Menu

Hokej

Tipsport Liga (SR) play-off

HC Košice – ŠHK 37 Piešťany

7:0

konec (2:0, 2:0, 3:0)

08.03.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer) sk

Tipsport: 1.3 5.6 7.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Štatistiky po zápase:
Góly: 7:0
Vylúčení na dve min.:2:8
Presilovky: 3:0
Oslabenia: 0:0
Strely: 46:19
Úspešnosť brankárov: 100%:84.7% (20:37:10)

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Košíc:
"Z našej strany to bol veľmi dobrý prístup k zápasu. Chlapci predviedli veľmi dobrú osobnú a hernú disciplínu. Víťazstvo náš teší, ale uvedomujeme si, že na postup je potrebné získať ešte jedno."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Zápas rozhodli naše oslabenia v prvej a druhej tretine. Boli sme tam nedisciplinovaní a Košice to využili. Celé sa to zlomilo v polovici stretnutia a súper nás za to potrestal."

Košičania zvíťazili a získavajú postupový mečbal!

60:00

Koniec zápasu.

59:12

Domáci hokejisti zápas už iba dohrávajú a užívajú si skvelú atmosféru. V Steel aréne je už o všetkom rozhodnuté.

58:06

Do konca tretej tretiny ostávajú už iba necelé dve minúty. Puk majú pod kontrolou Košičania a žiadne ohrozenie Hyláka nepripúšťajú.

57:08

Košičania sa dostali do obrovskej príležitosti! Obrane hostí unikol mladík Bondra, ale jeho zakončenie pomedzi betóny Rybár šikovne prečítal.

56:39

Piešťanci sa v závere pokúšajú aspoň o čestný zásah, ale bez úspechu. Všetky ich strely letia iba mimo bránky Košíc.

55:01

Hra je prerušená a nasledovať bude komerčná prestávka. V Steel aréne je už o všetkom rozhodnuté a po nej sa bude duel už iba dohrávať.

Zápas sleduje v Steel aréne 5064 divákov!

54:25

Domáci Lapšanský iba nechápavo krúti hlavou. Zakončoval z podobnej pozície ako pred chvíľou Hrnka, ale puk príliš podvihol a dostal ho až nad bránku.

53:01

Hostia v plnom počte.

52:46

Obrovská príležitosť Košíc! Sojčík pred bránkou presunul puk k druhej žrdi na Hrnku, ale ten z prvej v rýchlosti mieril iba tesne vedľa troch žrdí.

52:04

Pred bránku sa opäť natlačil mladý reprezentant Jánošík, ale puk tentokrát na hokejku nedostal a Piešťany sa aspoň na moment oslobodia.

51:23

Košičania sa ihneď usadili v pásme. Krížnou prihrávkou na Spilara to skúsil Jenčík, ale druhý menovaný sa pošmykol a zakončiť nedokázal.

51:01

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Dušan Pašek.

49:56

Hostia v plnom počte.

Adam JÁNOŠÍK - 7:0

49:56

Košice dali gól!

Košičania rozoberajú svojho súpera na drobné súčiastky. Prudkú ranu poslal spred modrej čiary Štrbák a jeho pokus pred bránkou úspešne tečoval ADAM JÁNOŠÍK. Asistencie: Martin Štrbák a Richard Jenčík.

48:48

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú minútu smeruje na dve minúty za držanie Martin Škadra.

48:27

Domáci obranca Černák to skúsil strelecky, ale gólman Rybár bol veľmi pozorný a puk smerujúci ponad jeho bránku ho nijakým spôsobom nezaskočil.

47:58

Hostia sa do pásma presunuli s cieľom obstarať aspoň čestný zásah, ale ani to im nevyšlo. Domáci tím má všetko plne pod kontrolou.

47:16

Hostia stále statočne bojujú. V útoku to forčekingom skúšal Petráš, ale puk sa mu získať nepodarilo.

46:50

Hosťujúci hokejisti chceli puk rýchlo dostať spred svojej bránky, ale napokon sa to skončilo iba ich zakázaným uvoľnením.

45:57

Oceliari síce o puk prišli. ale do obrany sa nestiahnu. Vysokým forčekingom sa pokúšajú znepríjemniť súperovi život.

45:32

Košičania sa bavia hokejom. Spilar v útočnom pásme obkrúžil celú bránku aj obranu, puk ponúkol Štrbákovi, no ten v rýchlosti pálil iba tesne nad.

44:48

Na ľadovej ploche je už o všetkom rozhodnuté. Domáci tím má piaty štvrťfinálový duel plne pod kontrolou a súpera k ničomu nepúšťa.

43:36

Domáci hokejisti pokračujú vo svojej aktivite. Košičania sa natlačili do pásma a prudkú strelu chcel tečovať Lapšanský, lenže to mu nevyšlo a Rybár zasahovať nemusel.

Peter BARTOŠ - 6:0

42:36

Košice dali gól!

Skúsený útočník PETER BARTOŠ zavŕšil svoj hetrik! Bartoš sa ocitol za obranou a úplne osamotený priamo pred Rybárom, ktorého prekonal zakončením pomedzi betóny. Asistencie: Richard Jenčík a Gabriel Spilar.

41:56

Košičania sa pohodlne ubránili a presunuli sa do útoku. Tam to od modrej čiary skúsil Šeda, ale Rybár puk vyrazil betónom.

41:20

Hostia sa pokúsili presunúť do útoku a ohroziť Hyláka. To sa im síce podarilo, ale brankár Košíc napokon po súboji v bránkovisku skončil na zemi a hra sa prerušuje.

Peter BARTOŠ - 5:0

40:23

Košice dali gól!

Rybár vydržal bez inkasovaného gólu iba 23 sekúnd. Prekonal ho PETER BARTOŠ, ktorý tečoval prudkú strelu spoluhráča. Pre Bartoša je to už druhý gól v zápase. Asistencie: Gabriel Spilar, Martin Štrbák.

40:01

Zmena v bránke hostí. Spomedzi troch žrdí odchádza Martin Šúrek a nahradil ho Patreik Rybár.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Štatistiky po druhej tretine:
Góly: 4:0
Vylúčení na dve min.:2:6
Presilovky: 2:0
Oslabenia: 0:0
Strely: 33:13
Úspešnosť brankárov: 100%:87.8%
Druhá tretina je na konci. Veľmi slušne zaplnenej Steel aréne ponúkla opäť dva presné zásahy, o ktoré sa opäť postarali domáci hokejisti. Tí majú na svojich hokejkách pohodlné štvorgólové vedenie, ktoré sa hosťom bude zmazávať iba veľmi ťažko.

Tretia tretina sa začne približne o 18:39.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:58

Košičania sú aj v záverečných sekundách tretiny v útočnom pásma. Strelecky to z pravého kruhu skúsil Jenčík, ale minul bránku.

39:33

Košičania vyhrali buly a opäť sa presunuli do útoku. Tam Spilar poslal puk súperom priamo pred bránku, no tí v ťažkej pozícii dobre bránení nedokázali zakončiť.

38:54

Hostia musia byť zo situácie zúfalí, ale aj napriek tomu sa pokúsili zaútočiť. To im však vôbec nevyšlo a na modrej čiare sa dopustili iba ofsajdu.

Jiří BICEK - 4:0

38:24

Košice dali gól!

Domáci tím vyhral buly v útočnom pásme a s pukom sa veľmi nemaznal. Po niekoľkých prihrávkach pálil presne zo stredu ľavého kruhu JIŘÍ BICEK a na túto ranu Šúrek zareagovať nedokázal. Asistencia: Matúš Chovan.

38:12

Piešťany chceli od svojej bránky založiť rýchlu útočnú akciu, ale napokon im to nevyšlo a po prudkom pase sa dostali iba do zakázaného uvoľnenia.

37:58

Košičania sú stále veľmi aktívni a aj pri trojgólovom vedení sa tlačia do zakončenia. Piešťancov ale drží nad vodou Šúrek, ktorý zneškodnil už 23 streleckých pokusov.

37:13

Hostia v plnom počte.

37:05

Košičania to v pásme poriadne roztočili. Od modrej čiary prudko vypálil Černáka jeho pokus ešte niekto z domácich tečoval, ale Šúrek aj tak spoľahlivo odolal.

36:40

Košičania sa napokon presunuli do pásma a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Po prudkej strele Kutálka chcel spred bránky dorážal Hrnka, no Šúrek si puk postrážil.

36:02

Puk opäť letí od Śúreka až na opačnú polovicu ľadovej plochy a hostia sa bránia úplne ukážkovo.

35:26

Hosťjúci hokejisti začali so svojou defenzívou veľmi dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Košičania budú začínať spred svojej bránky.

35:13

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za faul kolenom Rastislav Konečný.

34:59

Aj po buly v útočnom pásme sa hostia dostali k strele a Hylák mal opäť čo robiť! Z ľavej strany tentokrát zakončoval Vaculín a domáci gólman bol trochu mimo svojej bránky, ale puk aj tak zastavil hruďou.

34:45

Piešťany to predsa len skúsili aj strelou spoza pravého kruhu, no tá skončila priamo v Hylákovej lapačke a nasledovať bude ďalšia komerčná prestávka.

34:33

Hosťujúci hokejisti sa presunuli do útoku a skúsili to tam so zakončením. V ňom bol Stupka, ale aj napriek veľkej snahe puk za čiaru nedokázal prepasírovať. Hylák si stále drží čisté konto.

33:43

Domáci v plnom počte.

33:27

Domáci tím sa ale bráni s veľkým prehľadom a puk posiela cez všetky čiary. Presilovka hostí sa kráti.

32:40

Po ďalšom zakončení hostí sa Piešťanci ešte pokúsili dorážať, ale Hylák mal puk pod kontrolou a košická defenzíva zareagovala strkanicami, takže rozhodcovia budú vylučovať. Na trestnú lavicu smerujú domáci Radek Philipp a hosťujúci Tomáš Klempa na dve minúty za hrubosť. Piešťany pokračujú v pätici, Košičania vo štvorici.

32:25

Hostia napokon predsa len vypálili, ale v zmätku pred bránkou sa najlepšie zorientovali iba Košičania a puk odpálili spred Hyláka. Piešťany pokračujú vo svojom tlaku.

31:55

Piešťany začali presilovku aktívne a okamžite sa usadili v útočnom pásme. Domáci tím ich zatiaľ k strele nepustil.

31:43

Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Martin Štrbák.

30:38

Hra sa presunula za piešťanskú svätyňu. Tam to s pukom na hokejke skúšal Sojčík, ale napokon ho za čiaru nedokázal dostať.

29:58

Piešťany sa bránia skutočne veľmi obetavo a súpera sa snažia odtlačiť od bránky. Košičania sú však v tomto priestore agresívni a pokúšajú sa opäť skórovať.

29:36

Domáci tím ostal v útoku. Spilar tam dobrou prihrávkou pripravil preistor Cebákovi, ale ten so strelou zaváhala napokon zakončiť ani nedokázal.

28:45

Košičanom sa podarilo vybojovať puk pri svojej bránke a rýchlo sa presunúť do útoku. Tam Suja krížnou prihrávkou k ľavej žrdi hľadal spoluhráča, ale napokon mu to nevyšlo.

28:28

Piešťany sa opäť presunuli do útoku a na Hyláka aj vystrelili, ale domáci gólman hru prerušuje a nasledovať bude reklamná prestávka. Piešťancov ale musíme za ich snahu a bojovnosť pochváliť, na strely je to z pohľadu domácich aktuálne 19:9.

27:52

Domáci tím sa napokon dokázal oslobodiť spod zovretia súpera a puk vyhodil z pásma. Tam za ním korčuľoval Kutálek, ale bez úspechu.

27:10

Dlhšiu dobu sa hrá bez prerušenia a na ľadovej ploche vidíme veľkú aktivitu hostí. Tí sa skutočne snažia, ale Hylák a jeho obrana pozorne odolávajú.

26:14

Obrovská šanca hosťujúceho tímu! Holovič sa natlačil úplne pred Hyláka, ktorý nemohol nič vidieť a nerušil, kde je puk. Do bránkoviska sa ale dostala aj košická obrana, ktorá napokon spomínanému útočníkovi Piešťan zakončenie znemožnila.

25:21

Domácemu tímu teraz v obrannej tretine narobil problémy Stupka, ale napokon k nemu košický obranca v poslednej chvíli pristúpil a strelu sme ani nevideli.

25:08

Košičania sa stiahli k svojej bránke a skúsili to novou rozohrávkou. Puk dopredu posielal Jánošík, ale bez úspechu.

24:37

Steel arénou to teraz len tak zahučalo! Priamo pred bránkou ostal nepokrytý Lapšanský, ale jeho rýchly švih v sieti neskončil.- Domáci hokejista sa so zakončením ponáhľal a napokon bránku tesne minul.

23:59

Domáci hokejisti vo svojej aktivite neprestávajú ani s trojgólovým vedením. Pri prechode do útoku ich teraz zastavil ofsajd.

23:33

Hostia v plnom počte.

Peter BARTOŠ - 3:0

23:33

Košice dali gól!

Domáci tím sa napokon bleskovo presunul do pásma, popred bránku tam presnú prihrávku dostal PETER BARTOŠ a z hranice pravého kruhu skúsene prepálil presúvajúceho sa Šúreka. Asistencia: Richard Jenčík.

23:22

Piešťanci sa začali brániť veľmi dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Košičania musia založiť novú útočnú akciu.

22:50

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Ján Románek.

22:40

Domáci tím sa stiahol za vlastnú bránku a bude rozohrávať počas avizovaného vylúčenia. Puk má na hokejke Černák a Hylák už šprintuje na striedačku.

22:04

Ešte stále pomerne nerozchytaný brankár Košíc pre istotu vo svojej lapačke schoval aj jednoduché nahodenie. Hostia totiž v tejto tretine zvýšili svoju aktivitu a radi by znížili náskok súpera.

21:28

Po dlhej dobe si na puk siahol aj domáci gólman. Hylák musel vyriešiť bleskový prechod súpera, ale zvládol to bez akéhokoľvek zaváhania.

21:12

Košičania sa opäť presunuli do útoku a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Od modrej čiary pálil Jánošík, no jeho puk nik z hostí nezúžitkoval.

20:34

Úspešní v útoku neboli ani hostia, ktorí v podstate iba odovzdali puk na zadný mantinel. Vzápätí sa do útoku presunuli Košice, no Jenčík v rýchlosti nenamieril presne a nezúžitkoval tak svoju strelu.

20:14

Druhá tretina sa začala výherným buly pre Košice. Domáci tím sa ihneď pokúsil založiť útočnú akciu, ale v strede klziska o puk prišiel.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa o malý moment začína!

Štatistiky po prvej tretine:
Góly: 2:0
Vylúčení na dve min.: 0:3
Presilovky: 1:0
Oslabenia: 0:0
Strely: 12:2
Úspešnosť brankárov: 100%:83.3%
Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej jednoznačnú dominanciu Košičanov, ktorí súperovi v útoku vôbec nič nedovolili a zaslúžene vyhrávajú dvojgólovým rozdielom. Ten síce ešte o ničom nerozhoduje. ale Piešťany to budú mať na klzisku víťaza základnej časti už iba veľmi náročné.

Druhá tretina sa začne približne o 17:48.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:44

Domáci hokejisti sa napokon ešte dostali do pásma, ale tam nedokázali nič vymyslieť. Hostia sa v závere dokážu ubrániť.

19:06

Piešťanom sa podarilo puk vyhodiť z pásma a odchádzajú striedať. Sily vymenia aj Košičania. ktorí stále nepoľavujú vo svojej aktivite.

18:54

Košičania pokračujú vo svojej aktivite smerom dopredu aj naďalej. Bondra držal puk za bránkou, ale hostia mu napokon nedovolili prihrávať.

17:38

Hostia v plnom počte.

Martin ŠTRBÁK - 2:0

17:38

Košice dali gól!

Domáci hokejisti využívajú výhodu presilovej hry a zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch presných zásahov! Postaral sa o to kapitán MARTIN ŠTRBÁK, ktorý poslal spred modrej čiary nechytateľnú strelu až do siete. Asistencia: Gabriel Spilar.

16:58

Košičania začali aktívne a dostali sa aj do zakončenia. Od modrej čiary pálil Černák, no jeho pokus hostia dokázali zblokovať.

16:31

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Jarkko Leppänen.

16:31

Košičania sa opäť usadili v útoku a opäť z toho bola skvelá šanca na skórovanie. Bol v nej Jenčík, lenže v poslednej chvíli bol faulovaný.

15:51

Košičania to opäť skúsili v zakončení. K ľavej žrdi sa natlačil mladík Suja, ale bol veľmi dobre bránený a puk napokon za čiaru neprepasíroval.

15:01

Domáci hokejisti sa dokonca po buly rýchlo presunuli do útoku. Z otočky tam pálil Lapšanský, ale málo dôraznú strelu vyrazil Šúrek pravým betónom.

14:43

Piešťany sa napokon do útoku dostali, ale do výraznejšieho zakončenia nie. Na strely je to stále 8:1 z pohľadu Košíc.

14:25

Piešťany si prevzali puk na svoje hokejky, prestriedali a budú chcieť začať útočnú akciu od svojej bránky. S rozohrávkou to skúsi Leško.

13:29

Hostia sa vzápätí rýchlo natlačili do útoku na opačnej polovici klziska a Hylák puk radšej prikryl. Nasledovať bude druhá komerčná prestávka.

13:05

Hra sa musí na moment prerušiť, pretože po súboji pri mantineli ostal na ľadovej ploche ležať hosťujúci Eduard Šedivý. Po chvíli sa ale našťastie z ľadu postavil a za pomoci spoluhráčov odišiel na striedačku. Pevne veríme, že to pre neho nebude nič vážne.

Matúš CHOVAN - 1:0

12:35

Košice dali gól!

Domáci hokejisti sa napokon do vedenia dostávajú v hre proti plnému počtu hráčov súpera. Postaral sa o to MATÚŠ CHOVAN, ktorý ostal úplne nepokrytý na ľavej strane a od žrde využil presnú prihrávku. Asistencie: Jiří Bicek, Peter Sojčík.

12:22

Hostia v plnom počte.

11:44

Košičania sa dokázali usadiť v pásme a dokonca sa aj natlačili pred Šúreka. Piešťanský gólman ich streleckému pokusu s prehľadom odolal.

11:17

Domáci hokejisti sa síce dostali späť do pásma, ale vôbec im to nepomohlo, pretože hostia ich k strele nepustili. Naopak, Piešťanci si prevzali puk a chceli ísť do útoku, no zastavil ich ofsajd.

10:48

Hostia aj teraz začali hru vo vlastnej početnej nevýhode veľmi dobre a puk odpálili cez všetky čiary.

10:22

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Tomáš Bučka.

09:53

Košičania sa po výhernom buly chceli usadiť v pásme a poriadne tam zatlačiť súpera, ale napokon im to nevyšli a Piešťanci sa dokázali oslobodiť. Hostia sa zatiaľ musia iba brániť.

09:13

Domáci hokejisti ostali v pásme aj proti plnému počtu hráčov súpera a do zakončenia sa pri pravej žrdi natlačil Peter Sojčík. Ten tam bojoval nie len s brankárom, ale aj s obrancom Piešťan a napokon úspešný nebol. Šúrek hru prerušuje a nasledovať bude prvý komerčná prestávka tohto zápasu.

08:39

Hostia v plnom počte.

08:24

Košičania hru v pásme poriadne rozpohybovali. Z pravej strany tam dokonca prišla aj prihrávka priamo pred bránku, ale na tú Sojčík nestihol dostatočne rýchlo zareagovať.

07:59

Košičania sa pokúsili bleskovo sa presunúť do útoku, ale nevyšlo im to a zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.

07:52

Piešťany s pokojom prestriedali a puk následne opäť vyhodili cez všetky čiary. V tomto oslabení hrajú hostia skutočne veľmi dobre.

07:14

Piešťany sa začali brániť veľmi dobre. Hosťujúci hokejisti už dvakrát puk vyhodili zo svojej tretiny a súpera do zakončenia vôbec nepúšťajú.

06:39

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Michal Peško.

06:39

Košičania v útoku získali puk a dostali sa do obrovskej príležitosti! Bartoš bol v zakončení zoči-voči Šúrekovi faulovaný, ale v páde aj tak vystrelil a piešťanský brankár predviedol dokonalý zákrok lapačkou.

06:23

Hosťujúci hokejisti chceli opäť rozohrávať až od vlastnej bránky a dostať sa do útoku, no dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.

05:54

Hra sa prerušuje iba úplne minimálne a na ľadovej ploche vidíme obrovskú bojovnosť. Piešťany to teraz skúsili naprieč celým stredným pásmom pasom k pravému mantinelu, ale tam ich Košičania odzbrojili.

04:47

Hostia to ale napokon v defenzíve zvládli veľmi dobre a puk sa im podarilo dostať z pásma. Piešťany si tak aspoň na moment vydýchnu a prestriedajú-.

04:12

Domáci hokejisti aj naďalej ostávajú v útočnej tretine, no hostia ich do ďalšieho zakončenia pustiť nechcú. Košický brankár Hylák ešte ani raz nezasahoval.

03:56

Košičania sa ale presunuli do útoku a mohli otvoriť skóre tohto zápasu! Najskôr skúšal puk do siete prepasírovať Spilar a po ňom aj Jenčík, ale brankár hostí svojimi betónmi spoľahlivo odolal.

03:20

Hra sa až v tejto chvíli prvýkrát v zápase prerušuje a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Stále sme videli iba jeden strelecký pokus, ale hokeju to na atraktivite zatiaľ neuberá.

02:42

Konečne sme videli zakončenie smerujúce do priestoru bránky! Postaral sa oň domáci Suja, ktorý chcel puk zavesiť pod brvno Šúreka, ale bez úspechu.

01:52

Hra sa prelieva zo strany na stranu a stále sa hrá bez akéhokoľvek prerušenia. Aktívnejší sú v úvode Košičania, aj keď strelecký pokus sme ešte ani na jednej strane nevideli.

01:02

Košičania si teda za svojou bránkou prevzali puk a pohodlne prešli do útoku. Tam si puk potiahol Bartoš, ale nedokázal ho prihrať nikomu zo spoluhráčov a bol odzbrojený.

00:34

Na opačnej polovici ľadovej plochy sa hostia pokúšali dostať puk do medzikružia na Peška, lenže domáca obrana im v tom zabránila a strelecký pokus sme nevideli.

00:17

Úvodné buly získali na svoje hokejky domáci hokejisti. Košičania sa síce dostali aj do pásma, ale tam puk stratili a ponúkli súperovi priestor na protiútok.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Pred začiatkom zápasu si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky v podaní operného sólistu Dvorského.

Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Piešťan v žltej farbe.

Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Hrnka, Kutálek – Bicek, Chovan, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bondra, Hinďoš

ŠHK 37 Piešťany: Šúrek (Rybár) – Leppänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Rais, Bučka, Leško – Haring, Peško, Petráš – Holovič, Pašek, Stupka – Klempa, Mišura, Konečný – Hudec, Vaculín, Románek

Rozhodca: D. Konc, Kubuš – Gajan, Smrek.

Rozkorčuľovanie v Steel aréne je v plnom prúde.

Cesta Košíc do štvrťfinále:
Košickí hokejisti začali sezónu 2014/2015 skôr, pretože si plnili povinnosti na medzinárodnom európskom poli v prestížnej Champions Hockey League. Majster z minulého ročníka potom vstúpil do našej najvyššej hokejovej súťaže víťazne, keď hneď v prvom zápase triumfoval na trenčianskom ľade. Košičania následne bodovali vo väčšine zápasov, ale v mnohých prípadoch vyhrávali iba tesnými výsledkami. V novom kalendárnom roku Oceliari nechytili formu a po nepresvedčivých výsledkoch došlo v tíme HC Košice k výmene trénerov. Kormidla sa chopil asistent reprezentačného kouča Peter Oremus so svojím asistentom Romanom Šimíčkom a pod vedením tejto dvojice Košičania v základnej časti neprehrali ani jeden zápas a pred play-off dokonca natiahli šnúru výhier na číslo 12. Do vyraďovacích bojov vstúpil aktuálny majster rovnako ako pred rokom z prvej priečky v tabuľke, ktorá mu zaručila aj účasť v Champions Hockey League v nasledujúcom ročníku.

Cesta Piešťan do štvrťfinále:
Piešťany zažili náročnú základnú časť. Pred sezónou nahradil úspešného trénera Milana Klementa jeho bývalý asistent Roman Sýkora, ktorý dostal k dispozícii, podľa možností klubu, omladený káder, bez viacerých opôr, oslabený najmä v obrane a s cieľom dostať sa do play-off. Sýkora zmenil hernú tvár mužstva, ktoré zo začiatku predvádzalo nečakaný ofenzívny hokej, strieľalo veľa gólov, na druhej strane aj veľmi veľa inkasovalo a časom, keď už toľko gólov nedávalo, sa prepadávalo do výsledkovej krízy. Vytúžené play-off sa Piešťanom napokon podarilo, z ôsmeho miesta ich tam však doviedol už Leo Gudas, ktorý prevzal kormidlo po 34. kole, keď z lavičky odišiel tréner Sýkora. V závere základnej časti mali Havrani solídnu formu, aj bez svojho najproduktívnejšieho útočníka Tibora Kutálka, medzičasom už hráča Košíc. Piešťany v sérii nemajú čo stratiť, zo všetkých postupujúcich sa im papierovo pripisujú najmenšie šance.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! V deviatom hracom dni sa v ňom odohrajú dva štvrťfinálové zápasy – Košice nastúpia proti Piešťanom a Nitra vyzve Martin. V tomto textovom prenose sa podrobne pozrieme na duel z metropoly východu, kde víťaz základnej časti privíta jej ôsmy tím za celkového stavu série 2:2.

1. zápas: HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 1:3 (0:2, 0:0, 1:1), stav série 0:1
Góly a asistencie: 43. Sojčík (Češík) – 7. Románek (Bučka), 10. Petráš (Haring, Peško), 60. Pašek

Prvý zápas košicko-piešťanskej štvrťfinálovej série priniesol do Steel arény atraktívny hokej a množstvo streleckých pokusov. Fanúšikovia oboch celkov videli dovedna štyri góly, pričom o tri z nich sa postarali hostia. Tí už po prvej tretine prekvapujúco viedli zásluhou Románka a Petráša, na čo napokon nestačila ani odpoveď domáceho Sojčíka z poslednej časti hry. Štyri sekundy pred koncom zápasu ešte spečatil skóre na konečných 3:1 zo svojho pohľadu Pašek a Piešťany sa v sérii ujali vedenia 1:0.

2. zápas: HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 5:2 (1:0, 3:1, 1:1), stav série 1:1
Góly a asistencie: 3. Jánošík (Spilar), 30. Sojčík (Kutálek), 32. Jenčík (Jánošík), 36. Kutálek (Jánošík), 45. Jenčík (Spilar) – 31. Klempa (Mišura, Leško), 51. Kotaška (Konečný)

Druhý zápas série v Steel aréne sa už niesol v očakávanom duchu pod taktovkou topfavorita. Prekvapením bolo zaradenie brankára P. Rybára do bránky Piešťan namiesto hrdinu prvého zápasu M. Šúreka. Košičania nenechali nič na náhodu a prestrieľali Havranov 47:22 a vyrovnali sériu na 1:1. Bodovo sa zaskveli dvojgólový Richard Jenčík, Adam Jánošík (1+2) a bývalých spoluhráčov nešetril ani Tibor Kutálek (1+1). Piešťanom sa v metropole východu nepodarilo zopakovať výkon z prvého zápasu, odviezli si však jednu výhru, ktorá im istotne dodá odvahu a energiu pred domácimi zápasmi.

3. zápas: ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 3:4 (0:1, 1:2, 2:1), stav série 1:2
Góly a asistencie: 39. Klempa (Konečný), 47. Stupka (Pašek), 56. Klempa (Mišura, Leško) – 19. Spilar (Bartoš, Jenčík), 22. Kutálek (Sojčík, Chovan), 36. Suja (Macejko, Bondra), 60. Sojčík

Tretí zápas série začali náporom a veľkou aktivitou domáci hokejisti, aktívny bol najmä Dušan Pašek. Ústrednou postavou Košičanov v úvode bol brankár Hylák, ktorý dlho držal čisté konto. Krátko pred prestávkou udrel gólovo Spilar, ktorého v druhej tretine napodobnili Kutálek so Sujom a zdalo sa, že je vymaľované. Piešťanom pomohlo zaváhanie Košičanov v rozohrávke a gól Klempu na 1:3. V tretej tretine sa nadýchli pred plným hľadiskom k výbornému výkonu, čoho výsledkom bolo vyrovnanie na 3:3. V čase, keď už všetci mysleli na predĺženie prišla osudná chyba domáceho obrancu Škadru a premenený nájazd Petra Sojčíka v čase 59:58, čo teda znamená, že šťastnú výhru si pripísali Košice. Na ťahu sú teda Piešťany, bude zaujímavé vidieť, ako sa z toho záverečného úderu spamätajú. Azda znova pred plným domom.

4. zápas: ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), stav série 2:2
Góly a asistencie: 14. Petráš, 37. Mišura (Konečný), 59. Pašek – 57. Spilar (Bartoš)

Vo štvrtom zápase tejto série domáci tím favorita opäť zaskočil. Piešťany začali aktívne už od úvodu a v 14. minúte sa im zásluhou efektného zavesenia puku od Petráša podarilo dostať do vedenia. Na to síce Košičania odpovedali zvýšenou aktivitou, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Naopak, v strednej časti hry Havrani využili nepozornosť svojho súpera v predbránkovom priestore a z ľavej strany úspešne zakončil Mišura. Víťaz základnej časti predvádzal síce dobrý a bojovný výkon (rovnako ako domáci tím), ale späť do hry sa zásluhou Spilarovho gólu dostal už veľmi neskoro. Konečnú gólovú bodku pridal presnou strelou do prázdnej bránky pri záverečnej powerplay Košíc domáci Pašek.

Termíny série:
28.2.2015 (Steel aréna): KE – PN 1:3
1.3.2015 (Steel aréna): KE – PN 5:2
4.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE 3:4
5.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
8.3.2015 (Steel aréna): KE – PN
10.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
12.3.2015 (Steel aréna): KE – PN

Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HC Košice – ŠHK 37 Piešťany

7:0

konec (2:0, 2:0, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Chovan (Bicek, Sojčík), 18. Štrbák (Spilar), 24. Bartoš (Jenčík), 39. Bicek (Chovan), 41. Bartoš (Spilar, Štrbák), 43. Bartoš (Jenčík, Spilar), 50. Jánošík (Štrbák, Jenčík)

HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Hrnka, Kutálek – Bicek, Chovan, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bondra, Hinďoš

ŠHK 37 Piešťany: Šúrek (41. Rybár) – Leppänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Rais, Bučka, Leško – Haring, Peško, Petráš – Holovič, Pašek, Stupka – Klempa, Mišura, Konečný – Hudec, Vaculín, Románek

Rozhodčí: D. Konc, Kubuš – Gajan, Smrek

Diváci: 5064

Průběh zápasu
1. třetina
06:39
10:22
12:35
16:31
17:38
Po 1. třetině
2. třetina
22:50
23:33
31:43
32:40
35:13
38:24
Po 2. třetině
3. třetina
40:23
42:36
48:48
49:56
51:01
Konec