Menu

Fotbal

CONCACAF Gold Cup

Kuba – Guatemala

1:0

konec (0:0)

16.07.2015, 00:00 • Bank of America Stadium, Charlotte, North Carolina (kapacita 73.778 diváků) • Skupina C • Daniel Kubelka (@DanielKubelka)

Tipsport: 6.7 3.85 1.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, přeji Vám krásnou dobrou noc a u fotbalového online přenosu zase někdy nashledanou. (02:03:42)
Statistiky utkání

Držení míče: 41% – 59%
Střely na branku: 8 – 6
Střely celkem: 14 – 10
Fouly: 7 – 18
Žluté karty: 4 – 2
Ofsajdy: 4 – 1
Rohové kopy: 8 – 5
Je dobojováno! V krásném ofenzivním utkání vítězí fotbalisté Kuby nad Guatemalou v poměru 1:0 a potřetí v historii postupují do čtvrtfinále Zlatého poháru! Kdo by to po dvou prohrách a skóre 0:8 čekal...Každopádně, Kubánci se již za tři dny představí v Baltimoru mezi osmi nejlepšími celky, ale čeká na ně soupeř z kategorie nejtěžších, domácími fanoušky hnaný výběr USA. Pro Guatemalu naopak letošní Gold Cup končí, na čtvrté místo před devatenácti lety stále nedokáží Středoameričané navázat..

90+4

Konec zápasu.

90+4

Brzy bude hotovo. Guatemnalci nezvládli aut napravo od vápna a míč skončil za koncovou čáru, Míč pro Guerru.

90+4

Čtyřicet sekund dělí Kubu od vítězství a míč je ve středu hřiště. Na zemi ještě leží jeden hráč v červeném, sudí však nechává hru plynout dál.

90+3

Reyes vyvezl míč po ubránění následujícího rohu daleko od vlastního pokutového území. To už vypadá pro Kubánce dobře.

90+2

Guatemala se dostala ke standardce a Pappa po přiťuknutí pálil deset metrů před vápnem, Guerra musel vytáhnout jeho střelu nad břevno!

90+1

Až nyní se z toho Guatemalci vymotali a mohou hrát vpřed. Sudí nastavuje ještě čtyři minuty a stát se může cokoliv, ve dvě branky v Guerrově síti už ale nevěřím.

90+1

A další rohový kop, Martínez nyní předvádí skvělou práci při pokrývání míče.

90

Po autu následuje roh a provedli to Kubánci navlas stejně, jako před chvílí při autu.

90

A udělali to dobře. Reyes předal míč Martínezovi a ten v rohu hřiště pošetřil cenné vteřiny a ještě vybojoval autové vhazování.

90

Reyes nyní odvedl maximum nalevo od vápna, dlouho držel míč a ještě se nechal faulovat Vasquezem. Kubánci nebudou s rozehrávkou volného kopu příliš spěchat.

89

Již jen několik málo minut dělí Kubánce od takřka jistého postupu ze skupiny, tři body by mohly stačit na postup ze třetího místa.

88

Figueroa mohl být guatemalským hrdinou, když číhal na malém vápně na odraženou střelu Mejíí z hranice šestnáctky, jenže nepochopitelně minul!

87

Reyes se sice hnal s míčem podél levé čáry, na chvíli se ale dostal i s balonem za postranní čáru a pomezní sudí to dobře viděl.

86

Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Alberto Gómez, přichází Liban Pérez.

85

Žlutou kartu dostává Alberto Gómez (Kuba).

85

Obraz hry je nyní jasný a dlouho se měnit nebude. Guatemala útočí, Kuba brání, Středoameričané drží míč a Kubánci? Ti zdržují, jak jen to jde. Ruiz sice ve výskoku sundal gólmana Guerru, tak vážné to ale asi určitě nebude.

84

Znovu byl v akci Ruiz, který se centr z levé strany ještě pokoušel sklepnout nalevo na Figuerou, jenže opět byl u míče jako první gólman Guerra.

84

Ruiz nedostal špatnou pobídku na hranici vápna, jenže míč z první nezpracoval a toho rychle využil brankáře Guerra.

83

Guatemalci drží míč ve středu hřiště, dál je však jejich protivníci nepouští. Stadionem v Charlotte mezitím probíhá pověstná mexická vlna, diváci se zřejmě velice dobře baví a my také, fotbal je to dnes opravdu parádní.

82

Argentinský kouč Sopegno, jenže vede Guateamlu, je u postranní čáry hodně nervózní. Jak by také ne, jeho tým je na pokraji vyřazení.

81

Posledních deset minut mají hosté na to, aby se pokusili alespoň vyrovnat. Ale ani remíza nemusí k postupu ze třetího místa stačit.

80

Kubánci už nechali na hrotu pouze neúnavného Martíneze a ten ačkoliv byl proti třem, ještě dokázal s míčem něco vymyslet a ještě se dožadoval penalty po zákroku Vasqueze, nepískalo se.

79

79. Chybně neuznaný gól Pappy, Guatemalec v ofsajdu nebyl..

79

Velká hrubice sudích, kteří nyní chybně posoudili postavení nabíhajícího Pappy do vápna jako ofsajdové, branka Guatemalce tak uznána není, ale zcela jistě chybně!

78

Guatemalci znovu operují s míčem okolo pokutového území Kuby, centr z levé strany ale lapil s jistotou Guerra.

78

Roh Kubánci ubránili a sami se dostali do brejku, byli sice jen ve dvou proti třem, ale Martínez je dnes schopen všeho, nyní si však proti přesile neporadil.

77

Na trávníku zůstal ležet Reyes a příliš se mu zvedat nechtělo.

76

Rohový kop pro Guatemalu, centr Figueroy dokázal zastavit Nápoles a balon nadvakrát poslal za koncovou čáru.

75

Guatemalci se nyní zákonitě tlačí dopředu, čas pro ně teď běží šíleným tempem.

74

Reyes za gólovou oslavu, při které si sundal dres, musel dostat žlutou kartu a také ji dostal.

73

73. Meikel REYES - 1:0

73

Kuba právě vstřelila branku!
Konečně,chtělo by se říct! Už se zdálo, že Kubánci dnes nedokáží proměnit ani tu největší šanci, když dostal Martínez parádní pas přes celou šířku hřiště na levou stranu, poslal přesnou střílenou přihrávku na malé vápno, a tam už se hlavou dokázal prosadit MAIKEL REYES!

73

Kubánci jsou nebezpeční, ale jejich protihráči často nedovolují míči se dostat až k brance. Ve vápně měli postupně napřaženo Martínez, Reyes i Gómez, ale ani jednou se míč nedostal až k Mottovi.

72

Mertínez dobře hledal na malém vápně Reyese, ten se sice dostal ke střele, jenže spolu s ním tam byl i obránce soupeře. Je z toho pouze roh pro Kubu.

72

Aparicio se už už dostával ve vápně k míči, než jej na poslední chvíli odvrátila kubánská obrana.

71

Chinchilla se pokusil vystřelit ze 30 metrů, jeho ránu srazil jeden z Kubánců, ale Guatemala se dostala znovu k míči.

70

Beto Gómez se dostal k zakončení, jenže jeho rána halfvolejem z hranice šestnáctky letěla přímo doprostřed branky do náruče brankáře Motty.

69

Jenže volný kop se ostrovanům příliš nepovedl, centr v pohodě odklidili fotbalisté Guatemaly mimo nebezpečí.

68

Beto Gómez sice nedokázal dostat přihrávku z levé strany kolmo do vápna, byl však sražen tvrdě k zemi a Kubánci budou kopat proti brance svého soupeře.

68

Střídání v týmu Guatemala: ze hřiště odchází Minor López, přichází Edgar Chinchilla.

68

Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Daniel Luis, přichází Hanier Dranguet.

66

Po krátkém náporu Guatemaly už se znovu ženou hráči v červeném vstříc brance Guerry. Přiznám se, jejich výkon je mi dnes velice sympatický. Po předchozích malátných výkonech Kuby je to příjemná změna.

65

Centrovaný balon od rohu hřiště se na malém vápně tak trochu omylem odrazil od stojícího Ruize, který míč vůbec nečekal, a doskákal metr vedle levé tyče.

65

Guaemala vybojovala rohový kop.

64

Centr mířil ze středu pole dobře na pravou tyč, míč propadl celým pokutovým územím, ale u tyče jej nedokázal zasáhnout ani jeden z Kubánců.

63

Na půlce fauluje Ruben Morales (GTM) a i když se o nic vážného nejednalo, už to prostě muselo přijít. Sudí sečetl všechny předchozí fauly Guatemalce a ukázal žlutou kartu.

63

Figueroa se provinil útočným faulem na Gómeze a červení se tak opět rychle dostanou k míči.

62

Kubánci už znovu operují před šestnáctkou soupeře, střelu Martíneze zpoza vápna ale dokázali Guatemalci zblokovat.

61

Střídání v týmu Guatemala: ze hřiště odchází Brandon de León Ramos, přichází Stefano Cincotta.

61

Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Jorge Corrales, přichází Alain Cervantes.

61

Guatemalci před brankou soupeře, tedy spíše dále od ní, Pappa zkusil zakončit po zemi, minul však branku o notný kus.

60

První čtvrthodina druhé půle je minulosti a k vidění je po opatrnějším začátku opravdu strhující podívaná, které už chybějí jen nějaké ty branky.

59

Figueroa zatím více chybuje než by byl pro svůj tým přínosem, ani další centr zprava nenašel adresáta.

58

Z pravé strany se pokusil buď střílet a nebo tvrdě nahrávat Vaquero, jeho ránu ale ztlumil na své hrudi brankář Motta.

57

Figueroa hledal od pravé lajny centrem někoho ze spoluhráčů ve vápně, našel však pouze obránce soupeře.

56

Hosté měli k dobru standardku z levé strany, jenže tak úplně jim nevyšla. Nejprve přišel přetažený centr na vzdálenější tyč a po krátké době jen slabá střela do brankáře Guerry.

55

Kubě vyšla uspávací taktika na začátku druhé půle takřka dokonale a několika dobrými šancemi si vytvořila tlak v posledních minutách hry.

54

A další dobrá šance Kuby, kterou musel likvidovat Motta. Nejprve musel vyběhnout až na hranici vápna, aby zastavil jednoho z Kubánců, poté se k odraženému míči za hranicí šestnáctky dostal Martínez, jeho rána z otočky však mířila jen doprostřed branky.

53

Kuba vybojovala svou aktivitou standardní situaci u levé lajny, nic z následného centru do vápna ale nevytěžili.

53

53. Martínez hlavičkuje jen těsně vedle pravé tyče!

53

Nyní však jakoby chtěli Kubánci má slova vyvrátit! Dobrý výběr místa v šestnáctce prokázal Ariel Martínez, jenž si naběhl na perfektní centr z pravé strany a hlavou jen těsně minul pravou tyč!

52

Kubáncům se zatím nedaří navázat na svůj ofenzivní výkon z první půle a u míče jsou tak převážně hosté.

51

Figueroa neprokázal své technické kvality a u pravé čáry neumotal jednoho z obránců Kuby, ta tak bude vhazovat.

50

Kubánci se směrem vpřed neprosadili, útočit tak znovu bude jejich dnešní středoamerický soupeř.

49

49. Ruiz pálí vedle pravé tyče!

49

Šance pro Guatemalu! Na levé straně se perfektně uvolnil Mejía, jenž poslal balon do vápna, kde si jej v prostoru penalty našel Ruiz, jeho rána z první však skončila jen vedle pravé tyče!

49

Guatemalci jsou nyní zahnáni s míčem až k vlastní brance, fanoušci opět pískají. Opravdu nevím, kdo je dnes jejich oblíbencem.

48

Začátek druhé půle se zatím nese ve znamení drobných faulů a tím pádem i častého přerušení, to určitě nebude k dobru věci.

47

Hrát ale nebudou ani hráči v bílém, faulu se na útočné polovině dopustil M. López a oba týmy se u míče znovu vystřídají.

46

Kubánci sice zahájili druhý poločas u míče, rychle o něj ale přišli.
Guatemalci posilují ofenzivu, ze hřiště jde obránce Lalín a na trávník vbíhá hrající legenda Carlos Figueroa.

46

Střídání v týmu Guatemala: ze hřiště odchází Wislon Lalín, přichází Carlos Figueroa.

46

Začal druhý poločas.
Fotbalisté Guatemaly už se vrací na hrací plochu a vítá je nesmělý pískot. Hned za nimi vycházejí Kubánci a s ohlasem diváků je to podobné. Tak tomu tedy moc nerozumím, abych se přiznal..
Statistiky utkání po první půli:

Držení míče: 47% – 53%
Střely na branku: 4 – 4
Střely celkem: 6 – 6
Fouly: 4 – 8
Žluté karty: 2 – 1
Ofsajdy: 1 – 1
Rohové kopy: 5 – 1
Druhý poločas začne přibližně v 01:07.
Skončil první poločas závěrečného utkání Kuby a Guatemaly v základní skupině C a současný výsledek zatím nenahrává ani jednomu z týmů. Oba celky však v průběhu úvodních 45 minut předváděli výtečný fotbal a byli hodně aktivní, balon se jim však do soupeřova branky dostat nepovedlo.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Šance Kuby je však rychle zastavena, na vině je útočný faul ve vápně jednoho z hráčů karibského týmu.

45+1

Elias Vasquez (GTM) faulujee deset metrů před pravým rohem pokutového území a vidí žlutou kartu. Kubánci budou kopat přímý kop.

45

Začíná poslední minuta první půle, nastavovat se bude ještě jedna minuta.

44

Závěr první půli patří Guatemale, tedy minimálně poslední dvě minuty, kdy se dařilo jejím hráčům držet míč kolem soupeřovy šestnáctky. Krom pokusu Aparacia ale nebezpeční nebyli.

43

Tak jsem kubánské fotbalisty v defenzivní činnosti možná trochu přechválil, když jim propadl míč a z hranice šestnáctky se do zakončení dostal Aparacio, ten naštěstí pro červené pálil nad jejich branku.

42

Guatemalci drží v tuto chvíli míč u svých kopaček, dopředu se však dostat nemohou. Kubánská obrana značně zpevnila oproti úvodu zápasu.

41

Rohový kop už tolik nebezpečí pro branku Guatemaly neznamenalo, Kubánci dnes ale rozhodně nejsou a nebudou do počtu.

40

40. Reyes se až k zakončení nedostal!

40

A Reyes byl u další akce svého týmu! Útočník Kuby dostal nádherný pas ze středu hřiště na pravou stranu, kde se nejprve dostal před bránícího Lalína, ten mu ale na poslední chvíli povedeným skluzem míč vyrazil! Následuje roh.

39

Nyní se k balonu bílí přeci jen dostanou, zavinil to faul Reyese na půlce, který sám vypadá dost otřesen.

38

Guatemalci v posledních minutách totálně vypadli ze hry a nedokážou se vůbec dostat na útočnou polovinu a dost často ani k samotnému balonu.

37

Kubánci dnes předvádí jasně nejlepší výkon na turnaji a minimálně mne dnes hodně překvapují. V další šanci se ocitl Gómez, ale jeho rána zpoza vápna letěla jen vysoko nad branku Guatemaly.

37

Morales poslal k zemi zezadu Napolese a stále ještě za svou tvrdou hru neviděl kartu. Řekl bych však, že se jeho čas pomalu blíží.

36

Bílí se sice posléze dostali k míči, ale k soupeřově brance již nikoliv. Nepovedená dlouhá přihrávka skončila až u brankáře Guerry.

35

Další faul Guatemalců, naštěstí pro ně ale nyní přišel ještě na půlící čáře. Kubánci rozehrají po zemi a navíc směrem dozadu.

34

34. Martínez levačkou jen těsně minul levou tyč!

34

A Martínezova levačka znovu úřadovala, jeho rána z přímého kopu jen o kousek minula levou tyč!

33

Autor předchozí povedené přihrávky nyní fauloval pár metrů před vápnem a Kubě se dostane další dobré standardní situace.

32

32. López na míč těsně nedosáhl!

32

Morales z levého rohu pokutového území vyslal nadýchaný centr před branku Kuby, kde si nikým nepovšimnut nabíhal ke vzdálenější tyči López, k míči mu však kousek chyběl a ani ve skluzu jej nebyl schopen zasáhnout!

32

Nedovolených zákroků přibývá a doplácí na to kvalita hry, které se teď hodně kouskuje. Hráči se nemohou dostat do potřebné provozní teploty.

31

López se provinil útočným faulem při souboji o míč před šestnáctkou Kuby, loktem sestřelil obránce Diz Peho.

30

Hraje Motta, ke kterému se míč dostal po nepřesné kubánské rozehrávce, chyb na obou stranách pomalu přibývá.

30

Luiz nyní nedostal úplně přesný pas na levou stranu hřiště a balon skončil až v zámezí. Tempo hry v posledních minutách trochu opadlo.

29

A také se pálilo, jenže přímo do kubánské zdi.

28

Marquez poslal k zemi M. Lópeze několik metrů před šestnáctkou, hosté mají k dispozici přímý volný kop a tady by se střílet mohlo.

27

Hrát tak mohli Kubánci, jejichž nepříjemný centr z levé strany štípl Mottu do rukavic, ten však nadvakrát nakonec kulatý nesmysl zkrotil.

26

Další akci Guatemalců nyní zastavil praporek pomezního sudího, který viděl Ruize v ofsajdovém postavení.

25

Ruiz dostal nádhernou přihrávku z půlky od Pappy, jenže balon byl přeci jen o něco rychlejší než by Ruiz potřeboval. Guerra zkontroloval dráhu míče a nechal jej dokutálet až mimo hřiště.

24

I opakovaný záběr ukázal, že se o faul určitě nejednalo. Mejía ucítil dotek soupeřovy nohy a spadl na trávník více než ochotně.

23

Jenže červení se daleko nedostali a hrát tak znovu budou Guatemalci. Ve vápně po souboji s kubánským obráncem upadl Mejía, hlavní rozhodčí Elmer Bonilla ale zůstal ledově klidný.

22

De León Ramos dlouho držel míč před šestnáctkou Kuby, pak se ale po nevinném zákroku ochotně skácel k zemi a hlavní sudí mu na špek neskočil. Kubánci se tak zcela zdarma dostávají k balonu.

21

Pappa si zapisuje první střelecký pokus tohoto utkání, jeho rána ale nemohla překvapit dobře postaveného Guerru v kubánské brance.

19

Luís už se rozbíhal k pobídce jednoho ze spoluhráčů, který jej vyslal vpřed podél levé čáry, v posledním možném okamžiku mu ale míč od nohy ukopl Vaquero.

18

Oba týmy jsou od začátku hodně aktivní a jde vidět, jak moc dnes chtějí vyhrát. Brankáři na obou koncích hřiště budou mít dnes plné ruce i nohy práce.

17

Žlutou kartu dostává Jorge Corrales (Kuba).

17

Reyes dobře zamotal nohy Vaquerovi na pravé straně šestnáctky a poslal dobrou přihrávku pod sebe do vápna, tam se jí ale ujali na poslední chvíli jeho protivníci.

16

Jenže centr z pravé strany zapadl přesně do rukavic brankáře Guerry, který si ve vzduchu našel míč a chytil jej.

15

Po žlutém zákroku Nápolese budou kopat hosté od pravé postranní čáry na kubánskou branku.

15

Žlutou kartu dostává Yaisnel Nápoles (Kuba).

14

Mejía dostal míč krásně proti noze nalevo před vápnem a za běhu vypálil, jenže trefil přesně místo, kde se tou dobou vyskytoval brankář Guerra. Ale bylo to pěkná akce Guatemaly na jeden dotek.

13

Útoky obou týmů byly nyní zastaveny ještě v samém zárodku, u míče zůstanou nakonec hráči v bílém po útočném faulu některého z Kubánců.

12

Martínez to zkusil po zemi do prostoru malého vápna, ale tam se k míči dřív než někdo z jeho spoluhráčů dostali Guatemalci.

11

Roh pro Kubu následoval po zákroku Motty a po něm budou červení znovu kopat proti soupeřově brance. Stalo se tak po faulu Ruize napravo od vápna.

10

10. Martínez kroutil míč pod břevno, Motta kryje!

10

No a sám Ariel Martínez donutil Mottu rychle zasáhnout, když balon kroutil pod břevno a jen včasný zákrok brankáře Guatemaly zabránil brance.

9

Kubáncům se nyní daří držet míč na svých kopačkách a navíc po faulu na Martíneze, který zavinil Morales, budou kopat volný kop ze zajímavé pozice. Je to přibližně pět metrů před pravým rohem šestnáctky.

8

Diváci na stadionu v Charlotte zatím dávají jasně najevo, komu dnes fandí. A Kubánci to rozhodně nejsou. Každý jejich dotyk s míčem provází pískot.

7

Kubánci vybojovali standardku u pravé postranní čáry, po útočném faulu ve vápně jsou ale krátce po jejím rozehrání vykázani zpět na svou polovinu hřiště.

6

S rohovým kopem už si Kubánci poradili v klidu a dostali míč před vápno, tam se jej však znovu ujali hráči v bílém. Ti začali ve velkém stylu.

5

5. Guerra vytáhl hlavičku jednoho ze soupeřů nad břevno!

5

No a Guerra musel znovu zasahovat, když musel vyrazit hlavičku jednoho ze soupeřů mířící pod břevno. Roh pro Guatemalu!

4

Bílí útočí i nadále a po faulu ve středu hřiště u pravé čáry budou kopat proti kubánské brance.

3

3. Mejíjovu ránu srazila obránce Kuby pro svého gólmana!

3

Druhý roh už Guatemalci ubránili bez pomoci svého gólmana a vydali se na rychlou zteč kubánské branky. Mejía měl na levé straně hodně prostoru a dostal se s míčem až do vápna, jeho ránu však srazil jeden z obránců Kuby přímo do náruče brankáře Guerry!

2

Guerra se dostal nejvýše a vyboxoval míč mimo pokutové území, avšak za koncovou čáru a následovat bude roh ze druhé strany.

2

Hned na úvod se povedlo fotbalistům Kuby vybojovat rohový kop. Hlavní sudí ještě ve vápně krotí vášně hráčů obou týmů.

1

Kubánci však hned vybojovali míč a přihrávají si jej před vlastní brankou, nás však bude nejvíce zajímat, v jakém rozestavení hráči v červených dresech opravdu nastoupí.

1

Utkání právě začalo.
Rozehrávky ve středu hřiště se ujmou fotbalisté Guatemaly.
Národní písně dozněly a fotbalisté obou celků se nyní zdraví. Kapitáni ještě podstoupí nebytnou proceduru s hlavním sudím, při které proběhne los a pak už nebude nic bránit začátku tohoto důležitého utkání.
A už se tak děje, Kubánci dnes nastupují k duelu kompletně v červeném, jejich soupeři v bílých dresech s modrým pruhem. Všichni přítomni na stadionu si nyní vyslechnou státní hymny těchto týmů.
Fotbalisté obou týmů. tedy Kuby a Guatemaly, a také všichni rozhodčí dnešního zápasu, již čekají, než budou pozváni na hrací plochu stadionu v Charlotter, který pojme takřka 74 tisíc diváků.
Dle nahlášených sestav je patrné, že Kubánci se rozhodli především neinkasovat, k tomu by mělo napomoci i atypické rozestavení 6 – 3 – 1 se šesti obránci. Guatemalci budou hrát jako normální smrtelníci v systému 4 – 4 – 2.
Úvodní sestavy:

Kuba: Guerra – Vaquero, Marquez, Clavelo, Diz Pe, Corrales, Nápoles – Gómez, Martínez, Luís – Reyes.

Guatemala: Motta – Morales, Vásquez, López D., Lalín – Mejía, Pappa, De León, Aparicio – Ruiz, López M.

Rozhodčí: Elmer Bonilla.
Vzájemné zápasy

Reprezentační výběry obou týmů se na mezinárodní scéně příliš často nepotkávají. V loňském roce si spolu sice střihli přátelák, který skončil těsnou výhrou Guatemalců 1:0, další jejich souboje se však datují až do roku 2008, kdy se utkali v kvalifikaci o Mistrovství světa a z výhry ve dvou utkáních se tehdy radoval vždy domácí celek.
Kuba

Fotbalisté Kuby rozhodně nepatří mezi světové fotbalové velmoci a odpovídá tomu i postavení v žebříčku FIFA, kde jsou zástupci tohoto ostrovního státu vedeni až na 104. pozici. Před devíti lety ale bylo vše jinak, kubánské fotbalisty jsme totiž registrovali 46. místě.

Hráči země, kde dlouhá léta vládl známý státník Fidel Castro, se na letošní Gold Cup kvalifikovali jako čtvrtý tým karibské části kvalifikace, tedy z poslední postupové pozice. Osmou účast na Gold Cupu to ale již Kubáncům vzít nemohlo, ti tak mohou navázat na své poslední vystoupení před dvěma lety, kde se probojovali do čtvrtfinále.

Kubánci vstoupili do letošního Gold Cupu soubojem s jedním z velkých favoritů turnaje, výběrem Mexika, a na soupeře vůbec nestačili a podlehli vysoko 0:6. Ve druhém utkání ve skupině pak podlehli celku Trinidadu a Tobaga výsledkem. Před dnešním zápasem je tak Kuba na poslední příčce tabulky s nulovým ziskem bodů a pokud chtějí její fotbalisté pomýšlet na postup alespoň ze třetí příčky, musí dnes bezpodmínečně zvítězit.
Guatemala

Reprezentaci Guatemaly patří v aktuálním žebříčku FIFA pro pořadí národních týmů 105. pozice, nachází se tedy hned za svým dnešním soupeřem. Nejvýše se Středoameričané vyšplhali na konec páté desítky, to se psal srpen roku 2006.

Svěřenci Ivana Franca Sopegna se na letošní Zlatý pohár kvalifikovali díky druhém místu na loňské Copa Centroamericaně, tedy mistrovství týmů ze střední Ameriky. Pro Guatemalce je jejich letošní účast na Gold Cupu již celkově desátou, nejlepší umístění zaznamenali v roce 1996, kdy skončili čtvrtí. Na poslední Zlatý pohár přede dvěma lety se nekvalifikovali a tak jejich poslední představení je čtyři roky staré, kde se jim povedlo probojovat až do čtvrtfinále celého turnaje.

Guatemalci v prvním utkání skupiny podlehli prozatimnímu suverénovi skupiny, výběru Trinidadu a Tobaga, po výsledku 0:2. Ve druhém utkání se Středoameričanům dařilo lépe a se silným Mexikem doslova ubojovali bod za remízu 0:0. Po dvou zápasech skupiny tak mají na kontě jeden bod a drží třetí příčku. Pro jistotu postupu ze třetí pozice by ale i Středoameričané potřebovali dnes zvítězit.
Gold Cup 2015

Letošní Gold Cup je již třináctým představením nejlepších týmů ze Severní a Střední Ameriky a pokud budeme počítat i předcházející regionální mistrovství, budeme mluvit o 23. ročníku. Turnaj se tradičně odehrává na území Spojených států amerických, avšak letos se dvě utkání nově odehrají i v Kanadě. Celkem se tak hráči dvanácti zúčastněných týmů představí ve čtrnácti amerických a kanadských městech a to během dvaceti dní.

Titul z posledního šampionátu obhajují hráči USA, kteří se tak z výhry na Gold Cupu radovali již pětkrát, o maximum se však nejedná. To drží fotbalisté Mexika, kteří mají na svém kontě šest triumfů, zbývající jeden vítězný pohár uzmuli v roce 2000 kanadští reprezentanti.

Zajímavostí je, že letošního Zlatého poháru se zúčastní týmy Mexika a Jamajky, které minulý měsíc reprezentovaly své země také na Copa Américe, tedy Mistrovství Jižní Ameriky, kde však mohli startovat jen z výběry hráčů do 22 let
Krásný fotbalový, i když velice pozdní večer, všem fanouškům dobrého fotbalu, kterým určitě ten, který je k vidění v těchto dnech na CONCACAF Gold Cupu, je. Dnes pro Vás budeme sledovat závěrečné souboje v základní skupině C a jako první přijde na řadu duel reprezentačních týmů Kuby a Guatemaly.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

Kuba – Guatemala

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 73. Reyes (Martínez)

Karty:   15. Nápoles (CUB), 17. Corrales (CUB), 74. Reyes (CUB), 85. Gómez (CUB) – 45+1. Vasquez (GTM), 63. Morales (GTM)

Kuba: Guerra D. – Vaquero, Marquez, Clavelo, Diz Pe, Corrales (61. Cervantes), Nápoles – Gómez (86. Pérez), Martínez, Luís (68. Dranguet) – Reyes.
Náhradníci: Sánchez – Dranguet, Horta, López Y., Guerra F., Pérez, Coroneaux, Cervantes.

Guatemala: Motta – Morales, Vásquez, López D., Lalín (46. Figueroa) – Mejía, Pappa, de León Ramos (61. Cincotta), Aparicio – Ruiz, López M (68. Chinchilla)
Náhradníci: Ayala, Jérez – Castrillo, Cincotta, Hernández, Figueroa, Herrarte, Márquez, Arreola, Chinchilla.

Rozhodčí: Elmer Bonilla (Salvador) – Daniel Belleau, Philippe Briere (oba Kanada)

Evropská liga (předkola)

Kajrat – Alaškert 16:45 3:0

Jelgava – FK Rabotnički 17:30 1:0

Dacia Kišiněv – Žilina 18:00 1:2

Randers – Elfsborg 18:00 0:0

Skonto FC – Debrecín 18:00 2:2

Soligorsk – Wolfsberger 18:30 0:1

Beer Ševa – Thun 19:00 1:1

Mladá Boleslav – Strømsgodset 19:00 1:2

Černo More – Dinamo Minsk 19:00 1:1

Apollon Limassol – Riteriai 19:00 4:0

Koper – Hajduk Split 19:00 3:2

AIK Stockholm – Širak 19:00 2:0

Beroe – Brøndby 19:00 0:1

Kukësi – Mladost Podgorica 19:30 0:1

Charleroi – Beitar Jeruzalém 19:30 5:1

Kodaň – Newtown 19:45 2:0

Vaduz – Kalju 19:45 3:1

Loko Záhřeb – PAOK 20:00 2:1

Trabzonspor – Differdange 20:00 1:0

Trnava – Linfield 20:05 2:1

Slovan Bratislava – UC Dublin 20:15 1:0

Ferencváros – Željezničar Sarajevo 20:30 0:1

Čukarički – Qäbälä 20:30 1:0

Vojvodina – Jūrmala 20:30 3:0

Jagiellonia – Omonia Nikósie 20:30 0:0

Śląsk – Göteborg 20:30 0:0

West Ham – Birkirkara 20:45 1:0

Inverness Caledonian – Astra Giurgiu 20:45 0:1

Rijeka – Aberdeen 21:00 0:3

Legia – Botoşani 21:00 1:0

Shamrock – Odd 21:00 0:2

Reykjavík – Rosenborg 21:15 0:1

Hafnarfjördur – Keşla FK 21:15 1:2