Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Oceláři Třinec

konec

09.09.2014, 10:30 • Martin Stebel

Srdečně zveme na všechny duely Ocelářů v sezoně 2014/15. V pátek 12. září Oceláři přivítají tým z Pardubic, dva dny poté se ve WERK ARENĚ představí extraligový novic z Olomouce. Děkujeme za pozornost. (11:17:43)
Tisková konference HC Oceláři Třinec a.s. se blíží ke svému konci. Nyní se otevírá prostor pro individuální novinářské rozhovory.
Na téma Ligy mistrů odpovídá taky Jiří Kalous: "Toužíme uspět, ale zároveň máme respekt. Pokora je jednou z nejzákladnější věci, kterou tým musí mít. Jinak to nejde. My víme, že nám žádný soupeř nedá nic zadarmo. Čeká nás nesmírně těžká sezona, ale věříme si."
Novináře zajímá rovněž nově vzniklý projekt Champions Hockey League. Oceláři po čtyřech kolech jsou na čele své skupiny. Jaké jsou další ambice v této soutěži. Odpovídá viceprezident Czudek: "Rozhodně chceme uspět a postoupit co nejdál. V Lize mistrů je finanční úspěch až v posledních dvou kolech. Z ekonomického hlediska je to jasné. V extralize se vám to nerentuje ani po vítězném finále. Ligu mistrů bereme naprosto vážně a chceme uspět!"
Další otázka žurnalistů směřuje k úvodním domácím duelům. Oceláři nejprve v pátek přivítají Pardubice, poté budou hostit Olomouc. Odpovídá Jiří Kalous: "Je skvělé že začínáme v domácím prostředí, v takové aréně. Celý tým se na to těší, já to z nich cítím. Už i atmosféra v zápasech tady v létě ukázala, že bude vynikající. Já věřím, že letos bude na zimáku bouřlivá atmosféra, která požene naše hráče za vítězstvím."
Jiří Kalous pokračuje ve svém proslovu: "My se té role nezříkáme, já osobně roli favorita přijímám a těším se na to, protože je to pro nás všechny obrovská výzva a pro spoustu kluků nová pozice v tom, že od začátku ví, jakou roli v sezoně mají. Pokusíme se jí naplnit. "
Taky hlavní kouč Jiří Kalous mluví na téma letošních ambicí Ocelářů: "Kalous: " Tým i koncepce je tady stavěna tak, aby se uspělo. Jdeme za vítězstvím a chci jen říct, co tady postrádám obecně u nás v Česku ve sportu a v hokeji. Mně se mnohdy zdálo, že neunášíme roli favorita. Že se té role kolikrát bojíme, nejsme na ní zvyklí. Vždycky se nám hrávalo líp, když se od nás nic nečekalo. S obrovským tlakem jsme se neuměli vyrovnat a nastává čas, aby i tahle pozice byla vnímána tak, že patří do sportu. Pokud máte vytvořeny podmínky pro svou práci a děláte práci tak, jak chcete dělat, role favorita přijde a je třeba umět se tím vyrovnat a postavit se tomu čelem. A co je nejtěžší, tu roli obhájit, zvládnout a uspět. My se na to připravujeme, protože jsme do role favorita stavěni."
Na stejný dotaz reaguje kapitán týmu Rostislav Klesla: "Všechny týmy mají určitou kvalitu a nebude to vůbec jednoduché. Cíl je logický, jsme do role favorita pasováni. Sezona bude těžká, my to víme. Nechceme vypustit žádný zápas, musíme hrát naplno za jakéhokoliv stavu. S kvalitou a podmínkami, které máme, s očekáváním vedení, tohle všechno cítíme. Nic to nemění na tom, že hokejem žijeme a budeme se jim chtít bavit. "
Další dotaz se týká hranice úspěchu a neúspěchu v letošní sezoně. Nejprve odpovídá viceprezident Jan Czudek: "Očekávání musí vycházet od nás a my to určitě chceme. Neúspěch je, když nebudeme bojovat. Mně se hodně líbilo heslo v Chomutově během loňské sezony: "Kdo bojuje, může vyhrát. Kdo nebojuje, už prohrál." Když budu vidět a stadion bude přesvědčený, že kluci odevzdali všechno, mohou prohrát. I na druhé straně stojí tým, který chce vyhrát. Když bude z našeho hokeje vidět a cítit srdíčko, myslím, že všichni to ocení."
Jiří Kalous: "Každý tým na to musel zareagovat. Je to pár taktických prvků, které se dají využít. Přináší to ovšem i určitá rizika. Nejen útočně, ale i obranně, aby se to neobrátilo proti vám."
Reakce Jiřího Polanského: "Jsem překvapený, jak rychle si na to kluci zvykli a jak rychle se nám signály dostaly do krve. V útočné třetině z pohledu útočníka jen neutočíte, ale dáváte si taky pozor na to, aby vám týmy neujely. Předtím jsme mohli hrát vzadu volněji. Ale je to dobře. Máme rychlé hráče a vystřelené puky či úmyslné vyhození by nám mohlo vyhovovat."
Odpovídá Rostislav Klesla: "Já jsem s těmihle pravidly hrál v NHL, je to o zvyku. Každý hráč si za pár zápasů zvykne a už je jen na trenérech a hráčích, jak využít větší pásmo a hybridní icing. O nacvičení signálu, maximalizovaní pravidel ve prospěch týmů. Pár prvků jsme tam už udělali. "
První novinářský dotaz. Radim Sajbot (Radiožurnál): "Jak si zvykáte na nové pravidlo o zakázaném uvolnění a jak zatím vnímáte zúžení středního pásma?"
Komentář Jiřího Kalouse: "Odešla část týmu, která tady tvořila hru po delší dobu. Na druhou stranu jsou tady kluci, kteří tady hráli a jejich roli lídrů přebírají. Odvedli kus poctivé práce a ještě jí i odvedou. Je jen třeba navázat na loňskou sezonu a hlavně tu druhou půlku. Tam už ten hokej směřoval tam, kde bychom chtěli, aby byl. Byl agresivní, bruslivý a kontaktní. Chceme v tom pokračovat, noví hráči se do toho postupně zapracují."
Hodnocení Pavla Marka: "Mohu potvrdit, že posily se zatím jeví velmi dobře. Obměna je dost velká, ale tým potvrzuje kvalitu i výkonnost. Je to podle našich představ. Nahradit Bonka, Varaďu, Peterka nebo Růžičku nebude vůbec snadné. Byli to klíčoví hráči a tým na nich stál, ale nedá se vzpomínat a plakat nad rozlitým mlékem. Takhle to v hokeji pokračuje, v hokeji občas obměna kádru přijde a my se s tím musíme vypořádat."
V úvodu si bere slovo Jan Czudek: "Myslím, že mužstvo je na extraligovou sezonu kvalitně připraveno. Tým se podařilo vhodně doplnit. Přišli noví hráči, kteří se dobře adaptovali do mužstva. Do nové sezony tedy můžeme vstupovat s optimismem."
Účastníky tiskové konference jsou:

Viceprezident: Ing. Jan Czudek

Generální ředitel: Mgr. Pavel Marek

Hlavní trenér: Mgr. Jiří Kalous

Kapitán týmu: Rostislav Klesla

Zástupce kapitána: Jiří Polanský

Přeji příjemné dopoledne ze zbrusu nové WERK ARENY na Frýdecké ulici, kde se dnes v press centru koná tisková konference HC Oceláři Třinec a.s. před zahájením nového ročníku Tipsport extraligy 2014/15.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

Tisková konference HC Oceláři Třinec

konec