Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Bílých Tygrů Liberec

konec

09.09.2014, 09:15 • Dominik Jakubec

S náhledem nových libereckých dresů se s vámi loučím, tisková konference je totiž u konce. U jiných onlajnů zase někdy na viděnou. (10:02:01)
Pavel Hynek o postu brankářské jedničky: Nemám rád, když říkám, že máme jedničku a dvojku. Jednička vždy musí potvrzovat, že si svůj post podrží. V brance začne Ján Lašák a věřím, že tam také vydrží. Dále uvidíme, jak se bude sezona vyvíjet. Rozhodně máme skvělou dvojici gólmanů a já věřím, že jejich zkušenosti prodáme naplno.
Pavel Hynek o změně ve hře týmu: To nám ukáže až samotná liga, i když to zní trochu alibisticky. Potenciál mužstva bude rozložen do všech hráčů, kvalitu na soupisce rozhodně máme. Chceme se prezentovat pracovitým výkonem, proto také budeme muset hrát pracovitě. Důležitá bude také agresivita.
Jan Výtisk: Do nové sezony nás čeká také velká změna v podání hybridního icingu. Když dřív přejel puk modrou čáru a šel na zakázané uvolnění, už jste mohli vypnout a trochu zvolnit. Nyní musíme makat naplno až do konce, bude to jistě větší šrumec.
Kapitán Jan Výtisk odpovídal na dotaz, jak se mu líbí nové dresy: Liberec měl vždy jedny z nejhezčích dresů. Věřím, že je tomu i nadále, a rádi bychom symbolicky vstoupili do úspěšnější sezony nejen s novým týmem, ale také s novým logem.
Generální manažer Ctibor Jech: Tým se co nejvhodněji doplňoval, hlavní změnou byl ale jasně odchod Petr Nedvěda. Díky tomu nyní mohou mladí hráči více bojovat o svou šanci v týmu a větší čas na ledě. Kvalitu určitě máme, není nereálné ani myslet na semifinále a finále. Vše je pouze v hlavách hráčů.
Kouč Pavel Hynek: V klubu proběhla spousta práce na všech frontách. My to teď musíme podpořit na ledě. Hráči dokonce na klubovém předsezónním setkáním podepsali slib play-off, je tedy jasné, co je naším cílem.
Lukáš Přinda: Stále cílíme jako na fanouškovskou skupinu také na rodiny s dětmi. Proto se u nás i rodiče kočárky musí cítit komfortně. Tomu se snažíme v areně přizpůsobit.
Lukáš Přinda: Od 12. září bude dostupná také novinka, vstupenka v mobilním telefonu. Takzvaný m-ticket vám přijde do mobilu, můžete ho rozeslat přátelům a pouze s kódem přicházíte do haly. Není potřeba žádný papír.
Lukáš Přinda: Rád bych také oznámil, že v noci ze čtvrtka na pátek přejdeme na nový design webu. Bude zde kladen vyšší důraz videa a multimediální obsah a měli bychom se tím odlišit od ostatných klubů. Tento design bude dostupný od 12. září a spolu s ním dojde také ke změnám v aplikaci Bílých Tygrů.
Lukáš Přinda: Zároveň se zaměřujeme i na německou fanouškovskou základnu, která je velmi široká. I díky tomu se bude například jedna zastávka roadshow Bílých Tygrů konat právě v Německu, v Žitavě.
Lukáš Přinda: Doufáme, že se nám opět podaří vrátit se do bojů v play-off.
Lukáš Přinda: Jsme rádi, že můžeme oznámit, že máme již nyní více prodaných permanentek, než tomu tak bylo před rokem.
Slovo dostává opět Lukáš Přinda.
Petr Syrovátko: Velkou výzvou pro tým je také to, že poprvé po pěti letech bude nastupovat bez dosavadního kapitána Petra Nedvěda. Doufáme, že i tak bude tým šlapat a bude se nám dařit.
Petr Syrovátko: Finance jsou u sportu vždy velmi důležité. Rozpočet áčka se u některých klubů pohybuje v rozmezí 60-80 mil. korun, jen televizní práva z toho tvoří 10-12%. Dostáváme se pak k přibližně 20 miliónům, které vybereme na vstupném. Marketingová stránka je ale stále poměrně problematická. I proto věřím, že právě hokejová Liga mistrů může být časem výdělečná i pro týmy.
Petr Syrovátko: Máme již za sebou několik přípravných zápasů, z nichž mnoho bylo součástí nové soutěže, Champions Hockey League. Ta je u nás zatím poněkud nedoceněná, ale já věřím, že za takových pět šest let se mnohem více zpopularizuje a rozjede. Bylo tu již několik různých pokusů o podobný formát soutěže, ty ale nikdy nebyly dotaženy do konce. Vzhledem k tomu, jak je nová soutěž organizována, věřím, že tato má šanci uspět i do budoucna.
Petr Syrovátko: Zároveň došlo ke změně dresu. Neustupujeme od standardního loga, které zůstává, nicméně dominantou bude nyní hlava bílého tygra. Ten symbolizuje Liberec, je to nádherný živý tvor a fanouškům se jistě bude líbit.

Tisková konference Bílých Tygrů Liberec

konec