Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Myllykosken Pallo -47 – Dinamo Minsk

0:0

konec (0:0)

24.07.2014, 17:30 • Saviniemi Football Stadium, Kouvola • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 4.8 3.9 1.57 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že FC Dinamo Minsk stvrdilo remízou postup do třetího předkola Evropské ligy, naopak MyPa v evropských pohárech pro tuto sezonu končí, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:31:06)
Na svého soupeře si však běloruský celek musí ještě počkat, protože se utká s lepším z dvojice Jagodina – Kluž. Zápas je na programu od 20:30 a domácí si z Rumunska vezou nadějnou remízu 0:0.

První zápas:
FC Dinamo Minsk – Myllykosken Pallo -47 3:0.

POSTUPUJE FC DINAMO MINSK.
Střely celkem: 2-11.
Střely na branku: 0-4.
Střely mimo: 2-7.
Zásahy gólmanů: 4-0.
Žluté karty: 0-0.
Ofsajdy: 0-7.
Na stadionu ve finské Kouvole blízko Myllykoski byl k vidění nepříliš atraktivní zápas. Minsk sice vyslal v prvních sedmi minutách na Iiskolu dvě střely, ale další pokus o ránu mezi tři tyče byl k vidění až v šestašedesáté minutě. Mezitím však mělo Dinamo dvě dobré šance. Diamone nejprve pálil z dobré pozice nad břevno a poté orazítkoval Adamovič svojí střelou tyč finské branky. Dinamo v závěru hodně tlačilo, dvakrát byl blízko ke gólu Jevgenij Nikitin, ale ani jednou netrefil branku. Domácí během celého zápasu nevyslali na branku Gutora ani jednu střelu. Výsledkem zápasu je tak remíza, ač Dinamo mělo mnohem více ze hry.

90+4

Hlavní rozhodčí Bryn Markham-Jones ukončil zápas.

90+3

Vypadá to, že v závěrečných minutách se již nic nestane.

90+2

K exekuci rohového kopu se opět postavil Stasevič. Jeho centr byl nyní mnohem přesnější, našel Nemanju Nikoliće, ale srbský záložník vystřelil přímo do míst, kde stál Ville Iiskola. Čtvrtý úspěšný zákrok finského gólmana.

90+2

Jeho roh odvrátila obrana domácích na další standardní situaci zahrávanou z rohu hřiště.

90+1

Rohový kop hostujícího celku zahraje Stasevič.

90

Ve druhém poločase se bude hrát nad rámec hrací doby celkem čtyři minuty, které scházejí Dinamu Minsk k definitivnímu stvrzení postupu do 3. předkola Evropské ligy.

89

Ke standardní situaci se postavil Pekka Sihvola. Třicetiletý útočník ale minul tři tyče Dinama Minsk.

89

Udoji fauloval Baha, takže Myllykoski mají dobrou příležitost v podobě přímého volného kopu z dobré vzdálenosti.

88

MyPa nyní tlačí svého soupeře a snaží se o čestný úspěch.

87

Minkenenův roh nebezpečí pro branku Dinama Minsk neznamenal. Míč byl sice posazen na hlavu útočníka Sihvoli, ale ten neměl dost času na jakékoliv zamíření.

87

Rychlá akce domácího týmu končí rohovým kopem. Povede se domácím alespoň vstřelit gól v celém dvojzápase, když je o postupu již dávno rozhodnuto?

85

Dinamo Minsk si nyní vytváří šance k rozhodnutí zápasu a obrana domácích působí hodně chaoticky.

84

Další velká příležitost Dinama Minsk na vstřelení úvodního gólu dnešního zápasu, ve které byl opět Jevgenij Nikitin. Ten je od svého nástupu na plac nejlepším hráčem. Nyní opět z dobré pozice vystřelil na branku, ale opět jí o malý kousek míjí.

83

Hra se nyní odehrává hlavně ve středu hřiště. Hostující tým pochopitelně nemá kam spěchat a remíza mu naprosto stačí.

82

Další faul má na svědomí Karpovič, který si nedovoleně vyšlápl na Baha.

81

Adamovič nyní zaváhal a Ristola se už už dostával do útoku. Nakonec ale na míč nedosáhl, a i kdyby, vypadalo to, že stál v ofsajdové pozici.

80

V prvním poločase mělo Dinamo jednu obrovskou šanci, stejně tak nyní. Běloruský záložník Jevgenij Nikitin byl na hřišti pouze čtyři minuty, když se odhodlal ke střele, která měla gólové parametry, jenže opět zamířil kousek nad břevno Iiskolovi branky.

78

V posledních minutách se na hřišti neděje nic důležitého, je jasné, že Minsk by už o postup mohla připravit pouze souhra náhod.

76

Vidíme poslední střídání dosavadního průběhu zápasu. Ze hřiště odchází uruguajský záložník Hernan Figueredo, kterého nahrazuje obránce Jevgenij Nikitin.

73

Domácí zůstanou u míče, protože faulem na obránce Nongotambu se provinil Nikolić.

72

Minkenen posílal míč na přední tyč, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.

72

Ještě před rohovým kopem se bude naposled střídat v domácích řadách. Záložník Pyry Soiri odchází ze hřiště, nahradí ho útočník Aleksi Ristola.

71

Myllykoski však následně vybojovalo rohový kop zásluhou Salmikiviho, který bude zahrávat Minkenen.

70

A Dema následně fauloval Nikoliće.

69

Dema se staví k rozehrávce přímého volného kopu z uctivé vzdálenosti. Vypadá to, že bude spíše centrovat, s čímž si obrana hostů poradila.

68

Soiri se ze zálohy dostal až před gólmana hostů, který mu však na poslední chvíli vzal míč z kopaček.

67

Podruhé střídá také Dinamo Minsk. Ze hřiště odešel ukrajinský záložník Igor Voronkov, kterého nahrazuje Chigozie Udoji.

67

Tentokrát z útoku Dinama nic nebude, vidíme sedmý odmávaný a odpískaný ofsajd hostujícího týmu, který má nyní 25 minut od postupu do třetího předkola Evropské ligy.

66

Celá akce nakonec končí střelou levého obránce Olega Veretila. Domácí gólman Iiskola si po více jak šedesáti minutách hry připsal zákrok.

65

Hosté po rohovém kopu stále kombinují na půlce finského týmu.

64

Akce Dinama Minsk končí rohovým kopem, který bude zahrávat kapitán týmu Igor Staševič.

62

Druhé střídání na strany MyPa. Ze hřiště odchází Denis Abdulahi, záložník finského týmu, kterého nahradí Valeri Minkenen.

62

Tentokrát se o střelu pokusil Slobodan Simović, ale opět Iiskola nemusel zasahovat, neboť střela srbského záložníka míří mimo tři tyče.

60

Střela Nikoliće až k Iiskolovi neprošla, protože byla zblokována domácími hráči.

58

První střídání také na straně domácího týmu. Brazilský záložník Leandro Motta jde z placu. Nahrazuje jej Dema, brazilský záložník s italským pasem.

57

Jenže nyní se Veretilo dopustil faulu, takže na další útočné choutky musí hráči Minsku na okamžik zapomenout.

56

Sihvola fauloval Simoviće a hosté tak zůstanou u míče.

55

Největší šance dosavadního průběhu zápasu. Nový muž na hřišti Nenad Adamovič vystřelil, ale jeho pokus zastavila až tyč branky Iiskoly. Hosté mohli definitivně stvrdit postup.

54

Jenže domácí zahráli roh velmi špatně a do útoku nyní míří Dinamo Minsk.

53

Po rohu Motty se ke střele dostal Pyry Soiri, jenže ani nyní nemusí Gutor v brance Minsku zasahovat. Střela finského záložníka je zblokována na další roh.

52

Koskinenova akce z levé strany končí rohovým kopem, který zahraje Leandro Motta.

51

Domácí vstoupili do druhého poločasu aktivněji. Vypadá to, že se ještě nechtějí vzdát naděje na postup. Úvodní gól by finskému týmu jistě dodal křídla.

49

Leandro Motta poslal míč ze značky rohového kopu, našel kapitána Tuomase Aha, ale ten minul branku. Jedná se vůbec o první střelecký pokus Myllykoski.

47

Domácí zaútočili po levé straně a rázem získali rohový kop.

46

Do druhého poločasu nastupují hosté s jednou změnou v sestavě. Norského útočníka Adamu Diomandeho nahrazuje srbský forvard Nenad Adamović.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:34.
Střely celkem: 0-5.
Střely na branku: 0-2.
Střely mimo: 0-3.
Žluté karty: 0-0.
Fauly: 4-7.
V prvním poločase byl ze začátku velmi aktivní hostující tým, který si připsal v úvodních sedmi minutách dva střelecké pokusy. Nikolić ani Staševič si však na Iiskolu nepřišli a poté jsme viděli i s nastavením 41 minut bez střely na branku. Domácí se sice snaží, ale obrana hostů je dnes velmi pozorná a bez střely na Gutora se bude domácím jen těžko otáčet nepříznivý stav z prvního zápasu. Hosté se spoléhají na rychlé útoky, ale často jsou načapáni v ofsajdu. Věřme, že druhý poločas přinese góly, které jsou kořením fotbalu!

45+3

První poločas skončil.

45+1

Během první minuty nastaveného času se nestalo vůbec nic, oba týmy už jsou víceméně spokojeni s bezbrankovým prvním poločasem.

45

V prvním poločase se budou nastavovat tři minuty nad rámec normální hrací doby.

45

Bah to však nyní neudělal zrovna dvakrát dobře, při útoku svého týmu fauloval Karpoviče, čím akce fotbalistů MyPa končí.

44

Po nedovoleném zákroku na Leandra Mottu je míč stále v držení domácího týmu.

43

Další faul hostů, kteří nyní hodně přitvrdili hru, zdá se. Voronkovův prohřešek na Abdulahiho neunikl pozornosti welského rozhodčího.

41

K přímému volnému kopu z dobré vzdálenosti se po faulu na Soiriho postavil Leandro Motta, který však poslal míč pouze k hostující obraně.

40

A po dalším faulou Veretila zůstane u míče stále domácí tým. Faulovaným hráčem byl nyní Soiri.

39

Diamonde fauloval Leandro Mottu, který je dnes velmi aktivní, takžeé domácí budou moci znovu založit útok.

39

Bah se pokusil o rychlý útok, poslal míč na Salminkiviho, u kterého však útok MyPa končí. Zprvu to vypadalo, že domácí útočník byl faulován, ale hraje se dále.

38

Obrana hostů je velmi pevná a prolomit jí nelze. I když se domácí snaží a útočí, zatím však recept na Minsk nenachází, což je vidět i na střeleckých pokusech.

37

Šestý ofsajd hostů, tentokrát v něm byl nachytán Figueredo.

35

Dlouho jsme neviděli také žádnou střelu na branku. Abych byl přesný, domácí se totiž o ránu mezi tři tyče ještě nepokusili ani jednou. Hosté mají na svém kontě již pět střel, z toho dvakrát zasahoval Iiskola, ale vždy byl úspěšný finský gólman.

34

Diomande je dnes potřetí chycen v ofsajdové pasti, celkově byl praporek asistenta sudího při útocích hostujícího týmu zdvihnut již pětkrát.

33

Dinamo Minsk poslední dobou více drží míč na svých kopačkách, ale obrana domácího týmu je pozorná a likviduje jakýkoliv pokus hostů o útok.

31

Bah připravil míč do běhu pro Sihvolu, ale hostující obrana včas zasáhla a přerušila přihrávku.

28

Nejsem si jistý, zda je to Veretilo, kdo leží po faulu na trávníku, nicméně hra je na malou chvíli přerušena kvůli možnému zranění a hráč Dinama je ošetřován. Poté bude zahrávat Dinamo Minsk ze středu hřiště přímý volný kop.

28

Leandro Motta nyní fauloval Veretila, takže domácí přijdou o míč.

27

MyPa nyní velmi dobře zakombinovalo, ale pokus Sihvoly, jenže by se dal spíše nazvat centrem, končí v rukou gólmana.

26

Leandro Motta, ač jako střední záložník, bojuje na obou stranách hřiště, zatím však jeho snaha přichází vniveč.

26

Z rohu nezapršelo, oba týmy nyní rovnoměrně drží míč na svých kopačkách a o útoky je poměrně nouze.

26

Rohový kop pro Dinamo Minsk bude rozehrávat kapitán Igor Staševič.

25

Abdulahi se dopustil faulu na Figuereda, takže Dinamo bude pokračovat v postupném útoku.

24

Naopak Dinamo Minsk se pokouší hlavně o rychlé útoky a brejky, nyní je však Nikolićova akce znovu zastavena pro ofsajd.

22

Domácí stále nejsou schopni nijak výrazněji ohrozit branku hostů.

21

Třetí ofsajd hostů. Po Diamondem se ho dopustil Figueredo.

19

Leandro Motta posílal míč přes obranu hostů, ale ta stihla na poslední chvíli před nabíhajícím hráčem domácích zasáhnout a odvrátit potenciální nebezpečí.

18

Na druhé straně se pokoušel odcentrovat Sihvola, ale Salminkiviho na pravé straně svým úmyslem nenašel.

18

Diomane se dostal k míči před pokutovým územím, ale jeho pokus prsvištěl nad břevnem.

16

Karpovič fauloval Sihvolu, takže domácí si na chvíli oddychnou a budou mít čas vymyslet nějakou první kloudnou akci.

16

Hosté se zatím snaží střílet hlavně z hranice pokutového území, avšak doposud neúspěšně.

15

Diomande byl dnes podruhé nachytán v ofsajdu, takže nemůže dále pokračovat ve své akci.

14

Rohový kop rozehrál Staševič a po rohu se dostal k míči Nikolić, ale svým pokusem minul branku.

14

Voronkov se pokusil o střelu, ale jeho pokus byl zblokován. Tým z běloruského hlavního města bude zahrávat rohový kop.

12

Žádný další střelecký pokus jsme zatím neviděli, zdá se, že úvodní nápor Dinama Minsk lehce opadává.

11

Leandro Motta se postavil k rozehrávce po faulu Karpoviče, ale následná akce neznamenala žádné ohrožení branky Gutora, navíc Salmikivi fauloval Veretila, takže domácí opět přichází o míč kopaný.

10

Karpovič se provinil faulem na Baha, takže domácí si také chvíli užijí míče.

10

Myllykosken Pallo nehraje své zápasy v domácím Myllykoski, ale využívá stadion v Kouvole, které je – na finské poměry – poblíž finského hlavního města Helsinek.

9

Hosté jsou zatím jasně lepší a zřejmě chtějí přidat uklidňující gól. Tato skutečnost by znamenala, že finský tým by musel k vidině postupu vstřelit pět gólů a žádný další nedostat.

8

Diomane byl načapán v ofsajdu, takže akce Dinama je přerušena.

7

A další příležitost hostů. Kapitán týmu Igor Staševič napřáhl ke střele, jenže Vile Iiskola byl opět pozorný a jeho pokus zneškodnil.

6

O další střelecký pokus se opět postaral běloruský tým, který má ve svých řadách několik srbských hráčů. Jedním z nich je také Slobodan Simović, který ale tentokrát nenapodobil Nemanju Nikoliče a minul branku MyPa, jak se tento klub ve zkratce nazývá.

4

Domácí se zatím nemohou dostat k jakémukoliv ohrožení Gutorovi branky.

3

Ze své aktivity vytěžilo Dinamo Minsk první střelu na branku. Osmadvacetiletý srbský útočník Nemanja Nikolič vystřelil, ale Ville Iiskola si připisuje první úspěšný zákrok.

2

Běloruský celek má zatím více ze hry a je častěji u míče.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Myllykosken Pallo -47: Iiskola – Hoivala, Aho (C), Nongatamba, Koskinen – Soiri, Abdulahi, Leandro Morra, Bah – Sihvola, Salmikivi. Trenér: Antti Muurinen
Náhradníci: Pahäranta, Dema, Minkenen, Ristola

FC Dinamo Minsk: Gutor – Karpovič, Kontsevoj, Polivetič, Veretilo – Figueredo, Simović, Voronkov, Stasevič (C) – Nikolić, Diomande. Trenér: Vladimir Žuravel
Náhradníci: Ignatovič, Bangura, Zaleski, Udoji, Jarocki, Adamović, Nikitin

Rozhodčí: Brny Markham-Jones – Lewiss Ross Edwards, Daniel Beckett – Brian James (všichni Wales).
Pokud se Dinamu Minsk povede postoupit, utká se ve třetím předkole s lepším z dvojice CFR Kluž – FK Jagodina (první zápas v Rumunsku skončil 0:0.
Pojďme se podívat, jak to minulý týden v Bělorusku vypadalo:

FC Dinamo Minsk – Myllykosken Pallo -47 3:0 (1:0)

Góly:
25. Udoji, 61. Stasevich, 86. Nikolić

FC Dinamo Minsk: Gutor – Politevich, Bangura, Zaleski, Veretilo, Voronkov, Simović, Nikolić, Udoji, Stasevich, Adamović.
Náhradníci: Ignatovich – Karpovich, Kontsevoi, Bykov, Figueredo, Nikitin, Diomande

Myllykosken Pallo -47: Iiskola – Vesala, Koskinen, Aho, Nongotamba, Dema, Abdulahi, Pirinen, Bah, Minkenen, Soiri.
Náhradníci: Pyhäranta – Hoivala, Lindberg, Kassiano Soares, Leandro Motta, Salmikivi, Ristola.
V prvním zápase se potvrdily papírové předpoklady, že na domácím stadionu by mělo mít Dinamo navrch a vítězstvím stvrdit roli favorita – už jenom dle koeficientů. Zatímco běloruský tým má koeficient dosahující k sedmi bodům, MyPa je v tomto ohledu na stavu 2,935 bodů. Běloruský klub zvítězil nakonec poměrem 3:0.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u odvetného utkání druhého předkola Evropské ligy, ve kterém přivítá finský klub MyPa Myllykoski nebo chcete-ii Myllykosken Pallo – 47 svého běloruského soupeře, kterým je FC Donamo Minsk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Myllykosken Pallo -47 – Dinamo Minsk

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Myllykosken Pallo -47: Iiskola – Hoivala, Aho (C), Nongatamba, Koskinen – Soiri, Abdulahi, Leandro Morra, Bah – Sihvola, Salmikivi. Trenér: Antti Muurinen
Náhradníci: Pahäranta, Dema, Minkenen, Ristola

Dinamo Minsk: Gutor – Karpovič, Kontsevoj, Polivetič, Veretilo – Figueredo, Simović, Voronkov, Stasevič (C) – Nikolić, Diomande. Trenér: Vladimir Žuravel
Náhradníci: Ignatovič, Bangura, Zaleski, Udoji, Jarocki, Adamović, Nikitin

Rozhodčí: Bryn Markham-Jones – Lewiss Ross Edwards, Daniel Beckett – Brian James (všichni Wales)

První zápas: Dinamo Minsk - MYPA 2:0

Evropská liga (předkola)

Karaganda – Atlantas 14:30 3:0

Beer Ševa – RNK Split 15:30 0:0

MYPA – Dinamo Minsk 17:30 0:0

Haugesund – FK Sarajevo 18:00 1:3

Keşla FK – Elfsborg po penal. (3:4) 18:00 0:1

FK Krasnodar – Sillamäe Kalev 18:00 5:0

Omonia Nikósie – Budućnost Podgorica 18:00 0:0

AIK Stockholm – Linfield 19:00 2:0

Esbjerg – Kajrat 19:00 1:0

Flamurtari – Ploiesti 19:00 1:3

Göteborg – Győr 19:00 0:1

Grödig – Čukarički 19:00 1:2

Čichura – Bursaspor po penal. (4:1) 19:00 0:0

Lech Poznaň – Kalju 19:00 3:0

Liberec – Košice 19:00 3:0

Soligorsk – Derry City 19:00 5:1

Tromsø – Víkingur 19:00 1:2

Vaduz – Chorzów 19:00 0:0

Zimbru Kišiněv – CSKA Sofia 19:00 0:0

Hapoel Tel Aviv – Astana 19:30 1:0

Groningen – Aberdeen 19:30 1:2

Trnava – Zestafoni 19:30 3:0

Zorja Luhansk – Laçi 19:30 2:1

Asteras – RoPS Rovaniemi 20:00 4:2

Sligo Rovers – Rosenborg 20:00 1:3

Vojvodina – Trenčín 20:00 3:0

Zawisza Bydgoszcz – Waregem 20:00 1:3

Hajduk Split – Dundalk 20:15 1:2

Ferencváros – Rijeka 20:30 1:2

ND Gorica – Molde 20:30 1:1

Jagodina – Kluž 20:30 0:1

Koper – Neftçi Baku 20:30 0:2

Široki Brijeg – Mladá Boleslav 20:30 0:4

Diósgyöri – Litex 20:30 1:2

Crusaders – Brommapojkarna 20:45 1:1

St. Johnstone – Luzern po penal. (5:4) 20:45 1:1

St. Pölten – Botev Plovdiv 21:05 2:0

Hafnarfjördur – Něman Grodno 21:15 2:0

Stjarnan – Motherwell po prodl. 21:15 3:2