Menu

Hokej

Spengler Cup

HC Lugano – Mountfield HK

4:3

konec (2:1, 2:0, 0:2)

28.12.2016, 15:05 • Vaillant Arena, Davos (SUI) • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 1.74 5.35 3.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Čtvrtfinálový soupeř Hradce Králové vzejde z večerního zápasu mezi Dinamem Minsk a domácím Davosem, který je několika násobných šampionem Spengler Cupu a jeho nejúspěšnějším týmem v historii. (17:50:49)
Nejlepší hráči utkání

Grégory Hofmann (HCL)

Grégory Hofmann odehrál proti Hradci Králové skvělé utkání a během úvodní třetiny dokázal vstřelit dva góly, z nichž druhý padl těsně před přestávkou.

Jiří Šimánek (MHK)

V dresu Mountfieldu byl zvolen nejlepším hráčem Jiří Šimánek, který po pouhých 35 sekundách odpověděl na úvodní gól Grégoryho Hofmanna. Skvělý zápas ovšem odehrál také Rudolf Červený, který vstřelil gól a zaznamenal asistenci, také byl ale často vylučovaný.
Mountfield proti favorizovanému Luganu nedokázal v dramatickém utkání navázat na výhru proti Jekatěrinbugu a o postup do semifinále bude bojovat ve čtvrtfinále, zatímco švýcarský tým postupuje z prvního místa Torrianiho skupiny přímo mezi nejlepší čtveřici.

Diváci ve Vaillant Areně ve švýcarském Davosu byli svědky velmi dramatického utkání. Vše odstartoval v první třetině úvodní gól Grégory Hofmanna, na jehož branku sice dokázal odpovědět po 35 sekundách Jiří Šimánek, útočník druhé útočné formace se ale těsně před přestávkou prosadil podruhé a vrátil svému týmu zpět ztracené vedení.

V prostřední části se navíc prosadili Luca Fazzini s Rynaem Vescem a s Mountfieldem, v jehož bráně Patrika Rybára nahradil Ondřej Kacetl to vypadalo hodně špatně. Hokejisté českého celku ovšem v závěrečné části zabrali a zásluhou Adrise Džerinše a Rudolfa Červeného se dostali na dostřel jedné jediné branky. Poslední gól Hradce byl ovšem kuriózní.

Gólu Rudolfa Červeného předcházelo zranění brankáře Daniela Manzata, hra ovšem nebyla přerušena a branka platila, vyrovnat se ale českému týmu nepodařilo. Konečný výsledek. HC Lugano 4 Mountfield HK 3.

Konec zápasu.

59:23

Jake Newton se na pravém křídle dostal při hře bez brankáře ke střele, Elvis Merzlikins ale jeho pokus vyrazil a připsal si důležitý zákrok! Lugano tohle už zřejmě zvládne.

59:03

Vyloučený Rudolf Červený se vrátil zpět na led a Mountfield si vyžádal necelou minutu před koncem oddechový čas, po kterém Ondřej Kacetl zůstal na střídačce!

59:00

Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.

57:53

Roman Kukumberg krásně objel bránu Lugana a mohl udeřit při vlastním oslabení, jeho následná bekhendová střela z pravého kruhu pro vhazování ale skončila na výstroji brankáře Elvise Merzlikinse!

57:02

Rudolf Červený vstřelil poslední gól Hradce Králové a dostal svůj tým na dostřel jedné jediné branky, jenže nyní v závěru zápasu dostal dvě minuty za hákování a poslal Mountfield v nejméně vhodnou chvíli do čtyř.

56:49

Jiří Šimánek byl hráčem, který se v blízkosti levé tyče po nebezpečném nahození dvakrát snažil dostat ke střele, ani v jednom případě ovšem neuspěl!

56:23

Hokejistům českého celku se nepodařilo rozehrát a z obranného pásma podél střídaček pouze vyhodili puk na zakázané uvolnění.

56:17

Lugano teď svírá Hradec Králové jako kleště a výsledkem byla střela z ostrého úhlu, střídající brankář Ondřej Kacetl ale opět předvedl dobrý reflex a puk ukryl ve své výstroji.

56:06

A další nahození Lugana, které opět skončil v náruči Ondřeje Kacetla a hokejisté švýcarského celku se po něm vzápětí snažili marně dostat k dorážce.

55:20

Patrik Zackrisson vzápětí nahazoval puk na bránu Mountfieldu od modré čáry na levém křídle a pozorný Ondřej Kacetl, který měl dobrý výhled, si připsal další zákrok.

54:45

Luca Fazzini se snažil v blízkosti pravé tyče dostat k dorážce, Ondřej Kacetl ale nahození Lugana z pravého křídla podržel ve své výstroji a přerušil hru.

54:14

Jake Newton na levém křídle napřáhl od modré čáry k prudké střele zápěstím, která sice mířila do bližšího levého horní rohu brány, Elvis Merzlikins se ale včas přesunul a kotouč ukryl ve své výstroji.

53:54

Ryan Vesce nedokázal přesně rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.

53:00

Elvis Merzlikins nahradil zraněného Daniela Manzata a uvidíme, zda toho hokejisté Hradce Králové dokáže ve zbytku utkání využít, protože naskočit do utkání v této pasáži hry je vždy pro brankáře velmi těžké.

51:42

Střídání v týmu HC Lugano: ze hřiště odchází Daniel Manzato, přichází Elvis Merzlikins.

51:42

51:42 Rudolf ČERVENÝ - 4:3

51:42

Hradec právě vstřelil branku!
Rastislav Dej napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k prudké střele zápěstím, která těsně minula pravý horní roh brány a brankář Daniel Manzato si během zákroku při rychlém rozštěpu nepříjemně poranil třísla, čehož využil RUDOLF ČERVENÝ a na levém křídle od modré čáry poslal puk do prázdné brány. Hradec Králové vstřelil velmi kuriózní gól a po využití přesilové hry se dostal na dostřel jedné jediné branky!

49:40

Ve třetí části se rozsypal pytel s tresty a další byl udělen domácímu Ryanovi Vescemu, který dostal dvě minuty za nedovolené bránění.

48:21

49:21

Tony Mårtensson z pravého kruhu pro vhazování po ledě nebezpečně pálil ke vzdálenější levé tyči, Ondřej Kacetl ale skvěle zasáhl pravým betonem a puk vykopl mimo!

49:00

Bedřich Köhler před pravým kruhem pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která mířila pod horní tyč, zároveň ale také doprostřed brány, kde ji v náručí ukryl pozorný Daniel Manzato a přerušil hru.

48:35

Hráči obou týmů hrají v plném počtu a Hradec Králové se během dvojnásobné početní výhody nedokázal prosadit.

47:19

Rastislav Dej se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže z blízkosti mezi betony Daniela Manzata nepřekonal!

46:35

James Wisniewski a Alexandre Picard se tak dlouho před bránou Lugana zasahovali navzájem krosčeky, až oba dva hokejisté usedli na trestnou lavici na dvě minuty. První jmenovaný hráč ale ještě dostal navíc trest za sekání, takže Mountfield si zahraje přesilovou hru 5 na 3!

46:24

Jake Newton na levé straně útočného pásma vypálil od mantinelu, Daniel Manzato byl ale u své pravé tyče včas a po rychlém zakleknutí jeho pokus zastavil.

45:31

Mountfield během pár sekund dvakrát vypálil od modré čáry, první střela ale skončila ve výstroji připraveného Daniela Manzata, zatímco druhá se mezi tři tyče nevešla.

44:42

Raffaele Sannitz dostal dvě minuty za hákování a Mountfield má k dispozici po oslabení přesilovou hru.

44:22

Vyloučený Alexandre Picard je zpět na ledě a Mountfield hraje v plném počtu, přičemž se mu při vlastním oslabení podařilo skórovat a závěr utkání ještě může být dramatický.

44:20

Rastislav Dej na levém křídle napřáhl v prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou k prudké střele s příklepem, která letěla 130 km/h, na přední tyči ale našla pouze výstroj připraveného brankáře Daniela Manzata!

43:46

James Wisniewski na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, Ondřej Kacetl měl ale dobrý výhled a kotouč ukryl ve svém náručí.

43:06

43:06 Andris DŽERINŠ - 4:2

43:06

Hradec právě vstřelil branku!
Ryan Wilson chyboval na levé straně před obrannou modrou čárou a vyloučený Alexandre Picard se na trestné lavici drobně pousmál, protože ANDRIS DŽERINŠ vyrazil do rychlého protiútoku a z pravého kruhu pro vhazování zamířil nad pravým betonem Daniela Manzata ke vzdálenější levé tyči. Hradec Králové skóroval při vlastním oslabením a navíc při signalizovaném vyloučení na straně Lugana – stav utkání 4:2!

42:22

Alexandre Picard byl přísně vyloučen za sekání a Lugano má k dispozici čtvrtou přesilovou hru. Z úvodních třech početních výhod zatím využilo jednu.

41:35

Roman Kukumberg tvrdě vypálil a po zákroku Daniela Manzata se hráči českého týmu dostali k dorážce, brankář Lugana ovšem předvedl senzační přesun a pravým betonem ji zastavil! To byla skvělá příležitost.

40:56

Na opačné straně vzápětí musel zasahovat střídající brankář Ondřej Kacetl, zákrok proti střele Juliana Walkera ale zvládl bez potíží a přerušil hru.

40:35

Martin Pláněk se pokusil napravit svou chybu při druhém gólu Lugana, jeho střela od modré čáry ale na pravém křídle zamířila pouze do náruče Daniela Manzata.

40:01

Lugano v první i druhé třetině vstřelilo dva góly a do závěrečné části vstupuje s tříbrankovým vedením 4:1.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 16:47.
Ve Vaillant Areně ve švýcarském Davosu je odehráno čtyřicet minut, a zatímco v první části byl Mountfield herně lepší, po přestávce odpadl. Lugano lépe bruslilo a po krásných akcích vstřelilo dva góly, o které se parádními trefami postarali Luca Fazzini a Ryan Vesce. Po čtvrtém gólu Lugana opustil svou bránu Patrik Rybár, kterého nahradil Ondřej Kacetl. Skóre po druhé třetině. HC Lugano 4 Mountfield HK 1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:05

Ryan Vesce se pokusil vstřelit svůj druhý gól v utkání, jeho střela z levého kruhu pro vhazování ale na přední tyči našla pouze výstroj brankáře Ondřeje Kacetla.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

38:15

Hradec Králové konečně vytvořil před bránou Daniela Manzata závar, žádný z hráčů českého týmu se ale v blízkosti pravé tyče k nějaké nebezpečné střele neprodral.

37:00

Mountfield po posledních dvou inkasovaných brankách přestal hrát a Lugano mnohem lépe bruslí. Hokejisté českého týmu se stěží snaží dostat k nějaké střele.

35:31

Daniel Manzato v pohodě zastavil nahození Mountfieldu ze středního pásma a jeden z jeho spoluhráčů od obranné modré čáry napálil puk diagonálně do zóny českého týmu, puk ovšem vzápětí opustil hrací plochu a hra byla přerušena.

34:41

Patrik Zackrisson šlápl na pravém křídle do pedálů, jenže byl v útočném pásmu příliš rychle a akci Lugana zastavilo postavení mimo hru.

33:48

Lugano si během posledních okamžiků vytvořilo obrovský tlak, střídajícího brankáře Ondřeje Kacetla se jeho hráčům ale překonat zatím nepodařilo.

33:00

Lugano vyhnalo z brány Patrika Rybára a za současného vývoje zápasu míří za přímým postupem do semifinále.

31:47

Alessio Bertaggia napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nádherné střele, která mířila do pravého horního rohu brány, střídající Ondřej Kacetl ale předvedl fantastický zákrok a horní hranou lapačky puk vyrazil nad!

30:51

Střídání v týmu Mountfield HK: ze hřiště odchází Patrik Rybár, přichází Ondřej Kacetl.

30:51

30:51 Ryan VESCE - 4:1

30:51

Lugano vstřelilo branku! Linus Klasen při signalizovaném vyloučení na straně Hradce vysunul kolmou přihrávkou do samostatného úniku RYANA VESCEHO, který v kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele zápěstím a nad lapačkou Patrika Rybára zamířil do pravého horního rohu brány. Asistence: Linus Klasen.

29:23

29:23 Luca FAZZINI - 3:1

29:23

Lugano vstřelilo branku! Hradec Králové sice úspěšně přečkal přesilovou hru Lugana, jenže vzápětí LUCA FAZZINI předvedl v pravém kruhu pro vhazování nádhernou stahovačku a přes jednoho z hráčů Mountfieldu napřáhl ještě k lepší střele zápěstím, která nad lapačkou Patrika Rybára zamířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Puk se na cestě do brány odrazil od tyče. Fantastický gól, po kterém Lugano vede o dvě branky – 3:1! Asistence: Maxim Lapierre.

28:26

Lugano chybovalo na obranném modré čáře a Rastislav Dej se řítil do samostatného úniku, jenže jeho následná střela z pravého kruhu pro vhazování zamířila mimo!

27:20

Richard Jarůšek je zpět na ledě a Mountfield po velice krátké přesilové hře Lugana 5 na 3 hraje ve čtyřech.

26:53

Lukáš Lhoták dostal dvě minuty za sekání a Lugano bude mít po návratu Jamese Wisniewskiho k dispozici přesilovou hru 5 na 3, která potrvá přesně 7 sekund!

26:26

Linus Klasen předvedl po rychlém protiútoku Lugana v levém kruhu pro vhazování nádhernou stahovačku a přes jednoho z hráčů Mountfieldu napřáhl ke střele, kterou Patrik Rybár ukryl ve svém náručí!

25:20

Richard Jarůšek za vlastní bránou zezadu zahákoval projíždějícího Stevea Hirschiho a bez sedmi sekund se bude hrát necelé dvě minuty čtyři na čtyři.

25:13

James Wisniewski v levém rohu obranného pásma Lugana dohrál souboj s Michalem Dragounem, kterého tváří v tvář krosčekem zasáhl do hrudi. Jasné dvě minuty.

24:02

Roman Kukumberg na pravém křídle pěkně vypálil od modré čáry, na přední tyči byl ale připraven Daniel Manzato, který sklapl betony a pokus hostujícího útočníka vyrazil do rohu ledové plochy.

23:45

Andris Džerinš na levém křídle nabral dobrou rychlost a z ostrého úhlu napřáhl ke střele, která zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány a od hrazení se odrazila mimo ledovou plochu.

22:40

Mountfield si během první třetiny zahrál dvě přesilové hry, ani jednu z nich ale nevyužil a jediný gól Jiřího Šimánka padl při běžném počtu hráčů, tedy ve hře 5 na 5.

21:45

Hokejisté Mountfieldu se na pravém křídle v prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou dostali ke střele, následný pokus ale zamířil vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány a Daniel Manzato zasahovat nemusel.

20:54

Patrik Rybár v blízkosti své levé tyče zastavil nahození Lugana a vzápětí chtěl rychle rozehrát, nakonec si to ale rozmyslel a puk podržel ve své výstroji.

20:01

Puk dopadl na led a ve Vaillant Areně začala prostřední část utkání, do které Lugano vstupuje zásluhou dvou branek Grégoryho Hofmanna s vedením 2:1.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 15:59.
Mountfield Hradec Králové vstoupil do utkání velmi dobře, jenže na brankáře Daniela Manzata nedokázal vyzrát a na opačné straně přišel trest, když se v přesilové hře prosadil Grégory Hofmann. Český tým sice přichystal rychlou odpověď, když po pouhých 35 sekundách vyrovnal Jiří Šimánek, jenže krátce před přestávkou chyboval v rohu ledové plochy obránce Martin Pláněk a Grégory Hofmann svým druhým gólem v utkání vrátil Luganu zpět ztracené vedení. Skóre po první třetině. HC Lugano 2 Mountfield HK 1.

20:00

První třetina skončila.

19:44

Alessandro Chiesa v pravém kruhu obranného pásma rychle zaklekl a nebezpečnou střelu Richarda Jarůška mířící pod horní tyč helmou přizvedl nad bránu!

19:00

Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

18:35

18:35 Grégory HOFMANN - 2:1

18:35

Lugano vstřelilo branku! GRÉGORY HOFMANN v levém rohu útočného pásma využil chybné rozehrávky obránce Martina Pláňka a po vybruslení před bránu v blízkosti levé tyče kotouč zasunul mezi betony Patrika Rybára. Lugano podruhé v zápase vede, tentokrát 2:1!

17:55

René Vydarený zaváhal před střídačkami s rozehrávkou a Linus Klasen, který se před pár okamžiky vrátil na led z trestné lavice, se řítil do obrovské šance, jeho následná střela z pravého kruhu pro vhazování ale těsně minula bližší horní roh brány!

17:42

Vyloučený Linus Klasen naskočil zpět na led a Mountfieldu se nepodařilo využít ani druhou přesilovou hru.

16:36

Vzápětí mohl v blízkosti levé tyče udeřit Rudolf Červený, brankář Lugana ho ale skvěle vybruslil a puk vyrazil!

15:53

Jaroslav Bednář byl zřejmě hráčem, který nebezpečně vypálil od modré čáry, a po zákroku Daniela Manzata se snažil puk dorážet do brány Rudolf Červený, ve své snaze ovšem neuspěl!

15:42

15:42

Linus Klasen si pomohl u mantinelu faulem a za hákování dostal dvě minuty. Mountfield má k dispozici druhou přesilovou hru, přičemž první nevyužil.

14:56

Jaroslav Bednář odvedl v obranném pásmu skvělou práci, když mezi kruhy pro vhazování zastavil akci Lugana a vzápětí nahodil puk do třetiny švýcarského celku.

13:16

Český celek vzápětí nahodil puk na bránu Lugana na levém křídle od modré čáry, Daniel Manzato byl ale opět připraven a tentokrát si připsal jeden ze snadnějších zákroků.

12:35

Martin Štajnoch se v blízkosti pravé tyče krásně natáhl po diagonální přihrávce jednoho ze svých spoluhráčů a z ostrého úhlu mířil do odkryté části brány, Daniel Manzato ale skvěle zasáhl levým betonem! Mountfield mohl otočit utkání.

11:53

11:53 Jiří ŠIMÁNEK - 1:1

11:53

Hradec právě vstřelil branku!
Daniel Manzato se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození podél hrazení Andrise Džerinše ze středního pásma, jenže se mu to nepodařilo a Rudolf Červený z levé strany útočného pásma poslal před bránu z ostrého úhlu krásnou přihrávku, do které JIŘÍ ŠIMÁNEK vložil hůl a usměrnil puk do pravého horního rohu brány. Hradec Králové si přichystal rychlou odpovědět a po pouhých 35 sekundách vyrovnal na 1:1! Asistence: Rudolf Červený a Andris Džerinš.

11:18

11:18 Grégory HOFMANN - 1:0

11:18

Lugano vstřelilo branku! GRÉGORY HOFMANN napřáhl v blízkosti útočné modré čáry ve středu útočného pásma ke krásné táhlé střele zápěstím, která se od spodní hrany lapačky Patrika Rybára odrazila nad jeho levým betonem k pravé tyči. Brankář Mountfieldu vůbec nic neviděl a Lugano se po využití přesilové hry ujímá vedení 1:0! Asistence: Ryan Wilson.

10:49

Ryan Wilson na levém křídle vypálil od modré čáry a jeho prudký pokus s příklepem zamířil vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány.

09:45

Ryan Vesce v pravém kruhu pro vhazování mezi dvěma hráči Hradce Králové nebezpečně pronikal před bránu a zezadu byl zahákován Tomášem Knotkem, který usedl na trestnou lavici za hákování a také Lugano má k dispozici první přesilovou hru.

09:00

Mountfield vstoupil do utkání velice dobře a během úvodních devíti minut si vytvořil tři slibné brankové příležitosti, ani jedna ale úvodní brankou utkání neskončila.

07:49

Maxim Lapierre na opačné straně ledové plochy nahodil puk od modré čáry na Patrika Rybára, který byl připraven a v pohodě ho ukryl ve své výstroji.

07:36

Rastislav Dej se po krásné přihrávce zpoza brány v podání Rudolfa Červeného ocitl před bránou v obrovské šanci a po přikopnutí puku pravou bruslí pálil po ledě rychle k levé tyči, Daniel Manzato ale potřetí v dnešním zápase skvěle zakročil betonem, tentokrát ovšem pravým!

06:08

Lugano po návratu Alessandra Chiesy na led vyrazilo po pravém křídle do slibné útočné akce, kterou vzápětí zastavilo postavení mimo hru a Patrik Rybár mohl zůstat v klidu.

05:16

Vyloučený Alessandro Chiesa je zpět na ledě a Lugano úspěšně přečkalo první přesilovou hru českého týmu.

05:12

René Vydarený na levém křídle nebezpečně vypálil od modré čáry a Daniel Manzato toho příliš neviděl, jeho střelu směřující těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči ale skvěle vyrazil levým betonem!

04:27

Bedřich Köhler využil volného prostoru v pravém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila k přední pravé tyči, Daniel Manzato ale předvedl pěkný zákrok a levým betonem vyrazil puk mimo!

03:16

Alessandro Chiesa zezadu drobným háčkem zasáhl unikajícího Romana Kukumberga a dostal dvě minuty za hákování. Mountfield má po necelých čtyřech minutách k dispozici první přesilovou hru.

02:47

Martin Pláněk si z levého křídla sjel pěkně mezi kruhy pro vhazování a poté napřáhl ke střele zápěstím, která mířila mezi betony Daniela Manzata, brankář Lugana šel ale včas do kolen a puk ukryl ve své náruči.

02:12

Lugano od střídaček nahodilo puk na bránu Patrika Rybára, brankář Mountfieldu byl ovšem připraven a po zastavení puku vkleče rychle holí rozehrál.

02:03

Tečovaný kotouč opustil ledovou plochu a po přerušení hry se vhazovalo ve středovém kruhu.

01:37

Ryan Wilson na levém křídle pěkně vypálil od modré čáry a jeden z jeho spoluhráčů těsně před Patrikem Rybárem tečoval puk ve vzduchu nad bránu. Kotouč skončil v ochranné síti.

00:40

Lugano v rychlém sledu dvakrát nahazovalo puk na bránu Hradce Králové, ani v jednom případě se ale ke střele mezi tři tyče nedostalo.

00:17

Z pohledu českého fanouška velice zajímavé utkání mezi Mountfieldem a Luganem právě začalo a hokejisté švýcarského celku po 17 sekundách vyhodili puk na zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Hokejisté obou týmů nastoupili na modré čáry a do začátku utkání mezi švýcarským Luganem a Mountfieldem Hradec Králové zbývá pár okamžiků.

Rozhovor s Richardem Jarůškem po vydařeném zápase proti Jekatěrinburgu a fantastickém vstupu do Spengler Cupu.

Mountfield a Lugano mají před vzájemným soubojem o čelo Tarrianiho skupiny podobnou bilanci, když v úvodním zápase shodně porazili Jekatěrinburg v normální hrací době a oba týmy do jeho sítě vstřelili shodně čtyři góly. Lepší obranu má švýcarský tým, který inkasoval proti ruskému celku dvě branky, zatímco Hradec Králové o jednu více, tedy tři.
Úvodní sestavy:

HC Lugano: Manzato (52. Merzlikins) – Furrer (A), Chiesa (C), Wilson, Wisniewski, Ulmer, Heinrich, Hirschi, Sartori – Mårtensson, Klasen, Vesce – Hofmann, Zackrisson, Bürgler – Lapierre, Sannitz (A), Walker – Bertaggia, Fazzini, Gardner. Hlavní trenér: Doug Shedden.

Mountfield HK: Rybár (31. Kacetl) – Pláněk, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Newton (A), Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas – Šimánek (C), Džerinš, Červený – Kukumberg, Bednář, Dej – Dragoun, Picard, Jarůšek – Köhler, Lhoták, T. Knotek. Hlavní trenér: Václav Sýkora.

Rozhodčí: Tobias Wehrli, Marc Wiegand. Čároví: Cedric Borga, David Obwegeser (všichni SUI).
Spengler Cup je tradiční ozdobou vánočních svátku a fanoušci českého hokeje se mohou těšit ve středu na druhé vystoupení Mountfieldu Hradce Králové v Torrianiho skupině, ve které si to po úvodní výhře nad ruským Jekatěrinburgem rozdá o první místo s domácím HC Luganem. Hradec Králové se letos účastní Spengler Cupu poprvé a během své premiéry se výrazně přiblížil k senzačnímu postupu do semifinále.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:05.

HC Lugano – Mountfield HK

4:3

konec (2:1, 2:0, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Hofmann (Wilson), 19. Hofmann, 30. Fazzini (Lapierre), 31. Vesce (Klasen) – 12. Šimánek (Červený, Džerinš), 44. Džerinš, 52. Červený

HC Lugano: Manzato (52. Merzlikins) – Furrer (A), Chiesa (C), Wilson, Wisniewski, Ulmer, Heinrich, Hirschi, Sartori – Mårtensson, Klasen, Vesce – Hofmann, Zackrisson, Bürgler – Lapierre, Sannitz (A), Walker – Bertaggia, Fazzini, Gardner. Hlavní trenér: Doug Shedden.

Mountfield HK: Rybár (31. Kacetl) – Pláněk, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Newton (A), Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas – Šimánek (C), Džerinš, Červený – Kukumberg, Bednář, Dej – Dragoun, Picard, Jarůšek – Köhler, Lhoták, T. Knotek. Hlavní trenér: Václav Sýkora.

Rozhodčí: Tobias Wehrli, Marc Wiegand. Čároví: Cedric Borga, David Obwegeser (všichni SUI)

Průběh zápasu
1. třetina
03:16 LUG 2 Chiesa, hákování
09:45 HKM 2 T. Knotek, hákování
11:18 LUG 1:0 Hofmann (Wilson)
11:53 HKM 1:1 Šimánek (Červený, Džerinš)
15:42 LUG 2 Klasen, hákování
18:35 LUG 2:1 Hofmann
Po 1. třetině
2. třetina
25:13 LUG 2 Wisniewski, krosček
25:20 HKM 2 Jarůšek, hákování
26:53 HKM 2 Lhoták, sekání
29:23 LUG 3:1 Fazzini (Lapierre)
30:51 LUG 4:1 Vesce (Klasen)
30:51
Po 2. třetině
3. třetina
42:22 HKM 2 Picard, sekání
43:06 HKM 4:2 Džerinš
44:42 LUG 2 Sannitz, hákování
46:35 LUG 2+2 Wisniewski, hrubost+sekání
HKM 2 Picard, hrubost
49:40 LUG 2 Vesce, nedovolené bránění
51:42 HKM 4:3 Červený
51:42
57:02 HKM 2 Červený, hákování
Konec