Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Vítkovice Steel

konec

09.09.2014, 12:00 • Monika Baloghová

Předsezonní tisková konference HC Vítkovice Steel je u konce. Dozvěděli jsme něco o přípravě týmu, stavu kádru a v poslední řadě jsme vyslechli vyjádření k organizačním věcem sezóny. To je tedy vše, my se s Vámi loučíme a přejeme příjemný zbytek dne. (12:50:11)
Vítkovice se Zbyňkem Irglem původně jednali o dvouleté smlouvě, v níž by měl také klauzuli o odchodu do zahraničí, v případě zájmu. Dle prezidenta klubu se finančně jednalo o jednu z nejvyšších nabídek v posledních letech. Černík pak také zmiňuje napněné kádry v KHL, která už po úvodních kolech hledá další hráče.
Vítkovický prezident dle svých slov nemusel v rámci této záležitosti nic vydýchávat – osobně si byl vědom faktu, že Zbyněk Irgl nakonec skončí v Třinci. Zmínil také fakt, že dnes už se hráči ze zahraničí nutně nemusejí vracet do svých mateřských klubů či do klubů, ve kterých začínali.
Prezidenta Černíka se nelze nezeptat na "kauzu Irgl".
Vítkovický trenér se však pozastavil nad posuzováním ve Finsku a Švýcarsku.
Peter Oremus odpovídá na dotaz ohledně posunutí modré čáry: V minulých dnech jsme absolvovali seminář s rozhodčími, vysvětlovali jsme si tzv. hybridní postavení mimo hru, hráči si na to celé teprve zvykají.
Dotaz: Už víte, kde budete hrát při případné kolizi s nějakou akcí? Odpověď Františka Černíka: V těchto multifunkčních halách je to trochu problém, v této chvíli máme všechny termíny do konce roku potvrzeny. Není problém, pokud o nějaké akci víme dostatečně dopředu, problém je, pokud se něco dozvíme dejme tomu deset dní dopředu. Pak je to vše o komunikaci, také my se snažíme vycházet vstříc svým soupeřům, takže je to o dohodě.
Dotaz na trenéra Oremuse – "Zaměřili jste se na analytiku proher v domácích utkáních?" "Doufám, že bodů z domácích zápasů budeme mít co nejvíce, takovou sezónu, jakou byla ta loňská, nepamatuji."
Na Petra Husičku byl vznesen dotaz ohledně mládeže – trenér Petr Jakub je velice kvalitní, vítkovičtí vychovávají dobré odchovance, s kterými počítají také v A-týmu a rádi by touto cestou šli i do budoucna. Je ovšem mrzuté, že Vítkovice vychovávají tyto dobré hráče a ti jim poté mizí do zámoří bez náhrady.
Peter Oremus se vyjadřuje ke sportovní stránce klubu: od nové sezóny očekává spoleh na vítkovické hráče, zmiňuje také příchod kvalitního beka Lukáše Zíba, je rád, že v útoku mají vítkovičtí dobrou konkurence a body do tabulky očekává v co nejkratší době.
Rozpočet je k dnešnímu dni naplněn z 80-90% – přikláníme se k těm 90%.
Petr Husička představuje nového sponzora, jehož logo budou vítkovičtí nosit na dresu, jedná se o ryze švýcarskou firmu graubünden. Smlouva s tímto sponzorem byla podepsána na dva roky.
K zabezpečení celé sezóny ještě nedošlo, je nyní na místě managementu klubu, aby zajistilo výhled do konce sezóny. S některými sponzory se jedná, menší množství smlouvu již neobnoví, ale stále se jedná.
Jak těžké bylo potvrdit nového generálního sponzora pro Vítkovice? Odpovídá František Černík: Linie Evrazu a Vítkovice Steel se postupem času srovnávala, bylo potřeba mnoho setkání od konce sezóny. Podpora bude víceméně ve stejné výši, jako byla od společnosti Evraz.

Nyní se budou zodpovídat dotazy z novinářského pléna.
Trenér Peter Oremus hovoří o předsezónní přípravě, o tom, jak mohli pozorovat dravost a herní schopnosti hráčů, a jak je spokojen s celkovým přístupem týmu.
Nyní Dmitrij Ščuka hovoří o tom, že jej těší, že klub mohl udržet i díky sponzorům stejný název a přeje klubu do nové sezóny mnoho štěstí.
Na úvod pár slov přednese František Černík, který je rád, že se stále před sezónou konají tiskové konference, které mohou přinést fanouškům cenné předsezónní informace.
Vítejte u onlajn přenosu tiskové konference HC Vítkovice Steel. U té budou přítomni Ing. Dmitrij Ščuka, předseda představenstva; Ing. Petr Husička, generální manažer; František Černík, prezident klubu; Peter Oremus, trenér A-týmu a Zdeněk Janiurek, manažer pro komunikaci.

Tisková konference HC Vítkovice Steel

konec