Menu

Hokej

KHL

CSKA Moskva – Dynamo Moskva

5:3

konec (1:1, 1:1, 3:1)

28.12.2016, 17:30 • CSKA Ice Palace, Moskva • Ondřej Hradecký (@ondra295)

Tipsport: 1.75 4.1 4.02 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas je tedy za námi a domácí celek ho nakonec zvládl, i když to tak dlouho nevypadalo! Ve třetí třetině šlo hostující Dinamo dokonce do vedení, když se prosadil pokusem přesně to šibenice obránce Hietanen – ovšem CSKA reagovalo, když dvěma slepenými brankami, které obě dal po hezkých akcích Světlakov, otočilo skóre a šlo do vedení. Výhru favorita pak pečetil na samém konci zápasu důraznou ránou obránce Kiselevič, který dal skóre konečnou podobu.

Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý konec roku 2016 a povedený start do toho nového. (20:05:46)

Konec zápasu.

59:42

Duel už se dohrává ve středním pásmu, je jasné, že toto moskevské derby bude patřit armádnímu CSKA!

58:39

I přesto ale hosté snaží dostat dopředu, na odvolání gólmana to ale zatím nevypadá.

57:49

Zápas už se jenom dohrává, domácí moc dobře vědí, že jim zápas jen velice těžko uteče, Dinamo si je pak vědomo toho, že se do něj naopak jen obtížně dostane.

56:18

56:18 Bogdan KISELEVIČ - 5:3

56:18

CSKA právě vstřelilo branku!
Něco mi říká, že je hotovo a domácí celek toto derby vyhraje! Po tvrdém souboji u mantinelu se k puku dostal BOGDAN KISELEVIČ, který se nijak nerozpakoval a tvrdou ranou přesně do šibenice branky zoufalého Zalivina posílá svůj tým do dvoubrankového trháku! Asistence: Ivan Tělegin a Nikita Pivcakin.

55:39

CSKA se ale nikam nežene a sledujeme spíše kontrolu hry, i když hrají domácí ve více lidech, na nějakou šanci tak čekáme marně.

54:35

A domácí navíc budou hrát v početní výhodě, na trestnou lavici totiž nuceně míří Višněvskij, který hákoval.

53:56

53:56 Andrej SVĚTLAKOV - 4:3

53:56

CSKA právě vstřelilo branku!
Euforie propuká naplno a je otočeno, Dinamo ztrácí dobře rozjetý zápas během minuty! Celou rychlou akci táhl středem Blažijevskij, který posunul na jejím samém konci puk znovu na ANDREJE SVĚTLAKOVA, jenž dokázal opět z první propálit až moc pomalu se přesouvajícího Zalivina, který inkasuje dnes již počtvrté! Asistence: Arťom Blažijevskij a Andrej Kuzmenko.

52:46

52:46 Andrej SVĚTLAKOV - 3:3

52:46

CSKA právě vstřelilo branku!
Drama pokračuje a domácí celek k radosti arény srovnává! Za brankou se dostal k puku zcela osamocený Platt, který ho posunul ještě do lepší pozice před branku si najíždějícímu ANDREJI SVĚTLAKOVOVI, jenž ho z první uklidil k zadní tyčce Zalivinovy klece! Asistence: Geoff Platt a Maxim Mamin.

51:17

Před brankou Fastha se k ohrožení branky odhodlával Galimov, který už pálil, ale do jeho pokusu se včas položil Pivcakin.

50:05

K vidění toho momentálně moc není, CSKA se hodně trápí a byť se hodně drží u puku, k šancím na srovnání to nevede – teď na zem v pohodě šel Zalivin a sebral tak nedůrazné nahození od modré v podání Děnisova.

49:34

Ke střele se na druhé straně dostal před brankou domácích Hietanen, tento finský bek ale na svou druhou branku nedosáhl, protože pálil o kousek mimo.

48:27

V této hře 4 na 4 se ale vůbec nic nestalo a hosté tak i nadále drží své cenné vedení, CSKA se dnes moc nedaří a není schopno se dostat v této fázi zápasu do nějaké pořádné šance.

47:31

Zatím nesledujeme nějakou změnu hry, ani když oba celky mají o může méně – Dinamo brání své vedení a jde mu to celkem dobře.

46:04

Je tu další z mnoha vyloučení, tentokrát opět na obou stranách – nejprve fauloval Zajcev, když se dopustil sekání, ovšem poté ho hodně tvrdě napadl Tělegin a i ten si jde sednout – za hrubost.

45:17

45:17 Juuso HIETANEN - 2:3

45:17

Dinamo právě vstřelilo branku!
No a pozor, je otočeno – děje se tedy to, co nikdo nečekal. Po pěkné akci se dostal v pravém kruhu k puku Višněvskij, posunul ho napříč kluzištěm na volného JUUSU HIETANENA, jenž si ho zpracoval a nekompromisně vymetl ten nejhornější roh Fasthovy brány! Asistence: Dmitrij Višněvskij a Lukáš Kapšar.

44:16

Síly na ledě sena vteřinu vyrovnají, provinil se pro změnu Ivan Tělegin, který si jde sednout na dvě minuty za nedovolené bránění.

42:17

Je tu další vyloučení, tentokrát proti Dinamu – na trestnou lavici si jde sednout Dmitrij Višněvskij, který se provinil vysokou holí.

41:54

Teď velice dobře zapracovala obrana Dinama, která vystoupila proti Maminovi a Rylov mu sebral dobrým zákrokem puk.

40:51

Zatím sledujeme více na puku domácí, kteří se snaží vzít si zpět své jednobrankové vedení, na šanci to ale zatím nestačilo.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou druhou třetinu a i po ní je stav vyrovnaný, i když tentokrát asi zaslouženě – domácí CSKA opět šlo do vedení, když se dokázal prosadit střelou mezi betony Zalivina Blažijevskij, ovšem následně velice rychle srovnal díky teči obránce Kutuzova Rylov. O výsledku tedy rozhodne až poslední periody nebo prodloužení, případně nájezdy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:25

Domácím se ale tato početní výhoda vůbec nedaří, sledujeme velice nepovedenou pasáž hry, kdy se nejsou schopni dostat na dostřel Zalivina.

37:19

Je tu další vyloučení, tentokrát jenom proti hostům – obránce Robinson to trochu přehnal za brankou a jde si sednout za krosček.

36:11

36:11 Jakov RYLOV - 2:2

36:11

Dinamo právě vstřelilo branku!
No a velice rychle je srovnáno, začíná se tedy znovu od nuly! Do útoku se dostal JAKOV RYLOV, který viděl před brankou volného spoluhráče a chtěl na něj posunout puk, ten ale tečoval Kutuzov, jenž ho trefil tak nešikovně, že ho poslal nechytatelně do horního rohu Fasthovy brány! Bez asistence.

35:28

Je tu opět dvojnásobné vyloučení, po jednom na každé straně – za hosty to je Jegor Dugin, který se provinil zašlápnutím puku a za domácí Alexandr Popov, který pro změnu hákoval.

34:29

34:29 Arťom BLAŽIJEVSKIJ - 2:1

34:29

CSKA právě vstřelilo branku!
A úplně z ničeho nic padá třetí branka zápasu, která vrací domácím vedení! Za brankou se dostal k puku Kugryšev, který ho posunul zcela volnému ARŤOMU BLAŽIJEVSKIJMU, jenž stál v levém kruhu a odtud dokázal pohotovou střelou tak zaskočit Zalivina, že mu procedil puk mezi pozdě sklapnutými betony! Asistence: Dmitrij Kugryšev a Maxim Mamin.

33:25

Oba celky vyrážejí jen na ojedinělé útočné výlety, teď to zkusil opět celkem aktivní Kašpar, který nabil Rylovovi, ten ovšem ztroskotal na betonu Fastha.

32:30

Dopředu se dostali opět hosté, ty ale znovu zastavil ofsajd – tentokrát se neudržel dostatečně dlouho mimo pásmo Galimov.

31:02

Hra vážně hodně upadla a nesledujeme moc pohledný hokej, CSKA daleko více drží puk a teď dokonce Dinamo vyhodilo na zakázané uvolnění, ovšem celkově na šance čekáme marně.

29:12

Hra se opět trochu otočila a dopředu se dostávají hlavně domácí, Andronovova rána ale byla vyražena lapačkou Zalivina za branku.

27:35

Do tlaku se dostali znovu hosté, za ty se snažil před branku nacpat český útočník Kašpar, za pozorného Fastha ale puk nadvakrát dostat nedokázal! Asi největší šance třetiny.

26:25

Tato třetina zatím nenabídla žádnou pořádnou šanci a my sledujeme pouze tvrdý hokej, kde se oba celky záměrně snaží vyhledává osobní souboje, ale k příležitostem do nevede.

25:32

Tato dvojnásobná početní výhoda ale zatím Dinamu moc nevychází, CSKA se celkem v pohodě brání a Fasth sbírá jedno neškodné nahození za druhým.

24:37

Po zdlouhavé kombinaci se dostal k hodně tvrdé ráně vysunutý Hietanen, ovšem na ránu měl odkrytý výhled Fasth, který puk zastavil v jeho cestě do brány.

24:06

No a pozor, je tu další oslabení 3 proti 5 – na trestnou byl totiž poslán i Andrej Jermakov, který vyhodil puk mezi diváky a jde si sednout za zdržování hry.

23:33

Domácí si vyzkouší další oslabení, protože na trestnou lavici byl poslán Mamin, který si jde odpykat týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

22:38

Sledujeme hodně vyrovnaný hokej, oba celky se střídají v držení puku, do velké šance se ale vůbec nemohou dostat – brankáři tak v této třetině zatím moc práce neměli.

21:25

Poté, co se domácí ekipa dostala do plného počtu, hodně rychle vyrazil do kontru Andronov, útočník CSKA si ale vylámal zuby na zákroku pozorného Zalivina.

20:34

Hosté dohrávají přesilovku 5 na 4 z minulé třetiny a snaží se ji využít k obratu, zatím se ale CSKA brání pozorně a teď dokonce byli hosté vystaveni do ofsajdu.

20:01

Začala druhá třetina.
První periodu máme za sebou a byť domácí celek byl tím lepším, je skóre vyrovnané – CSKA sice šlo do vedení po krásné individuální akci Kuzmenka, ovšem Dinamo dokázalo vyrovnat na konci třetiny z přesilovky 5 na 3, to když se prosadil střelou do poloprázdné branky Karsums. Právě kapitán hostů stanovil průběžné skóre, které napovídá tomu, že uvidíme ještě velkou bitvu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:29

19:29 Martinš KARSUMS - 1:1

19:29

Dinamo právě vstřelilo branku!
No a je srovnáno, tato přesilovka už hostům na branku stačila – Těreščenkův pokus před branku ještě odrazil jeden z obránců bruslí, ale přesně proti holi MARTINŠU KARSUMSOVI, jenž neváhal, využil zmateného Fastha a dokázal ho dnes poprvé překonat! Asistence: Alexej Těreščenko a Dmitrij Višněvskij.

19:17

No a pozor domácí ekipa najednou půjde do třech, protože na trestnou lavici byl následně poslán i Arťom Blažijevskij, který vyhodil puk na tribunu.

18:14

Je tu další vyloučení a do čtyřech jdou tentokrát domácí – vyloučen byl Andrej Světlakov za nedovolené bránění.

18:05

Do tutové šance se dostal Osnovin, kterého vychytal Zalivin – puk ale vyrazil pouze ke zcela volnému Plattovi, ten ovšem střílel pouze do betonu přesouvajícího se gólmana!

17:35

Hra trochu upadla a oba celky se soustředí hlavně na to, aby do sirény už neinkasovaly – hra podle toho také vypadá.

16:42

Do ojedinělého kontru, tedy alespoň v kontextu posledních minut, se dostalo Dinamo, jeho pokus o průnik ale skončil ještě před modrou čárou.

15:39

Už se opět hraje na druhé straně kluziště, puk mají ve své moci hráči CSKA, ale dostali se s ním pouze do pozice, odkud vyslal Těreščenko nedůrazný pokus Zalivinovi přímo do lapačky.

14:24

Teď se dopředu snažil dostat hostující kapitán Karsums, jeho pokus ale celkem v pohodě vyrazil Fasth za branku.

13:16

Vyloučení už tedy pominulo a oba celky hrají v plném počtu, od branky Kuzmenka jsme ale žádnou zásadní příležitost neviděli, i nadále hrají prim obrany.

11:24

Žádné šance jsme v tomto stavu hráčů na ledě ale zatím svědky nebyli a oba celky se soustředí hlavně na vlastní obranu, takže se pokračuje v hodně důrazném hokeji.

10:54

Na ledě se rozpoutala doslova bouře vášní, do sebe se totiž pustily skoro celé pětky obou celků a graduje to vyloučeními – Tělegin nejprve sekl svého soupeře a poté se do něj ještě pustil, ve stejnou chvíli se do něj ale zaklesl Višněvskij a oba si jdou sednout. Pro prvního jmenovaného to navíc bude trest 2+2, síly se tedy srovnají.

10:46

A hned po brance uvidíme další vyloučení, na trestnou lavici pomalým tempem míří hostující Juuso Hietanen, který se provinil zdržováním hry, když puk vyhodil do hlediště.

10:19

10:19 Andrej KUZMENKO - 1:0

10:19

CSKA právě vstřelilo branku!
A první šance zápasu stačila na to, abychom viděli i první branku! Nutno přiznat, že ale šlo o parádní individuální počin – ANDREJ KUZMENKO se dostal k puku za brankou, tělem si udělal prostor a udržel si obránce daleko od puku, poté klec Zalivina objel a naprosto chladnokrevně zasunul po ledě puk za jeho záda! Asistence: Vladimir Žarkov a Andrej Světlakov.

09:43

Momentálně se hraje více před bránou Zalivina, který ale zatím zasahuje proti slabým nahozením – jako třeba teď, když sebral to Děnisovovo.

08:48

Zápas je zatím velice vyrovnaný a sledujeme doslova boj o každý centimetr ledu – je vidět, že jde o vypjatý zápas, oba celky do toho jdou naplno.

07:53

Následně se CSKA snažilo rychle rozehrát, ovšem to se Děnisovovi úplně nepovedlo a puk doklouzal až na zakázané uvolnění.

06:55

Na konci početní výhody se sice do dobré pozice dostal Scott, ovšem jeho pokus byl sražen za branku a následně se vyloučení borci mohou vrátit na led, čímž početní rozdíl končí.

05:48

Zatím se ale Rudoarmějci nedokázali nedokázali dostat do pořádného tlaku, Zalivin má celkem málo práce a jeho obrana funguje velice dobře.

04:50

Bude se dnes poprvé vylučovat a to rovnou třikrát, domácí celek půjde do přesilovky – na trestnou lavici si jel sednout Vladimir Brjukvin, který je vyloučen za faul kolenem. Poté následovala bitka mezi Maminem a Duginem, oba jsou vyloučeni za hrubost.

03:55

Dinamo se už už dokázalo dostat do přečíslení, jenže si dobře nenačasovalo přechod do pásma a jelikož byl Kašpar moc rychlý, je pískán ofsajd.

03:18

Zatím se hraje poměrně vyrovnaný a hodně silový hokej, který se převážně odehrává ve středním pásmu, tam zatím ani jeden z celků nedokázal získat převahu.

02:25

Poprvé se nám vepředu ukázali i hráči Dinama, kteří se ve větším počtu natlačili do útočné třetiny, ovšem po souboji u mantinelu o puk přišli – na druhou stranu do kontru rychle jel Osnovin, ovšem jeho rána skončila pouze v lapačce pozorného Zalivina!

01:28

Do útoku se hnali znovu hráči CSKA, Kugryšev se dostal ke střele z dobré pozice, puk mu ale trochu sjel po čepeli a Zalivin tak měl celkem jednoduchou práci.

00:45

O něco málo aktivněji do zápasu vstoupili domácí, kteří se tlačí dopředu a pokoušejí se ihned se dostat do šance, ovšem první formaci se to nepovedlo a odchází střídat.

00:01

Utkání právě začalo.
Na ledě ještě probíhá pamětní ceremonie na počest CSKA, takže se nám začátek zápasu o něco málo odloží.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

CSKA Moskva: Fasth (Filoněnko) – Ožiganov, Děnisov (C), Kutuzov, Kiselevič, Jermakov (A), Blažijevskij, Pivcakin – K. Petrov, Al. Popov, Andronov (A) – Kugryšev, Scott, Tělegin – Osnovin, Platt, Mamin – V. Žarkov, Světlakov, Vorošilo – Kuzmenko.

Dinamo Moskva: Zalivin (Lazušin) – M. Robinson, D. Višněvskij, I. Nikulin, Makljukov, Hietanen (A), Rylov (A), J. Zajcev – A. Galimov, Cvetkov, Fjodorov – Kašpar, A. Těreščenko, Karsums (C) – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – Igumnov, Dugin, Brjukvin – Karpov.

Rozhodčí: Bělov, Bondar – Lazarev, Šeljanin.

Ilja Sorokin, brankářská jednička CSKA, má v letošní sezoně úspěšnost zákroků 92,8%

Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě při moskevském derby postaví CSKA a Dinamo!

V zápisu o utkání budou jako domácí vedeni hráči CSKA, kteří na tom jsou letos, jako už klasicky, velice dobře – v Západní konferenci je lepší akorát suverénní Petrohrad a armádní klub se tak slunní na druhé příčce, když za 44 zápasů získal 98 bodů a pyšní se skóre 130:85. I momentální forma je obdivuhodná, Rudoarmějci totiž získali z posledních pěti duelů 13 bodů! Postupně vyhráli na ledě Kunlunu 0:2, doma s Podolskem 5:2, venku s Ladou 4:5 a na ledě Nizněkamsku 1:3, posledně přišla jediná porážka z posledních duelů, to když CSKA doma nestačilo 2:3 po nájezdech na Jaroslavl.

To Dinamo, které se v dnešním derby představí coby hostující ekipa, na tom tak dobře není, přesto to celkem pohodově stačí na kvalifikaci do vyřazovacích bojů. V tabulce Západní konference jsou totiž hráči tohoto klubu na šesté příčce a za 43 zápasů získali 71 bodů, což jim dává náskok osmi bodů na nepostupové deváté místo, které drží Soči. Moskvané mají navíc kladné skóre, 106:83. Momentální forma také není zlá – za posledních pět zápasů stačila na zisk devíti bodů. Nejprve Dinamo padlo na ledě silného Petrohradu 2:1 po nájezdech, následně zapsalo domácí výhry 6:3 s Jaroslavlí a 3:0 se Spartakem, aby následně vyhrálo i na ledě Nižjnijho Novgorodu 1:2 po prodloužení, posledně ovšem padlo na ledě Soči 5:3.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

CSKA Moskva – Dynamo Moskva

5:3

konec (1:1, 1:1, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Kuzmenko (V. Žarkov, Světlakov), 35. Blažijevskij (Kugryšev, Mamin), 53. Světlakov (Platt, Mamin), 54. Světlakov (Blažijevskij, Kuzmenko), 57. Kiselevič (Tělegin, Pivcakin) – 20. Karsums (A. Těreščenko, D. Višněvskij), 37. Rylov, 46. Hietanen (D. Višněvskij, Kašpar)

CSKA Moskva: Fasth (Filoněnko) – Ožiganov, Děnisov (C), Kutuzov, Kiselevič, Jermakov (A), Blažijevskij, Pivcakin – K. Petrov, Al. Popov, Andronov (A) – Kugryšev, Scott, Tělegin – Osnovin, Platt, Mamin – V. Žarkov, Světlakov, Vorošilo – Kuzmenko.

Dynamo Moskva: Zalivin (Lazušin) – M. Robinson, D. Višněvskij, I. Nikulin, Makljukov, Hietanen (A), Rylov (A), J. Zajcev – A. Galimov, Cvetkov, Fjodorov – Kašpar, A. Těreščenko, Karsums (C) – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – Igumnov, Dugin, Brjukvin – Karpov.

Rozhodčí: Bělov, Bondar – Lazarev, Šeljanin

Průběh zápasu
1. třetina
04:50 DMS 2 Brjukvin, faul kolenem
MOS 2 Mamin, hrubost
DMS 2 Dugin, hrubost
10:19 MOS 1:0 Kuzmenko (V. Žarkov, Světlakov)
10:46 DMS 2 Hietanen, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
10:54 MOS 2+2 Tělegin, sekání+hrubost
DMS 2 D. Višněvskij, sekání
18:14 MOS 2 Světlakov, nedovolené bránění
19:17 MOS 2 Blažijevskij, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
19:29 DMS 1:1 Karsums (A. Těreščenko, D. Višněvskij)
Po 1. třetině
2. třetina
23:33 MOS 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Mamin
24:06 MOS 2 Jermakov, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
34:29 MOS 2:1 Blažijevskij (Kugryšev, Mamin)
35:28 MOS 2 Al. Popov, hákování
DMS 2 Dugin, zdržování hry / zašlapování puku
36:11 DMS 2:2 Rylov
37:19 DMS 2 M. Robinson, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
42:17 DMS 2 D. Višněvskij, vysoká hůl
44:16 MOS 2 Tělegin, nedovolené bránění
45:17 DMS 2:3 Hietanen (D. Višněvskij, Kašpar)
46:04 MOS 2 Tělegin, hrubost
DMS 2 J. Zajcev, sekání
52:46 MOS 3:3 Světlakov (Platt, Mamin)
53:56 MOS 4:3 Světlakov (Blažijevskij, Kuzmenko)
54:35 DMS 2 D. Višněvskij, hákování
56:18 MOS 5:3 Kiselevič (Tělegin, Pivcakin)
Konec