

53:57

Další vyhození přes všechny čáry a následně přerušená hra. To už jsou domácí kompletní a jsou zase o něco blíže vítězství v základní hrací době.

53:03

Už jsou domácí ve čtyřech a hosté v pěti, Montreal tedy nyní hraje klasickou početní výhodu. Přišel ovšem o výhodu útočného pásma.

52:51

Matt Nieto byl nepříjemně zasažen kotoučem při obranné práci. Snad nepůjde o nic vážného a bude moci normálně pokračovat v zápase.

52:42

Habs už soupeře zavřeli před jeho brankou, ale nedostávají se do střeleckých šancí.

52:16

Hned na úvod oslabení Colorado vyhazuje a ukazuje, že dnes při menším počtu hráčů na ledě umí hrát.

52:07

Ťutin musí dnes podruhé na trestnou lavici, takže přesilovku si zahrají Montreal Canadiens. Na otočení výsledku už je asi pozdě, hosté se mohou aspoň pokusit zmírnit ztrátu.

51:25

Tentokrát hra přerušena na druhé straně hrací plochy. Calvin Pickard je asi rád, že si po delší časové odmlce mohou sáhnout na kotouč. Když už nic, aspoň jej ukryl pod lapačku.

51:04

Duchene trefil tyčku branky Careyho Price, hra ve čtyřech zatím očividně více svědčí Coloradu.

50:53

Oba borci dostanou tresty za hrubost, Landeskog i Pacioretty si tedy posedí dvě minuty za katrem za předchozí strkanici.

50:53

Pustili se do sebe kapitáni obou týmů, Pacioretty i Landeskog, ale uštědřili si jen pár šťouchanců, pak je od sebe rozhodčí odtáhli a byl klid. Pokračovat budeme po komerční pauze.

50:23

Zakázané uvolnění Montreal Canadiens, hostům ve třetí periodě vůbec nic nefunguje a jde vidět, že se dnes proti Coloradu trápí.

50:08

Je tu posledních deset minut třetí části a jak se zdá, pravděpodobně také celého utkání.

49:28

Je jasné, že Avalanche už nikam nemusejí spěchat. Proto si také hlídají především střední pásmo a čekají na to, až jejich sok z Východní konference udělá nějakou chybičku.

49:05

Až teď má Price puk pod rukavicí, může být rád, protože puk z hokejky Ťutina málem zaplul k levé tyčce a mohlo to být už 5:0.

48:36

Dvojice domácích borců se natahovala před Pricem po kotouči, ale nakonec nemusel gólman hostů zasahovat. Je kolem něj nicméně stále dost rušno.

48:22

Je tu první komerční přestávka třetí třetiny, za pár okamžiků budeme pokračovat.

48:10

Shea Weber zkusil založit útočnou akci Canadiens, jenže do cesty se mu postavila hned dvojice hráčů Avalanche. Také při hře do obrany jsou dnes domácí poctiví.

47:30

Poslední vteřinky z Plekancova trestu, za chvíli bude kladenský odchovanec zpátky na ledové ploše. Jeho týmu už ale ne zvrácení výsledku moc času nezbývá.

47:06

Hosté se po delší době osvobozují a mohou poslat na led čerstvé síly, ale Colorado je zase velmi rychle zpátky před brankou Habs.

46:55

Nahození z dálky má Price v náruči. Bude se opět vhazovat před montrealskou klecí.

46:15

Navíc ještě pokračuje přesilová hra Colorada pět na čtyři, takže domácí fanoušci mají naději, že by mohli brzy vidět ještě jeden gól.

46:01

46:01 Mikko RANTANEN - 4:0

46:01

Colorado právě vstřelilo branku!
Přesilovku pět na tři Colorado Avalanche dokázali velmi rychle využít, trvalo to jen pár vteřinek. A co víc, mladík MIKKO RANTANEN si připisuje první hattrick v National Hockey League. Dostal krásnou přihrávku na pravou stranu, odkud z první a hlavně z ostrého úhlu propálil Careyho Price. Brankář Montrealu neměl šanci, krásně mířená střela do horní poloviny klece. Teď už to budou mít Canadiens s doháněním výsledku hodně těžké, Colorado je dnes na vlně pohody a pokračuje nadále úspěšným hokejem. Jedná se o branku z přesilovky. Asistence: Nathan MacKinnon, Mark Barberio.

45:41

Jsou tu velké problémy pro Montreal. Tomáš Plekanec přesekl Iginlovi hokejku a český útočník dostává dvě minuty za sekání, tady nebylo o čem diskutovat. Uvidíme, jak s touto šancí Avalanche naloží.

45:22

Už druhé vyhození Montreal Canadiens v tomto oslabení, tentokrát puk skončil mimo hrací plochu. Ale někdo jej tečoval, takže z toho nebudou dvě trestné minuty.

44:48

Ani domácí ale nezačínají početní výhodu zrovna nejlépe. Jen chvíli se drželi v útočném pásmu, brzy o něj zase přišli.

44:22

Gabriel Landeskog neproměnil šanci v samostatném úniku, ale jeho soupeř dostane dvě minuty za hákování, takže si Colorado zahraje první přesilovku v zápase. Za katr musí odejít Nikita Nestěrov.

43:47

Pacioretty sice prověřil Calvina Pickarda, ale jen snadnou střelou, se kterou gólman týmu z Denveru nemohl mít moc velké problémy.

43:30

Barberio se postaral o to, aby ani nyní hosté nemohli jít do šance. Za brankou s klidem povodil puk, načež jej vyslal spoluhráčům dopředu.

42:48

Canadiens jsou na startu třetího dějství pasivní. Když už se dostanou na puk, pouze jej nahazují směr Pickard, ale jinak si možnosti netvoří.

42:18

Martinsen málem zaskočil obranu Montrealu. Na levém kruhu získal puk a už se pomalu vytáčel do šance, když se mu nepovedlo zakončení z otočky.

42:00

Hned vzápětí je odpískáno zakázané uvolnění Montrealu, i když hodně těsné. Hra se každopádně vrací před hostující zařízení.

41:51

Carey Price má puk v lapačce, od modré čáry jej zkusil prověřit Nikita Zadorov. Gólman Montrealu toho ale asi dost viděl.

41:25

Paciorettyho střela byla docela tvrdá, ale Pickard si ji v pohodě našel na brankovišti.

41:02

Landeskog se zkusil rozjet do útočného pásma a překvapit obranu Canadiens, ale na modré čáře mu sjel puk z hokejky, takže bylo brzy po šanci.

40:22

Pickard raději podrží puk, i když nahození Tomáše Plekance nebylo příliš nebezpečné.

40:10

První buly třetí části zvládlo lépe Colorado, zároveň už domácí hrají v plném počtu.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po dvou třetinách

Colorado Avalanche: 18

Montreal Canadiens: 20
Colorado Avalanche si ponesou do třetí třetiny náskok o tři branky. Nutno dodat, že naprosto zaslouženě. V prostřední části Montreal přehrávali a především skvěle zvládali oslabení. I to je důvod, proč poslední tým NHL zatím s Canadiens neinkasoval. Uvidíme, zda se hostům podaří v poslední periodě s výsledkem něco udělat.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:35

Oslabení dnes domácím funguje ne výbornou. Montreal vůbec k ničemu nepouštějí. Nyní to byl kapitán Gabriel Landeskog, kdo poslal puk až za klec Price.

39:02

A další vyhození Colorada. To už běží poslední minuta druhého dějství a zatím se zdá, že si domácí ponesou do kabiny náskok o tři branky.

38:30

Vyhození přes všechny čáry, Montreal musí opět hledat cestu zpátky do pásma, ani tato přesilovka zatím není vůbec podle hostujících představ.

38:02

Ale Avalanche budou znovu hrát v oslabení. Do boxu totiž odjíždí obránce Colorada Nikita Zadorov, jenž se provinil podražením a bude doufat, že jeho spoluhráči nedostanou gól.

37:30

Rantanen si říkal o hattrick, ale puk k němu před brankoviště těsně nedoskotačil. Není ale pochyb o tom, kdo je ve druhé třetině herně a vlastně i výsledkově lepší.

37:06

Montreal ve středním pásmu hlídá puk na hokejkách, ale pokud chce s výsledkem něco udělat, bude muset začít riskovat výpadu dopředu.

36:40

Vhazování proběhne ve středním pásmu.

36:28

Montreal se vrhl co nejrychleji dopředu, ale u zadního mantinelu opět prohrál souboj o kotouč. Následně Tomáš Plekanec v postavení mimo hru.

36:12

Puk je sražený někde mimo hrací plochu. Ještě jedna komerční pauza, pak budeme pokračovat ve zbytku prostředního dějství.

36:00

Zakázané uvolnění Montrealu, hra se vrací před Careyho Price.

35:48

Martinsen je zpátky na ledové ploše, také druhé oslabení v zápase Colorado zvládlo bez inkasování.

35:15

Teď už sice střela od jednoho z beků Canadiens přišla, jenže úplně mimo branku. Navíc nebyl ani nikdo připravený dorážet kotouč za Pickardova záda.

34:52

Polovina přesilovky hostů už je pryč a Montreal ještě nestačil lépe vystřelit na branku.

33:38

Je tu ale vyloučení na straně Colorada. Montreal si zahraje druhou přesilovku v zápase, jelikož Andreas Martinsen musí jít odpykat dvě minuty za hákování.

33:10

33:10 Mikko RANTANEN - 3:0

33:10

Colorado právě vstřelilo branku!
Montreal tak dlouho strádal, až se mu to znovu nevyplatilo a potřetí v zápase inkasuje. Colorado je ve druhé části o něco lepším týmem a teď si vysloužilo trefu na rozdíl tří gólů. Barberio kousek za modrou čárou v útočném pásmu nabral puk na hokejku a vystřelil. Před zraky Careyho Price stál na teč připravený MIKKO RANTANEN, který poslal touš do branky. Jedná se o druhý Rantanenův zásah v utkání a domácí už jsou hodně napřed před svým sokem z Východní konference. Asistence: Mark Barberio, Gabriel Landeskog.

33:00

Montreal opět posílá puk na icing a je vidět, že není v takové situaci, v jaké by si přál být.

32:25

Naopak je tu opět domácí ofenzíva, konkrétně z pravé strany mířil Comeau. Ale mířil hodně špatně, nedokázal vůbec trefit zařízení.

31:50

Galchenyuk nenašel cestu do šance, zastavila jej dvojice bránících hokejistů Colorada. Montreal ve druhé části až na výjimky nemá moc velkých možností.

31:15

Ještě jsme ve druhé třetině neviděli ani jedno vyloučení, oba týmy hrají disciplinovaně. Puk se nyní nachází ve středním pásmu v moci Avalanche.

30:51

Pro změnu zakázané uvolnění v podání domácího týmu. Vhazovat se bude po levé ruce Calvina Pickarda.

30:02

Duchene se pokusil o překvapení v podobě otočky kolem pravé tyčky. A málem se mu to povedlo, kdyby ovšem Price nenechal přilepený beton na správném místě.

29:46

Montreal Canadiens se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění.

29:38

Price nemusí sice zasahovat, ale stále je kolem jeho zařízení pořádně živo.

29:10

Comeau už na nic nečekal a pálil z prostoru kolem modré čáry. Jenže jeho střela se neujala, potřebovala ještě, aby ji někdo tečoval.

28:20

MacKinnon spěchal rychle do obranné pozice, aby vypomohl bekům při řešení problémů. A mladý útočník Lavin to zvládl velmi dobře.

27:55

Montreal a konkrétně Radulov v útočném pásmu, ale na dlouho, hned se na druhou stranu vydal domácí kapitán Gabriel Landeskog.

27:28

Je tu první komerční přestávka druhé třetiny, ještě předtím zásah domácího brankáře. Za chvíli budeme pokračovat.

26:48

Už se hraje docela dlouho bez přerušení, Colorado stále uplatňuje stejně účinný hokej. Montreal sice má střelecké pokusy, jenže domácí drží Pickard.

26:05

Pickard si zahrál s kotoučem za svou klecí, ale hned zase musel zpátky do brankoviště, protože to kolem něj zavánělo příliš velkým nebezpečím.

25:45

Wiercoch s klidem zapracoval s pukem, aby pak Nathan MacKinnon ujel skoro sám do šance. Carey Price musel Montreal znovu zachraňovat.

25:07

Canadiens také nyní zatlačeni za svým zařízením, ale ke střele soupeře nepustili.

24:24

Opět nebezpečná situace před Pricem, některý z útočníku Avalanche dorážel na brankovišti a jen s pořádnou porcí smůly nedokázal skórovat.

23:50

Grigorenko dostával k pravému mantinelu nabídku od Duchena, jenže už byl v hodně špatném střeleckém úhlu na to, aby se mohl prosadit.

23:34

Znovu práce domácího gólmana, Pickard za svůj podařený zákrok sklízí potlesk.

23:25

Střela Markova bez přípravy z pravého kruhu už vypadala mnohem více nebezpečně. Kdyby Markov trefil klec, Pickard to k tyčce pravděpodobně nestihne.

22:50

Hosté se snaží odpovědět taktéž aktivním hokejem, ale zatím se jim to moc nedaří. Když už se odhodlají ke střele, většinou míří puk pouze k zadnímu mantinelu.

22:20

Pickard má první vážnější práci ve druhé třetině, ale zatím pouze jednu, vyrážel střelu obránce Montrealu z dálky.

21:52

Carey Price a jeho moc důležitý zákrok! Nathan MacKinnon si hned po buly v útočném pásmu vybruslil do šance a na brankovišti mu chyběl jen kousíček, aby poslal touš do sítě. Gólman Habs jej zastavil lapačkou.

21:39

Zakázané uvolnění Montreal Canadiens, hra se za chvíli vrátí před jejich branku.

21:18

Domácí pokračují aktivním hokejem také na začátku druhé třetiny. Vypadalo to na další velkou šanci Lavin, ale s trochou štěstí se Canadiens osvobodili.

20:40

Duchenova střela ovšem málem gólmana Canadiens překvapila. Útočník Colorada se zjevil před brankovištěm, jen těsně minul zakončením horní tyčku.

20:35

Goloubef a jeho dobrá práce na modré čáře, následně dostal do šance spoluhráče Barberia. Carey Price si ale pohlídal po jeho střele místo u pravé tyčky.

20:10

Úvodní buly druhé třetiny zvládli lépe hosté. Ti sice nahodili puk za branku Avalanche, ale nedokázali jej pro sebe získat zpátky.

20:01

Začala druhá třetina.
Nebude to dlouho trvat a vypukne druhá třetina utkání. Domácí si do ní ponesou slušný náskok 2:0. Dokážou jej udržet?
Střely na branku v první třetině

Colorado Avalanche: 7

Montreal Canadiens: 12
Více už se toho v první třetině nestane. Viděli jsme poměrně překvapivý začátek střetnutí, Colorado Avalanche během pár okamžiků dalo dva góly a zatím drží náskok nad favoritem tohoto zápasu. Bude se mu dařit i v prostředním dějství?

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:33

Ještě MacKinnon hledal někoho před brankovištěm, jenže všichni měli zrovna zablokovanou hokejku.

19:03

Běží poslední minuta první třetiny a Colorado se ještě tlačí do možnosti. Opět střílel Rantanen, avšak tentokráte se mu vůbec nepodařilo trefit branku.

18:34

Radulov a Petry zkusili přejít modrou čáru, ale sotva se za ni dostali, už o puk přišli a obranný pár Avalanche odvedl moc dobrou práci.

18:02

Hra je v posledních několika minutách klidnější a nevypadá to, že bychom se měli v první třetině dočkat další branky. Colorado může být s aktuálním výsledkem spokojeno.

17:30

Pickard nechtěl riskovat. I když kolem něj bylo příliš nebezpečno, raději puk přidržel a přerušil hru. Vhazovat se tedy bude u klece Avalanche.

16:50

Nieto si dělal prostor ve středním pásmu, ale sám jít kupředu nemohl, musel nahrávat, jelikož kolem sebe měl hned dva protihráče.

16:20

Price vyjel za branku, aby tam pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Zvládl to dobře, obránci Habs mohli hned zkusit vyrazit kupředu.

15:45

Mikko Rantanen odvádí v první třetině moc dobrou práci. Získal krásnou individuální akcí útočné pásmo pro Colorado, a dokonce ještě zakončoval.

15:18

Pickard byl nucen tasit beton, když se proti němu z dálky napřáhl bek Montrealu. Zvládl to ale dobře, na střelu měl dost času se připravit.

15:04

Zakázané uvolnění Avalanche, až moc uspěchali svou rozehrávku.

14:55

Následuje komerční pauza, za chvíli se bude pokračovat.

14:55

Znovu práce hostujícího gólmana, prověřil jej střelec druhé branky utkání Martinsen z levého kruhu. Celkem snadný zákrok, ale pro Habs důležitý.

13:52

Po delší době také možnost Colorada, Flynn nahodil do náruče Careyho Price, ten raději přerušil hru a podržel puk.

13:25

Desharnais přebral nahrávku v útočné třetině od spoluhráče a zkoušel zakončit, jenže v rozhodujícím okamžiku netrefil branku moc dobře.

12:53

Montreal už je o něco živější než před pár minutami a očividně jej pálí špatný výsledek na ledě posledního týmu NHL. Colorado si ale v pohodě hlídá obranné pásmo a zatím nedělá chyby.

12:25

Colorado Avalanche jsou kompletní, úvodní oslabení zápasu zvládli celkem bez trablů, už se znovu mohou soustředit na hru směrem kupředu.

12:08

Už jen poslední vteřinky a Ťutin bude zpátky na ledě.

11:35

Až nyní se Montreal stabilněji usazuje v útočném pásmu, ale jen na chvíli. Pickard musel vyrážet nebezpečnou šanci pravým betonem-

11:00

Radulov pouze nahodil kotouč do pravého rohu, kde nečekal nikdo z jeho spoluhráčů. První přesilová hra Canadiens nevypadá příliš přesvědčivě.

10:28

Colorado se zatím v pohodě brání, už po několika vteřinách domácí obránci pohotově vyhazují přes všechny čáry.

10:08

Máme tu první vyloučení. Přesilovou hru si zahrají Montreal Canadiens, jelikož Fedor Ťutin inkasuje od rozhodčího dvě minuty za hákování. Uvidíme, zda se hosté dokážou díky této šanci dostat zpátky do zápasu.

09:40

Hra přerušena u branky Avalanche, tam za pár okamžiků proběhne další buly.

09:24

Tomáš Plekanec znovu aktivní, mířil za klec Pickarda pro puk. Ale jako první u něj byl brankář domácích, stihl jej v klidu rozehrát.

09:04

Sotva se rozehrál puk, už rozhodčí znovu přerušuje, nejspíš pro nějaký technický přestupek.

08:40

Je vidět, že Montreal má s tempem Avalanche problém. Například Jarome Iginla teď vyhrál hned dva klíčové souboje u mantinelu a mohla z toho být pro domácí slibná možnost.

08:05

Söderberg se snažil získat pásmo pro domácí a nakonec se mu to také povedlo. Už se ovšem Laviny nedostaly ke střele, v tuto chvíli je svazuje nepřesnost.

07:46

Je tu první komerční přestávka, za pár okamžiků budeme pokračovat.

07:25

Duchene dělal co mohl, aby se mohl vrhnout s Rantanenem do další útočné akce, ale tentokrát to mančaftu z Centrální divize nevyšlo ideálně.

06:40

Tomáš Plekanec a jeho souboj o kotouč u pravého mantinelu v útočném pásmu. Podařilo se mu podržet touš na holi, ale zanedlouho Avalanche už vyhazují.

05:48

Alexander Radulov zkoušel získat co nejsnadněji pro svůj celek útočné pásmo. V klíčovém okamžiku mu sjel kotouč z hokejky a bylo po šanci Canadiens.

05:13

Petryho rána od modré čáry také branku domácích netrefila, Calvin Pickard v prvních pěti minutách utkání příliš práce nemá.

04:48

Shea Weber měl spoustu starostí s dvěma aktivními útočníky Colorada. Nakonec vše zvládl, ale s velkými obtížemi.

04:22

Byron chtěl překvapit Pickarda střelou z první, jenže netrefil puk ideálně tak, jak by si představoval. Rozezvučel pouze zadní mantinel.

03:45

Stále jsou aktivnější muži v domácích dresech, teď si ale hlídají kotouč za brankou, aby mohli vystřídat.

02:25

02:25 Andreas MARTINSEN - 2:0

02:25

Colorado právě vstřelilo branku!
Prognózy jdou všechny stranou! Laviny se toho v první třetině vrhly opravdu po hlavě a zatím se jim to vyplácí. Ještě neutekly ani tři minuty základní hrací doby a domácí vedou rozdílem dvou vstřelených branek. O tu druhou se postaral ANDREAS MARTINSEN, jenž prchl obraně Montreal Canadiens po levém mantinelu a luxusní střelou do prostoru mezi betony překonal Careyho Price. Těžko říct, jestli gólman Habs mohl ještě stihnout reagovat. Asistence: Francois Beauchemin, Calvin Pickard.

02:09

Hrar přerušena, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.

01:48

Colorado je nadále aktivní a Price si musí dávat pozor. Wiercioch zpracoval puk na modré čáře a posílal jej směrem na branku, těsně minul.

00:30

00:30 Mikko RANTANEN - 1:0

00:30

Colorado právě vstřelilo branku!
Tak to je tedy pořádně rychlý začátek, kdo by to čekal! Avalanche vyrazili vůbec poprvé v utkání na branku, vůbec se soupeře nezalekli. MIKKO RANTANEN byl sice ještě daleko od zařízení Montrealu, avšak na nic nečekal, zpracoval si kotouč na hokejce a hned jej vyslal směrem zařízení Careyho Price. Ten už na rychlé zakončení nestačil reagovat a přesně po půl minutě základní hrací doby poprvé inkasuje. Tak uvidíme, jak budou hosté reagovat, okamžitě od prvních vteřin se nám střetnutí vyvíjí velmi zajímavě. Asistence: Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog.

00:08

Jako první na buly uspěli hokejisté Montrealu.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
Úvodní sestavy:

Colorado Avalanche: Pickard (S. Martin) – Beauchemin, Zadorov, Barberio, Goloubef, Wiercioch, Gelinas – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Grigorenko, Duchene, Nieto – Comeau, J. Mitchell, Iginla – Martinsen, Söderberg, Colborne.

Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Jemelin, S. Weber, Markov, Nestěrov, Beaulieu, Petry – Pacioretty, Danault, Radulov – Lehkonen, Galchenyuk, Byron – Andrighetto, Plekanec, A. Shaw – T. Mitchell, Desharnais, Flynn.

Rozhodčí: Rehman, Pochmara – Cameron, Heyer.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat střetnutí dvou týmů, které jsou v tabulkově opačném rozpoložení. Zatímco Colorado Avalanche strádají u dna Centrální divize i celé NHL, Montreal Canadiens táhnou Atlantickou divizi.
Československá stopa v utkání

Tomáš Plekanec (7 + 16)
Předchozí vzájemné utkání

Na minulé vzájemné utkání by Colorado nejraději zapomnělo. Stalo se totiž velmi slavným. Montreal Canadiens v něm zostudili Colorado Avalanche 10:1.
COLORADO AVALANCHE

Po dlouhých devíti zápasech dokázaly Laviny zvítězit, odvrátily tak ostudnou šňůru deseti proher za sebou. Zachránil je úspěch na domácím ledě proti Winnipeg Jets. Colorado nastřílel do branky Ondřeje Pavelce pět kotoučů, na což fanoušci Avalanche nejsou tolik zvyklí. Tým pod vedením kouče Bednara opravdu příliš branek nestřílí. Více než dva góly dal před duelem s Winnipegem naposledy 18. ledna Chicagu. V tabulce tato výhra nicméně Coloradu příliš nepomohla. Mužstvo z Pepsi Center ztrácí v pořadníku Cetrální divize na předposlední Dallas Stars dvaadvacet bodů, což se v současné chvíli a situaci jeví jako nedohnatelná ztráta. O play-off ani nemluvě, to je Lavinám na míle vzdálené. Otázkou tedy je, čím vším ještě Colorado bude chtít zaskočit své soupeře. Výsledkově suverénně nejhorší tým v National Hockey League čekají ještě dvě domácí utkání, to je pro něj dobrá možnost, jak ulovit nějaké body.

Statistiky táhne mladík Nathan MacKinnon (12 + 22), dále se daří třeba Mattu Duchenovi (15 + 17) či Tysonu Barriem (3 + 20).
MONTREAL CANADIENS

S náskokem pohodových osmi bodů vedou hokejisté Montreal Canadiens tabulku Atlantické divize, a to před druhými Ottawa Senators. Zdá se, že si Habs vytvořili dostatečný náskok, jelikož jejich pozicí na špičce neotřásly ani předchozí neúspěchy. Kanadská družina totiž padla už třikrát za sebou. Nejdříve prohrála 1:3 ve Philadelphii, aby následně neuspěla ani na domácím ledě s rozjetými Washington Capitals. Co víc, když přijel v neděli do Montrealu Edmonton, Canadiens mu nedali ani branku a v samostatných nájezdech bral více bodů soupeř. Montreal tedy má co napravovat, o tom není pochyb. Zejména pokud si nechce ve druhé části základní sezóny zkomplikovat život. Následující dvě střetnutí odehrají Canadiens obě mimo svou halu, ale na druhou stranu obě s týmy, kterým se příliš nedaří. Dokážou vytěžit důležité body?

Kanadské bodování týmu vede jeho nejlepší střelec Max Pacioretty (25 + 19), dále se daří také Alexanderu Radulovovi (13 + 28) nebo obránci Sheovi Weberovi (12 + 19).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

Colorado Avalanche – Montreal Canadiens

4:0

konec (2:0, 1:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Rantanen (MacKinnon, Landeskog), 3. Martinsen (Beauchemin, Pickard), 34. Rantanen (Barberio, Landeskog), 47. Rantanen (MacKinnon, Barberio)

Colorado Avalanche: Pickard (S. Martin) – Beauchemin, Zadorov, Barberio, Goloubef, Wiercioch, Ťutin – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Grigorenko, Duchene, Nieto – Comeau, J. Mitchell, Iginla – Martinsen, Söderberg, Colborne.

Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Jemelin, S. Weber, Markov, Nestěrov, Beaulieu, Petry – Pacioretty, Danault, Radulov – Lehkonen, Galchenyuk, Byron – Andrighetto, Plekanec, A. Shaw – T. Mitchell, Desharnais, Flynn.

Rozhodčí: Rehman, Pochmara – Cameron, Heyer

Diváci: 12 667

Průběh zápasu
1. třetina
00:30 COL 1:0 Rantanen (MacKinnon, Landeskog)
02:25 COL 2:0 Martinsen (Beauchemin, Pickard)
10:08 COL 2 Ťutin, držení protihráče
Po 1. třetině
2. třetina
33:10 COL 3:0 Rantanen (Barberio, Landeskog)
33:38 COL 2 Martinsen, hákování
38:02 COL 2 Zadorov, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
44:22 MTL 2 Nestěrov, hákování
45:41 MTL 2 Plekanec, sekání
46:01 COL 4:0 Rantanen (MacKinnon, Barberio)
50:53 COL 2 Landeskog, hrubost
MTL 2 Pacioretty, hrubost
52:07 COL 2 Ťutin, podražení
59:44 COL 2 Beauchemin, nedovolené bránění
Konec